0 0 votes
Article Rating

Οι ερωτικές σχέσεις είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια της ζωής μας. Συνήθως έρχεται η στιγμή που χάνουμε τον έλεγχο και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Τα συναισθήματά μας είναι αρκετά έντονα και η ζωή μας νοιώθουμε να κρέμεται από ένα σχοινί. Πόσες ιστορίες θα έχετε ακούσει εσείς η θα έχετε και οι ίδιοι ζήσει για τους έρωτες που σταυρώσανε, τους έρωτες που ματώσανε και αυτούς τους ανεκπλήρωτους έρωτες σαν γλυκό όνειρο που όταν ξυπνάμε μιας πιάνει θλίψη που δεν ήταν πραγματικότητα.

Όταν μία τέτοια κατάσταση συμβαίνει τότε στον αστρολογικό χάρτη έχουμε σίγουρα ένα ερωτικό άγγιγμα κάποιου θεού που θέλει να μας υπενθυμίσει τι πρέπει να βιώσουμε, ή τι δεν κάνουμε σωστά. Συνήθως ξεκινούν ιστορίες που είτε κρατούν λίγο ή πολύ μένουν στης μνήμες μας για πάντα.

Κάθε άγγιγμα είναι και μία κρίση για να μπορέσει η ψυχή μας να αγγίξει τελικά το θείο εάν δεν μπορέσουμε να πάρουμε το μήνυμα τότε καταστρεφόμαστε έτσι όπως ο εωσφόρος έπεσε από τον Ουρανό και κλαίμε για τον χαμένο παράδεισο. Οι κρίσεις αυτές έχουν αντιστοιχία με τους εξής πλανήτες Θεούς. Ο Κρόνος, ο Χείρων, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας, ο Πλούτωνας και η Sedna είναι οι αντίστοιχες κρίσεις που βιώνουμε όλοι μας.

Το άγγιγμα του Κρόνου

Οι έρωτες των πρέπει και των αμαρτιών. Το άγγιγμα του Κρόνου είναι από τα πιο σκληρά γιατί συνήθως γεννά παράνομες σχέσεις από άτομα που η ζωή τους έχει καταρρεύσει από ένα πολύ σκληρό γάμο και αντί τελικά να βρουν την ευτυχία βρίσκουν ένα ακόμη σκληρό πρόσωπο στη ζωή τους.

Οι γυναίκες είναι αυτές που μέσα από το άγγιγμα του Κρόνου βιώνουν περισσότερο κρίσεις. Όλα ξεκινούν από την παιδική ηλικία με την Κοπέλα να έχει μία δύσκολη συνήθως ζωή με ένα σκληρό, αδιάφορο η εκλιπών πατέρα που δεν βοήθησε να δημιουργήσει το άτομο μία σωστή για αυτό εικόνα συντρόφου. Ο Κρόνος όταν περνάει από ευαίσθητο σημείο του ωροσκοπίου και αν το άτομο δεν έχει ξεπεράσει τις εικόνες εγκατάλειψης αδιαφορίας η και βίας του πατέρα τότε βρίσκει ακόμη μία επαναληπτική προσωπικότητα και την ερωτεύεται μέχρι να μπορέσει να ξεπεράσει το παρελθόν.

Το άγγιγμα του Κρόνου είναι πολύ σκληρό γιατί συνοδεύετε και από έλλειψη αυτοπεποίθησης του ατόμου που δέχεται να ζει και να υπομένει μία κατάσταση αρκετά δύσκολη. Για να αποφύγετε τα αγκάθια του Κρόνου πρέπει πάνω από όλα να είσαστε όσο το δυνατόν ηθικοί και να έχετε ξεπεράσει τυχόν προβλήματα από το οικογενειακό περιβάλλον που σας κατατρέχουν μέχρι και σήμερα.

Κοιτάξτε τα χαρακτηριστικά του συντρόφου σας, μήπως είναι σοβαρός, μετρημένος και γεμάτος άμυνες; ή μήπως αναγκάζεστε εσείς να σπρώξετε αυτή τη σχέση σε κάτι πιο ουσιαστικό και νοιώθετε ότι δεν λαμβάνετε αγάπη; μήπως το άτομο που αγαπάτε είναι μεγαλύτερο σε ηλικία και νοιώθετε ότι είσαστε στη λίστα της ζωής του πιο κοντά στο τέλος; Το άγγιγμα του Θεού Κρόνου είναι παρών.

Το άγγιγμα του Χείρωνα

Ο Χείρωνας είναι παρών όταν νοιώθουμε την ανάγκη να αγαπήσουμε μέσα από μία περίοδο πόνου και θλίψης που δεν μας άφησε πολλά περιθώρια. Τι συμβαίνει όμως όταν προσπαθούμε να δώσουμε αγάπη εκεί που οι άλλοι δεν την αποζητούν τουλάχιστον από εμάς;

Ο Χείρωνας είναι ένας από τους υπεύθυνους πλανήτες όταν αγαπάμε χωρίς αντίκρισμα αν και συνήθως ο Χείρωνας προσφέρει ευχάριστες στιγμές, όταν είναι εκφρασμένος αρνητικά τότε έχουμε εκείνες τις ιστορίες που ενώ προσφέρουμε αγάπη και ενδιαφέρον το άτομο που μας ενδιαφέρει μας πληγώνει είτε με αδιαφορία είτε με τις πράξεις του. Το σημαντικό είναι ότι συνήθως αυτό συμβαίνει όχι επειδή το ήθελε ο/η σύντροφός μας αλλά κατά λάθος, έτσι γεγονότα και συμπεριφορές που δεν φταίει το άτομο που είναι δίπλα μας άμεσα οδηγούν εμάς στον πόνο και σε μία χειρότερη κατάσταση από ότι ήμασταν.

Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης είναι απλά να μπορέσουμε να δούμε εάν παίρνουμε εκτός από το να δίνουμε και τελικά εάν αυτή η σχέση ουσιαστικά είναι βασισμένη σε ισορροπίες και όχι σε τραγικές διαφορές. Πρέπει να μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι ο Χείρωνας όταν είναι παρών σε μία σχέση εκφρασμένος αρνητικά είναι επικίνδυνος εάν είναι μία σχέση με τεράστιες διαφορές (από οικονομικά μέχρι και πνευματικά κριτήρια).

Το άγγιγμα του Ουρανού

Αυτή το άγγιγμα είναι πυρετώδες και ανατρεπτικό, ο έρωτας εμφανίζετε ξαφνικά και χωρίς έλεγχο, ενώ τα πράγματα έχουν μία έλλειψη σιγουριάς που μπορεί να σας σπάσει τα νεύρα. Σίγουρα η σχέση έχει το χαρακτηριστικό της ελευθερίας. Σαν κύριο ζήτημα της σχέσης, κάποιος από τους δυο νοιώθει πιεσμένος και ο άλλος νοιώθει ανασφάλεια αφού δεν μπορεί να βιώσει της απλές καθημερινές χαρές με τον σύντροφό του.

Το άγγιγμα του Ουρανού είναι γεμάτο ηλεκτρισμό, οι σχέσεις θα είναι βραχύχρονες και σταματούν πολλές φορές χωρίς λόγο απλά και ξαφνικά χωρίς ούτε ένα γεια. Πολλές φορές μπαίνει στη ζωή μας ένα απρόσωπο άτομο που δεν δίνει συναίσθημα και πληρότητα στον άλλο καθώς αναγκάζει τον άλλο πάντα να δίνει και να προσφέρει συναίσθημα γιατί άμα αφήσει την κατάσταση απλά να κυλήσει κινδυνεύει η σχέση να παγώσει.

Στο τέλος όμως η σχέση πάντα τελειώνει με αυτόν που έδωσε το συναίσθημα να υποφέρει γιατί μένει κενός. Καλύτερα κάτω από μία τέτοια επιρροή να ψάχνετε με ποιο άτομο βγαίνετε, τι ακριβώς είναι; (τι δουλειά κάνει και λοιπά) γιατί μπορεί να πέσετε σε ένα επικίνδυνο άνθρωπο που μπορεί να σας πληγώσει. Συνήθως το άγγιγμα του Ουρανού έρχεται τη στιγμή που η ζωή σας φαίνετε να καταρρέει και τίποτα δεν μπορεί να τη φτιάξει, έτσι παρουσιάζεται ένα άτομο που παίρνετε το θάρρος και τα γκρεμίζετε όλα μια και καλή μονό που προτού γκρεμίσετε ξεχάσατε να χτίσετε και μένετε στο Δρόμο.

Το άγγιγμα του Ποσειδώνα

Οι καταστάσεις είναι περιπλεκόμενες και τόσο μπερδεμένες που χάνετε και εσείς τον έλεγχο. Ο έρωτας αυτός σας παρασέρνει σε επικίνδυνους διαδρόμους που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η σχέση είναι ανώριμη και πολλές φορές δεν έχει ούτε καν επαφή με την πραγματικότητα, συνήθως δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι μια ψεύτικη εικόνα η οποία δεν αντικατοπτρίζει ούτε κατά το ήμισυ την πραγματικότητα.

Το άτομο που μπαίνει στη ζωή σας είναι ανώριμο και πιθανώς ψεύτης ενώ το παιχνίδι της προδοσίας είναι το πιο πιθανό. Συνήθως υπάρχει και τρίτο άτομο στην υπόθεση η κάποιος από τους δύο δημιουργεί κάτι άλλο έστω και στο μυαλό του το οποίο το ερωτεύεται και τελικά καταστρέφει τη σχέση του.

Πολύ πιθανό να μπει στη ζωή σας ένας μέθυσος ή ένας που έχει ανάγκη από άλλες ουσίες ενώ μπορεί στο όνομα της αγάπης αυτής να κάνετε τη μέγιστη θυσία μέχρι θανάτου. Συνήθως η σχέση τελειώνει άδοξα και με πολύ πόνο αλλά εσείς αρνείστε την πραγματικότητα και τρέφετε φρούδες ελπίδες που όσο περνάει ο χρόνος σας αναγκάζει να κάνετε ακόμη περισσότερα πράγματα που μειώνουν τουλάχιστον την αξιοπρέπεια σας.

Στο κουτί της Πανδώρας είχε μείνει η Ελπίδα στο τέλος μετά από τα βάσανα, το κακό είναι ότι ξέχασαν να πουν και για την ψευδαίσθηση που μοιάζει με την Ελπίδα και σας ωθεί να χάνετε χρόνο πολύτιμο σε κάτι που έχει τελειώσει. Ο Ποσειδώνας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος των ανθρωπίνων σχέσεων αυτή την εποχή ιδιαίτερα με τη σύνδεση του με τον ιδανικό έρωτα ο οποίος πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί να είναι γήινος δηλαδή πραγματικός.

Το άγγιγμα του Πλούτωνα

Η λέξη καταστροφή είναι το κυριότερο μήνυμα αυτού του αγγίγματος. Τα ερωτικά πάθη που οδηγούν στο μίσος και μπορεί και στον θάνατο, τα εγκλήματα πάθους και η αίσθηση μετά από μία τέτοια σχέση ότι πιάσατε το μηδέν είναι τα χαρακτηριστικά θέματα αυτής της επιρροής. Σεξουαλική χειραγώγηση, ζήλια και πάθος ενώ θα υπάρχουν και παιχνίδια εξουσίας για το ποιος κάνει κουμάντο σε μία σχέση.

Οι ακραίες καταστάσεις, καθώς και η βία είτε ψυχολογική είτε και σωματική. Ο ερωτισμός πεθαίνει και υπάρχει η μανία και η ανάγκη του ανθρώπου να χειρίζεται τους άλλους σαν κυνηγετική λεία. Ο Ψυχολογικός κανιβαλισμός είναι το βασικό συστατικό αυτού του πλανήτη, είναι το σύνορο της αίσθησης που η ηδονή μετατρέπετε σε οδύνη, βαθύτατη μπορεί να είναι η εμμονή σας σε ένα πρόσωπο που δεν μπορείτε να το ξεπεράσετε τόσο που προτιμάτε να σβήσετε τη ζωή σας από αυτό τον κόσμο παρά να συνεχίσετε να ζείτε.

Οι ολέθριες λοιπόν σχέσεις είναι το κοινό χαρακτηριστικό που πολλές φορές βλέπουμε στης ειδήσεις, ή μπορεί να σηματοδοτήσει μία σχέση που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή σας στο πώς βλέπατε τα πράγματα και το πως αγαπούσατε μέχρι εκείνη την στιγμή. Μπορεί βέβαια να οδηγήσει σε κάτι καλύτερο αλλά μόνο μέσα από πόνο. Αυτή η επιρροή σηματοδοτεί πολλές φορές τον άδικο χαμό του συντρόφου από κάτι και τον αιώνιο πόνο του συντρόφου που δεν καταφέρνει ποτέ να ξεπεράσει ότι του συνέβη κάτι τόσο σκληρό και καταδικάζετε σε όλη του την ζωή να καταριέται αυτή του την ατυχία.

Το άγγιγμα της Sedna

Αυτός ο πλανητοειδής βρέθηκε πρόσφατα και επηρεάζει καταλυτικά τη ζωή κάποιων ατόμων πολύ διαφορετικά. Η επιρροή της κρατάει πολλές φορές δεκαετίες η και ολόκληρες ανθρώπινες ζωές. Σε όσους γεννιούνται κάτω από την επιρροή της και ενεργοποιηθεί το άγγιγμά της πολύ δύσκολες στιγμές θα περάσει στη ζωή του το συγκεκριμένο άτομο. Στο θέμα των ερωτικών αντιμετωπίζετε την κατάφορη αδικία των γενικότερων καταστάσεων. Είναι εκεί που το σύμπαν ολόκληρο συνωμοτεί εναντίον σας και τίποτα δεν μπορείτε να κάνετε. Η σχέση που θα κάνετε με αυτό το άτομο θα σας προδώσει και θα σας «σκοτώσει» θα φέρει το ένα και μοναδικό εκείνο χτύπημα που θα αλλάξει μια για πάντα τη ζωή σας με απίστευτη σκληρότητα πέρα ακόμη και από τα όρια του Πλούτωνα. Είναι η απόλυτη καταστροφή του Έρωτα εκεί που η βασίλισσα Ereshkigal των Σουμερίων έχασε τον άνδρα της και σταύρωσε τη Βασίλισσα Ινάννα που είχε γνωρίσει τον έρωτα και από τη ζήλια της η αδερφή της κατέστρεψε τη ζωή. Δυστυχώς είναι ένα νεοανακαλυφθέν σώμα που δεν μπορούμε να πούμε τίποτα παραπάνω.

 

Τέλος να πούμε ότι οι πλανήτες αυτοί δεν είναι κακοποιοί αλλά όταν δεν λειτουργούμε σωστά και έχουμε λανθασμένες ιδέες καθώς και πράττουμε λάθος τότε η πλανητική επιρροή θα εκφραστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μας μάθει να γίνουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί.

Εάν λοιπόν μπορέσουμε και ψάξουμε τον εαυτό μας λίγο καλύτερα και ανιχνεύσουμε τα λάθη του, κανένα δηλητηριώδες αγκάθι δεν μπορεί να μας πληγώσει. Ας ευχηθούμε λοιπόν αληθινούς έρωτες ως εκεί που ο ουρανός μπορεί να φτάσει.

 

Χρήστος Άρχος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments