0 0 votes
Article Rating

Η πρώτη Ηλιακή έκλειψη του καλοκαιριού γίνεται την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 05.47΄ώρα Ελλάδας στην 20.41΄μοίρα του Καρκίνου και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών πραγματοποιείται στον 1ο οίκο, ο ωροσκόπος βρίσκεται στην 14.13΄μοίρα του Καρκίνου και το Μεσουράνημα στην 26.05΄μοίρα των Ιχθύων στην μοίρα έξαρσης της Αφροδίτης. Ο Ήλιος κυβερνά τον 2ο και 3ο οίκο και η Σελήνη τον 1ο οίκο του χάρτη.

Αδιαμφισβήτητα αυτό που κυρίως χαρακτηρίζει αυτή την έκλειψη είναι ότι ο Πλούτωνας βρίσκεται ακριβώς απέναντι της στην 20η μοίρα του Αιγόκερω. Έτσι είναι απαραίτητο να δούμε τι ακριβώς ζητάει αυτός ο μικροσκοπικός αλλά εξαιρετικά ισχυρός πλανήτης από εμάς. Ας θυμηθούμε λοιπόν ποιες είναι οι έννοιες που τον χαρακτηρίζουν.

Μεταμόρφωση, αναγέννηση, κάθαρση, εσωτερικότητα, τελείωμα, συνειδητοποίηση, ουσία, εμμονή, φόβος, πλούτος, κύτταρο, λίμπιντο, απύθμενο βάθος. Ας συγκρατήσουμε επίσης πως κάθε ηλιακή έκλειψη είναι μια νέα σελήνη που σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή και μας καλεί για μια επανεκκίνηση στον τομέα εκείνον του ωροσκοπίου μας που αγγίζει.

Το ζώδιο του Καρκίνου στην προκειμένη περίπτωση σε ένα γενικότερο επίπεδο συνδέεται με την πατρίδα, το σπιτικό, την οικογένεια, τις ρίζες, την ανατροφή και το παρελθόν. Είναι εύκολο λοιπόν να βγάλουμε το συμπέρασμα.

Όλοι μας κουβαλάμε φοβίες, ενοχές, ανασφάλειες πράγματα που μας καταδιώκουν ίσως ακόμα και από την εμβρυακή μας κατάσταση ή από την παιδική μας ηλικία, μας ακολουθούν παντού και πάντα αφού βρίσκονται ριζωμένα και καταγεγραμμένα στη ψυχή μας και συχνά υψώνουν εμπόδια που είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα και εν τέλη να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε.

Κι έτσι παραμένουμε σε καταστάσεις που μας πνίγουν αλλά δεν τολμάμε να τις αλλάξουμε, σχέσεις και ανθρώπους που ενεργειακά μας αδειάζουν αλλά δεν θέλουμε να τους αποχωριστούμε, συνθήκες που μας θλίβουν αλλά επιμένουμε να τις διατηρούμε. Όλα από φόβο. Κι από την τάση που όλοι οι άνθρωποι έχουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε είδους αλλαγή.

Αυτή η έκλειψη λοιπόν λέει ξεφορτώσου όλα αυτά ξεκινώντας πρώτα από μέσα σου και πέτα τα περιττά. Ότι σε πιέζει, σε καταδυναστεύει, σε χειρίζεται, σε κρατάει δέσμιο σε φορτώνει και δε σε αφήνει να προχωρήσεις αλλά αρνείσαι ωστόσο να το αποχωριστείς μια και το νοιώθεις συνυφασμένο με την ίδια σου την ύπαρξη. Εξάλλου το έχεις συνηθίσει.

Ο Πλούτωνας σε φέρνει αντιμέτωπο με τον ίδιο σου τον εαυτό κι αυτή όλοι γνωρίζουμε πως είναι η πιο δύσκολη μάχη. Μετά από αυτό όλα τα άλλα θα γίνουν μόνα τους γιατί θα έχουμε αλλάξει εμείς. Αυτήν την ανάγκη πιο έντονα θα την νοιώσουν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι που είναι γεννημένοι από 8 ως 12 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 18η ως την 22η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ανοίγουμε ντουλάπια, συρτάρια και ψυχές και ξεφορτωνόμαστε ότι είναι παλιό και πια μας είναι άχρηστο. Κάνουμε χώρο για το καινούργιο. Αυτό που αρχικά μπορεί να μας τρομάζει, μια και είναι άγνωστο, αλλά θα μας ανανεώσει και θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε παρακάτω.

Εξάλλου τι σημαίνει αναγέννηση; Πως μπορεί κάτι να ξαναγεννηθεί αν πρώτα δεν «πεθάνει»; Και μετά να προβάλει το ολοκαίνουργιο με νέες δυνατότητες, προοπτικές και ελπίδες. Κι εδώ είναι ο Πλούτος. Μοιάζει οδυνηρό θα πει κανείς.

Αδιαμφισβήτητα πρέπει να συμφωνήσουμε. Μόνο έτσι όμως ανοίγουν και κλείνουν οι κύκλοι που μοναδικό σκοπό έχουν την εξέλιξη. Και μόνο έτσι αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας των επιλογών μας.

Αν ρίξουμε μια ματιά στο χάρτη της έκλειψης θα δούμε βεβαίως τον σχηματισμό που μας ακολουθεί ήδη από καιρό και που θα μας συντροφεύει όλο το καλοκαίρι και δεν είναι άλλος από το Ταυ του Ουρανού στον Ταύρο με τους Δεσμούς της Σελήνης και τον Άρη πάνω στο Νότιο Δεσμό σε ανάδρομη πορεία.

Οι εντάσεις και οι αναταραχές που ήδη έχουν ξεκινήσει γενικότερα είναι ολοφάνερο πως θα έχουν συνέχεια με αφορμή κυρίως οικονομικές διαφορές και ζητήματα που θα ταράξουν και θα πλήξουν πρόσωπα της πολιτικής σκηνής. Όχι μόνο θα δοθούν αγώνες, ως και μάχες, για την επικράτηση και την εξυπηρέτηση συμφερόντων του ισχυρότερου αλλά είναι πολύ πιθανόν μέσα στο επόμενο διάστημα να βρεθούμε μπροστά σε απροσδόκητες ανατροπές που θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Ένα οικονομικό γεγονός, τύπου κραχ, με μια μεγάλη γενικότερη αλυσιδωτή επιρροή είναι πολύ πιθανό.

Όπως και κάθε είδους αντιδράσεις ενάντια σε οικονομικές πολιτικές που ίσως πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτά είναι πράγματα που ήδη προετοιμάζονται και θα εκδηλωθούν στη συνέχεια καθώς ο Άρης από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως τα μέσα Νοεμβρίου θα περάσει σε ορθή πλέον πορεία από το ζώδιο του Υδροχόου και θα «μετρήσει» μία- μία όλες τις εκλείψεις στα σταθερά όχι μόνο της φετινής χρονιάς αλλά και της προηγούμενης.

Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη πως σε αυτόν τον χάρτη της έκλειψης που αφορά τη χώρα μας ο σχηματισμός συμβαίνει στον 2ο-8ο οίκο με τον Ουρανό ακριβώς στην ακμή του 11ου οίκου. Αναμενόμενη λοιπόν μια ανατροπή ή το λιγότερη έντονη αναταραχή στο χώρο του κοινοβουλίου προερχόμενη από την οικονομική πολιτική.

Το γεγονός εξάλλου πως το ζώδιο του Καρκίνου καταλαμβάνει τον 1ο οίκο με τον Πλούτωνα απέναντι δείχνει φανερά την αβάσταχτη πίεση που δέχεται αυτός ο λαός  από τους υποτιθέμενους συμμάχους κυρίως σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης που μετατρέπουν την καθημερινότητα του σε έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης. (Κρόνος κυβερνήτης του Πλούτωνα στον 6ο οίκο). Εκεί λοιπόν επιβάλλεται η κάθαρση και η μεγάλη και βαθιά τομή.

Στο Μεγάλο Τρίγωνο που διακρίνεται στα ζώδια της Γης η Αφροδίτη στριμωγμένη στο ζώδιο της Παρθένου προσπαθεί να εκλογικεύσει τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων, με τον Ουρανό στον Ταύρο να φωνάζει για διαφορετική αντιμετώπιση των αναγκών και τον Κρόνο στον Αιγόκερω να καλεί αυτούς που κινούν τα νήματα για σοβαρότητα και σωστή οργάνωση. Ο Ερμής από την άλλη στο Λέοντα μόλις έχει κλείσει το τετράγωνο του με τον Δία στον Σκορπιό. Όλο αυτό ένα πράγμα σημαίνει. Αφήστε τα μεγάλα λόγια, τις φαμφάρες και τις υπερβολικές υποσχέσεις και δουλέψτε μεθοδικά με συνέπεια, υπευθυνότητα, τιμιότητα και ευσυνειδησία γιατί μόνο έτσι μπορεί να επέλθει η αλλαγή και η πρόοδος στο μεγάλο πλάνο. Βήμα-βήμα.

Εκεί όμως που αξίζει τον κόπο να σταθούμε είναι το μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του νερού μια και η έκλειψη, δηλαδή τα φώτα, συμμετέχουν σε αυτό. Κι ενώ ο Πλούτωνας δείχνει να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής οι άλλοι δύο παίζουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο.

Ο Δίας σημαντικός αφού τον κυβερνά ο Πλούτωνας, έχει φροντίσει ήδη από τις 10 Ιουλίου να πάρει την σωστή του πορεία, αλλά και ο Ποσειδώνας εξίσου σημαντικός ως κυβερνήτης του Μεσουρανήματος βρίσκεται στην καλύτερη του θέση και δρα ανενόχλητος αφού δεν βάλλεται από πουθενά ενώ ταυτόχρονα και οι δύο «προμοτάρουν»  τον Πλούτωνα.

Αν θέλουμε να αναφερθούμε σε αυτόν τον χάρτη που μας αφορά οι λύσεις έρχονται σαφέστατα μέσα από τον χώρο του πολιτισμού, του τουρισμού και των δημοσίων έργων από ξένους επενδυτές. Κάτι που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και κατά συνέπεια μια ανάσα οικονομικής ανακούφισης.

Νέα ξεκινήματα μέσα από αυτούς τους τομείς θα μπορούσαν όχι μόνο να δημιουργήσουν  κλίμα ανατροπής και μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας, αλλά και να προβάλουν το κύρος και την εικόνα της χώρας διεθνώς. Αρκεί βέβαια να γίνουν όλα με καινούργια δεδομένα και τακτικές και όχι με πεπαλαιωμένους, ανήθικους τρόπους που μόνο κακό έχουν προκαλέσει. Ξορκίζουμε και ξεριζώνουμε τα παλιά φαντάσματα αν θέλουμε να προχωρήσουμε.

Αν λοιπόν δούμε τη συνολική εικόνα αυτής της έκλειψης διαπιστώνουμε πως παρ’ όλο που θα αναγκαστούμε να προβούμε σε κάθε είδους απαραίτητες εκκαθαρίσεις βρισκόμενοι ίσως σε μία συγκρουσιακή κατάσταση με τον εσωτερικό μας εαυτό και μετρώντας οφέλη αλλά και πληγές, το σύμπαν για άλλη μια φορά έχει φροντίσει με κάποιον τρόπο να μας προστατέψει.

Μέσα από την σύμπνοια, την προσφορά, τη γνώση, την αγάπη και την κατανόηση προς τους άλλους ανθρώπους, ακόμη και μέσα από την εξομολόγηση και την προσευχή. Ας πούμε τις αλήθειες μας πρωτίστως στον εαυτό μας κι έπειτα σε αυτούς που με τη σειρά τους είναι ικανοί να μας ακούσουν και να μας καταλάβουν. Έτσι θα ξορκίσουμε κι εμείς τα δικά μας φαντάσματα.

Κάθε έκλειψη έχει πάντα έναν αφαιρετικό χαρακτήρα. Ας πετάξει ο καθένας τα δικά του βαρίδια για να επιτραπεί η είσοδος στο φρέσκο, το ανανεωμένο που με τη δική του καινούργια ενέργεια θα μας πάρει από το χέρι να μας οδηγήσει ώστε να ανέβουμε ένα ακόμη σκαλοπάτι στο δρόμο προς την εξέλιξη της ψυχής μας.

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments