4.7 3 votes
Article Rating

Μεταμόρφωση και Αναγέννηση
Στη μυθολογία, ο Θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας ή Άδης όπως ήταν η συνηθισμένη του ονομασία κατά την αρχαιότητα, κυβερνούσε το βασίλειο των νεκρών. Η μοναδική φορά που βγήκε από εκεί ήταν για την αρπαγή της Περσεφόνης. Ιδιαίτερα κτητικός και αυστηρός με τους υποτελείς του, είχε την απόλυτη εξουσία και αν κάποιος προσπαθούσε να φύγει ή να τον εξαπατήσει, η οργή του ήταν ανυπέρβλητη.

Η ονομασία Πλούτων, δόθηκε κατ’ ευφημισμό, από τη λέξη πλούτος, ονομάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα πλούτη που κρύβονται κάτω από τη γη, πάνω στα οποία είχε επίσης εξουσία. Παρ’ όλη τη δυσοίωνη προοπτική του ως θεότητα του κάτω κόσμου και τη σκληρότητα του χαρακτήρα του, αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν η δικαιοσύνη.

Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει τη ζωή στο σκοτάδι, ταυτόχρονα όμως είναι σε θέση να δώσει στον άνθρωπο την ώθηση, ούτως ώστε να αναγκαστεί να δεχτεί την κρυμμένη πλευρά του. Συμβολίζει τις δυνάμεις ενός βαθύ μετασχηματισμού στις ζωές μας. Είναι ο πλανήτης του μετασχηματισμού και της αλλαγής. Αλλάζει κάθε άτομο ξεχωριστά, αλλά λειτουργεί και πάνω στο λεγόμενο συλλογικό ασυνείδητο.

Όλα τα κακά που είναι βαθιά κρυμμένα και για πολύ καιρό, βγαίνουν στην επιφάνεια, αντιμετωπίζονται, καθαρίζονται και αλλάζουν. Υπάρχει πάντα μια κάθοδος στο σκοτάδι, προτού να μπορέσουμε να ανέλθουμε. Είναι η Πλουτώνια ενέργεια πίσω από το χάος και τη σύγχυση που επικρατεί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Πλούτωνας έχει να κάνει με την ψυχολογία μας, το ασυναίσθητο, τα πάθη και τα ένστικτά μας. Επιπλέον έχει να κάνει με τον τρόπο που δεχόμαστε την απόρριψη στη ζωή μας. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι διακρίνει τη μια γενεά από την επόμενη.
Η Πλουτώνια ακτινοβολία είναι πολύ ισχυρή.

Η αρνητική εκδήλωση μιας άσχημης τοποθέτησης του Πλούτωνα μπορεί να εκφραστεί μέσω της βίας, της συναισθηματικής σύγχυσης, της ηττοπάθειας, των εμμονών και των παθών. Βίαιες ή εγκληματικές τάσεις βρίσκονται κρυμμένες στο υποσυνείδητό μας. Η κατάχρηση εξουσίας είναι χαρακτηριστικό ενός Πλούτωνα με άσχημη τοποθέτηση. Η θετική εκδήλωσή της Πλουτώνιας επίδρασης από την άλλη βοηθάει στην φρόνηση, στη συναισθηματική με τη διανοητική ένωση και την ανάδυση μιας κοσμικής συνείδησης από μέσα μας.

Οι ανακαλύψεις και οι αλήθειες που βγαίνουν μέσα από τις επιρροές του Πλούτωνα, συνήθως βιώνονται μέσα από επίπονες διαδικασίες. Είναι στο χέρι μας, σύμφωνα πάντα με την τοποθέτηση του Πλούτωνα στο χάρτη μας κατά ζώδιο και οίκο, να μετουσιώσουμε τις ενέργειές του και οι ίδιοι να επιλέξουμε το δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Θα πρέπει να αντισταθούμε στις άσχημες επιδράσεις του και να μην ακολουθήσουμε μια καταστροφική οδό με αποτέλεσμα την δυστυχία. Η μεγάλη δυνατότητα που μας δίνει ο Πλούτωνας είναι η ευκαιρία από το «θάνατο» στην αναγέννηση.

Ο Πλούτωνας δείχνει επίσης κρυμμένες δυνατότητες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προσπαθήσουμε ώστε ψυχολογικά βιώματα, φοβίες ή συναισθηματικές ανασφάλειες που έχουν προκληθεί εξ αιτίας κακών όψεων του Πλούτωνα, να μην γίνουν εμπόδιο στην πρόοδο και τις ικανότητές μας. Όσοι έχουν έντονη την επιρροή του Πλούτωνα στο ωροσκόπιό τους, διαθέτουν τα μέσα να ανακαλύψουν όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους άλλους. Διαθέτουν τη δύναμη που μπορεί να θεραπεύσει ή να καταστρέψει.
Το πρόβλημα που προκύπτει από την έκφραση της επίδρασης του Πλούτωνα οφείλεται στο ότι η δύναμή του μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που δεν είναι ολοκληρωμένοι.

Στην πραγματικότητα ο Πλούτωνας μας οπλίζει με ελπίδα, πίστη και αγάπη, και μια δημιουργική δύναμη. Δεν τιμωρεί, αλλά μας βοηθάει να εξελιχθούμε. Στο χέρι μας είναι αν αξιοποιήσουμε τα δώρα του. Εξάλλου, ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι πάντα ο εαυτός μας και όχι ο Πλούτωνας.

Ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε και ονομάστηκε πλανήτης το 1930. Η αναζήτησή του είχε αρχίσει όταν καταγράφηκαν διαταραχές στην τροχιά του Ποσειδώνα από τους αστρονόμους. Οι αστρολόγοι ήταν σίγουροι για την ύπαρξη του Πλούτωνα, πριν από την ανακάλυψή του. Το μοναδικό που έγινε μετά από αυτήν, ήταν να μελετηθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του και ο καθορισμός του ως Κυβερνήτη ενός Ζωδίου, του Σκορπιού.

Ο Πλούτωνας ήταν ο πιο μακρινός εξωκρόνιος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα. Ακόμη και με τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια δεν είναι ορατός, εμφανίζεται μόνο ως ένα μικροσκοπικό σημείο. Σαν μέγεθος, είναι ο μισός από τη γη μας. Επίσης, η απόστασή του από τον Ήλιο, δεν έχει την μαθηματική πρόοδο, που σχηματίζουν οι υπόλοιποι Πλανήτες με τον Ήλιο, οπότε δημιουργούσε μια ανομοιομορφία.

Ήταν ο μοναδικός πλανήτης που ακολουθεί δική του τροχιά. Αυτά τα γεγονότα οδήγησαν τους επιστήμονες στο να θεωρήσουν ότι ο Πλούτωνας δεν είναι ένας φυσικός πλανήτης στο ηλιακό σύστημά μας. Ίσως να έχουν δίκιο. Οι πλανήτες πέρα από τον Κρόνο μάς δόθηκαν για να επιταχύνουν την εξέλιξη της γης μας. Αυτό όμως δεν αναιρεί την επίδρασή του. Είναι γεγονός πως στην σχετικά μικρή χρονική αναφορά του ως Πλανήτης, κανένας άλλος δεν έχει αναλυθεί τόσο βαθιά όσον αφορά τις ψυχολογικές του επιδράσεις. Επίσης σε αναδρομικές μελέτες ωροσκοπίων διαπιστώθηκε πως έπαιζε μεγάλο ρόλο.

Από την ανακάλυψη του Πλούτωνα και μετά, παρατηρήθηκε μια έξαρση της βίας. Πόλεμοι, δολοφονίες, απαγωγές, παρασιτική επιβίωση, μαφιόζικες συμμορίες. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να θεωρηθεί ο Πλούτωνας επιβλαβής και καταστροφικός, καθότι επιδρά στο συλλογικό ασυνείδητο. Αυτό ισχύει βέβαια, αλλά δεν είναι παρά η μία όψη του νομίσματος μόνο. Η άλλη πλευρά είναι η θετική χρήση αυτής της ενέργειας.

Τότε έγιναν οι μελέτες για το ασυνείδητο και η προσπάθεια να αποδεχτούμε τους φόβους μας και την σκοτεινή πλευρά μας, από τον Freud και τον Jung. Και αυτό τελικά είναι ο Πλούτωνας. Η σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας. Οι βαθύτεροι φόβοι και ανασφάλειές μας. Πάνω σε αυτά τα σκοτεινά μονοπάτια του εαυτού μας, καλούμαστε να περπατήσουμε, να τα ανακαλύψουμε και να πολεμήσουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό, τις αδυναμίες, τις ανασφάλειες και τις φοβίες μας, ούτως ώστε να εξαλείψουμε ό,τι σκοτεινό και υπόγειο υπάρχει ή υποβόσκει κρυμμένο μέσα μας, μας αποτρέπει από την εξελικτική πορεία μας και μας κρατά γερά δεμένους σε ένα κατώτερο επίπεδο ύπαρξης.

Ο Πλούτωνας στους οίκους

Ο Οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Πλούτωνας μέσα στο γενέθλιο χάρτη μας θα δηλώσει τον τομέα της ζωής στον οποίο το άτομο είναι πιθανό να δοκιμάσει ζητήματα και εμπειρίες ισχύος με κάποιο τρόπο. Ένας άσχημα τοποθετημένος Πλούτωνας θα μπορούσε να δηλώσει μια εμμονή στα θέματα του οίκου στον οποίο βρίσκεται.

Πλούτωνας στον 1ο οίκο
Έντονη προσωπικότητα, ιδιαίτερα όταν είναι ανερχόμενος. Ακόμα όμως κι όταν δεν κάνει στενή σύνοδο με τον Ωροσκόπο, ο Πλούτωνας στον 1ο Οίκο δίνει εξαιρετικά ισχυρό συναίσθημα και πιθανόν κάποια σκληρότητα. Μαθαίνετε να κυριαρχείτε πάνω στον εαυτό σας και να ελέγχετε τις συγκινήσεις σας και τον εαυτό σας. Έχετε ανάγκη να βρίσκεστε απασχολημένοι όλη την ώρα.

Προσοχή όμως στην τάση σας, εξ αιτίας της ανάγκης σας για αυτοέλεγχο, να προσπαθείτε να ελέγχετε και τους άλλους. Τα πάντα για εσάς τίθενται υπό συζήτηση. Διαθέτετε πειστικότητα και μαχητικότητα. Δεν δέχεστε με τίποτα το όχι σαν απάντηση. Ότι και να σας συμβεί, εσείς θα βρίσκετε λύσεις και απαντήσεις. Πρόωρη ωριμότητα κατά την παιδική ηλικία. Η μεταμόρφωση του εαυτού σας, των φίλων σας και του περιβάλλοντός σας, θα είναι συχνό φαινόμενο στη ζωή σας.

 

Πλούτωνας στον 2ο οίκο
Θα εκφράσετε τη δύναμή σας μέσω του πλούτου ή των προσωπικών κτήσεων. Είναι μία εξαίρετη θέση για όσους έχουν δική τους δουλειά. Είστε υπεύθυνοι και σταθεροί. ‘Εχετε υπερβολική κτητικότητα και για πράγματα και για ανθρώπους. Δύσκολα ξεχνάτε κάτι που σας έκαναν και ανταποδίδετε με την πρώτη ευκαιρία. Αυτή η συμπεριφορά όμως, προέρχεται από μια βαθύτερη ανάγκη επιβεβαίωσης.

Κατά βάθος είστε συναισθηματικοί. Πολλές φορές στη ζωή σας, θα πρέπει να μάθετε την επάρκεια, την οποία θα αποκτήσετε μόνοι σας, όπως μόνοι σας θα μάθετε να στέκεστε στα πόδια σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί υπό μορφή στέρησης ή απώλειας. Εάν χρησιμοποιήσετε ποτέ πλάγια μέσα για να αποκτήσετε πλούτη ή για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας, θα υπάρχει πάντα φόβος να αποκαλυφθείτε και να χάσετε τα πάντα, αλλά μετά και πάλι θα έχετε την δυνατότητα να τα ανακτήσετε!

 

Πλούτωνας στον 3ο οίκο
Είναι μία δύσκολη τοποθέτηση, δεδομένου ότι οι μυστικοπαθείς τάσεις του Πλούτωνα έρχονται σε αντίθεση με την φύση του Οίκου, που είναι επικοινωνιακή. Ένα εξερευνητικό μυαλό και η έρευνα είναι πιθανά, αλλά με μία επιφυλακτικότητα πάντα. Είναι όμως θαυμάσια θέση για την αναγέννηση των σκέψεών σας, πηγή έμπνευσης και ιδεών. Μπορεί να γίνετε πολύ καλοί ψυχολόγοι, ιδιωτικοί αστυνομικοί, γιατί η θέση αυτή ευνοεί το ψάξιμο κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων.

Η ζωή σας αναγκάζει να αφήσετε τις προκαταλήψεις και τις ανακρίβειες. Αν ο Πλούτωνας εδώ δεν είναι καλά τοποθετημένος, μπορεί να έχετε εμμονές, να είστε καταναγκαστικοί στη σκέψη σας, ή να προσπαθείτε να ελέγχετε την σκέψη των άλλων. Αν κάνει άσχημες όψεις με τον Ερμή ή τον Ποσειδώνα, μπορεί να υπάρξουν σοβαρά διανοητικά προβλήματα. Προσοχή στην πολυλογία!

 

Πλούτωνας στον 4ο οίκο
Είναι ενδεικτική θέση μίας δύσκολης παιδικής ηλικίας ή ενός ατόμου που σε μεγάλο βαθμό είναι σκλαβωμένο από τους γονείς του, ακόμη και σαν ενήλικας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να επωφεληθείτε με το να βάλετε σε τάξη τα συναισθήματα της παιδικής σας ηλικίας, είτε μόνοι είτε με την συνδρομή κάποιου άλλου, με σκοπό να αποφύγετε τα ίδια λάθη σε σχέση με τους γονείς σας.

Πρέπει να μάθετε να χτίζετε μια εσωτερική ασφάλεια μέσα σας, παρά να προσπαθείτε να την κερδίσετε με εξωτερικούς παράγοντες, όπως φίλους, αγαπημένους ή την δουλειά σας. Αυτό θα γίνει αν προσπαθήσετε να μην είστε σκληροί ή τελείως διαφορετικοί από τους άλλους και να γίνετε πιο συνειδητοί στις ασυναίσθητες πράξεις σας. Πρέπει να χαλαρώσετε λίγο και να δείτε τη ζωή κάπως πιο ελαφρά και να περιορίσετε την αναποφασιστικότητα και την ανασφάλεια σας.

 

Πλούτωνας στον 5ο οίκο
Ο Πλούτωνας εδώ δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα σε οποιεσδήποτε δημιουργικές ικανότητες που ήδη φαίνονται από τον υπόλοιπο χάρτη. Όσο πιο συναισθηματικοί είστε , τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη σας για εποικοδομητική έκφραση. Η αισθηματική ζωή είναι έντονη, αλλά συνήθως απογοητευτική και το επακόλουθο είναι αναγκαστικά πάντα να ρισκάρετε και να παίζετε στην τύχη με τις αισθηματικές υποθέσεις.

Ο 5ος Οίκος είναι του κρυμμένου ΚΑΡΜΑ ως αποτέλεσμα της κακής χρήσης επιβολής της θέλησής ή της αγάπης στις προηγούμενες ζωές. Αισθάνεστε πως έχετε έναν ειδικό σκοπό ή ένα πεπρωμένο που εκπληρώνετε και πιστεύετε πως μπορείτε να διαμορφώσετε το πεπρωμένο σας με τη δική σας δύναμη. Πάντως, όποιες και να είναι οι αρνήσεις και οι απώλειες, δεν το βάζετε ποτέ κάτω και … ξανά προς τη δόξα τραβάτε.

 

Πλούτωνας στον 6ο οίκο
Η εργασία εδώ γίνεται αυτοσκοπός, εντούτοις, ή χάνετε τη διαδρομή προς το σκοπό της, ή γίνεται άσκοπη, με αποτέλεσμα φυσική ή ψυχολογική ασθένεια. Τα μαθήματα που θα πάρετε από το χώρο εργασίας σας είναι η ταπεινότητα και με αυτόν τον τρόπο θα επέλθει η αυτοκάθαρση. Θα αισθάνεστε στέρηση από τη ζωή, ότι ποτέ δεν έχετε ή δεν περιμένετε αρκετά αγαθά. Αυτό οφείλεται στην ασυναίσθητη ενοχή σας, ότι υπολείπεστε των προτύπων σας της τελειότητας.

Ζητάτε πολλά από τη ζωή και διαθέτετε αρκετή ενέργεια για να τα πετύχετε. Ο Πλούτωνας εδώ, μπορεί να επηρεάσει την υγεία ειδικά με διανοητικά και ψυχολογικά προβλήματα. Όταν αυτά δεν υπάρχουν, τότε είστε εφοδιασμένοι με μεγάλη δύναμη της θέλησης και είστε ισχυρό άτομο, αλλά υπάρχει εμμονή με τη ρουτίνα. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις επαφές και τα επαγγέλματα σε χώρους όπου θα είχαν αντίκτυπο στην ψυχολογία σας.

 

Πλούτωνας στον 7ο οίκο
Ο πλανήτης του sex και του θανάτου στον έβδομο οίκο σας, έχει να κάνει με το μετασχηματισμό στις σχέσεις σας, στις φιλοδοξίες και στην εξέλιξή σας. Οι σχέσεις οι επαγγελματικές και οι συντροφικές είναι πολύ παθιασμένες, αλλά ταραχώδεις. Τις εναλλαγές μεταξύ ύψους και βάθους στις σχέσεις σας μπορεί να είναι δύσκολο να τις χειριστείτε. Είστε όμως μαχητικοί, υπερασπίζεστε δυναμικά τα δικαιώματα σας και πάντα προσπαθείτε να γυρίσετε ανθρώπους και καταστάσεις προς το μέρος σας, με έξυπνη συμπεριφορά ή με συνδρομή ισχυρότερων από εσάς.

Καλό θα ήταν πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε σχέση, να εξετάσετε τα κίνητρά σας. Επειδή φέρεστε ασυναίσθητα, πρέπει να κάνετε υποχωρήσεις και να μην καταπιέζετε ή να ελέγχετε τον σύντροφο ή τους συνεργάτες σας. Το πρόβλημα είναι πως από όσους κι αν περιστοιχίζεστε, συνήθως νοιώθετε μοναξιά.

 

Πλούτωνας στον 8ο οίκο
Ο όγδοος οίκος είναι μια ισχυρή θέση για τον Πλούτωνα. Ψυχικές ικανότητες, ή βαθύ ενδιαφέρον για το άγνωστο, είναι στα ενδιαφέροντά σας. Διαθέτετε εξαιρετικές ικανότητες στις επιχειρήσεις και στις έρευνες. Έχετε ισχυρή δυναμική σε ότι αφορά το σεξ, διαθέτετε ψυχικό σθένος, διορατικότητα και είστε άτομα εμπιστοσύνης. Τα συναισθήματα σας δυσκολεύεστε να τα εκφράσετε με λόγια, αλλά προτιμάτε τις πράξεις.

Με άσχημη τοποθέτηση του Πλούτωνα εδώ, μπορεί να υπάρχει έντονη σύγκρουση μεταξύ των προσωπικών ορίων σας, θέλετε να τα ελέγχετε όλο και να χειρίζεστε τους ανθρώπους. Πιθανότητα σεξουαλικών προβλημάτων και γενικότερες ατυχίες στον οικονομικό ή επαγγελματικό τομέα. Το θέμα είναι όμως πως οι δυσκολίες δεν είναι εμπόδιο για εσάς, αντίθετα αναζωογονητική πάλη, επίδειξης δύναμης, καθʼ όσον τίποτα δεν σας τρομάζει ή δεν σας κάνει να οπισθοχωρείτε πριν στεφθείτε νικητές.

 

Πλούτωνας στον 9ο οίκο
Λάτρης των αλλαγών, ακόμη και των απρόσμενων. Είστε αναζητητές γνώσης και της αλήθειας της ζωής. Λατρεύετε να εξερευνείτε νέα μέρη, καταστάσεις, περιβάλλοντα Έτσι ικανοποιείτε και την ανάγκη σας για έλεγχο, μέσω της μόρφωσης και της εκπαίδευσης. Μαθαίνεται από τα λάθη σας και δεν τα επαναλαμβάνετε. Είστε ένας καταναγκαστικός μαθητής που προσπαθεί για την τελειότητα σε όλα τα διανοητικά θέματα. Σε καλή θέση η έρευνα σε όλα τα επίπεδα είναι το ισχυρό σας σημείο.

Με κακές όψεις όμως, αυτό που σας χαρακτηρίζει είναι ο φανατισμός, η εμπάθεια, η απουσία ηθικών αρχών. Σε αυτή την περίπτωση να προσέχετε μήπως η άσχημη όψη έρθει ως κάποιο ατυχές συμβάν στο εξωτερικό. Ότι και να σας συμβεί πάντως, ακόμη κι αν έχετε πλήρη έλλειψη δυνάμεων, προχωράτε μπροστά στη ζωή, αν και η υπομονή δεν είναι το δυνατό σας σημείο.

 

Πλούτωνας στον 10ο οίκο
Μία ενδιαφέρουσα θέση για την καριέρα. Κοινωνική δύναμη και άνοδος, αλλά έντονη φιλοδοξία και χρήση των άλλων προς όφελός σας. Διαθέτετε έντονη προσωπικότητα, γοητεία, αλλά είστε αρκετά συντηρητικοί. Με ότι καταπιάνεστε, έχετε την δυνατότητα να το αναγεννήσετε , ακόμη κι αν όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει ελπίδα. Όποια όψη κι αν εμφανιστεί στο ωροσκόπιό σας, έχετε εμμονή με την καριέρα σας. Είναι καλή θέση για πολιτική καριέρα, καθόσον πέρα από τα άλλα προσόντα σας διαθέτετε και ισχυρό μαγνητισμό. Χρειάζεται ισχυρή πειθαρχία με αυτήν τη θέση.

Αν δεν ακολουθήσετε τον σωστό δρόμο, ο Πλούτωνας πάντα τιμωρεί είτε με απώλεια της θέσης ή με κάποια ασθένεια, καθʼ όσον, δεν αντέχετε την απόρριψη. Πιθανόν στη ζωή σας να έχετε κάποια ατυχία που έχει να κάνει με αρρώστια, απώλεια γονέα ή αλλαγή της οικογενειακής σας δομής, ή τόπου διαμονής.

 

Πλούτωνας στον 11ο οίκο
Έχετε ανάγκη από κύκλο ανθρώπων γύρω σας, καθόσον αυτό που αναζητάτε είναι η επιδοκιμασία των άλλων. Συνήθως έχετε ισχυρούς φίλους, με μεγάλη σημασία για τη ζωή σας. Υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσετε εμμονές σχετικά με τις φιλικές σας σχέσεις ή να κάνετε υπερβολικές δαπάνες για τους φίλους σας. Έντονη ενασχόληση με ομάδες ή συλλόγους, που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας και στην κοινωνία. Διαθέτετε ευστροφία και μια αφοπλιστική και πολλές φορές τραυματική ειλικρίνεια.

Πρέπει να είστε αισιόδοξοι, δημιουργικοί και με όραμα για το μέλλον, γιατί η αντίθετη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε μαρασμό, απομάκρυνση, και αμφισβήτηση του ίδιου σας του εαυτού. Σας είναι δύσκολο να δεχτείτε πως δεν είστε αποδεκτοί από όλους, αλλά πρέπει να δεχτείτε την αξίας σας και να μην δίνετε τόση μεγάλη σημασία σε οποιονδήποτε σας πληγώνει.

 

Πλούτωνας στον 12ο οίκο
Αυτή είναι μία πολύ ισχυρή τοποθέτηση ψυχολογικά. Σημαίνει πως αν και μπορείτε να επωφεληθείτε μέσω εξαιρετικής αυτοανάλυσης, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο για εσάς να ανοιχθείτε στους άλλους, εξαιτίας της έντονης ευαισθησίας και του συναισθηματισμού σας. Αγαπάτε βαθιά και με μαζοχιστικές τάσεις. Ευτυχώς όμως, η διαίσθηση σας σώζει και συνήθως κάνετε τις σωστές επιλογές. Αντιμετωπίζετε τα προβλήματά σας κατά μέτωπο και ξεκαθαρίζετε πάντα τις καταστάσεις. Διαθέτετε υψηλά ιδανικά και προσφέρεστε ψυχή και σώματι σε ότι κι αν αφοσιώνεστε.

Αυτό που έχετε να ξεπεράσετε εδώ, είναι ο εγωισμός σας και να αφοσιωθείτε σε ένα υψηλότερο ιδανικό από την απλή ζωή. Πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή, γιατί η άσχημη θέση του Πλούτωνα εδώ, μπορεί να σας δημιουργήσει έντονα ψυχοσωματικά προβλήματα, να σας γεμίσει ανασφάλειες και απογοητεύσεις.

 

Αναφορές

Μαρία Ψωμά

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments