0 0 votes
Article Rating

Απρίλης, ο μήνας των λουλουδιών, ο μήνας που γιορτάζει η φύση και με τον Ήλιο στον Κριό δίνει το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα. Η φύση ξύπνησε απ’ την χειμερία νάρκη και αυτό μεταδίδεται στον άνθρωπο που τώρα νοιώθει πιο ενεργητικός, πιο εξωστρεφής και πιο δημιουργικός. Πασχίζει να ομορφύνει την ζωή του και να δώσει περισσότερο χρώμα στην καθημερινότητα του. Η κοινωνικότητα αυξάνεται και το χαμόγελο ανθίζει πιο συχνά στα χείλη.

Την Πρωταπριλιά, συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου, όμως αυτή την Πρωταπριλιά μέσα από ένα αθώο ψέμα μπορεί να φανερώνεται μια μεγάλη αλήθεια. Προσοχή λοιπόν στα ψέματα γιατί λένε αλήθειες.

 

Το Πλανητικό σκηνικό του Απριλίου 2018. Πατήστε εδώ

Τι θα φέρει ο Απρίλιος στα ζώδια

(Η αναφορά μου στα δεκαήμερα των ζωδίων μπορεί να μην έχει καμία αξία διότι κάποιοι προσωπικοί πλανήτες κάποιου μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό δεκαήμερο από τον Ήλιο (ζώδιο) και να φέρει το γεγονός που περιγράφεται σε άλλο δεκαήμερο. Γι’ αυτό διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφορά το ζώδιο σας αλλά και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, αν τον ξέρετε).

 

Κριός 21/3 – 20/4

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας γενέθλιων για τους περισσότερους Κριούς. Χρόνια πολλά σε όλους τους Κριούς και του Μαρτίου και του Απριλίου, να περάσετε μια χρονιά παραμυθένια! Αν και είστε απασχολημένοι με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα (εργασία, χόμπι) όμως κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να διατηρήσετε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, ιδιαίτερα εσείς οι Κριοί γεννημένοι στις αρχές του 2ου δεκαημέρου.

Εκφράζεστε αυθόρμητα και με ειλικρίνεια κάτι που μπορεί να μην βοηθά κάποιες φορές την σχέση σας με τους άλλους, όμως τώρα γίνεστε πιο συνεργάσιμοι και προσπαθείτε να ενδυναμώσετε και να βελτιώσετε τους δεσμούς σας με εκείνους τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Ευκαιρία τώρα να πραγματοποιήσετε ότι σχεδιάζετε από καιρό, είτε αυτό αφορά την σχέση σας με τον άνθρωπο σας είτε μια συνεργασία ή ένα συνεταιρισμό. Φυσικά και αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεστε την έγκριση των ανθρώπων με τους οποίους θα προχωρήσετε τα σχέδια σας.

Η Αφροδίτη είναι με το μέρος σας και σας βοηθά όχι μόνο να σταθεροποιήσετε τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους που αγαπάτε αλλά και να αυξήσετε το εισόδημα σας. Όλα είναι στο δικό σας χέρι αυτό τον μήνα.

Μετά 16 Απριλίου έχετε ανάγκη να εκφράσετε τον εαυτό σας μέσα από ένα έργο, που για να το πετύχετε βρίσκεστε σε διαρκή δράση, ιδιαίτερα εσείς οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου. Δίνεστε ολόψυχα σ’ αυτό το νέο εγχείρημα το οποίο σας έχει ενθουσιάσει γιατί θέλετε άμεσα αποτελέσματα. Όμως χρειάζεστε μέτρο γιατί θα εξαντλήσετε τα ψυχικά σας αποθέματα με την συνεχή ένταση. Χρειάζεστε μια σημαντική αλλαγή στην ζωή σας και στην καθημερινότητα σας και θα τολμήσετε να την κάνετε.

Νιώθετε ότι πρέπει να έχετε τον έλεγχο της δικής ζωής σας και να κάνετε πράγματα μόνοι σας χωρίς παρεμβολές τρίτων οι οποίοι καθυστερούν ή εμποδίζουν την πρόοδο σας. Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα να βγάλετε από την ζωή σας ό,τι σας καταπιέζει, σας γεμίζει αρνητικά συναισθήματα και δεν σας επιτρέπει να πάρετε πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την ζωή σας. Ότι αποφασίσετε πάντως, θα πρέπει να το κάνετε όταν είστε ψύχραιμοι και όχι όταν λειτουργείτε εν θερμώ.

 

 

Ταύρος 20/4 – 20/5

Αυτή την περίοδο επικεντρώνετε σχεδόν όλες σας τις προσπάθειες στις άμεσες ανάγκες τις καθημερινότητας σας και στα θέματα που σας εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Ιδιαίτερα εσείς οι Ταύροι που έχετε γεννηθεί στο τέλος του 1ου και στις αρχές του 2ου δεκαημέρου θα είστε αρκετά δημοφιλείς στον χώρο εργασίας σας. Μπορεί να εκφράζεστε αυθόρμητα και με ειλικρίνεια αλλά έχετε ανάγκη και θα κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να τα πάτε καλά με τους συναδέλφους και τους συνεργάτες σας. Τώρα είναι κατάλληλη στιγμή να ολοκληρώσετε ένα έργο με το οποίο εργάζεστε σε συνεργασία με άλλους.

Διώξτε το άγχος και τις ανασφάλειες σας και μην κατηγορείτε ούτε τον εαυτό σας αλλά ούτε και τους άλλους για τυχόν εμπόδια και δυσκολίες. Αρπάξτε την ευκαιρία τώρα, που η Αφροδίτη είναι στο ζώδιο σας να απολαύσετε όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Με την γοητεία και το χαμόγελο σας ελκύετε κοντά σας ανθρώπους που κι αυτοί με την σειρά τους θα εκφράσουν την αγάπη που σας έχουν.

Φυσικά ούτε λόγος τώρα για ειδική διατροφή και δίαιτα, αφού το καλό φαγητό και τα γλυκά, είναι ένας πειρασμός που δύσκολα θα μπορέσετε να του αντισταθείτε. Όμως είναι μια καλή περίοδος να κάνετε κάποιες αλλαγές στην εξωτερική σας εμφάνιση για να νιώσετε ακόμα πιο όμορφοι.

Μετά τις 16 Απριλίου κάποιες στιγμές θα νιώθετε ότι έχουν εξαντληθεί τα ψυχικά σας αποθέματα και έχετε ανάγκη να αποσυρθείτε από την ενεργό δράση για να απολαύσετε στιγμές ξεκούρασης και να βάλετε τις σκέψεις σας σε τάξη ιδιαίτερα εσείς οι Ταύροι του 3ου δεκαημέρου. Δεν είναι διόλου εύκολο ότι θα καταφέρετε να χαλαρώσετε από το άγχος που δοκιμάζει τις αντοχές σας. Υπάρχουν θέματα που χρειάζονται να γίνουν ξεκάθαρα και μην παίζετε κρυφτό μαζί τους.

Μην αφήνετε άλυτα προβλήματα να ταλαιπωρούν τον ψυχισμό σας, παραμείνετε ειλικρινείς με τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους, να έχετε την συνείδηση σας καθαρή για να μπορέσετε να βρείτε ψυχική γαλήνη και ηρεμία. Όλα μπορούν να ξεκαθαρίσουν τώρα και όλα στο φως για να έρθει η λύτρωση και η ηρεμία. Ο έρωτας σας παίζει όμορφα παιχνίδια, παίξτε κι εσείς μαζί του και απολαύστε την χαρά του παιχνιδιού. Οι σχέσεις που θα ξεκινήσουν τώρα, θα έχουν και σταθερότητα και διάρκεια.

 

 

Δίδυμοι 21/5 – 21/6

Αρκετά ευνοϊκός ο Απρίλιος για εσάς, ιδιαίτερα για τους Διδύμους που είστε γεννημένοι κοντά στην 31 Μαίου. Ο Έρωτας ή τα παιδιά σας (για τους γονείς), γεμίζουν ευτυχία την ψυχή σας. Εκφράζετε αυθόρμητα τα συναισθήματα στους αγαπημένους σας ανθρώπους και νιώθετε την ανάγκη να τους δώσετε μια μεγάλη αγκαλιά και να τους φροντίσετε περισσότερο.

Η επικοινωνία μεταξύ σας είναι απρόσκοπτη και ειλικρινής και αυτό βοηθά στο να έρθετε ακόμα πιο κοντά να νιώσετε τις ανάγκες τους και να νιώσουν κι εκείνοι τις δικές σας. Τώρα μπορεί να επισημοποιηθεί μια ερωτική σχέση και ίσως τολμήσετε μια πρόταση γάμου.

Για τους γονείς μια επιτυχία των παιδιών σας ή μια ευνοϊκή αλλαγή στην ζωή τους σας γεμίζει υπερηφάνεια και ευτυχία. Γενικά βρίσκεστε σε μια περίοδο της ζωής σας που τα πάτε πολύ καλά με τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους. Είστε πιο αισιόδοξοι και δεν χάνετε ευκαιρία να διασκεδάσετε και να βρεθείτε με όμορφους ανθρώπους που σας κάνουν χαρούμενους με την συντροφιά τους.

Μετά τις 16 Απριλίου, ιδιαίτερα εσείς οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου, το ενδιαφέρον σας στρέφετε περισσότερο στα μελλοντικά σας σχέδια και γρήγορα τα βάζετε σ’ εφαρμογή. Γίνονται αλλαγές στα πλάνα σας κι εσείς ως ευφυείς άνθρωποι θέλετε να προλάβετε τις εξελίξεις. Δεν μένετε στάσιμοι να περιμένετε να σας ξαφνιάσουν οι αλλαγές αλλά ψάχνετε, ενημερώνεστε, αποκτάτε περισσότερες γνώσεις για το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και δίνεστε ολόψυχα στο νέο αυτό εγχείρημα.

Φίλοι και δικοί σας άνθρωποι είναι στο πλευρό σας και υποστηρίζουν τις επιλογές σας. Αυτή την περίοδο ίσως κάνετε και κάποιες εκκαθαρίσεις είτε στα πρόσωπα που απαρτίζουν τους φιλικούς σας δεσμούς είτε αποχωρείτε από μια ομάδα ή σύλλογο στον οποίο ανήκετε και ο οποίος δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες σας. Όλοι οι Δίδυμοι στην διάρκεια του μήνα, κάποιες στιγμές θα βρίσκετε μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια όταν απέχετε από την ενεργό δράση. Χρειάζεστε περισσότερο ύπνο και απομόνωση για να μπορέσετε να ασχοληθείτε με ότι σας δίνει ευχαρίστηση.

 

 

Καρκίνος 22/6 – 22/7

Η θαλπωρή του σπιτιού με συντροφιά τα πρόσωπα της οικογένειας σας είναι αυτό που λαχταράτε περισσότερο αυτό τον καιρό, ιδιαίτερα εσείς οι Καρκίνοι του 1ου και 2ου δεκαημέρου. Επιθυμείτε το σπίτι σας να είναι μια ζεστή φωλιά που θα χωράει όλους τους αγαπημένους σας. Να είναι ο χώρος όπου θα μπορείτε να δώσετε και να πάρετε φροντίδα, στοργή και αγάπη. Η κοινωνικότητα είναι κάτι που σας κουράζει και προτιμάτε να αποσυρθείτε για να διακοσμήσετε και να περιποιηθείτε τον χώρο σας με το δικό σας γούστο.

Κάποιο πρόσωπο από το περιβάλλον ίσως θεωρήσει ότι καταπιέζεται και παρεξηγήσει τις προθέσεις σας, με αποτέλεσμα να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Γι αυτό θα πρέπει να δίνετε τόσο όσο αντέχει αυτός που παίρνει γιατί θα πληγωθείτε και δεν σας αξίζει. Επίσης φροντίστε να μην παραμελήσετε εντελώς τις κοινωνικές ή επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, μοιράστε τον χρόνο σας ανάλογα, ολοκληρώστε το έργο το οποίο έχετε αναλάβει έτσι, θα είστε κι εσείς πιο ήρεμοι και θα αποφύγετε παράπονα και εχθρότητες. Οι φίλοι είναι πάντα κοντά σας και σας στηρίζουν, ιδιαίτερα αυτό τον μήνα θα απολαμβάνετε ακόμα πιο συχνά την συντροφιά τους και θα αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη και την αφοσίωση τους προς το πρόσωπο σας.

Μετά τις 16 Απριλίου, θα κληθείτε να επικεντρωθείτε στην εξέλιξη της καριέρα σας, ιδιαίτερα για εσάς τους Καρκίνους του 3ου δεκαημέρου. Έχει πολύ ένταση αυτό το διάστημα η κοινωνική και επαγγελματική σας ζωή. Έχετε ανάγκη να εκφράσετε τον εαυτό σας και τις δεξιότητες σας για να αναγνωριστεί η αξία σας. Δίνεστε ολόψυχα σ’ αυτό τον σκοπό, με ενθουσιασμό και πάθος.

Επειδή όμως απ’ την φύση σας, είστε λίγο παραπάνω εσωστρεφείς, θα πρέπει τώρα να επιστρατεύσετε όλο το θάρρος σας και να τολμήσετε να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει. Αν θέλετε να ξεκινήσετε επαγγελματικά, μια δική σας δουλειά που θα είστε εσείς το αφεντικό του εαυτού σας, καιρός να το κάνετε.

Όμως θα πρέπει να μην ενεργήσετε παρορμητικά, θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε σοβαρά αν είναι αυτό που πραγματικά σας ικανοποιεί και αν θα συνεχίσετε και στο μέλλον να υποστηρίζετε αυτή την ενασχόληση σας με το ίδιο πάθος. Οι φιλικοί δεσμοί γίνονται ακόμα πιο δυνατοί τώρα και θα σας υποστηρίξουν να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας.

 

 

Λέων 23/7 – 22/8

Ο μήνας αυτός είναι αρκετά ευνοϊκός για όλους τους Λέοντες, αν και κάποιες στιγμές λόγω των απαιτητικών επαγγελματικών υποχρεώσεων είστε κατάκοποι και δεν έχετε κουράγιο να απολαύσετε την συντροφιά ανθρώπων που αγαπάτε. Η προσοχή σας αυτή την περίοδο, στρέφεται στα τρέχοντα καθημερινά σας θέματα, ιδιαίτερα για τους Λέοντες του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Τρέχετε να ολοκληρώσετε εκκρεμότητες, κλείνετε συμφωνίες, πολλές μετακινήσεις και συναντήσεις για δουλειές, τηλεφωνήματα, μηνύματα και τόσα άλλα που πρέπει να γίνουν.

Χρήσιμο θα ήταν αν καταφέρνατε να αξιολογήσετε με σειρά προτεραιότητας αυτά που πρέπει να γίνουν διότι η υπερφόρτωση φέρνει, άσκοπη σπατάλη ενέργειας και τα ψυχικά σας αποθέματα δεν είναι ανεξάντλητα. Υπάρχει θετικό κλίμα στις συναλλαγές σας με τα άτομα του περιβάλλοντος σας, συγγενείς, γείτονες κλπ. Έχετε ανάγκη να τα πάτε καλά μαζί τους γιατί θέλετε να βλέπετε χαρούμενα και χαμογελαστά πρόσωπα γύρω σας, επειδή το χαμόγελο τους, φτιάχνει και την δική σας διάθεση. Αυτή σας η συμπεριφορά θα βοηθήσει να φύγουν τα όποια “συννεφάκια” να αναθερμανθούν οι σχέσεις σας και να γίνουν ακόμα πιο αρμονικές και ζεστές.

Μετά τις 16 Απριλίου, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε για καινούργιες περιπέτειες και συγκινήσεις, ιδιαίτερα εσείς οι Λέοντες του 3ου δεκαημέρου. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να γνωρίσετε καλύτερα τον κόσμο, να αποκτήσετε ακόμα περισσότερες γνώσεις για το αντικείμενο σας, να αναθεωρήσετε τις “παλαιολιθικές” σας απόψεις και να αφήσετε το μυαλό σας να “πετάξει” σε καινούργια απάτητα μονοπάτια.

Αλλάζουν όλα γύρω σας και αισθάνεστε κι εσείς έτοιμοι να ακολουθήσετε αυτές τις αλλαγές. Να απελευθερωθείτε από τα πρέπει και τους κανόνες και να ταξιδέψετε πολύ μακριά είτε αυτό είναι ένα πραγματικό μακρινό ταξίδι είτε με την φαντασία σας. Αυτό λοιπόν, που ζητάτε αυτή την περίοδο είναι ανοιχτούς ορίζοντες, χωρίς περιορισμούς.

Βέβαια υπάρχει ένα θεματάκι με την εργασία σας όπου εδώ, υπάρχουν και περιορισμοί και κανόνες και ορισμένος χρόνος για να κάνετε αυτό που οραματίζεστε, αλλά θα την βρείτε την άκρη εσείς και θα τα συνδυάσετε. Βέβαια αφού και η καριέρα σας απογειώνεται αυτό τον μήνα, δεν θα σας πτοήσουν οι περιορισμοί, αντίθετα θα τους δεχτείτε με χαρά, αφού οι κόποι και ο θυσίες των προηγούμενων ετών αμείβονται τώρα.

 

 

Παρθένος 23/8 – 22/9

Τα οικονομικά και το εισόδημα σας θα είναι ο τομέας ενδιαφέροντος αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα για τους Παρθένους του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Η αυξομείωση που θα παρατηρήσετε στο εισόδημα σας μπορεί δηλώνει ότι αποπληρώνετε προηγούμενες οφειλές σε δημόσια ή ιδιωτικά ταμεία, τράπεζες, εφορίες κλπ. Μπορεί όμως να υπάρξει ένα επιπλέον εισόδημα το οποίο δεν είναι συνεχές και σταθερό. Η περίοδος αυτή ευνοεί το κλείσιμο οικονομικών εκκρεμοτήτων, όμως δεν είναι κατάλληλη για να κάνετε καινούργια χρέη.

Αν και στο εισόδημα σας υπάρχει βελτίωση, όμως σε καμία περίπτωση μην ρισκάρετε χρήματα σε επισφαλείς επιχειρήσεις ή σε τυχερά παιχνίδια γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε σημαντικές απώλειες. Για κάποιους Παρθένους η “αφαίμαξη” που ίσως παρατηρήσετε στο πορτοφόλι σας, μπορεί να οφείλεται στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών σας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εσείς οι Παρθένοι είστε πολύ σοβαροί και μετρημένοι σε κάθε τομέα της ζωής σας και δεν έχετε να φοβάστε κάτι.

Μετά τις 16 Απριλίου, πάλι οικονομικά θα είναι τα θέματα τα οποία θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Είτε αυτά είναι οφειλές προς τρίτους, είτε είναι κέρδη από τρίτους, ιδιαίτερα για τους Παρθένους του 3ου δεκαημέρου. Κάποιοι από εσάς μπορεί να ενθουσιαστείτε από ένα ευεργετικό, πρόσθετο εισόδημα του συντρόφου το οποίο μπορεί να λύσει πολλά οικονομικά προβλήματα ή από την επιστροφή ενός ποσού το οποίο δεν περιμένατε. Μπορεί όμως κάποιοι από εσάς, να κάνετε ένα καινούργιο συμφέροντα διακανονισμό για κάποιες παλιές οφειλές.

Ίσως κερδίσετε κάποια κληρονομιά από εκεί που δεν την περιμένατε ή να έχετε ένα πρόσθετο εισόδημα από κληρονομιές. Όπως και να έχει πάντως, θα υπάρξει μια αναπάντεχη οικονομική εύνοια η οποία θα σας ενθουσιάσει και θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε ένα όνειρο σας. Επίσης θα νιώσετε την ανάγκη να επανεξετάσετε την συμπεριφορά την δική σας αλλά και την συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων που είναι κοντά σας. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας δίδονται τώρα να αλλάξετε ή να πετάξετε απ’ την ζωή σας ότι δεν σας χρειάζεται ή ότι σας έκανε να πονέσετε.

 

 

Ζυγός 23/9 – 23/10

Αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα οι Ζυγοί του 1ου και του 2ου δεκαημέρου, νιώθετε μια έντονη επιθυμία να είστε ο εαυτό σας, να είστε αυθόρμητοι και ειλικρινείς, έτσι υπάρχει μια εσωτερική σύγκρουση γιατί χρειάζεστε να κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να είστε ο εαυτός σας και συγχρόνως συνεργάσιμοι με τον/την σύντροφο σας. Έχετε ανάγκη να είστε μέσα σε μία σχέση και αυτό μοιραία σας αναγκάζει να θυσιάζετε όλα τα άλλα προς χάριν της συμβίωσης.

Τώρα όμως αναγκάζεστε να επαναξιολογήσετε τον εαυτό σας, τη ζωή και τις προτεραιότητές σας, και να καταλάβετε τι πρέπει να κρατήσετε και τι πρέπει να ξεφορτωθείτε. Συνεργασία επί ίσοις όροις είναι το μήνυμα αυτής της περιόδου και όποιος το καταλάβει. Καιρός να προσπαθήσετε να επαναξιολογήσετε την κατάσταση και να καλύψετε και τις δικές σας ανάγκες και τις δικές σας επιθυμίες και να τις δέσετε αρμονικά με τις επιθυμίες των άλλων. Όλων των ειδών οι σχέσεις βασίζονται στο δούναι και λαβείν. Νόμος.

Συχνά αμφιταλαντεύεστε όταν χρειαστεί να πάρετε σοβαρές αποφάσεις. Κάποιοι από σας θα αισθανθείτε την ανάγκη να επανεξετάσετε εκκρεμότητες και πεπραγμένα του παρελθόντος στις σχέσεις σας. Όμως θα αντιληφθείτε ότι κάποια πράγματα είναι δύσκολο ίσως και αδύνατον να διορθωθούν.

Μετά τις 16 Απριλίου, ιδιαίτερα εσείς οι Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου δεν θα είναι και πολύ εύκολα τα πράγματα στις προσωπικές σας σχέσεις. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε όλη σας την ψυχραιμία, την υπομονή και την διπλωματία για να αποφύγετε τις εντάσεις με το ταίρι ή τον συνέταιρο σας. Θα σας αποκαλυφθεί μια αλήθεια που τόσο καιρό ή δεν μπορούσατε να την ξέρετε ή εθελοτυφλούσατε για να αποφύγετε τις διενέξεις.

Αυτή η περίοδος πάντως είναι ιδανική γιατί θα σας δοθεί μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνετε εσείς οι ίδιοι τις αλλαγές στην ρουτίνα σας, να βγάλετε απ’ την ζωή μας ό,τι σας την χαλάει και σας γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα είτε αυτό το κάτι είναι άνθρωπος είτε αντικείμενο είτε κατάσταση. Να γίνετε εσείς οι ίδιοι η αλλαγή της ζωής σας. Δεν αποκλείεται αυτή την αναπάντεχη αλλαγή να την προκαλέσει ένα καινούργιο πρόσωπο που μπαίνει σας σίφουνας στην ζωή σας, (για εκείνους τους Ζυγούς που είναι ανοιχτοί σε μια τέτοια προοπτική). Να είστε σίγουροι ότι θα σας βρει έτοιμους για νέες περιπέτειες και καινούργιες συγκινήσεις.

 

 

Σκορπιός 24/10 – 22/11

Είναι μια περίοδος κατά την διάρκεια της οποίας είστε αρκετά αγχωμένοι και χρειάζεστε να μείνετε μόνοι και να τα βρείτε με τον εαυτό σας. Νιώθετε ότι δεν μπορείτε να βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας και συνεννόησης με τους άλλους ανθρώπους ιδιαίτερα εσείς οι Σκορπιοί του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Στην εργασία σας δεν υπάρχει αυτό που λέμε πνεύμα συνεργασίας, αντίθετα παίζονται παιχνίδια εξουσίας και ο καθένας ξεχωριστά θέλει να έχει τον έλεγχο και οι υπόλοιποι να κάνουν ότι διατάξει αυτός ένας.

Αν και σας είναι δύσκολο αυτό το διάστημα, όμως προσπαθήστε να παραμείνετε αντικειμενικοί και μην σπαταλάτε άδικα την ενέργεια σας για να αποδείξετε οτιδήποτε. Συνεργασία επί ίσοις όροις είναι το μήνυμα αυτής της περιόδου, αν δεν θέλετε να βιώσετε την απομόνωση από τους άλλους. Για να είστε ήρεμοι και να τα έχετε καλά με τον εαυτό σας θα πρέπει να τα έχετε καλά και με τους άλλους ανθρώπους που είστε αναγκασμένοι να ζείτε ή να εργάζεστε μαζί τους. Επίσης θα ήταν ενδεδειγμένο να ψάξετε ίσως κάνοντας γενικές εξετάσεις, γιατί αισθάνεστε εξαντλημένοι ακόμα και όταν δεν είστε στην δουλειά. Βρείτε ένα τρόπο να αποσυρθείτε από την ενεργό δράση, να ξεκουραστείτε και να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Μετά τις 16 Απριλίου ιδιαίτερα εσείς οι Σκορπιοί του 3ου δεκαημέρου, έχετε πάρει δυνάμεις και μπαίνετε δυναμικά στην ενεργό δράση. Ξεκινάτε μια καινούργια εργασία ή καταπιάνεστε με ένα καινούργιο έργο το οποίο σας ενθουσιάζει. Έχετε ανάγκη να εκφράσετε τον εαυτό σας μέσα από μια καινούργια ασχολία και δίνεστε ολόψυχα σ’ αυτό το οποίο σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Μπορεί να πιστεύετε ότι εκτονώνετε στη δουλειά την ένταση που αισθάνεστε, όμως χρειάζεται μέτρο γιατί θα εξαντληθούν τα σωματικά και ψυχικά σας αποθέματα. Έτσι όπως έχετε αφοσιωθεί στο καινούργιο σας έργο δεν έχετε ούτε τον χρόνο ούτε την υπομονή να ακούσετε τι έχουν να σας πουν οι άνθρωποι του κοντινού σας περιβάλλοντος. Σε

κάθε περίπτωση πάντως προσπαθήστε να μην είστε επικριτικοί, εριστικοί και επιθετικοί με τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σ’ επαφή. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο σε μια έκρηξη θυμού να δράσετε παρορμητικά και αλλοπρόσαλλα και να έρθετε σε ρήξη με ανθρώπους που χρειάζεστε στη ζωή σας.

 

 

Τοξότης 23/11 – 21/12

Την περίοδο αυτή εσείς οι Τοξότες του 1ου και 2ου δεκαημέρου βάζετε καινούργιους στόχους για την ζωή σας ή ολοκληρώνετε κάποια σχέδια που έχετε ήδη σε εξέλιξη. Η επιθυμία σας να διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας και να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας θα είναι έντονη. Η κοινωνικότητα σας είναι αρκετά αυξημένη και αισθάνεστε ιδιαίτερη χαρά όταν βρίσκεστε περιστοιχισμένοι από φίλους. Τόσο εσείς όσο και οι φίλοι σας εκφράζεστε ελεύθερα και ειλικρινά και μοιράζεστε τα όνειρα, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες σας.

Οποιαδήποτε στιγμή ζητήσετε την στήριξη των φίλων σας, θα την έχετε. Βέβαια δεν είναι τίποτα τυχαίο και σ’ αυτό βοηθάει η δική σας καλή συμπεριφορά και φυσικά είστε κι εσείς παρόντες σε κάθε κάλεσμα τους. Αυτή την περίοδο επίσης, μπορεί να ολοκληρώνετε ένα πλάνο για την δουλειά σας και χρειάζεται να χρηματοδοτήσετε αυτό το σχέδιο. Όμως μην ρισκάρετε περισσότερα από αυτά που αντέχετε, θα έλεγα να μην ρισκάρετε καθόλου χρήματα αυτό τον μήνα για οποιοδήποτε λόγο.

Αφήστε τα σοβαρά θέματα για αργότερα, τώρα βγείτε έξω, διασκεδάστε με φίλους, φλερτάρετε, αστειευτείτε και όταν θα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες για το εισόδημα σας μπορείτε να κάνετε τις κινήσεις σας.

Μετά τις 16 Απριλίου, νιώθετε πραγματικά την ανάγκη να διασκεδάσετε με όλη σας την ψυχή, ιδιαίτερα εσείς οι Τοξότες του 3ου δεκαημέρου. Επιθυμείτε να εκφράσετε τον εαυτό σας μέσα από το παιχνίδι, την περιπέτεια, την χαρά, το φλερτ, τον έρωτα και γενικά την διασκέδαση. Είστε έτοιμοι να ριχτείτε σε νέες περιπέτειες και να νιώσετε καινούργιες συγκινήσεις. Ίσως ένας καινούργιος έρωτας θα μπορούσε να σας προσφέρει αυτό που σας χρειάζεται αυτή την περίοδο.

Υπόσχεται να είναι μια συναρπαστική περιπέτεια αλλά δεν υπόσχεται διάρκεια. Όσοι είστε μόνοι είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε ότι σας αρέσει και να το ευχαριστηθείτε, όμως μέσα στον ενθουσιασμό σας μην ξεχάσετε το τίμημα που θα πληρώσετε όσοι από εσάς βρίσκεστε ήδη σε μια σοβαρή σχέση και δεν θα επιθυμούσατε να την διαλύσετε. Απολαύστε τα δώρα αυτής της περιόδου αλλά χωρίς να ρισκάρετε ό,τι σημαντικό έχετε στην ζωή σας.

 

 

Αιγόκερως 22/12 – 19/1

Η προσοχή σας στρέφεται σε επαγγελματικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 1ου και 2ου δεκαημέρου. Φροντίστε με κάθε τρόπο να διατηρήσετε την ισορροπία και να μοιράσετε δίκαια το ενδιαφέρον σας στην καριέρα και στην κοινωνική σας ζωή χωρίς να παραμελήσετε το σπίτι, την οικογένεια και την προσωπική σας ζωή. Πρέπει να κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να παραμείνετε συνεργάσιμοι με τους προϊσταμένους σας, διότι το έργο το οποίο σας έχει ανατεθεί, έφτασε η στιγμή να ολοκληρωθεί και για να προχωρήσει είναι απαραίτητο να περάσει από την έγκριση τους.

Όσο κι αν αισθάνεστε ότι έχετε όλες τις λύσεις και μπορείτε να τα καταφέρετε και μόνοι σας θα είναι άδικη σπατάλη ενέργειας. Επιστρατεύστε όλη την καλή σας διάθεση, την διαλλακτικότητα και την ευγένεια για να πετύχετε αυτό που θέλετε και όταν το κλίμα είναι πιο κατάλληλο θα μπορέσετε να επιδείξετε τις ικανότητες σας. Ο έρωτας είναι αυτή την περίοδο πολύ σημαντικός στην ζωή σας. Στην ερωτική σας σχέση υπάρχει εμπιστοσύνη, πίστη και σταθερότητα. Είναι μια καλή ευκαιρία να επισημοποιήσετε τον δεσμό σας ή να συγκατοικήσετε με το ταίρι σας.

Μετά τις 16 Απριλίου, αυτό που χρειάζεστε περισσότερο είναι να μείνετε στο σπίτι με την οικογένεια σας, ιδιαίτερα εσείς οι Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου. Μέσα στο σπίτι αισθάνεστε άνετα να εκφράσετε τον εαυτό σας ελεύθερα. Έτσι λοιπόν μπορεί να ξεκινάτε μια καινούργια ζωή με την δική σας οικογένεια, ίσως μετακομίζετε σε άλλο σπίτι ή ανακαινίζετε και διακοσμείτε με το δικό σας γούστο το ήδη υπάρχον.

Κάποιοι από εσάς μπορεί να ξεκινάτε ένα επάγγελμα με έδρα το σπίτι σας. Ό,τι κι αν είναι αυτό με το οποίο έχετε καταπιαστεί, απασχολεί όλο το ενεργητικό σας. Δίνεστε ολόψυχα σ’ αυτό το καινούργιο έργο. Καλό είναι να βάλετε μέτρο γιατί όλη αυτή η ένταση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κάντε τις αλλαγές σας, πετάξτε ότι δεν σας είναι πια χρήσιμο και ό,τι μπλοκάρει την πρόοδο σας αλλά διατηρήστε την ψυχραιμία σας και την καλή σας συμπεριφορά προς τους δικούς σας ανθρώπους.

 

 

Υδροχόος 20/1 – 18/2

Την περίοδο αυτή ολοκληρώνετε κάποια πλάνα που έχετε στο μυαλό σας, τα οποία θα χρειαστούν νομική συμβολή, όπως είναι ένα επαγγελματικό ξεκίνημα ή ένας γάμος, ιδιαίτερα για τους Υδροχόους του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Ίσως ψάχνετε τον τρόπο ο οποίος θα σας επιτρέψει να σπουδάσετε ή να εργαστείτε στο εξωτερικό ή να κάνετε μια επαγγελματική συνεργασία και χρειάζεστε έναν ειδικό για να σας κατατοπίσει και να σας κατευθύνει πως πρέπει να κινηθείτε. Κάποιοι από εσάς μπορεί να ολοκληρώνετε τις σπουδές σας και προετοιμάζεστε για το πτυχίο σας.

Άλλοι πάλι μπορεί να νομιμοποιείτε την σχέση σας και κάποιοι ετοιμάζεστε για ένα μακρινό ταξίδι που επιθυμούσατε από καιρό. Ότι κι αν είναι αυτό για το οποίο πασχίζετε χρειάζεται να είστε αποφασισμένοι ότι κάνετε αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη και χρειάζεστε. Θα πρέπει να το θέλετε πολύ και να το κάνετε μετά από ώριμη σκέψη και καλό σχεδιασμό και όχι από έναν ενθουσιασμό της στιγμής. Διαφορετικά σύντομα θα κουραστείτε και θα αποθαρρυνθείτε.

Η αμφιταλάντευση και αναποφασιστικότητα δεν βοηθούν για να προχωρήσετε δυναμικά και να φέρετε αποτέλεσμα. Τα γεγονότα που θα συμβούν αυτό το διάστημα θα αλλάξουν τις πεποιθήσεις σας σε ορισμένα θέματα. Είναι μια περίοδος που θα πρέπει να παραμείνετε απόλυτα έντιμοι στις συναλλαγές σας διότι κάποιοι δουλεύουν στο παρασκήνιο και ίσως σας στήνουν παγίδες. Δεν θα ήταν ό,τι καλύτερο να εμπλακείτε με τον νόμο τώρα.

Μετά τις 16 Απριλίου η προσοχή σας στρέφεται στις συναλλαγές σας με γνωστά άτομα, συγγενείς, γείτονες και γενικά σ’ αυτούς που συναντάτε για τα τρέχοντα θέματα ιδιαίτερα για τους Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου. Καθημερινές επαφές, συζητήσεις, συμφωνίες, ραντεβού, μετακινήσεις και όλα αυτά για προσωπικούς ή για επαγγελματικούς λόγους, σας κρατάνε σε εγρήγορση.

Χρειάζεστε να κάνετε μια καινούργια αρχή και έχετε πολλά σχέδια στο μυαλό σας. Όμως όχι στον υπέρμετρο ενθουσιασμό και στην βιασύνη, χρειάζεστε ηρεμία, ψυχραιμία και σοβαρή μελέτη για να τα βάλετε σε εφαρμογή. Επίσης κάποιοι από εσάς μπορεί να σχεδιάζετε να ξεκινήσετε κάποια σεμινάρια ή μια σειρά μαθημάτων για να ενημερώσετε ή να εξελίξετε το επάγγελμα σας.

 

 

Ιχθείς 19/2 – 20/3

Αυτό τον μήνα θα έχετε την ευκαιρία να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις και τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες έχουν σχέση με τράπεζες, εφορίες, κοινά χρήματα με άλλους ή κληρονομικά ζητήματα ιδιαίτερα εσείς οι Ιχθείς του 1ου και 2ου δεκαημέρου. Μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη γιατί θα συναντήσετε τα ίδια προβλήματα στο μέλλον και τότε δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα.

Είναι απαραίτητο να πετύχετε ισορροπία στα έσοδα και στα έξοδα και να είστε εντάξει στις οικονομικές σας υποχρεώσεις και μέσα στις προθεσμίες. Μην ξοδεύετε αλόγιστα γιατί θα βρεθείτε εκτός προϋπολογισμού. Καλή η περίοδος για να κάνετε οικονομικές συναλλαγές, να πετύχετε έξυπνες αγοραπωλησίες ή να κλείσετε επικερδείς συμφωνίες, όχι όμως πριν ο Ερμής γυρίσει ορθόδρομος στις 16/4.

Ένα σημαντικό οικονομικό όφελος μπορεί να προκύψει από μια νέα συνεργασία ή από το εισόδημα του/της συντρόφου σας. Η ψυχολογία σας αυτό το διάστημα είναι καλή, αισθάνεστε όμορφα όταν βρίσκεστε με αγαπημένα πρόσωπα και αυτό σας βοηθά να πετυχαίνετε τους στόχους σας. Πετάξτε ότι δεν σας χρειάζεται πια και αλλάξτε ότι εμποδίζει την πρόοδο σας.

Μετά τις 16/4 οικονομικά θα είναι πάλι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν όμως τώρα έχουν σχέση με το προσωπικό σας εισόδημα, ιδιαίτερα εσείς οι Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου. Απρόοπτες αλλαγές ή ένα νέο ξεκίνημα μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη στο πορτοφόλι σας. Πιθανόν ένα εισόδημα χωρίς να το περιμένετε, το οποίο θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα.

Ίσως να ξεκινήσετε μια καινούργια δουλειά, η οποία θα σας αποφέρει σημαντικά έσοδα όμως, θα πρέπει να έχετε το έλεγχο εσόδων – εξόδων για να μην ανατραπούν τα σχέδια σας από μια ξαφνική αλλαγή. Διότι μπορεί να υπάρξει ένα ξαφνικό κέρδος, όπως πολύ εύκολα μπορεί να έρθει και μια ξαφνική ζημιά. Κρατήστε επιφυλακτική στάση στις οικονομικές σας συναλλαγές με φίλους. Δεν είναι κατάλληλο το διάστημα να δανείσετε χρήματα σε άλλους και ιδιαίτερα αποφύγετε με κάθε τρόπο να εμπλέξετε την φιλία με τα χρήματα.

 

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments