5 1 vote
Article Rating

Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη εάν η απιστία είναι γένους Θηλυκού ή Αρσενικού. Η επιστήμη δίνει διάφορα αποτελέσματα από έρευνες που κάνει όπως ότι γιατί μερικές γυναίκες έχουν την τάση να «ξενοκοιτάζουν»: φταίει ο κύκλος της περιόδου τους. Στατιστικές που έγιναν από διάφορα περιοδικά σε όλο τον κόσμο μας δείχνουν πως προσπαθεί ο καθένας να προσελκύσει το αντίθετο φύλλο. Ψέματα για την οικονομική κατάσταση περισσότερη προσοχή στην εμφάνιση κ.α.

Η απιστία είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές που δύναται να μας προκαλέσει ο σύντροφός μας. Μπορεί να είναι συναγερμός για τη σχέση ή σημάδι εγκατάλειψης. Οι λόγοι της απιστίας είναι ποικίλοι και διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατάσταση που βιώνει ο καθένας, αλλά και με το χαρακτήρα του.
Παραθέτουμε ένα μικρό αστρολογικό οδηγό που ενδέχεται να βοηθήσει το ζευγάρι σε ένα γενικό πλαίσιο.

ΚΡΙΟΣ

Παθιασμένοι, επιθετικοί και εκδηλωτικοί, θέλουν να τους αποδέχονται, και συνήθως δεν ντρέπονται να διεκδικούν το αντικείμενο της στοργής τους. Στις ερωτικές τους σχέσεις απολαμβάνουν συνήθως τα πρώτα στάδια του φλερτ, και την πρόκληση του κυνηγιού. Στη ιδανική περίπτωση θα βρούν έναν σύντροφο που θα τους κάνει να αναρωτιούνται συνέχεια, ή τουλάχιστον θα ξέρει πώς να κρατήσει το ενδιαφέρον στη σχέση τους. Ωστόσο, τελικά, θα ήταν καλύτερα να παίρνουν τα πράγματα πιο ανάλαφρα, καθώς έχουν την τάση να γίνονται ζηλιάρηδες αν η κατάσταση σοβαρέψει!

Όταν πραγματικά ανοίξουν την καρδιά σας, μπορούν να γίνετε πολύ πιστοί, και να δεσμευτούν ειλικρινά.
Οι κακές τους συνήθειες όμως, δύσκολα κόβονται, και είναι ότι τους αρέσει το φλέρτ. Το καλό στην περίπτωσή τους είναι ότι μένουν συνήθως μόνο εκεί.

ΤΑΥΡΟΣ

Στοργικοί και αφοσιωμένοι, γενικά είναι συνεργάσιμοι και πιστοί σύντροφοι. Στις σχέσεις τους, είτε αισθηματικές είτε φιλικές, η Αφροδίτη στον Ταύρο μπορεί να τους κάνει υπερβολικά προσκολλημένους σε καταστάσεις, που στην πραγματικότητα θα ήταν καλύτερα να διακόψουν. Συνήθως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αποφεύγουν τις αλλαγές, αφού οι αλλαγές είναι κάτι με το οποίο οι Ταύροι δεν νοιώθουν πολύ άνετα. Τα ίδια χαρακτηριστικά που τους κάνουν πιστούς και αφοσιωμένους, μπορεί να μετατραπούν σε ζήλεια και κτητικότητα, αν ξεφύγουν από τον έλεγχό τους.
Απολαμβάνετε ολοκληρωτικά και απόλυτα όλα τα ωραία πράγματα που προσφέρει η ζωή. Γενικά είναι πολύ αισθησιακά άτομα. Εκτιμούν βαθιά το ωραίο σε κάθε μορφή του, ειδικά όταν εκφράζει φυσική απλότητα και σταθερή αξία. Μπορείτε πραγματικά να υπολογίζετε στην πίστη και στην αφοσίωσή τους, αν βέβαια δεν τους κάνετε να σκάσουν από την ζήλια.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι φιλικοί, κοινωνικοί, γοητευτικοί με το ευχάριστο λέγειν, τους αρέσουν οι χαρούμενες συζητήσεις και έχουν αρκετές κοινωνικές επαφές. Η αγάπη που έχουν οι Δίδυμοι για την ποικιλία τους έχει δώσει την φήμη της ιδιοτροπίας. Βλέπετε πως οι πεταλούδες πετούν από λουλούδι σε λουλούδι;
Αυτή συχνά είναι η προσέγγιση των Διδύμων στην ερωτική τους ζωή.

Το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνουν στους άλλους ανθρώπους, μπορεί να φαίνεται σαν ερωτοτροπία σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη που έχουν για κοινωνική επαφή. Όμως, παρ’όλο που οι Δίδυμοι μπορεί να έχουν πολλές ρομαντικές σχέσεις, έχουν την ικανότητα να σταθεροποιούνται όταν βρούν τον άνθρωπο που μπορεί να υποκινήσει τα πνευματικά τους ενδιαφέροντα, και που μπορεί να απολαύσει την ποικιλία της ζωής μαζί τους.
Αν είστε από τους υπερβολικά ζηλιάρηδες συντρόφους, ένας Δίδυμος δεν κάνει γιά σας. Μάθετε να μοιράζεστε την ζωή σας με τις παρέες τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Είναι ρομαντικοί, συναισθηματικοί, γοητευτικοί και αφιλοκερδείς. Συνήθως τους αρέσει να θέλουν να προσέχουν και να φροντίζουν τους άλλους, ή μπορεί να απαιτούν το ίδιο απ’ αυτούς. Πρέπει όμως να βρούν την ισορροπία τους. Η αγάπη για αυτούς, σημαίνει ασφάλεια και μπορεί να τους εκμεταλλευτούν οι άλλοι γύρω τους, επειδή καταλαβαίνουν την ανάγκη που έχουν να τους φροντίζουν.

Ακόμα έχουν την τάση να μπλέκονται με συντρόφους που είναι ανώριμοι. Οι Καρκίνοι ποτέ δεν ξεχνούν τις ρομαντικές σχέσεις τους, ή οποιονδήποτε με τον οποίο είχαν κάποια στενή σχέση. Είναι πολύ σημαντικό γιά τον σύντροφό τους, να τους κάνει να ξεχάσουν τις προηγούμενες εμπειρίες τους. Οι Καρκίνοι όμως είναι και ενα δίκοπο μαχαίρι.

Αν ο σύντροφός τους κάνει το λάθος να ταϊσει την ανασφάλειά τους, τότε είναι πολύ πιθανόν, να αλλάξουν εντελώς συμπεριφορά, και να μεταβληθούν σε «κατά συρροήν» κυνηγοί ερωτικών συντρόφων. Αυτό βέβαια οφείλεται στην καταρρακωμένη τους αυτοπεποίθηση που αναζητάει επειγόντως γιατριά. Στην αντίθετη περίπτωση, ένας Καρκίνος αποτελεί το πρότυπο πίστης και αφοσίωσης στην σχέση του.

ΛΕΩΝ

Είναι στοργικοί, ρομαντικοί και βασικά πιστοί στον σύντροφό τους. Τους αρέσουν οι κοινωνικές συγκεντρώσεις, ειδικά αυτές στις οποίες μπορούν να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής.

Τα Λιοντάρια αναζητούν συχνά την ιδανική σχέση, και πιστεύουν σάυτήν. Είναι καταρχήν ειλικρινείς και ευκολόπιστοι, και ταυτόχρονα ιδιαίτερα γενναιόδωροι συναισθηματικά. Μιά τάση κατά καιρούς που εμφανίζουν, στο να φλερτάρουν γύρω τους, προέρχεται βασικά από την ενδομυχη ανάγκη τους γιά την επιβεβαίωση τού εγωισμού τους. Σταματούν όμως εκεί. Η τιμιότητά τους αγγίζει σίγουρα και την ερωτική τους ζωή. Οι Λιονταρίνες παράλληλα, έχουν έντονη την ανάγκη να προβληθούν στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Γι’ αυτό το λόγο δεν θα είναι σπάνιες οι φορές που θα προσπαθούν να κλέψουν τις ματιές των άλλων. Τα Λιοντάρια γενικά είναι από τα πιό πιστά ζώδια τού ζωδιακού. Ο μόνος κίνδυνος, και σίγουρα αποτελεί μιά ωρολογιακή βόμβα μέσα τους, είναι να μην καταρρακωθεί ο εγωισμός τους. Σε αυτήν την περίπτωση η εκδίκησή τους μπορεί να είναι ολέθρια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι εξαρτημένοι από τους άλλους, αλλά και τους αρέσει και να βοηθούν τα πρόσωπα τού περιβάλλοντός τους.. Είναι ευγενικοί και συμπαθητικοί, αλλά ξέρουν πώς να κρατούν στην άκρη τα συναισθήματά τους, ακόμα και όταν τύχει κάποιος να κλαίει στον ώμο τους. Μπορούν να αγαπούν με πάθος και αφοσίωση, αλλά συνήθως δεν είναι εκδηλωτικοί στην ερωτική τους συμπεριφορά.

Κι αυτό συμβαίνει, καθόσον είναι γενικά λίγο ντροπαλοί, και πάντα περιμένουν τον σύντροφό τους να ανοίξει τα χαρτιά του. Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί να παρεξηγηθεί, καθώς η έλλειψη εκφραστικότητας, μπορεί να μεταφραστεί από τον σύντροφό τους σαν έλλειψη ενδιαφέροντος. Μην κάνετε ποτέ αυτό το λάθος, καθόσον θα κινδυνεύσετε άδικα να χάσετε έναν πολύτιμο σύντροφο.

Ακόμα, μπορεί να τους δείτε να ασκούν σκληρή κριτική στα άτομα που αγαπούν πραγματικά. Αυτό όμως συμβαίνει γιατί απλά θέλουν να έισπράττουν συναισθηματικά όσα κι αυτοί δίνουν. Στις σχέσεις τους είναι από τα πλέον πιστά άτομα. Εδώ όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Παρθένοι, καθόσον είναι πρόσωπα που τους αρέσει να θυσιάζονται γιά άλλα άτομα, μπορεί να προσφερθούν ερωτικά, σε άτομα που δείχνουν ερωτικά αδικημένα. Προσέξτε το.

ΖΥΓΟΣ

Είναι γοητευτικοί, προσιτοί, και τους ενδιαφέρουν πολύ οι άνθρωποι γύρω τους. Θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους και θα αποφύγουν τις συγκρούσεις, όπου είναι δυνατόν. Ψάχνουν την τελειότητα σε μια σχέση ή συνεργασία, και μπορεί να κάνουν πάρα πολλές σχέσεις μέχρι να βρούν το τέλειο.

Από εδώ προέρχεται η φήμη ότι είναι γενικά άστατοι. Όπως και να είναι τα πράγματα, δυσκολεύονται πάντα να αποφασίσουν, καθώς έχουν έμφυτη την ανάγκη να εξετάζουν όλες τις απόψεις και τις πιθανότητες, πριν φτάσουν στο τελικό συμπέρασμα για ο,τιδήποτε. Αυτό το χαρακτηριστικό τους μπορεί εύκολα να τους αποπροσανατολίσει από τους αρχικούς τους στόχους.

Αντιλαμβάνονται και εκτιμούν τα ωραία πράγματα στην ζωή, και όσο περνάει από το χέρι τους, θα προσπαθήσουν να βρούν κάποιο σύντροφο που όχι μόνο θα έχει τις ίδιες αντιλήψεις με αυτούς, αλλά και θα τούς βοηθήσει να τα αποκτήσουν. Η τάση τους γιά απιστία γεννιέται άμεσα από την ανάγκη τους να βρούν κάτι το τέλειο. Αν διαπιστώσετε ότι ο Ζυγός σύντροφός σας, στρέφει τα μάτια του αλλού, αναρωτηθείτε αν κάτι δεν έχει βρεί στο πρόσωπό σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Από τα πλέον παρεξηγημένα ζώδια στο θέμα της ερωτικής απιστίας. Οι Σκορπιοί ξεχωρίζουν με την μαγνητική σεξουαλικότητά τους και το ερωτικό τους πάθος. Αυτό όμως σε καμμιά περίπτωση δεν έχει να κάνει με την αναζήτηση ενός τυχαίου ερωτικού συντρόφου. Οι Σκορπιοί βιώνουν τον έρωτα τόσο βαθιά όσο κανένας άλλος, και είναι από τα άτομα που θα δοθούν ολοκληρωτικά στον σύντροφό τους, αν αυτός τους πείσει ότι αξίζει την προσοχή τους.

Η ερωτική τους ζήλια είναι αξιοσημείωτη, κι αυτό είναι κάτι που οι σύντροφοί τους πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, αν δεν θέλουν να μπούν σε γερές περιπέτειες. Θα ήταν πραγματικά το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε, να προσπαθήσετε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον τους, κάνοντάς τους να ζηλέψουν.

Μην παίζετε με την φωτιά, καθόσον σάυτήν την περίπτωση η ρήξη θα είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι Σκορπιοί δεν αλλάζουν εύκολα ερωτικό ταίρι, όσο η σχέση τους είναι βιώσιμη. Κάθε άλλο μάλιστα. Αν διαπιστώσετε ότι ο Σκορπιός σύντροφός σας έχει απιστήσει, τότε αυτό σημαίνει απλά ότι δεν έχει πλέον καμμιά επαφή μαζί σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είναι από φυσικού τους φιλικοί και εύκολοι στις συναναστροφές τους, και εκπέμπουν μια αύρα ελευθερίας και δροσιάς, που οι άλλοι βρίσκουν ελκυστική. Μπορεί να είναι γενναιόδωροι με τους φίλους τους και έντιμοι σύντροφοι.

Στον έρωτα είναι εκδηλωτικοί, ανοικτοί και δείχνουν εμπιστοσύνη. Μπορεί να ερωτευτούν κάποιον από ξένη χώρα. Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που αγαπά την ελευθερία, έτσι, αν και είναι αρκετά ικανοί για δεσμεύσεις, πρέπει να υπάρχει σε κάθε σχέση τους αρκετός χώρος για να αναπνέουν. Μερικοί Τοξότες θεωρούν πρόκληση τους συμβιβασμούς και τους κανόνες μιας συγκατοίκησης, ενώ άλλοι προτιμούν να παραμείνουν αδέσμευτοι.

Ο Τοξότης είναι γενικά από τα πλέον αξιόπιστα ζώδια στην ερωτική τους ζωή, και οι σύντροφοί τους θα απολαμβάνουν σίγουρα την ψυχική τους γενναιοδωρία. Θα πρέπει όμως να προσέξουν και να μην παρεξηγήσουν την τάση τους γιά καινούργιες γνωριμίες, καθόσον αυτή προέρχεται βασικά από την ανάγκη τους γιά νέες πνευματικές εμπειρίες περισσότερο, παρά ερωτικές. Ο Τοξότης, αν αντιληφθεί ότι ο σύντροφός του δεν τού δίνεται πραγματικά, τότε απλά θα ανοίξει την πόρτα και θα εξαφανιστεί.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αυτή η ζωδιακή θέση, τούς κάνει να έχουνε πολύ σοβαρή συμπεριφορά απέναντι στις σχέσεις τους γενικότερα. Έχουν την ικανότητα να αντέχουν τις δυσκολίες και μερικές φορές ανέχονται ακόμα και σχέσεις που δεν είναι καλές, λόγω της ισχυρής αίσθησης καθήκοντος που τους δίνει ο Αιγόκερως. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διακόψουν ποτέ μιά σχέση, αλλά ότι θα προσπαθήσουν να τη διατηρήσουν μέχρι το οριστικό τέλος.

Προτιμούν να έχουν λίγες, εξαρτημένες, σταθερές σχέσεις αντί για πολλές και περίεργες. Ακόμα και αν μπορούν να είναι πολύ αγαπητοί και αισθησιακοί στην ιδιωτική τους ζωή, γενικά νοιώθουν λίγο άβολα με τις αυθόρμητες εκδηλώσεις στοργής μπροστά σε κόσμο. Μπορεί να τους αρέσει κάποιος που είναι μεγαλύτερός τους, ή κάποιος που είναι σοβαρός ή επιτυχημένος. Αυτή η θέση τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να παραβλέπουν τα συναισθηματικά τους προβλήματα και να επιλέγουν να κάνουν σχέσεις βασισμένες στην κοινωνική κατάσταση.

Η απιστία στην ζωή τους είναι σπάνιο γεγονός. Τα κοινωνικά πρέπει επιρρεάζουν πολύ την συμπεριφορά τους, και πολύ δύσκολα θα αποφασίσουνν να έχουν ταυτόχρονα δύο ερωτικούς συντρόφους. Η απιστία θα έρθει σαν αποτέλεσμα μόνον αν θεωρούν ότι η σχέση τους είναι απόλυτα νεκρή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι από φυσικού τους φιλικοί και συνεργάσιμοι, αλλά μπορεί να φαίνονται στους άλλους κάπως αδιάφοροι και αποστασιοποιημένοι, χάρη στο υπερβολικά ανεξάρτητο πνεύμα τους. Είναι αρκετά δεμένοι με την ελευθερία τους, και ενώ μπορούν να είναι πιστοί όσο όλος ο υπόλοιπος κόσμος, τους αρέσει να διατηρούν κάποιο βαθμό αυτονομίας στις σχέσεις τους. Γενικά, οι φιλίες και οι συνεργασίες τους μπορεί να περιλαμβάνουν αρκετούς ανθρώπους που είναι μόνοι τους (δηλ. αδέσμευτοι).

Αυτή η ζωδιακή θέση μπορεί να φέρει ξαφνικές και αναπάντεχες ερωτικές έλξεις, οι οποίες μπορεί να τελειώσουν το ίδιο ξαφνικά. Στην ιδανική περίπτωση, ο σύντροφός τους είναι για αυτούς τόσο φίλος όσο και εραστής, και καταλαβαίνει ότι η ανάγκη τους για ανεξαρτησία δεν σημαίνει πως δεν ενδιαφέρονται για αυτόν. Λειτουργούν καλά μέσα σε ομάδες, και μπορεί να έλκονται από ομάδες που δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό. Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο του ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και μεγάλης κλίμακας αλλαγών.

Ζουν σύμφωνα με ένα δικό τους κώδικά (που μπορεί να είναι μοναδικός), ανεξάρτητα από το τι πιστεύει η κοινωνία. Το πρόβλημά τους, ή μάλλον το πρόβλημα τού συντρόφου τους, είναι ότι γενικά δεν θεωρούν την απιστία σαν αμάρτημα, και μπορούν κάλλιστα να καταλήξουν σε ένα ξένο κρεββάτι, με τον ίδιο τρόπο που απλά θα αναζητήσουν μιά νέα γέυση στο τραπέζι τους.

ΙΧΘΕΙΣ

Είναι ρομαντικοί, τρυφεροί στην καρδιά και στοργικοί. Έχουν την ικανότητα να καταλαβαίνουν τα αισθήματα των άλλων σαν να τα βιώνουν αυτοί οι ίδιοι. Έχουν έντονη ανάγκη για αγάπη και συχνά δίνονται χωρίς όρια. Αυτή η ζωδιακή θέση στους Ιχθείς σημαίνει ότι πρέπει να προσέξουν την φυσική τους τάση να εξαρτώνται υπερβολικά από τους άλλους, είτε αυτοί είναι εραστές ή φίλοι τους.

Είναι ικανοί να παρατηρούν τους άλλους ανθρώπους κάτω από την επιφάνεια, και ψάχνουν να βρουνε μόνο τις θετικές πλευρές που μπορεί να υπάρχουν. Τους έλκουν οι άνθρωποι που έχουν ειδικές ανάγκες, γιατί με αυτούς μπορούν να αξιοποιήσουν την φυσική τους επιθυμία να βοηθάνε. Αυτό μπορεί να τους κάνει επίσης ελκυστικούς σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να βοηθήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Η προσέγγισή τους στον έρωτα έχει μιά Ουράνια και ιδεαλιστική χροιά, και συνήθως πασχίζουν να ζήσουν μιά ονειρική ρομαντική εμπειρία.

Ο κίνδυνός τους να απιστήσουν θα προέλθει μόνο όταν συνειδητοποιήσουν ότι ο άνθρωπός τους δεν είναι αυτός που θα κάλυπτε τις ιδιαίτερα απαιτητικές συναισθηματικές τους προσδοκίες. Η απομυθοποίηση τού συντρόφου τους είναι ένα συχνό φαινόμενο στις σχέσεις τους, και η απιστία μιά επιβεβλημένη ανάγκη τους τότε.

Μπαφαλούκος Μελέτης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments