0 0 votes
Article Rating

Η Πανσέληνος του μήνα γίνεται την Κυριακή 30 Απριλίου στις 03.58’ ώρα Ελλάδας στην 09.38’ μοίρα του άξονα Ταύρου – Σκορπιού στον 2ο-8ο οίκο για τον χάρτη που σχηματίζεται με συντεταγμένες Αθηνών με ωροσκόπο στην 07.36’ μοίρα των Ιχθύων και Μεσουράνημα στην 17.16’ μοίρα του Τοξότη. Ο Ήλιος κυβερνά τον 6ο και η Σελήνη τον 5ο οίκο του χάρτη.

Παίρνοντας ως δεδομένο πως ο Ταύρος αντιπροσωπεύει τον 2ο φυσικό οίκο και ο Σκορπιός τον 8ο φυσικό οίκο είναι φανερό πως  στον συγκεκριμένο χάρτη αυτός ο άξονας φωτίζεται ιδιαίτερα από αυτή την πανσέληνο.

Μιλάμε για τον άξονα που αναφέρεται πρωτίστως στο αίσθημα της υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας, των κεκτημένων, των βαθύτερων αναγκών, των αξιών έτσι όπως ο καθένας μας τις θεωρεί και σε οτιδήποτε αναγκαίο  θα μπορούσε να οδηγήσει ακριβώς στην εσωτερική ηρεμία και ισορροπία.

Η Σελήνη (ψυχή) μέσα στο σκοτεινό περιβάλλον του Σκορπιού φυσικά και δεν νοιώθει άνετα αφού αναγκάζεται να σκαλίσει και να αναμοχλεύσει, άρα και να αντιμετωπίσει, όλους τους φόβους και τις ανασφάλειες που μπορεί να είναι καταγεγραμμένες στο D.N.A ακόμα ίσως και από την αρχή της ύπαρξης όντας σε εμβρυακή κατάσταση μέσα στη μήτρα της μητέρας.

Ο Ήλιος από την άλλη στο ζώδιο του Ταύρου τονίζει την έννοια της κτήσης, της σταθερότητας, των απολαβών, των απολαύσεων, της σιγουριάς που μπορεί να προσφέρει αυτό που αποδεδειγμένα είναι και θέλω να παραμείνει δικό μου ώστε να μην ταρακουνηθώ. Το σπίτι μου, το αμάξι μου, η δουλειά μου, οι συνήθειες μου, οι δικοί μου άνθρωποι.

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι πραγματικά έχει αξία για μένα, τι απαραίτητα χρειάζομαι στη ζωή μου, τι δεν πρέπει να χάσω ώστε να νοιώθω ασφαλής και ήρεμος; Ο φόβος της απώλειας που ίσως δημιουργήσει αυτή η Πανσέληνος και που καλούμαστε να τον κοιτάξουμε κατάματα μας βάζει στη διαδικασία να επαναξιολογήσουμε όλα τα σημαντικά προσπαθώντας να διατηρήσουμε αυτό που πράγματι αξίζει αλλά και τελειώνοντας αυτό που αποτελεί τροχοπέδη στη ζωή μας πληγώνοντας την ψυχή μας.

Πολλά είναι αυτά που θα δούμε μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα και ενδεχομένως να εκφραστούν μέσα από σκληρά λόγια και με μια επιθετική, διεκδικητική δράση. Ή θα τα αναγεννήσουμε μέσα από μια καινούργια αρχή ή θα τα τελειώσουμε οριστικά. Κι αυτό έχει σίγουρα ένα κόστος.

Η σκληρή όψη της Πανσελήνου με τους Δεσμούς της Σελήνης μιλάει για καθοριστικές αποφάσεις και γεγονότα. Η Σελήνη ωστόσο σε λίγο συναντά τον Δία τονίζοντας το τρίγωνο του με τον Ποσειδώνα που εδώ είναι σημαντικός μια και κυβερνά τον χάρτη. Και ο Δίας όμως σημαντικός ως παραδοσιακός κυβερνήτης  των Ιχθύων αλλά και κυβερνήτης του Μεσουρανήματος.

Πάμε ξανά λοιπόν να δούμε ποια είναι η βοήθεια που ο ίδιος ο χάρτης μας δίνει. Αγάπη, αλληλεγγύη, προσφορά, σύμπνοια, ανιδιοτέλεια, βοήθεια, συνεργασία. Ότι χρειάζεται η ψυχή μας να δώσει και να πάρει πέρα από εγωισμούς, ματαιοδοξίες και μικροψυχίες και πέρα από την ύλη και το αναμενόμενο αντάλλαγμα.

Έκφραση μέσα από την τέχνη, την φιλανθρωπία, την γνώση, την προσευχή. Υψηλά ιδανικά που όμως προσεγγίζονται με ηθικό και δίκαιο τρόπο. Ουτοπικό θα μπορούσε να πει κανείς. Εδώ όμως καλούμαστε να ψάξουμε βαθιά μέσα μας για ότι πιο ευγενικό και καλό μπορεί να υπάρχει που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους πιο μεγάλους φόβους μας και θα μας γαληνέψει την ψυχή.

Σε μια τέτοια διαδικασία θα βρεθούν κυρίως Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι που είναι γεννημένοι από 27 ως 30 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 7η ως την 10η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ίσως βρεθείτε μπροστά σε αποκαλύψεις ή διλήμματα που θα σας αναγκάσουν να κάνετε κάποιες σημαντικές  επιλογές που μπορεί να σας δυσκολέψουν. Ταύροι και Σκορπιοί σε σχέσεις και συνεργασίες, Λέοντες και Υδροχόοι σε επαγγελματικά και οικογενειακά ζητήματα. Αφήστε το ένστικτο σας να σας οδηγήσει και προσπαθήστε να περιορίσετε τις εγωιστικές σας τάσεις. Αντιμετωπίστε τις καταστάσεις καλοπροαίρετα και βγάλτε στην επιφάνεια τον καλό σας εαυτό.

Σε γενικότερο επίπεδο για άλλη μια φορά τα οικονομικά ζητήματα είναι αυτά που βγαίνουν στο προσκήνιο και μας απασχολούν. Τόσο τα τρέχοντα όσο και σε ότι αφορά τράπεζες, δανεισμό και χρέη προς τρίτους. Όπως επίσης και γνωστά θέματα εργασίας, υγείας, μεταφορών και παιδείας.

Οι δυσκολίες φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν προκαλώντας πιέσεις στο κόσμο και αναταραχές στο χώρο του κοινοβουλίου με ένα έντονο παρασκήνιο όπως και σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Είναι όμως πιθανόν να γίνουν κάποιες πολύ βοηθητικές εξαγγελίες που θα διευκολύνουν και θα ανακουφίσουν τους οικονομικά αδύναμους αλλά και κάποια μορφή βοήθειας θα υπάρξει όσον αφορά το μεταναστευτικό. Οι τομείς της τέχνης, του πολιτισμού, του τουρισμού και του θαλάσσιου πλούτου θα αποδειχτούν για άλλη μια φορά πολύτιμοι.

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments