5 1 vote
Article Rating

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ανάλυσης ωροσκοπίου είναι να μπορέσουμε να καταλάβουμε την προοδευμένη Σελήνη. Η Σελήνη και ο Ήλιος λοιπόν καθώς προχωρούν, μέσα από τη μέθοδο της προόδου, ουσιαστικά αλλάζουν φάσεις όπως κάνουν και στην πραγματικότητα. Με τη μόνη διαφορά ότι οι φάσεις που αλλάζουν εδώ, είναι σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και παίζουν πολύ σημαντικότερο ρόλο στο χάρτη ενός ατόμου.

Οι φάσεις της Σελήνης σε σχέση με τον Ήλιο είναι 8.

 • Νέα Σελήνη: 0 – 45ο Μπροστά από τον Ήλιο
 • Ανύψωσις: 45ο – 90ο Μπροστά από τον Ήλιο
 • Πρώτο Τέταρτο: 90ο – 135ο Μπροστά από τον Ήλιο
 • Γιβωνικό: 135ο – 180ο Μπροστά από τον Ήλιο
 • Πανσέληνος : 180ο – 135ο Πίσω από τον Ήλιο
 • Κατάβασις: 135ο – 90ο Πίσω από τον Ήλιο
 • Τρίτο Τέταρτο: 90ο – 45ο Πίσω από τον Ήλιο
 • Βαλσαμικό: 45ο – 0 Πίσω από τον Ήλιο

Ουσιαστικά, αυτά τα διαστήματα κρατάνε στο προοδευτικό πάρα πολλά χρόνια και όλα σημαίνουν κάτι για τη φάση που βρίσκεται το άτομο στη ζωή του. Θα δούμε στη συνέχεια πως το καθένα στάδιο από αυτά, μπορεί να μας πει πολλά πράγματα για διάφορα ζητήματα. Πριν από αυτό όμως, θα ήθελα να σκεφτούμε κάποια πράγματα όπως για παράδειγμα ότι ποτέ και τίποτα στην αστρολογία δεν λειτουργεί με ακριβή πλαίσια, αυτό σημαίνει ότι όπως ακριβώς στους οίκους υπάρχει μία επιρροή αυτών πριν ξεκινήσουν, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στις φάσεις.

Με αυτό τον τρόπο κάθε φάση είναι ως εξής:

 • Νέα Σελήνη: 12ο Πίσω από τον ήλιο μέχρι 33ο μοίρες μπροστά από τον Ήλιο
 • Ανύψωσης: 33ο -88ο Μπροστά από τον Ήλιο
 • Πρώτο Τέταρτο: 88ο – 123ο μπροστά από τον Ήλιο
 • Γιβωνικό: 123ο – 178ο Μπροστά από τον Ήλιο
 • Πανσέληνος: 178ο μπροστά από τον Ήλιο μέχρι και 147ο πίσω από τον Ήλιο
 • Κατάβασις: 147ο – 102ο Πίσω από τον Ήλιο
 • Τρίτο Τέταρτο: 102ο – 57ο Πίσω από τον Ήλιο
 • Βαλσαμικό: 57ο – 12ο Πίσω από τον Ήλιο.
Αυτά ουσιαστικά είναι και τα σωστά πλαίσια που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας.
Κάθε στάδιο έχει και έναν πολύ σημαντικό εξελικτικό μηχανισμό στη ζωή μας.

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ
Στη Νέα Σελήνη είμαστε πια έτοιμοι να κάνουμε μία νέα αρχή στη ζωή μας. Είναι η πιο σημαντική φάση γιατί με βάση αυτή τη Νέα Σελήνη πολλά πράγματα στη ζωή μας -ακόμη και 28 χρόνια μετά- θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. Εδώ λοιπόν δεν πρέπει να παίζουμε γιατί κρίνεται η ίδια μας η ζωή. Αν βρισκόμαστε στη Νέα Σελήνη θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε νέα βήματα στη ζωή μας και να την ανανεώσουμε. Είναι ένα διάστημα που θα πρέπει πάνω από όλα να προσπαθήσουμε να κάνουμε όνειρα και να βάλουμε έναν στόχο πάνω σε πράγματα που θα θέλαμε να αποκτήσουμε μετά. Εδώ χρειάζεται πολύ προσοχή μήπως η Νέα Σελήνη την οποία και θα περάσουμε, είναι Έκλειψη γιατί τότε μπορεί να έχουμε πολλά και σημαντικά προβλήματα που θα μας ταλαιπωρούν αν δεν προσέξουμε. Θα πρέπει να δούμε επίσης αυτή η Νέα Σελήνη σε ποιόν οίκο συμβαίνει γιατί στον οίκο στον οποίο συμβαίνει θα έχουμε και τα πιο σημαντικά στοιχεία στη ζωή μας για τα επόμενο χρόνια και εκεί θα κληθούμε να κάνουμε τις σημαντικότερες αλλαγές και να γνωρίσουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας.

ΑΝΥΨΩΣΙΣ
Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι μπορούμε να καταλάβουμε αν τα νέα μας σχέδια, αν τα νέα μας όνειρα έχουν πάρει την ανηφόρα ή την κατηφόρα. Εδώ μπορούμε πια να καταλάβουμε αν μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο ή αν χαλάσαμε τη Νέα Σελήνη σε σκοπούς που δεν έπρεπε. Είναι ίσως πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι πρόκειται για ένα διάστημα κατά το οποίο μπορούμε παρόλα αυτά και να διορθώσουμε κάποια πράγματα που πιθανόν δεν κάναμε σωστά. Έτσι, μπορούμε να καταλάβουμε και τον τρόπο που μπορούμε να δούμε τη ζωή μας πιο ολοκληρωμένη. Πολύ σημαντικό να πούμε ότι μέσα από τις όψεις που θα γίνονται εκείνη την περίοδο, θα δούμε και πως μπορούμε να φτιάξουμε κάποια πράγματα.

ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Εδώ το άτομο αρχίζει πια να χτίζει κανονικά. Είναι σε μία περίοδο εξωστρέφειας και μόνος σκοπός του είναι να καταφέρει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Αν το ψάξει θα μπορέσει να βρει τους τρόπους και τις ευκαιρίες να μπει στη φάση του χτισίματος. Αυτό σημαίνει πως αν το κυνηγήσει σωστά είναι σε μία φάση που μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα στη ζωή του και να δείξει ποια είναι η πραγματική του αξία. Ακόμη και άτομα που δεν είναι ιδιαίτερα λειτουργικά και έντονα στις κινήσεις τους, σε αυτό το διάστημα θα κινηθούν και θα κάνουν πράγματα, όμως αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους μπορεί αυτές οι κινήσεις αντί για κάτι θετικό να οδηγήσουν στην πτώση της ίδια τους της ζωής.

ΓΙΒΩΝΙΚΟ
Εδώ πια το άτομο εκφράζει αυτό που υπήρχε τόσο καιρό κρυμμένο μέσα του. Αυτό το ποίο έχτιζε μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί πλήρως αλλά πια είναι η περίοδος όπου μπορεί σε ένα βαθμό να λειτουργήσει. Εδώ πια έχουμε άτομα που έχουν δει έστω και κάποια αποτελέσματα των προσπαθειών τους και αυτό που τους απομένει είναι απλά να δουν στον κόσμο έξω, πως πάνε τα πράγματα. Είναι επίσης το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να μπορέσει κάποιο άτομο να δει την προσπάθεια του, πως πήγε και αν τελικά άξιζε. Μπορεί να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένο αλλά και από το χειρότερο αποτέλεσμα είναι μία περίοδος στην οποία το άτομο μαθαίνει επιτέλους από τις πράξεις του παρελθόντος. Λίγα μπορούν να γίνουν για το παρελθόν αλλά το άτομο μπορεί πια να δει καθαρά το παρελθόν του και βάση αυτού να πάρει κάποιες πολύ σημαντικές αποφάσεις.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ
Εδώ το άτομο κερδίζει επιτέλους όλα αυτά για τα οποία προσπάθησε. Εδώ δεν μπορούμε να πούμε πια ότι το άτομο έχει να κάνει πολλά πράγματα με την έννοια πως ότι φτιάξαμε πια δεν μπορεί να πάει πίσω και δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι εδώ μπορούμε να βρεθούμε από την πλήρη απογοήτευση στην πλήρη ευτυχία και αγάπη. Επίσης είναι ένα διάστημα που μπορούμε πια να χαλαρώσουμε λίγο, να δούμε το ίδιο μας το έργο και να το χαρούμε. Εδώ το άτομο φτάνει στο αποτέλεσμα και βλέπει μέσα από αυτό αν οι κόποι του ολοκληρώθηκαν με επιτυχία ή όχι. Δεν είναι ένα διάστημα που πρέπει να βάλουμε ακόμη περισσότερη ενέργεια αλλά μάλλον ένα διάστημα που πρέπει απλά να παρακολουθούμε το κατασκεύασμα μας και να δούμε αν έχει δυνατότητα για εξέλιξη στη συνέχεια η αλλαγή, αυτό όμως θα γίνει στο επόμενο στάδιο.

Από την Νέα Σελήνη μέχρι και την Πανσέληνο, δηλαδή για 14 χρόνια,
το άτομο μπορεί να διαμορφώσει το σχέδιο του και να κάνει πράγματα.
Πια μπαίνουμε σε μία περίοδο χάσης και ο άνθρωπος πρέπει να σταθεί
και να λειτουργήσει σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

ΚΑΤΑΒΑΣΙΣ
Εδώ ακριβώς βιώνουμε με πλήρη συναίσθηση όλα τα πράγματα στη ζωή μας εδώ πια δεν έχουμε τη δημιουργική δύναμη των προηγουμένων ετών αλλά μπορούμε ύστερα από ένα αρκετά σεβαστό χρονικό διάστημα να κάνουμε αλλαγές, αυτές οι αλλαγές πολλές φορές γίνονται ακόμη και με το ζόρι γιατί οι άνθρωποι έχουν μία έντονη εσωτερική ανάγκη να αλλάξουν πράγματα. Από την άλλη, είναι και μία φάση όπου το άτομο κρίνει και το τι έχει πετύχει μέχρι τώρα, άρα και μπορεί να δει τι έχει πάει καλά και τι όχι. Σε αυτή τη φάση, τα άτομα μπορεί ακόμη να αλλάξουν δουλειά αλλά και σπίτι ενώ σίγουρα μπορεί να ασχοληθούν με κάτι καινούργιο. Επίσης είναι μία περίοδος όπου αυτοί που έχουν πετύχει στις προηγούμενες φάσεις μπορούν να δουν με ποιους ακριβώς τρόπους τα κατάφεραν και μπορούν να προχωρήσουν ακόμη καλύτερα.

ΤΡΙΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ
Εδώ γίνεται ένας πολύ δυναμικός επαναπροσδιορισμός μιας και καταλαβαίνουμε ότι μπορεί στο παρελθόν να τα πήγαμε αρκετά καλά όμως χρειάζεται πια να εξελίξουμε αυτά που έχουμε καταφέρει. Εδώ λοιπόν γινόμαστε ακόμη καλύτεροι, πάντα με βάση αυτά που έχουμε καταφέρει κατά το παρελθόν. Επίσης εδώ το άτομο μπορεί να κάνει πράγματα στη ζωή του που μπορεί να μην έχουν άμεση σχέση με τη Νέα Σελήνη αλλά τα έμαθε μέσω όλης της προηγούμενης γνώσης που αποκόμισε. Είναι μία στιγμή λάμψης, η τελευταία που έμεινε για το τέλος του κύκλου, εδώ λοιπόν το άτομο μπορεί να λάμψει και να πετύχει όσο ποτέ άλλοτε. Επίσης εδώ οι άνθρωποι δρουν για να πετύχουν και είναι σε μία έντονη δυναμική φάση έκφρασης. Αν δεν έχετε πετύχει στο παρελθόν, εδώ πια είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να κάνετε κάποια πράγματα και να νοιώσετε ότι προχωράτε στη ζωή σας.

ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
Εδώ το άτομο ουσιαστικά κλείνει τον μεγάλο κύκλο της ζωής του. Εδώ πια δεν υπάρχει χώρος για ξεκινήματα. Σχεδόν ότι ξεκίνημα γίνει, ουσιαστικά θα έχει σχεδόν σίγουρη αποτυχία. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν την περίοδο αυτή να μην κάνουμε νέα πράγματα στη ζωή μας. Πολλοί κάνουν γάμους ή ακόμη και αλλάζουν σπίτι αλλά αυτές οι κινήσεις πάντα είναι απελπισμένες κινήσεις ενός αποτυχημένου κύκλου, αυτοί που έχουν πετύχει στον κύκλο τους κάνουν την καλύτερη κίνηση. Χαλαρώνουν, προσπαθούν να πετάξουν στο παρελθόν ότι κακές κινήσεις έχουν κάνει και κυρίως σχεδιάζουν τι μπορεί να κάνουν στη συνέχεια χωρίς όμως ακόμη να ενεργοποιούνται. Εδώ ακριβώς, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι η απελευθέρωση. Τα άτομα μπορούν να βρουν το κατάλληλο χρονικό διάστημα να ξεκουραστούν. Μάλιστα για αυτή τη θέση, λένε ότι ενώ ο άνθρωπος μπορεί φυσικά να πεθαίνει μία φορά, μπορεί να πεθάνει 2-3 φορές πνευματικά για να μπορέσει να βγει στη συνέχεια κάτι καινούργιο και αυτό γίνεται με το βαλσαμικό στάδιο.

Πέρα από τις 8 φάσεις της Σελήνης, θα πρέπει κάποιος αστρολόγος να κοιτάξει
με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τους οίκους τους οποίους και θα περάσει
μιας και μπορεί να μας δώσει πολλές πληροφορίες
γύρω από γεγονότα και θέματα με τα οποία σχετίζεται η κάθε φάση.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ
Εδώ το άτομο έχει τη δυνατότητα να πετύχει και να κάνει το δικό του. Στον 1ο οίκο έχουμε μία μεγάλη τάση να κάνουμε πράγματα που σχετίζονται με εμάς και προσπαθούμε πάντα να προωθήσουμε τον εαυτό μας και δεν ασχολούμαστε σχεδόν καθόλου με άλλους. Εδώ το άτομο είναι ιδιαίτερα ενεργό και προσπαθεί να πετύχει όλους τους σκοπούς του, αν και χρειάζεται κάποιο μέτρο. Ιδιαίτερη προσοχή όταν η Σελήνη είναι σε φάση Βαλσαμικού. Εδώ επίσης το άτομο μπορεί να κάνει αλλαγές στο ίδιο του το φυσικό σώμα αλλά και να κάνει αλλαγές και στον τρόπο που κινείται και συμπεριφέρεται γενικώς.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ
Εδώ το άτομο έχει ανάγκη να ασχοληθεί με τα οικονομικά του και γενικότερα με τα πράγματα που κατέχει. Πολύ πιθανή εμφάνιση αυτής της Σελήνης είναι πιθανών κάποιο άτομο που προσπαθεί να βγάλει χρήματα και ασχολείται συνεχώς με τα υλικά αποκτήματα. Μπορεί όμως εκτός από αυτό να καταφέρει να αλλάξει την παλέτα των αξιών του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει μία αλλαγή στο χαρακτήρα του και να δει μέσα του νέα πράγματα τα οποία και δεν περίμενε ότι τα είχε μέσα του, αυτό μπορεί να τον σοκάρει τον άλλο μπορεί όμως και να τον κάνει να αλλάξει τις αντιδράσεις του στην καθημερινότητα.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 3ο ΟΙΚΟ
Εδώ το άτομο αρχίζει να ψάχνει το περιβάλλον του. Έχει σαν σκοπό να προχωρήσει στη ζωή του και κάνει νέες γνωριμίες και νέες φιλίες. Εκτός από αυτό προσπαθεί να επικοινωνήσει και να γνωρίσει κόσμο. Μέσα σε αυτή του την τάση να γνωρίσει τον κόσμο αρχίζει να γίνεται πιο εξωστρεφής από ότι συνήθως και προσπαθεί να ανακαλύψει τους άλλους χωρίς να είναι εγωιστής. Εδώ μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην ψυχολογία του ατόμου μιας και μπορεί μέσα από διάφορες γνωριμίες να μιμηθεί και να αλλάξει μερικώς την προσωπικότητα του. Επίσης μέσα από αυτό τον οίκο μπορεί να κάνει πολλά ταξίδια και μετακινήσεις οπότε και να ανακαλύψει και νέους πολιτισμούς που θα τον επηρεάσουν. Επίσης είναι ο οίκος που μπορεί το άτομο να μπει σε εξετάσεις ή σε ένα κύκλο σπουδών.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 4ο ΟΙΚΟ
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πρόοδο που σχετίζεται με το σπίτι οπότε και οτιδήποτε έχει να κάνει το σπίτι. Μπορεί να υπάρξουν ζητήματα που σχετίζονται με το πατρικό μας σπίτι αλλά ακόμη και το σπίτι το οποίο μένουμε. Είναι πολλές οι φορές που ένα άτομο μπορεί να μετακομίσει ή να κάνει αλλαγές μέσα στο χώρο του, επίσης μπορεί να σχετίζονται ζητήματα και με την οικογένεια μας άρα και να έχουμε θέματα που μπορεί να σχετίζονται με τους γονείς μας αλλά και άλλους. Για μία γυναίκα μπορεί να έχει να κάνει ακόμη και με γεγονός όπως να φέρει μία νέα ζωή. Επίσης είναι ένας οίκος που μπορεί να μας απασχολήσει σχετικά με ταξίδια και νέα σχέδια σε επιχειρηματικό επίπεδο. Προσοχή χρειάζεται επίσης στα άτομα αυτά γιατί μπορεί να έχουν μία τάση να μην είναι ικανοποιημένα με την τωρινή τους ζωή και να αναπολούν όλη την ώρα το παρελθόν χωρίς να κάνουν κινήσεις.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 5ο ΟΙΚΟ
Η Σελήνη στον 5ο, μας οδηγεί σε περισσότερες και δημιουργικότερες στιγμές στη ζωή μας. Αυτό μπορεί να σημαίνει μία απλή γέννα αλλά μπορεί να σημαίνει και μία καλλιτεχνική δημιουργία ή το έργο ενός ακαδημαϊκού που καταφέρνει και βγάζει όλη του την δημιουργικότητα. Επίσης είναι ένας πολύ καλός οίκος γιατί σχετίζεται με θετικά και τυχερά γεγονότα. Είναι λοιπόν μία περίοδος όπου το άτομο μπορεί να κερδίσει κάποια τυχερά παιχνίδια ενώ μπορεί να του τύχει κάτι πολύ καλό από εκεί που δεν το περίμενε. Εδώ το άτομο είναι ιδιαίτερα εκφραστικό και δραστηριοποιείται προς τους άλλους.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 6ο ΟΙΚΟ
Σε αυτό τον οίκο, μπορεί να έχουμε αλλαγές μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Επίσης μπορεί να έχουμε διάφορες αλλαγές και στην καθημερινότητα μας. Είναι όμως πιθανό να έχουμε μία περίοδο που το άτομο να πρέπει να ασχοληθεί με την υγεία τους είτε γιατί αυτή μπορεί να έχει κάποια σοβαρά προβλήματα είτε γιατί είναι μία περίοδος όπου μπορεί το άτομο να θέλει να κάνει για παράδειγμα δίαιτα για να φαίνεται πιο όμορφο. Επίσης εδώ μπορεί να έχουμε αλλαγές στην ρουτίνα κάποιου ατόμου ή ακόμη και αλλαγές στον τρόπο που κάποιος εκφράζεται με την έννοια της συνήθειας. Τέλος είναι περίοδος όπου το άτομο μπορεί να χρειαστεί να ολοκληρώσει κάποιες υποχρεώσεις κάπου και να μην μπορούν να μετατεθούν αυτές.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ
Με τη Σελήνη στον 7ο οίκο, το άτομο μπορεί να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ίδια του τη σχέση. Μπορεί για παράδειγμα ένα άτομο να παντρευτεί αλλά και να χωρίσει. Είναι επίσης το κατάλληλο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να κάνει συζητήσεις και να διορθώσει τα αισθηματικά του, αν είναι προβληματικά. Επίσης είναι μία πολύ σημαντική περίοδος για συνεργασίες με ανθρώπους, ιδιαίτερα σε επιχειρηματικό επίπεδο ενώ είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική περίοδος για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε διάφορα εμπόδια που μπορεί να έχουν σταθεί απέναντι σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιους ανοιχτούς εχθρούς σας και να τους ξεπεράσετε. Κάποια άτομα με αυτή τη θέση αντιμετωπίζουν και κάποια δικαστήρια.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 8ο ΟΙΚΟ
Η Σελήνη στον 8ο οίκο, πάντα έχει να κάνει με σημαντική περίοδο για τη ζωή ενός ατόμου. Το άτομο αλλάζει μέσα από αυτό τον οίκο, αρχίζει και βλέπει τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Είναι μία φάση στη ζωή του ατόμου που αρχίζει να βλέπει όσα γίνονται πιο εσωτερικά και τα κατανοεί με πολύ διαφορετικό τρόπο. Επίσης είναι μία Σελήνη που μπορεί να προκαλέσει πολύ έντονα γεγονότα στο ίδιο το άτομο έτσι ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτά τα γεγονότα μπορεί να είναι αρνητικά για να μπορέσει να ταρακουνηθεί το άτομο. Επίσης μπορεί να υπάρξει και κάποιος θάνατος στον κύκλο του ατόμου, αν και κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Επίσης είναι μία περίοδος όπου το άτομο μπορεί να ασχοληθεί με τα οικονομικά του ζητήματα ιδιαίτερα αν σχετίζονται με τρίτους.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ
Με τη Σελήνη στον 9ο οίκο, μπορεί να έχουμε μία περίοδο στη ζωή του ατόμου όπου θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπορέσει να εξελιχθεί. Μπορεί να είναι μία περίοδος όπου προσπαθεί να σπουδάσει ή να ταξιδέψει για να προχωρήσει στη ζωή του. Επίσης μπορεί να είναι μία περίοδος όπου μπορεί να κάνει αλλαγές στον τρόπο σκέψης του. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από διάφορα γεγονότα αλλά και διάβασμα μπορεί το άτομο να κάνει μία μεταπήδηση στη ζωή του και να προχωρήσει εξελικτικά σε κάτι καινούριο. Είναι επίσης και μία περίοδος όπου το άτομο μπορεί να έχει επιτυχίες και ιδιαίτερη τύχη από το πουθενά. Οπότε, προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιος ενδέχεται να ξεπεραστούν και να μπορέσει να δει το μέλλον πιο θετικά από ότι στο παρελθόν.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 10ο ΟΙΚΟ
Με τη Σελήνη στον 10ο οίκο, το άτομο καταφέρνει να κάνει κάποιες επαγγελματικές κινήσεις. Γενικότερα είναι μία περίοδος φιλοδοξίας και προσπάθειας επιτυχίας. Αυτή η προσπάθεια για επιτυχία είναι ακόμη έντονη και σε φάσεις της Σελήνης που δεν ταιριάζουν με τα θέματα του οίκου, για αυτό και θα πρέπει σε αυτή την πρόοδο να είμαστε προσεκτικοί. Επίσης σε αυτή την πρόοδο μπορεί να έχουμε ζητήματα στο σπίτι μας όπως μετακομίσεις, ενώ συνήθως αρκετοί άνθρωποι έχουν γεγονότα που είναι σχετικά με τους γονείς τους. Σημαντικές εξελίξεις επίσης συμβαίνουν και στην κοινωνική εικόνα ενός ατόμου για αυτό και θα πρέπει να προσέχουμε εκείνη την περίοδο τις σχέσεις μας με τον κοινωνικό περίγυρο.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ
Η Σελήνη στον 11ο οίκο είναι μία ιδιαίτερα θετική Σελήνη. Είναι μία Σελήνη όπου μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Καταρχάς αυτό που ενεργοποιείται ιδιαίτερα είναι η σχέση μας με το κοινωνικό περιβάλλον. Είναι μία περίοδος όπου πολλοί μπορεί να ασχοληθούν με την πολιτική και με τα κοινωνικά θέματα. Εκτός από αυτό όμως είναι και μία περίοδος όπου το άτομο μπορεί να ξεκαθαρίσει τους καλούς από τους κακούς φίλους και να κάνει γνωστούς που μπορεί να τον βοηθήσουν σε πολλούς τομείς στο μέλλον. Με τη Σελήνη στον 11ο επίσης έρχονται στο φως ανάγκες που σχετίζονται με την ικανότητα μας, να μας αγαπήσουν και να έρθουν δίπλα μας, αυτό σημαίνει ότι κάτω από αυτή την πρόοδο μπορεί να έχουμε ενεργοποιημένο τον ερωτικό τομέα.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ
Με τη Σελήνη στον 12ο οίκο, ουσιαστικά περνάμε μία φάση απομόνωσης. Είναι μία δύσκολη περίοδος όπου το άτομο θα πρέπει να προσέξει πολύ τις κινήσεις του. Συνήθως είναι μία φάση όπου θα πρέπει το άτομο να μην ρισκάρει και θα πρέπει να περιμένει κάποια δυσάρεστα γεγονότα που μπορεί να τον στεναχωρήσουν αρκετά. Επίσης είναι μία περίοδος όπου και η ψυχολογία των ανθρώπων δεν είναι σε καλή φάση. Ουσιαστικά πρόκειται για μία πρόοδο ξεκαθαρίσματος. Μέσα από αυτή τη προοδευτική Σελήνη το άτομο αρχίζει να πετάει ό,τι είναι άχρηστο και οτιδήποτε δεν μπορεί να συνεχίσει στη ζωή του. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει το άτομο για κάτι καινούριο, μπορεί να αποτύχει. Για αυτό όταν η Σελήνη είναι σε αυτό τον οίκο και είναι σε φάση Νέας Σελήνης, θα πρέπει να γίνει μία πολύ προσεκτικότερη ανάλυση του προοδευτικού χάρτη, που δεν είναι του επιπέδου που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

 

 

Χρήστος Άρχος

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments