5 1 vote
Article Rating

Οι Απλανείς Αστέρες είναι λαμπερά ουράνια σώματα, τοποθετημένα στους αστρολογικούς μας αστερισμούς και βρίσκονται χιλιάδες έτη φωτός πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Επειδή η κίνηση τους είναι απίστευτα αργή, φαίνονται σαν να έχουν «παγιωμένες θέσεις» στον ουράνιο μας στερέωμα, και για τον λόγο αυτό αναφέρονται ήδη από την αρχαιότητα, ως Απλανείς ή Σταθεροί Αστέρες.

Η ισχύς ενός απλανούς αστέρα υπολογίζεται σε σχέση με την ένταση της φωτεινότητάς του, που τον κάνει περισσότερο ή λιγότερο ευδιάκριτο με γυμνό μάτι στο ουράνιο στερέωμα. Η έντασή του αυτή ταξινομείται σε μεγέθη (magnitute). Έτσι έχουμε τους σταθερούς αστέρες Α΄, Β΄, Γ ΄, Δ΄ μεγέθους κοκ.

Α΄ μεγέθους αστέρες, όπως οι Capella και Spica είναι λαμπρότεροι και τείνουν να ασκούν μεγαλύτερη επίδραση απ’ ότι οι Β’ μεγέθους αστέρες, όπως οι Castor και Scheat . Ακόμα λιγότερη επιρροή εκπέμπουν οι Γ΄ μεγέθους αστέρες, όπως οι Pleiades και Vindemiatrix. Για να μην μείνουν υπόνοιες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι Α΄ μεγέθους απλανείς αστέρες, δεν είναι πάντα σημαντικότεροι από τους λιγότερο φωτεινούς.

Παρόλα αυτά, εδώ θα δοθεί έμφαση στους σταθερούς Α΄ μεγέθους, και στην συνέχεια θα γίνει λόγος και για κάποιους μικρότερου μεγέθους μα καθόλου ελάσσονος σημασίας, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα γνωστοί στους αστρολογικούς κύκλους. Κάθε χάρτης είναι διαφορετικός.

Σε κάποιους γενέθλιους χάρτες, οι πλανήτες μπορεί να συνδέονται με μικρότερου μεγέθους αστέρες, ενώ οι Α΄ μεγέθους αστέρες να μην επιδρούν με κανέναν τρόπο. Σε κάποιους χάρτες μάλιστα δεν υπάρχει καμία σύνδεση με καμία από τις κατηγορίες απλανών.

Η πρωταρχική έρευνα, μελέτη και εργασία για τους απλανείς αστέρες, έγινε από τους Άραβες και τους Έλληνες αρκετά χρόνια προ Χριστού. Μεταγενέστεροι αστρολόγοι όπως η Vivian Robson , η συγγραφέας του «The Fixed Stars and Constellations in Astrology» συνήθως απλά παπαγαλίζουν εκείνα τα πρώτα ευρήματα, χωρίς έτσι να προσφέρουν σαφή εικόνα με την απόδοσή τους, η οποία δεν είναι προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα – πράμα το οποίο κάνει τις διατυπώσεις τους τουλάχιστον δυσνόητες στο ευρύ κοινό.

Προσπάθησα να προσθέσω κάποιες απαραίτητες επεξηγήσεις για την κατανόηση του θέματος. Παρακαλώ να καταφύγετε στις παραπομπές στο τέλος του άρθρου για περαιτέρω μελέτη και πληροφορίες. Οι θέσεις των απλανών αστέρων Α΄ μεγέθους που παραθέτονται εδώ αφορούν το έτος 2000 (σημείωση: οι απλανείς αστέρες προχωρούν στο ζωδιακό κύκλο σε ρυθμούς των 50΄ 25΄΄ γεωγραφικού μήκους ανά έτος). Έχουν παρθεί από το βιβλίο της Bernadette Brandy «Book of Fixed Stars» … ίσως το πιο ολοκληρωμένο, αλλά και πιο το περίπλοκο βιβλίο πάνω σε αυτό το θέμα. Οι θέσεις των απλανών, οι οποίες καταγράφονται στην δεύτερη ενότητα: «Κι ακόμα μερικοί επιπλέον Αστέρες», έχουν στρογγυλοποιηθεί προς την πιο κοντινή μοίρα.

 

ΑΣΤΕΡΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

ALDEBARAN: 9° 47’ των Διδύμων
Ο ” Λαμπρός των Υάδων” ή Λαμπαδίας (Aldebaran-Alpha Taurus), όπως αναφέρεται από τον Πτολεμαίο, είναι ένας πορφυρός αστέρας ο οποίος βρίσκεται στο δεξί μάτι του Ταύρου (οι αρχαίοι Έλληνες τον είχαν ονομάσει ο “νότιος οφθαλμός του Ταύρου”), είναι παραδοσιακά συνδεδεμένος με τις ακρότητες.

Προσδίδει περιέργεια , οξεία νοημοσύνη, διορατικότητα και τρομακτική ενεργεία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε θετικά είτε αρνητικά. Στην θετική του έκφανση, οι ενέργειες συγκεντρώνονται και εστιάζονται στην επίτευξη δύναμης, στόχων, τιμών, αναγνώρισης και ευμάρειας. Στην αρνητική του αντιθέτως, το πρόβλημα είναι ότι η ενέργεια διασκορπίζεται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και/ή το άτομο στερείται επιδιώξεων. Υπάρχει ο κίνδυνος καταστροφής ή απώλειας μέσω βίας , ήττας ή ασθένειας.

Εξαιτίας της συσχέτισης του Λαμπαδία με καταστροφές, μπορεί κανείς να έχει την αίσθηση ότι αδυνατεί να ανατρέψει μια δύσκολη κατάσταση. Αν ο Aldebaran αγγίζει οποιονδήποτε γενέθλιο πλανήτη σας, η τιμιότητα και η ακεραιότητά σας, μπορεί να γίνουν σημείο εστίασης ή να δοκιμαστούν κατά κάποιο τρόπο έως ένα σημείο, σε κάποια χρονική περίοδο. Κατά συνέπεια, συνετό θα ήταν να είστε έντιμοι και «σταράτοι» στις επαγγελματικές και όποιες άλλες συναλλαγές σας με τους άλλους, σε κάθε χρονική στιγμή. Αν αποτύχετε στα παραπάνω, πιθανότατα να οδηγηθείτε και στην προσωπική σας αποτυχία.

 

RIGEL: 16° 49’ των Διδύμων
Ο κυανόλευκος διπλός αστέρας Ρίγκελ ή Ρίτζελ (Rigel-Beta Orion), βρίσκεται στο αριστερό γόνατο του αστερισμού του Ορίων. Υπόσχεται επιτυχία ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα, με την βοήθεια της ισχυρής θέλησης, της αγάπης για δράση, της διπλωματίας, της αίσθησης του καθήκοντος, της οργανωτικής ικανότητας και της καθαρής τύχης που προσδίδει. Υποδηλώνει εφευρετικότητα ή ικανότητα στην μηχανολογία και επιτυχία σε στρατιωτικά σώματα (ή σε κάθε περιβάλλον με δομή και πειθαρχία). Στην αρνητική του επιρροή, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη προσοχής ή σε αδυναμία η οποία μπορεί να φέρει αποτυχία, απογοήτευση ή απώλεια οποιασδήποτε επιτυχίας έχει κατακτηθεί.

Συμπερασματικά, για την προστασία και την διαφύλαξη των κεκτημένων επιτυχιών, θα ήταν αναγκαία μια διαρκής επαγρύπνηση. Επιπροσθέτως, η έντονη αίσθηση καθήκοντος μπορεί να παρασύρει σε στρες και σε ουτοπικές απαιτήσεις τόσο από τον εαυτό σας, όσο και από τους άλλους. Χρησιμοποιείστε τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία του Rigel και θα σας ανοίξει νέους δρόμους, θα σας βοηθήσει στην καλλιέργεια σπουδαιότερων ικανοτήτων, τις οποίες θα μπορείτε να διδάξετε ή να μεταφέρετε σε άλλους.

 

Capella: 21° 51’ των Διδύμων
Η Αίγα (Capella- Αlpha Auriga) είναι ο λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού Ηνίοχου (Auriga). Δίνει αγάπη για μάθηση και ερευνά, όπως ακόμα επιμονή και άσβεστη περιέργεια, με αδυναμία για το πρωτότυπο ή το μοναδικό. Ξεχωριστές επικοινωνιακές ικανότητες, οι οποίες μπορούν να παράγουν πάνω από το μέσο ορό στη συγγραφή, στον εκπαιδευτικό τομέα, στις δημόσιες συζητήσεις και στην ικανότητα έκφρασης λόγου, έτσι ώστε η καλή τύχη εδώ, έρχεται δια μέσου της νόησης. Δημοτικότητα, τιμές και επιτυχία είναι εφικτές. Πιθανότητα μιας έντονης αγάπης για ελευθερία και ταχύτητα. Αν έχετε τονισμένο Capella στο ωροσκόπιο σας, τότε φυλαχτείτε από ατυχήματα και αντισταθείτε στην παρόρμηση να μιλάτε πριν να σκεφτείτε διεξοδικά, ώστε να φτάσετε στο σωστό τελικό συμπέρασμα. Ίσως χρειαστεί να διευθετήσετε προσωπικά θέματα, συνδεόμενα με την ανάγκη σας για ελευθερία.

 

BETELGEUSE: 28° 45 των Διδύμων
Ο Βετελγόζης ή Βελτεγκιέζ (Betelgeuse-Alpha Orion), ένας ερυθρός αστέρας και ο φωτεινότερος του αστερισμού Ωρίον, βρίσκεται στον δεξιό του ώμο. Θεωρείται εξαιρετικά ευεργετικός. Παρέχει εύνοια, τύχη , ξεκάθαρη επιτυχία, φήμη διαρκείας και καλή υγεία. Υπάρχει κλίση και μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας στον στρατιωτικό και νομικό τομέα, όπως και ενδιαφέρον για μεταφυσικά θέματα και επίλυση ή πάζλ. Δίνει το χάρισμα της καπατσοσύνης μιας και χαρίζει το ταλέντο της σωστής κρίσης χαρακτήρων. Όταν ο Betelgeuse εκδηλώνεται με αρνητικό τρόπο, εκμεταλλεύεται αυτό το ταλέντο του για να επωφεληθεί από τους άλλους με όποιο κόστος ή μπορεί να παρουσιάσει επιθετικότητα και μια επιθυμία για τσακωμούς ή λεκτικούς διαξιφισμούς.

Κάποιες φορές είναι απαραίτητο να μελετήσετε το αληθινό πρόσωπο μιας κατάστασης, και να ξεφορτωθείτε τις τυχόν ψευδαισθήσεις που μπορεί να έχετε. Με «ποικιλόχρωμης σπουδαιότητας» Betelgeuse χρειάζεται να είσαστε προσεκτικοί με τα λεφτά διότι οι περίοδοι πλούτου και οικονομικής ευημερίας, μπορεί να ακολουθούνται από περιόδους με οικονομικών δυσκολιών.

 

SIRIUS: 14° 05΄ του Καρκίνου
Στο λαιμό του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός(Canis Majoris), ο Σείριος (Alpha Canis Major) είναι ο λαμπρότερος αστέρας του βόρειου ημισφαιρίου του ουρανού. Σείριος που στα αρχαιοελληνικά σημαίνει «ο Φωτεινός», ήταν το πιστό σκυλί του Κυνηγού Ωρίωνα. Σχετίζεται με τη φήμη , με τις υψηλές θέσεις και τα πλούτη. Στην αρχαιότητα χαρακτηρίστηκε ως βίαιος αστέρας διότι όντας τονισμένος σε ένα ωροσκόπιο, φέρνει υπέρμετρη φιλοδοξία και βλέψεις, πράγματα στα οποία οι άλλοι εναντιώνονται και αντιτίθενται. Στην θετική του έκφραση, υπόσχεται ευμάρεια και επαγγελματική εύνοια. Επίσης επιτυχία στα αθλήματα και σε κάθε ανταγωνιστική διοργάνωση που απαιτεί πνευματική ή φυσική προσπάθεια, σε πολιτικά ή κυβερνητικά γραφεία , στον στρατό και στις νομικές υποθέσεις.

Χαρίζει μια εξωστρεφή και κοινωνική φύση, αλλά και οργανωτικές ικανότητες. Η Robson τον χαρακτηρίζει σαν τον προστάτη των προστατών. Η Brandy δηλώνει πως όσοι έχουν πλανήτες που αγγίζουν τον Σείριο, συχνά κερδίζουν ή επιτυγχάνουν πολύ περισσότερα από ότι και οι ίδιοι περίμεναν.

Ο «Φωτεινός» δίνει μια βαθιά αίσθηση σύνδεσης με το «Όλον», που οι περισσότεροι στερούνται. Στην αρνητική του έκφραση, φέρνει ανυπομονησία, υπέρμετρες φιλοδοξίες και εμμονή με τις λεπτομέρειες. Κατά καιρούς ο Sirius μπορεί να αναδείξει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθείτε να κατευθύνετε σε θετικές οδούς, και οι οποίες με την σειρά τους θα οδηγούν σε νέους αγώνες.

 

CANOPUS: 14° 58΄ του Καρκίνου
Ο Κάνωπος (Canopus-Alpha Carina) ο φωτεινότερος του αστερισμού Τροπίδος (Argo-the Boat), αλλά και ο δεύτερος του έναστρου ουρανού μετά τον Σείριο σε φωτεινότητα, είναι γνωστό ότι ευθύνεται για μια ιδιοσυγκρασία συντηρητική, σοβαρή, ιδιαίτερα κριτική, παρόλα αυτά μεγαλόκαρδη. Υποδηλώνει αγάπη για μάθηση και ηγετικές ικανότητες σε συνδυασμό με αγάπη για ταξίδια. Υπάρχει μια αληθινή επιθυμία να βελτιώσετε τις ζωές των συνανθρώπων σας, αλλά πρέπει να είστε σε επιφυλακή για τυχόν σκάνδαλα και ίντριγκες.

Πιθανά προβλήματα με τους γονείς, καθώς και οικογενειακές δυσκολίες όπως και μπλεξίματα σε καυγάδες, αντιδικίες και μηνύσεις. Κατά καιρούς να νιώθετε ότι σας επιβάλλονται ή ότι σας εκμεταλλεύονται ή ακόμα μπορεί να αντιμετωπίσετε περιορισμούς και απαγορεύσεις της προσωπικής σας ελευθερίας. Σε ακραίες περιπτώσεις υπάρχουν σοβαρά θέματα ελέγχου, υπερβολική ανησυχία, κατάθλιψη και μια γενική τάση να γίνετε ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σας.

 

POLLUX: 23° 13΄ του Καρκίνου
Ο αστέρας Πολυδεύκης (Pollux- Beta Gemini), ο ένας από τους δυο Διόσκουρους, γνωστός στην αρχαιότητα και ως «το Φιλάσθενο Παιδί» βρίσκεται στον αστερισμό των «Διδύμων», ο Pollux φημίζεται παραδοσιακά για την τραχύτητα, την τυραννία, την βιαιότητα, την σκληρότητα, την πανουργία και την απερισκεψία του. Ένας τονισμένος Πολυδεύκης στον γενέθλιο χάρτη, πολλές φορές φέρνει ένα αίσθημα εγκατάλειψης. Ίσως νιώθετε συχνά αβοήθητοι και θύμα των καταστάσεων.

Γνωστός ως ο «Άκαρδος Κριτής», μπορεί να δίνει τύχη και επιτυχία που όμως εγκυμονεί πάντα τον κίνδυνο της απώλειάς τους. Η Brady ειδικότερα χαρακτηρίζει ονομαστικά τον Pollux σαν να ήταν συσχετισμένος με πολικότητες και την εξερεύνησή τους, έτσι ίσως να πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε μερικές από τις κλασικές πολικές ιδέες όπως καλό/κακό, αρσενικό/θηλυκό. Υπάρχει ακόμα η τάση να αγαπάτε το ρίσκο και το πρόβλημα της έλλειψης του αυτοελέγχου. Λέγεται ότι σχετίζετε επίσης με αδύναμη όραση, αλλά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι συνήθως λειτουργεί σαν να εθελοτυφλούμε σε κάποιο μελανό σημείο περισσότερο, παρά σαν πραγματικά προβλήματα οράσεως. Αποφύγετε προβλήματα και απώλειες με το να έχετε τα ματιά σας ανοιχτά και με το να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες.

 

PROCYON: 25° 47΄του Καρκίνου
Ο Προκύων (Procyon- Alpha Canis Minor), ο πιο λαμπρός αστέρας του αστερισμού Μικρός Κύων (Canis Minoris), τοποθετημένος στο λαιμό του σκύλου, φημίζεται για την βιασύνη, τη ζηλοφθονία, την οξυθυμία και το πείσμα του. Όταν εκφράζεται θετικά, είναι γνωστό πως παρέχει την ικανότητα δραστηριοποίησης για την πραγμάτωση σχεδίων και σκέψεων, καλή αίσθηση του χιούμορ, γοητεία και ταλέντα. Με την σκληρή δουλειά η επιτυχία είναι σχεδόν σίγουρη, όμως το ίδιο πιθανή στη συνέχεια είναι και η πτώση, εξαιτίας του ευέξαπτου ταπεραμέντου ή της τάσης για εσπευσμένη λήψη αποφάσεων, όταν πιο προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις θα έδιναν πιο παραγωγικά και θετικά αποτελέσματα.

Παραδοσιακά ο Προκύωνας συνδέεται με την βία και την άρνηση, με τα δαγκώματα από σκύλους όπως και με φοβία γι’ αυτά και ένα εριστικό, μαχητικό πνεύμα που φέρνει επιτυχία στο στρατό. Μερικές φορές θα είστε αναγκασμένοι να αφοσιωθείτε στην σκληρή δουλειά, για να κατορθώσετε να φτάσετε στην επιτυχία. Ακόμα πρέπει να ανακαλύψετε και να καλλιεργήσετε τις απεριόριστες δυνατότητες των ταλέντων που κατέχετε.

 

REGULUS: 29° 53΄του Λέοντα
Γνωστός και ως ο Βασιλίσκος (Regulus-Alpha Leo) ή « ο Μικρός Βασιλιάς στη Καρδιά του Λιονταριού» , ο Regulus είναι ένας τριπλός αστέρας ο φωτεινότερος στον αστερισμό Λέοντα και από τους λαμπρότερους του βορείου ημισφαιρίου, σχετίζεται παραδοσιακά με το βασιλικό παράστημα, το ευγενικό μυαλό, τη φιλοδοξία, τη δύναμη, τη φήμη, την ειλικρίνεια, την αξιοπρέπεια και το κουράγιο.

Δείχνει υψηλή κοινωνική θέση ή ότι μπορείτε να φτάσετε σε ένα επίπεδο από το οποίο θα έχετε την δυνατότητα να συναναστρέφεστε με άτομα υψηλόβαθμων θέσεων, ως ο άνθρωπος εμπιστοσύνης πάνω στον οποίο θα μπορούν να στηριχθούν. Στην αρνητική του έκφραση ο Regulus προσδίδει αλαζονεία, εγωκεντρισμό με πλεονάζουσα υπερηφάνεια, καθώς και την πίστη ότι μια κατέχουσα ηγετική ή αρχηγική θέση είναι «δοσμένο δικαίωμα» από τον Θεό.

Ο Βασιλίσκος γενικά είναι ευνοϊκός και δείκτης επιτυχίας τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην ιδιωτική ζωή. Καθώς μεγαλώνετε και ωριμάζετε, ο «Μικρός Βασιλιάς» θα σας κάνει να αναλαμβάνετε μεγαλύτερες υπευθυνότητες και βαρυσήμαντους ηγετικούς ρόλους, που απαιτούν κατανόηση, καλοσύνη και ευφυΐα. Η Brady προειδοποιεί ότι θα πρέπει να αποφύγετε την επιτακτική ανάγκη για εκδίκηση, διότι αν το κάνετε θα δημιουργήσετε πρόσφορο έδαφος για να χάσετε την δύναμη και την κοινωνική σας καταξίωση. Τα επαγγέλματα τα οποία συνδέονται παραδοσιακά με τον Regulus, είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι, τραπεζίτες, κληρικοί, και ότι αφορά τα στρατιωτικά σώματα.

 

SPICA: 23° 50΄ του Ζυγού
Στάχυς (Spica-Alpha Virgo) είναι ο φωτεινότερος αστέρας του αστερισμού της Παρθένου. Το όνομα Στάχυς προέρχεται από την απεικόνιση του αστερισμού, στην οποία παριστάνει το στάχυ σιταριού που κρατά η παρθένος και συχνά αναφέρεται «ο Τυχερός». Παραδοσιακά σχετίζεται με μια γλυκιά ιδιοσυγκρασία, κουράγιο, φήμη, τιμές και ευμάρεια διαρκείας. Επειδή ο Spica υπογραμμίζει το χάρισμα του εξαίρετου ταλέντου, επιδεξιότητας ή ικανότητας, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για τους επιστήμονες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, γλύπτες και μουσικούς. Συχνά υπάρχει ένα πάθος για προσωπικά δικαιώματα, έντονη δημιουργική εμπλοκή με τις τέχνες, ενθουσιασμός για πνευματικά θέματα.

Επίσης ευθύνεται για την παράδοση σε κάθε τι ρομαντικό όπως και για μια έντονη επιθυμία για σεξ. Περιστασιακά ίσως αναγκάζεστε να δουλεύεται υπό πίεση. Τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, συνήθως δημιουργούνται μέσα από την εξαπάτηση και από ενοχλητικά «υπόγεια ρεύματα». Παρόλο που είστε ικανοί για πολλά, προφυλαχτείτε από τις ακρότητες και μια τάση που έχετε να πιέζετε τον εαυτό σας και να εργάζεστε πολύ περισσότερο απ’ ότι πρέπει όποτε νιώθετε παραγωγικοί.

 

ARCTURUS: 24° 13΄ του Ζυγού
Ως ο κύριος αστέρας του αστερισμού Βοώτη o Αρκτούρος (Arcturus- Alhpa Bootes), ο οδηγός των βοδιών που οργώνουν (βους + ωθώ),. πρόκειται για τον φωτεινότερο αστέρα ολόκληρου του βόρειου ημισφαιρίου του ουρανού. Παραδοσιακά θεωρείται ο υπαίτιος για την αναζήτηση της δικαιοσύνης με την βοήθεια της δύναμης. Πλάθει μια δραστήρια, εξωστρεφή και φιλόδοξη προσωπικότητα που ελκύει καλή τύχη και επιτυχία με διάρκεια, δημοσιότητα και αφθονία αγαθών. Σε καιρούς χαλεπούς καλείστε να ηγηθείτε των μαζών, εξαιτίας του οράματός σας vision. Είναι επίσης απαραίτητο για εσάς να είστε απόλυτα εξονυχιστικοί σε κάθε κίνηση σας που αφορά νομικά ζητήματα, γιατί ο Αρκτούρος παρουσιάζει την απειλή απώλειας από αυτά.

 

ACRUX: 11° 52΄του Σκορπιού
Γνωστός και ως «ο Σταυρός του Νότου», ο Acrux δεν είναι ορατός από το Βόριο ημισφαίριο και χαρίζει αισιοδοξία, αγάπη για ταξίδια, δημιουργικότητα, διαίσθηση, ικανότητα ψυχολογικής ενδοσκόπησης, ενδιαφέρον για την μεταφυσική και τα μυστήρια όπως και μια βαθειά θρησκευτική φύση με έμφαση στην μαγεία και την τελετουργία. Πέρα από την μυστικιστική κλίση, φανερώνει ένα άκρως δραστήριο άτομο που όμως είναι πολύ εξαρτημένο από την ύλη, και ιδίως με το χρήμα και τα αποκτήματα. Στην άσχημη του επιρροή μπορεί να προκαλέσει εκστασιασμό με τα βασανιστήρια, είτε υποβάλλοντάς τα σε άλλους, είτε με την επιθυμία να υποφέρει το ίδιο το άτομο με έναν μαζοχιστικό τρόπο. Σποραδικά, θα νιώθετε την ανάγκη για ενδοσκόπηση, ανάγκη κρίσεως και να δηλώνετε την αλήθεια όπως εσείς την βλέπετε, με έναν τρόπο απόλυτα ευθύ.

 

AGENA: 23° 49΄ του Σκορπιού
Χωρίς να είναι ορατός από το Βόριο ημισφαίριο, ο Agena ένας ευμενής αστέρας, υπόσχεται ευτυχία, υψηλές θέσεις, επιτυχία, υγεία και φιλία. Δοσμένοι στα δυνατά πάθη και στις ισχυρές πεποιθήσεις, καλό θα ήταν να αποφύγετε καταστάσεις που μπορεί να τραπούν σε κουτσομπολιά και σκάνδαλα. Είστε καλοί στο να έχετε τριγύρω καταστάσεις που απαιτούν καθαρή και χωρίς περιστροφές αξιολόγηση, όμως πρέπει να αποφύγετε την ζήλια, την πικρία, τον σαρκασμό και τα καυστικά σχόλια που πληγώνουν τους άλλους. Κατά καιρούς, ίσως χρειαστεί να συναναστρέφεστε με πολύ κόσμο, ή μπορεί αναγκαστικά να περιστοιχίζεστε από λογομαχίες, των οποίων η έκβαση θα επηρεάσει το πεπρωμένο σας, σε βάθος.

 

BUNGULA: 29° 34΄ του Σκορπιού
Ο Bungula είναι επίσης ορατός μόνο από το Νότιο ημισφαίριο. Σχετίζεται με τιμές, ισχύ και επιτυχίες μέσα από κοπιαστική όμως εργασία. Αλλά στη ζωή σας, μια ευτυχισμένη σχέση με κάποια γυναίκα (μητέρα, κόρη, σύζυγος, ερωτική παρτενέρ) είναι πιθανόν να δοκιμαστεί μέχρι ενός σημείου, εξαιτίας κάποιων ακραίων ή ιδιαίτερων περιστάσεων. Έντονο ενδιαφέρον για μεταφυσικά θέματα και επίλυση μυστηρίων. Δείχνει ακόμα αγάπη για έρευνα και αισιοδοξία, ελπίδα και την ικανότητα της διπλωματικής διαπραγμάτευσης με τους άλλους σε κάθε δύσκολη κατάσταση. Η αρνητική του επίδραση δίνει τάση για ανυπομονησία, νευρικότητα, μπλεξίματα με δυσάρεστες οικιακές καταστάσεις, και ίσως γίνει ένδειξη για αλκοολισμό, κάπνισμα ή χαρτοπαιξία και άλλα τυχοδιωκτικά ρίσκα. Σε κάποια φάση της ζωής σας, πιθανόν να αναζητήσετε ένα πιο ταιριαστό και ευχάριστο περιβάλλον. Πιθανότητα επιτυχίας στον αθλητισμό εξαιτίας φυσικής αντοχής και επιδεξιότητας.

 

ANTARES: 9° 45’ του Τοξότη
Ο Αντάρης ( Antares-Alpha Scorpio), είναι ο φωτεινότερος αστέρας στον αστερισμό Σκορπιό, ενώ από τους φωτεινότερους στο νότιο ημισφαίριο του ουρανού. Η ονομασία του γενικώς ετυμολογικά σημαίνει ο «αντικαταστάτης του Άρη» ίσως εξαιτίας του ότι τα δύο ουράνια σώματα έχουν παρόμοιο χρώμα και φαινόμενο μέγεθός. Ίσως και γι’ αυτό παραδοσιακά πιστεύεται ως σκληρός, βίαιος, φιλοπόλεμος, και ισχυρογνώμων. Έχει συνδεθεί με τις επιτυχίες στον στρατιωτικό τομέα, επειδή δίνει καλά αντανακλαστικά, ταλέντο στην κατάστρωση και εφαρμογή στρατηγικής, θάρρος και προθυμία για άρση ρίσκων όπως και ένα περιπετειώδες πνεύμα.

Αν ο Αντάρης συνάδει με έναν ή με περισσότερους γενέθλιους πλανήτες σας, θα πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί με κάθε εστία θερμότητας, με όπλα, αιχμηρά αντικείμενα και μηχανήματα. Φημίζεται και για μία ατυχία σε σχέση με τα μάτια, το οποίο μπορεί να είναι είτε κυριολεκτικό πρόβλημα όρασης ή μεταφορικό, εννοώντας ότι εθελοτυφλούμε σε κάποια δύσκολη κατάσταση. Γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να ζητάτε και μια δεύτερη γνώμη αλλά και να συμβουλεύεστε κάποιον εμπιστοσύνης, πριν πάρετε μια σημαντική απόφαση ή πριν αρχίσετε την οριστική δράση. Επιπροσθέτως στον Αντάρη αποδίδεται εργασιομανία, δημιουργικό ταλέντο, ενεργητικότητα, επιτυχία, καλοτυχία και κάποιες φορές φήμη. Σε πολλούς δημιουργεί την ανάγκη να βρουν ένα «απάνεμο λιμάνι», όπου θα νιώθουν ότι ανήκουν.

 

WEGA: 15° 19’ του Αιγόκερου
Κεντρικός αστέρας του αστερισμού Λύρα, ο Βέγας (Wega ή Vega – Alpha Lyra), είναι ο δεύτερος σε φωτεινότητα ολόκληρου του βόρειου ημισφαιρίου της ουράνιας σφαίρας. Το όνομα του προέρχεται από το αραβικό φράση «Al Nasr al Waki», που σημαίνει «ο εξορμούμενος αετός». Οι Βαβυλώνιοι τον αποκαλούσαν «το άστρο της βασίλισσας της ζωής». Παραδοσιακά είναι συσχετισμένος με επιτυχίες, πλούτη, φήμη και επιφανείς θέσεις επιρροής, αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει διάρκεια αν δεν συνεχιστεί η επίπονη προσπάθεια για την διατήρηση τους.

Καθώς πιστεύεται ως μαγευτικός και χαρισματικός, στον Wega αποδίδεται το καλλιτεχνικό, δημιουργικό και επινοητικό ταλέντο, ιδιαιτέρως στην μουσική και το θέατρο. Συμπληρωματικά, συνδέεται με το πολυτελές γούστο και την αγάπη για ραφινάτα πράγματα στη ζωή, παρόλο που η φύση του βασικά θεωρείται σοβαρή, άπονη και χωρίς ευαισθησίες. Κάποια στιγμή στη ζωή σας, η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι πιθανόν να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής σας, και ίσως κρίνετε απαραίτητο να αναλάβετε ή να αποδεχτείτε μια ηγετική θέση. Αποφύγετε δολοπλοκίες, παράνομες τακτικές, απροσεξία και διπροσωπία.

 

ALTAIR: 1° 47’ του Υδροχόου
Ο μεσαίος αστέρας του αστερισμού του Αετού (με την λατινική ονομασία Aquila) που είναι και ο λαμπρότερος από τους τρεις ευδιάκριτους αστέρες που τον απαρτίζουν, ονομάζεται Altair (Αλτάϊρ) που στα αραβικά σημαίνει και πάλι «Αετός». Ο Αετός (Altair-Alpha Aquila) λοιπόν, είναι τοποθετημένος ο μισός στο νότιο ουράνιο ημισφαίριο, και ο άλλος μισός στο βόρειο και σημειώθηκε πρώτα από τον Πτολεμαίο. Δηλώνει γενναιοδωρία, κουράγιο, αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία, σιγουριά, υψηλά επίπεδα ενέργειας, ισχυρή θέληση και ανεξάρτητο πνεύμα. Προσφέρει συγγραφικό ταλέντο, ενδιαφέρον για ασυνήθιστα θέματα, και είναι ευνοϊκός για δημόσιους υπαλλήλους, δικηγόρους και για όσους επιδιώκουν μια καριέρα στον στρατό. Αναπάντεχες και απρόβλεπτες αποφάσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε εφήμερη επιτυχία ή φήμη.

Οι «τύποι Altair» είναι συνήθως γνωστοί ως αυθεντίες στο είδος τους, όποιο κι αν είναι αυτό, θετικό ή αρνητικό (για παράδειγμα ανθρωπιστές ή καταχραστές). Σε κάποια περίοδο της ζωής σας, ίσως αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις σχέσεις σας και πιθανόν να βιώσετε απογοητεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε κατάθλιψη ή διαλείψεις. Προφυλαχτείτε ενάντια σε ατυχήματα που μπορούν να αποδειχτούν επιζήμια για τις ικανότητες ή επιδεξιότητές σας, και να περιοριστεί έτσι κατά μια έννοια η ελευθερία σας. Οι αρχαίοι συνήθιζαν να συσχετίζουν τον Αλτάϊρ, με φίδια και δαγκώματα φιδιών.

 

DENEB ADIGE: 5° 19΄ των Ιχθύων
Η ονομασία Deneb Adige προέρχεται από την αραβική φράση «Al Dhanab al Dajajah», που σημαίνει «Η Ουρά της Κότας» (για τους Άραβες ο αστερισμός δεν παρίστανε κύκνο, αλλά κότα). Κύριος αστέρας στην ουρά του αστερισμού Κύκνου, ο Deneb Adige (Alpha Deneb) είναι γνωστός για την απλόχερη επιτυχία που προσφέρει, ιδίως στα πεδία των τεχνών και των επιστημών, μέσα από αυθεντικές, δημιουργικές, ευφάνταστες και πρωτοποριακές ιδέες. Εξαιτίας της ευφυΐας, της κατανόησης και του περιπετειώδους πνεύματος που κατέχουν, όσων ο Deneb Adige αγγίζει γενέθλιους πλανήτες, συνήθως επιτυγχάνουν ως καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες και κοινωνικοί λειτουργοί. Όταν η επιρροή του είναι αρνητική, τείνουν να έχουν εκρηκτική συμπεριφορά, χαλαρά ήθη και μια τάση να σπαταλάνε άσκοπα ενέργεια. Στην αρχαιότητα υπήρχε ο συσχετισμός του απλανή με δαγκώματα σκύλων. Σε κάποια φάση της ζωής σας, θα σας είναι πιθανόν απαραίτητο να συγκεντρώσετε όλες σας τις δημιουργικές δυνάμεις.

 

FOMALHAUT: 3° 52΄ των Ιχθύων
Ο φωτεινότερος αστέρας του νότιου αστερισμού των Ιχθύων, έχει χρώμα λευκό και πήρε την ονομασία του, από την αραβική φράση «Fam al-Hut al-Janubi», που σημαίνει «το στόμα του νότιου Ιχθύ» και αναφέρεται στην τοποθέτηση του αστέρα στον αστερισμό. Γνωστός και ως ο «Αστέρας της Αλχημείας» και ο βασικός αστέρας του νότιου τμήματος του αστερισμού των Ιχθύων, ο Fomalhaut (Alpha Piscis Austrini) λέγεται ότι είναι είτε πολύ καλός, είτε πολύ κακός εκ φύσεως. Στην θετική και καλύτερή του πλευρά, χαρίζει υψηλά ιδανικά, τιμές και φήμη, πνευματική εγρήγορση με μια κλίση στις τέχνες και τις επιστήμες, και ένα πνεύμα προσφοράς αφοσιωμένο στις δημόσιες υπηρεσίες και στη θρησκεία. Στην αρνητική και χειρότερη του πλευρά, δίνει έμφαση στον υλισμό και στα εγκόσμια, πράγμα που όμως οδηγεί σε απώλειες και απογοητεύσεις.

Μπορεί να υπογραμμίζει τον αντιγραφέα καλλιτέχνη ή το θύμα ενός «αντιγραφέα» που υπέπεσε σε ένα ανάξιο οικονομικό εγχείρημα, κάποιον με πολλούς ανεπιθύμητους φίλους που προξενούν προβλήματα, κάποιον που κάνει ζωή άσωτη, παραστρατημένη και με εθισμούς, είτε κάποιον που παίρνει απερίσκεπτες αποφάσεις. Οι αρχαίοι ερευνητές των άστρων, απέδιδαν στον Fomalhaut δαγκώματα δηλητηριωδών πλασμάτων, γενετικές ατέλειες, κληρονομικά προβλήματα υγείας και προβλήματα με τον νόμο (τα οποία μπορεί φέρουν μια κληρονομικότητα). Σε κάποια κρίσιμη καμπή της ζωής σας, ίσως χρειαστεί να κάνετε απολογισμό της κατάστασής σας, να αποφασίσετε τι πρέπει να κρατήσετε και τι να εξαλείψετε, και μετά να δράσετε αναλόγως. Αν η κρίση σας έχει την τάση να σφάλει, συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο φίλο ή κάποιον αξιοσέβαστο ειδικό.

Κι ακόμα μερικοί επιπλέον Αστέρες

DENEB KAITOS: 2° του Κριού
Ο Difta ή Deneb Kaitos είναι ένας αστέρας Β’ μεγέθους, και φανερώνει , φαντασία, δημιουργικότητα, ψυχικές ικανότητες και μυστικιστικές τάσεις. Αν αγγίζει γενέθλιους πλανήτες σηματοδοτεί την ικανότητα διοχέτευσης μηνυμάτων στους άλλους. στην αρνητική του έκφανση μπορεί να δείχνει έλλειψη νευρικής ενέργειας, προβλήματα με τα αυτιά, μια άρνηση στο να ακούμε τι έχουν να μας πουν οι άλλοι και μια τάση τραχύτητας και εγωκεντρισμού. Σε ακραίες περιπτώσεις, παίρνει την μορφή διανοητικών διαταραχών όπως η σχιζοφρένεια.

ALPHERTZ: 14° του Κριού
Αστέρας Β’ μεγέθους, ο οποίος δηλώνει φιλελευθερία, περιπετειώδες πνεύμα και μια γενική δημοφιλία. Όταν επηρεάζει αρνητικά δίνει υπερβολική ανησυχία για την εξωτερική εμφάνιση και το συνήθειο να παίζει κανείς παιχνίδια στους άλλους, όπως επίσης και μια σχετική οκνηρία.

MENKAR: 14° του Ταύρου
Αστέρας Γ’ μεγέθους, που σχετίζεται με οικογενειακά προβλήματα, τα οποία μπορεί να φτάσουν στο σημείο να σημαίνουν μέχρι και ανατροφή από θετή οικογένεια. Παραδοσιακά, σχετίζεται με προβλήματα στον λαιμό τα οποία μπορεί να καταλήξουν μέχρι και σε δυσκολία επικοινωνίας ή ακόμα και στην ανάγκη να διατυπώνετε τις ιδέες σας πιο καθαρά και με μεγαλύτερη σαφήνεια.

ALGOL: 26° του Ταύρου
Αστέρας Γ’ μεγέθους, που συνδέεται με αποκεφαλισμούς. Σαφώς, τέτοια περιστατικά δεν ακούγονται πλέον στις μέρες μας, με εξαίρεση σπάνιων φρικιαστικών ατυχημάτων και στυγερών εγκλημάτων. Το μοντέρνο μήνυμα του Algol είναι, η συγκέντρωση και εστίαση του μυαλού σε ότι επιθυμείτε να επιτύχετε περισσότερο στη ζωή. Του αποδίδονται επίσης η αγάπη για τα ταξίδια, η απλοχεριά και η αφοσίωση στους φίλους. Πρέπει όμως να αποφύγετε την υπερβολική φιλοδοξία, και τις εντάσεις που σας διακατέχουν κάποιες φορές.

PLEIADES: 0° των Διδύμων
Οι Πλειάδες ή αλλιώς και οι «Κλαίουσες Αδερφές», είναι αστέρες Γ’ μεγέθους και «υπόσχονται» μια κατάσταση, για την οποία «θα χυθούν δάκρυα» σε κάποια περίοδο της ζωής σας. Παρόλα αυτά, αυτή η ομάδα των εφτά αστέρων, υποδεικνύει επίσης την δύναμη, την εξυπνάδα και την τιμιότητα που χρειάζεται, για αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής και να τις δαμάσουμε. Παραδοσιακά, τους αποδίδονται προβλήματα όρασης, όμως στις μέρες μας αυτό μεταφράζεται στο να κρατάμε τα μάτια μας πάντα ανοιχτά, ώστε να αποτρέπουμε καταστάσεις οι οποίες μπορεί να εξελιχτούν προβληματικές.

ALHENA: 9° του Καρκίνου
Αστέρας Β’ μεγέθους που πιστεύεται ως ο προάγγελος δύο γάμων. Προσδίδει όμως, αεικίνητο νου, καλλιτεχνική επιδεξιότητα και αξιαγάπητη ιδιοσυγκρασία. Αρνητικά, μπορεί να φανερώνει οκνηρία, ατυχήματα ή προβλήματα σε σχέση με τα πόδια, που στις μέρες μας μεταφράζεται σε μία ανάγκη καθιέρωσης γερών ριζών και διατήρησης ενός πρακτικού και σοβαρού παρουσιαστικού, γνωστού ως «κρατώ τα πόδια μου γερά στο έδαφος».

WASAT: 18° του Καρκίνου
Εξαιτίας φοβιών και κακοποίησης νωρίς στην ζωή, ο Wasat αστέρας Δ’ μεγέθους, μπορεί να γίνει η αιτία ανάπτυξης ανασφαλειών, οι οποίες θα εξωτερικεύονται ως μια υπερβολικά «φουσκωμένη» αυτοπεποίθηση, μια αρνητική στάση και μια επιθετική συμπεριφορά. Παραδοσιακά του αποδίδονταν δηλητηριάσεις, που όμως σήμερα πιθανόν να παίρνουν την μορφή ευαισθησίας στις χημικές ουσίες ή αλλεργιών σε συντηρητικά και επιπρόσθετα τροφίμων.

CASTOR: 20° του Καρκίνου
Ο δεύτερος από τους δύο Διόσκουρους, γιους του Δία, είναι ο Κάστορας. Απ’ αυτόν δανείστηκε το όνομά του, ο άλλος φωτεινός αστέρας του αστερισμού των Διδύμων. Η παράδοση λέει πως ο Κάστορας, αστέρας Β΄ μεγέθους, υπόσχεται επιτυχία, πνευματικότητα και μια αγάπη για τα άλογα συνάμα με βία, απώλεια εύνοιας, δυστυχισμένο έγγαμο βίο και τύφλωση ή σημάδια στο πρόσωπο. Το σημερινό μήνυμα είναι η αντιμετώπιση της πραγματικότητας, και η προθυμία να δούμε όλες της πλευρές μιας κατάστασης, προτού φτάσουμε σε λύσεις και συμπεράσματα.

ACUBENS: 14° του Λέοντα
Παρόλο που ο Δ΄ μεγέθους Acubens, προσφέρει νοητική δραστηριότητα, οι σχέσεις συχνά υποφέρουν από έλλειψη επικοινωνίας. Αν «αγγίζει» γενέθλιους πλανήτες σας, είναι απαραίτητο να μάθετε να «ανοίγεστε» και να εξωτερικεύετε τις σκέψεις σας, όπως επίσης και να ακούτε τις σκέψεις των άλλων.

ZOSMA: 11° της Παρθένου
Αστέρας Β’ μεγέθους, στον οποίο παραδοσιακά αποδίδεται ο πόνος, εξαιτίας κάποιας ερωτικής απογοήτευσης ή αγάπης χωρίς ανταπόκριση. Στις μέρες μας, συχνά σηματοδοτεί μια ρομαντική σχέση με κάποιον αρκετά μεγαλύτερο ή μικρότερο, ή με κάποιον διαφορετικής φυλής, κοινωνικού status ή επιπέδου. Ενάντια στις αντιξοότητες, αυτές οι σχέσεις μπορεί να λειτουργούν εξαιτίας ενός ισχυρού αισθήματος πίστης και καθήκοντος.

MARKEB: 29° της Παρθένου
Αστέρας Γ’ μεγέθους, που εντείνει της ιδιότητες της Παρθένου, αλλά αυτή τη φορά είναι η επιτακτική ανάγκη της Παρθένου για σκληρή και επίπονη εργασία. Ο Markeb στ’ αλήθεια φέρνει επιτυχία, αλλά η προσωπική ζωή και οι διαπροσωπικές σχέσεις ίσως θυσιαστούν στο βωμό της.

VINDEMIATRIX: 10° του Ζυγού
Ταλαντούχος και γνωστικός, ο Vindemiatrix, αστέρας Γ΄ μεγέθους, είναι παραδοσιακά γνωστός ως ο «υπαίτιος χηρείας» επειδή συχνά έδειχνε τον σύντομο θάνατο ενός συζύγου. Σήμερα θα ήταν πιο ασφαλές να πούμε, ότι κάποιος με τονισμένο Vindemiatrix πιθανότατα θα ξεπεράσει σε χρόνια τον σύντροφό του. Όμως η σύγχρονη φαρμακοτεχνική, μάλλον υπερνικά την αρχαία εκείνη τάση για πρόωρο θάνατο, οι οποία συνήθως οφείλονταν σε εμπόλεμες καταστάσεις.

ALGORAB: 13° του Ζυγού
Αστέρας Γ΄ μεγέθους και ο κύριος του αστερισμού Corvus (the crow). Δείχνει φιλοδοξία με μια υπογραμμισμένη επιτακτική ανάγκη πρωτογονισμού, όπως και μια αδιαφορία για τα δικαιώματα των άλλων. Όταν είναι υπερτονισμένος, πρέπει να προσπαθείτε να αποφύγετε τα ατυχήματα και παρεκτρέπεστε ως προς την συμπεριφορά σας, για να μην καταλήξετε ο χειρότερος εχθρός του ίδιου σας του εαυτού. Παραδοσιακά συνδέεται με την όραση, το νεότερο μήνυμα όμως είναι, ότι ίσως χρειαστεί να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να βλέπετε όλες τις πλευρές μιας κατάστασης.

KHAMBALIA: 7° του Σκορπιού
Γνωστός ως ο «ταχυδακτυλουργός αστέρας», αυτοί με τονισμένο Khambalia, αστέρα Δ΄ μεγέθους, μπορεί να επικεντρώνουν τις δυνάμεις τους στο να κάνουν τις σκέψεις τους πραγματικότητα και στο να τις χρησιμοποιούν ώστε να επηρεάζουν ή να ελέγχουν τους άλλους. Τους κάνει επιδέξιους και χαρισματικούς. Όταν επηρεάζει αρνητικά όμως, εκδηλώνεται με πείσμα και αντιδραστικότητα.

ALPECCA: 12° του Σκορπιού
Αστέρας Β΄ μεγέθους, που φανερώνει αεικίνητο μυαλό με καλλιτεχνική και επινοητική ικανότητα, σε συνδυασμό με ένα σώμα «απρόθυμο» όμως. Σαν αποτέλεσμα, η υγεία και η καρδιά ίσως υποφέρουν. Αν ο Alpecca είναι «δυνατός» στον χάρτη, καλό είναι να αποφεύγετε σκάνδαλα και δολοπλοκίες τόσο, όσο και δραστηριότητες αμφίβολες ως προς την νομιμότητά τους.

UNUKALHAI: 22° του Σκορπιού
Αστέρας Γ΄ μεγέθους, που φέρνει επιτυχία, αλλά συχνά φανερώνει και κάποιον που είναι βαθειά επηρεασμένος από τον χαμό ενός κοντινού και αγαπημένου προσώπου. Προειδοποιεί για επερχόμενα προβλήματα, μέσα από δραστηριότητες αμφίβολες ως προς την νομιμότητά τους, σκάνδαλα, ατυχήματα ή βιαιοπραγίες. Η πλαστογράφηση και η εξορία, παραδοσιακά συσχετίζονται με τον Unykalhai.

RASALHAGUE: 22° του Τοξότη
Αστέρας Β΄ μεγέθους, που δείχνει οραματιστική ικανότητα, το χάρισμα να «βλέπει» κανείς μπροστά και να σκέφτεται ανοιχτόμυαλα. Το πρόβλημα είναι ότι η υπερβολική φαντασία μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να καταλήξει το μυαλό να «παίζει παιχνίδια». Επίσης από την αρχαιότητα πιστεύεται ότι φέρνει την τάση των καταχρήσεων στην διατροφή, το ποτό και τις ναρκωτικές ουσίες. Έτσι όταν ο Rasalhague είναι τονισμένος στον χάρτη, το να επιτευχθεί το μέτρο στο κάθε τι, είναι μεγάλης σπουδαιότητας.

FACIES: 8° του Αιγόκερου
Συστάδα αστέρων που αποδίδουν τόσο αρχηγικές ικανότητες, όσο και ανταγωνιστικό πνεύμα. Παρόλα αυτά όμως, έχει την τάση να δίνει μια ψυχρή απόμακρη φύση που της λείπει η στοργή, έτσι ώστε το άτομο υπό την επιρροή του, δεν επιδιώκει εύκολα στενές σχέσεις. Η παράδοση συνδέει προβλήματα όρασης και τύφλωση στον Facies, γι’ αυτό αν είναι τονισμένος στον χάρτη σας, ίσως εθελοτυφλείτε και πιθανότατα να απαιτείται βοήθεια από κάποιον, για να καταφέρετε να «δείτε» μια κατάσταση όπως πραγματικά είναι.

CEREBELLUM: 26° του Αιγόκερου
Ο Cerebellum συχνά δείχνει προβληματική συναισθηματική ανάπτυξη, έτσι ώστε το άτομο μπορεί να γίνει εσωστρεφές με έντονα απωθημένα, συναισθηματικά κατασταλτικό ή υπερβολικά αχαλίνωτο. Στα χρόνια της νεότητας, μπορεί να κάνει ακατάλληλες σχέσεις ή να υποστεί ερωτικές απογοητεύσεις, όμως αργότερα, μια σταθερή σχέση είναι πιθανόν να λάβει χώρα.

CASTRA: 20° του Υδροχόου
Αν και Δ΄ μεγέθους μαρτυράει ηγετικές ικανότητες, επιτυχία και πιθανότητα φήμης. Όμως, οι εχθροί και η αποξένωση από φίλους είναι επίσης πράγματα συσχετισμένα με τον Castra όπως επίσης και το ανεξέλεγκτο εκρηκτικό ταπεραμέντο. Αν αγγίζει πλανήτες σας, σε κάποια περίοδο της ζωής σας, ίσως χρειαστεί να αφοσιωθείτε σε θέματα σχέσεων και συναισθηματικού ελέγχου.

MARCAB: 23° των Ιχθύων
Αστέρας Γ΄ μεγέθους, δίνει την τάση να αγαπάμε την επικοινωνία και να έχουμε χειρονακτική επιδεξιότητα. Ήταν παραδοσιακά γνωστός για την τοποθέτησή του στην «μοίρα της θλίψης» επειδή συχνά επιφύλασσε κινδύνους, προβλήματα και καταδίκη σε αποτυχία των όποιων πιθανών σχεδίων, πριν ακόμα αρχίσουν να παίρνουν «σάρκα και όστα».

SCHEAT: 29° των Ιχθύων
Σε σχέση μ’ αυτόν τον αστέρα Β΄ μεγέθους, η παράδοση μιλάει για «πληγές θνητών». Ξεπερνώντας τες, λέγεται ότι ακολουθεί μια πνευματική ζωή, αφιερωμένη στην βοήθεια των συνανθρώπων. Ακόμα έχουν σημειωθεί προβλήματα με τα πόδια, που σήμερα αυτό μεταφράζεται σε μια ανάγκη εστίασης σε πιο πρακτική αντιμετώπιση της ζωή,ς και ίσως χρειάζεται «να πατάτε πιο γερά τα πόδια σας στην γη».

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Brady, Bernadette. Brady’s Book of Fixed Stars.York Beach, ME: Samuel Weiser, Inc., 1998.
Ebertin, Reinhold. Fixed Stars and their Interpretation. West Germany: Ebertin-Verlag, 1973.
Robson, Vivian E. The Fixed Stars and Constellations in Astrology. New York: Samuel Weiser Inc., 1969.
Rosenberg, Diana K. Fixed Star Workbook. New York: Privately published by Ms. Rosenberg who can be reached at ye-stars@ix.netcom.

Συγγραφέας: Sandra H.Walker
Πρωτότυπος τίτλος: The Influence of Fixed Stars in Your Chart
Πηγή: περιοδικό Dell Horoscope. Κατόπιν έγγραφης άδειας.

Μετάφραση – Απόδοση: Ράνια Βεκρή

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments