5 1 vote
Article Rating

Ταιριάζω μαζί του/της; Θα πρέπει να τον/την παντρευτώ; Γιατί δεν τα πάμε καλά ή δεν συμφωνούμε ακόμα και σε απλά θέματα καθημερινότητας; Να χωρίσουμε ή να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία; Αυτές είναι μερικές από τις συνήθεις ερωτήσεις που οι περισσότεροι επαγγελματίες αστρολόγοι ακούνε και πρέπει να απαντήσουν τάχιστα και με ακρίβεια!

Οι ενδιαφερόμενοι ερωτώντες θέλουν να γνωρίζουν εάν μια σχέση πρόκειται να ξεκινήσει, να πάει καλά, ή να τελειώσει. Υπάρχουν πολυάριθμες παραδοσιακές αστρολογικές μέθοδοι, τεχνικές και συστήματα προσδιορισμού του ποιος μπορεί να τα πάει καλά με ποιον, δυστυχώς, δεν έχουν πάντα σωστό αποτέλεσμα. Συχνά, δεν γίνονται πλήρως κατανοητές ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν λάθος από μερικούς αστρολόγους που είναι πολύ πρόθυμοι να πουν στους ενδιαφερόμενους ερωτώντες αυτό που νομίζουν ότι εκείνοι θέλουν να ακούσουν.

Ας δούμε ένα παράδειγμα: Έχουμε δυο άτομα που τα ωροσκόπιά τους ή καλύτερα οι αστρολογικοί τους χάρτες έχουν πολύ λίγα κοινά για να στηρίξουν την παραδοσιακή γραμμή στην συμβατότητα. Ο ένας χάρτης έχει ισχυρά στοιχεία νερού (συναισθηματικός τύπος), ο άλλος σημαντικά στοιχεία γης (πρακτικότητα).

Ο ένας γενέθλιος Ήλιος είναι στους Ιχθύς, σε ακριβή αντίθεση με του άλλου ατόμου στην Παρθένο. Επί πλέον, στον ένα χάρτης με τον άλλο, οι πλανήτες, στο μεγαλύτερο μέρος τους, δεν έχουν καθόλου ευνοϊκές όψεις, με μόνο μια εξαίρεση που σε πολλούς θα φαινόταν ασήμαντη: οι γενέθλιες Σελήνες ήταν και οι δύο στο δεύτερο δέκατο (δεύτερες 10 μοίρες) του ζωδίου του Τοξότη, και με μόνο 1 μοίρα διαφορά, μια πολύ στενή σύνοδο.

Και το ερώτημα απλουστεύεται: οι σεληνιακές αποστάσεις ανάμεσα σε δυο γενέθλιες Σελήνες των ενδιαφερόμενων ατόμων έχει κάποια σημασία στον προσδιορισμό του πόσο γεμάτη και διαρκείας – ή γεμάτη αναστατώσεις και σύντομη – είναι μια στενή σχέση; Εδώ αρχίζει η στατιστική, η υπομονή και η μεθοδικότητα.

Αρχίζοντας να μελετάμε και να συγκρίνουμε χάρτες θα παρατηρήσουμε ότι σχέσεις με μεγαλύτερη σημασία και σχετικά μεγαλύτερη διάρκεια δείχνουν κάποια σεληνιακή σχέση, οι άλλες με την μικρότερη σημασία είτε δεν έχουν σχέση ανάμεσα στις δυο Σελήνες, ή λιγότερο ευνοϊκές, ή ακόμα με μεγάλη ένταση – τετράγωνα, αντιθέσεις, κ.λπ. Με περίεργο τρόπο, όμως, η έρευνα επιπλέον δείχνει ότι η σχέση σεληνιακής συμβατότητας δεν έχει να κάνει με την αρχική έλξη Αφροδίτης – ’Άρη ή την ξαφνική έλξη (Ουρανός) όπως συμβαίνει με την σημασία και την διάρκεια των στενών σχέσεων. Εάν αυτό γινόταν, πολύ λιγότερα άτομα θα ενδιαφερόντουσαν να προωθήσουν σχέσεις που δεν θα έπρεπε να συμβούν ποτέ: και μάρτυρας ο μεγάλος αριθμός διαζυγίων.

Η Σχέση Σεληνιακής συμβατότητας. Γιατί και Πως Δουλεύει

Οι ψυχολόγοι γενικά φαίνεται να συμφωνούν ότι τα πρώτα έξη ή επτά χρόνια στην ζωή ενός ατόμου είναι πολύ μεγάλης σημασίας γιατί ότι βιώνεται και μαθαίνεται (ή όχι) κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων που διαμορφώνουν έχουν την τάση να καθιερώνουν το θέμα της συναισθηματικής ανταπόκρισης για το υπόλοιπο της ζωής του κάθε ατόμου.

Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι σωστό αν πούμε, ότι η γενέθλια Σελήνη σας, ο παραδοσιακός κυβερνήτης αυτών των ετών, αντιπροσωπεύει (ανάλογα με το ζώδιο, τα δέκατα, και τις όψεις) το συναισθηματικό παιδί που βρίσκεται πάντα μέσα σας μερικές φορές μπορεί (εξαιτίας ευνοϊκών όψεων και/ή προοδευμένων όψεων με αυτήν) να είναι γλυκιά, αξιαγάπητη, χαριτωμένη, και άλλες φορές (κατά την διάρκεια άσχημων όψεων) μπορεί να είναι κακομαθημένη, εγωίστρια που απαιτεί να κάνει το δικό της χωρίς να έχει σημασία πόση ένταση και αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει ο αντικειμενικός ή πραγματικός εαυτός σας σε ένα περιβάλλον καθαρά αιτίας και αποτελέσματος.

Εάν δεν κατανοείτε πλήρως και γι’ αυτό δεν γνωρίζετε πως να τα βγάλετε πέρα με αυτό το παιδί που βρίσκεται μέσα σας, εσείς και το συναισθηματικό παιδί σας δεν θα μπορέσετε ποτέ να διατηρήσετε μια πραγματικά αποδοτική σχέση με το αντικείμενο της στοργής σας – και το συναισθηματικό παιδί της/του. Έχετε μάθει σωστά να μαθαίνετε όσο το δυνατόν περισσότερα για το δικό σας παιδί και το παιδί του αγαπημένου σας – και πως θα τα πάνε μαζί τα παιδιά σας εάν πρέπει να ζήσουν μαζί και να μοιραστούν τα πάντα.

Οι Φλογερές Σελήνες (Δράση)

Μια γενέθλια Σελήνη στον Κριό δηλώνει κάποιο άτομο τον οποίου τα συναισθήματα είναι πολύ τονισμένα, που τα πάθη του φτάνουν σε μεγάλο ύψος πολύ γρήγορα αλλά είναι τις ίδιας μικρής διάρκειας, Τα συναισθήματα σας είναι αυτό του κυνηγού που περισσότερο χαίρεται το παιχνίδι παρά το να σκοτώσει. Σας ερεθίζει η λεία που φαίνεται να είναι ανέφικτη. Τίποτα δεν σας είναι πιο αδιάφορο από μια εύκολη λεία.

Μια γενέθλια Σελήνη στον Λέοντα σημαίνει κάποιο άτομο τον οποίου τα συναισθήματα, και τα πάθη προτιμούν να εκδηλώνονται σε μια μάλλον μεγάλη κλίμακα – με ένα δραματικό τόνο. Σας αρέσει να περνάτε καλά, και ο έρωτας και το σεξ μπορεί να θεωρούνται ένα μεγάλο μέρος αυτού που θεωρείτε ευχαρίστηση. Διάφορες ερωτικές σχέσεις, στενές σχέσεις, ή γάμοι είναι πιθανά εκτός και αν είσαστε τυχεροί και βρείτε τον ιδανικό σύντροφο νωρίς.

Μια γενέθλια Σελήνη στον Τοξότη σημαίνει κάποιο άτομο του οποίου τα συναισθήματα, και τα πάθη μπορεί να είναι κατά κάποιο τρόπο αρρωστημένα, αποσπασμένα, και φανερά απόμακρα. Δεν δίνετε εύκολα (ή ποτέ) όλη σος την αγάπη σε κάποιο άλλο άτομο. Σε όλες τις φάσεις της ζωής προτιμάτε να μένετε ένα ελεύθερο πνεύμα που δεν δένεται με κάνετε άτομο, μέρος, ή πράγμα. Δεν είσαστε ανίκανοι να είσαστε πιστοί στον σύντροφό σας, είναι ότι δεν μπορείτε να ανεχτείτε το να είσαστε παγιδευμένος.

Οι Γήινες Σελήνες (Πρακτικότητα)

Μια γενέθλια Σελήνη στον Ταύρο δηλώνει ένα άτομο του οποίου το συναισθήματα, και τα πάθη είναι έντονα και συγκρατημένα. Η εκπλήρωση αυτών των αναγκών με ένα τακτικό και σωστά πρόγραμμα είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα της ζωής σας. Είσαστε ένα αισθησιακό, απτό άτομο που του είναι δύσκολο να ξεχωρίσει την αγάπη από το σεξ. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αισθάνεστε ότι χωρίς σεξ δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική αγάπη ανάμεσα σε εσάς και ένα άτομο που δεν είναι συγγενικό.

Μια γενέθλια Σελήνη στην Παρθένο δηλώνει κάποιο άτομο που τα συναισθήματα του και τα πάθη του βασίζονται κυρίως σε πρακτικά θεμέλια των πέντε αισθήσεων. Ενώ μπορείτε να είσαστε αρκετά ρομαντικοί και εντελώς σεξουαλικοί, δεν είσαστε με καμία έννοια ρομαντικοί. Ποτέ δεν κυνηγάτε όνειρα επειδή είσαστε εντελώς ρεαλιστές. Εξαιρώντας την συγγένεια, δεν είναι εύκολο να αγαπήσετε κάποιον με τον οποίο δεν μπορείτε να έχετε μια συνεχή ικανοποιητική σεξουαλική σχέση.

Μια γενέθλια Σελήνη στον Αιγόκερω δηλώνει κάποιον του οποίου τα αισθήματα και τα πάθη βασίζονται σε μια ισχυρά προσγειωμένη, πρακτική φιλοσοφία των πέντε αισθήσεων. Ενώ μπορείτε να είσαστε περισσότερο από ικανοί σαν εραστές, με κανένα τρόπο δεν είσαστε οι οραματιστές που πιστεύουν ότι οποιαδήποτε ιδεαλιστικά όνειρα θα γίνουν ποτέ αληθινά. Πάντοτε σχετίζεστε με τους άλλους ανάλογα με το αποτέλεσμα που έχουν στην οξυδερκή φύση σας.

Οι Αέρινες Σελήνες (Πνευματικότητα)

Μια γενέθλια Σελήνη στους Διδύμους δηλώνει κάποιο άτομο που τα συναισθήματα του και τα πάθη του ποικίλουν υπερβολικά στην φύση, στην εφαρμογή, και την ένταση τους – και φαινομενικά είναι στραμμένες στο επίπεδο της επικοινωνίας με ένα σύντροφο. Εάν οι αμοιβές σας επαφές – ειδικά λεκτικά – είναι καλές, ο έρωτας και το σεξ θα έχουν την τάση να ανθίζουν, εάν οι επικοινωνίες δεν είναι καλές, τότε, με τον χρόνο, έτσι γίνεται και με την σχέση, Οι σημαντικές σχέσεις πρέπει να ξεκινήσουν σαν παιχνίδι και να συνεχίσουν έτσι.

Μια γενέθλια Σελήνη στο Ζυγό δηλώνει ένα άτομο του οποίου τα συναισθήματα και τα πάθη λειτουργούν καλά μόνο όταν υπάρχει αρμονία. Ο έρωτας με την πιο κλασική έννοια μπορεί να είναι περισσότερο σημαντικός για εσάς απ’ ότι το σεξ. Προτιμάτε ο σύντροφός σας να είναι «αγνός» και να του αρέσουν τα λεπτά πράγματα στην ζωή και στον έρωτα. Πραγματικά χρειάζεστε ένα ερωτικό ενδιαφέρον, το να είσαστε μόνος σας δεν σας αρέσει καθόλου.

Μια γενέθλια Σελήνη στον Υδροχόο σημαίνει ένα άτομο του οποίου τα συναισθήματα και τα πάθη είναι με ευαισθησία στραμμένα στην επικοινωνία και την πνευματική εναρμόνιση με ένα σύντροφο, που ανταμείβει. Η πνευματική επαφή και ο παρόμοιος τρόπος σκέψης και φιλοσοφία είναι αναγκαία για να διασφαλίσουν την επιτυχία σε υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τον έρωτα και το σεξ. Είναι χωρίς αμφιβολία αληθινό το ότι αν στην αρχή δεν μπορείτε να είσαστε φίλοι, ποτέ δεν θα μπορέσετε να είσαστε εραστές και στενοί φίλοι

Οι Υδάτινες Σελήνες (Συναίσθημα)

Μια γενέθλια Σελήνη στον Καρκίνο δηλώνει ένα άτομο του οποίου τα συναισθήματα και τα πάθη είναι γεμάτα ευαισθησία και πολύ ισχυρότερα και βαθύτερα απ’ ότι πολλοί άλλοι μπορεί να αρχίσουν να σκέφτονται. Όταν αγαπάτε κάποιο άτομο, το άτομο γίνεται ένα σημαντικό κομμάτι αυτού που θεωρείτε πραγματικό λόγο ύπαρξης. Είναι πιθανό ότι μπορείτε να είσαστε τόσο σφιγμένοι συναισθηματικά ώστε μπορεί να έχετε την τάση να «φροντίζετε» ή ακόμα να γίνετε εγωιστικά κτητικοί.

Μια γενέθλια Σελήνη στο Σκορπιό σημαίνει κάποιο άτομο του οποίου τα συναισθήματα και τα πάθη είναι πολύ έντονα, ίσως περισσότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη σεληνιακή θέση. Έχετε ισχυρή θέληση και σκοπεύετε να αποκτήσετε οποιονδήποτε πραγματικά επιθυμείτε, με οποιοδήποτε τρόπο! Και, συνεπώς, μπορεί να χρησιμοποιήσετε κάποια μέσα που θα προκαλέσουν την αποδοκιμασία των άλλων. Η ικανοποιητική και συχνή σεξουαλική πληρότητα είναι μεγάλης σημασίας.

Μια γενέθλια Σελήνη στους Ιχθείς δηλώνει ένα άτομο του οποίου τα αισθήματα και τα πάθη είναι στραμμένα προς το να «αισθάνονται» οτιδήποτε παρά να το αντιλαμβάνονται πρακτικά, ρεαλιστικά, ή με τις πέντε αισθήσεις. Το να είναι σεξουαλικά προσκολλημένοι δεν είναι και τόσο ευχάριστο εκτός και αν αγαπάτε το άλλο άτομο ειλικρινά και βαθιά. Εάν είσαστε ερωτευμένοι, οι σεξουαλικές ορέξεις είναι μεγάλες και το σεξ θα είναι συχνό, έντονο, απόλυτο.

Πόσο καλά τα πάτε εσείς και ο σύντροφός σας; Ερευνήστε και λάβετε υπ’ όψη σας τις σημαντικές και γεμάτες νόημα όψεις της μιας Σελήνης με την άλλη (δυναμική απόσταση – σχέσεις) χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο πίνακα. (Εάν δεν υπάρχουν όψεις, είναι θέμα τύχης – τίποτα δεν βοηθά, τίποτα δεν υποβόσκει – αλλά υπάρχουν πιθανά λίγα που δίνουν μεγάλες υποσχέσεις για μια σχέση που θα διαρκέσει.)

Γενέθλια Σελήνη με Γενέθλια Σελήνη

Οι περιγραφές υπόκεινται σε άλλους σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν ή να μειώσουν τις προοπτικές για συμβατότητα. Για παράδειγμα, η καλύτερη σύνοδος είναι μέσα στο ίδιο ζώδιο και δέκατο. Μια σύνοδος από ένα ζώδιο της φωτιάς σε ένα ζώδιο του νερού θα μπορούσε να παράγει ατμό ή μπορεί να έχει την τάση να σβήσει την φωτιά, μια σύνοδος από ένα ζώδιο του αέρα σε ένα ζώδιο της γης μπορεί να προκαλέσει αμμοθύελλα, κ.λπ. Τα τρίγωνα από ζώδια του ιδίου στοιχείου είναι ισχυρότερα και περισσότερο θετικά από τα τρίγωνα μη συμβατών στοιχείων. Για τον ίδιο λόγο, τα τετράγωνα από συμβατά στοιχεία – ζώδια (γη με νερό, φωτιά με αέρα) είναι λιγότερο αρνητικά απ’ ότι τα τετράγωνα από φωτιά σε νερό, ή γη σε αέρα.

 

Πηγή: Αστρολογία για όλους

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments