5 1 vote
Article Rating

Ερωτική Συναστρία. Η εξέταση των αστρολογικών χαρτών δυο συντρόφων είναι αρκετά πολύπλοκη και εξαρτόμενη από πολλούς παράγοντες που μόνο ένας έμπειρος και ικανός αστρολόγος μπορεί να τις προσδιορίσει. Αλλά είναι αυτή η πολυπλοκότητα που μας κάνει ικανούς να πάρουμε τις εκπληκτικές πληροφορίες από την ερμηνεία. Σε αυτό το άρθρο απλά θίγουμε μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα σε μια συναστρία.

 

ΟΨΕΙΣ ΗΛΙΟΥ – ΣΕΛΗΝΗΣ

Οι Όψεις ανάμεσα στον Ήλιο ενός ατόμου και τη Σελήνη του άλλου είναι ίσως οι πιο φανερές και με επιρροή ενδείξεως της φύσης μιας σχέσης. Βασικά οποιαδήποτε ισχυρή όψη ανάμεσα στον Ήλιο τον ένα χάρτη και στη Σελήνη στον άλλο (είτε αυτή η όψη είναι αρμονική είτε όχι) δείχνει την παρουσία ενός ισχυρού δεσμού ανάμεσα στους δυο συντρόφους.

Ο Ήλιος σας σε τετράγωνο με τη Σελήνη του, για παράδειγμα, τείνουν να σας φέρνουν κοντά περισσότερο παρά να σας χωρίζουν – κάτι που μπορεί να μην το περιμένετε εάν λάβετε υπόψη σας την «παρεμποδιστική» φύση του τετραγώνου.

Αλλά αυτό που δείχνει η φύση της όψης είναι οι βασικές ιδιότητες του δεσμού που υπάρχει μεταξύ σας – δηλαδή, είτε ο δεσμός βασίζεται κατά βάση στις ομοιότητες σας (σύνοδος, εξάγωνο, ή τρίγωνο) ή στις διαφορές σας (τετράγωνο η αντίθεση).

Το «κλασικό» παράδειγμα αυτής της όψης σε μια αισθηματική σχέση (λέγεται ότι ανακαλύφτηκε από τον ψυχολόγο G. G. Jung) συμβαίνει όταν ο Ήλιος του άνδρα βρίσκεται σε σύνοδο με τη Σελήνη της γυναίκας – μια ένδειξη ενός βαθιού, πανίσχυρου και διαρκούς δεσμού που μπορεί να τεντώνεται αλλά σχεδόν ποτέ δε σπάει.

Έχω δει στους χάρτες ενός μεγάλου αριθμού ζευγαριών που έχω εξετάσει, και κάθε ένα από αυτά τα ζευγάρια έχει μια ισχυρή και διαρκή σχέση. Αυτό δε σημαίνει ότι τέτοια ζευγάρια δεν έχουν ποτέ προβλήματα. Αλλοι, όταν έχουν, παλεύουν μαζί για να λύσουν αυτά τα προβλήματα πιο συχνά, παρά χωρίζουν με το παραμικρό.

Αν και η «κλασική» όψη είναι ο Ήλιος του άνδρα με τη Σελήνη της γυναίκας η όψη στην πράξη φαίνεται να έχει αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και με οποιοδήποτε τύπο σχέσης, όχι μόνο με την αισθηματική Ο σημαντικός παράγων είναι η ίδια η σύνοδος Ήλιου – Σελήνης όχι το φύλλο των απόψεων ή σε ποιον ανήκει ο Ήλιος και σε ποιον η Σελήνη. Η σύνοδος δηλαδή δηλώνει μια «στενή σχέση», ένα συνδυασμό ενεργειών ανάμεσα στους δυο συντρόφους.

Άλλες όψεις Ηλίου – Σελήνης δείχνουν διαφορετικούς τύπους δεσμών ανάμεσα στους συντρόφους, όλες βασικά θετικές, αλλά καμία τόσο έντονη όσο η σύνοδος. Το εξάγωνο και το τρίγωνο δείχνουν σχέσεις που βασίζονται σε όμοιες απόψεις και η αντίθεση δείχνει σχέσεις που η φορά της δύναμής τους είναι το εμπόδιο που γενικεύεται από κάποιες, κατά κάποιο τρόπο αντίθετες προσωπικότητες.

 

ΟΨΕΙΣ ΑΡΗ – ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

Για πολλούς λόγους, οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στον ’ρη του ενός συντρόφου και την Αφροδίτη του άλλου είναι πολύ όμοιες με τις όψεις Ηλίου – Σελήνης που περιγράφονται παραπάνω.

Αλλά οι αλληλεπιδράσεις Άρη – Αφροδίτης φαίνονται να είναι περισσότερο περιορισμένες σε έκταση από τις όψεις Ηλίου – Σελήνης. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Ήλιος και η Σελήνη είναι οι δυο πιο βασικοί παράγοντες της προσωπικότητας στο χάρτη, ενώ η φύση των άλλων πλανητών είναι πολύ περισσότερο «εξειδικευμένη».

Έτσι, μια όψη Ηλίου – Σελήνης ανάμεσα στους χάρτες δυο απόψεων δείχνει ότι δίνουν όλη την καρδιά και την ψυχή τους σε μια σχέση, οποιαδήποτε κι αν είναι η συγκεκριμένη φύση της όψης. Ένας τέτοιος δεσμός είναι βαθύς και διαρκής, κάνοντας το ζευγάρι να δουλεύει σκληρότερα, ακόμα κι αν η σχέση πάρει στροφή προς το χειρότερο.

Άλλες πλανητικές αλληλεπιδράσεις, συμπεριλαμβάνεται και της σειράς των όψεων ’ρη – Αφροδίτης, δείχνουν ένα πιο περιορισμένο τύπο δεσμού ανάμεσα στους πλανήτες. Οι σύντροφοι έχουν ορισμένους τομείς κοινούς, αλλά αυτοί οι τομείς είναι κατά κάποιο τρόπο περιορισμένοι σε έκταση και γι αυτό κάπως πιο εύκολο να θυσιαστούν, αν τα πράγματα πάνε άσχημα.

Για τον ίδιο λόγο, οι δύσκολες όψεις Άρη – Αφροδίτης ανάμεσα στους δύο χάρτες έχουν την χάση να δείχνουν πιο σοβαρούς τύπους σύγκρουσης από τις αντίστοιχες όμως Ηλίου – Σελήνης. Γι’ αυτό αυτές οι διαμάχες μπορεί να είναι πιο δύσκολες να λυθούν.

Η σειρά των όψεων Ηλίου – Σελήνης και Άρη – Αφροδίτης ανάμεσα στους δύο εξεταζόμενους χάρτες, εάν υπάρχουν, δείχνουν ίσως τον πιο σημαντικό των δεσμών ανάμεσα στα δυο άτομα, ειδικά στις αισθηματικές σχέσεις. Φαίνεται να βασίζονται στην «θετική – αρνητική» ή «αρσενική – θηλυκή» φύση αυτών των ζευγαριών πλανητών.

Και ο Ήλιος και ο Αρης είναι πλανήτες τύπου «γιανγκ» που αντιπροσωπεύουν τις θετικές, δραστήριες και εξωτερικευμένες πλευρές της προσωπικότητας, ενώ η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι οι «γιν» τύποι πλανητών που αντιπροσωπεύουν τους αρνητικούς, παθητικούς και δεκτικούς παράγοντες της προσωπικότητας.

Η ένωση του ενός από τη δυάδα με το αντίθετό του, ειδικότερα μέσω μιας συνόδου δείχνει ουσιαστικά ότι ένα άτομο «ταιριάζει» με το άλλο με ένα τρόπο υψηλής σημασίας – ότι το άτομο Ηλίου – Αρη εκφράζει ακριβώς τις ιδιότητες που ζητάει το άτομο Ηλίου – Αφροδίτης. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός ενός πανίσχυρου, διαρκούς δεσμού ανάμεσά τους.

Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους πλανήτες είναι σημαντικοί όσον αφορά οποιαδήποτε σύνοδο σχηματίζουν με τους πλανήτες στο χάρτη του συντρόφου του και όσον αφορά τους Οίκους στους οποίους “πέφτουν”. Ακολουθούν μερικές σημαντικές αναλύσεις.

Ο ΔΙΑΣ

Το άτομο του οποίου ο Δίας σχηματίζει σύνοδο με ένα πλανήτη στο χάρτη του συντρόφου έχει την τάση να υπερβάλει τις ιδιότητες του πλανήτη τον οποίο προβάλει στην προσωπικότητα του ατόμου. Η σύνοδος τον Δία σας με τη Σελήνη του συντρόφου σας στον Καρκίνο, για παράδειγμα, δείχνει ότι φέρνετε στην επιφάνεια περισσότερη από την ευαίσθητη, συναισθηματική, μητρική (και κτητική!) φύση του συντρόφου σας με τη Σελήνη στον Καρκίνο.

Ο Οίκος του χάρτη σας στον οποίο “πέφτει” ο Δίας του συντρόφου σας δείχνει έναν τομέα της ζωής σας που μπορεί να επεκταθεί σημαντικά μέσω των δραστηριοτήτων και της βοήθειας του συντρόφου.

Ο Δίας κάποιου που πέφτει στο δεύτερο Οίκο σας, για παράδειγμα, δείχνει ότι αυτός ή αυτή θα ρίχνουν ελεύθερα χρήματα στο δρόμο σας, καλυτερεύοντας την οικονομική σας κατάσταση. Εάν ο Δίας πέφτει στο δέκατο Οίκο σας, ο σύντροφος σας θα σας βοηθήσει εποικοδομητικά στην καριέρα σας.

Ο ΚΡΟΝΟΣ 

Οι επαφές του Κρόνου με το χάρτη του ενός συντρόφου είναι συχνά δίκοπο μαχαίρι. Το άτομο του οποίου ο Κρόνος έχει σχέση μπορεί να έχει την τάση να πιέζει τη δραστηριότητα οποιουδήποτε πλανήτη με τον οποίο ο Κρόνος σχηματίζει σύνοδο, ή να φέρνει αναβολές στον τομέα της ζωής του Οίκου στον οποίο ο Κρόνος πέφτει.

Αλλά ομοίως αυτός ο τύπος «απαγόρευσης» μπορεί επίσης να δείχνει ένα μεγάλο βαθμό βοήθειας, που οδηγεί το σύντροφο σε περισσότερη εκλέπτυνση των συγκεκριμένων ιδιοτήτων και να τις χρησιμοποιεί με πιο αποτελεσματικό και επαρκή τρόπο.

Οι σύνοδοι του Κρόνου με τον Ήλιο, Σελήνη ή Άρη του συντρόφου είναι συνήθως οι πιο ευαίσθητες από αυτές τις επαφές μια και δείχνουν την καταστολή της «απόπνιξης» των σημαντικών πλευρών της ζωής: ατομικότητα (Ήλιος), συναισθηματικότητα (Σελήνη), ή δραστηριότητα (Αρης).

Εκτός και αν προσέχει πολύ το άτομο με τον Κρόνο, το άλλο άτομο είναι πιθανόν να αισθάνονται να πνίγεται ή να ασφυκτιά από τη σχέση. Και πάλι το σθένος του Κρόνου και ο πραγματισμός, εάν χρησιμοποιείται δίκαια, μπορεί να οδηγήσει σε μια σημαντική θετική εξέλιξη του συγκεκριμένου παράγοντα της προσωπικότητας.

 

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΙΚΟ

Οποιοιδήποτε πλανήτες “πέφτουν” στον έβδομο Οίκο του συντρόφου κερδίζουν πρόσθετη σημασία στην ερμηνεία, μιας και ο έβδομος Οίκος από μόνος του σχετίζεται με τους συνεταιρισμούς και τις σχέσεις.

Διασταυρωμένες σχέσεις στους χάρτες από γενέθλιους πλανήτες που βρίσκονται στον έβδομο Οίκο είναι επίσης υψηλής σημασίας, καθώς είναι (μικρότερης έκτασης) επαφές προς η από τους σχετικούς κυβερνήτες τον έβδομου Οίκου.

Αυτές οι ενδείξεις του έβδομου Οίκου εφαρμόζονται σε όλους τους τύπους σχέσεων. Αλλά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, άλλοι Οίκοι υψώνονται επίσης σε ένα επίπεδο ίσης σημασίας. Εξαρτώμενοι από τη συγκεκριμένη φύση της σχέσης, όμως, αυτοί οι άλλοι Οίκοι θα πρέπει επίσης να εξεταστούν: ο πέμπτος Οίκος για τις αισθηματικές σχέσεις, ο τέταρτος Οίκος για το γάμο, και ο δεύτερος, όγδοος και δέκατος Οίκος για τις επιχειρήσεις ή τους επαγγελματικούς συνεταιρισμούς.

Όπως κάθε ερμηνεία, η συναστρία πρέπει να συγκρίνεται με το σύνολο τις συγκεκριμένες σχέσεις που αναλύεται. Ένας επαγγελματικός συνεταιρισμός είναι φανερό ότι απαιτεί μια κάπως διαφορετική προσέγγιση απ’ ότι μια αισθηματική σχέση. Αλλά οι θεμελιώδεις τεχνικές παραμένουν οι ίδιες σε οποιαδήποτε περίσταση όπως και η λεπτομερής αντικειμενική κατανόηση, που μπορεί να παραχθεί.

Εάν είσαστε δεσμευμένοι (ή το σκέφτεστε) με οποιονδήποτε τύπο σχέσης, μπορεί να θέλετε να έχετε μια καθοδήγηση από έναν επαγγελματία αστρολόγο όπως είναι μια ερμηνεία. Θα χρειαστείτε πλήρη δεδομένα γεννήσεως (ημερομηνία, ώρα και τόπος) και για εσάς και για το άλλο άτομο.

Αν έχετε λίγες αστρολογικές γνώσεις, μπορείτε να κάνετε μια στοιχειώδη ερμηνεία για εσάς βασισμένοι στους γενικούς κανόνες που δίνονται σ’ αυτό το άρθρο. Αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε τις πληροφορίες διαφωτιστικές. Θα σας προμηθεύσει με πολλές νέες απόψεις και για τη δική σας προσωπικότητα και για το σύντροφό σας – απόψεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε μια ισχυρότερη και διαρκέστερη σχέση βασισμένη σε αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό για την μοναδικότητα του καθενός.

 

Διαβάστε επίσης το πρώτο μέρος του άρθρου

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments