0 0 votes
Article Rating

Η Πανσέληνος του μήνα γίνεται την Τρίτη 29 Μαΐου στις 5.19΄ώρα Ελλάδας με τον Ήλιο να βρίσκεται στην 8.10΄μοίρα των Διδύμων στον 8ο οίκο και την Σελήνη στην 8.10΄μοίρα του Τοξότη στον 2ο οίκο.

Ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος και η Σελήνη κυβερνά τον 9ο οίκο του χάρτη. Τα φώτα σχηματίζουν ευνοϊκές όψεις με το Μεσουράνημα και τους Δεσμούς, αλλά και με τον Άρη, κυβερνήτη του 6ου-7ου οίκου, στην 4.40΄μοίρα του Υδροχόου και στον 4ο οίκο του χάρτη.

Ο Ερμής στην 29.10 μοίρα του Ταύρου πλησιάζει να σχηματίσει όψη συνόδου με τον Ήλιο και όψη αντίθεσης με τη Σελήνη και βεβαίως συμμετέχει στις καλές όψεις της Πανσελήνου. Ο Ερμής κυβερνά τον 9ο και τον 11ο οίκο.

Εμφανέστατα για άλλη μια φορά ο χάρτης αναφέρεται στα οικονομικά ζητήματα της χώρας τόσο τα τρέχοντα όσο και σε αυτά που σχετίζονται με τη δανειακή της κατάσταση και τη σχέση του κόσμου με τις τράπεζες και τις οφειλές προς τρίτους. Μάλλον κάτι προετοιμάζεται και συζητιέται σε αυτούς τους τομείς εκ μέρους των κυβερνώντων σε συνάρτηση πάντα με τους δανειστές, κάτι που θα επηρεάσει κομβικά θέματα όπως εργασιακές σχέσεις και συνθήκες, υγεία, παιδεία, μεταφορές.

Φαίνεται πως έπειτα από έντονες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να προκύψουν κάποιες ευνοϊκές λύσεις για τη χώρα που θα είναι καθοριστικές όπως και κάποια οικονομικά μέτρα προς διευκόλυνση των πολιτών.

Ωστόσο μάλλον θα χρειαστεί να δοθεί ένας μεγάλος αγώνας που προμηνύει σκληρές αντιπαραθέσεις και στο εσωτερικό, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης , αλλά και μεταξύ της κυβέρνησης και των συμμάχων. Συνεργασίες που κινούνται σε λεπτές ισορροπίες μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσουν, συμφωνίες να αθετηθούν και γενικά να υπάρξει ένα πολύ έντονο ως και πολεμικό κλίμα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μέσα στο πλάνο βρίσκονται ενδεχόμενες εξεγέρσεις  από ακραίες κοινωνικές ομάδες που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε βίαια επεισόδια, η πιθανότητα ενός τρομοκρατικού χτυπήματος σε μέρη με πολύ κόσμο όπως τα μέσα μεταφοράς, ακόμη και μία ενδεχόμενη σεισμική δραστηριότητα.

Παρ’ όλες τις κινήσεις που ως στόχο θα έχουν να κατευνάσουν κάπως τα πνεύματα, αυτό δεν θα είναι αρκετό να σταματήσει την έκρηξη και την οργή που θα εκδηλωθεί με έντονες και ακραίες αντιδράσεις ως προς τις οικονομικές πιέσεις και τις συνθήκες διαβίωσης. Τα προβλήματα με τους γείτονες θα εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα μέσα από έντονες διεκδικήσεις με σκληρό τρόπο.

Εκείνο που τροφοδοτεί την ελπίδα μέσα από την εικόνα του χάρτη είναι το θαυμάσιο τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Δία και τον Ποσειδώνα στα ζώδια του νερού. Η Αφροδίτη έχει σημαντικό πλεονέκτημα μια και κυβερνά τον χάρτη και βρίσκεται στον 9ο οίκο στο ζώδιο του Καρκίνου που την βοηθά να εκδηλώσει τα θετικά της στοιχεία.

Επειδή όμως ταυτόχρονα κυβερνά και τον 12ο οίκο, όπως και τον 8ο, αναφέρεται σε κινήσεις και συμφωνίες σε παρασκηνιακό επίπεδο που ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας, μην ξεχνάμε πως ο Δίας είναι ακόμα ανάδρομος, αλλά και σε αλλαγές που ετοιμάζονται να βγουν εντός ολίγου στην επιφάνεια με την επαναφορά του πλανήτη στην ορθή του πορεία. Το ίδιο καταδεικνύει και ο ωροσκόπος του χάρτη στην 28η μοίρα του Ζυγού.

Μιλάμε λοιπόν για συνεργασίες που θα αφορούν δημόσιες επενδύσεις από ξένους χρηματοδότες, μπορεί κι από γειτονικές χώρες και θα σχετίζονται με τον τουρισμό, τη θάλασσα, τα οδικά δίκτυα και τον πολιτισμό κάτι που θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την χώρα αφού θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα επιφέρει μια οικονομική ανάταση.

Η τέχνη για άλλη μια φορά αρωγός που θα παρουσιάσει άνθηση μέσα από σπουδαία καλλιτεχνικά γεγονότα. Όπως και να ‘χει η εικόνα της χώρας προς τα έξω βελτιώνεται, ενώ καλλιεργείται ένα κλίμα σύμπνοιας και μια ανάγκη συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Σημαντικές οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων αν είναι ανιδιοτελής και ειλικρινής.

Αυτός ο σχηματισμός του Μεγάλου τριγώνου θα ωφελήσει τους εκπροσώπους των ζωδίων του νερού και της γης και ειδικότερα Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθύες που είναι γεννημένοι από 1η ως 6 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 11η ως την 16η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ένας ρομαντικός έρωτας, μία καινούργια συνεργασία, ευχάριστες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ακόμα και άνοδος των οικονομικών σας είναι μέσα στο πλάνο. Αν ασχολείστε με την τέχνη θα έχετε μεγάλη έμπνευση και θα κάνετε εξαιρετικά πράγματα, ενώ η διαίσθηση σας θα είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη.

Περισσότερο προσεχτικοί χρειάζεται να είναι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι που είναι γεννημένοι από 21 ως 25 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η ως την 5η μοίρα αυτών των ζωδίων. Εσείς για αρκετό καιρό θα έχετε μια διάθεση να προβείτε σε αλλαγές και να απαλλαγείτε από ότι σας πιέζει αλλά με έναν τρόπο επιθετικό και ίσως αρκετά παρορμητικό.

Σκεφτείτε πολύ προσεχτικά τις κινήσεις σας ώστε να βαδίζετε σε ένα σταθερό μονοπάτι και προσπαθήστε να κυριαρχήσετε επάνω στα έντονα συναισθήματα σας που μπορεί να σας οδηγήσουν σε ρήξεις και αντιπαραθέσεις. Αποφύγετε τη βιασύνη που ίσως δημιουργήσει ατυχήματα, κρατήστε την ψυχραιμία σας και διαφυλάξτε την υγεία σας.

Μην τρέχετε όταν οδηγείτε και βρείτε έναν δημιουργικό τρόπο να εκτονώσετε όλη αυτή την έντονη ενέργεια που θα νοιώθετε αφού η αδρεναλίνη θα είναι στα ύψη.

Η πανσέληνος θα επηρεάσει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που είναι γεννημένοι από 26 ως 30 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 6η ως την 10η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ίσως έρθετε αντιμέτωποι με ενδεχόμενες αλλαγές τόσο σε προσωπικά όσο και σε επαγγελματικά και οικογενειακά ζητήματα, τα οποία και θα χρειαστεί να τα συζητήσετε. Αν φροντίσετε να διατηρηθείτε ήρεμοι βρίσκοντας συγκαταβατικές λύσεις και αν δράσετε συλλογικά,  ενεργητικά και με θάρρος εφαρμόζοντας καινούργιες ιδέες και τακτικές με οργανωμένο τρόπο, τότε τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι θετικά και να λειτουργήσουν υπέρ σας.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι ο έρωτας καλά κρατεί και μάλιστα στην ιδανική του μορφή αποτελώντας ως συνήθως καταφύγιο για όλα τα δύσκολα!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments