0 0 votes
Article Rating

Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 15.11’ ώρα Ελλάδας στην 26.53΄μοίρα των Ιχθύων και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών πραγματοποιείται στον 8ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 16.55΄μοίρα του Λέοντα και Μεσουράνημα στην 09.02΄μοίρα του Ταύρου.

Ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του χάρτη ενώ η Σελήνη κυβερνά τον 12ο οίκο. Η νέα Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Χείρωνα στην 28.12΄μοίρα των Ιχθύων, ενώ σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Άρη, κυβερνήτη του 9ου οίκου, στην 29.55΄μοίρα του Τοξότη μέσα στον 5ο οίκο του χάρτη και όψη τριγώνου με τον Δία ανάδρομο, κυβερνήτη του 5ου οίκου, στην 23.06΄μοίρα του Σκορπιού μέσα στον 4ο οίκο του χάρτη. Ας σημειωθεί πως ο Δίας παραδοσιακά κυβερνά τη νέα Σελήνη.

Κάτι πολύ βαθύ και εσωτερικό έρχεται να «σκαλίσει» αυτό το νέο φεγγάρι. Τόσο το έντονο Ποσειδώνιο και Πλουτώνιο στοιχείο όσο και η συμμετοχή του Χείρωνα μας προτρέπουν ξεκάθαρα να ασχοληθούμε με όλες τις ευαισθησίες και τις πληγές που κρύβονται καλά μέσα στην ψυχή και το υποσυνείδητο μας, να τις ανακαλύψουμε, να τις κοιτάξουμε κατάματα και ο καθένας με τον δικό του τρόπο να τις διαχειριστεί, να τις συνειδητοποιήσει και εν τέλη να τις επουλώσει αφού αυτός φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε καινούργια πράγματα όπως εξάλλου ορίζει κάθε νέα Σελήνη.

Μιλάμε για το τέλος του ζωδιακού που συμβολίζει απόλυτα το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου που μέσα του εμπεριέχει όλες τις εμπειρίες όπως αυτές έχουν χαραχτεί στη μνήμη και την ψυχή του καθενός. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι η υπέρβαση του εγωισμού και του άκρατου ανταγωνισμού που βεβαίως αποτελεί τροχοπέδη και προκαλεί θυμό και τάση επικράτησης και επιβολής.

Το ζητούμενο είναι η απαλλαγή και η λύτρωση ώστε η αμέσως  επόμενη νέα Σελήνη  στον Κριό, ζώδιο που κατεξοχήν συμβολίζει τα νέα ξεκινήματα και το άνοιγμα ενός καινούργιου κύκλου, να μας βρει ελεύθερους και πανέτοιμους να προχωρήσουμε με θέρμη και ενθουσιασμό. Η τέχνη, η μεταφυσική, η προσευχή, η εξομολόγηση αλλά και η βοήθεια από έναν θεραπευτή της ψυχής θα μπορούσαν να είναι πολύ καλοί σύμμαχοι.

Αυτούς που αγγίζει η νέα Σελήνη και τους βάζει άμεσα σε μια τέτοια διαδικασία είναι Ταύροι, Δίδυμοι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Τοξότες, Αιγόκεροι και Ιχθύες που είναι γεννημένοι από 14 ως 19 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 24η ως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Η χώρα βέβαια μετράει τις δικές της πληγές που προέρχονται από τον δυσβάσταχτο δανεισμό και δίνει την μάχη με τους «έξωθεν» δανειστές αφού τα μεγάλα προβλήματα σε ζητήματα εργασιακά, οικονομικά, υγείας αλλά και σχέσεων με τα γειτονικά κράτη προκαλούν αναταραχές στο εσωτερικό της και μέσα στον χώρο του κοινοβουλίου.

Οι κυβερνώντες καλούνται να τα διαχειριστούν μάλλον ανίσχυροι απέναντι στους δυνατούς (Αφροδίτη κυβερνήτης 10ου και 3ου σε αδυναμία στον 9ο οίκο). Μια μορφή βοήθειας ωστόσο διαφαίνεται μέσα από πιθανές συνεργασίες με ξένους επενδυτές στον χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού, κάτι που θα απορροφήσει εργατικό δυναμικό και θα δώσει μια οικονομική ανακούφιση στον λαό που εξακολουθεί να ελπίζει. (Ποσειδώνας κυβερνήτης της Σελήνης και του 8ου οίκου σε όψη χιαστή με τον Βόρειο Δεσμό, χωρίς κύριες όψεις).

Οι καλές όψεις του ωροσκόπου του χάρτη με τους Δεσμούς αλλά και του Μεσουρανήματος με τον κυρίαρχο Κρόνο, κυβερνήτη του 6ου οίκου, στον Αιγόκερω μέσα στον 5ο οίκο, ενισχύουν μια καλή προοπτική πως για άλλη μια φορά η σπουδαία μας κληρονομιά και η βαριά βιομηχανία του τουρισμού, πράγματα που πολλοί επιβουλεύονται, θα σώσουν το κύρος της χώρας και θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για να πορευτούμε.

Φόρος τιμής

Η ιστορία του πρώτου ανθρώπου που προσπαθεί να μιλήσει. Λέει ο Χόκινκγ… στην αρχή. για δισεκατομύρια χρόνια ο άνθρωπος ήταν σαν το ζώο, μέχρι που έγινε κατι συγκλονιστικό. Άρχισε να έχει την δύναμη να μιλάει και ουσιαστικά περιγράφει την ιστορία αυτού του ανθρώπου ο οποίος προσπαθεί να ενώσει τους νευρώνες του, τις σκέψεις του, το κεφάλι του προκειμένου να βγάλει ένα συντονισμένο ήχο. Ο Γκίλμπουρ βλέπει αυτή τη διαφήμιση και αρχίζει να κλαiει. Είναι η πρώτη φορά που κλαίω με ένα διαφημιστικό, εξομολογείται. Στο θέμα που επιλέξαμε ως ελάχιστο φόρο τιμής, ίσως στο μεγαλύτερο μυαλό που πάτησε το πόδι του στον πλανήτη γη, οι Πινκ Φλόιντ προσπαθούν να το αποτυπώσουν αυτό με τις κιθάρες τους ενώ ακούγεται και η φωνή του Στήβεν Χόκινγκ.

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments