3 2 votes
Article Rating

Ανδρικό θέμα με στοιχεία γέννησης: 27.06.1976, Αθήνα 10:26 π.μ. Πυρήνας στον Σκορπιό. Με πυρήνα στον Σκορπιό το άτομο είναι εσωστρεφές, κλειστό με έντονα συναισθήματα και δύσκολα τα εξωτερικεύει, μεγάλα πάθη, τραγικά γεγονότα στη ζωή του, έλξη προς το θάνατο και μεταφυσική, ψύχραιμος, σοβαρός με έντονη απαισιοδοξία.

Ο ωροσκόπος σε βασιλικό αστέρα, στο Λέοντα, δείχνει άτομο μάλλον πληθωρικό με καλή εξωτερική εμφάνιση, αλλά και με ένα χαρακτήρα, μάλλον επιθετικό μιας και ο Άρης είναι κοντά στον ωροσκόπο, επιθετικότητα που δεν είναι ορατή με την πρώτη ματιά γιατί ο Άρης έρχεται από το 12ο οίκο και το κρύβει.

 Ο 1ος οίκος άδειος και ο κυβερνήτης του 1ου οίκου στον Καρκίνο στον 11ο, αυτό δείχνει πως οι στόχοι είναι προσηλωμένοι στην οικογένεια. Δείχνει πως όλη του η έκφραση σφραγίζεται από την κληρονομικότητα (Καρκίνος) και εκδηλώνεται σε συλλογικούς χώρους. Ο κυβερνήτης του 1ου στον 11ο δείχνει άτομο που το ενδιαφέρει η συλλογικότητα, θέλει να είναι σε ομάδες, να έχει φιλίες αλλά αυτό δεν το καταφέρνει εύκολα γιατί ο Ήλιος δέχεται τετράγωνο από τον Πλούτωνα. Αυτό το τετράγωνο είτε διαλύει φιλίες, είτε το κάνει να θέλει να είναι εξουσιαστικός με τις φιλίες, κάτι που τις αναιρεί τελικά. Πάντως, άδειος 1ος οίκος είναι συνήθως ένδειξη πως σε επίπεδο τουλάχιστον εξωτερικό δεν έχει κάτι το χτυπητό και φαίνονται έντονα τα στοιχεία του κυβερνήτη και του ζωδίου στο οποίο είναι ο κυβερνήτης.

 Ο 2ος οίκος, (η ακμή) έχει ακριβείας τρίγωνο με τον Δία, κάτι που δείχνει εύνοια στα οικονομικά. Άλλωστε και ο κυβερνήτης του 2ου ο Ερμής είναι στη θέση του, στους Διδύμους, πάνω σε πολύ καλό απλανή τον Rigel και σε τρίγωνο με Πλούτωνα, με ανοχή βέβαια, ο οποίος πάλι βρίσκεται στο 2ο οίκο. Η εύνοια στα οικονομικά φαίνεται από τα εξής:

 • σπούδασε οικονομικά
 • βρήκε αμέσως εργασία ως οικονομολόγος σε τράπεζα.
 • έχει πολλά ακίνητα από τους γονείς του.
 • Γενικά δεν υπέφερε ποτέ από οικονομικά.

Όμως ο φυσικός κυβερνήτης του 2ου -η Αφροδίτη- είναι καμένος από τον Ήλιο (Αφροδίτη στις 8ο Καρκίνου και Ήλιος στις 5ο Καρκίνου) και σε ακριβείας τετράγωνο με Πλούτωνα. Αυτό λειτούργησε στο ν’ αποκτήσει ακίνητα μετά από θάνατο.

 Ο 3ος οίκος, έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη, η οποία είναι σε δύσκολη όψη με Πλούτωνα, κάτι που δείχνει πως τα θέματα του 3ου οίκου θα είναι μάλλον δύσκολα, όχι όμως τραγικό, γιατί ο φυσικός κυβερνήτης του 3ου ο Ερμής είναι στη θέση του και πάνω σε καλό απλανή. Τα προβλήματα που είχε στον 3ο ήταν προβλήματα κυρίως με την αδελφή του, με την οποία βρίσκεται σε συνεχή αντιπαράθεση και η οποία ήταν πάντα εκκεντρική, αλλοπρόσαλλη και προκλητική. Πάντως ο Ουρανός και ο Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο δείχνουν ιδιόρρυθμες σχέσεις μέσα σε χώρους 3ου οίκου. Πράγματι το άτομο αυτό έζησε έναν ιδιόρρυθμο έρωτα σε ηλικία 16 ετών (ανάλογα με την μοίρα που είναι ένας πλανήτης δείχνει και την ηλικία που ενεργοποιείται – ο Ερμής είναι στις 16ο Διδύμων). Με Ουρανό στον 3ο πρέπει να είναι άτομο ιδιαίτερα έξυπνο, με βαθιά σκέψη, αλλά, όλο αυτό το δυναμικό δεν εξωτερικεύεται πολύ γιατί ο Ουρανός κάνει τετράγωνο ακριβείας με Κρόνο, έτσι υπάρχει μια σύγκρουση στο μυαλό του ανάμεσα στο συντηρητισμό και την επανάσταση.

 Ο 4ος οίκος, η ακμή του είναι σε πολύ κακή μοίρα του Σκορπιού, (στις 23ο) πάνω στον απλανή Serpenti (22ο Σκορπιού) δηλαδή κοντά σε καταραμένη μοίρα. Μεγάλα προβλήματα στο σπίτι, αρνητική ενέργεια στο σπίτι. Με τον Ποσειδώνα μέσα στο 4ο ένα μυστικό μέσα στην οικογένεια, το οποίο έχει πιθανόν να κάνει με συγγενείς. Γενικά μέσα στην οικογένεια επικρατούσε πάντα ένα κλίμα σιωπής. Οι γονείς συνεχώς τσακώνονταν, κανείς ποτέ δεν ήξερε τι ακριβώς γινόταν και βέβαια όταν ο Πλούτωνας άγγιξε την ακμή του 4ου οίκου, άρχισε η μεγάλη κακοδαιμονία στην οικογένεια (Μάϊος 1993). Όταν ο Πλούτωνας πήγε στις 23ο Σκορπιού, ακμή του 4ου, μέσα στο σπίτι έγιναν πολύ ακραία γεγονότα:

 • Μια οικιακή βοηθός βουλγαρικής καταγωγής, δήλωσε στη μητέρα πως ο πατέρας έκανε απόπειρα να την βιάσει. Κατόπιν αυτή εκβίαζε και έφυγε ρίχνοντας κατάρες, και απειλώντας πως θα κάνει μαγεία στα παιδιά και στην οικογένεια.
 • Ο νεαρός εκείνη την εποχή με τον τρόπο του αναγκάζει την οικογένεια να δεχτεί μέσα στο σπίτι τον δάσκαλο του γυμναστηρίου, με τον οποίο ήταν ερωτευμένος.

Γενικά, όλα τα χρόνια που ο Πλούτωνας περνούσε από τον 4ο, είχαμε μοιραία γεγονότα στο σπίτι, ψυχική αναστάτωση του παιδιού, σκοτεινά γεγονότα μεταξύ των γονέων, θάνατος του πατέρα (4ος) και συνεχείς θάνατοι συγγενών. Μην ξεχνάμε πως ο κυβερνήτης του 4ου, ο Άρης, είναι στο 12ο οίκο, κάτι που δείχνει ταλαιπωρίες στο χώρο της οικογένειας και επίσης ο Άρης κάνει σκληρή όψη 45ο με τον Πλούτωνα.

 Ο 5ος οίκος, έχει πρώτο κυβερνήτης τον Δία ο οποίος είναι στον Ταύρο σε τετράγωνο με Άρη, κάτι που δείχνει βιαστικές σχέσεις και παράνομες σχέσεις (σε σκληρές όψεις). Οι παράνομες σχέσεις φαίνονται ακόμα πιο καλά αν σκεφτούμε πως και ο Άρης βρίσκεται στο 12ο. Ο δεύτερος κυβερνήτης, ο Κρόνος, είναι και αυτός στο 12ο, κρυφά ερωτικά και γεμάτα ταλαιπωρία μιας και οι δείκτες των ερωτικών είναι χτυπημένοι και σε άσχημο οίκο (12ο).
Γενικά όταν ο 5ος οίκος έχει Κρόνο μέσα ή Αιγόκερω, τα ερωτικά δεν είναι ποτέ εύκολα, έχουν πολύ παρασκήνιο και συνήθως είναι με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Με όλα αυτά τα δεδομένα του 5ου καταλαβαίνουμε γιατί ο νεαρός δεν μπόρεσε ποτέ να διασκεδάσει σαν τ’ άλλα παιδιά, πάντα ένιωθε μέσα του ένα κενό και επειδή έχει ακμή στον Τοξότη μπορεί και να πείθει τον εαυτό του να διασκεδάζει. Πάντως κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μοναχικότητα και η απομόνωση. Το άτομο επειδή έχει τους ερωτικούς δείκτες στο 12ο και στο ζώδιο του Λέοντα (ζώδιο του έρωτα) δεν είχε ποτέ ολοκληρωμένη σχέση και γι’ αυτό σέρνει επάνω του μια διαρκή πίκρα.

Υπάρχει ακραίος ερωτισμός (Αφροδίτη τετράγωνο Πλούτωνα), το μεσοδιάστημα της σεξουαλικότητας Αφροδίτη/Άρης είναι στις 29ο Καρκίνου ακριβώς πάνω στην ακμή του 12ου και οι δείκτες του ερωτισμού ο Άρης και η Αφροδίτη έχουν ακριβείας όψη 45ο μοιρών μεταξύ τους και ο Άρης σε τετράγωνο με Μαύρη Σελήνη. Τέλος το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Πλούτωνα είναι ακριβώς πάνω στον Άρη και στον Κλήρο της Τύχης (24ο Λέοντα). Άρα ο Κλήρος της Τύχης χάνει την ευεργεσία του λόγω του οίκου και του Άρη (είναι και οι δυο στο 12ο).
Όταν με το σύστημα μοίρα έτος ο Κρόνος έπεσε πάνω στο γενέθλιο Άρη στα 22 χρόνια του, πέθανε ο πατέρας του. Μην ξεχνάμε πως μεσοδιάστημα Άρη/Κρόνου είναι άξονας θανάτου.

 Ο 6ος οίκος έστω και με μόνο 1ο στον Αιγόκερω έχει κυβερνήτη τον Κρόνο γιατί και τον Υδροχόο τον κυβερνάει ο Κρόνος, σύμφωνα με την αρχαία αστρολογία. Πάντως εμείς θα πάρουμε ως κυβερνήτη και τον Ουρανό. Επειδή και οι δυο πλανήτες έχουν άσχημη όψη μεταξύ τους, αυτό είναι κακό σημάδι για τα θέματα 6ου οίκου. Πράγματι κάνει μια εργασία που γενικά θεωρείται καλή, αλλά δεν είναι αυτό που τον ικανοποιεί και σκέφτεται πως θ’ αλλάξει δουλειά – το τρίγωνο του Ουρανού με τα φώτα είναι αυτό που του δίνει βοήθεια στα επαγγελματικά και στην υγεία. Αυτά όμως σ’ ένα φαινομενικό επίπεδο, ουσιαστικά ούτε στη δουλειά είναι ικανοποιημένος λόγω του τετραγώνου Ουρανού με τον Κρόνο και βέβαια και η υγεία δεν είναι ότι καλύτερο (χρόνια κατάθλιψη), επικίνδυνα τροχαία που βέβαια σώθηκε, απλά καταστράφηκαν τ’ αυτοκίνητα.

 Ο 7ος οίκος με ακμή στον Υδροχόο, το άτομο δύσκολα παντρεύεται και αν παντρευτεί θα κάνει έναν πολύ εκκεντρικό γάμο φύσεως Ουρανού. Αν πάρουμε υπόψη πως ο Ουρανός είναι στον 3ο, αυτό δηλώνει και εκκεντρικό γάμο της αδελφής (ο του 7ου στον 3ο) σχέσεις και συνεργασίες ξαφνικές και ίσως ξαφνικά νομικά θέματα.

 Ο 8ος οίκος, έχει κυβερνήτη τον Ποσειδώνα ο οποίος βρίσκεται στον 4ο, κάτι που δείχνει μαγεία στο σπίτι, θάνατος στο σπιτικό, κληρονομικά σχετικά με ακίνητα, σεξουαλικότητα (8ος) θαμμένη (4ος) και θολή (Ποσειδώνας). Ο κυβερνήτης του 8ου ο Ποσειδώνας σε όψη περίεργη με τον Άρη, όψη 108ο δείχνει ακραίες ερωτικές παρεκκλίσεις που όμως δεν εκδηλώνονται για δύο λόγους:

 • Ο Άρης είναι στο 12ο οίκο.
 • Η όψη είναι επίσης κρόνιας φύσεως, μην ξεχνάμε επίσης πως οι δυο φυσικοί κυβερνήτες του 8ου, ο Άρης και ο Πλούτωνας κάνουν ακριβείας γωνία 45ο μεταξύ τους και στο μεσοδιάστημά τους είναι στις 16ο παρθένου σε ακριβείας τετράγωνο με Ερμή, κάτι που δηλώνει εμπλοκή μεσοδιάστημα Άρη/Πλούτωνα με Ερμή και που δείχνει τάσεις φανατισμού, εμμονής και προσήλωσης που σημαίνει πως αν μια φορά ερωτευθεί, ερωτεύεται για πάντα.

 Ο 9ος οίκος έχει ακμή που δεν μας ενθουσιάζει μιας και βρίσκεται στις 21ο Κριού, πάνω στον απλανή Baten Kaitos ο οποίος συνδέεται με ναυάγια κάθε μορφής και επίσης εκεί βρίσκεται η απόλυτη πτώση του Κρόνου. Ο πλανήτης στην απόλυτη πτώση είναι φυσικό να βγάλει τις χειρότερες ποιότητές του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Κρόνος θα βγάλει ματαιώσεις, ακυρώσεις, καθυστερήσεις. Επειδή ο Κρόνος συνδέεται με πατέρα, οι καθυστερήσεις αυτές θα έχουν να κάνουν πιθανόν με αυτόν. Πράγματι το άτομο αυτό καθυστέρησε τις σπουδές λόγω αιφνιδίου θανάτου του πατέρα, ματαιώθηκαν επιθυμίες για σπουδές στο εξωτερικό για τον ίδιο λόγο, αναβλήθησαν επιθυμίες για άλλου είδους σπουδές. Γενικά οι σπουδές δεν του χαρίστηκαν ποτέ. Το ότι μπόρεσε να σπουδάσει οφείλεται στους εξής παράγοντες:

 • Η ακμή του 9ου κάνει ακριβείας τρίγωνο με τον κυβερνήτη του 9ου τον Άρη.
 • Ο κυβερνήτης του 9ου κάνει ακριβείας σύνοδο με τον Κλήρο της Τύχης.
 • Ο φυσικός κυβερνήτης του 9ου βρίσκεται στον 9ο και βρίσκεται σε τονισμένο σημείο του ωροσκοπίου. Αρνητικό επίσης σημάδι για τις σπουδές είναι ο Νότιος Δεσμός ο οποίος συνηγορεί για καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις που αναφέραμε. Ευτυχώς ο Χείρωνας στον ίδιο οίκο λειτουργεί θεραπευτικά στα τραύματα του Νότιου Δεσμού. Ίσως σε προηγούμενες ενσαρκώσεις η ψυχή ν’ ασχολήθηκε με ανώτερες γνώσεις χρησιμοθηρικά. Μπορεί επίσης να σνόμπαρε κάθε μεταφυσική δραστηριότητα που δεν είχε υλιστική απόχρωση (Ταύρος). Η τιμωρία του στην ενσάρκωση αυτή είναι ν’ ασχολείται με θέματα Νότιου Δεσμού (π.χ. οικονομικά) και όταν επιδιώκει μη υλιστική γνώση να βρίσκει ανυπέρβλητες δυσκολίες. Με το Νότιο Δεσμό στον 3ο πρέπει ν’ αρχίσει ένα νέο κύκλο πνευματικής δραστηριότητας, σε θέματα ευρύτερης μεταφυσικής (λόγω Σκορπιού) και στα οποία θα δοθεί με πάθος.
 • Ο Νότιος Δεσμός στον Ταύρο στον 9ο δείχνει μια ολοκλήρωση υλιστικής κοσμοθεώρησης, περασμένης μέσα στο κύτταρο, μέσα από μια μοιραία διαδικασία, προφανώς όταν ήταν μαθητής (μιας και ο Βόρειος Δεσμός είναι στον 3ο) έγινε η πρώτη ρωγμή της υλιστικής αυτής θεώρησης και από τότε η ψυχή ψάχνει συνεχώς μεταφυσικά μονοπάτια στα οποία όμως δεν είναι εύκολο να πάει γιατί έχει να δουλέψει πολύ στο κάρμα του Ταύρου, μιας και έχει πλανήτες στο Νότιο και μάλιστα τον φυσικό κυβερνήτη του 9ου – Δία.

Ο Νότιος Δεσμός στον Ταύρο δείχνει ξεκάθαρα υλιστικό προσανατολισμό σε προηγούμενες ενσαρκώσεις και πιθανότατα έκανε σπουδές με υλιστικό κίνητρο, ή σπουδές υλιστικά προσανατολισμένες. Θα πρέπει τώρα να μάθει πως η ύλη δεν είναι το παν, πως υπάρχουν πραγματικότητες πέρα από την ύλη και γι’ αυτό θα ξεκινήσει μια θητεία σε θέματα μεταφυσικής, αλλά από την αρχή. Θα πρέπει να διαβάσει πολύ καλά αλφαβητάρια του εσωτερισμού και της μεταφυσικής και αυτό θα το κάνει μέσα από διαδικασίες τραυματικές (Σκορπιός) και ξαφνικά χτυπήματα (Ουρανός στον Σκορπιό και Ουρανός σύνοδο στο Βόρειο Δεσμό).

 Ο 10ος οίκος, το Μεσουράνημα, βρίσκεται στις 23ο Ταύρου με τον πλανήτη Δία εφαπτόμενο, κάτι που μπορεί να δηλώνει τα εξής:

 • Εύνοια στην καριέρα και γενικότερα στη σταδιοδρομία.
 • Επίδραση κάποιου συγγενή ή κάποιου Διικού προσώπου (ιερωμένος, καθηγητής κ.ά.) στο πεπρωμένο.
 • Εύνοια του πατέρα στην επαγγελματική καριέρα του ατόμου.
 • Ένα επάγγελμα φύσεως Δία (π.χ. καθηγητής).
 • Επίδραση εξωτερικού στην καριέρα.
 • Όλα τα παραπάνω συνέβησαν. Συγκεκριμένα:
 • Μπόρεσε να ολοκληρώσει τις σπουδές του παρά τις αντιξοότητες, να βρει εύκολα εργασία της ιδιότητάς του.
 • Κάποιος καθηγητής του από τα μαθητικά του χρόνια προσπάθησε να του δείξει πως υπάρχουν και άλλες πραγματικότητες πέρα από αυτές που συλλαμβάνουν οι πέντε αισθήσεις, προσπάθησε δηλαδή να τον πάει στον κόσμο του Σκορπιού. Ο πατέρας αφενός δεν παρενεύει στις επαγγελματικές του επιλογές, αφετέρου στον στήριξε σε αυτές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό, αλλά στις σκέψεις του υπάρχει η επιθυμία να κάνει κάποιες άλλες σπουδές, δεν νιώθει ικανοποίηση με αυτό που κάνει. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως αρέσκεται να μεταδίδει γνώσεις σε μικρά παιδιά κάνοντάς τους δωρεάν μαθήματα. Η τράπεζα που εργάζεται είναι τράπεζα του εξωτερικού.
Μέσα στο 10ο υπάρχει και ο πλανήτης Ερμής σε άριστη θέση και σχεδόν πάνω σε άριστο απλανή (Rigel) χωρίς καμιά δυσμενή γωνία παρά μόνο ευνοϊκές. Ο Ερμής στον οίκο της καριέρας δίνει προδιάθεση για επιτυχία στα θέματα του πλανήτη (εμπόριο, λόγος, επικοινωνία κ.ά.) και προφανώς στα πλαίσια της υπάρχουσας εργασίας του θα πρέπει να είναι άριστος στις δημόσιες σχέσεις, καλός πωλητής, άψογος σε τυχόν υπολογισμούς και γενικά να είναι άκρως επικοινωνιακός.

 Ο 11ος οίκος έχει ακμή σε πολύ καλό απλανή, Betelgeuse, κάτι που δείχνει εύνοια στα θέματα του 11ου. Πράγματι εύκολα μπορούσε να συνυπάρχει σε συλλογικούς χώρους, δεν του έλειψαν οι φιλίες, παρόλο που δεν τις επεδίωκε ιδιαίτερα και γενικά οι επαγγελματικοί στόχοι έστω και με καθυστερήσεις πραγματοποιούνταν. Το ότι η ακμή είναι στους Διδύμους και ο κυβερνήτης ο Ερμής είναι πανίσχυρος και γωνιακός είναι ασφαλώς εγγύηση για επίτευξη των στόχων.
Μέσα στον 11ο υπάρχουν τα φώτα κάτι που δείχνει μεγάλη εύνοια. Όμως, παρόλο που είχε πάντα εύκολα φιλίες και επαφές με συλλογικούς χώρους, ποτέ δεν το απολάμβανε, γιατί:

 • Οι τρεις πλανήτες στον 11ο είναι χτυπημένοι με όψη τετραγώνου από Πλούτωνα.
 • Χτυπιούνται επίσης και από τον Άρη με όψη 45ο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι δικοί του να τον ονομάζουν μέχρι και μισάνθρωπο και να λένε πως έχει τον ανθρωποδιώχτη. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται με άλλους αλλά κατά βάθος να είναι πάντα μόνος του και μέσα στο πλήθος προσπαθεί να ξεχάσει τη θανάσιμη μοναξιά του. Όμως όταν βρεθεί με κάποιο άτομο για πολύ θα κουραστεί να υποκρίνεται τον κοινωνικό, και τότε ή θα αποδράσει ή θα κάνει τους άλλους ν’ απομακρυνθούν. Φυσικά όλα αυτά ισχύουν και για τις ερωτικές σχέσεις γιατί οι πλανήτες στον 11ο με πολικότητα λειτουργούν και στον απέναντι οίκο, τον 5ο.

 Ο 12ος οίκος είναι στον Καρκίνο, άρα έχει κυβερνήτη τη Σελήνη, η οποία είναι μεν στη θέση της στον Καρκίνο αλλά καμένη και χτυπημένη από τον Πλούτωνα με τετράγωνο. Αυτό σημαίνει ταραγμένο ψυχισμό αλλά που μπορεί και κρατιέται και μπορεί πολλές φορές να ξεγελά και τον εαυτό του. Ο δεύτερος κυβερνήτης του 12ου ο Ήλιος είναι και αυτός σε τετράγωνο με Πλούτωνα κάτι που δείχνει ακόμα περισσότερο τον ταραγμένο ψυχισμό. Ο Κρόνος στην ακμή του 12ου δείχνει ακόμα περισσότερο την εσωστρέφεια του ατόμου, είναι ένδειξη στεναχώριας από τον πατέρα και βέβαια δείχνει και την ταλαιπωρία που υπέστει ο πατέρας. Αν πάλι πάρουμε υπόψη πως ο Κρόνος κυβερνά και τον 5ο οίκο, αυτό δηλώνει κρυμμένα ερωτικά, δείχνει πως θέματα ερωτικά είναι βαθιά θαμμένα και εμπλέκονται σ’ αυτά πρόσωπα μεγαλύτερα στην ηλικία ή παίζονται περίεργα παιχνίδια ψυχολογικής υφής με το πατρικό πρότυπο.

Ο Άρης πάλι μέσα στο 12ο είναι άλλη μια ένδειξη για κρυφά ερωτικά, δείχνει ένα άτομο που έχει ερωτική ζωή καθαρά ιδιωτική και βέβαια δείχνει το έντονο παρασκήνιο στην ερωτική του ζωή. Ταραγμένο υποσυνείδητο μιας και οι δύο κακοποιοί βρίσκονται σ’ αυτόν τον οίκο και οι κυβερνήτες του εμπλέκονται με τον Πλούτωνα. Γενικά Άρης, Κρόνος στο 12ο συνηγορούν για άλυτα ψυχολογικά προβλήματα και δίνουν μια έλξη για θέματα θανάτου και βαριάς μεταφυσικής. Ο Άρης στο 12ο είναι ένδειξη ατυχημάτων και ο Κρόνος στον ίδιο οίκο είναι ένδειξη μοναξιάς.

Έλεγχος Υγείας

Η υγεία αστρολογικά εξετάζεται από τον Ήλιο, τη Σελήνη, τους κυβερνήτες 6ου και 12ου, πλανήτες μέσα σ’ αυτούς, τις ακμές τους, το μεσοδιάστημα της υγείας Ήλιος/Σελήνη, το μεσοδιάστημα ασθενειών Κρόνος/Ποσειδώνας, το μεσοδιάστημα εξασθένησης Άρης/Ποσειδώνας και βέβαια τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα που είναι και δείκτες υγείας. Φυσικά μελετάμε και τον 8ο για να δούμε τη μακροζωία.

 Ο Ήλιος σε δύσκολη όψη με Πλούτωνα είναι μια ένδειξη αντοχής αλλά και συνάντησης πολλών δυσκολιών στη ζωή. Το τρίγωνο με Ουρανό είναι ένδειξη υπέρβασης ξαφνικών προβλημάτων υγείας. Ο Ήλιος είναι σημαντικός ως δείκτης υγείας γιατί κυβερνά και τον ωροσκόπο και συγκυβερνά το 12ο.
Το τετράγωνο με τον Πλούτωνα είναι περισσότερο ένδειξη προβλημάτων σε επίπεδο ψυχικής υγείας (γιατί κυβερνάει το 12ο). Η Σελήνη σε τρίγωνο κι αυτή με Ουρανό, κυβερνήτης του 12ου και σε σκληρή όψη με Πλούτωνα είναι και αυτή ένδειξη για ψυχολογικά προβλήματα (12ος). Είναι επίσης καμένη, κάτι που σημαίνει πως το άτομο έχει γεννηθεί με Νέα Σελήνη, και γεννήσεις στη Νέα Σελήνη είναι συνήθως ένδειξη ασθενικότητας.

 Το Μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης στις 4ο περίπου του Καρκίνου δεν ενεργοποιείται από κάποιο πλανήτη, άρα το δεδομένο της υποτονικής ιδιοσυγκρασίας παραμένει.

 Ο Κρόνος κυβερνήτης του 6ου στο 12ο, δεν είναι καλό σημάδι για ψυχική κυρίως υγεία.

 Η Αφροδίτη κυβερνήτης του Μεσουρανήματος σε ακριβείας τετράγωνο με Πλούτωνα είναι δύσκολη ένδειξη και για θέματα καριέρας, και για γονείς αλλά και για την ψυχική κυρίως υγεία του ατόμου.

 Το Μεσοδιάστημα των ασθενειών Κρόνου/Ποσειδώνα είναι στις 6ο Ζυγού, ενεργοποιείται με τετράγωνο από τον Ήλιο, βρίσκεται κοντά στον Πλούτωνα, και ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ήλιου/Σελήνης στις 4ο Καρκίνου. Αυτά μπορεί να σημαίνουν: α) σωματική αντίδραση ή ασθένεια σαν αποτέλεσμα συναισθηματικού πόνου ή εκνευρισμού,β) βαριά συναισθηματική καταπίεση (λόγω εμπλοκής Πλούτωνα), γ) συναισθηματική καταπίεση και αναστολές και μεγάλη απαισιοδοξία από όλους τους παράγοντες που αναφέραμε. Είναι ξεκάθαρα πως αυτό το άτομο έχει έντονα ψυχολογικά προβλήματα που πολλές φορές σωματοποιούνται. Επίσης είναι άτομο απαισιόδοξο και αυτή η απαισιοδοξία λειτουργεί ανασταλτικά στο να μπορέσει να ελέγξει κάποιο πρόβλημα υγείας. Ευτυχώς ο Δίας είναι πάνω στο Μεσουράνημα και έτσι λειτουργεί ως δυνατός αντισταθμικός παράγοντας στα τυχόν προβλήματα υγείας που έχει και δίνει μια νότα αισιοδοξίας μέσα σ’ αυτό το φάσμα παραίτησης και απαισιοδοξίας.

Σεξουαλικότητα

Για μελέτη σεξουαλικότητας εξετάζουμε:
 ακμή 5ου, κυβερνήτη 5ου και πλανήτες στον 5ο.
 Αφροδίτη και όψεις που κάνει.
 Άρης και όψεις που κάνει.
 Μεσοδιάστημα Άρη/Αφροδίτης.
 Μαύρη Σελήνη.
Ο 5ος οίκος είναι άδειος έχει πρώτο κυβερνήτη τον Δία και δεύτερο τον Κρόνο. Ο Δίας κάνει δύσκολη όψη με τον Άρη, κάτι που θα μπορούσε να δηλώσει βιαστικές σχέσεις, και παράνομες σχέσεις, σχέσεις δηλαδή που δεν έχουν κοινωνική έγκριση.
Ο δεύτερος κυβερνήτης του 5ου, ο Κρόνος είναι σε αδυναμία στο Λέοντα και στον οίκο του πόνου και του παρασκηνίου (12ος).

 • Και οι δύο κυβερνήτες συνηγορούν για κρυφές σχέσεις, ακόμα και για παράνομες σχέσεις.
 • Ο φυσικός κυβερνήτης του 5ου, ο Ήλιος, σε σκληρή όψη με τον Πλούτωνα (τετράγωνο), είναι ένδειξη για σκοτεινές σχέσεις, για σχέσεις τις οποίες παίζονται παιχνίδια υπόγεια, για σχέσεις ακραίες.
 • Η Αφροδίτη, φυσικός δείκτης των ερωτικών σε ακριβείας τετράγωνο με Πλούτωνα, δείχνει ακραία σεξουαλικότητα, ακραία πάθη και επειδή στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Πλούτωνα βρίσκεται ο Άρης είναι πιθανόν κάποιος βιασμός κυριολεκτικός ή μεταφορικός.
 • Ο Άρης στο 12ο είναι μια άλλη ένδειξη για σκοτεινές σχέσεις, σχέσεις παρασκηνιακές και παράνομες.
 • Το μεσοδιάστημα σεξουαλικότητας Αφροδίτης/Άρη πάνω στον Κρόνο στον 12ο οίκο, δείχνει αναστολές, περιορισμούς στην ερωτική ζωή, τάση για μια μη φυσιολογική σεξουαλική έκφραση, άρα για αποκλίνουσα ερωτική συμπεριφορά.
 • Ο Άρης και ο Ποσειδώνας σε όψη 108ο (όψη 108ο (decile) είναι ένδειξη λανθασμένης κατεύθυνσης της ενέργειας, σοβαρή ένδειξη ομοφυλοφιλίας κατά Ebertin. Το μεσοδιάστημα Άρη/Ποσειδώνα είναι στις 17ο ζυγού, το οποίο δεν ενεργοποιείται παρά μόνο από το Βέρτεξ που είναι στις 17ο Αιγόκερω. Αυτό σημαίνει πως άτομα που μοιραία υπεισέρχονται στη ζωή του προκαλούν εξασθένηση, αποδόμηση.
 • Υπάρχει δηλαδή ο κίνδυνος, όταν εμπλακεί ερωτικά με ένα άτομο να υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία, να μην έχει όρεξη να κάνει απολύτως τίποτα. Επειδή το Βέρτεξ είναι στον Αιγόκερω, ο πατέρας λειτούργησε ως παράγοντας εξασθένησης.

 

Χρήστος Παϊζης

Πηγή: Αστρολογία για όλους

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments