0 0 votes
Article Rating

Επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το σεξ και την ηλικία, τις διαθέσεις και τις συμπεριφορές, περιλαμβάνονται στην παρακάτω ενότητα που αφορά τα ζώδια στις ακμές του 8ου και 9ου οίκου στο γενέθλιο χάρτη σας.

Εάν γνωρίζετε ήδη τα ζώδια που κυβερνούν τους συγκεκριμένους οίκους, πηγαίνετε κατευθείαν στο κεφάλαιο που ακολουθεί.

8ος οίκος Κριός & 9ος οίκος Ταύρος

Με τον Κριό να επηρεάζει τα σεξουαλικά σας κίνητρα, είστε αρκετά επιθετικοί ακόμη και παρορμητικοί στην προσπάθειά σας να ικανοποιήσετε την έντονη σεξουαλική σας διάθεση. Κάποιες φορές μπορεί να είναι προς όφελός σας αν περιορίσετε τις επιθυμίες σας, ώστε να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο. Το σεξουαλικό σας ενδιαφέρον κορυφώνεται πολύ γρήγορα αλλά μπορεί να μειονεκτεί σε αντοχή. Η επιρροή του Ταύρου από τον 9ο οίκο της “νοοτροπίας”, σας κάνει μάλλον περισσότερο υλιστές στην προοπτική σας γενικότερα. Ίσως τείνετε να δίνετε μεγάλη προτεραιότητα στη σωματική ευχαρίστηση, κάνοντας τον καθαρό αισθησιασμό και τη σωματική ευχαρίστηση λίγο ή πολύ “λατρεία”.

Γενικά η σεξουαλική σας διάθεση και συμπεριφορά, δεν πρέπει να είναι σε ιδιαίτερη δυσαρμονία λόγω της δυναμικής ανάμειξης του Άρη και της Αφροδίτης, δύο πλανήτες πιο συχνά συνδέονται με την αγάπη, κυρίως αυτή που εκφράζεται με φυσικό τρόπο. Είναι σχετικά ασφαλές να πούμε ότι είστε ένα σεξουαλικό άτομο με ισχυρή συναισθηματική ώθηση, κάποιος που δεν είναι επιρρεπής στο να ενοχλείται με τη συνειδητοποίηση ή τα ένοχα συναισθήματα σχετικά με τη σεξουαλική του ζωή. Αν δεν σας εμποδίζουν απρόσμενες καταστάσεις, θα πρέπει να έχετε μια πολύ ενεργή και πλήρη σεξουαλική ζωή.

8ος οίκος Ιχθείς & 9ος οίκος Κριός

Η επίδραση των Ιχθύων στις επιθυμίες σας, σας κάνει μάλλον ρομαντικούς και κάπως ιδεαλιστές σχετικά με τη σεξουαλική διάθεση και είστε σε θέση να την καθορίσετε και να τη διοχετεύσετε με ένα ρεαλιστικό και πραγματικό τρόπο. Ωστόσο, αντιμετωπίζετε συχνά μεγάλη δυσκολία στην προσπάθειά σας να καθορίσετε τι πραγματικά θέλετε ώστε να ικανοποιηθείτε σεξουαλικά. Γενικά αυτή η ομιχλώδης κατάσταση, χαρακτηριστικό των επιθυμιών σας, συνήθως δε συνάδει με τη δυναμική φύση του Κριού, κυβερνήτη του 9ου οίκου σας.

Στην πραγματικότητα, ο Άρης είναι συνήθως πολύ άμεσος και έντονος, ακόμη και καταστροφικός για την ονειρική κατάσταση που συνδέεται με τον Ποσειδώνα, κυβερνήτη των Ιχθύων. Μπορεί να λειτουργήσει ως “καρφίτσα”, η οποία σπάει τη “φούσκα” σας, οδηγώντας σας μερικές φορές σε μια κατάσταση σύγχυσης και απογοήτευσης. Η ώθηση των Ιχθύων μπορεί να σας κάνει να τοποθετείτε αυτόν που αγαπάτε σε ένα βάθρο και η συμπεριφορά του Κριού να σας ωθεί να επισημαίνετε με σκληρότητα όλα τα ελαττώματα του συντρόφου και της σχέσης σας. Στη συνέχεια βρίσκεστε στη θέση να πρέπει να δημιουργήσετε κάποιο άλλο ιδεαλιστικό όνειρο ή έννοια, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με τον καιρό θα αποκαλυφθούν οι φωτιές της σκληρής πραγματικότητας.

8ος οίκος Υδροχόος & 9ος οίκος Ιχθείς

Ο Υδροχόος στον 8ο οίκο σας, σας κάνει μάλλον απρόβλεπτους στις σεξουαλικές σας επιθυμίες και ανάγκες. Μπορείτε να αλλάζετε συχνά. Με τον Υδροχόο, ως ζώδιο του αέρα, είναι ασφαλές να πούμε ότι η σεξουαλική σας διάθεση ενεργοποιείται από την επικοινωνία, τις λέξεις που ακούτε και λέτε, που διαβάζετε και γράφετε, καθώς και όλα αυτά που περιμένετε να ακούσετε. Ωστόσο, η σταθερή φύση του Υδροχόου, τείνει να σταθεροποιεί κάπως αυτή τη δυναμική αστάθεια και την απροβλεψιμότητα. Εκτιμάτε οτιδήποτε νέο στις σεξουαλικές σας εμπειρίες, το ασυνήθιστο και το ανορθόδοξο σας ενεργοποιούν.

Με το συναισθηματισμό των Ιχθύων να κυβερνά τη φιλοσοφική σας τάση και τη συμπεριφορά σας, μπορεί να είστε προσανατολισμένοι θρησκευτικά ή ευσεβείς στις πεποιθήσεις σας. Αυτό θα μπορούσε να σας κάνει να είστε πιο συντηρητικοί ή επιφυλακτικοί στην έκφραση της φυσικής σας σεξουαλικότητας. Έχετε την τάση να εξιδανικεύετε την αγάπη και να δείχνετε αρκετό σεβασμό στο σύντροφό σας. Δεν είστε ιδιαίτερα επιρρεπείς σε οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής δραστηριότητας που περιλαμβάνει ασυδοσία. Αν παρασυρθείτε, θα αντιμετωπίσετε αργά ή γρήγορα τη συνείδησή σας.

8ος οίκος Αιγόκερως & 9ος οίκος Υδροχόος

Αν και η σεξουαλική σας διάθεση μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολο να ενεργοποιηθεί, όταν όμως κινητοποιηθεί είναι αρκετά ισχυρή και διαρκής. Η ιδιορρυθμία του 8ου οίκου σας στον Αιγόκερω, σας ωθεί να είστε ο τύπος που μπορεί να απαιτήσει περισσότερα και γενικά κάποια πρόσθετη διέγερση καθώς ωριμάζετε. Μεγαλώνοντας, μπορεί να σας είναι αδιάφορο αυτό που σας διέγειρε πριν από λίγους μήνες ή λίγα χρόνια. Πολύ συχνά, ένα μεγάλο μέρος της σεξουαλικής σας επιθυμίας, διοχετεύεται στη σταδιοδρομία ή την εργασία σας, με αποτέλεσμα να καταστρέφει σε κάποιο βαθμό τις ικανότητές σας και το ενδιαφέρον σας για το σεξ.

Το κίνητρο του 8ου οίκου σας που σας προκαλεί να αναζητάτε μεγαλύτερες και καλύτερες συγκινήσεις, ίσως να μην υποστηρίζεται ιδιαίτερα από τον Υδροχόο στο 9ο οίκο. Αν επιτρέψετε να συνδυαστούν με έναν αρνητικό τρόπο, μπορεί να βρεθείτε κατά καιρούς, στον πειρασμό να εμπλακείτε σε κάποιο είδος σεξουαλικής δραστηριότητας που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα για εσάς, ειδικά αν επιθυμείτε να διατηρείτε μια καλή φήμη. Θα μπορούσε όμως να συμβεί και το αντίθετο έτσι ώστε η σχετική βραδύτητα των σεξουαλικών σας ορμών να διακόπτεται από την απρόβλεπτη στάση του Υδροχόου και να μπορείτε να εκφράζεστε δημιουργικά χωρίς κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία.

8ος οίκος Τοξότης & 9ος οίκος Αιγόκερως

Με την επεκτατική επιρροή του Δία που συνδέεται με τον 8ο οίκο σας, η σεξουαλική σας διάθεση μπορεί να είναι αρκετά αυξημένη αλλά η τεχνική σας για την εκπλήρωση των σεξουαλικών σας αναγκών συνήθως είναι κάπως ανεξάρτητη ή υπεροπτική. Έτσι λοιπόν, μπορεί να είστε ο τύπος που προσπερνάει, παραβλέπει ή αναβάλλει τις ευκαιρίες να συμμετέχει και να απολαμβάνει τις σεξουαλικές εμπειρίες που θα μπορούσε να έχει στην πραγματικότητα. Ωστόσο, φαίνεται πως έχετε το στοιχείο της τύχης, όταν επιδιώκετε να χορτάσετε τις σεξουαλικές σας ανάγκες γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να έχετε παράπονο. Αν παρόλα αυτά παραπονιέστε πριν ακόμα εξετάσετε όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες, είστε κάπως άδικοι.

Ο 9ος οίκος σας (στάση ζωής, φιλοσοφικές έννοιες και προοπτικές), μπορεί να σας προκαλεί να ενεργείτε σαν να θέλετε να διαφυλάξετε πάση θυσία τη φήμη σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει κάπως σεμνότυφους κατά καιρούς και “υπερβολικά καλούς” για να καταδεχτείτε να συμμετέχετε ή να μιλάτε για τέτοια αμαρτωλά πράγματα όπως το σεξ. Προκειμένου να είστε ικανοποιημένοι τόσο σε εννοιολογικό όσο και σε σεξουαλικό επίπεδο, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή.

8ος οίκος Σκορπιός & 9ος οίκος Τοξότης

Αυτή είναι η παραδοσιακή οικοθεσία γι’ αυτά τα δύο ζώδια στον φυσικό ζωδιακό. Η σεξουαλική σας διάθεση θα πρέπει να ισχυροποιείται με τις επιθυμίες και τη σεξουαλική ορμή. Ως σταθερό ζώδιο, ο Σκορπιός πρέπει να σας δώσει μια μάλλον σταθερή ικανότητα να διατηρείτε τη σεξουαλικότητά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Όποια και αν είναι η σεξουαλική σας διάθεση στη νεαρή σας ηλικία, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να παραμείνει σχεδόν η ίδια για όλη σας τη ζωή. Είναι σημαντικό να εκφράζετε τη σεξουαλική σας διάθεση εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε μια καλή υγεία και ηρεμία.

Η στάση ζωής σας, επηρεασμένη από τον Τοξότη, μπορεί να είναι κάπως φιλοσοφική, αισιόδοξη, ανοικτή και γενναιόδωρη. Συνήθως υπερηφανεύεστε για την ικανότητά σας να παραβλέπετε κάποια πράγματα που για άλλους ανθρώπους θα μπορούσαν να είναι προσβλητικά. Είστε ανοιχτόμυαλοι και πρόθυμοι να δεχτείτε τη σεξουαλική συμπεριφορά και τις πεποιθήσεις των άλλων χωρίς ιδιαίτερο δισταγμό. Έχετε την τάση να είστε εξίσου γενναιόδωροι και με τον εαυτό σας, μια πρακτική που θα μπορούσε να συμβάλλει θετικά στην αίσθηση ευεξίας. Φαίνεται πως έχετε μια εσωτερική κατανόηση της σεξουαλικής ανάγκης και μπορείτε να διατηρείτε το θέμα σε λογικά πλαίσια χωρίς αισθήματα ενοχής.

8ος οίκος Ζυγός & 9ος οίκος Σκορπιός

Με το ζώδιο της ισορροπίας στον 8ο οίκο της σεξουαλικής διάθεσης, μπορείτε φυσικά να διατηρείτε και αυτό το τμήμα της ζωής σας ισορροπημένο. Σπάνια είστε διατεθειμένοι να το παρακάνετε ή να μην το κάνετε καθόλου. Ωστόσο, σε περιόδους στρες μπορεί να επιτρέψετε σε κάποιες καταστάσεις να βγουν εκτός ελέγχου και να έχετε ενοχές λόγω υπερβολικής ή καθόλου δραστηριότητας όσον αφορά την ικανοποίηση των σεξουαλικών σας αναγκών και επιθυμιών. Μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια απογοήτευση λόγω μιας δυσκολίας να αποφασίσετε για ορισμένα σεξουαλικά θέματα. Μπορείτε να αποφύγετε αυτή την περιττή απογοήτευση αν προσπαθείτε να διατηρείτε την ισορροπία και κινείστε σε λογικά πλαίσια.

Η ισορροπία της σεξουαλικής σας διάθεσης ίσως να μην υποστηρίζεται από τον 9ο οίκο στον Σκορπιό, ένα ζώδιο με έντονα σεξουαλική φύση. Η συμπεριφορά σας μπορεί να κλίνει περισσότερο στο σωματικό απ’ ότι στο πνευματικό επίπεδο. Αν η σεξουαλική φύση του Σκορπιού πάρει τον έλεγχο, θα υπάρξει ανισορροπία υπέρ της ευχαρίστησης των φυσικών σας αναγκών. Αν η έντονα αφοσιωμένη πλευρά του Σκορπιού είναι πιο τονισμένη, μπορεί να μην έχετε την απαιτούμενη ψυχική ηρεμία, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ. Επιδιώξτε μια σωστή αλληλεπίδραση των δύο πλευρών.

8ος οίκος Παρθένος & 9ος οίκος Ζυγός

Η Παρθένος είναι εξ’ αρχής γνωστή ως το σύμβολο της καθαρότητας. Εξαιτίας αυτού, η επιρροή της Παρθένου έχει στιγματιστεί ως σεμνοτυφία. Εάν έχετε την τάση να λειτουργείτε με αυτή την ανακριβή έννοια, με την Παρθένο ως κυβερνήτη του 8ου οίκου σας, ίσως να συμπεριφέρεστε σεμνότυφα όσον αφορά θέματα σεξουαλικής φύσης. Σε κάθε περίπτωση, είστε πολύ διακριτικοί και κάπως δειλοί στην έκφραση της σεξουαλικότητας. Μπορεί να χρειαστεί να μάθετε τον σημαντικό ρόλο που παίζει μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή στη διατήρηση της καλής φυσικής και συναισθηματικής υγείας.

Ο 9ος οίκος σας επηρεάζεται έντονα από τον αέρα του Ζυγού, ως εκ τούτου, είστε διατεθειμένοι να διαχειριστείτε τη σεξουαλική σας ζωή με έναν ισορροπημένο τρόπο και με κοινή λογική, προσπαθώντας συνεχώς να διατηρείτε τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, κατά καιρούς, μπορεί να διχάζεστε σε θέματα δικαιοσύνης σχετικά με τη σωματική και την πνευματική σας φύση. Η συνείδησή σας μπορεί να προσδιοριστεί με μία λέξη – εναλλαγές.

8ος οίκος Λέων & 9ος οίκος Παρθένος

Έχετε ένα γενναιόδωρο και πολύ εγκάρδιο είδος σεξουαλικής διάθεσης και παίρνετε ιδιαίτερη ευχαρίστηση από αυτόν τον τομέα. Ο Λέων ως ζώδιο της νεανικότητας, μπορεί να σας κρατήσει νέους για πάντα σχετικά με τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά σας. Σε αυτό το σταθερό ζώδιο, πρέπει να είστε σε θέση να διατηρήσετε ανέπαφη τη σεξουαλικότητά σας σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Ίσως είστε ο τύπος που παίρνει μεγάλη ικανοποίηση από τη σεξουαλική δραστηριότητα, πολύ περισσότερο από ό, τι πολλοί άλλοι, όταν είστε σε θέση να συμμετέχετε χωρίς αισθήματα ενοχής που μπορεί να προκύπτουν από την αρκετά απαιτητική Παρθένο, στον 9ο οίκο της συνείδησης.

Η Παρθένος μπορεί να είναι αρκετά κριτική αν έχει πολλή δύναμη στον 9ο οίκο της θρησκείας και της φιλοσοφίας. Ο ανώτατος εαυτός σας είναι λεπτά επεξεργασμένος και αρκετά έξυπνος ώστε να επισημαίνει τυχόν ρωγμές ή σφάλματα που μπορεί να αισθάνεται για τον τρόπο που διαχειρίζεστε τη σεξουαλική σας ζωή. Η Παρθένος δεν θα σας αφήσει να αναπαυτείτε εάν έχετε ξεφύγει από τα όρια σε αυτόν ή και σε κάθε άλλον τομέα της ζωής σας.

8ος οίκος Καρκίνος & 9ος οίκος Λέων

Σεξουαλικά, ίσως να χαρακτηρίζεστε ως εξαιρετικά ευαίσθητοι, προστατευτικοί και θετικοί. Η σεξουαλική σας διάθεση είναι γενικά εγωκεντρική και μάλλον προσανατολισμένη στην οικογένεια. Κανονικά, δεν είστε ο τύπος που θα μπορούσε να παίξει με το θέμα του σεξ, η έκφραση της σεξουαλικότητάς σας είναι συνυφασμένη με το βαθύ και ουσιαστικό συναίσθημα. Θέλετε να κρατάτε το σεξ όσο το δυνατόν στα του οίκου σας και με ένα παραδοσιακό πρότυπο οικογένειας με αρχές και σεβασμό. Μπορείτε να είστε πολύ παθιασμένοι αλλά εξίσου εύκολα να απενεργοποιείστε και όταν συμβαίνει αυτό δεν σας είναι εύκολο να ενεργοποιηθείτε ξανά. Ίσως οι σεξουαλικές σας επιθυμίες να χαρακτηρίζονται από έναν κυκλικό ρυθμό και είστε τυχεροί αν ο ρυθμός του συντρόφου σας ταιριάξει με τον δικό σας.

Ο Λέων ως κυβερνήτης του 9ου οίκου σας, σας δίνει ένα σχετικά ανοιχτό πλαίσιο για να εκφράζετε τη σεξουαλική σας διάθεση. Με το Λέοντα, συνήθως η συνείδησή σας έχει αρκετή κατανόηση σε ό, τι κάνετε ή σε ό,τι αδυνατείτε να κάνετε στην ερωτική σας ζωή. Η στάση σας είναι νεανική, ανοιχτή και γενικά σε αρμονία με την πιο φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Ωστόσο η συνολική σας συμπεριφορά, που κυβερνάται από ένα σταθερό ζώδιο, δεν είναι εύκολο να αλλάξει ή να τροποποιηθεί.

8ος οίκος Δίδυμοι & 9ος οίκος Καρκίνος

Η σεξουαλική σας διάθεση μετατρέπεται συχνά σε εσωτερική σύγκρουση, λόγω του δυαδικού χαρακτήρα. Μπορεί να επιθυμείτε έναν σεξουαλικό στόχο ή σκοπό και την ίδια στιγμή να επιθυμείτε και κάτι άλλο που έρχεται σε σύγκρουση με το πρώτο. Αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει στην κατάκτηση του στόχου. Ωστόσο, με τους Διδύμους στον 8ο οίκο της σεξουαλικής ορμής, έχετε μεγάλες δυνατότητες να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας νεανικότητα στην περισσότερη, αν όχι σε όλη σας τη ζωή. Η λέξη “παραδοσιακά” μπορεί να περιγράφει εύστοχα τη γενική σας τοποθέτηση σχετικά με το σεξ.

Αυτό σημαίνει πως αποζητάτε την οικογενειακή ασφάλεια και είστε ιδιαίτερα προστατευτικοί με τις βασικές έννοιες του σπιτιού και της ανατροφής. Οι πεποιθήσεις σας είναι συνήθως συνυφασμένες με τις αξίες που πήρατε από τους γονείς σας κατά τα πρώτα χρόνια της ανατροφής σας και αυτές οι πεποιθήσεις είναι δύσκολο να αλλάξουν. Μπορεί να βιώνετε πιο ευχάριστα την σεξουαλικότητά σας εάν είστε τουλάχιστον πρόθυμοι να ακούτε τους άλλους όταν σας δείχνουν την επιθυμία να εκφράσουν τις απόψεις τους για τη συμπεριφορά σας απέναντι στο σεξ. Ίσως οι πεποιθήσεις σας να είναι κάπως άκαμπτες.

8ος οίκος Ταύρος & 9ος οίκος Δίδυμοι

Μαζί με εκείνους που έχουν τον Σκορπιό στον 8ο οίκο τους, εσείς με την κυριαρχία του Ταύρου σε αυτόν τον τομέα, δείχνετε πολύ μεγάλη εκτίμηση στην έκφραση της σεξουαλικής σας διάθεσης. Η ικανότητά σας, η ανάγκη και τα κίνητρά σας είναι πολυ έντονα. Ο Ταύρος ως φυσικός κυβερνήτης του λαιμού, ανοίγει την όρεξη και ενισχύει την εκτίμηση για την ποιότητα σε κάθε σεξουαλική εμπειρία. Επίσης ο σταθερός χαρακτήρας του Ταύρου δίνει στην όρεξή σας πολλή αντοχή.

Ενώ μπορεί να αργείτε αρχικά να διεγερθείτε, η ικανότητά σας να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας διάθεση, είναι αξιοσημείωτη. Με τους Διδύμους να κυβερνούν τον 9ο οίκο της προοπτικής, των εννοιών και της συμπεριφοράς, μπορεί να τείνετε σε αυτό που θα ονομάζαμε “διπλά πρότυπα” για το σεξ και τη σεξουαλικότητά σας. Ενώ μπορεί να είστε φιλελεύθεροι σε ορισμένα σημεία, ίσως να είστε εξαιρετικά συντηρητικοί σε κάποια άλλα. Μπορείτε να ισορροπήσετε όταν βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στα δύο άκρα και με τη Διδυμίσια ευελιξία σας, μπορείτε σίγουρα να το κάνετε.

 

Copyright © 2010 από το Dell Magazines, αρχικά δημοσιευμένο στο Dell Horoscope
Το myHoroscope.gr διαθέτει άδεια αναδημοσίευσης από το Dell Horoscope

 

Συγγραφέας: Elbert Wade
Πρωτότυπος τίτλος: Sex and Age: Appetites and Attitudes (Part II)
Πηγή:
 Sex and Age: Appetites and Attitudes (Part II)
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τον συγγραφέα και αστρολόγο, Elbert Wade

Μετάφραση – απόδοση: Χρύσα Πανανικολάου

————————
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments