0 0 votes
Article Rating

Πως χαρακτηρίζεται αστρολογικά η μητέρα; Ανάλογα με το ζώδιο που κάθε γυναίκα έχει την Σελήνη της, συμπεριφέρεται διαφορετικά ως μητέρα , αλλά και το παιδί ανάλογα με το ζώδιο που έχει τη Σελήνη του, βλέπει, μέσα από τα δικά του μάτια τη μάνα.

Τι μανούλα είστε λοιπόν ή θα γίνετε

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Η Σελήνη στον Κριό χαρακτηρίζει μία ενεργητική, ενθουσιώδη και πρωτοποριακή μητέρα. Οι τάσεις του εγώ είμαι «πρώτος» που χαρακτηρίζουν τον Κριό εμφανίζονται έκδηλα.
Φοβερά ενεργητική και παρορμητική καθώς είστε, θα προτρέψετε το μικρό σας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό ειδικά με αγωνίσματα που περιέχουν ανταγωνισμό και θα είστε πολύ καλή παρέα γι’ αυτό.

Θα πρέπει να έχετε όμως στο νου σας, κατά πόσο το παιδί σας έχει τις ίδιες ανάγκες με εσάς και να μην το κατακρίνετε αν δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, μιας και έχετε την τάση να χάνετε το σεβασμό σας σε άτομα που θεωρείτε ανίσχυρα και αυτό θα έχει άσχημα αποτελέσματα πάνω στον ψυχισμό του.

Αν η Σελήνη σχηματίζει δυσμενείς όψεις ίσως παρουσιάζετε ξεσπάσματα και ασταθή συμπεριφορά και ο θυμός είναι ένα αίσθημα που βρίσκεται πιο κοντά στην επιφάνεια κάθε αντίδρασης και κάθε πάθους σας. Η ανυπομονησία και η επιθετικότητα σας, μπορεί να ξεπεράσουν τα όρια και να θεωρηθούν χαρακτηριστικά προερχόμενα από κακούς τρόπους.

Όλα αυτά όμως ξεπερνιούνται και είστε όμως η καλύτερη μητέρα, όταν αφιερώνετε αυτόν τον επιθετικό προσδιορισμό σας, για την επιδίωξη στόχων και φιλοδοξιών και για να δώσετε θάρρος και κουράγιο στο παιδί σας. Το θάρρος στην επιδίωξη ιδανικών, η γενναιοδωρία, η ευστροφία και η ικανότητα που αναπτύσσετε, μπορεί να σας βάλουν επικεφαλή σε πολλές δραστηριότητες, αλλά να έχετε το νου σας μην «κόψετε» τις πρωτοβουλίες του παιδιού σας, προωθώντας τις δικές σας.
Γενικά, η οικογενειακή ζωή σας συνοδεύεται από δράση και συναισθηματική διέγερση.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Η Σελήνη βρίσκεται σε μεγαλύτερη σταθερότητα στον Ταύρο. Η παρορμητικότητα αντισταθμίζεται με την επιμονή και την αποφασιστικότητα, με αισιόδοξη και θετική προοπτική.
Είστε μια γενναιόδωρη μανούλα, που θα κάνει τα πάντα για την ασφάλεια του παιδιού της, φιλόδοξη και σταθερή στη δράση σας. Δίνετε μεγάλη έμφαση στις υλικές κτήσεις και θεωρείτε ότι υπερέχει η κατάκτηση μιας θέσης στην κοινωνία -όπως βέβαια το καταλαβαίνετε εσείς- και θα κάνετε πολλά ώστε να καταξιωθεί το παιδί σας.

Εμπνέετε εμπιστοσύνη, σιγουριά και καλοσύνη και σίγουρα ξέρετε πώς να δημιουργείτε ένα ζεστό περιβάλλον μέσα στο σπίτι για το παιδί σας.

Είστε εξωστρεφής, σας αρέσει η κοινωνική ζωή και υπερασπίζεστε έθιμα και καλούς τρόπους, σχολιάζοντας την άπρεπη συμπεριφορά ακόμα κι αν προέρχεται από συγγενείς ή φίλους σας.

Αν η Σελήνη σχηματίζει αρνητικές όψεις, τότε προκαλεί στενοκεφαλιά, συναισθηματική επιμονή, υπερβολική και υλιστική αντιμετώπιση των οικονομικών αναγκών, των απαιτήσεων και των επιθυμιών. Επειδή έχετε τέτοιες συντηρητικές απόψεις σας και σας είναι δύσκολο να συναλλάσσεσθε με άτομα που τα είχατε εμπιστευτεί και σας πρόδωσαν ή δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους, αν κάποια στιγμή το παιδί σας έρθει σε αντίθεση με τις επιθυμίες σας και τις επιταγές σας, θα το αντιμετωπίσετε μια «παγωμένη υπεροψία».
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να δέχεται από εσάς μία αποπνικτική και περιοριστική συμπεριφορά.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Μια μητέρα «συνομήλικη» με το παιδί της. Αυθόρμητη και κεφάτη, θα του προσφέρετε πνευματική καλλιέργεια. Όντας πολύ ομιλητική, θα μιλάτε διαρκώς με το μικρό σας. Η κατανόηση, ο διάλογος και η ελεύθερη έκφραση είναι τα δυνατά σας όπλα. Η συναισθηματική σας προσαρμοστικότητα είναι κάτι το καταπληκτικό.

Σαν από ένστικτο ξέρετε να λέτε αυτά που θα ήθελαν οι άλλοι να ακούσουν, άσχετα αν αυτά είναι αλήθεια ή αν εκφράζουν τα αισθήματά σας. Μπορεί να είστε κρυφή, όταν πρόκειται να αποκαλύψετε τα πραγματικά σας αισθήματα. Έχετε τη δυνατότητα να δείχνετε ευχάριστη και εύθυμη, ενώ μέσα σας νιώθετε μοναξιά ή πικρία.

Αυτό που είναι άσχημο είναι η συναισθηματική σας ελαστικότητα που δεν σας επιτρέπει να εκφράσετε ό,τι πραγματικά νιώθετε. Αυτό το «μεταβλητό» του χαρακτήρα σας, αγχώνει το παιδί το οποίο μπορεί να το εκλαμβάνει ως έλλειψη σταθερότητας και ασφάλειας και έχει ως αποτέλεσμα την πιθανότητα να μπερδεύεται και να μην ξέρει ποια πραγματικά είστε. Ταυτόχρονα όμως σας επιτρέπει να ταυτίζεστε με το παιδί σας, να αντιλαμβάνεσθε και να νιώθετε πλήρως τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του.

Ο τρόπος ζωής σας μέσα κι έξω από το σπίτι μπορεί να περιλαμβάνει πολλά χόμπι και σχέδια, συλλογές βιβλίων και περιοδικών, ταξίδια και κοινωνικές συναναστροφές, συχνές έξοδοι και περιπλανήσεις, απασχολήσεις στις οποίες θα φροντίζετε να συμμετέχει και το παιδί σας.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η μητέρα με όλη τη σημασία της λέξης! Τα θετικά χαρακτηριστικά της Σελήνης εδώ είναι εξαιρετικά τονισμένα. Η ανάγκη για προσφορά αγάπης και προστασίας κι ένα πολύ ανεπτυγμένο οικογενειακό ένστικτο παρουσιάζουν έξαρση. Έχετε μία εξαιρετικά συναισθηματική φύση κι αν άλλοι παράγοντες στο παρελθόν σας και την προσωπικότητα σας δεν αποθάρρυναν μία εξέλιξη των συναισθημάτων, τότε διαθέτετε αξιόλογη διαίσθηση και φυσική ενέργεια.
Ζεστασιά, προστασία και συναισθηματική ασφάλεια προσφέρονται με κάθε τρόπο στο μικρό σας.

Η κατανόηση των αισθημάτων του είναι συνηθισμένη, όπως και η ευαισθησία σας στις σχέσεις με το παιδί σας. Η θέση αυτή σας κάνει συνήθως καλή μητέρα, πρέπει όμως να ελέγχετε την τάση σας για αυταρχικότητα.

Έχετε γενικό ενδιαφέρον για τη μαγειρική και είναι πιθανό να ωθείτε σε καταχρήσεις, σε ότι αφορά στη διατροφή του παιδιού σας. Θα πρέπει να προσέξετε πολύ, την προσκόλλησή σας μαζί του και ακόμη περισσότερο την προσκόλληση του παιδιού με εσάς. Επίσης η υπερβολική ανησυχία και η αστάθεια της διάθεσής σας, δεν βοηθούν στην αυτοπεποίθηση του. Γίνεστε τόσο απαραίτητη, που η απώλειά σας, σε οποιαδήποτε ηλικία, δημιουργεί ένα τεράστιο και ανεκπλήρωτο κενό.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ

Μία κυριαρχική φυσιογνωμία, δραστήρια, δυναμική, που κάνετε τα πάντα προκειμένου να ενθαρρύνετε και να προβάλλετε το παιδί σας, για το οποίο νιώθετε περηφάνια και καμάρι. Προσφέρετε στοργή και ζεστασιά, διαθέτετε υπομονή και επιμονή, αλλά η υπερβολική δυναμική σας, μπορεί να «κόψει» κάτι από την ανεξαρτησία του παιδιού.

Η οργανωτική σας ικανότητα αυξημένη, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε τάση να το «πατρονάρετε». Έχετε τάσεις κυριαρχίας πάνω του, οι οποίες αν φτάσουν στα άκρα, μπορεί να οδηγήσουν σε προσωπικές διαμάχες μαζί του. Η επιθυμία σας να δαμάσετε ή να μεταχειριστείτε τη σχέση σας μαζί του, η έκρηξη οργής όταν σας απογοητεύει ή αρνείται να εκπληρώσει τις επιθυμίες σας, είναι κάτι βλαβερό για τις σχέσεις σας. Είναι δύσκολο να παραδεχτείτε τα δικά σας λάθη, μιας κι έχετε την ανάγκη να έχετε πάντα εσείς τον τελευταίο λόγο.

Από την άλλη, είναι θαυμαστή η αφοσίωση σας και τα υψηλά ιδανικά που διαθέτετε. Ο τρόπος ζωής σας στο σπίτι, όπως κι έξω από αυτό, είναι δραστήριος, κοινωνικός και μοντέρνος και πάντα εμπνέει μια λαμπρότητα και υπεροχή, γεγονός που θα παρακινήσει και το παιδί σας σε μια δραστηριότητα κοινωνική.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Αγχωμένη και υπερπροστατευτική, θα διδάξετε στο παιδί σας την υπευθυνότητα και την τάξη. Καθώς είστε οργανωτική θα φροντίσετε για την τήρηση του καθημερινού προγράμματος με μια σχολαστικό προσήλωση στις λεπτομέρειες Έχετε την τάση να είστε αρκετά κριτική, υπερβολική με θέματα υγείας και καθαριότητας και αυστηρή με τα λάθη! Το αναλυτικό και πρακτικό πνεύμα σας βοηθά στην καθημερινή σας δραστηριότητα, αλλά είναι ίσως λίγο κουραστικό για το μικρό σας.

Έχετε μία νευρικότητα ως μητέρα, μια βιασύνη και έλλειψη αυτοπεποίθησης που πρέπει να καταπολεμηθούν. Προσφέρετε συναισθηματικά, αλλά τα απαραίτητα και αυτό μπορεί κάποτε να εκληφθεί ως έλλειψη τρυφερότητας. Φυσικά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απλά σας λείπει το πολύ πάθος και χρειάζεστε χρόνο γενικά για να εκδηλωθείτε, καθώς διαθέτετε μια συστολή όταν πρόκειται να εκδηλώσετε δικά σας συναισθήματα.

Μπορεί να μη δώσετε σημασία σε μεγάλα πράγματα, αλλά να σταθείτε σχολαστικά στις λεπτομέρειές τους, όπως μπορεί να φανείτε ανοργάνωτη και χαλαρή σε άλλους τομείς.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ

Η Σελήνη στο Ζυγό δείχνει ότι οι συναισθηματικές σας αντιδράσεις βασίζονται περισσότερο σ’ ένα διανοητικό προσανατολισμό. Τις καταστάσεις που συμβαίνουν στην οικογένειά σας, τις βλέπετε πρώτα με το νου και μετά με τα αισθήματα.
Προβάλετε περισσότερο την εικόνα της συζύγου και όχι τη μητρότητα. Είσθε λογική, δίκαιη και ενωτική στην οικογένεια αλλά έχετε αδυναμία πρακτικής επαφής με τις συναισθηματικές καταστάσεις.

Σας αρέσει η αρμονία και η ομορφιά. Είστε καλλιεργημένη, με λεπτούς τρόπους, αλλά ίσως με όχι τόσο βαθιά αισθήματα. Κοινωνική, με αγάπη στα θεάματα και σε κάθε τι ποιοτικό, θα φροντίζετε ώστε το παιδί σας να παρακολουθεί τα καλλιτεχνικά δρώμενα (θεατρικές, μουσικές παραστάσεις) μαζί σας. Μέσα στο σπίτι προσπαθείτε να υπάρχει ομορφιά και αρμονία. Παρέχετε στο παιδί σας άνεση και καλή εκπαίδευση. Σίγουρα δεν το καλομαθαίνετε και έχετε ανάγκη την ελευθερία και για τους δυο σας

Αν η Σελήνη πλήττεται, τότε θα υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις σας μαζί του, μπορεί να γίνετε ιδιότροπη, αλλοπρόσαλλη και να κρίνετε πολύ αυστηρά κάθε τι που δεν σας αρέσει από την συμπεριφορά και τις πράξεις του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να διατηρείτε την ηρεμία σας και να χειρίζεστε τις καθημερινές σας υποθέσεις με πρακτικό και λογικό τρόπο.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ

Υπερβολική και παθιασμένη, αλλά με πολύ μεγάλη αγάπη για το παιδί σας. Πιεστική, σταθερή, προστατευτική αλλά και απόλυτη. Πολύ δυνατή και αυστηρή μητέρα, δεν δέχεσθε τις αδυναμίες του παιδιού σας και προσπαθείτε να δίνετε τα σωστά διδάγματα. Το παιδί πρέπει να έχει ή να αναπτύξει δυνατή προσωπικότητα, για να σας αντέξει.

Η υπεροψία και το πείσμα είναι πιθανά. Με δυσμενείς όψεις η Σελήνη, ίσως σας κάνει δύσθυμη, μνησίκακη, με πάθος για κατοχή, με οξύθυμη διάθεση, αλλά συναισθηματικό βάθος και ένταση. Όταν βγάζετε στην επιφάνεια τις εσωστρεφείς σας τάσεις, απελευθερώνετε πολύ ενέργεια, η οποία αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσει τα θέματα που εκκρεμούν στο οικογενειακό περιβάλλον.

Μπορείτε να εκδηλώσετε άνετα συναισθήματα, επιθυμίες και αντιδράσεις. Όταν είστε καλά και ανεβασμένη είστε πράγματι ανεβασμένη κι όταν είστε πεσμένη, το δείχνετε από μακριά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την έντονη προβολή της δικής σας προσωπικότητας, εις βάρος την ανάπτυξης της προσωπικότητας του παιδιού σας, καθώς η δύναμη και ο έλεγχος είναι μόνιμοι παράγοντες του συναισθηματισμού σας.

Όταν όμως ανακατευτείτε με ό,τι έχει σχέση με τη θέληση ή τις ικανότητες, αδιαφορείτε για άλλους παράγοντες και απαντάτε στις προκλήσεις με τον τρόπο σας, χωρίς να έχετε καμία διάθεση να χάσετε ή να παραμεριστείτε από κανέναν, έστω κι αυτό είναι το παιδί σας.
Αυτά βέβαια δεν σημαίνουν πως δεν διακατέχεστε από μεγάλη αγάπη για το παιδί σας κι αυτό που φαίνεται επιφανειακά να μην έχει καμία σχέση με τον τρόπο ζωής σας, μια και διακατέχεστε από μυστικισμό.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Η προσωποποίηση της αισιοδοξίας, τολμηρή, αυθόρμητη και ανεκτική. Δείχνετε πολύ αγάπη στο παιδί σας, χωρίς να είσθε προσκολλημένη και πάνω απ’ όλα σέβεστε την προσωπικότητά του.

Φιλοσοφημένη, επικοινωνιακή, φροντίζετε να του δώσετε κοινωνική εκπαίδευση και την αγάπη σας για τα ταξίδια, την πολιτική τα σπορ και τις τέχνες, θα την μεταδώσετε στο μικρό σας.

Δυστυχώς όμως, το καλομαθαίνετε, του τα προσφέρετε όλα έτοιμα και πρέπει να το μάθετε να γίνει πιο υπεύθυνο.
Οι συναισθηματικές σας αντιδράσεις είναι ανοιχτές, τίμιες και αυθόρμητες, αλλά θα πρέπει να αναλογιστείτε αν αυτό μπορεί να το αντέξει και είναι σωστό για ένα παιδί.

Συχνά ανησυχείτε, αλλά γενικά η αισιόδοξη και πρόσχαρη φύση σας, δεν σας αφήνει να διατηρήσετε για πολύ τους φόβους σας. Ο μεγάλος βαθμός ανεξαρτησίας και η αγάπη της ελευθερίας μια αμέλεια και συχνά απερισκεψία, είναι αρνητικά στοιχεία που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Θα πρέπει να κοντρολάρετε αυτές τις τάσεις σας, γιατί πολλές φορές δίνετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες με αποτέλεσμα να νιώθει το παιδί σας παραμελημένο. Η διαίσθησή σας είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένη και σας προσδίδει ένα κάπως προφητικό ύφος, στα γεγονότα που αφορούν τη ζωή του παιδιού σας.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Η επιρροή του Αιγόκερω συνεπάγεται ίσως περιορισμούς, φιλοδοξίες και σταθερότητα. Τα συναισθήματα, που από τη φύση τους είναι παθητικά και εύθραυστα, αναπτύσσονται δύσκολα όταν η Σελήνη βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο. Άσχετα από το πάθος τις ενέργειές σας, το χιούμορ ή το ρομαντισμό σας, κρύβεται μία τυπικότητα, που περιορίζει την έκφραση των συναισθημάτων. Ενώ είστε δεκτική σε όσους έχετε ανάγκη, δεν μπορείτε να εκφράσετε τους φόβους και τα προβλήματά σας στους άλλους.

Είστε συγκρατημένη, επιφυλακτική, συνετή και οι αρετές σας αυτές γίνονται έντονα αισθητές. Ο κοινός νους και το πρακτικό πνεύμα μπορεί να φτάσουν σε ακρότητες με τη μορφή υπερβολικής επιφυλακτικότητας, κατήφειας και αυστηρότητας στη ζωή με αποτέλεσμα να βιώνετε, αλλά και να μεταδίδετε στο παιδί, απογοήτευση, έντονη απαισιοδοξία ή ακόμη και κατάθλιψη.

Δεν είστε καθόλου εκδηλωτική, αλλά ίσως ψυχρή και σκληρή, ενώ προσπαθείτε να επιβάλλετε ένα μάλλον αυστηρό τρόπο με τυπικότητες, με αποτέλεσμα το παιδί σας να σας φοβάται.

Οι αντιδράσεις σας είναι γρήγορες, αλλά οι απαντήσεις σας πολύ προσεκτικές. Η ταύτιση με το σπίτι, την οικογένεια και τις παραδόσεις είναι ισχυρή. Η τάση να είστε πολύ ανήσυχη σας προκαλεί πνευματική καταπίεση και αυτό έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία του παιδιού.
Μία αυστηρή, τυπική μητέρα, απαιτείτε σταθερότητα και συνέπεια και θα διδάξετε στο παιδί σας υπευθυνότητα, συνέπεια. αυτοσυγκράτηση και τυπικότητα.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Μια μοντέρνα, ανεξάρτητη και εκκεντρική μητέρα. Επαναστάτρια, ίσως λίγο νευρική, προσφέρετε διαρκώς νέες εμπειρίες στο παιδί σας και σέβεστε απεριόριστα την προσωπικότητά του. Με έντονη την τάση της ανεξαρτησίας δεν έχετε περιοριστικές σχέσεις μαζί του και μάλλον δημιουργείτε μία φιλική επαφή, παρά την κλασική σχέση μητέρας-παιδιού. Πολλές φορές όμως, η προσέγγιση που κάνετε μαζί του είναι χωρίς συναίσθημα ή της λείπει το πάθος.

Επίσης, συχνά το αφήνετε ανεξέλεγκτο να κινηθεί μόνο του, ενώ αυτό μπορεί να μην είναι έτοιμο και να μην έχει τις κατάλληλες βάσεις γι’ αυτό.
Επειδή παρουσιάζετε απροσδιόριστες αλλαγές στα συναισθήματα, μπορεί για ένα μεγάλο διάστημα να εκφράζετε ορισμένα συναισθήματα και μετά, ξαφνικά, να εκφράζετε ένα ακριβώς αντίθετο είδος συναισθημάτων Αυτό όμως σίγουρα αποσυντονίζει το παιδί σας.

Αν η Σελήνη πλήττεται, τότε θα έχετε τυχαία και απρόβλεπτη συμπεριφορά και εξαιτίας της γίνεστε αναξιόπιστη όσον αφορά την εκπλήρωση των ευθυνών και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει. Επίσης σας διακατέχει ισχυρογνωμοσύνη και εκκεντρικότητα και πιθανή νευρική ένταση.

Δεν μπορεί κανείς όμως να μην σας αναγνωρίσει το γεγονός πως σπάνια του μιλάτε διακατεχόμενη από προκαταλήψεις. Δεν εκπλήσσεστε και δεν φοβάστε εύκολα και δεν σας εμποδίζει η περίεργη συμπεριφορά. Δεν το κρίνετε και δεν επηρεάζεστε εύκολα.
Καθώς ο τρόπος ζωής σας είναι ακαθόριστος και αντικομφορμιστικός και η επίδειξη ή τα πλούτη δεν έχουν μεγάλη σχέση με σας, πιθανότατα να μην ασχοληθείτε με την οικονομική του εξασφάλιση.

 

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

Γλυκιά και τρυφερή μανούλα, με συμπόνια, υπερευαίσθητη και συναισθηματική. Οι αντιδράσεις σας κατευθύνονται από το συναισθηματικό σας περιβάλλον και από τη συναισθηματική σας κατάσταση.

Έτοιμη να προσφέρετε τα πάντα στο παιδί σας, ακόμη και να θυσιαστείτε γι’ αυτό. Τέτοια ευαισθησία φαίνεται ότι συνοδεύεται από καλλιτεχνικές ικανότητες, κι επειδή εσείς χρειάζεστε σκληρή δουλειά για να τις αποδείξετε και μπορεί να σας λείπει η συνέπεια στην έκφραση, συνήθως προσπαθείτε να κατευθύνεται το παιδί σας προς αυτούς τους τομείς. Εξαιρετικά δεκτική ως άτομο, συχνά με μεγάλη καλοσύνη, όμως αυτή η προσέγγιση των πραγμάτων μπορεί να σας οδηγήσει σε αποτυχίες ή απογοητεύσεις.

Ίσως πολλά εξαρτώνται από το είδος της δύναμης και της υποστήριξης που είχατε από άλλους παράγοντες στην προσωπικότητά σας και στο παρελθόν σας. Αν και η λύπη ή η απογοήτευση που μπορεί να βιώνετε, μπορεί να συνδέονται με τη μητέρα σας ή με άλλες γυναίκες, αυτά όμως τα πρόσωπα είναι που σας κατευθύνουν τον συναισθηματισμό και την υπερβολική ευαισθησία σας, που με τη σειρά σας τα εκφράζετε μέσα από τις σχέσεις σας με το παιδί σας.

Φροντίζετε πάντα να έχει καλή ψυχολογία το παιδί, αλλά είσθε υπερβολική όταν αυτό αρρωστήσει ή χτυπήσει.

Με δυσμενής όψεις, μπορεί να είσθε οκνηρή, αφελής σαν μητέρα, νευρική και χωρίς πρακτική ικανότητα, με έντονη τάση για εύκολη αλλαγή γνώμης, αλλά η εκπληκτική σας διαίσθηση σας βοηθά να κατανοείτε τις ανάγκες του και σίγουρα θα το λατρεύετε.
Καθώς η φαντασία σας είναι πολύ ανεπτυγμένη και καθώς έχετε τάσεις για την υποκριτική μπορείτε να κάνετε μιμήσεις και μεταμφιέσεις. Αυτό σας κάνει πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική παρέα για το μικρό σας. Τις σχέσεις σας με το παιδί, τις καθορίζει ο ρομαντισμός, ο ιδεαλισμός, αλλά και μια μυστικοπάθεια.


__________________________________________________

Μετάφραση – Απόδοση – Επεξεργασία: Μαίρη Ψωμά

 

Πηγές – Αναφορές:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mother’s_Day – http://womenshistory.about.com/od/mothersday/a/early.htm – http://www.astrologycom.com/mothersday.html#topic – http://astrology.about.com/library/weekly/aa091901a.htm – http://www.dayformothers.com/mothers-zodiac – http://www.unicef.gr/oldpress/2004/dt1404.php – Εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 12/5/2001

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments