0 0 votes
Article Rating

…με βοηθό την προοδευτική Σελήνη
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μέθοδοι και τεχνικές πρόβλεψης τις οποίες χρησιμοποιεί η σύγχρονη επιστημονική Αστρολογία προκειμένου να εντοπίσει με ακρίβεια τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη ζωή ενός ατόμου.Η πιο έγκυρη και διαδεδομένη είναι η μέθοδος των προόδων (secondary progressions) ή αλλιώς <<μία μέρα για κάθε χρόνο ζωής>> όπως συνηθίζεται να λέγεται. Είναι μια εκπληκτική τεχνική ή οποία πραγματικά μας αφήνει άφωνους με τις δυνατότητες που έχει να δίνει με σαφήνεια και μεγάλη ακρίβεια ημερομηνιών την εκδήλωση των γεγονότων.

Γενέθλια Ωροσκόπια τα οποία με την πρώτη ματιά από άποψη διελεύσεων, να μην δίνουν τίποτα το εξαιρετικό και μελετώντας τα προοδευτικά να είναι εκρηκτικά, δυναμικά και να αλλάζουν καθοριστικά την ζωή των ανθρώπων επειδή π.χ η προοδευτική Αφροδίτη πλησιάζει να κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο Ουρανό ή Πλούτωνα και φυσικά το άτομο να το χτυπάει κεραυνοβόλος έρωτας χωρίς να ξέρει από που και πως!

Ενώ βέβαια όλοι οι πλανήτες προχωρούν με κάποια συγκεκριμένη κίνηση και αλλάζουν σταδιακά τη ζωή μας, ο πιο γρήγορος και καθοριστικός είναι πάλι η Σελήνη.Αυτή τη φορά όμως και στην συγκεκριμένη τεχνική, δεν είναι απλή περίπτωση μια και έχει την ικανότητα να προσδιορίζει ένα πάρα πολύ μεγάλο διάστημα της ζωής μας, μια και αλλάζει ζώδιο καθε περίπου δυόμισι χρόνια και στην πορεία της αυτή φυσικά μετακινείται και από οίκο σε οίκο. Έτσι μελετώντας τη, ο ερευνητής Αστρολόγος θα διαπιστώσει πως με τις όψεις που σχηματίζει πρόκειται για έναν πυροδοτικό μηχανισμό πολύ σημαντικών γεγονότων, που μπορεί να διαφαίνονται και με τα υπόλοιπα συστήματα, όμως την ακρίβεια της εκδήλωσης είναι σχεδόν βέβαιο πως μόνο εκείνη μπορεί να αποδόσει.

Η Σελήνη, έχουμε μάθει από την παραδοσιακή Αστρολογία συμβολίζει τη γυναίκα, τη μητέρα, την κόρη, την ερωμένη όπως επίσης είναι δείκτης της συναισθηματικής κατάστασης, της υγείας και των επαγγελματικών ενός ατόμου. Ακόμα μπορεί να δείχνει την κατάσταση μέσα στο σπίτι του ενδιαφερομένου και τα περιουσιακά του στοιχεία.Μια όψη της με τον Κρόνο μπορεί να φέρει πρόβλημα με την μητέρα ενώ μια όψη της με τον Αρη να εκδηλώσει έναν καυγά ή ένα ατύχημα.
Ας δούμε όμως πρωτίστως το πέρασμα της από ζώδιο σε ζώδιο και τι θα μπορούσε να επιφέρει αυτό…

ΚΡΙΟΣ
Έτσι αν η Προοδευτική Σελήνη είναι στον Κριό, που είναι παρορμητικό και ζώδιο δράσης, συνήθως κάνουμε καινούρια ξεκινήματα επαγγελματικά η και συναισθηματικά, γινόμαστε ανυπόμονοι αισιόδοξοι αλλά και πιο βιαστικοί. Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφραστούμε πιο δυναμικά και δημιουργικά σκεπτόμενοι περισσότερο τις προσωπικές μας ανάγκες και επιθυμίες. Η υγεία μας γενικά είναι καλή αν και μπορεί να υποφέρουμε από πονοκεφάλους λόγω άγχους και υπερέντασης. Ακόμη υπάρχει μια προδιάθεση για ατυχήματα λόγω βιαστικών αποφάσεων και κινήσεων.

ΤΑΥΡΟΣ
Περνώντας η Προοδευτική μας Σελήνη στον Ταύρο γινόμαστε ξαφνικά πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας και πιο αργοί. Σκεπτόμαστε περισσότερο πριν πάρουμε κάποια απόφαση και ξαφνικά η οικονομική μας ασφάλεια προέχει καθώς νιώθουμε ότι πρέπει να φροντίσουμε και για το μέλλον μας κάνοντας έτσι κάποιας μορφής αποταμίευση. Ίσως αποφασίσουμε να αγοράσουμε κάποιο ακίνητο η να επενδύσουμε σε σίγουρες οικονομικές αποδόσεις. Το σπίτι και γενικότερα ο χώρος στον οποίο κινούμαστε γίνεται σημαντικός και ξοδεύουμε για να το διακοσμήσουμε. Τα συναισθήματά μας μαλακώνουν, γινόμαστε πιο τρυφεροί και πιο αισθησιακοί απολαμβάνοντας σταθερότερες και μονιμότερες σχέσεις. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό που οι γεύσεις και η διατροφή μας παίζει πολυ σημαντικό ρόλο και η τάση για να πάρουμε πολλά κιλά χωρίς να το πολυκαταλάβουμε είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο!!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με την Σελήνη σας εδώ,ακόμα κι αν δεν σας χαρακτηρίζει το προτέρημα της επικοινωνίας και της διάθεσης για να ανοίξετε διαύλους, θα έρθουν με κάποιο τρόπο τα πράγματα που θα την αποκτήσετε.Μετακινήσεις και ευκαιρίες για ταξίδια θα παρουσιάζονται συχνά πυκνά αλλά και μια γενικότερη εγρήγορση θα σας κρατά έξω από το σπίτι. Αν στο παρελθόν έχετε αφήσει στη μέση κάποιες σπουδές, τώρα είναι πολύ πιθανόν να τις συνεχίσετε ή αν μέχρι τώρα δεν αποφασίζατε για την επιμόρφωσή σας, θα βρείτε την ώθηση για να το τολμήσετε. Τα ταλέντα σας βγαίνουν στην επιφάνεια και αναπτύσσονται δημιουργικά καθώς η περιέργεια, η ανάγκη για ενημέρωση και η αγάπη για μάθηση τονίζονται όσο ποτέ. Επειδή όμως μιλάμε για το πρώτο μεταβλητό ζώδιο πολλές αλλαγές μπορεί να συμβούν σε ότι εξουσιάζει η Σελήνη αυτή. Διπλοί συναισθηματικοί δεσμοί ή και διπλές επαγγελματικές ενασχολήσεις μπορεί να φέρουν νευρική, εξοντωτική κατάσταση. Προσοχή λοιπόν σε νευρικές κρίσεις, ή σε κρυολογήματα που τραβούν σε χρονική διάρκεια όπως επίσης και σε σωστές ώρες ύπνου που είναι απαραίτητες για την ψυχολογία σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Από την αεικίνητη Σελήνη των Διδύμων, ξαφνικά το πέρασμα στο ζώδιο του Καρκίνου, το σπίτι, η οικογένεια και ότι αυτό περιέχει αποκτούν πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή μας. Αν δεν υπάρχει απόγονος, αρχίζει να μας απασχολεί το θέμα μιας εγκυμοσύνης. Αν έχουμε ήδη παιδιά, ασχολούμαστε περισσότερο μαζί τους, με τα προβλήματά τους, τις σπουδές τους κ.λ.π.
Είναι μια περίοδος που επιθυμούμε να φροντίσουμε τους οικείους μας, μένοντας περισσότερο μέσα στο σπίτι και προσφέροντας ζεστασιά, ασφάλεια προστασία. Η κοινωνική μας ζωή περιλαμβάνει προσκλήσεις για φαγητό, δοκιμές σε καινούργιες μεθόδους μαγειρικής ή πολύ απλά τότε μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε. Ατομα που προέρχονται από το παρελθόν μας, κάνουν την επανεμφάνισή τους και συχνά μας ξυπνούν αναμνήσεις από τα παιδικά ή τα πρώτα νεανικά μας χρόνια.
Σημαντική ευαισθησία παρουσιάζεται στο στομάχι και υπάρχει μια τάση για να αυξηθεί το βάρος μας υπέρμετρα.

ΛΕΩΝ
Η προοδευτική Σελήνη στο Λέοντα θέλει να βγει στην επιφάνεια, να την προσέξουν και να την αναγνωρίσουν όλοι, για την γενναιοδωρία της και την μεγαλοψυχία της. Απείρως δημιουργική, αισιόδοξη, με αυξημένη αυτοπεποίθηση διεκδικεί δραματικούς και παθιασμένους έρωτες αλά Scarlet O hara στο << όσα παίρνει ο άνεμος>>.Η εμφάνιση γίνεται πιο προσεγμένη, πιο λαμπερή, πιο glam και τα ενδιαφέροντα του ατόμου περιστρέφονται γύρω από τον ίδιο του τον εαυτό.Η Σελήνη αυτή επίσης ευννοεί τα τυχερά παιχνίδια και τα κέρδη(ανάλογα με τις όψεις βέβαια)ενώ επιμένουμε να θέλουμε να ξοδεύουμε απερίσκεπτα για την ικανοποίηση όλων των επιθυμιών μας.Επίσης ευνοούνται οι εγκυμοσύνες κι η ενασχόληση με τα παιδιά γενικότερα.Θέματα υγείας δικά μας ή της οικογενείας μας που έχουν σχέση με καρδιακά νοσήματα εμφανίζονται ενώ η πίεση του αίματος συχνά αυξάνεται.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ακόμα κι αν δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία σας να κάνετε κριτική και να δίνετε σημασία στις λεπτομέρειες, θα παρατηρήσετε τον εαυτό σας να αποκτά τέτοιες συνήθειες και μάλιστα εντελώς ξαφνικά.Η εργασία και ο επαγγελματικός χώρος σας απορροφούν τρομερή ενέργεια και έχει παρατηρηθεί πως ακόμα κι αν υπάρχει διάθεση για υπερεργασία, σπάνια αμοιβόμαστε ανάλογα με αυτό που προσφέρουμε τουλάχιστον τη συγκεκριμένη περίοδο.Συχνά δε,μπορεί να προσφέρουμε και εθελοντική εργασία σε κάποιο τομέα.
Η φυσική μας κατάσταση βελτιώνεται, έχουμε διάθεση για γυμναστική,για διαίτα και γενικότερα για να διορθώσουμε τις ατέλειες της εξωτερικής μας εμφάνισης .Ακόμη μπορεί να εντάξουμε ένα οικιακό ζωάκι στο οικογενεικό μας περιβάλλον με το οποίο βέβαια θα συνδεθούμε ισχυρά.Επίσης λάβετε υπόψιν σας πως ακόμα κι αν δεν φημίζεστε για την νοικοκυροσύνη σας τα 2,5 χρόνια που η Σελήνη σας θα είναι στην Παρθένο θα αποκτήσετε συνήθειες φανατικής καθαριότητας που και σεις οι ίδιοι δεν θα πιστεύετε!Εξάλλου ο έκτος οίκος της Παρθένου συνδέεται και με τις οικιακές βοηθούς…που μπορεί να αποκτήσετε!

ΖΥΓΟΣ
Κοινωνική,ευχάριστη πρόθυμη για συναλλαγές με το κοινό γίνεται αυτή η πολύ γλυκειά Σελήνη στο Ζυγό.Οι προσωπικές σχέσεις γίνονται πολυ σημαντικές και συχνά το άτομο επιθυμεί και αποφασίζει να δεσμευτεί και επίσημα με έναν γάμο ή αρραβώνα.Το ενδιαφέρον στρέφεται σε θέματα αισθητικής, αγοράζουμε καινούργια ρούχα,αλλάζουμε χτένισμα, μακιγιάζ και ενίοτε αποφασίζουμε και για μικροεπιδιορθώσεις πλαστικής χειρουργικής.Επίσης επειδή ο Ζυγός είναι συντροφικό αλλά και παρορμητικό ζώδιο πιθανόν αν υπάρχουν παλιές και φθαρμένες σχέσεις ,να αποφασίσει να τις τελειώσει προκειμένου να μείνει ανοικτός χώρος, για να δοθεί η ευκαιρία να εισχωρήσει νέος κεραυνοβόλος έρωτας.Ο προσωπικός μας χώρος, το σπίτι μας, το γραφείο μας διακοσμείται επίσης καλαίσθητα και με περισσότερο γούστο τώρα ,δίνοντας μεγάλη σημασία και στην εξαιρετική ποιότητα αλλά και στην μοδάτη διακόσμηση.
Σε ότι αφορά την υγεία ,επιβάλλεται να πίνουμε πολύ νερό γιατί τα νεφρά είναι πιο ευαίσθητα αυτή την περίοδο όπως και να προσέχουμε την διατροφή μας να είναι πιο υγιεινή και με λιγότερη ζάχαρη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Δύσκολη περίοδος περνάει η Σεληνούλα αυτή στο βαθύ συναισθηματικό αλλά συγκρουσιακό περιβάλλον του Σκορπιού.Ξεκαθαρίσματα συναισθηματικά αλλά και οικονομικά λαμβάνουν χώρα και είμαστε αρκετά αποφασισμένοι να απαλλάγουμε από κακές συνήθειες του παρελθόντος (αλκοόλ,κάπνισμα).Η σεξουαλικότητα μας αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με τις όψεις,φυσικά,αλλά σίγουρα μεταβάλλεται σε σχέση με το παρελθόν μας και ψάχνουμε πιο πολύ και πιο ουσιαστικά τι είναι αυτό που μας αρέσει και τι είναι αυτό που μας απωθεί.
Ιατρικές επεμβάσεις τις οποίες αποφεύγαμε αλλά ήταν απαραίτητες να γίνουν , τώρα αποφασίζουμε να τις κάνουμε, αρκεί να μην αφορούν κάποιας μορφής στείρωση(επειδή μπορεί να το μετανιώσουμε αργότερα).
Σε ότι αφορά τα οικονομικά μας συνήθως κληρονομιές, μεταβιβάσεις ακινήτων ευνοούνται,ακόμα και αποφάσεις για συνταξιοδότηση που θα αποφέρει ένα καλό εφάπαξ.Επενδυτικά προγράμματα, δάνεια για κατοικίες πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά και αν είναι δυνατόν να εξασφαλίζονται από κάποιο πρόγραμμα Ιδιωτικής Ασφάλισης.Γυναικολογικά θέματα δεν πρέπει να παραμελούνται και να εξετάζονται προσεκτικά καθώς και στους άνδρες κρίσιμα σημεία θεωρείται ο προστάτης και τυχον αλλεργίες ή μολύνσεις που αναφέρονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Απελευθερωμένη από το βαθύ περιβάλλον του Σκορπιού η Σελήνη στο ζώδιο της πληθωρικότητας και της ελευθερίας, βρίσκει ξανά το κέφι της να βγει ,να ταξιδέψει,να μάθει καινούργια πράγματα.Σημαντικές αλλαγές λαμβάνουν χώρα σε όλο το φάσμα της προσωπικότητας, στο ντύσιμο,στις καθημερινές συνήθειες,στον τρόπο που μιλάμε και συμπεριφερόμαστε. Αν έχουμε αφήσει κάποιες σπουδές στην μέση ή αν το όνειρο μας ήταν να μάθουμε μια ξένη γλώσσα και δεν το αποτολμούσαμε, τώρα όλα μας σπρώχνουν για να το κάνουμε. Και βέβαια τα ταξίδια και μάλιστα στο εξωτερικό μας προκαλούν το ενδιαφέρον ,καθώς η περιπέτεια κυλά στο αίμα μας και η διάθεση μας για χαρά και ευχαρίστηση είναι πάρα πολύ έντονη. Προσοχή χρειάζεται σε νομικά θέματα που πιθανόν έχουμε σε εξέλιξη ή σε λογιστικούς και φορολογικούς ελέγχους που θα πρέπει να υποβληθούμε ξαφνικά.Θέματα υγείας που αφορούν το συκώτι,ή πόνοι στους μηρούς πιθανότατα να μας απασχολήσουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση είναι οι επιθυμίες της φιλόδοξης αυτής Σελήνης.Εργατική αλλά και αποφασισμένη να πετύχει την αναγνώριση από τους ανωτέρους της, θα κάνει τα πάντα να βγει από την αφάνεια και να στεφθεί νικήτρια.Φυσικά επειδή τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο ,επιπρόσθετες αρμοδιότητες αλλά και ευθύνες θα βαρύνουν τις πλάτες σας. Ακόμη καθυστερήσεις και εμπόδια θα είναι στο καθημερινό πρόγραμμα, βάζοντας σας σε μια διαδικασία συνεχούς και επίπονης προσπάθειας να ανταποκριθείτε σε όλα. Η οικονομική σας διαχείρηση θα είναι πιο σφιχτή και πιο προσεκτική από ποτέ αλλά και οι τραπεζικοί σας λογαριασμοί θα έχουν διαρκώς την ανιούσα.Δεν είναι γενικά άσχημη περίοδος στη ζωή σας, όπως πολλοί υποστηρίζουν, απλά όλα χρειάζονται μια παραπάνω προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθούν. Θέματα υγείας που θα σας απασχολήσουν θα είναι σχετικά με την φροντίδα των δοντιών σας, του δέρματος και των οστών σας. Ελέγξτε τον οργανισμό σας για έλλειψη ασβεστίου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Εκρήξεις και διακυρήξεις ανεξαρτησίας συνοδεύουν την προοδευτική σας Σελήνη στον Υδροχόο. Ακόμα και τα πιο μαζεμένα και συνεσταλμένα άτομα βρίσκουν το θάρρος να διεκδικήσουν τον προσωπικό τους χώρο και τα δικά τους ενδιαφέροντα. Τα οποία βεβαίως αυτή την εποχή μπορεί να είναι και λίγο περίεργα… ή κάπως εκκεντρικά, θα έλεγα. Επίσης πρωτότυπες θα είναι και οι εμφανίσεις και το προσωπικό styling των ατόμων. Νέοι φίλοι εντάσσονται στην καθημερινότητα μας,οι οποίοι συχνά είναι εντελώς διαφορετικοί από τις μέχρι τώρα επιλογές μας. (π.χ Αστρολόγοι). Το ευχάριστο είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει η κοινή γνώμη ενώ αδιαφορούμε ακόμη και για άτομα τα οποία θεωρούμε ότι είναι συντηρητικής ή παλαιομοδίτικης σχολής. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε, να συμπαρασταθούμε σε όσους μας χρειάζονται αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παραβιάσει τις προσωπικές μας ιδέες και ελευθερίες. Επίσης είναι περίοδος που μπορεί να σχοληθούμε με την πολιτική τα κοινά γενικότερα ή να ενταχθούμε σε ομάδες που προσπαθούν για έναν καλό πανανθρώπινο κόσμο.
Κράμπες στα πόδια και μικροπροβλήματα με το κυκλοφορικό είναι δυνατόν να κάνουν την εμφανισή τους.

ΙΧΘΕΙΣ
Συναισθηματικοί, ρομαντικοί , ονειροπόλοι, με τάσεις διαρκούς φυγής από την πραγματικότητα γινόμαστε όταν η προοδευτική μας Σελήνη περνά από τους Ιχθείς. Δυστυχώς σπάνια υπάρχει καλή ψυχολογία αυτό το διάστημα και ο κυκλοθυμισμός που μας διακατέχει είναι εξαιρετικά δύσκολος για τους ανθρώπους που μας συναναστρέφονται. Υπάρχει μια τάση να ευαισθητοποιούμαστε με το παραμικρό και το δάκρυ να μας έρχεται στα μάτια, τις περισσότερες φορές χωρίς να μπορούμε να το ελέγξουμε. Στις προσωπικές μας σχέσεις αλλά και στους έρωτες μας υπάρχει μια τάση αυτοθυσίας και προσφοράς που κινδυνεύουμε όμως να μας δημιουργήσει συμπλέγματα ηττοπάθειας και νοοτροπίας θύματος. Αν βέβαια το άτομο ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών, θα βρεθεί ξαφνικά σε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής του, με εξαιρετική φαντασία και έμπνευση για να προχωρήσει. Εχει επίσης παρατηρηθεί πως υπάρχει κάποια σύνδεση με διάφορους χώρους αποκλεισμού, και το άτομο κάνει επισκέψεις σε νοσοκομεία, κλινικές ή επισκέπτεται ανθρώπους που είναι σε περιορισμό. Επειδή υπάρχει μια τάση φυγής από την πραγματικότητα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών που δημιουργούν παραισθήσεις.

Να μην ξεχνάτε αγαπητοί φίλοι πως η προοδευτική Σελήνη πρέπει να εξετάζεται και ανάλογα με τον οίκο στον οποίο περιοδεύει, όπως επίσης και τι όψεις κάνει στην πορεία της με γενέθλιους και προοδευτικούς πλανήτες. Επίσης μια προσωπική μου παρατήρηση είναι ότι την έχω συναντήσει να λειτουργεί στο επόμενο ζώδιο, πριν ακόμη περάσει σε αυτό, μέχρι και με 5 μοίρες απόκλιση.
Καλή επιτυχία στην μελέτη της μαγικής secondary Σελήνης σας!

Βασιλική Κόντη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments