5 1 vote
Article Rating

Για να προσδιοριστεί η προσωπικότητα ενός ατόμου και η δυναμικότητα της σχέσης του, είναι σημαντικό ένας αστρολόγος να εξετάσει σφαιρικά το ωροσκόπιό του. Μπορεί, επίσης, να το επιτύχει εξετάζοντας και τον πλανήτη «ανιχνευτή» που ονομάζεται επίσης και πλανήτης «πρόσκοπος». Τι είναι όμως ο πλανήτης ανιχνευτής;

Είναι αυτός που βρίσκεται ακριβώς πριν τον Ήλιο σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο. Μπορεί να εμπεριέχεται μέσα στο ίδιο ζώδιο, μπορεί και όχι. Για παράδειγμα ο Ήλιος στις 15 μοίρες Ζυγού και ο πλανήτης ανιχνευτής στις 8 μοίρες Ζυγού, ή ο Ήλιος στις 15 μοίρες Ζυγού και σε κάποιο προηγούμενο ζώδιο (π.χ. Λέων) ο πλανήτης ανιχνευτής.

Ο πλανήτης ανιχνευτής μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από τους εννιά πλανήτες του ζωδιακού (θεωρείται ευνόητο ότι ο Ήλιος δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται πριν από τον εαυτό του).

Ο πλανήτης ανιχνευτής είναι αυτός που κάνει γνωστή την εικόνα που έντονα χρωματίζει την προσωπικότητα ενός ατόμου. Με άλλα λόγια το άτομο περνά γενικά μέσα από το «φίλτρο» του πλανήτη ανιχνευτή. Επηρεάζει όλα τα άτομα που συναντά και τους δίνει την πρώτη εντύπωση για την προσωπικότητα. Μπορεί, επίσης, να είναι σημειοδότης ενός ιδιαίτερου χαρίσματος ή ταλέντου του ατόμου που κάποιες φορές τείνει να σαν προορισμός.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τη σημασία των εννιά πλανητών όπως και του πλανητοειδούς Χείρωνα όταν βρίσκονται στη θέση του πλανήτη ανιχνευτή.

Σελήνη: Ο συγκινησιακός τύπος
Οι άλλοι σας βλέπουν σαν ένα άτομο πολύ ευαίσθητο, υπερ-αισθητικό, με μεγάλη φαντασία, αυθόρμητο το οποίο επιθυμεί και χρειάζεται τη σιγουριά. Είστε ένα είδος καθρέφτη που αντανακλά σε εκείνους που σας συναντούν. Πρέπει να μάθετε να «δαμάζετε» την φυσική σας ευαισθησία.

Ερμής: Ο σκεπτόμενος τύπος
Οι άλλοι σας αισθάνονται σαν ένα άτομο στοχαστικό. Έτσι, τα πρώτα σας ενδιαφέροντα είναι πνευματικά. Είστε ένας αποσπασμένος παρατηρητής μέσα στις σχέσεις σας. Γενικότερα χαρακτηρίζεστε σαν ένας καλός ψυχολόγος. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που σας αισθάνονται σαν πολύ επιπόλαιο άτομο. Είστε άτομο ικανό να βρει ριζική λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Χαρισματικό άτομο στην επικοινωνία, σύμβουλος στις διαλέξεις ή/και τον γραπτό λόγο.

Αφροδίτη: Ο συναισθηματικός τύπος
Οι άλλοι σας βλέπουν σαν άτομο πολύ κοινωνικό, γοητευτικό, ειρηνικό και γεμάτο τακτ. Αναζητάτε πάντα την ομορφιά, την αρμονία και τις ρομαντικές σχέσεις. Σας διακρίνει η διπλωματία και ο ιδεαλισμός. Δίνετε μεγάλη σημασία στην αισθητική πλευρά όλων των θεμάτων και δεν είναι λίγες οι φορές που τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα είναι ιδιαιτέρως ανεπτυγμένα.

Άρης: Ο αποφασιστικός τύπος
Οι άλλοι σας βλέπουν ως ένα άτομο που εμβαθύνει και ενεργεί παίρνοντας πολύ μεγάλα ρίσκα. Διαθέτετε μεγάλη ενέργεια ώστε να μπορείτε να ικανοποιείτε τους πόθους σας. Όλες οι καταστάσεις ή οι σχέσεις αντιπροσωπεύουν για εσάς μια πρόκληση. Πολλές φορές σας θεωρούν ως άτομο επιθετικό σεξουαλικά και κάποιες φορές ως «σύμβολο του σεξ». Αδιαμφισβήτητο είναι και το ταλέντο σας στα σπορ. Πρέπει να διδαχθείτε τον αυτοέλεγχο έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε καλύτερα την έντονη ενέργειά σας. Δώστε μεγάλη προσοχή στις «εκρήξεις» του θυμού σας οι οποίες μπορεί να σας βλάψουν.

Δίας: Ο αισιόδοξος τύπος
Οι άλλοι σας βλέπουν ως άτομο που γνωρίζει πως πρέπει να ζει τη ζωή του όμορφα, όπως και να εκφράζει αυθόρμητα την ευχαρίστησή του. Αγαπάτε ιδιαιτέρως τη αλήθεια και διακατέχεστε από ένα μεγάλο αίσθημα δικαίου. Η ειλικρίνεια και η τιμιότητα είναι επίσης χαρακτηριστικά σας. Η ανεκτικότητά σας βοηθά τις σχέσεις σας να κυλούν αρμονικά. Προσπαθήστε να χαλιναγωγήσετε την πολύ μεγάλη σας αυτοπεποίθηση όπως και την τάση σας για υπερβολές.

Κρόνος: Ο εξεταστής τύπος
Οι άλλοι σας βλέπουν ως άτομο υπερβολικά συνετό και μυστικό στις σχέσεις του. Έχετε την ανάγκη να εξετάζετε πάντα τα άτομα που συναντάτε. Μερικές φορές έχετε ταλέντο εξερευνητή, εκπαιδευτικού ή εξερευνητή. Παίρνετε τον έρωτα πολύ σοβαρά και αυτό μπορεί να γίνει εμπόδιο στα συναισθήματά σας. Κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι οι άνθρωποι είναι και θα παραμείνουν όπως τους έχετε φανταστεί διότι η ζωή αλλάζει, προχωρεί και οι άνθρωποι εξελίσσονται. Προσπαθήστε να γίνετε πιο ανεκτικοί.

Ουρανός: Ο ιδεαλιστής τύπος
Οι άλλοι σας βλέπουν ως άτομο μη συμβατικό και με ανώτερο ιδεαλισμό. Δεν σας αρέσει ιδιαιτέρως να αποκτάτε «δεσμούς» με άλλα άτομα, ιδεολογίες ή θρησκείες. Σας χαρακτηρίζουν συχνά εξτρεμιστή, επαναστάτη, επιδεκτικό και αλλόκοτο. Είστε άτομο με πρωτοτυπίες τόσο στη μόδα όσο και στην επιτεύγματα της προόδου. Επιθυμείτε την αλλαγή και το νεωτερισμό. ’λλα σας χαρίσματα, η εφευρετικότητα, η διόραση και ο μαγνητισμός.

Ποσειδώνας: Ο μυστικιστής τύπος
Οι άλλοι σας βλέπουν ως άτομο ιδιαιτέρως μαγευτικό κάτι που τους έλκει ακαταμάχητα. Εκπέμπετε μια αύρα θελκτικότητας και μυστηρίου που πολλές φορές κάνει περίπλοκές τις σχέσεις σας. Είναι πολλές οι φορές που σας βρίσκει απασχολημένους με πνευματικά θέματα. Η ευαισθησία και η διόρασή σας είναι συχνά συνεχώς αναπτυσσόμενες. Χαρίσματα μουσικού και παραψυχολόγου μπορούν τέλος να αναπτυχθούν. Είστε άτομο που αναζητά την «αδελφή ψυχή» διότι για εσάς η αγάπη επιβάλλεται να είναι πνευματική και συναισθηματικά εξειδικευμένη.

Πλούτωνας: Ο αλχημιστής τύπος
Οι άλλοι σας βλέπουν ως ένα άτομο που εξουσιάζεται από έντονη εκπεμπόμενη ενέργεια που μπορούν να την διαισθανθούν ως σεξουαλικότητα ή και μαγνητισμό. Η επιθυμία σας για έλεγχο σε όλες τις καταστάσεις είναι μεγάλη. Προσπαθείτε να «μεταμορφώσετε» όλους και όλα που σας πλησιάζουν. Οι σχέσεις είναι παθιασμένες και επιφέρουν μεταβολές στην προσωπικότητά σας. Είστε επίσης κτητικό άτομο και μερικές φορές αναζητάτε ένα είδος εξουσίας. Χαρίσματά σας ο μαγνητισμός και η ανάλυση.

Σημείωση: Αν έχετε έναν πλανήτη σε ακριβή όψη συνόδου με τον Ήλιο (λιγότερο από 2 μοίρες διαφορά) μπορείτε να τον εκλάβετε σαν πλανήτη ανιχνευτή. Τότε θα πρέπει να του δώσετε την ερμηνεία που ακολουθεί.

Χείρωνας: Ο οδηγητής τύπος
Οι άλλοι σας βλέπουν ως ένα άτομο έξω από τις συμβατικότητες. Ατομο που έχει πάντα ιδέες και συμπεριφορά που είναι εντελώς προσωπικές του. Έχετε την ικανότητα να δίνετε λύσεις σε όλες τις καταστάσεις χάρη στην σφαιρική τους αντιμετώπιση. Μεγάλα σας χαρίσματα η θεραπεία και η πνευματική καθοδήγηση κάποιου.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments