5 1 vote
Article Rating

Καρκίνος: Φυσικοί και Μεταφυσικοί, συμφωνούν ότι η αρχή του φανερού σε μας σύμπαντος, προήλθε από μία Πηγή και πως όλες οι διάδοχες μορφές ζωής, συγκροτούνται από την ίδια αρχέγονη ουσία (ύλη). Τα δύο στρατόπεδα διαφοροποιούνται στο ότι ο μεταφυσικός και σπουδαστής της Αρχαίας Σοφίας θα συνέχιζε να δηλώνει ότι η ουσία του σύμπαντος είναι ζωντανή και ευφυής.

Θα λέγαμε, ότι αυτή η Ζωή και αυτή η Υψηλή Νοημοσύνη μπορεί να βιωθεί από εκείνους τους άνδρες και τις γυναίκες, που είναι αρκετά ευαίσθητοι ώστε να αναγνωρίσουν την παρουσία της. Θα λέγαμε επίσης, ότι αυτή η Ζωή εμπεριέχεται σε όλη την ύλη, επομένως την υπερβαίνει και ότι είμαστε επίσης αυτή η Ζωή ενσαρκωμένη σε ανθρώπινη μορφή.

Η λέξη θεμέλιο, περιγράφει επακριβώς τη λειτουργία του Καρκίνου στον Ζωδιακό. Εξωτερικά και με πρακτικούς όρους, αυτή η αίσθηση του «αγκυροβόλιου» εξωτερικεύεται μέσω του κοινώς γνωστού ορισμού του Καρκίνου, ως το ζώδιο του σπιτιού, με Κυβερνήτη τη Σελήνη, που συμβολίζει τη μητέρα κάποιου.

Αυτό είναι αρκετά κοντά στην αλήθεια, αλλά αν προσθέσουμε τις ψυχοκεντρικές ερμηνείες αυτού του ζωδίου και τους πλανητικούς συνδυασμούς, φτάνουμε σε έναν πολύ βαθύτερο και ευρύτερο ορισμό του σκοπού του Καβουριού και του κυβερνήτη πλανήτη του στη ζωή μας.

Στην ψυχοκεντρική αστρολογία, θεωρούμε τον Καρκίνο το θεμέλιο και το σπίτι ως ένδειξη της πρωτογενούς ανάγκης να αναβαθμίσουμε την προσωπικότητα ούτως ώστε αυτή να μπορεί να αντανακλά τον σκοπό της ψυχής μας, η οποία επίσης συμβολίζεται από τη Σελήνη.

Την προσωπικότητα συνθέτουν τρείς μονάδες: Το φυσικό σώμα, το σύνολο των επιθυμιών (το αστρικό σώμα όπως επίσης ονομάζεται) και το κατώτερο πνεύμα ή λογική. Αν οι επιθυμίες και οι σκέψεις μας συγκρούονται -τα συναισθήματα μας ωθούν προς μία κατεύθυνση και η λογική προς μία άλλη, το φυσικό σώμα βρίσκεται σε σύγχυση ως προς το τι να κάνει και ποιά κατεύθυνση να ακολουθήσει. Έτσι, το άτομο διχάζεται μέσα του και η ψυχή δεν έχει έναν γήινο οίκο για να εγκατασταθεί, αφού ο Ανώτερος Εαυτός, δεν μπορεί να κατοικήσει σε έναν αντιμαχόμενο κατώτερο εαυτό.

Αυτός είναι και ένας λόγος που στο βιβλίο της Alice Bailey «Esoteric Astrology» (Εσωτερική Αστρολογία) ο στόχος του Καρκίνου είναι : «Χτίζω ένα φωτεινό σπίτι και εκεί μέσα κατοικώ». Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι μας –η προσωπικότητα ή το εγώ- πρέπει να είναι φωτισμένο, ώστε να κατοικήσει σε αυτό ο αληθινός Εαυτός μας.

Καθώς ο Καρκίνος και ο υδάτινος μαγνητισμός του έχουν σκοπό να λειτουργήσουν ως προς την ανάδειξη της συνοχής της τρίπτυχης φύσης της προσωπικότητας, το Καβούρι είναι πολύ προσκολλημένο στην αναζήτηση της κατάλληλης εστίας στην οποία θα μπορέσει να αναλάβει το έργο αυτό της γαλούχησης και της εξέλιξης.

Παρά το γεγονός ότι είναι όντως ένα ζώδιο του νερού, το Καβούρι ζει και στην ξηρά και στη θάλασσα. Είναι ένα πλάσμα που βγαίνει έξω από την ασφαλή μήτρα του ωκεανού για να ψάξει για τροφή. Στην ανθρώπινη ζωή συμβολίζεται από το έμβρυο, που βγαίνει έξω από τον υλικό, υδάτινο, προστατευτικό σάκο στην γέννηση του. Στην αρχή, όλη η θρέψη του παρέχεται από το γάλα της μητέρας, αλλά αργότερα καθώς το μωρό αναπτύσσεται, πρέπει να προστεθεί τροφή από το άμεσο περιβάλλον του. Αυτή η τροφή, δεν είναι μόνο φυσική, είναι επίσης ψυχολογική.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Καρκίνοι είναι τόσο προσκολλημένοι στην πρωτογενή σχέση που είχαν με τη μητέρα τους και επίσης ο λόγος που οι συνθήκες της πρώιμης παιδικής ηλικίας, είναι τόσο σημαντικές γι’ αυτούς. Επομένως ο Καρκίνος κινείται μέσα και έξω από τη ψυχική του αντίληψη σύμφωνα με τον ρυθμό των ψυχολογικών του ρευμάτων, αλληλεπιδρώντας με την γύρω του ακτή, καθώς αναζητά το λιμάνι του στο γήινο αγκυροβόλιο. Aυτή η αλληλεπίδραση, ξεκινάει ήδη από τη μήτρα, καθώς προκειμένου να επιβιώσει, το έμβρυο χρειάζεται οξυγόνο, που φτάνει σε αυτό διαμέσου του ομφάλιου λώρου, από τον οποίο αναπνέει τον αέρα που αναπνέει η μητέρα από περιβάλλον.

Αυτή η ανάσα, εμφυσά την δύναμη της Ψυχής στο φυσικό σώμα, ώστε κάποιος λέγεται ότι γεννιέται όταν σαν βρέφος ανασαίνει ανεξάρτητα και επομένως, ελλείπει η αναγκαιότητα του ομφάλιου λώρου. Τότε είναι που η prana – η ζωντανή δύναμη της συνείδησης που προέρχεται από τον Ήλιο – εισχωρεί στο νεογέννητο, φέρνοντας μαζί της όλες τις ενέργειες του γενεθλίου ωροσκοπίου.

Πολλοί Καρκίνοι, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, είναι ακόμα συνδεδεμένοι με τις αρχέγονες υδάτινες ρίζες τους και δεν απελευθερώνονται ποτέ εντελώς από τους ψυχολογικούς και φυσικούς δεσμούς που έχουν με την μητέρα τους, την οικογένειά τους, ή περιστατικά και συνθήκες της πρώιμης παιδικής ηλικίας τους.

Αυτό τείνει να γίνεται πιο έντονο όταν η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο σε οποιοδήποτε ζώδιο, ή όταν η Σελήνη είναι στο ζώδιο του Καρκίνου στον γενέθλιο χάρτη. Μέχρι η δύναμη της προσωπικότητας να εξατομικευθεί πλήρως στο Λέοντα, ο Καρκίνος θα ανακαλύπτει ότι η παρόρμηση να υποχωρήσει μέσα στην υδάτινη προστασία της μήτρας της μητέρας θα είναι όσο δυνατή, αν όχι πιο δυνατή, από την παρόρμηση να διαχωριστεί από αυτό το πρωταρχικό πλαίσιο ανάπτυξης, μέσα στην φωτιά ενός αυτό- πραγματωμένου ατόμου.

Η εσωτερική αστρολογία μας διδάσκει ότι η Σελήνη αντιπροσωπεύει την συλλογική συνείδηση. Αυτή είναι η ενέργεια που βιώνουν οι άνθρωποι όταν πηγαίνουν σε μια μεγάλη ρόκ συναυλία ή ένα αθλητικό γεγονός, όπου η εστίαση από την ατομικότητα, παραδίδεται στις έντονες συναισθηματικές ενέργειες που υπάρχουν σε τέτοιες δημόσιες συνθήκες.
Στην ουσία, είναι ένα «διάλειμμα» από το κουβάλημα του φορτίου ενός ξεχωριστού εαυτού μέσα στην κοινωνία.

Όταν κάποιος είναι σε μια συναυλία, ή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μπορεί να φωνάξει, να ουρλιάξει, να βάψει τα μαλλιά του μπλε, να βγάλει τη μπλούζα του δημόσια, κι όλα αυτά όχι μόνο χωρίς μομφή, αλλά και με την έγκριση του πλήθους. Με ακριβέστερη διατύπωση, η ενέργεια της Σελήνης είναι η δύναμη της οικογένειας ή της «φυλής» κάποιου, προστατευτική από τη μία πλευρά, αλλά πολύ περιοριστική από την άλλη.

Πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι μόλις ξεκινήσουν να μελετούν αστρολογία ή οποιαδήποτε άλλη μεταφυσική σπουδή, δεν αποτελούν πλέον μέρος αυτού του πέπλου της Σελήνης και για κάποιο διάστημα νιώθουν κάπως απειλημένοι. Πολλοί επιπλέον εξοστρακίζονται από την οικογένειά τους η οποία μπορεί να διατηρεί πιο παραδοσιακές θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Επομένως, η δοκιμασία της εξατομίκευσης, περνάει συχνά μέσα από τον Καρκίνο: να μείνω μέσα στο προστατευτικό κέλυφος της αρχικής μήτρας (ή της μήτρας που έχω δημιουργήσει για τον εαυτό μου) ή να σπάσω την περιοριστική προστασία του «σάκου» και να αναδυθώ ως ο Εαυτός μου.

Στην ψυχοκεντρική αστρολογία λέμε ότι η Σελήνη είναι ένας πλανήτης της 4ης Ακτίνας. Είναι το πεδίο της ενέργειας που είναι γνωστό ως «Αρμονία μέσω της Σύγκρουσης» αφού είναι απαραίτητο να «αναγεννηθούμε» προκειμένου να ενεργούμε πιο ενσυνείδητα και να αφήσουμε την σεληνιακή επιφάνεια. Για αυτόν τον λόγο και αποδίδουμε την επιρροή του Ποσειδώνα στην ανώτερη έκφραση του Καρκίνου.

Πράγματι και στην εξωτερική και στην εσωτερική αστρολογία, ο Ποσειδώνας θεωρείται ότι έχει έξαρση στο ζώδιο του Καρκίνου. Αυτή η έξαρση σημαίνει ότι το άτομο κινείται έξω από τα υλικά νερά της εμβρυϊκής και της πρώτης βρεφικής ηλικίας προς τα Νερά του Πατέρα (Ποσειδώνα). Ο Ποσειδώνας, είναι ο κυβερνήτης των Ιχθύων, που είναι το ζώδιο της συμπαντικής ευσπλαχνίας, το οποίο συμβολίζεται στον χριστιανικό κόσμο από τον Χριστό και στον Ινδουϊστικό κόσμο από τον Άρχοντα Βισνού.

Επομένως ο Καρκίνος εξελίσσεται από την πρωτογενή ταυτοποίησή του με την «μητερούλα και την οικογένεια μου» στην ένωση με την Μητέρα και την Ανθρώπινη Οικογένεια. Οι συναισθηματικές αντιδράσεις τότε, δεν βασίζονται στον φόβο της εγκατάλειψης, ή στην ανησυχία που δημιουργείται από την έλλειψη επάρκειας θρέψης. Τα συναισθήματα ενός εξελιγμένου Καρκίνου είναι λιγότερο προσωπικά και περισσότερο διαπροσωπικά και παγκόσμια. Το άτομο δεν ενδιαφέρεται αρχικά για το αν έχει εξασφαλίσει αρκετή τροφή για τον εαυτό του ή την οικογένεια του. Θα νιώθει σιγουριά μέσα στην αφθονία της Μητέρας Φύσης και θα αναζητά αντίθετα να εξασφαλίσει αυτές τις ανέσεις και βασικές ανάγκες για όλα τα παιδιά όλων των μητέρων του κόσμου.

 

Ας εξετάσουμε τώρα, τις επιρροές του ζωδίου του Καρκίνου, στις ακμές των 12 οίκων του ωροσκοπίου

 

O Καρκίνος στην ακμή του 1ου οίκου (Ωροσκόπος)

Αυτή η τοποθέτηση, δίνει μια πολύ έντονη αίσθηση αυτοπροστασίας. Η ευαισθησία του ζωδίου, συχνά εκφράζεται σαν μια εξαιρετικά συμπονετική και σπλαγχνική φύση. Εντούτοις πολλοί άνθρωποι με ανατέλλων ζώδιο τον Καρκίνο, τείνουν να παίρνουν πολύ προσωπικά όλες τις πρώτες εντυπώσεις, δίνοντας επομένως στην προσωπικότητα μία τονισμένη υποκειμενικότητα.

Το αρχικό κίνητρο στην ζωή είναι να διασφαλίσουν μία «οικεία βάση» από την οποία θα μπορούν με ασφάλεια να προχωρήσουν σε όλες τις εξωτερικές δραστηριότητες. Από τη στιγμή που το άτομο με Ωροσκόπο Καρκίνο αισθάνεται πλήρες και ασφαλές, γίνεται ένα πολύ στοργικό και γενναιόδωρο άτομο, πάντα διαθέσιμο να δώσει φροντίδα και συμπαράσταση σε όλους. Αν η Σελήνη προσβάλλεται (κυρίως από τον Κρόνο) η διαρκής συναισθηματική ανασφάλεια θα αποτελεί την νέμεση αυτού του ατόμου.

 

O Καρκίνος στην ακμή του 2ου οίκου

Το Καβούρι σε αυτήν την ακμή, αναζητά να γεμίσει το κελάρι του και να διασφαλίσει την υλική ευημερία και οικονομική ασφάλεια του ιδίου και της οικογενείας του πρώτα από όλα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την χρήση προσωπικών πόρων και εάν η Σελήνη προσβάλλεται, τότε το άτομο αισθάνεται ότι αυτοί οι πόροι δεν είναι ποτέ επαρκείς, άσχετα με το πόσο πλούσιο μπορεί να είναι το άτομο αυτό.

Μία Σελήνη με καλές όψεις στον γενέθλιο χάρτη, (ιδίως σε θετική όψη με Αφροδίτη ή Δία), θα αγωνιστεί πολύ για να εξασφαλίσει ότι το κελάρι του είναι πάντα γεμάτο. Στο ωροσκόπιο ενός πνευματικά εξελιγμένου και συναισθηματικά ώριμου ατόμου, ο Καρκίνος σε αυτή την ακμή αποτελεί ένδειξη για ένα άτομο που χρησιμοποιεί τους προσωπικούς του πόρους για να τραφεί ένας και όλοι. Τα χρήματα προέρχονται, ή προκύπτουν οικονομικές προκλήσεις, μέσα από ακίνητα και κτηματική περιουσία ή οικονομικές συναλλαγές που αφορούν αγαθά.

 

O Καρκίνος στην ακμή του 3ου οίκου

Το πρώιμο περιβάλλον ειδικά σε σχέση με τα αδέλφια, θα είναι μια πολύ σημαντική επιρροή για το άτομο με αυτή την θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Αρκετά συχνά διαπιστώνουμε ότι το άτομο ανέλαβε το ρόλο ενός γονιού για τους αδελφούς και αδελφές του και πιθανότατα διατηρεί μια γονική συμπεριφορά απέναντί τους για όλη του τη ζωή. Τα συναισθήματα, είτε ευαισθητοποιούν τον τρόπο σκέψης κάποιου είτε, αν η Σελήνη προσβάλλεται(ειδικά από τον Ερμή), συναισθήματα και σκέψεις διχάζονται ή συγκρούονται, εξασθενώντας τη λογική και την ξεκάθαρη επικοινωνία.

Αν η Σελήνη βρίσκεται σε μεταβλητό ζώδιο στην γέννηση (ειδικά αν συνδέεται στον χάρτη με τον Ερμή ή τον πλανητικό κυβερνήτη του 4ου οίκου) το άτομο έχει την τάση για συχνή αλλαγή κατοικιών παραμένοντας όμως συνήθως στην ίδια περιοχή ή πόλη.

 

Ο Καρκίνος στην ακμή του 4ου οίκου (Ναδίρ, IC)

Εδώ, η ανάγκη για σταθερά θεμέλια στο σπίτι είναι πιο επιτακτική, αφού ο Καρκίνος βρίσκεται στη φυσική κατοικία του. Η σχέση με τη μητέρα ενός ατόμου και οι ψυχολογικές συνθήκες που υπήρξαν στην παιδική ηλικία είναι εξαιρετικής σημασίας. Το IC αντιπροσωπεύει τις ρίζες στη ζωή ενός ατόμου. Το σημείο που βρίσκεται σε αντίθεση με αυτό (το MC), μιλάει για τους καρπούς των προσπαθειών ενός ατόμου και την έκφραση «του παιδιού που κρύβουμε μέσα μας» στον έξω κόσμο.

Οι ατροφικές ρίζες δίνουν μικρούς καρπούς. Αυτό θα αποτελέσει το κυρίως θέμα αν η Σελήνη βρίσκεται σε δύσκολη όψη με τον Κρόνο. Από την άλλη πλευρά, μία δυνατή σεληνιακή θέση (Σελήνη στον Ταύρο με καλές όψεις ή Σελήνη σε τρίγωνο με τον Κρόνο, για παράδειγμα) θα έτειναν να ενδυναμώσουν τον χαρακτήρα και να προσθέσουν αυτοπεποίθηση, ασφάλεια, όπως επίσης οικονομική σταθερότητα και ψυχολογική δύναμη στη ζωή ενός ατόμου.

 

Ο Καρκίνος στην ακμή του 5ου οίκου

Αυτός είναι ο οίκος των απολαύσεων και με τον Καρκίνο σε αυτή την ακμή, είναι φυσικό να υποθέσουμε ότι το άτομο θα έχει την τάση να διασκεδάζει περισσότερο στο σπίτι. Αυτό μπορεί να πραγματώνεται με μία σύγχρονη μονάδα οικιακής ψυχαγωγίας στο καθιστικό ή στο γραφείο!

Η οικογενειακή ζωή και τα παιδιά, είναι εξαιρετικής σημασίας. Επομένως, αν η Σελήνη προσβάλλεται, οι συνθήκες που περιβάλλουν τους απογόνους ενός ατόμου μπορεί να είναι αρκετά προκλητικές. Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει παιδιά ή οικογένεια, η μαγειρική (Σελήνη στον Καρκίνο ή στον Ταύρο) και η εσωτερική διακόσμηση (Σελήνη σε όψη με Αφροδίτη) μπορεί να είναι αγαπημένες δραστηριότητες. Συνήθως αποφεύγονται εδώ ο τζόγος και η κερδοσκοπία, καθώς το άτομο με τον Καρκίνο σε αυτή την ακμή, τείνει να είναι προσεκτικό στη χρήση των πόρων του, αν δεν υπάρχει κάποιου είδους δίκτυ ασφαλείας.

 

O Καρκίνος στην ακμή του 6ου οίκου

Από εργασιακή άποψη, αυτός είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός ζωδίου –οίκου για ένα άτομο του οποίου η δουλειά απαιτεί ευαισθησία στις συναισθηματικές και υλικές ανάγκες των άλλων. Ένας ψυχολόγος, ιατρικός τεχνικός, υπάλληλος σε υπηρεσίες τροφίμων, ή σύμβουλος ακινήτων, όλα ταιριάζουν πολύ καλά σε μια ζωή στην οποία ο Καρκίνος και επομένως η Σελήνη κυβερνούν τον Έκτο.

Μπορούμε επίσης να υποθέσουμε, ότι αυτό είναι ένα άτομο που έχει την τάση να εργάζεται κοντά στο σπίτι του και άνετα μπορεί να διατηρεί γραφείο στο σπίτι. Τα θέματα υγείας εστιάζονται στο πεπτικό σύστημα, το οποίο εύκολα επηρεάζεται από τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου.

Τα κατοικίδια τείνουν να παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου καθώς συνήθως υπάρχει η τάση να φροντίζει ζώα. Αυτό είναι ακόμα πιο πιθανό αν η Σελήνη βρίσκεται στην Παρθένο ή σχηματίζει όψη με πλανήτη που βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο. Σε ακραία μορφή υπάρχει ο κίνδυνος να φέρεται κάποιος στην γάτα ή σκύλο του σαν να ήταν παιδιά του. Αν η Σελήνη σχηματίζει δύσκολη όψη με τον Κρόνο ή/και τον Ποσειδώνα μπορεί να προκύψουν φοβίες απέναντι στα ζώα.

 

Ο Καρκίνος στην ακμή του 7ου οίκου (Descendant)

Από τη στιγμή που ο Αιγόκερως βρίσκεται στον ωροσκόπο αυτού του χάρτη, ο γάμος και οι σταθερές διαπροσωπικές σχέσεις είναι ουσιώδη για την ασφάλεια και για ένα αίσθημα κοινωνικής αποδοχής. Η συνεργασία επομένως θα αναζητηθεί σε κάποιο άτομο που θα παρέχει μια γερή βάση πάνω στην οποία μπορεί κάποιος να στηριχθεί για να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του.

Ο Καρκίνος στην ακμή του 7ου μας λέει ότι ψάχνουμε για ένα άτομο που μπορεί να μας δώσει την ψυχολογική και υλική φροντίδα αλλά και την υποστήριξη που απαιτούμε από τους άλλους. Αν η Σελήνη προσβάλλεται πιθανόν να διαπιστώσουμε ότι είμαστε είτε πολύ κτητικοί απέναντι στον σύντροφο μας ή σε μια σχέση που ασφυκτική και συναισθηματικά ανώριμη. Ο Καρκίνος σε αυτή την ακμή αποκαλύπτει έναν « δεν σε αφήνω να φύγεις» τύπο ανθρώπου, που βρίσκεται σε μια σχέση για μία ζωή.

Όταν προσβάλλεται, αυτή η θέση δίνει έδαφος για μία νοοτροπία στην ζωή όπου το άτομο προτιμά την οικειότητα και το προβλέψιμο στις σχέσεις αντί του αυθορμητισμού και της έκπληξης. Παρά ταύτα, όταν οι όψεις είναι θετικές, η θέση αυτή αποκαλύπτει ένα άτομο που στέκεται δίπλα στον σύντροφο του ή της σε όλες τις δυσκολίες της ζωής.

 

Ο Καρκίνος στην ακμή του 8ου οίκου

Οποιοδήποτε ζώδιο κι αν εμφανιστεί στον 8ο οίκο, χαρακτηρίζει τον τομέα της ζωής που ενδεχομένως χρειάζεται περισσότερο να μεταμορφωθεί. Καθώς ο Καρκίνος συνδέεται με την οικογένεια και τα ψυχολογικά θεμέλια ενός ατόμου, συνεπώς το «βιολογικό κάρμα» κάποιου, συγκεκριμένες κρίσεις μπορεί παρουσιαστούν στην ζωή του. Αυτές παρουσιάζονται με ευκαιρίες να υπερβούμε αυτά τα υποσυνείδητα και ενστικτώδη πρότυπα που έχουν τις ρίζες τους στο οικογενειακό περιβάλλον των πρώτων χρόνων της ζωής μας.

Αν η Σελήνη προσβάλλεται, ιδιαίτερα από τον Άρη, τον Κρόνο ή τον Πλούτωνα, τέτοια πρότυπα μπορεί να έχουν ξεκάθαρα αρνητική επίδραση στη σεξουαλική ζωή κάποιου. Τέτοιες δύσκολες σεληνιακές όψεις, θα επηρεάσουν επίσης δυσμενώς την συμπεριφορά μας στην μεταχείριση των υλικών και συναισθηματικών πόρων των άλλων ανθρώπων. Όταν η Σελήνη είναι καλά τοποθετημένη, με τον Καρκίνο να κυβερνά τον 8ο οίκο, η τάση για ένα άτομο θα είναι να επιδεικνύει σε μεγάλο βαθμό καλοσυνάτη φροντίδα και υποστήριξη σε αυτούς τους τομείς.

Μία δυνατή και θετική Σελήνη, μπορεί να υποδηλώνει κληρονομιά όπως και οικονομικά κέρδη που προέρχονται από σπίτια και ακίνητη περιουσία. Παρόλο που μια δύσκολη σεληνιακή θέση ίσως δεν αποτρέπει τέτοια υλικά οφέλη από το να βρεθούν στον δρόμο μας ,οι συνθήκες που περιβάλλουν τέτοια γεγονότα όπως και η εσωτερική μας συμπεριφορά μπορεί να δημιουργούν προβλήματα.

 

Ο Καρκίνος στην ακμή του 9ου οίκου

Αυτός ο συνδυασμός ζωδίου/ακμής, δεν διακρίνεται για την αίσθηση της περιπέτειας του. Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που υποδηλώνει την τάση για την ασφάλεια των οικείων περίγυρων. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα ταξίδευε με μέλη της οικογενείας του, σε ένα οργανωμένο ταξίδι, ή με άτομα με τα οποία κάποιος είναι πολύ κοντά και στα οποία μπορεί να στηριχθεί για συναισθηματική υποστήριξη όταν τα περιβάλλοντα είναι διαφορετικά από τον τρόπο που είναι στο σπίτι του.

Η επίσκεψη στον τόπο καταγωγής των προγόνων του είναι η πιθανότερη επιλογή όταν αποφασίσει να αφήσει πίσω του την πατρίδα του. Είναι ένα άτομο που δεν ταξιδεύει με λίγες αποσκευές, πακετάροντας όλα όσα μπορεί να χρειαστούν σε ένα ταξίδι « για κάθε ενδεχόμενο». Όσον αφορά την ανώτερη μόρφωση, το άτομο αυτό κλίνει προς την θρησκεία και πεποιθήσεις του παρελθόντος. Μία εξαίρεση σε αυτό έχουμε όταν η Σελήνη είναι τοποθετημένη στον Υδροχόο ή σε όψη με τον Ουρανό, όπου η επανάσταση προς το παρελθόν είναι πιθανή.

 

Ο Καρκίνος στην ακμή του 10ου οίκου (Midheaven, MC)

Όταν η Σελήνη είναι κυβερνήτης του 10ου οίκου, ή βρίσκεται μέσα στον 10ο οίκο, υπάρχει η τάση να αποκτηθεί μια καριέρα με αντικείμενο την φροντίδα άλλων ή που να σχετίζεται με κάποιο τρόπο με την καλλιέργεια μιας δημοφιλούς εικόνας και της προβολής στο κοινό. Είναι πολύ συνηθισμένο λοιπόν να βρίσκουμε την Σελήνη και τον Καρκίνο στενά συνδεδεμένους με τον 10ο οίκο, σε ωροσκόπια πολιτικών.

Η επιλογή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μπορεί να επηρεαστεί πολύ από την οικογένεια, ειδικά από την μητέρα του ατόμου. Η Σελήνη (ειδικά σε σταθερό ζώδιο, ή στον Καρκίνο) σε όψη με τον Κρόνο και με τον Καρκίνο στο Μεσουράνημα, συμβολικά δηλώνει: «ακολουθώ τα βήματα της οικογενείας μου» ενώ η αντίσταση στις προτροπές των γονιών του, αναφορικά με την επιλογή καριέρας, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πολλές ενοχές.
Θετικά τοποθετημένη αποτελεί μια επιρροή που συμβάλλει ώστε ένα άτομο να αισθάνεται ότι οικογένειά του είναι όλος ο κόσμος.

Οι επαγγελματικοί στόχοι τέτοιων ανθρώπων, συχνά εμπλέκονται με την διαχείριση των κοινωνικών πόρων και την «θρέψη των μαζών». Επίσης σε αυτόν τον συνδυασμό ζωδίου/ ακμής είναι δημοφιλείς οι σταδιοδρομίες σε πεδία που σχετίζονται με την τροφή, τα ακίνητα και την συμβουλευτική.

 

Ο Καρκίνος στην ακμή του 11ου οίκου

Όταν το ζώδιο του Καρκίνου είναι σε αυτή την ακμή, το άτομο τείνει να γίνεται αρκετά προστατευτικό αναφορικά με τους φίλους του. Αυτό είναι επίσης ένα άτομο που γίνεται συχνά μέλος ομάδων και οργανώσεων φιλανθρωπικής φύσεως των οποίων πρόθεση είναι να παρέχουν τροφή και στέγη σε άπορους.

Η Στέγη για την Ανθρωπότητα είναι ένας τέτοιος οργανισμός που μπορεί να συμβολιστεί με αυτό τον συνδυασμό ζωδίου/ακμής. Αν το άτομο είναι συναισθηματικά ανώριμο, τότε κοιτάξτε για έναν βαθμό εγωισμού εκεί που οι άλλοι άνθρωποι νοιάζονται και μια πολύ κτητική συμπεριφορά απέναντι στις γνωριμίες και συνεργασίες του. Είναι το είδος του ατόμου, που περιμένει πάντα από τους φίλους του να σταθούν στο πλευρό του, ανεξάρτητα με το αν έχει δίκιο ή άδικο.

Οι ελπίδες και οι επιθυμίες του, θα είναι αποκλειστικά προσωπικής φύσεως και η συμπεριφορά του είναι πιθανό να περιλαμβάνει το αίσθημα ότι «η κοινωνία οφείλει να με θρέφει». Από την άλλη μεριά, το άτομο που επικεντρώνεται στην ψυχή του, με αυτή τη θέση, αισθάνεται ότι ολόκληρη η κοινωνία είναι η οικογένειά του και ενεργεί με έναν πολύ ανιδιοτελή και ανθρωπιστικό τρόπο.

 

Ο Καρκίνος στην ακμή του 12ου οίκου

Υπάρχουν ελάχιστες άλλες ζωδιακές θέσεις που περικλείουν τέτοιο δυναμικό για φροντίδα και συμπόνια όσο αυτή εδώ.
Αυτός ο συνδυασμός ζωδίου/οίκου δίνει την τάση κάποιος να φέρεται μητρικά σε όλους, ανεξάρτητα από την οικογένεια ή την εθνικότητα τους. Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο ή στους Ιχθείς και/ή σε όψη με τον Ποσειδώνα. Όταν κάποιος είναι ανώριμος (και ειδικά όταν η Σελήνη σχηματίζει όψη με τον Κρόνο) αυτή η συμπεριφορά συνοδεύεται από μία αίσθηση προσωπικής ευθύνης και ενοχής αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των άλλων.

Το άτομο εδώ πρέπει να αποπροσωποποιήσει την συναισθηματική του φύση ώστε να μάθει πως να ξεκλειδώνει την παγκόσμια αποθήκη που αποτελεί ο Δωδέκατος Οίκος.
Το άτομο θα είναι πολύ πιο χρήσιμο και πολύ λιγότερο θλιμμένο, μαθαίνοντας πώς να απομακρύνει τον προσωπικό του εγωισμό από τον δρόμο του και χρησιμοποιώντας αντί αυτού την προσωπικότητα του σαν ένα όχημα για την διανομή των κρυμμένων και συλλογικών πόρων.

 

Συγγραφέας: Alan Oken
Πρωτότυπος τίτλος: CANCER— Foundation and Cradle of Life
Πηγή: CANCER— Foundation and Cradle of Life

Μετάφραση – Απόδοση: Βίκη Ανάλου

To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τον συγγραφέα του αστρολόγο, Alan Oken
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments