0 0 votes
Article Rating

Είναι κάτι που ακούγεται συχνά, αλλά δεν λαμβάνουν όλοι οι αστρολόγοι υπ`όψη. Ωστόσο, παίζει κι αυτό το ρόλο του,κυρίως μέσα σε Ωροσκόπια της Ωριαίας Αστρολογίας ή της Αστρολογίας των Επιλογών.

Ένας οδηγός καθημερινών αναγκών, για ένα προγραμματισμό πιο εποικοδομητικό των δραστηριοτήτων μας. Αν και υπάρχουν σχετικοί πίνακες, δεν είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τις πλανητικές ώρες και να βρούμε τους κυβερνήτες τους.

Διαιρούμε την ημέρα από την ανατολή του Ηλίου ως τη δύση, όπως αναγράφεται με ακρίβεια σε κάθε ημερολόγιο, δια δώδεκα κι έχουμε τις δώδεκα ημερήσιες πλανητικές ώρες, οι οποίες μπορεί να είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες της ώρας των 60 λεπτών, ανάλογα με την εποχή. Το ίδιο κάνουμε και για την περίοδο από την δύση μέχρι την επόμενη ανατολή, βρίσκοντας τις δώδεκα νυχτερινές πλανητικές ώρες.

Παίρνουμε σαν πρώτο κυβερνήτη της πρώτης ημερήσιας πλανητικής ώρας, τον κυβερνήτη της ημέρας, δηλαδή τον Ήλιο για τη Κυριακή, τη Σελήνη για τη Δευτέρα, τον Αρη για τη Τρίτη, τον Ερμή για τη Τετάρτη, τον Δία για τη Πέμπτη, την Αφροδίτη για τη Παρασκευή και τον Κρόνο για το Σάββατο. Χρησιμοποιούνται μόνο οι επτά παραδοσιακοί πλανήτες κι η σημειολογία τους.

Χρειάζεται προσοχή στη σειρά, καθώς είναι η εξής:

Ήλιος, Αφροδίτη, Ερμής, Σελήνη, Κρόνος, Δίας, Άρης.
Αυτή η σειρά χρησιμοποιείται για τις πλανητικές ώρες πάντα. Οταν εξαντλήσουμε τις δώδεκα ημερήσιες πλανητικές ώρες, η πρώτη απογευματινή μετά τη δύση, θα ακολουθήσει την προϋπάρχουσα σειρά της ημέρας. Κάθε ημέρα ξεκινά από τον κυβερνήτη της, για την πρώτη ημερήσια πλανητική ώρα και συνεχίζει η διαδοχή όπως τη σημειώσαμε μέχρι την επόμενη ανατολή.

Καλό είναι να γνωρίζουμε τι συμβολίζει ο κάθε πλανήτης, με τις περισσότερες έννοιες. Έστω και συνοπτικά, θα περιγράψω για να σας δώσω την κατεύθυνση της επιλογής της ώρας.

  • Στις ώρες του Ερμή, για παράδειγμα, είναι καλό να ξεκινά μία διανοητική εργασία ή να μπαίνει μία υπογραφή συμβολαίων.
  • Στις ώρες του Αρη να προσέχουμε τις εντάσεις, αλλά να χρησιμοποιούμε την υπερδιέγερση για κάτι θετικό, για άθληση, ή μία έντονη δραστηριότητα.
  • Στις ώρες της Αφροδίτης, μπορούμε να ασχοληθούμε με τέχνη, χρήματα, ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Στις ώρες του Ήλιου, μπορούμε να συναντηθούμε με ένα σημαντικό πρόσωπο.
  • Στις ώρες της Σελήνης, να συσφίξουμε τις οικογενειακές σχέσεις.
  • Στις ώρες του Δία, να διευρύνουμε κάτι που μας ενδιαφέρει.
  • Στις ώρες του Κρόνου, να ασχοληθούμε με ηλικιωμένα άτομα.

Με τον ίδιο τρόπο, κάθε ώρα συμβουλεύει τον ενδιαφερόμενο για κάτι σημαντικό, αλλά πάντα σε συνάρτηση με το γενέθλιο, ετήσιο και μηνιαίο χάρτη, καθώς στην αστρολογία τίποτα δεν είναι αυτόνομο, αλλά όλα σχετίζονται μεταξύ τους.

 

Λίλιαν Σίμου

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments