5 1 vote
Article Rating

Η σημασία της έλξης & η καθολικότητα του φαινομένου. Η ερωτική έλξη είναι ένα φαινόμενο που προσπαθεί από πολύ παλιά η ανθρωπότητα να το εξηγήσει. Η αίσθηση του ότι είμαστε&ποθητοί και ότι κάποιος μπορεί να μας θέλει πολλές φορές αποτελεί για τον άνθρωπο ίσως πηγή μεγάλης ευχαρίστησης.

Επίσης η εξουσία στην οποία δίνεται στον άνθρωπο ο οποίος έχει την δυνατότητα της σαγήνης δεν άφησε ακόμη και μεγάλους φιλοσόφους να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την πηγή της έμπνευσης της.

Η σύγχρονη επιστήμη πια βλέπει ότι η σαγήνη και η έλξη δεν είναι μόνο θέμα συμπεριφοράς αλλά και ζήτημα βιολογικό. Ο άνθρωπος λοιπόν πολλές φορές από τα ίδια του τα γονίδια καθορίζεται όχι μόνο σε ένα βαθμό ως προς τη συμπεριφορά του αλλά και προς τα διάφορα χαρακτηριστικά του που θα τον κάνουν πιο σαγηνευτικό από ότι έναν άλλο άνθρωπο.

Η έλξη βέβαια δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό παιχνίδι της φύσης η οποία έχει πάντα ως ένα σκοπό στο να μπορέσει να πετύχει την ερωτική ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων με τελικό αποτέλεσμα την αναπαραγωγή τους.

Αν τα λουλούδια χρησιμοποιούν χρώματα και αρώματα και τα ζώα διάφορες άλλες κινήσεις η έλξη για τον άνθρωπο είναι ένα σύνολο καταστάσεων πολλές φορές και απρόβλεπτων για το απλό μάτι.

Ο άνθρωπος είναι ένα Ων το οποίο κατακλύζετε από τις αισθήσεις. Ακοή, όσφρηση, γεύση, αφή και όραση. Πέντε αισθήσεις που κάθε μία έχει σαν σκοπό της την ιδιαίτερη ανάλυση ενός αντικειμένου. Όσο πιο πολύ για τις αισθήσεις μας αυτό που βλέπουμε είναι ευχάριστο τόσο πιο πολύ έχουμε την τάση να ελκυόμαστε.

Η έλξη είναι ο βασικό παράγοντας ο οποίος και γεννά τον έρωτα και την αγάπη. Χωρίς την έλξη δεν μπορούμε να βρούμε το πρώτο και κοινό πρωταρχικό σημείο για να μπορέσει να υπάρξει οτιδήποτε, ακόμη και μία απλή σωματική επαφή.

Στον αστρολογικό χάρτη οι πλανήτες που παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για την έλξη δεν είναι άλλοι από τον Άρη και την Αφροδίτη. Όμως ένα απλό τρίγωνο της συναστρίας μεταξύ του Άρη του προσώπου Ά και της Αφροδίτης του Προσώπου Β δεν φτάνει. Ο Χάρτης παραλληλιών και αντιπαραλληλιών θα μπορέσει να μας βοηθήσει σε ένα μεγάλο βαθμό να κατανοήσουμε ποιος και γιατί είναι πιο ελκυστικός αλλά και στο αν θα υπάρξει έλξη μεταξύ δύο ατόμων.

Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η …

Εάν ένας πλανήτης καταφέρει και ξεπεράσει το μονοπάτι του Ήλιου που είναι στις 23ο 26΄ 18’’ βόρεια η νότια του ισημερινού τότε έχουμε τον λεγόμενο πλανήτη Exdek (extreme declination =ExDek) που στα Ελληνικά μπορούμε να τον ονομάσουμε απλά πλανήτης Εκτός Πορείας του Ήλιου. Όταν συμβαίνει λοιπόν αυτό έχουμε ένα πλανητικό σώμα το οποίο και είναι ιδιαίτερα έντονο στην έκφραση του. Λειτουργεί σε ένα μεγάλο βαθμό όπως οι πλανήτες χωρίς Πτολεμαικές όψεις όπου τότε ο πλανήτης χρωματίζει όλο το χάρτη.

Αν λοιπόν έχουμε την Αφροδίτη σε θέση Exdek ή τον Άρη σε θέση Exdek θα περιμέναμε για τη μεν Αφροδίτη να είναι σε ωροσκόπιο εξαιρετικά ελκυστικών γυναικών και τον Άρη να είναι σε χάρτες ανδρών που είναι πολύ σεξουαλικοί και πολύ αρρενωποί ίσως.

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι γιατί όπως φαίνεται τελικά. Η Αφροδίτη δεν είναι ένα πλανήτης που δείχνει πόσο ερωτική είναι μια γυναίκα αλλά πόσο θελκτικός είναι ένας άνδρας στις γυναίκες. Πόσο δηλαδή ένα ανδρικό πρόσωπο είναι αρκετά γοητευτικό έτσι ώστε και να μαγεύσει τον θηλυκό πληθυσμό. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει για τις Γυναίκες. Όταν έχουμε τον Άρη σε γυναικείους χάρτες οι οποίοι να είναι σε θέση άνω των 23ο και 26’ Βόρεια η Νότια τότε έχουμε συνήθως γυναίκες που είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τους άνδρες.

Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά από ανθρώπους που έχουν αυτές τις θέσεις και θεωρήθηκαν ιδιαίτερα σεξουαλικοί καθώς και μάγευσαν τα πλήθη με τον τρόπο τους είτε μέσω της σεξουαλικότητας τους ή των ιδιαίτερων ταλέντων τους που τους έκαναν ακαταμάχητους στο κοινό.

Επίσης πολύ μεγάλη επιτυχία έχουν τα άτομα που έχουν τον Άρη και την Αφροδίτη τους όσο πιο κοντά στο σημείο των 0ο. Αυτό δεν είναι βέβαια τυχαίο γιατί τις περισσότερες φορές σε αυτό το σημείο θα βρίσκονται στο Ζυγό και στον Κριό τα ζώδια δηλαδή που οι πλανήτες έχουν την κυβέρνηση τους.

Βέβαια η έλξη σε ένα άτομο δεν φαίνεται μόνο από αυτό. Μία ταυτόχρονη σύνοδος με παραλληλία του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη η τον Άρη θα δώσει ένα μυστήριο στον κόσμο που θα λειτουργήσει μαγευτικά και δεν θα επιτρέψει να δει ο κόσμος την πραγματική εικόνα του προσώπου αλλά περισσότερο ο κόσμος, ακόμη και οι σύντροφοι αυτού του ατόμου θα δουν μία εικόνα που δεν θα είναι πραγματική αλλά θα αντικατοπτρίζει το όνειρο του. Εξάλλου μία από τις μεγαλύτερες τεχνικές σαγήνης είναι πάντα να λειτουργούμε ως το τέλειο ενσαρκωμένο πλάσμα των επιδιώξεων του άλλου για κάποιο χρονικό διάστημα. Άλλοι απλά προσπαθούμε μάταια και άλλοι μπορούν και το έχουν σαν ένα μοναδικό ταλέντο.

Επίσης οι ίδιες όψεις με τον Πλούτωνα όμως αυτή τη φορά και όχι με τον Ποσειδώνα μπορούν να γεννήσουν μία μαγνητική προσωπικότητα η οποία θα μπορεί να είναι ιδιαίτερα σεξουαλική και δυνατή έτσι ώστε να παρασύρει τον κόσμο γύρω της. Θα μπορούσε δηλαδή να αντικατοπτρίζει έναν άνθρωπο που θα εξέφραζε τους κρυφούς πόθους του κόσμου, να γίνει μία εικόνα των ανικανοποίητων θελήσεων της λίμπιντο μας.

Η ταυτόχρονη θέση Αφροδίτης και Άρη σε θέση Exdek είναι ίσως μία κατάσταση αν και σπάνια που μπορεί να γεννήσει πάρα πολύ μεγάλα πάθη και εξάρτηση για πολύ κόσμο που μπορεί να συναντήσει έναν τέτοιο άνθρωπο.

Ο πλανήτης όμως που θα γεννήσει ένα σύμβολο του Sex ή που θα προκαλεί τον κόσμο σε παγκόσμιο πια μέγεθος είναι η Σελήνη και αυτό γιατί δείχνει ότι έχουμε ένα άτομο που δεν μας προκαλεί πια σε ένα σεξουαλικό επίπεδο ή σε επίπεδο αξιών. Πλησιάζει τις βαθύτερες ανάγκες μας και μας κάνει να μην μπορούμε να αντισταθούμε. Η Σελήνη λοιπόν σε συνδυασμό με τους παραπάνω πλανήτες μπορεί να γεννήσει μία προσωπικότητα η οποία θα μπορεί να κάνει επιτυχία στης ζωή της μόνο και μόνο με το να δείχνει την παρουσία της στο περιβάλλον.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Στα απλά καθημερινά ζευγάρια πολύ δυνατή είναι η έλξη όταν ο ένας πλανήτης από τους δύο ερωτικούς είναι σχεδόν έξω από την πορεία του Ήλιου ( από 21ο και πάνω) και ο αντίθετος αυτού ( αν δηλαδή είναι ο Άρης του ενός να είναι η Αφροδίτη του άλλου) να είναι στο σημείο 0. Όσοι δηλαδή έχουν πλανήτες σε πολύ ψηλά η χαμηλά σημεία ως προς τον Ισημερινό θα μπορούν να κάνουν παθιασμένες αλλά και διαρκείς σχέσεις πιο εύκολα αν βρουν ένα σύντροφο που να είναι πλανήτες τους κοντά στις 0 μοίρες. Το αντίστροφο ισχύει για αυτούς που έχουν πλανήτες σε 0 μοίρες ή κοντά σε αυτό το νούμερο.

Οι παραλληλίες και οι αντιπαραλληλίες ανάμεσα στο Δίπολο Αφροδίτης – Άρη στη συναστρία θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί προκαλούν πολύ μεγάλο πάθος από τη μία αλλά από την άλλη δημιουργούν δυσκολίες πολλές στο να μπορέσει το ζευγάρι να κρατήσει το πάθος του στη συνέχεια.

Εκτός από τις Μοίρες που αναφέραμε ήδη ( 23ο 26’ Βόρεια και Νότια καθώς η μοίρα 0.) Πολύ σημαντικές είναι και οι μοίρες στις 15ο Βόρεια του Ισημερινού και 14ο 30’ Νότια αυτού. Είναι μοίρες που επίσης δείχνουν έντονη δυνατότητα του ατόμου να μπορεί να μαγέψει και να κατακτήσει τον κόσμο γύρω του. Σε ένα Ζευγάρι αν τα μεσοδιαστήματα βγάλουν το αποτέλεσμα 15 Βόρεια η 14ο και 30’ Νότια του Ισημερινού μπορούμε να έχουμε μία πολύ δυνατή έλξη ανάμεσα σε δύο άτομα και να έχουμε και ιδιαίτερα καλή πορεία.

Δύσκολη είναι η αρμονία σε ένα ζευγάρι όταν ο ένας έχει το ωροσκόπιο του όλο στο Βορρά και ο άλλος όλο το ωροσκόπιο του στο Νότο. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει κάποια προβλήματα στη συνέχεια που θα είναι αδύνατον να μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα άτομο. Μόνη σωτηρία για μία τέτοια περίπτωση δεν είναι άλλη από το να υπάρχει ο Βόρειος Δεσμός στις μοίρες που αναλύσαμε παραπάνω ( και στους δύο χάρτες).

 

ΟΙ ΑΝΤΙΣΚΙΕΣ 

Πολύ σημαντικές είναι και οι αντισκιές στον χάρτη. Όταν ένα άτομο έχει την Αφροδίτη του στην αντισκιά της Αφροδίτη ή του Άρη του άλλου προσώπου έχουμε πάρα πολύ καλές εξελίξεις και αρκετά μεγάλη έλξη που οδηγεί σε κάτι πιο μόνιμο στη συνέχεια. Όμως οι αντισκιές που μαθαίνουμε στα περισσότερα βιβλία είναι λάθος. Αν κοιτάξουμε έναν απλό πίνακα θα δούμε ότι η 1η μοίρα Καρκίνου αντιστοιχεί στην 28η του Διδύμου ή ότι η 4η μοίρα του Λέοντα αντιστοιχεί στην 26η του Ταύρου. Αυτές οι αντισκιές ισχύουν μόνο όμως για τον Ήλιο που έχει μία σταθερή πορεία.

Στην πραγματικότητα οι αντισκιές δεν είναι τίποτα άλλο από την έννοια του ότι τη συγκεκριμένη μοίρα που περνά αυτός ο πλανήτης το Φως της ημέρας ήταν στην ίδια ποσότητα με κάποια άλλη μοίρα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα γιατί οι πλανήτες δεν ακολουθούν την ίδια πορεία με τον Ήλιο αλλά όπως είπαμε παραπάνω μπορεί την 4η μοίρα στο μήκος του Καρκίνου που αντιστοιχεί στην 27η Των Διδύμων να μην είναι στην 20ο 46’’ Βόρεια όπως αντιστοιχεί στην μοίρα του Καρκίνου. Σε αυτή την περίπτωση αν για παράδειγμα ήταν στην 4η μοίρα στο μήκος του Καρκίνου αλλά στην 19 στο Πλάτος Βόρεια δεν είναι η αντισκιά του Πλανήτη αυτού στις 27ο Διδύμων αλλά στις 25ο Διδύμων όπου και είναι η πραγματική αντισκιά του Πλανήτη.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να δούμε τις πραγματικές αντισκιές μας θα πρέπει να δούμε ποιες είναι στο χάρτη του πλάτους και όχι του μήκους μιας και οι αντισκιές που λαμβάνουμε υπόψιν από τον ήλιο μόνο συμβολικού χαρακτήρα θα μπορούσαμε να τις πούμε το λιγότερο εώς και εντελώς λάθος…..

 

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ 

Ο Χείρωνας στη συναστρία είναι πολύ σημαντικός. Όταν ο Χείρωνας δέχεται θετικές παραλληλίες από τους Πλανήτες του άλλου και το αντίστροφο τότε έχουμε σίγουρα μία πολύ δυνατή σχέση που μπορεί να κρατήσει αρκετά. Αν τώρα υπάρχει η Αφροδίτη συγκεκριμένα μαζί με τον Χείρωνα του άλλου προσώπου έχουμε κατακόρυφη άνοδο της έλξης που μπορεί να έχουμε από ένα πρόσωπο.

Προσοχή όμως εδώ στις όψεις του Κρόνου και του Πλούτωνα γιατί μπορεί να προκαλέσουν πολλαπλά προβλήματα ιδιαίτερα αν κάνουν αντιπαραλληλίες με τον Χείρωνα ή αντιθέσεις και τετράγωνα στο χάρτη του μήκους. Καλός πλανήτης σε παραλληλίες με την Αφροδίτη και τον Άρη είναι και ο Δίας αν και δεν υπόσχεται σε ένα χάρτη την μακροβιότητα υπόσχεται όμως ότι θα υπάρξει μία αρκετά δυνατή και σημαντική έλξη.

Επίσης μεγάλη σημασία πρέπει να δώσουμε στην Λίλιθ μπορεί όσο πιο ψηλά στο πλάτος η χαμηλά είναι μπορεί να προκαλεί έντονα πάθη. Από την άλλη το άτομο που έχει στο γενέθλιο του αυτό τον Πλανήτη σε Exdek θέση είναι επικίνδυνο μιας και δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στο να μπορέσει να πετύχει και να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του. Επικίνδυνη είναι η Λίλιθ και όταν βρίσκεται σε πλάτος 0ο μοιρών. Αν ο Χείρωνας είναι σε παραλληλία με την Λίλιθ σε μία συναστρία και συνδέονται και άλλοι πλανήτες τότε έχουμε μία σχέση πάθους η οποία όμως θα είναι αρκετά καταστροφική για τη συνέχεια του ατόμου.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο Χάρτης του Πλάτους μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά μυστικά και μπορεί ένα τρίγωνο να το κάνει καταστροφικό ενώ ένα τετράγωνο να το κάνει ιδιαίτερα θετικό για τον άνθρωπο. Οι παραλληλίες και αντιπαραλληλίες είναι οι όψεις που ισχυροποιούν της συνόδους και τις αντιθέσεις. Όσο προχωρούμε οι αστρολόγοι στην ανάλυση των χαρτών του πλάτους μπορούμε και κατανοούμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Για την έλξη μεταξύ των ανθρώπων είμαστε ακόμη στην αρχή. Πολύ μεγάλη σημασία έχουν και οι παραλληλίες και οι αντιπαραλληλίες που κάνουν οι απλανείς με τους πλανήτες ενός ατόμου μιας και μας αποκαλύπτουν πολλά όχι μόνο για την ερωτική ζωή βέβαια του ατόμου αλλά και πολλά ακόμη πράγματα.

Ιδιαίτερη προσοχή επίσης για την έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων έχουν και τα μεσοδιαστήματα σε ένα χάρτη πλάτους που μπορούν να μας οδηγήσουν σε πολύ χρήσιμα και σημαντικά συμπεράσματα. Η έλξη μεταξύ των ανθρώπων είναι βασικό χαρακτηριστικό της καθημερινότητας μας μιας και ουσιαστικά και είναι και η μόνη δύναμη που μπορεί και φέρνει τους ανθρώπους μαζί.

Κάτι ανάλογο σαν την Βαρύτητα του σύμπαντος η έλξη είναι πάντα εκεί για να μας φέρει πιο κοντά στην δημιουργία κάτι καινούριου πολλά ελπιδοφόρου η κάτι καταστροφικού. Το αποτέλεσμα είναι θέμα πολλών παραγόντων μα πάνω από όλα είναι με βάση τη θέληση μας να νικήσουμε το σκοτάδι.

Χρήστος Άρχος

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments