0 0 votes
Article Rating

Τί είναι ο θυμός;
Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε νιώσει θυμό και τον νιώθουμε είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό. Έντονο συναίσθημα, πολλές φορές έχει χαρακτηρίσει τις πράξεις των ανθρώπων, αλλά και των θεών τους.
Τί είναι όμως θυμός και πώς μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε προς όφελός μας;

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα με πολλές διακυμάνσεις, από την απλή δυσαρέσκεια μέχρι την έντονη οργή. Μπορεί δε, αν δεν τύχει σωστής διαχείρισης, να δημιουργήσει προβλήματα και σε εμάς αλλά και στους γύρω μας, με καταστροφικές συνέπειες. Θεωρείται σαν «το πιο σαγηνευτικό από τα αρνητικά συναισθήματα. Ο εσωτερικός μονόλογος που τον υποκινεί εφευρίσκει άπειρες δικαιολογίες και γεμίζει το νου με τα πιο πειστικά επιχειρήματα για το ξέσπασμά του.

Αντίθετα από τη θλίψη, ο θυμός είναι διεγερτικός, μεθυστικός καμιά φορά». Δημιουργείται στο συγκινησιακό κύκλωμα του εγκεφάλου το οποίο ελέγχει όλα τα πρωτογενή ή έμφυτα συναισθήματα και διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην συναισθηματική και ερωτική συμπεριφορά μας.

Είναι δε πολύ πιθανόν ορισμένες εκφράσεις θυμού να προέρχονται από τον νεοφλοιό ή απλώς τον εγκεφαλικό φλοιό, το τμήμα δηλαδή που στην διαδικασία της εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου διαμορφώθηκε τελευταίο και είναι η βάση των ιδεών και του Λόγου. Η αμυγδαλή, ένας αδένας του συγκινησιακού κέντρου, μπορεί να είναι μια βασική πηγή από όπου αναβλύζει ξαφνικά ο θυμός που νιώθουμε, για παράδειγμα, για τον οδηγό του οποίου η απροσεξία βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Ο νεοφλοιός πιθανότατα υποθάλπει πιο υπολογισμένα είδη θυμού, όπως την ψυχρή εκδίκηση ή την οργή απέναντι στην αδικία ή την ατιμία.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Ντολφ Ζίλμαν του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμας των Η.Π.Α, το βασικό αίτιο του θυμού είναι η αίσθηση του κινδύνου. Με το που αισθανόμαστε κάποιον ουσιαστικό κίνδυνο, δημιουργείται ένα ξέσπασμα ενέργειας και απελευθερώνονται οι ονομαζόμενες κατεχολαμίνες οι οποίες, με την σειρά τους, προετοιμάζουν τον άνθρωπο για να αντιδράσει είτε παραμένοντας και «πολεμώντας» είτε «βάζοντάς το στα πόδια». Και στις δύο εκδοχές όμως, η αντίδραση θα είναι δυναμική. Παράλληλα με την απελευθέρωση των κατεχολαμινών, των οποίων όμως η επίδραση διαρκεί κάποια λεπτά, δημιουργείται και ένα γενικότερο υπόβαθρο ετοιμότητας για δράση, το οποίο μπορεί να μας επηρεάσει από κάποιες ώρες έως … κάποιες ημέρες.

Ο θυμός, όπως και τα υπόλοιπα συναισθήματα, συνοδεύεται από πληθώρα ψυχολογικών και βιολογικών αλλαγών, καθώς όταν θυμώσουμε η καρδιά μας αυξάνει τους παλμούς της, ανεβαίνει η αρτηριακή πίεση του αίματος και αυξάνεται η έκκριση των ορμονών ενέργειας, όπως η αδρεναλίνη. Τα αίτια της πρόκλησής του μπορεί να είναι εξωτερικοί ή εσωτερικοί παράγοντες.

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θυμώσει με κάποιον άνθρωπο ή σκεπτόμενος τα προσωπικά του προβλήματα. Η ενστικτώδης έκφρασή του είναι η επιθετικότητα. Είναι μια φυσική, ακούσια αντίδραση σε μια απειλή, η οποία προκαλεί επιθετική συμπεριφορά και συναισθήματα που μας επιτρέπουν να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας όταν αυτός απειληθεί (ή νιώσει απειλημένος).

Προφανώς λοιπόν, η ύπαρξή του παίζει σημαντικό ρόλο για την επιβίωσή μας. Όμως, από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν (ή έστω επιθυμητό) να φερόμαστε επιθετικά σε κάθε άνθρωπο που μας ενοχλεί ή, ακόμα πιο γενικά, να εξοργιζόμαστε με κάθε κατάσταση, νόμο ή ιδέα που δεν συμφωνεί με τις δικές μας αντιλήψεις. Η κοινή λογική λοιπόν οριοθετεί το βαθμό που ο θυμός μας θα εκφραστεί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορους τρόπος διαχείρισης του θυμού τους, εκ των οποίων οι τρεις βασικότεροι είναι οι εξής: Η ενστικτώδης έκφρασή του, η καταπίεσή του ή η προσπάθεια διατήρησης της ψυχραιμίας. Η έκφρασή του με σταθερό τρόπο και όχι με επιθετικότητα είναι ίσως η πιο υγιής όλων. Για να το πετύχουμε πρέπει να ανακαλύψουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας και πώς θα τις ικανοποιήσουμε, χωρίς να πληγώνουμε τους άλλους και σεβόμενοι και τις δικές τους ανάγκες.

Στην περίπτωση που καταπιέζεται, ο θυμός μεταλλάσσεται ή αλλάζει στόχο. Αυτό συμβαίνει όταν κρατάμε τον θυμό μέσα μας, σταματάμε να τον σκεπτόμαστε και επικεντρωνόμαστε σε κάτι άλλο θετικό. Το ζητούμενο εδώ είναι να συγκρατήσουμε το θυμό μας και να τον εκφράσουμε με δημιουργικούς τρόπους και εποικοδομητική συμπεριφορά. Όμως υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος, καθώς η καταπίεση της εξωτερίκευσής του μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα εσωτερικό, δηλαδή στον εαυτό μας, ψυχικά ή σωματικά.

Για παράδειγμα να προκαλέσει υπέρταση, κρίσεις άγχους ή ακόμα και κατάθλιψη. Σε μερικές περιπτώσεις οδηγούμαστε σε παθολογική έκφραση του θυμού, όπως η παθητική/επιθετική συμπεριφορά, ουσιαστικά «τιμωρώντας» τους άλλους με πλάγιους τρόπους αντί να τους αντιμετωπίσουμε ευθέως ή στην βίαιη συμπεριφορά που σαφώς δημιουργεί πρόβλημα στην σύναψη επιτυχημένων σχέσεων.

Τέλος, έχουμε την προσπάθεια διατήρησης της ψυχραιμίας και ηρεμίας μας. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τον έλεγχο της συμπεριφοράς μας ελέγχουμε και τις εσωτερικές μας αντιδράσεις, κατεβάζοντας τους παλμούς της καρδιάς μας και ρυθμίζοντας την αναπνοή μας ώστε να ηρεμήσουμε χωρίς να αφήσουμε τα συναισθήματά μας να μας επηρεάσουν.

 

Ο θυμός στον Ζωδιακό Κύκλο

Καθώς ο θυμός είναι ένα συναίσθημα και μάλιστα από αυτά που βιώνουμε καθημερινά είτε προκαλώντας τον είτε επειδή μας προκαλούν, η Αστρολογία μπορεί να μας δώσει στοιχεία για το πώς το κάθε ζώδιο βιώνει το συναίσθημα του θυμού και πώς τον διαχειρίζεται. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τι προκαλεί θυμό στον καθέναν, αλλά και μερικές συμβουλές διαχείρισής του. Το σημαντικό άλλωστε είναι να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας ώστε να αποφύγουμε τις όποιες συνέπειες μπορεί να έχει ένα βίαιο ξέσπασμα θυμού επάνω μας αλλά και στους γύρω μας.

Με την εκδήλωσή του μπορεί πρόσκαιρα να ικανοποιούμε την ισχυρή και πρωτόγονη ανάγκη μας για εκτόνωση, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα έχουμε πετύχει τίποτε περισσότερο από το να ανοίξουμε έναν φαύλο κύκλο αρνητικών καταστάσεων.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το «εγώ» του, ενώ είναι πολύ σημαντικό γι’αυτόν να έχει την πρωτιά σε όλα. Επιθυμεί να ζει με ταχύτητα την ζωή του. Είναι φανερό λοιπόν πως τον εξοργίζει οτιδήποτε τον καθυστερεί (κατάσταση ή άνθρωπος), όπως επίσης ό,τι άλλο φαίνεται να του στερεί την πρωτοβουλία ή την ευχέρεια να αποφασίσει. Απεχθάνεται τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις, καθώς είναι εξαιρετικά ανυπόμονος. Ο θυμός του είναι έντονος, αντάξιος του στοιχείου του, της φωτιάς, αλλά ευτυχώς διαρκεί λίγο.

Συμβουλή: Ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσει είναι να του ζητήσετε να πάρει πρωτοβουλία για κάποιο θέμα ή ακόμα να τον κατευθύνετε προς ένα καινούργιο στόχο, η επίτευξη του οποίου θα έρθει σύντομα. Μπορείτε ακόμα να του ζητήσετε βοήθεια για κάποια κατάσταση που απαιτεί γρήγορες αποφάσεις και κινήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος γενικά ανήκει στα ζώδια που διατηρούν την ψυχραιμία τους και δεν θυμώνουν συχνά. Αν όμως θυμώσει γίνεται πράγματι ταύρος! Ταράζεται με οτιδήποτε του προκαλεί οικονομική ανασφάλεια, π.χ. αν καταχραστούν ή κακοδιαχειριστούν τα χρήματά του ή αν κατηγορηθεί αυτός για κάτι τέτοιο, με ανθρώπους που δεν εκτιμούν ή χλευάζουν την «καλή ζωή» που τόσο αγαπά, όπως επίσης κι αν του πουν ψέματα ή προδώσουν την εμπιστοσύνη του. Όλα αυτά αποτελούν για τον Ταύρο «κόκκινο πανί»! Ο θυμός του αργεί να εκδηλωθεί, αλλά μπορεί να κρατήσει αρκετό καιρό.

Συμβουλή: Ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσει είναι να του εκφράσετε την απόλυτη εμπιστοσύνη σας απέναντι στο πρόσωπό του, σε συνδυασμό με ένα ρομαντικό δείπνο σε πολυτελές εστιατόριο, χαρίζοντάς του τα αγαπημένα του λουλούδια ή ζητώντας τη συμβουλή του για κάποιο οικονομικό θέμα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι αιώνιοι έφηβοι του ζωδιακού, οι Δίδυμοι, είναι ομιλητικοί και εξωστρεφείς από τη φύση τους! Είναι προφανές ότι ο εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου θυμώνει όταν εμποδίζεται να μιλήσει ή όταν του προκαλέσουν την αίσθηση ότι δεν γνωρίζει κάποιο θέμα. Άλλες φορές μπορεί να θυμώσει αν κατηγορηθεί για ανωριμότητα ή θίξουν την νοημοσύνη του, αν προσπαθήσουν να τον περιορίσουν ή αν τον κατακρίνουν για την συνήθη αταξία της ζωής του! Εκφράζει το θυμό του φραστικά και μπορεί πράγματι, αν τον εξωθήσουν στα άκρα, να γίνει πολύ σκληρός ή εξαιρετικά κυνικός και σαρκαστικός.

Συμβουλή: Ένας καλός τρόπος για να ηρεμήσει είναι να του προτείνετε μια έξοδο με παρέα, να του δωρίσετε κάποιο βιβλίο ή ένα επιτραπέζιο παιγνίδι ή ακόμα να του διηγηθείτε κάποιο ανέκδοτο!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος ενοχλείται ιδιαίτερα όταν νιώσει ότι τον παραμελούν. Απεχθάνεται όσους κριτικάρουν τον ίδιο, το σπίτι του ή τα αγαπημένα του πρόσωπα, αν αντιληφθεί ότι τον κοροϊδεύουν ή τον εκμεταλλεύονται. Εξοργίζεται από την αγνωμοσύνη και όταν νιώσει ότι τον παραμερίζουν ή τον εγκαταλείπουν.
Δεν θυμώνει εύκολα, αλλά όταν συμβεί εξαφανίζεται η τρυφερότητα και ο συναισθηματισμός του και γίνεται αδιάφορος, φλεγματικός, σκληρός… σκέτος πάγος!

Συμβουλή: Προσεγγίστε τον τρυφερά, περιποιηθείτε τον κάνοντάς του δώρα συναισθηματικής αξίας, χαρίζοντάς του την αγαπημένη του αισθηματική νουβέλα και εκφράστε του την εκτίμησή σας για όσα κάνει για σας.

ΛΕΩΝ

Ο μεγαλοπρεπής Λέων ενοχλείται έντονα όταν αμφισβητηθεί με οποιοδήποτε τρόπο η θέση ή η αξία του, καθώς και οι ηγετικές του ικανότητες. Εξοργίζεται αν κατηγορηθεί για δειλία ή αν τον κριτικάρουν για τον τρόπο που χειρίζεται τα οικονομικά του ή αν νιώσει ότι με κάποιον τρόπο τον μειώνουν, δηλαδή αν θιχτεί το «εγώ» του. Έντονος και «μεγαλειώδης» ο θυμός του, αν και δεν διαρκεί για πολύ.

Συμβουλή: Ένας καλός τρόπος – αφού σταματήσει να βρυχάται – για να αντιμετωπίσετε τον θυμό του είναι να τονώσετε το Εγώ του με οποιοδήποτε τρόπο. Ασχοληθείτε μόνο μαζί του, δείξτε του ότι έχει την απόλυτη προσοχή και αφοσίωσή σας, κάντε του κάποιο ακριβό δώρο και δηλώστε του ότι είναι ο καλύτερος σε όλα και πόσο πολύ τον ζηλεύουν οι υπόλοιποι!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η σχολαστική Παρθένος δεν ανέχεται τους ανθρώπους που είναι ανεύθυνοι. Εκνευρίζεται από την μεμψιμοιρία, την αταξία και την ανοργανωσιά ή όταν χρειαστεί να επωμιστεί τις ευθύνες των άλλων διορθώνοντας τα λάθη τους. Ενοχλείται από τα ακατάστατα σπίτια και επίσης από τους ανθρώπους ή τις καταστάσεις που ξεφεύγουν από την τάξη και τον έλεγχο. Όταν θυμώσει γίνεται εξαιρετικά δηκτικό ως άτομο και κριτικάρει όλα τα αδύνατα σημεία, ελαττώματα, λάθη ή παραλείψεις και μπορεί πραγματικά να φέρει κάποιον σε πολύ δύσκολη θέση.

Συμβουλή: Συζητήστε για την αιτία που προκάλεσε τον θυμό του και έπειτα αφήστε τον να κάνει κάποια εργασία που είναι χρήσιμη και έχει πρακτικό πνεύμα, όπως οι δουλειές του σπιτιού, η οργάνωση και τακτοποίηση του χώρου. Δωρίστε του κάτι που θα του χρησιμεύσει στην καθημερινότητα, όπως μια καινούργια συσκευή για το σπίτι ή ένα πλανόγραμμα για να οργανώνει τις δουλειές του. Και κυρίως, δείξτε του ότι αναγνωρίζετε τα λάθη σας και θα τα διορθώσετε.

ΖΥΓΟΣ

Η έλλειψη τρόπων καλής συμπεριφοράς, η ωμότητα, η κριτική σχετικά με το γούστο του, η αίσθηση της δυσαρμονίας είναι οι κυριότεροι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν θυμό στον, κατά τα άλλα, διπλωμάτη Ζυγό. Επίσης, εξοργίζεται αν θεωρήσει ότι τον αδικούν, ενώ ενοχλείται ιδιαίτερα από ανθρώπους που είναι αλαζόνες, ανειλικρινείς ή … κακόγουστοι! Η ατημέλητη εμφάνιση και η έλλειψη αγωγής επίσης τον ενοχλούν και δεν τα ανέχεται. Παρά το γεγονός ότι δεν χάνει τους καλούς του τρόπους όταν θυμώσει, διαθέτει λόγο που πραγματικά τσακίζει και μπορεί να κάνει κάποιον να νιώσει υποδεέστερος ισοπεδώνοντας την αυτοεκτίμησή του.

Συμβουλή: Μπορείτε να τον κάνετε να ηρεμήσει συζητώντας μαζί του για την μόδα, τα τελευταία νέα από τα πιο in στέκια της περιοχής και κάνοντάς του δώρα, ιδιαίτερα κοσμήματα ή προσκαλώντας τον σε κάποια καλλιτεχνική εκδήλωση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός είναι γνωστός στον υπόλοιπο ζωδιακό για τις ξαφνικές και εξαιρετικά δυνατές εκρήξεις του θυμού του. Τον ενοχλεί η αβεβαιότητα, ο έλεγχος σχετικά με τη ζωή του, ο οποιοσδήποτε περιορισμός των δραστηριοτήτων του. Εξοργίζεται αν νιώσει ότι χάνει τον ερωτικό του σύντροφο, ότι θα του «καταστρέψουν» κάποια φαντασίωσή του ή όταν του αρνηθούν κάτι που επιθυμεί πολύ. Αν θυμώσει γίνεται εξαιρετικά επιθετικός, αδίστακτος, σκληρός και ίσως κάποιες φορές βίαιος και εκδικητικός.

Συμβουλή: Καλό είναι να τον αφήσετε να ανακτήσει την αυτοκυριαρχία του και έπειτα, αν εσείς τον θυμώσατε, να παραδεχτείτε το λάθος σας και να προσπαθήσετε να δείξετε εμπράκτως ότι μετανιώσατε. Κάντε του δώρο την αγαπημένη του ταινία ή βιβλίο επιστημονικής φαντασίας ή θρίλερ και φροντίστε – εάν είστε το ταίρι του- να προκαλείτε το ενδιαφέρον του και να εξάπτετε τη φαντασία του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης θυμώνει όταν κάποιος ή κάποια κατάσταση τον εμποδίσει να κινηθεί ελεύθερα, να ταξιδέψει νοερά ή πραγματικά σε μέρη μακρινά και τόπους υπαρκτούς ή μη! Τον εξοργίζει η ανηθικότητα, οι υπερβολικά πεζοί και ρεαλιστές, οι ανίδεοι, η αδικία, η ανισότητα, οι αδιάφοροι με τα προβλήματα της ανθρωπότητας και του περιβάλλοντος, καθώς και όσοι κατακρίνουν τον ιδεαλισμό και το ελεύθερο πνεύμα του. Αν και ζώδιο της φωτιάς δεν είναι οξύθυμος και συνήθως διοχετεύει τον θυμό του σε δημιουργικά κανάλια και εκμεταλλεύεται την ένταση με εποικοδομητικό τρόπο.

Συμβουλή: Μπορείτε να του φτιάξετε την διάθεση προτείνοντάς του κάποιο ταξίδι με μακρινό προορισμό ή ρωτώντας τον για τα ταξίδια που επιθυμεί να κάνει στο μέλλον. Ζητείστε του να συνδράμει ή να συμμετέχει σε εκδήλωση με ανθρωπιστικούς σκοπούς ή ακόμα, κάντε του δώρο κάποιο αντικείμενο με έθνικ χαρακτήρα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δύσκολα να εκνευριστεί ένας Αιγόκερως, καθώς επιθυμεί να έχει πάντα τον έλεγχο για όλα και κυρίως να διατηρεί τον αυτοέλεγχό του. Τον ενοχλούν οι άνθρωποι που δεν έχουν αίσθηση του «μέτρου», που είναι ασταθείς και ανοργάνωτοι, καθώς και αυτοί που προσπαθούν να δείξουν ότι γνωρίζουν τα πάντα. Εξοργίζεται αν νιώσει ότι οι γύρω του δεν τον υπολογίζουν ή όταν κάτι στέκεται εμπόδιο στις φιλοδοξίες του. Επίσης η απειθαρχία ή η ανωριμότητα, η ανευθυνότητα, καθώς και η παράδοση σε αδυναμίες μπορούν τελικά να τον θυμώσουν. Και όταν συμβεί αυτό, παρά τον ήρεμο τρόπο που θα εκφραστεί με τη δυναμική του φύση θα διαλύσει κάθε επιχείρημα ή δικαιολογία και μαζί τους και τον αυτοσεβασμό σας.

Συμβουλή: Δεν ξεπερνά εύκολα τον θυμό του, αλλά ένας τρόπος για να τον πλησιάσετε είναι να του ζητήσετε συγνώμη χωρίς δικαιολογίες και να είστε ειλικρινείς, κάτι που θα το εκτιμήσει. Δείξτε του ότι λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τα λόγια και τις απόψεις του. Επίσης μπορείτε να τον ευχαριστήσετε προτείνοντάς του μια εκδρομή σε προορισμό της αρεσκείας σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος ενοχλείται από κάθε είδος κατεστημένου, απέναντι στο οποίο νιώθει αυθόρμητα την ανάγκη να επαναστατήσει. Απεχθάνεται να τον περιορίζουν πρακτικά ή πνευματικά ή να προσπαθούν να του επιβάλλουν κάποια άποψη. Θυμώνει με τους ανελαστικούς ή πωρωμένους ανθρώπους. Εξοργίζεται όταν κάποιος κακολογήσει τους φίλους του, με όσους δεν κατανοούν τις νέες τεχνολογίες και γενικά με όσους έχουν αναχρονιστικές απόψεις. Ο θυμός του διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, καθώς δεν εμμένει ούτε σε απόψεις, αλλά ούτε σε συναισθήματα! Σε λίγο λοιπόν, ξεχνά τα πάντα και ετοιμάζεται για την επόμενη εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Συμβουλή: Μπορείτε να τον ηρεμήσετε κάνοντάς του δώρο κάποια πρωτοποριακή συσκευή ή οργανώνοντας έξοδο με τους φίλους του σε κάποιο ασυνήθιστο μαγαζί.

ΙΧΘΕΙΣ

Συνήθως αυτό που προκαλεί τον θυμό σε έναν Ιχθύ είναι η αίσθηση ότι δεν τον καταλαβαίνουν, δεν τον αγαπούν και δεν σέβονται τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες του. Επίσης δυσαρεστείται όταν ο σύντροφός του ξεχάσει κάποια επέτειο ή γιορτή, όταν του μιλήσουν απότομα ή τον κριτικάρουν για την έλλειψη οργάνωσης που μπορεί να έχει! Παρά το ότι είναι τόσο ευαίσθητος, όταν θυμώσει ,υπερασπίζεται τον εαυτό του, ξεσπά μέσα σε μια θύελλα συναισθημάτων και μπορεί να εξωθήσει τον καθένα στα άκρα!

Συμβουλή: Πλησιάστε και παρηγορήστε τον, αφήστε τον να γκρινιάξει και ακούστε υπομονετικά τα παράπονά του. Διαβεβαιώστε τον για τα συναισθήματά σας και για να του φτιάξετε την διάθεσή του χαρίστε του μια ρομαντική βραδιά ή ακόμα προτείνετέ του μια έξοδο για χορό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments