0 0 votes
Article Rating

… και ο αστρολόγος σαδιστής της ψυχής των ανθρώπων. Τα τελευταία χρόνια που διδάσκω παρατηρώ στους μαθητές αλλά και σε συναδέλφους ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη τρομολαγνεία. Η ικανοποίηση που έχουν οι άνθρωποι όταν μπορούν να προβλέψουν το αρνητικό γεγονός και κυρίως το κυνήγι του κακού μέσα στο χάρτη μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με την είσοδο της κατάθλιψης στον αστρολογικό τρόπο σκέψης παρά στην αντικειμενική πραγματικότητα μίας κατάστασης. Μου έχει τύχει από μαθητές να βλέπουν ένα χάρτη και με το παραμικρό να μου λένε : αυτός είναι καμένος – επόμενος…


Αυτό που είναι εκνευριστικό δεν είναι μόνο το ότι ο μαθητής βιάζετε να βγάλει το συμπέρασμα από μία μόνο ματιά για το τι θα του συμβεί αλλά στο ότι αντιλαμβάνεται το χάρτη μάλλον όπως αντιλαμβάνεται ένα πολύ μικρό παιδί κάτι που παίζει.

Αυτό που έχει χαθεί σαφώς, είναι η προσωποκεντρική προσέγγιση στην συμβουλευτική ανάλυση. Ο αστρολόγος πια από βοηθός και άνθρωπος που πρέπει να κατανοήσει τον διπλανό του γίνεται ο κολπατζής που ξέρει καλά ότι θα έρθει η καταστροφή του άλλου: είδες στο είπα εγώ ότι ερχόταν το τέλος σε αυτή την υπόθεση.

Ο ίδιος ο αστρολόγος όταν δε δει τους πλανήτες μάλλον νομίζει ότι βλέπει κάτι σε θρίλερ παρά μία απεικόνιση της ψυχής του ατόμου. Το μαύρο βλέπετε έχει γίνει της μόδας και όλοι έλκονται από το σκοτάδι και την καταστροφή.

1. Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία και ο φόβος

Το κακό δεν είναι ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που μάλλον καλύπτοντας τους δικούς τους φόβους σπέρνουν φόβους, το κακό είναι ότι άμα σπείρεις φόβους θερίζεις τρόμους…
Ο άνθρωπος ιδιαίτερα όταν είναι να επισκεφτεί έναν αστρολόγο χρειάζεται να ακούσει αν μη τι άλλο μία αντικειμενική φωνή που θα τον σέβεται και δεν θα τον βλέπει σαν ένα ακόμη υποχείριο της μοίρας του.

Εάν ο αστρολόγος η ο οποιοσδήποτε ασχολείται έστω και ερασιτεχνικά με την αστρολογία αρχίζει να αναλύει το χάρτη με τον τρόπο που θέλει πολύ πιθανό να τρομοκρατήσει τον άνθρωπο και αυτό είναι ίσως το λιγότερο κακό.
Η δύναμη της αυτό-εκπληρούμενης προφητείας, της δύναμης όπου αν πιστεύουμε κάτι ότι θα γίνει πάρα πολύ τελικά το κάνουμε και συμβαίνει με το ζόρι σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτες καταστάσεις.

Ο άνθρωπος που μπορεί επίσης να ρωτήσει για το χάρτη του μπορεί να τύχει να μην είναι και απόλυτα ισορροπημένος ψυχολογικά εκείνη την περίοδο οπότε ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να τον επηρεάσει τόσο πολύ που μπορεί να καταστρέψει σε μία στιγμή μήνες ψυχοθεραπείας.
Μάλιστα οι καταθλιπτικοί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ εύκολο να μπορέσουν να χάσουν ότι έχουν κερδίσει και να αντιμετωπίσουν τη ζωή με τον ίδιο σκοτεινό τρόπο όπως και πριν.

Όμως τα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν και αντιλαμβάνονται το σύμπαν ως κάτι εχθρικό έχουν δικά τους ζητήματα να αντιμετωπίσουν και ίσως θα πρέπει να κοιτάξουν λίγο μέσα τους και να φτιάξουν τις ζωές τους. Παρόλα αυτά όμως μέχρι να το κάνουν αυτό ο ενεργειακός βαμπιρισμός είναι ίσως ιδιαίτερα επικίνδυνος.
Το ηλιακό σύστημα μετατρέπεται στο απόλυτο κακό και κάθε τι μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφές.

Ακόμη και ο Δίας που παλιότερα (λανθασμένα και αυτό αλλά από το άλλο άκρο) θεωρούνταν ο πιο τυχερός πλανήτης πια θεωρείτε ότι γεννά στον άνθρωπο μόνο υπερβολές και φέρνει καταστροφές ιδιαίτερα αν ο άνθρωπος δεν έχει «αγιοποιηθεί» (δηλαδή σχεδόν κανένας στον δυτικό κόσμο).

Ο Κρόνος έτσι και αλλιώς από παλιά ήταν το μαύρο πρόβατο του αστρολόγου. Μέχρι και σήμερα ύστερα από τόσα πολλά χρόνια από την έκδοση του Βιβλίου της Liz Greene : Saturn a new look at an old devil παραμένουν πάρα πολλοί άνθρωποι να βλέπουν στον Κρόνο το απόλυτο σαδιστικό κακό.

Ο Ουρανός δε, άμα δε φέρει ένα σεισμό, ένα ατύχημα μία διάλυση, ο νέος τρόμο-αστρολόγος δεν θα ησυχάσει ενώ ο Ποσειδώνας χρόνια τώρα αναλύετε μόνο για τα κακά που φέρνει και κυρίως για τις ψευδαισθήσεις του.

Ο Πλούτωνας σαφώς είναι γνωστός παντού για το ότι αναλύεται όπως ακριβώς ο θάνατος σε μεσαιωνικά βιβλία.

Ακόμη και η Έριδα που μόλις την ανακαλύψαμε, γνωστός αστρολογικός οργανισμός την αναφέρει ως το απόλυτο κακό που καταστρέφει τα πάντα… (το σφυρί του Θορ και η σήψη…

Μαύρο σκοτάδι αγαπητοί μου φίλοι… ζούμε σε ένα στοιχειωμένο σύμπαν και οι άνθρωποι είναι τα θύματα αυτού. Οι πλανήτες είναι μάλλον ζόμπι που τρέφονται από την ενέργεια μας και μας τιμωρούν με κάθε τρόπο. Άμα είχαμε και ειδικά εφέ το είχαμε κλείσει το θρίλερ υψηλών προδιαγραφών…

Να συμπληρώσουμε ότι η γερμανική “καταθλιπτική σκέψη” ορισμένων διάσημων και πετυχημένων αστρολόγων και φιλοσόφων έχει επηρεάσει σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό το κλίμα της καταθλιπτικής και υστερικής κρίσης που βλέπει μόνο το κακό.

2. Είσαι καταδικασμένος…

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα οι γνωστοί αυτοί τρόμο–αστρολόγοι είναι και απόλυτοι… «Δεν πρόκειται με τίποτα να γλυτώσεις από μία άσχημη όψη, και αν προσπαθήσεις να διορθωθείς από τη μία θα σου έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις»
Κοινώς ο άνθρωπος είναι περικυκλωμένος και θα φάει τη σφαλιάρα του είτε το θέλει είτε όχι…

Μάλιστα για το κακό που μπορεί να συμβαίνει στον άνθρωπο πολλές φορές χωρίς κάποιο λόγο υπάρχουν διάφορες νευρωτικές και ψυχωσικές ερμηνείες…
Συνήθως το έργο είναι απλό, ο άνθρωπος είτε είναι κακός και τώρα το πληρώνει είτε έχει κακό κάρμα και τώρα πρέπει να το καθαρίσει. Λες και είπε κανείς ότι ζούμε σε ένα κόσμο δίκαια δομημένο.

Τρομοκρατούμαι εγώ ο ίδιος όταν μιλάω με γνωστή καρμική αστρολόγο και αναφέρει ότι παιδί πελάτισσας της πέθανε γιατί το παιδί είχε κακό κάρμα…
Με λίγα λόγια ναι μεν ο άνθρωπος πρέπει να αντέξει την ατυχία του αλλά πρέπει και από πάνω να αντέξει το βάρος πολλές φορές της ιδέας ότι όντως μπορεί να ήταν κακός άνθρωπος και θα έπρεπε να καθαριστεί από όσα έχει κάνει….
Η τρομό- αστρολογία μάλιστα τώρα επί 2012 έχει πάρει πολύ τα πάνω της. Διάφοροι έχουν επιστρατευθεί να βρουν μέσα από την αστρολογία τρόπους να επιβεβαιώσουν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου και μάλιστα όχι μόνο αυτό αλλά τις περισσότερες φορές έχουμε και νέες τεχνικές να δημιουργούνται όπου «ασφαλίζουν» τον ερχομό του αντίχριστου….

Ουσιαστικά αυτός ο τρόμος είναι μία διάθεση του ατόμου για έλεγχο του άλλου χωρίς ίσως κάποια στιγμή να το καταλαβαίνει και ο ίδιος. Βλέπετε το να τρομοκρατήσεις κάποιον είναι στιγμή μεγάλης νίκης γιατί πια έχεις πάρει την ψυχή του. Τυπικό παράδειγμα αστρό-τρομοκρατίας είναι οι εκλείψεις, κάθε τρεις και λίγο όλο και μία ανάλυση της έκλειψης γίνεται και αρχίζει ο κόσμος να τρομοκρατείτε από διάφορες φυλλάδες που θέλουν να μας πείσουν ότι τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο έρχεται το τέλος του κόσμου τη στιγμή που στατιστικώς σοβαρά αρνητική μία έκλειψη δεν μπορεί να είναι πέρα από μία κάθε 6 χρόνια.

3. Μην δίνετε σημασία

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την αστρολογία με αυτό τον τρόπο συνήθως είναι και τα ίδια φοβισμένα και φοβούνται διάφορα πράγματα, απλά με αυτό τον τρόπο μεταφέρουν τον τρόμο τους και τις ανασφάλειες τους στους άλλους ανθρώπους.
Η κατάθλιψη και η μελαγχολία πάντα ήταν ζητήματα που μπορούσαν πολύ εύκολα να μεταφερθούν στους ανθρώπους γύρω μας πόσο μάλλον όταν αυτός σου εμπιστεύεται να μάθει το μέλλον του.

Η αστρολογία είναι ένα εργαλείο γνώσης. Όποιος επιθυμεί την βελτίωση της ζωής του, ακόμη και μέσα από τις χειρότερες διελεύσεις, μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Οι πλανήτες δεν είναι σαδομαζοχιστές και δεν έχουν κανένα λόγο να κυνηγούν την ανθρωπότητα, όπως όλα τα πράγματα σε αυτή τη φύση έχουν θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά αλλά πως θα χρησιμοποιηθούν έχει να κάνει με τον ίδιο τον άνθρωπο και όχι με την «διάθεση» του κάθε πλανήτη.

Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να μπορέσει να αλλάξει το μέλλον του και αυτό γιατί δεν υπάρχει «επιρροή» κανενός πλανήτη επάνω μας δεν είναι ούτε θεοί ούτε δαίμονες και ούτε καν που καταλαβαίνουν μάλλον την ύπαρξη μας. Οι θέσεις τους είναι μία αλφάβητος που μας μιλά μυστικά και μας λέει πράγματα, δεν σου φταίει το ρολόι αν έξω χιονίσει και εσύ βάλεις κοντομάνικο και κολλήσεις πνευμονία.

Για όλα υπάρχει μία λύση και ακόμη και για αυτά που ο ίδιος ο άνθρωπος δεν είχε κάποια λύση σαφώς δεν μπορεί να κάνει κάτι αλλά ποτέ δεν είναι μόνο κακά και καταστροφικά γεγονότα, υπάρχουν εκεί έξω και ευτυχισμένοι άνθρωποι…

Συνήθως η αρνητική αντιμετώπιση της αστρολογίας προέρχεται από ανθρώπους που πιστεύουν δευτερευόντως σε άλλα μεταφυσικά ζητήματα όπως η μαύρη μαγεία, ο διάολος και άλλα σκοτεινά μυθιστορήματα της πρώιμης μας εξέλιξης. Προσπαθήστε αν πέσετε θύμα μιας τέτοιας κατάστασης να καταλάβετε το λόγο που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος αυτός το σύμπαν με αυτό τον τρόπο και στο τέλος θα καταλάβετε ότι εσείς μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας ότι θέλετε.

Όσο κι αν σας τρομοκρατήσουν να θυμάστε ότι ο Δίας είναι πάντα αυτός που θα σας δώσει περισσότερη γνώση, ο Κρόνος θα σας βοηθήσει να κάνετε καριέρα, ο Ποσειδώνας να ερωτευτείτε και να δημιουργήσετε, ο Ουρανός να ξεχωρίσετε και ο Πλούτωνας να κυριαρχήσετε. Όσο για την Έριδα κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμη τι ακριβώς έχει να κάνει ο πλανήτης αυτός, σίγουρα όμως δεν είναι το Βαμπίρ του ηλιακού μας συστήματος και σίγουρα έχει και αυτός κάποια χρησιμότητα.

Η ευτυχία και η δυστυχία είναι χαρτιά που έχει ο καθένας στα χέρια του το πρόβλημα είναι ότι συνήθως τα δίνουμε σε άλλους να τα χειρίζονται όπως θέλουν.
Ανδιαφισβήτητα θα υπάρχει η ατυχία στη ζωή και τα αρνητικά γεγονότα αλλά πώς να το κάνουμε υπάρχει και η τύχη…

Το άρθρο είναι μερική παρουσίαση σεμιναρίου μου τον Ιούλιο του 2010
στο Λονδίνο με θέμα τη συμβουλευτική αστρολογία.Christos Archos © 2010

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments