0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα σε όλες και όλους! Ο Δεκέμβρης είναι ένας μήνας που ανακινεί θέματα καρδιάς και συναισθηματικής ασφάλειας. Αποφάσεις και συνειδητοποιήσεις, πράξεις και κινητοποιήσεις του προηγούμενου μήνα τώρα αρχίζουν να ξεδιπλώνονται και να δείχνουν τις πτυχές που χρειάζονται περισσότερη μελέτη ή εμβάθυνση ή περαιτέρω σχεδιασμό.

Flavour of the month

 Αισθηματικά
Ένας αρκετά συναισθηματικός μήνας που ανακινεί θέματα καρδιάς και θέματα συναισθηματικής ασφάλειας. Οι τάσεις που δημιουργούνται έχουν ως κεντρικό άξονα την έννοια της συν-ύπαρξης και της συν-εργασίας μέσα στην σχέση και το θέμα που διαπραγματευόμαστε με τον εαυτό μας σε συνειδητό ή υποσυνείδητο επίπεδο είναι το κατά πόσο νοιώθουμε ασφαλείς, ικανοποιημένοι και γεμάτοι από την σχέση που έχουμε ή από τον ίδιο τον σύντροφο, με αφορμή την στάση που κρατάει απέναντί μας. Σε βαθύτερο επίπεδο ερχόμαστε σε επαφή με τις ουσιαστικές και αληθινές ανάγκες μας που μας πιέζουν να εκδηλωθούν και να βρουν ικανοποίηση. Αυτός ο μηχανισμός που ενεργοποιείται μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις και οι σχέσεις να κλυδωνιστούν από εξάρσεις και υπερβολές. Αν δούμε κατάματα και αναγνωρίσουμε τις πραγματικές συναισθηματικές αναγκες που έχουμε, θα μπορέσουμε αυτόν τον μήνα να διαχειριστούμε πιο ώριμα την σχέση μας και να αναδειχτούν υπέροχες και ικανοποιητικές διαδικασίες.

Επαγγελματικά
Ο μήνας εστιάζεται στις συνεργασίες και στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Οι συνάδελφοι μας κρίνουν και μας μετράνε, αλλά το ίδιο και εμείς αυτούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις που μπορεί να ξεφύγουν λίγο από το μέτρο και τα πράγματα από επαγγελματικά να περάσουν σε πιο προσωπικο επίπεδο. Καλό είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και προ πάντων την λογική μας και να αποφύγουμε τέτοιες εξελίξεις που μόνο ανατροπή θα φέρουν. Ο μήνας ευνοεί την αρμονία και την σωστή συνεργασία και εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος αυτή την περίοδο. Ακόμη και στα επαγγελματικά θέματα, τα πάντα περνάνε μέσα από την σχέση που έχουμε με το περιβάλλον μας και αυτό χρειάζεται περισσότερο να φροντίσουμε και να ενισχύσουμε κατά την διάρκεια αυτού του γιορτινού μήνα.

Mind the Gap
Οι ημέρες του μήνα που χρειάζονται προσοχή γιατί η ενέργεια κινείται έντονα και μπορεί να δώσει εντάσεις, παρεξηγήσεις, αναστάτωση και παρανοήσεις που δε θέλεις είναι για τον Δεκέμβρη είναι στις 2, 10 και 11, 13 (πολύ έντονα) και 14, στις 16, 19 και 20 στις 24 και στις 30 του μήνα.

Be an Achiever
Ιδιαίτερα θετικές και ενεργειακά δυνατές μέρες αυτόν τον μήνα είναι οι πρώτες έντεκα ημέρες του μήνα και πάλι από τις 21 ως τις 31 του μήνα. Τα παραπάνω διαστήματα δεν είναι απαραίτητα ευχάριστα και χαλαρά, είναι όμως πολύ εποικοδομητικές ημέρες. Εκμεταλλεύσου τες για να προωθήσεις τα σχέδιά σου.

Be a Lover
Κάθε ημέρα είναι ημέρα για να νοιώσουμε την αγάπη, αλλά αριθμολογικά μέσα στον μήνα υπάρχουν συγκεκριμένες ημέρες που ευνοούν τα αισθηματικά σου, είτε για να συζητήσεις θέματα που πρέπει να τακτοποιηθούν και τα οποία εμποδίζουν την σχέση είτε για να τονίσεις περισσότερο το ερωτικό στοιχείο με τον σύντροφό σου και να ανανεώσεις την σχέση σου. Φυσικά αυτές οι μέρες μπορούν να πυροδοτήσουν διενέξεις και χωρισμούς, αν βέβαια η σχέση βρίσκεται ήδη σε κρίση. Η έμφαση στις σχέσεις λοιπόν πέφτει την πρωτομηνιά, στις 4, στις 9 και 10, στις 13, στις 18 και 19, στις 22, στις 27 και 28 και την τελευταία μέρα του μήνα.

Mind the love gap
Προσοχή στις ερωτικές μέρες (be a lover) που ταυτίζονται με τις φορτισμένες μέρες (mind the gap) γιατί υπάρχει κίνδυνος έντονων συγκρούσεων.

Για να δείτε πώς σας επηρεάζει προσωπικά η ενέργεια του Δεκεμβρίου αρκεί να βρείτε τον ακρογωνιαίο λίθο της ημερομηνίας της γέννησής σας. Την πέτρα της ημερομηνίας σας την βρίσκετε αφού προσθέσετε την ημέρα και το μήνα της γέννησής σας και ανάγετε το αποτέλεσμα σε μονοψήφιο αριθμό. Αν για παράδειγμα έχετε γεννηθεί 25 Σεπτεμβρίου οποιουδήποτε έτους τότε προσθέτετε 25+9=34 και με αναγωγή καταλήγετε 3+4=7. Αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος της γέννησής σας και αυτόν τον αριθμό θα διαβάσετε στο άρθρο για να δείτε πώς σας επηρεάζει ο μήνας.

Είναι βασικό να σημειωθεί εδώ ότι τα παρακάτω είναι φυσικά μια γενική αριθμολογική προσέγγιση η οποία σε μεγάλο ή μικρό βαθμό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία της γέννησής σας και το συνδυασμό της με τον ονομαστικό σας αριθμό, τους μεγαλύτερους κύκλους της ημερομηνίας σας και την τετραμηνία που διανύετε.

Θεμέλιος Λίθος 1
Μήνας ζεστός και ερωτικός για σένα που έχεις σχέση και είσαι καλά μέσα σε αυτήν. Πέρα από τον ερωτισμό σου που αυξάνεται, μεγαλώνει μαζί του και η ανάγκη σου να ενωθείς βαθύτερα με τον σύντροφο και να μοιραστείς μαζί του τα τρίσβαθα της ψυχής σου. Το ίδιο βέβαια θα απαιτήσεις και από τον ίδιο και στην περίπτωση που το έταιρον ήμισυ δεν είναι στην αντίστοιχη συχνότητα, τότε ίσως αντιμετωπίσεις διλήμματα σε σχέση με το πού βαδίζεις εσύ μέσα στην σχέση και πόσο τελικά σε ικανοποιεί ουσιαστικά. Μην σκέφτεσαι και μην αντιδράς με υπερβολή γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει τον σύντροφο σε αντιδράσεις που δε θα ήθελες τελικά. Η σχέση μπορεί να εξελιχθεί ουσιαστικά αυτή την περίοδο μεσα από αλλαγή βάσης ή περιβάλλοντος ή ακόμη και από την έλευση ενός παιδιού ή ενος κοινού δημιουργήματος/αποκτήματος.

Θεμέλιος Λίθος 2
Μπορεί αυτός να είναι και ο μήνας που περίμενες. Οι εξελίξεις γενικότερα τρέχουν στην ζωή σου σε πολλά και πολλαπλά επίπεδα. Αυτή η περίοδος είναι αρκετά κοινωνική και θα έρθεις σε επαφή με καινούργια πρόσωπα για επαγγελματικούς, πρακτικούς ή διαπροσωπικούς λόγους. Αυτό μεταφράζεται ως καινούργιες γνωριμίες που αργότερα θα εξελιχθούν από φιλία σε κάτι περισσότερο ή ότι θα χρειαστεί να αποταθείς σε ειδικούς για κάποιο θέμα σου. Είναι μήνας που ξεκαθαρίζει το τοπίο και καταλαβαίνεις και εσύ πού πατάς και πού βρίσκεσαι, τι πρέπει ακριβώς να κάνεις και ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσεις. Είναι σημαντικό καθώς οι εξελίξεις είναι πολλές και τρέχουν, να παραμείνεις εστιασμένος στον δρόμο που έχεις χαράξει και να μην παρεκκλίνεις γιατί το να σπαταλήσεις την ενέργειά σου και το να καταπιαστείς με πολλά πράγματα αυτή την περίοδο δε θα σε οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα.

Θεμέλιος Λίθος 3
Ένας λίγο δύσκολος μήνας για σένα, αν και όχι απαραίτητα αρνητικός. Η δυσκολία έγκειται στο ότι θα χρειαστεί να περιοριστείς και να συγκεντρωθείς πολύ πρακτικά σε αυτά που έχεις να κάνεις και που πρέπει να γίνουν. Είναι λίγο κόντρα στην φύση σου αυτός ο μήνας, αλλά θα μπορέσεις επιτέλους να αισθανθείς στο τέλος ότι έχεις ένα αποτέλεσμα και ότι το βουνό από τα πράγματα ου έπρεπε να γίνουν έχει γίνει τώρα λόφος. Σε προσωπικό επίπεδο η σχέση σου σοβαρεύει και καλείσαι και εσύ μαζί να αναλάβεις κάποιες ευθύνες και να γίνεις συγκεκριμένος. Εργασιακά, τα πράγματα κυλάνε με αργούς ρυθμούς και σου λείπει το ερέθισμα που θα σε ζωντάνευε. Η εργασιακή σου καθημερινότητα σε κάνει ίσως να βαλτώσεις, αλλά σκέψου ότι αυτό δε θα είναι για πάντα. Ασχολήσου και σε αυτόν τον τομέα με όσα πρέπει να γίνουν και θα έχεις κάνει το καλύτερο που μπορείς. Φρόντισε να ξεκουράζεσαι και να αναπαύεις το πνεύμα σου και το σώμα σου γιατί το να βγαίνεις τα βράδια και να ξενυχτάς από αντίδραση στην μουντή σου καθημερινότητα θα κάνει απλά την επόμενο πρωινό σου ακόμη πιο δύσκολο.

Θεμέλιος Λίθος 4
Ανατροπές και αλλαγές έχει ο μήνας. Στην επαγγελματική αρένα οι εξελίξεις είναι μάλλον καλές και πολλά υποσχόμενες, αλλά μην βάλεις όλα τα αυγά σου σε ένα καλάθι ακόμη. Θα περιμένεις για να δεις το πώς θα μοιραστούν τα χαρτιά και πού θα τοποθετηθούν οι μάρκες. Το παιχνίδι θα παίζεται και αυτόν αλλά και τον επόμενο μήνα και για σένα όλα είναι ανοιχτά. Σε προσωπικό επίπεδο μην παραβιάζεις τον ατομικό χώρο του συντρόφου και μην υπερβάλεις με απαιτήσεις, με ιδέες που θέλεις να πραγματοποιηθούν άμεσα και πιέζοντας τον να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο μαζί σου. Αν είσαι αδέσμευτος ή σε όχι σταθερή σχέση, τότε ο μήνας σου παρέχει αρκετές ευκαιρίες για να κάνεις καινούργιες γνωριμίες . Ισχύει και πάλι αυτό που είπαμε παραπάνω: μην βάζεις όλα σου τα αυγά στο ίδιο καλάθι. Η τάση να ενθουσιαστείς με άτομο και να σε χτυπήσει κεραυνοβόλος έρωτας είναι μεγάλη, αλλά εσύ σαν σοφό και συνετό παιδι που είσαι καλά θα κάνεις να γνωρίσεις και άλλους δύο πρώτα, ώστε να διαλέξεις τον καλύτερο.

Θεμέλιος Λίθος 5
Τα πράγματα σοβαρεύουν ή τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχεις καθώς αυτός ο μήνας σε φέρνει αντιμέτωπο με εσωτερικά διλήμματα και ευθύνες που σε φορτώνουν με σκέψεις, σε φορτίζουν με εντάσεις και γενικά σε κουράζουν. Είσαι στην φάση πότε θα έρθουν οι γιορτές να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την ζωή σου. Όντως από τις 25 και μετά μπορείς να χαλαρώσεις και να είσαι ο εαυτός σου, κάνοντας αυτά που επιθυμείς και βλέποντας την ζωή με άλλο μάτι. Μέχρι τότε όμως να προσέχεις αναστατώσεις, ανατροπές, καυγαδάκια και αποχωρισμούς από την σχέση σου ή επαναφορά του πρώην σου. Αυτό δε θα είναι για καλό μακροπρόθεσμα, αλλά αν δε σε χαλάει και πολύ μπορείς να περάσεις μια ευχάριστη εβδομάδα μαζί του (μην ξεχνάς τις ευθύνες που δημιουργούνται όμως αυτόν τον μήνα). Στα επαγγελματικά σου πρόσεχε τις γυναίκες αυτή την περίοδο γιατί θα προκύψουν προβλήματα και μπερδεμένες καταστάσεις που μπορεί να σε κάνουν να αναλάβεις ευθύνες που δεν είναι δικές σου.

Θεμέλιος Λίθος 6
Ένας μήνας ξεκούρασης και ενασχόλησης με τον εαυτό σου και το εσωτερικό σου κομμάτι. Έρχεσαι σε επαφή με βαθύτερες ανάγκες σου τις οποίες το τελευταίο διάστημα είχες αγνοήσει, παραμελήσει ή και ξεχάσει. Ευνοούνται καινούργιες γνωριμίες με πρόσωπα που είτε λόγω επαγγελματικής ιδιότητας είτε λόγω χαρακτήρα σου ασκούν έλξη και σε μαγνητίζουν οδηγώντας σε σε σκέψεις για το τι θα μπορούσε να συμβεί μεταξύ σας. Αν είσαι ήδη σε σχέση, η περίοδος σε βάζει σε παράλληλες διαδικασίες ή σε συγκεκριμενες σκέψεις για το πώς, πού και με ποιόν θα μπορούσες να βρεις μια διέξοδο από τα προβλήματα της σχέσης σου. Το να έρθεις σεω επαφή με το ουσιαστικό ζητούμενο του εαυτού σου και να αναγνωρίσεις ποια είναι η αληθινή έλλειψη μέσα στην σχέση είναι ο καλύτερος δρόμος για να βοηθησεις τον εαυτό σου να βρει χαρά και ικανοποίηση παρά το να ξεπορτίσεις για μερικές βραδιές.

Θεμέλιος Λίθος 7
Δύναμη και έλεγχο πάνω στις υποθέσεις σου δίνει αυτός ο μήνας αλλά στο δίνει γιατί κάτι θέλει να πάρει. Θα μπορέσεις να επεξεργαστείς με περισσότερες λεπτομέρειες ζητήματα που σε απασχολούν και θα έχεις επιπλέον πληροφόρηση για κρυμμένες πτυχές των ζητημάτων αυτών. Ακόμη και η ίδια σου η αντίληψη ή η διαίσθησή σου θα σου αποκαλύψουν πτυχές και στο μανίκι σου υτόν τον μήνα θα έχεις κρυμμένους άσσους. Πρόσεχε όμως γιατί το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται και στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, όπως λέει και ο σοφός πλην φτωχός λαός. Μπορείς αυτόν τον μήνα να πετύχεις καλύτερες συνθήκες στα οικονομικά σου, μπορείς να διευθετήσεις οικονομικές ή άλλου είδους εκκρεμότητες και μπορείς να δρομολογήσεις και να επηρεάσεις καταστάσεις προς το συμφέρον σου. Δεν μπορείς όμως να κινηθείς παρασκηνιακά (η τάση υπάρχει και στον πειρασμό θα μπεις), δε μπορείς να κινηθείς εγωιστικά και μόνο προς ίδιον όφελος (μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα λέει ο σοφος πλην φτωχός λαός) και δεν μπορείς να πετύχεις χωρίς την συνεργασία των άλλων. Δυνατός αλλά και εξαρτώμενος.

Θεμέλιος Λίθος 8
Ένας υπέροχος και διπολικός μήνας αρχίζει για σένα. Από τη μία όλα τα φώτα και τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω σου, κάτι που σου αρέσει γιατί τώρα μπορείς να εξαργυρώσεις την αξία σου με πολλούς τρόπους και σε πολλά επίπεδα. Από την άλλη όμως κάτι σου λείπει αυτόν τον μήνα και το κενό δεν αναπληρώνεται από την λατρεία του πλήθους, την επιβεβαίωση και τα οφέλη που αποκομίζεις. Επαγγελματικά και κοινωνικά τα πας πολύ καλα, οι κόποι σου ανταμείβονται, δικτυώνεσαι ακόμη περισσότερο, η πελατεία σου αυξάνεται και όλα κυλάνε τόσο ευνοϊκά που αποφασίζεις να φανείς καλός και να βοηθήσεις και τους συνεργάτες σου. Στην προσωπική σου ζωή όμως είναι το θέμα. Αν είσαι χωρίς σχέση τότε αυτές οι γιορτές μπορεί να χτυπήσουν πολύ ευαίσθητα σημεία της ψυχολογίας σου. Αν πάλι είσαι σε σχέση, τότε η έλλειψη της ικανοποίησης ή η έλλειψη της επιβεβαίωσης σου ροκανίζει την υπομονή σου και δοκιμάζει τις αντοχές σου.

Θεμέλιος Λίθος 9
Μια νέα αρχή μπορείς να κάνεις στην ζωή σου αυτόν τον μήνα και να δεις τα πράγματα πιο θετικά. Νοιώθεις και είσαι πιο δυναμικός και μπορείς να ξεπεράσεις κάθε δυσκολία που εμφανίζεται. Και αν δεν μπορέσεις μόνος, έχεις την βοήθεια του κοινού! Φίλοι και συνεργάτες αυτόν τον μήνα είναι εκεί για να σε βοηθήσουν σε ο,τι χρειάζεσαι, αρκεί βέβαια να τους το ζητήσεις. Στα προσωπικά σου ζητήματα η περίοδος σε κάνει πιο ενεργό, πιο ερωτικό και περισσότερο διεκδικητικό. Αν υπάρχουν θέματα, αμφιβολίες και αναστολές, είναι ο κατάλληλος μήνας για να θέσεις όλα τα θέματα επί τάπητος και να τα λύσεις μέσα από ξεκάθαρες κουβέντες και συζητήσεις. Αν δεν υπάρχουν θέματα, τόσο το καλύτερο! Θα περάσεις ενα απολαυστικό και ζωντανό διάστημα με την σχέση σου. Δεν έχεις σχέση; Ακόμη καλύτερα! Είναι ο μήνας για να κάνεις μια καλή και προ πάντων σωστή αρχή με γερές βάσεις.

Καλό μήνα και Καλές Γιορτές σε όλους
Love & Magic
Athan

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments