0 0 votes
Article Rating

Όπως χωρίζουμε τα ζώδια σε Δεκανούς, έτσι μπορούμε να χωρίσουμε και τους οίκους, σε τρία ισομερή μέρη, βάσει των μοιρών τους. Εργαζόμαστε ως εξής: Υπολογίζουμε τις μοίρες από τις οποίες αποτελείται κάθε οίκος.

Στη συνέχεια διαιρούμε δια του τρία τις μοίρες και βρίσκουμε πόσες μοίρες αντιστοιχούν σε κάθε τρίτο, το οποίο από τώρα και στο εξής το ονομάζουμε τριτημόριο οίκου. Τα τριτημόρια δε θα είναι ίσα, αλλά ανάλογα προς την έκταση των οίκων, σύμφωνα με το σύστημα των οίκων Placidus.

Βλέπουμε σε ποιο τριτημόριο του οίκου, βρίσκεται ο πλανήτης, που βρίσκεται στον οίκο. Από δω και πέρα ο πλανήτης παίρνει τη χροιά του τριτημορίου, που βρίσκεται, όχι όπως μέχρι σήμερα, που του δίναμε τη χροιά όλων των εννοιών του οίκου, δηλαδή αν βρισκόταν στον τρίτο οίκο, τον εκλαμβάναμε σαν πλανήτη των αδελφών, της βασικής εκπαίδευσης, των ξένων γλωσσών, των ταξιδιών, των ατόμων του περίγυρου, των γραπτών και των μέσων επικοινωνίας. Κάθε τριτημόριο έχει τις δικές του ξεχωριστές πληροφορίες, οι οποίες αποδίδονται στον πλανήτη.

1ος οίκος

1/3 Ξεκίνημα καινούργιων υποθέσεων που ξεκινούν με ελεύθερη βούληση, τα βασικά γνωρίσματα του χαρακτήρα.
2/3 Ταλέντα και δυνατότητες αποκαλύψεώς τους.
3/3 Αποκτημένες συνήθειες και πείρα, σωματική κατάσταση, αλλαγή των αναγκών.

2ος οίκος

1/3 Διαδικασίες συσσώρευσης ενέργειας και ζωτικών δυνάμεων, προβλήματα διατροφής. Ακόμη δεν έχουμε ιδέα για τα λεφτά, συγκεντρώνουμε δυνάμεις.
2/3 Τα μέσα, τα εισοδήματα, ο μισθός και οι δυνατότητές του.
3/3 Υλικές και πνευματικές αξίες, τις οποίες αποκτήσαμε στη ζωή, η κληρονομιά, η οποία θα μείνει μετά από μας. Υπόγειες κατασκευές (ανθρακωρυχεία, μετρό κ.ά.)

3ος οίκος

1/3 Διαπαιδαγώγηση, εκπαίδευση, βασικές πρώτες ληφθείσες πληροφορίες.
2/3 Ταξίδια, αποστολές μακριά (για υπηρεσιακούς λόγους), αλληλογραφία, εκφωνήσεις λόγων, επαφές με τους γύρω, λογοτεχνική δραστηριότητα.
3/3 Σχέσεις με τους συγγενείς και φίλους.

4ος οίκος

1/3 Οι γονείς (ιδίως η μητέρα), οι πρόγονοι, οι παραδόσεις του γένους, νομαδικοί δεσμοί, αφομοιωμένα εξ αρχής γενετικά δεδομένα (ανατροφή με μύθους), κληρονομικότητα.
2/3 Το σπίτι, η οικογένεια, ο οικογενειακός καθημερινός κύκλος, ο τόπος διαμονής, η πατρίδα, η σύνδεση με όλα αυτά.
3/3 Αποκρυφιστική συμπεριφορά και μελέτες, το τέλος της ζωής, το κυνήγι του θησαυρού (χρυσοθήρες).

5ος οίκος

1/3 Η αγάπη, ο έρωτας, η ψυχαγωγία, οι απολαύσεις, η ελεύθερη πρωτοβουλία σ’αυτόν τον τομέα (οι εραστές).
2/3 Η αποκάλυψη των δημιουργικών δυνάμεων και ικανοτήτων, δουλειές, χόμπυ.
3/3 Τα παιδιά και οι σχέσεις μ’αυτά, η μεταθανάτια δόξα, οι καρποί της δημιουργίας που μένουν μετά από μας.

6ος οίκος

1/3 Η συμπεριφορά προς τα προβλήματα της δικής μας υγείας, οι ασθένειες, η θεραπεία, η ενίσχυση της βιωσιμότητας.
2/3 Το καθήκον, η τιμή, η συνείδηση, οι υποχρεώσεις, η εθελοντική υποταγή στους άλλους. Συμπεριφορά προς τα κατοικίδια ζώα.
3/3 Η δουλειά, ο χώρος της υπηρεσίας, οι σχέσεις με την προϊσταμένη αρχή.

7ος οίκος

1/3 Ο σύντροφος στο γάμο, οι σχέσεις μαζί του.
2/3 Η συλλογική δραστηριότητα, οι ομιλίες, οι υπηρεσιακές σχέσεις, οι ανοιχτοί αντίπαλοι, οι συνεταίροι, οι συλλογικές ενώσεις.
3/3 Οι αντίπαλοι σε δίκες, τα σκάνδαλα, οι κοινωνικές εξεγέρσεις, οι σχέσεις με τις Αρχές, θετικές ή αρνητικές.

8ος οίκος

1/3 Η κληρονομιά, η καλή και η κακή την οποία αποκτούμε, η πνευματική κληρονομιά, η βοήθεια των προγόνων από τον άλλο κόσμο (προφητικά όνειρα), η κατάρα του γένους.
2/3 Η αντίδραση σε έκτακτες περιπτώσεις, η ανάγκη να ριψοκινδυνεύουμε, απειλητικές καταστάσεις και εμπόδια, τα οποία είτε μας ατσαλώνουν, είτε μας καταστρέφουν.
3/3 Η αντίληψη των μυστικών του άλλου κόσμου, (πολλές φορές μέσω θανάτου και επαναφοράς στη ζωή), οι ανεξήγητες και παράξενες καταστάσεις της ζωής. Βίαιος και ασυνήθης θάνατος, (ο φυσικός θάνατος σχετίζεται με τον 4ο οίκο).

9ος οίκος

1/3 Ταξίδια, περιοδείες, διεύρυνση της ενεργητικότητας, ανάπτυξη του πολιτισμού και του μορφωτικού επιπέδου μέσω της γνωριμίας και της αντίληψης των πολιτισμών των άλλων λαών.

Εδώ, λαμβάνεται σοβαρά το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η ακμή του 9ου οίκου, καθώς επίσης και ο Δεκανός, ο οποίος μας εκφράζει πάλι το αντίστοιχο ζώδιό του.

Αν ο 9ος οίκος βρίσκεται στον Κριό, μέσω πολιτισμού των Αρίων λαών.
Αν βρίσκεται στον Ταύρο, μέσω της Αρχαίας Αιγύπτου.
Στους Διδύμους, μέσω της Αρχαίας Ελλάδας.
Στον Καρκίνο, μέσω Ινδουιστικών, όχι βουδιστικών θρησκειών.
Στον Λέοντα, μέσω της γνώσης της Περσικής θρησκείας του Πυρός.
Στην Παρθένο, μέσω της Κορέας και της Ιαπωνίας.
Στο Ζυγό, μέσω των γνώσεων των Κελτών, Βρεταννών και της Αρχαίας Ινδοκίνας.
Στο Σκορπιό, των Χαλδαίων και των Βαβυλωνίων.
Στον Τοξότη, της Νοτίου Αμερικής (Ίνκας).
Στον Αιγόκερω, μέσω των γνώσεων του Κινεζικού Ταοϊσμού, του Ζεν-Βουδισμού και του Κομφουκισμού.
Στον Υδροχόο, μέσω του Βουδισμού και
Στους Ιχθείς, μέσω των Καββαλιστικών παραδόσεων, του Ισλαμισμού και του Χριστιανισμού.
Ο Σκορπιός στον 9ο οίκο, σχετίζεται με την κρυφή μαγεία, λόγω της Προζερπίνης.Η Προζερπίνη είναι ένας πλανήτης, που βρίσκεται πέρα από τον Πλούτωνα, όχι επαρκώς εξερευνημένος. Σε κάθε ζώδιο μένει 65 χρόνια. Εισήλθε στο ζώδιο του Ζυγού στις 20 Φεβρουαρίου 1918, ενώ στο ζώδιο του Σκορπιού στις 9 Φεβρουαρίου 1983. Η επίδρασή της δείχνει, τι πρέπει ο άνθρωπος ν’απαρνηθεί πλήρως ή τι πρέπει ν’αλλάξει ή να διαλύσει και να το αναδημιουργήσει σε εντελώς νέες βάσεις, δηλαδή είναι δείκτης μεταλλαγής της ζωής μας σε κάποιο σημείο, ανάλογα με τον οίκο στον οποίο βρίσκεται και κυρίως στους 1ο , 4ο, 7ο και 10ο. Οι όψεις στις οποίες λειτουργεί είναι το τρίγωνο, η αντίθεση και η σύνοδος, οι οποίες λειτουργούν αρμονικά, σε αντίθεση με το τετράγωνο, το οποίο λειτουργεί αρνητικά. Πλήρης ανάλυση της Προζερπίνης στους οίκους και στα ζώδια αναφέρεται με λεπτομέρειες στο βιβλίο «Φαέθων και Προζερπίνη» των εκδόσεων «Ηλίανθος».

2/3 Ιεραποστολική δραστηριότητα, (πνευματικό κύρος το οποίο διδάσκουμε), οι μαθητές μας, οι οποίοι μας ακολουθούν.
3/3 Η κοσμοθεωρία, η ιδεολογία, η πίστη, η θρησκεία, οι πεποιθήσεις στις οποίες καταλήγουμε στο τέλος της ζωής και η πνευματική ανωτερότητα σε σχέση με τους άλλους.

10ος οίκος

1/3 Ο σκοπός τον οποίο βάζουμε και οι δυνατότητες επίτευξής του, σχέσεις προς τον πατέρα στο γυναικείο ωροσκόπιο και προς τη μητέρα στο ανδρικό. Εδώ, αν έχει χαθεί σε μικρή ηλικία ο ένας από τους δύο γονείς, ο 10ος οίκος, είναι ο οίκος του γονέα που απόμεινε.
2/3 Η κοινωνική δραστηριότητα, η καριέρα, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες στην υπηρεσία, η πιθανότητα εξουσίας επάνω στους ανθρώπους, οι υφιστάμενοί μας.
3/3 Η ανωτάτη εκπαίδευση και τα μέσα και οι μέθοδοι επίτευξης του επαγγελματισμού.

11ος οίκος

1/3 Τα σχέδια, οι αναζητήσεις, η απάρνηση των παλαιών μορφών της ζωής και η προσπάθεια δημιουργίας καινούργιων.
2/3 Οι φίλοι, η εκλεκτή κοινωνία, ο στενός κύκλος, τα άτομα δικών μας πεποιθήσεων.
3/3 Η συμπεριφορά και η σχέση μας με τις κοινωνικές αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και η διόρθωση της δικής μας τύχης.

12ος οίκος

1/3 Κρυφές ασθένειες, φοβίες, κρυφοί εχθροί, καταπολέμηση των κακών ελαττωμάτων μας, ξεσκέπασμα των μηχανορραφιών των κρυφών εχθρών.
2/3 Εργασία στις κλειστές επιχειρήσεις, μυστικές δουλειές (κατάσκοποι), βίαιος περιορισμός της ελευθερίας (φυλακή, νοσοκομείο), δουλειά υπό επιτήρηση.
3/3 Εξαγωγή συμπερασμάτων δραστηριότητας, κατανόηση σε βάθος κάθε μυστικού, μυστηριώδους και κρυφού. Μυστικές αποκρυφιστικές ασχολίες, αυτοσυγκέντρωση, νιρβάνα, ζωή στην αγκαλιά της φύσεως.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Όλα τα τρίτα τριτημόρια (3/3) των οίκων, στους οίκους 4ο, 8ο και 12ο έχουν αποκρυφιστική σημασία για τα άτομα.

 

Ε. Σούρδη Ζάχαρη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments