0 0 votes
Article Rating

Ο γενέθλιος ανάδρομος Ερμής δηλώνει το βαθιά σκεπτόμενο άτομο, ικανό να αυτοσυγκεντρώνεται και να διεισδύει στις πιο λεπτές έννοιες της ζωής. Γι’ αυτό συχνά επικρατεί η άποψη ότι κάνει τον άνθρωπο λιγομίλητο. Προσωπικά δε συμφωνώ, καθώς έχω συναντήσει άτομα, με ανάδρομο Ερμή, υπερφλύαρα.

Πως είναι δυνατόν, για παράδειγμα, ένας Ερμής στους Διδύμους και στον τρίτο οίκο, να κλείσει το στόμα του ατόμου, που τον έχει στο γενέθλιο ωροσκόπιο του; Απλά, οι άνθρωποι με ανάδρομο τον Ερμή, δεν αφήνουν να φανούν οι πολύ προσωπικές τους σκέψεις. Μπορεί ν’ αναφέρονται σε γενικής φύσης θέματα, χωρίς να υπεισέρχονται σε αποκαλυπτικές λεπτομέρειες.

Όσον αφορά την αντίληψη που σχηματίζει το άτομο για τα διάφορα ζητήματα, συχνά δείχνει να τα αντιμετωπίζει με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, από κάποιον άλλον που έχει τον Ερμή του σε ορθόδρομη φορά.

Το άτομο, με ανάδρομο τον Ερμή του, βλέπει τα πράγματα πιο υποκειμενικά και μπορεί να εισχωρεί και σε λεπτομέρειες που δεν είναι απαραίτητες. Πολλές φορές, μάλιστα, ενδέχεται να καταντά και εκνευριστικό για το περιβάλλον του, καθώς σκαλίζει να βρει πράγματα συχνά ακατανόητα για τους άλλους. Και όταν βρεθεί σε κρίσιμες στιγμές στη ζωή του, σχεδόν στέκεται ανίκανο να χειριστεί ψύχραιμα τα προβλήματά του. Και αυτό γιατί από τη μία δεν αισθάνεται σίγουρο, ότι οι αποφάσεις του θα είναι οι σωστές, και από την άλλη δεν αφήνει περιθώρια στους άλλους, να εκφέρουν τη γνώμη τους και να του συμπαρασταθούν. Συχνά, μάλιστα, αμφιβάλλει και για τα σχέδια που ο ίδιος ο άνθρωπος κάνει για τη ζωή του. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται να τα δημοσιοποιήσει. Καθώς φοβάται μήπως και δεν τύχουν της κοινής αποδοχής.

Δεν αρκεί, λοιπόν, η συλλογή γνώσεων και πληροφοριών, όταν η προοπτική να αξιοποιηθούν είναι ελάχιστη. Κι όμως, το άτομο, έχει τη δυνατότητα να πράξει το αντίθετο. Φτάνει να λάβουμε υπόψη μας το μεγάλο του πλεονέκτημα, που είναι το ανεπτυγμένο μνημονικό του, το οποίο μπορεί να συγκρατεί και τα πιο ασήμαντα πράγματα. Και, βέβαια, η μνήμη θα είναι ισχυρότερη και η χωρητική της ικανότητα μεγαλύτερη, αν ο Ερμής υποστηρίζεται από ευνοϊκές όψεις άλλων πλανητών. Επίσης, τότε γίνεται ακόμα πιο ισχυρή η ικανότητα του να εισχωρεί και να αναλύει και τις πιο δύσκολες έννοιες.
Εδώ, λοιπόν, έχουμε το θαυμάσιο ερευνητή, ο οποίος μπορεί να περνά μέσω των ορατών πραγματικοτήτων, σε εκείνες που είναι αόρατες.

Το να μην παίρνει όμως, κανείς, γρήγορες και εύκολες αποφάσεις δεν είναι μειονέκτημα. Ίσως να δείχνει μία σοβαρότητα και στην προκειμένη περίπτωση ο ανάδρομος Ερμής συναντάται, συνήθως, σε ωροσκόπια ατόμων που ασκούν αυστηρή κρητική στον εαυτό τους και είναι εκλεκτικά. Όμως, με το πολύ «ψείρισμα» και το πολύ «ζύγισμα», μπορεί να χάνεται πολύτιμος χρόνος και ίσως μεγάλες ευκαιρίες. Και, δυστυχώς, όταν αυτό γίνεται κατ’ εξακολούθηση, τότε οι δυσάρεστες εντυπώσεις που του μένουν, χρησιμεύουν μόνο σαν φορείς αρνητικών εικόνων, οι οποίες, σε ακραίες περιπτώσεις, τους οδηγούν από τη μελαγχολία ως το μίσος, τη ζήλια, την κρυψίνοια, την υποκρισία, τις υποψίες κ.λπ.

Αντίθετα, αυτό το άτομο, ασκούμενο στην παρατηρητικότητα των λεπτομερειών και στην ερευνητική σκέψη, μπορεί να φτάσει κάποτε μέχρι του βαθμού της προφητείας, προσφέροντας επίσης βοήθεια και στους συνανθρώπους του. Όμως, τότε, η αποκάλυψη μπορεί να γίνεται με ένα μυστικιστικό, αλληγορικό τρόπο. Και ενδέχεται να αμφισβητείται, από τον πολύ κόσμο, λόγω της δυσκολίας της να κατανοηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση το άτομο οφείλει να δουλέψει, εκτός από τον τρόπο του «σκέπτεσθαι» και «διαλογίζεσται» και πάνω στον τρόπο του «εκφράζεσθαι».
Μερικές από τις γνωστές προσωπικότητες, που έχουν ανάδρομο Ερμή στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους, είναι οι: Νοστράδαμος, ΦΑ. Μέσμερ, Άλαν Λέο, Σαλβαντόρ Νταλί, Έριχ Φρομ, Ισραελ Ρεγκάρντι.

Ο προοδευμένος Ερμής

Όταν, ο πλανήτης Ερμής, την ημερομηνία της γέννησης του ατόμου, βρίσκεται σε ορθή φορά και προοδευτικά, δηλαδή μετά από κάποια χρόνια, γίνεται ανάδρομος, αλλάζει ταυτόχρονα και η συμπεριφορά του ατόμου. Μειώνεται το ενδιαφέρον του προς τα ζητήματα των άλλων, ενώ γίνεται περισσότερο σχολαστικό για τα προσωπικά του και, κυρίως, για ό,τι αφορά την πνευματική του εξέλιξη.

Βέβαια, αυτή η αλλαγή θα φανεί πιο έντονα σε άτομο κάποιας ηλικίας, καθώς θα γίνεται όλο και πιο ευαισθητοποιημένο, ως προς την αντιμετώπιση των καταστάσεων που ζει και ως προς τις σχέσεις του. Αν, μάλιστα, ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι άλλοι δεν το ικανοποιεί, το άτομο σταδιακά θα κόβει τις γέφυρες επικοινωνίας μαζί τους.

Στην καλύτερη περίπτωση -αν δεν απομονωθεί- θα διατηρήσει λίγους και καλούς φίλους που, κατά τη γνώμη του, θα μπορούν να μοιράζονται σκέψεις και ιδέες μαζί του.
Αν ο Ερμής γυρίσει σε ανάδρομη φορά όταν το άτομο, για παράδειγμα, είναι οκτώ (8) ετών, η αλλαγή στον τρόπο που σκέπτεται και μιλάει θα φανεί, κατά κύριο λόγο, στο σχολείο του. Μπορεί να εμφανίσει λεκτικά προβλήματα στην ανάγνωση, στο να κατανοεί τα μαθηματικά, στην απομνημόνευση χρονολογιών κλπ. Από την άλλη, όμως, θα αρχίσει να καλλιεργείται όλο και περισσότερο η φαντασία του και να έχει καλύτερες επιδόσεις στη ζωγραφική, τη γεωγραφία, τη μουσική, το τραγούδι και το χορό.

Η ανάδρομη φορά του Ερμή διαρκεί από είκοσι (20) έως είκοσι τέσσερις (24) ημέρες και αυτό σημαίνει ότι, από τη χρονιά που ο προοδευτικός Ερμής αρχίζει την ανάδρομη κίνηση του, το άτομο τα επόμενα σχεδόν είκοσι (20) ή εικοσιτέσσερα (24) χρόνια, θα αναπτύσσεται μέσα από τη φιλοσοφική σκέψη.
Βέβαια, αυτός είναι ένας γενικός κανόνας, γιατί θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι γενέθλιες όψεις, που σχηματίζονται με τον Ερμή.

Αν δέχεται δυσαρμονικές όψεις, τότε το άτομο θα γίνεται όλο και πιο δυσπροσαρμοστικό, νευρικό και αρνητικό, στο να μαθητεύσει σε μία σχολή ή εφόσον το αποφασίσει, να δαπανά περισσότερο χρόνο για την απόκτηση των αναλόγων γνώσεων, συγκριτικά με τις απαιτούμενες ώρες κανονικής μελέτης.
Ωστόσο, το άτομο δείχνεται όλο και πιο ευαισθητοποιημένο σε πράγματα που, σε άλλους καιρούς, δε θα έδινε καμία σημασία. Η στραμμένη του, όμως, προσοχή προς τον εσωτερικό του κόσμο, του αυξάνει, σταδιακά, τη διαισθητική του ικανότητα, η οποία όχι και λίγες φορές στέκει σαν φύλακας άγγελος σε αρκετά ζητήματα στη ζωή του.

Τι γίνεται, όμως, με την περίπτωση που ο Ερμής, στο γενέθλιο ωροσκόπιο του ατόμου είναι ανάδρομος και σε κάποια χρονιά επιστρέφει στην κανονική πορεία του; Εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Το άτομο αισθάνεται, μέσα από μία σταδιακή διαδικασία, να ξεμπλοκάρει το μυαλό του από σκέψεις και ενδιαφέροντα, που του περιόριζαν την αυτοέκφρασή του. Τώρα δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στο περιβάλλον του, όπως και στον κόσμο ολόκληρο. Διευρύνει τις γνώσεις του, και μάλιστα με επιτυχία, διότι κουβαλάει μαζί του όλα τα θετικά στοιχεία και τις εμπειρίες που απεκόμισε από το γενεθλιακό ανάδρομο Ερμή του. Η εξωστρέφειά του, επίσης, φαίνεται από την άνεση που επικοινωνεί με τον κόσμο που το περιβάλλει και, κυρίως, έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει, έστω και διαισθητικά, ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος, στις σχέσεις που δημιουργεί και στις συναλλαγές που κάνει. Γιατί κάθε του δραστηριότητα είναι αποτέλεσμα βαθιάς σκέψης και ωριμότητας και γι’ αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Ο Διελαύνων Ερμής

Η χρονική διάρκεια του διελαύνοντα ανάδρομου Ερμή, είναι το πολύ είκοσι τέσσερις (24) ημέρες και συμβαίνει περί τις τρεις (3) φορές τον χρόνο.
Οι διελεύσεις των πλανητών τείνουν να επηρεάζουν περισσότερο την εξωτερική ζωή του ατόμου, παρά τον εσωτερικό του κόσμο.
Όταν, λοιπόν, ο διελαύνων Ερμής γυρνά σε ανάδρομη φορά, δημιουργεί προβλήματα στις επικοινωνίες του ανθρώπου. Αναβάλλονται και ματαιώνονται τα ραντεβού του, μπλοκάρεται η αλληλογραφία του, απορρίπτονται ιδέες και προτάσεις του, χάνονται σημαντικά έγγραφα του, χάνει το εισιτήριο, το διαβατήριο ή δεν προφταίνει το λεωφορείο, το τρένο, το αεροπλάνο, το πλοίο. Συναντά προβλήματα στη δουλειά του, στα εμπορεύματα που στέλνει ή παραλαμβάνει. Μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με το αυτοκίνητο, το τηλέφωνο, το φαξ, το κομπιούτερ του, ακόμα και με τις ηλεκτρικές συσκευές του (σκούπα, πλυντήριο, μίξερ, ψυγείο κλπ.).

Σίγουρα, λοιπόν, δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να πάρει κανείς σοβαρές αποφάσεις, να κλείσει συμφωνίες, να συνεταιρισθεί, να υπογράψει συμβόλαια ή άλλα επίσημα έγγραφα. Διότι τα προβλήματα, αυτής της εποχής, δεν οφείλονται τόσο στον κακό χειρισμό του ατόμου, όσο σε εξωτερικούς αστάθμητους παράγοντες.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται, με τον ανάδρομο διελαύνοντα Ερμή, γίνονται ακόμα πιο αισθητά όταν σχηματίζει όψεις με πλανήτες με τους οποίους σχηματίζει όψεις και στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να κάνει σοβαρά λάθη υπαιτιότητας του και, μάλιστα, επαναλαμβανόμενα. Βέβαια, κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται τους κακούς χειρισμούς του, που του γίνονται διδακτικά μαθήματα, ώστε να μην τους επαναλάβει ξανά.

Έτσι, ο άνθρωπος, στη διάρκεια της συγκεκριμένης εποχής, καλό είναι να μην παίρνει τίποτα ως δεδομένο, γιατί τα πάντα μπορεί ν’ αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Πριν επιχειρήσει οτιδήποτε, πρέπει να ζυγιάζει τα πράγματα με ιδιαίτερη προσοχή και με κάθε λεπτομέρεια.
Βέβαια, τα ζητήματα που θα θιγούν περισσότερο είναι αυτά του οίκου (τομέα) που επηρεάζει ο Ερμής, κατά τη διέλευση του, και αυτά που βρίσκονται στην εξουσία του Ερμή, στο γενέθλιο ωροσκόπιο του ατόμου. Επίσης, πολύ ευαισθητοποιημένη είναι η μοίρα από την οποία ο Ερμής θα σταματήσει, για να ξεκινήσει την ανάδρομη φορά του.
Ωστόσο, η εποχή αυτή θεωρείται κατάλληλη για πνευματικές αναζητήσεις, για βαθιά αυτοανάλυση, για διαλογισμό και τεχνικές χαλάρωσης. Επίσης, για έρευνα και συλλογή πληροφοριών.

Τα πράγματα, όμως, για εκείνους που γεννήθηκαν με ανάδρομο τον πλανήτη Ερμή, δεν είναι και τόσο πολύ προβληματικά. Αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τον ανάδρομο Ερμή τους, υποσυνείδητα είναι πάντα προετοιμασμένοι και γνωρίζουν πως να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες που τους εμφανίζονται. Αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με ωριμότερη και πιο πειθαρχημένη σκέψη, από τους υπόλοιπους, και μπορώ να πω (αυτό το σημείο το έχω ερευνήσει προσωπικά αρκετά) ότι είναι δυνατόν να πετύχουν, σε αυτή τη διάρκεια, δυναμικές αποκαλύψεις. Επίσης να ανακαλύψουν κρυμμένα ή χαμένα αντικείμενα να προωθήσουν κάποιο πνευματικό τους έργο κ.ά.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments