0 0 votes
Article Rating

Τον Οκτώβριο στο μεγαλύτερο μέρος του θα μας απασχολήσουν τα θέματα που έχουν σχέση με τους άλλους ανθρώπους της ζωής μας, τους θεσμούς ή τον νόμο. Η λανθασμένη συμπεριφορά, οι κακοί χειρισμοί και η άκαμπτη συμπεριφορά μας στα παραπάνω θέματα, θα μας φέρουν αντιμέτωπους με ανθρώπους και καταστάσεις.

Θα γίνουμε δύστροποι, θα αναλωνόμαστε στην κριτική και θα ψάχνουμε αφορμή για να πληγώσουμε τους άλλους και φυσικά θα πληγωθούμε. Το αίτημα της περιόδου αυτής είναι, δίκαιη, και ισότιμη συνεργασία, αγάπη στον άνθρωπο και να συμβιβαζόμαστε για χάρη της αρμονικής συνύπαρξης με τους ανθρώπους που θέλουμε να υπάρχουν στην ζωή μας. Όποιος καταφέρει να το πετύχει αυτό θα είναι κερδισμένος.

Στο δεύτερο μέρος του Οκτώβρη, με επτά πλανήτες στα σταθερά ζώδια, θα επικρατήσει η στενοκεφαλιά, το πείσμα, ο φανατισμός και η απροθυμία για αλλαγές ή ελιγμούς. Συμπεριφορές όπως η κτητικότητα, η ζήλια και η προσήλωση στις υλικές αξίες μας κρατάνε προσκολλημένους στο παρελθόν.

Αυτό που ζητάει αυτή η περίοδος είναι, να βρούμε τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης, δηλαδή εκείνα τα εργαλεία αποφόρτισης των αρνητικών συναισθημάτων για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ένα μέλλον γεμάτο φως και αγάπη.

 

Τι θα φέρει ο Οκτώβριος στα ζώδια

(Η αναφορά μου στα δεκαήμερα, μπορεί να μην έχει καμία αξία επειδή κάποιοι από τους προσωπικούς σας πλανήτες είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται σε διαφορετικό δεκαήμερο από τον Ήλιο σας (ζώδιο) και να προκληθούν αλλαγές στην συμπεριφορά και στην διάθεση σας ή να έρθει ένα γεγονός το οποίο περιγράφεται σε άλλο δεκαήμερο. Γι αυτό διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφορά το ζώδιο σας αλλά και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, αν τον γνωρίζετε).

 

Κριός  21/3 – 20/4

Σας δίδεται τώρα η ευκαιρία να αξιολογήσετε τον εαυτό σας σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους της ζωής σας, να δείτε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και να συνειδητοποιήσετε ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιος σας δημιουργεί προβλήματα και πρόσθετο άγχος, ιδιαίτερα για τους Κριούς του 2ου δεκαημέρου. Καινούργια πρόσωπα μπαίνουν στη ζωή σας και θα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε καινούργιες επαγγελματικές ή προσωπικές σχέσεις.

Ίσως χρειαστεί να κάνετε επαφές με άλλους ανθρώπους ή έχετε πολλά σχέδια που πρέπει να μπουν σε εφαρμογή, όμως θα πρέπει να τιθασεύσετε λίγο τον αυθορμητισμό σας, να αξιολογήσετε ήρεμα αυτά που πρέπει να γίνουν, μην σπαταλάτε άσκοπα την ενέργεια σας, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βρίσκεστε σε μόνιμο εκνευρισμό και να κάνετε λάθη, που πληρώνονται ακριβά. Αντί να διορθώσετε μπορεί να διαλύσετε σχέσεις ή συνεταιρισμούς. Καλό είναι να απελευθερωθείτε από πιέσεις, φτάνει όμως, να είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε αυτή την δεδομένη στιγμή.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, εσείς οι Κριοί των πρώτων ημερών θα ενδιαφερθείτε για το εισόδημα σας σε σχέση με τα χρήματα των άλλων, εισόδημα του/της συντρόφου, τράπεζες, εφορίες ή κληρονομικά ζητήματα. Εντείνεται η αίσθηση της ανασφάλειας, ανησυχείτε για τις σχέσεις με τους δικούς σας ανθρώπους και τους φίλους σας ή μήπως μειωθεί περεταίρω το εισόδημα σας και δεν καταφέρετε να καλύψετε τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις σας.

Προσπαθήστε όσο αυτό είναι δυνατόν να φέρετε μια ισορροπία στα έσοδα – έξοδα, τουλάχιστον γι αυτό το διάστημα, να ξοδεύετε λιγότερα από όσα κερδίζετε μήπως καταφέρετε να μειώσετε την ανασφάλεια που σας ταλαιπωρεί. Να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε μια παλιά οικονομική εκκρεμότητα που έρχεται τώρα για να λυθεί. Όσοι από εσάς τους Κριούς των πρώτων ημερών είστε επιχειρηματίες, υπάρχει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσετε κάποιες ζημιές στις επιχειρήσεις σας από λανθασμένες κινήσεις του παρελθόντος.

Ενώ εσείς οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου, θα καταφέρετε να καλύψετε όλες τις υποχρεώσεις σας προς τρίτους και θα έχετε ένα σημαντικό όφελος από το εισόδημα του/της συντρόφου ή από κληρονομιές. Την περίοδο αυτή σας δίδεται η ευκαιρία και η ευκολία να γιατρέψετε τραύματα που προκλήθηκαν στο παρελθόν. Όποια στιγμή θέλετε μπορείτε να ζητήσετε την βοήθεια ή την στήριξη από ανθρώπους που εμπιστεύεστε.

 

Ταύρος  20/4 – 20/5

Αυτή την περίοδο υπάρχει έντονη δραστηριότητα στην καθημερινή σας ζωή και στην εργασία σας, ιδιαίτερα για τους Ταύρους του 2ου δεκαημέρου. Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται σημαντικά και θα έχετε πολλές επαφές ή πολλά σχέδια που πρέπει να μπουν σε εφαρμογή. Όμως μην ξεκινάτε να τα κάνετε όλα μαζί. Σταθείτε πρώτα και αξιολογήστε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και τον χρόνο που θα χρειαστεί η κάθε δραστηριότητα. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο, κόπο και δεν θα κάνετε λάθη.

Αν πρόκειται να κάνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα στην επαγγελματική ή την προσωπική σας ζωή, θα χρειαστείτε μεγάλο κουράγιο και δύναμη για να το πραγματοποιήσετε. Μοιράζεστε την χαρά της όποιας επιτυχίας σας με αγαπημένα πρόσωπα, έχετε πλούσια κοινωνική ζωή και βελτίωση των σχέσεων με τους κοντινούς σας ανθρώπους και τους συναδέλφους σας. Όσοι από σας βρίσκεστε σε μια σταθερή σχέση, θα υπάρξει μια νέα προσέγγιση με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει και θα καταφέρετε να συζητήσετε σε βάθος οτιδήποτε σας απασχολεί. Αποφύγετε όμως με κάθε τρόπο να γίνετε καταπιεστικοί και εξουσιαστικοί γιατί θα φέρετε αντίθετα αποτελέσματα.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, εσείς οι Ταύροι των πρώτων ημερών, αισθάνεστε ότι πρέπει να διατηρήσετε σε ισορροπία τις δικές σας ανάγκες με τις ανάγκες του ανθρώπου με τον οποίο συνδέεστε στενά μαζί του ή με τον συνεταίρο σας. Μάλλον θα βγουν απωθημένα και να είστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσετε και να δώσετε μια έντιμη και ξεκάθαρη απάντηση γιατί θέλετε ή γιατί δεν θέλετε να διατηρήσετε την σχέση αυτή. Πάντως αν γίνετε λίγο πιο διαλλακτικοί και καλοπροαίρετοι, πολύ σύντομα θα έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες και θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και τώρα θα ξέρετε τι ανθρώπους έχετε απέναντι σας και πως νιώθουν κι εκείνοι για εσάς.

Εσείς οι Ταύροι του 2ου δεκαημέρου διατηρήστε χαμηλούς τόνους και αποφύγετε τις προκλήσεις, όταν έρχεστε σε επαφή με τους ανωτέρους στην δουλειά και τον κοινωνικό κύκλο. Ενώ εσείς του 3ου δεκαημέρου μπορείτε να διορθώσετε ότι δεν πήγε καλά με τους ανθρώπους που υπάρχουν στην ζωή σας. Ετοιμαστείτε να ακούσετε αλήθειες και να αποκαλύψετε αλήθειες και όποιος αντέξει. Γιατί μόνο με αλήθειες χτίζονται οι αληθινές σχέσεις.

 

Δίδυμοι  21/5 – 21/6

Αυτή την περίοδο χρειάζεστε να είναι όλα όμορφα στην ζωή σας, ιδιαίτερα για τους Διδύμους του 2ου δεκαημέρου. Ευκαιρία λοιπόν να απολαύσετε ότι πραγματικά έχετε ανάγκη. Απολαύστε την ζωή σας χωρίς περιορισμούς και αναστολές. Βγείτε έξω να διασκεδάσετε, να χαρείτε, να φλερτάρετε και να ερωτευτείτε. Αυτό θα σας κάνει καινούργιο άνθρωπο. Όσοι από εσάς είστε μόνοι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε μια πολύ όμορφη, ερωτική περιπέτεια ή και γιατί όχι, να επισημοποιήσετε την ήδη υπάρχουσα σχέση σας. Οι γονείς θα διαθέσετε αρκετό από το χρόνο σας στα παιδιά σας και με αυτό θα αισθανθείτε ξανά παιδί.

Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως κάποιοι από εσάς έχετε αποφασίσει ότι χρειάζεστε κάτι περισσότερο από μια σχέση και από αυτά που σας προσφέρει η ήδη υπάρχουσα και πιθανόν να αναζητήσετε αλλού αυτό που σας λείπει. Ίσως χρειάζεστε έναν άνεμο ελευθερίας να φυσήξει για να πάρει όλες τις παραξενιές οι οποίες σας έχουν κουράσει. Αν η ελευθερία σας, είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε αυτή την περίοδο, τότε ¨ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν¨ όσοι από σας το επιθυμούν.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα εσείς οι Δίδυμοι των πρώτων ημερών, αισθάνεστε λίγο κουρασμένοι και αγχωμένοι, χρειάζεστε λοιπόν να απομακρυνθείτε για ένα μικρό χρονικό διάστημα από την κοινωνική ζωή για να ανανεωθείτε. Η αλήθεια είναι ότι σας έχει θυμώσει λίγο ο τρόπος, τον οποίο χρησιμοποιούν κάποιοι για να πετύχουν τους στόχους τους και δεν τους ενδιαφέρει αν ζημιώνουν τους άλλους. Η συλλογικότητα, η συνεργασία και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο είναι λέξεις άγνωστες για μερικούς ανθρώπους. Μην αγχώνεστε, εσείς παραμείνετε συνεργάσιμοι και έντιμοι στις συναλλαγές σας, αξιοποιήστε τις ικανότητες και τις δυνατότητες σας και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχετε τους στόχους σας και θα εκτιμηθεί η συμπεριφορά σας.

Εσείς οι Δίδυμοι του 2ου δεκαημέρου αισθάνεστε δραστήριοι, δυναμικοί και έτοιμοι να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Ίσως δημιουργήσετε τις συνθήκες εκείνες οι οποίες θα σας βοηθήσουν και στην προσωπική και στην επαγγελματική σας. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι πιθανό ή μια ικανοποίηση από τις επιδόσεις σας στις σπουδές. Εσείς του 3ου δεκαημέρου, αν στο παρελθόν αντιμετωπίσατε προβλήματα με την υγεία σας, τώρα όλα θα ξεπεραστούν. Για τους υπόλοιπους, εργασία και χαρά ταιριάζει γάντι για την περίπτωση σας τώρα.

 

Καρκίνος  22/6 – 22/7

Το σπίτι και τα πρόσωπα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σας αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα για τους Καρκίνους του 2ου δεκαημέρου. Υπάρχει έντονη δραστηριότητα στο χώρο του σπιτιού σας, ευχάριστα γεγονότα μέσα σ’ αυτό και πολλές επισκέψεις. Επειδή η ανάγκη και η επιθυμία σας να μένετε περισσότερες ώρες στο σπίτι είναι αυξημένη, έχετε ανασκουμπωθεί να το κάνετε πολύ όμορφο αλλάζοντας έπιπλα ή την διακόσμηση του. Το μοίρασμα της χαράς με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και η βελτίωση των σχέσεων σας με τους κοντινούς μας ανθρώπους είναι αυτό που σας χρειάζεται τώρα. Λίγο προσεκτικοί και διαλλακτικοί να είστε με τους ανθρώπους που θέλετε να παραμείνουν στην ζωή σας γιατί απωθημένα και εχθρότητες μπορεί να βγουν στην επιφάνεια αυτό το διάστημα.  Εσείς οι Καρκίνοι που είστε γεννημένοι κοντά στην 30η Ιουνίου, ετοιμαστείτε να δεχθείτε έναν έρωτα από τα παλιά, μπορεί αυτό να σας ανεβάσει στους επτά ουρανούς όμως αυτή η αίσθηση δεν θα κρατήσει για πολύ. Οι δυσάρεστες ημέρες αυτής της αγάπης θα επανέλθουν σύντομα στην ζωή σας. Εσείς οι Καρκίνοι του 3ου δεκαημέρου βρίσκεστε στην καλύτερη περίοδο της ζωής σας. Η τύχη είναι με το μέρος σας και οι ευκαιρίες πολλές για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αλλά και την επούλωση παλιών ¨τραυμάτων¨. Κατά κάποιον τρόπο ανταμείβεστε για τις όποιες ταλαιπωρίες των τελευταίων ετών. Μετά τις 24 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα εσείς οι Καρκίνοι των πρώτων ημερών, το ενδιαφέρον σας στρέφετε περισσότερο στα μελλοντικά σας σχέδια και γρήγορα τα βάζετε σ’ εφαρμογή. Γίνονται αλλαγές στα πλάνα σας κι εσείς ως ευφυείς άνθρωποι θέλετε να προλάβετε τις εξελίξεις. Δεν μένετε στάσιμοι να περιμένετε να σας ξαφνιάσουν οι αλλαγές αλλά ψάχνετε, ενημερώνεστε, αποκτάτε περισσότερες γνώσεις για το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και δίνεστε ολόψυχα στο νέο αυτό εγχείρημα. Φίλοι και δικοί σας άνθρωποι είναι στο πλευρό σας και υποστηρίζουν τις επιλογές σας. Αυτή την περίοδο ίσως κάνετε και κάποιες εκκαθαρίσεις είτε στα πρόσωπα που απαρτίζουν τους φιλικούς σας δεσμούς είτε αποχωρείτε από μια ομάδα ή σύλλογο στον οποίο ανήκετε και ο οποίος δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες σας. Εσείς οι Καρκίνοι του 2ου δεκαημέρου είστε πολύ αγχωμένοι αυτή την περίοδο, προσπαθήστε να ξεκουράζεστε περισσότερο και αποφύγετε επαφές με αρνητικούς ανθρώπους που εντείνουν την κακοδιαθεσία σας.

 

Λέων  23/7 – 22/8

Στο πρώτο μέρος του Οκτώβρη η προσοχή σας στρέφεται στα τρέχοντα καθημερινά σας θέματα, ιδιαίτερα εσείς οι Λέοντες του 2ου δεκαημέρου. Υπάρχει θετικό κλίμα στις συναλλαγές σας με άτομα γνωστά σας, συγγενείς, γείτονες αλλά και με τους ανθρώπους που συναλλάσσεστε επαγγελματικά. Θα έχετε την ευχέρεια να ασχοληθείτε με πολλά και διαφορετικά πράγματα, να συνάψετε καινούργιες συμφωνίες, να κάνετε επαγγελματικά ταξίδια και να έχετε την επιτυχία που περιμένετε. Αρκεί βέβαια να είστε ειλικρινείς, συνεργάσιμοι, ψύχραιμοι, χαμογελαστοί και πολύ καλά προετοιμασμένοι στην παρουσίαση των σχεδίων σας.

Επειδή οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις είναι αρκετά απαιτητικές αυτή την περίοδο, θα πρέπει να τιθασεύσετε την ορμητικότητα σας, να παραμείνετε ψύχραιμοι, να αξιολογήσετε τις προτεραιότητες σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν και τον χρόνο που θα χρειαστεί η κάθε δραστηριότητα, διότι η υπερφόρτωση φέρνει, άσκοπη σπατάλη ενέργειας, χωρίς ουσιαστικά να ολοκληρώνετε την εργασία σας σωστά και στην ώρα της.

Λέοντες του 3ου δεκαημέρου, αυτή την περίοδο μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι είστε απόλυτα σωστοί και όλα μπορείτε να τα κάνετε τέλεια. Μπορεί να είναι και έτσι, οι ευκαιρίες πολλές και τα ¨κέρδη¨ μεγάλα, αλλά εδώ είναι η παγίδα. Αν δεν ξέρετε να κάνετε καλή χρήση αυτών των ¨δώρων¨ τότε η ταμπέλα ως άτομο αναξιόπιστο, αλαζονικό ή ανεύθυνο, θα κολλήσει επάνω σας και άντε τότε να αποδείξετε το αντίθετο.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα οι Λέοντες των πρώτων ημερών, έχετε μεγάλη ανάγκη από επαγγελματική σταθερότητα. Σημαντικά θα είναι τα επιτεύγματα σας στην καριέρα και στην κοινωνική σας ζωή. Αν κάνετε σωστή χρήση και προβολή των ταλέντων και των ικανοτήτων σας, τότε όλα μπορούν να πάνε καλύτερα. Οι δύσκολες όψεις που γίνονται αυτή την περίοδο στις πρώτες μοίρες των σταθερών ζωδίων, ίσως να φέρουν κάποιες αλλαγές στην επαγγελματική σας πορεία ή στην οικογενειακή σας κατάσταση.

Ίσως τώρα τ΄ άστρα, να θέλουν να μας πουν, ότι τίποτα δεν είναι σταθερό και σίγουρο αυτή την εποχή στον κόσμο. Είναι σημαντικό να υπάρξει ισορροπία στην ζωή σας, να μοιράζετε το ενδιαφέρον σας εξίσου και προς τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις αλλά και προς τους ανθρώπους της οικογένειας σας. Λέοντες του 3ου δεκαημέρου προσέξτε πως χρησιμοποιείτε τις λέξεις αυτό το διάστημα, γιατί μπορεί να χτίζουν σχέσεις αλλά με την ίδια ευκολία μπορούν να τις χαλάσουν.

 

Παρθένος  23/8 – 22/9

Αυτή την περίοδο ίσως τολμήσετε να κάνετε μια καινούργια προσπάθεια για να αυξήσετε το εισόδημα σας, ιδιαίτερα οι Παρθένοι του 2ου δεκαημέρου. Μπορεί να διαλύσετε μια σχέση ή μια οικονομική συνεργασία η οποία δεν απέδιδε τα αναμενόμενα για να ξεκινήσετε κάτι άλλο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή πως και που επενδύετε χρήματα αυτή την εποχή, ακόμα και στο πως διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας. Οι παρορμητικές κινήσεις μπορεί να φέρουν αναπάντεχες απώλειες.

Η ενεργητικότητα σας είναι αυξημένη και σας βοηθά να αποκτήσετε ό,τι έχει μεγαλύτερη αξία για σας. Και για σας, την περίοδο αυτή, μεγαλύτερη αξία έχει το μοίρασμα της χαράς ή της επιτυχίας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και την βελτίωση των σχέσεων με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Μπορεί βέβαια η αγχωτική και κουραστική καθημερινότητα σας να μην είναι καλός σύμμαχος στο να διατηρηθεί το ήρεμο κλίμα στις σχέσεις με τους οικείους σας και να εγερθούν παράπονα και δυσαρέσκειες εκατέρωθεν. Με λίγη ψυχραιμία θα εξομαλυνθεί σύντομα η κατάσταση. Ο έρωτας και τα τυχερά παιχνίδια δεν ευνοούνται αυτό τον μήνα. Ένα αγαπημένο πρόσωπο επιστρέφει στο σπίτι μετά από καιρό απουσίας.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα οι Παρθένοι των πρώτων ημερών, νιώθετε πιο ασφαλείς, πιο σίγουροι για τον εαυτό σας, με μια αίσθηση ικανοποίησης για αυτά που έχετε καταφέρει μέχρι τώρα. Οι πεποιθήσεις σας είναι σταθερές και δεν αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη έτσι λοιπόν ότι λαχταράτε πάρα πολύ επιμένετε μέχρι να το ολοκληρώσετε. Αυτό τον μήνα  θα αισθανθείτε την ανάγκη να ξεφύγετε από την καθημερινότητα σας. Χρειάζεστε περισσότερη χαρά στη ζωή σας και όχι μια διασκέδαση σε κλειστούς χώρους. Θέλετε κάτι διαφορετικό, κάτι που διευρύνει τους ορίζοντες σας.

Μια καλή ευκαιρία είναι να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι-επίσκεψη σε αγαπημένα πρόσωπα ή μια απόδραση με τον/την αγαπημένο σας. Θέλετε να ζήσετε αυτό που ονειρεύεστε από καιρό, μέσα στα πλαίσια βέβαια των δυνατοτήτων και των αναγκών σας. Εάν υπάρχουν εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη ή τις σπουδές σας γρήγορα ολοκληρώνονται. Κάποιο άτομο από το κοντινό σας περιβάλλον αντιμετωπίζει προβλήματα και θα χρειαστεί την συμπαράσταση σας. Παρθένοι του 3ου δεκαημέρου, πολλές οι ευκαιρίες για να τακτοποιήσετε εύκολα όλες τις καθημερινές σας υποθέσεις αλλά και να κάνετε συναντήσεις με ανθρώπους που εμπιστεύεστε και περνάτε καλά μαζί τους.

 

Ζυγός  23/9 – 23/10

Μήνας γενεθλίων ο Οκτώβριος για τους περισσότερους Ζυγούς, χρόνια σας πολλά λοιπόν και να περάσετε μια όμορφη, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά. Αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα οι Ζυγοί του 2ου δεκαημέρου, νιώθετε ανανεωμένοι, φρέσκοι και μια έντονη επιθυμία να είστε ο εαυτό σας, να είστε αυθόρμητοι και ειλικρινείς. Εδώ υπάρχει μια εσωτερική σύγκρουση γιατί χρειάζεται να κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να είστε ο εαυτός σας και συγχρόνως να είστε συνεργάσιμοι με τους άλλους. Η μοναξιά δεν σας ταιριάζει, έχετε ανάγκη να ζείτε μαζί με κάποιον άνθρωπο, και αυτό μοιραία σας αναγκάζει να θυσιάζετε κάποιες από τις προσωπικές σας επιθυμίες. Αυτή την περίοδο πιέζεστε να επαναξιολογήσετε τον εαυτό σας, τη ζωή και τις προτεραιότητές σας, και να συνειδητοποιήσετε τι χρειάζεται να αλλάξετε και τι να διατηρήσετε.

Συνεργασία επί ίσοις όροις είναι το αίτημα του Ζυγού και θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή σας την προσωπική ή την επαγγελματική με αυτό το μότο. Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου, η κοινωνικότητα σας αυξάνεται αυτό το διάστημα, θα έχετε πολλές συναντήσεις και συζητήσεις με φίλους και γνωστούς για διάφορα θέματα που σας ενδιαφέρουν. Όμως προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιείτε στις συναναστροφές σας, γιατί οι λέξεις χτίζουν σχέσεις αλλά πολύ εύκολα μπορούν και να τις διαλύσουν.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα Ζυγοί των πρώτων ημερών, θέματα που έχουν σχέση με την ανταλλαγή συναισθημάτων αλλά κυρίως υλικών αγαθών τα οποία μοιράζεστε με άλλους, έρχονται στο προσκήνιο. Ευνοείται το κλείσιμο οικονομικών εκκρεμοτήτων, όχι όμως τα καινούργια χρέη. Η αυξομείωση που ίσως να παρατηρήσετε στο εισόδημα σας μπορεί δηλώνει ότι αποπληρώνετε προηγούμενες οφειλές σε δημόσια ή ιδιωτικά ταμεία, τράπεζες, εφορίες κλπ.  Αν στο εισόδημα σας υπάρχει κάποια βελτίωση, σε καμία περίπτωση μην ρισκάρετε χρήματα σε επισφαλείς επιχειρήσεις ή σε τυχερά παιχνίδια γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε σημαντικές απώλειες.

Ζυγοί του 2ου δεκαημέρου η αυτοπεποίθηση σας αυξάνεται σημαντικά όπως και η διάθεση σας για ψυχαγωγία, φλερτ και έρωτα. Βάλτε ένα μέτρο σε όλα αυτά γιατί μπορεί να το πληρώσετε ακριβά. Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου είστε από τους ευνοημένους αυτής της περιόδου γιατί στο εισόδημα σας υπάρχει σημαντική βελτίωση. Τουλάχιστον θα αισθάνεστε ότι είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις σας.

 

Σκορπιός  24/10 – 22/11

Την περίοδο αυτή, ιδιαίτερα οι Σκορπιοί του 2ου δεκαημέρου, αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες με τους ανθρώπους γύρω σας. Αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους, ότι σας αδικούν και ότι δεν καταλαβαίνουν τις προθέσεις σας με αποτέλεσμα να κλείνεστε στον εαυτό σας. Όμως μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο, η δική σας ψυχολογική κατάσταση μπορεί να σας ωθεί σε ενέργειες οι οποίες μπερδεύουν και προβληματίζουν τους άλλους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταλάβουν πως σκέφτεστε και τι σκοπεύετε να κάνετε.

Διώξτε τους φόβους σας, μην κρύβετε τα συναισθήματα σας και μιλήστε όσο πιο ξεκάθαρα και ανοιχτά μπορείτε με τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε και όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Σκορπιοί του 1ου δεκαημέρου, αυτό το διάστημα είναι δύσκολο  για εσάς να νιώσετε ήρεμοι και ικανοποιημένοι με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Γίνεστε πολύ εύκολα ευάλωτοι στις αντιδράσεις των άλλων. Πληγώνεστε πολύ εύκολα και σε κάποιες δύσκολες στιγμές μπορεί να εκφράζεστε με συναισθήματα εκδικητικότητας και ζήλιας. Εσείς οι Σκορπιοί του 3ου δεκαημέρου, είστε από τους τυχερούς του ζωδιακού, πολλές οι ευκαιρίες που σας δίδονται για να προωθήσετε τα σχέδια σας και να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, Σκορπιοί των πρώτων ημερών,  η προσοχή σας στρέφεται προς τις πιο στενές σας σχέσεις, τον γάμο σας, μια στενή συναισθηματική σχέση, τις κοινωνικές ή επαγγελματικές σας σχέσεις, ή τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους που συμπαθείτε. Έχετε ανάγκη να αισθανθείτε σταθερότητα και ασφάλεια στις σχέσεις αυτές, γι αυτό θέλετε να είστε σίγουροι ότι σας συμπαθούν και ότι μπορείτε να στηρίζεστε σ’ εκείνους.

Για να το πετύχετε όμως αυτό, θα πρέπει να έχετε αποδείξει ότι κι εσείς τους εκτιμάτε, τους σέβεστε, είστε καλοπροαίρετοι, γενναιόδωροι και ανταποδίδετε στα ίσα την όποια εύνοια σας δίδεται. Πρέπει να γίνετε πιο ευέλικτοι, πιο διαλλακτικοί και να μην εμμένετε σε συμπεριφορές οι οποίες δεν λειτούργησαν στο παρελθόν. Χρειάζεται να αφιερώνετε χρόνο και υπομονή για να ακούσετε τι έχουν να σας πουν οι άνθρωποι που σας περιβάλλουν. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να μην είστε επικριτικοί, εριστικοί και επιθετικοί με τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σ’ επαφή. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο σε μια έκρηξη θυμού να δράσετε παρορμητικά και αλλοπρόσαλλα και να έρθετε σε ρήξη με ανθρώπους που χρειάζεστε στη ζωή σας.

 

Τοξότης  23/11 – 21/12

Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται σημαντικά αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα για τους Τοξότες του 2ου δεκαημέρου. Είναι σημαντικό για εσάς το μοίρασμα της χαράς ή της επιτυχίας των σχεδίων σας με αγαπημένους φίλους, η πλούσια κοινωνική ζωή και η βελτίωση των σχέσεων με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Το φιλικό σας περιβάλλον, σας παροτρύνει να δουλέψετε συλλογικά για ένα κοινό σκοπό, έτσι είναι ευνόητο ότι ο κοινωνικός σας κύκλος διευρύνεται, συνδέστε με καινούργιος ανθρώπους με τους οποίους θα δημιουργήσετε φιλικούς δεσμούς.

Κάποιοι από σας όμως, μπορεί να θέλετε να αποχωρήσετε από μία φιλική σχέση ή από ένα σύλλογο-ομάδα στην οποία ανήκετε. Νιώθετε την επιθυμία να ξεφύγετε από οτιδήποτε καταστρατηγεί την ελευθερία σας. Δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε άλλες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς μόνο και μόνο για να έχετε κάποιους ανθρώπους στην ζωή σας οι οποίοι δεν σέβονται και τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Τώρα χρειάζεστε καθαρό αέρα να αναπνεύσετε και οποιαδήποτε αλλαγή θα είναι ευεργετική. Φτάνει να παραμείνετε δίκαιοι, να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να ξέρετε τι πραγματικά θέλετε από την ζωή σας και από τους άλλους.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα οι Τοξότες των πρώτων ημερών, επικεντρώνετε τις προσπάθειες σας στις άμεσες ανάγκες τις καθημερινότητας και στα θέματα που σας εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Είστε αρκετά δημοφιλείς στον χώρο εργασίας σας. Μπορείτε και εκφράζεστε ελεύθερα και με ειλικρίνεια αλλά έχετε ανάγκη και θα κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να τα πάτε καλά με τους συναδέλφους και τους συνεργάτες σας. Τώρα είναι κατάλληλη στιγμή να ολοκληρώσετε ένα έργο με το οποίο εργάζεστε σε συνεργασία με άλλους. Διώξτε το άγχος και τις ανασφάλειες σας και μην κατηγορείτε ούτε τον εαυτό σας αλλά ούτε και τους άλλους για τυχόν εμπόδια και δυσκολίες. Φυσικά ούτε λόγος τώρα, για ειδική διατροφή και δίαιτα, αφού το καλό φαγητό, το ποτό ή τα γλυκά, είναι πειρασμός που δύσκολα θα μπορέσετε να του αντισταθείτε.

Όσοι από εσάς τους Τοξότες του 1ου δεκαημέρου έχετε στην ζωή σας μια σοβαρή σχέση και θέλετε να την προστατέψετε μην παίζετε με την φωτιά. Μια παράνομη σχέση που δεν προχώρησε στο παρελθόν γιατί να πάει καλά τώρα. Προσέχετε όταν οδηγείτε. Τοξότες του 3ου δεκαημέρου κρατάτε καλά κρυμμένες τις σκέψεις και τα σχέδια σας και καλά κάνετε. Δεν χρειάζεται να ξέρουν όλοι, αυτά που είναι μόνο δικά σας. Άλλωστε όταν δεν έχουμε κάτι σημαντικό να πούμε καλύτερα να σιωπούμε.

 

Αιγόκερως  22/12 – 19/1

Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται σημαντικά και οι επαγγελματικές σας φιλοδοξίες ζητούν να εκφραστούν αυτή την περίοδο ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου. Έχετε διάθεση να βελτιώσετε την θέση σας στον επαγγελματικό στίβο, γι αυτό κάνετε ότι είναι δυνατόν για να πετύχετε τον σκοπό σας. Θα αναζητήσετε κοινωνικές επαφές με άλλους ανθρώπους, θα αναπτύξετε νέα ενδιαφέροντα, θα ανταλλάξετε ιδέες, θα μελετήσετε, και θα πειραματιστείτε σε νέους τρόπους αυτοέκφρασης. Όμως δεν αισθάνεστε σίγουροι ότι όλα λειτουργούν σωστά, σε επαγγελματικό ή σε προσωπικό επίπεδο. Αμφιταλαντεύεστε και δυσκολεύεστε να αποφασίσετε με ποιο τρόπο θα πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση για να πετύχετε τον σκοπό σας.

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι, όμως δεν είστε σίγουροι ποιος είναι ο καταλληλότερος για εσάς. Ευελιξία διαθέτετε για να ξεπερνάτε τα εμπόδια, η προσήλωση στο στόχο είναι το ατού σας, το μόνο που σας χρειάζεται είναι, δουλειά, σταθερή και σίγουρη απόφαση και η κατάλληλη χρονική στιγμή για να την υλοποιήσετε. Ευτυχώς, βοήθεια θα έχετε από τον/την σύντροφο, τους φίλους και τους συνεργάτες σας και έτσι θα καταφέρετε να ξεπεράσετε την όποια δυσκολία σας παρουσιαστεί. Για να έχει επιτυχία το σχέδιο σας δεν πρέπει να τοποθετήσετε τον εαυτό σας πάνω απ’ όλα και όλους. Είναι ένα λάθος που τιμωρείται ακριβά. Χαμηλώστε στο ύψος των υπολοίπων για να μην νιώσουν ότι θέλετε να τους χαλιναγωγήσετε και σας αντιμετωπίσουν ως απειλή.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα οι Αιγόκεροι των πρώτων ημερών, τα επαγγελματικά σας σχέδια προχωρούν προς ολοκλήρωση. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο και ατελείωτο κόπο για να φτάσετε μέχρι αυτό το σημείο. Γι αυτό αισθάνεστε πιο αισιόδοξοι και χαρούμενοι. Αν και κουράζεστε περισσότερο όμως όλα γίνονται με μεγαλύτερη ευκολία και έχουν επιτυχία τα σχέδια σας.

Θα έχετε την ευχέρεια να λειτουργείτε με τους παλιούς σας ρυθμούς όμως συγχρόνως παρακολουθείτε και ενδιαφέρεστε για ό,τι νεωτεριστικό το οποίο μπορεί να σας διευκολύνει και να κάνει πιο άνετη την ζωή και την εργασία σας. Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου, αυξάνεται ο κύκλος γνωριμιών σας και απολαμβάνετε την παρέα καλών φίλων. Είναι άτομα εμπιστοσύνης και μπορείτε να συζητάτε μεταξύ σας τα πάντα, ακόμα και πράγματα που δεν λέγονται εύκολα. Μπορούμε εύκολα να το πούμε σαν ένα είδος ψυχανάλυσης.

 

Υδροχόος  20/1 – 18/2

Αρκετά ευχάριστος θα είναι ο Οκτώβριος για εσάς τους Υδροχόους, θα αισθανθείτε την ανάγκη να ξεφύγετε από την καθημερινή ρουτίνα ή το βαρετό πρόγραμμα το οποίο ακολουθείτε τόσο καιρό. Έχετε μια διάθεση για διάβασμα, γράψιμο, ταξίδια που διευρύνουν τους ορίζοντες και εξάπτουν την φαντασία σας και επικοινωνία με άλλους ανθρώπους ιδιαίτερα οι Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου. Χρειάζεστε κάτι διαφορετικό, που σας φέρνει σε επαφή με κόσμο. Θα έχετε μια καλή ευκαιρία, να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι-επίσκεψη σε αγαπημένα πρόσωπα τα οποία έχετε πολύ καιρό να συναντήσετε ή να κάνετε αυτό το μακρινό ταξίδι με τον/την σύντροφό σας.

Ένα ζήτημα σας απασχολεί που έχει σχέση με τις σπουδές σας ή ένα νομικό θέμα ή την νομιμοποίηση της σχέσης σας ή ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα στο εξωτερικό. Είστε ενθουσιασμένοι αλλά και αμφιταλαντευόμενοι για όλα αυτά που πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν με το νέο σας ξεκίνημα. Ένα ευχάριστο διάστημα όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα, κοινωνικότητα, επαφές με ενδιαφέροντες ανθρώπους που πιθανόν να γνωρίζετε για πρώτη φορά και πολλά σχέδια που φιλοδοξείτε να εφαρμόσετε άμεσα. Μοιράζεστε τη χαρά της δημιουργίας με αγαπημένα πρόσωπα,  πλούσια κοινωνική ζωή και καινούργιες σχέσεις με ανθρώπους πολύ σημαντικούς για εσάς.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα οι Υδροχόοι των πρώτων ημερών, αναπάντεχες αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή μπορεί να σας αναστατώνουν. Ίσως χρειάζεται να ολοκληρώσετε αυτό που είχατε ξεκινήσει στο πρόσφατο παρελθόν και έχει σχέση με το σπίτι σας ως ακίνητο ή την σχέση σας με πρόσωπα της οικογένειας και την καριέρα σας. Αναμένονται αλλαγές στα πιο σημαντικά σημεία της ζωής σας όπως είναι ο εαυτός σας, σε σχέση με την καριέρα και την οικογενειακή σας κατάσταση. Είναι αναγκαίο να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής σας ζωής και των κοινωνικών σας υποχρεώσεων. Αν ο ένας τομέας μονοπωλεί το ενδιαφέρον σας τότε υπάρχει έλλειψη στον άλλο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τα οποία θα κληθείτε να λύσετε.

Όλα αυτά θέλουν ψυχραιμία, ηρεμία και προσωπική προσπάθεια, για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που τυχόν θα συναντήσετε για να φτάσετε στον στόχο σας. Μειώστε την ένταση, βρείτε μια χρυσή τομή, που δεν βλάπτει ούτε εσάς ούτε και τους άλλους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Μια επαγγελματική πρόταση που την περιμένατε καιρό μπορεί να φέρει αναστάτωση και να αλλάξει τα σχέδια σας. Επίσης είναι πιθανή αλλαγή κατοικίας, μια μετακόμιση σε άλλη περιοχή.

 

Ιχθείς  19/2 – 20/3

Οικονομικά θα είναι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν αυτή την περίοδο ιδιαίτερα τους Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου, τα οποία εξαρτώνται από τρίτους, εφορίες, τράπεζες, κληρονομιές, διατροφές, συντάξεις ή το εισόδημα του/της συντρόφου. Ίσως να ενδιαφερθείτε για τυχόν ευεργετήματα που μπορείτε να διεκδικήσετε. Μια καινούργια ευκολία ή ευκαιρία θα έχετε για να τακτοποιήσετε ή να κερδίσετε από αυτά τα θέματα. Επίσης είναι η στιγμή που μπορείτε να κάνετε ένα μικρό ή μεγάλο ξεκαθάρισμα στη ζωή σας, να πετάξετε τα περιττά και άχρηστα και να κρατήσετε τα σημαντικά.

Παράλληλα θα νιώσετε την ανάγκη να εκμυστηρευτείτε τα μυστικά ή τα συναισθήματα σας σε κάποιο άτομο το οποίο εμπιστεύεστε απόλυτα.  Αυτά όλα θα ανανεώσουν την ψυχολογία σας και θα σας απαλλάξουν από ένα βάρος το οποίο σας πίεζε. Αυτό το διάστημα θα είστε πιο ανεκτικοί και καλοσυνάτοι με τους ανθρώπους που αγαπάτε και θα βελτιώσετε την επικοινωνία σας στις μεταξύ σας σχέσεις. Ιχθείς του 1ου δεκαημέρου, θα νιώσετε πολύ όμορφα από την επιστροφή στην ζωή σας ενός αγαπημένου πρόσωπου μετά από απουσία μεγάλου χρονικού διαστήματος. Εσείς του 3ου δεκαημέρου, η τύχη είναι με το μέρος σας για ζητήματα που σχετίζονται με τις σπουδές σας ή με ένα νομικό θέμα που σας απασχολεί ή με μακρινά ταξίδια. Οι ευκαιρίες πολλές για να πετύχετε τους στόχους σας.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα οι Ιχθείς των πρώτων ημερών, οι κοντινοί σας άνθρωποι έχουν προτεραιότητα για εσάς. Τους εκφράζετε τα συναισθήματα  σας και γίνεστε πιο στοργικοί μαζί τους. Θα μοιραστείτε μεταξύ σας τα οικογενειακά σας προβλήματα ή θα λύσετε παλιές διαφορές αλλά αν δεν υπάρχει ψυχραιμία στις συζητήσεις σας μπορεί να δημιουργηθούν επιπλέον διαφορές.

Αποφύγετε να ενεργείτε ή να οδηγείτε όταν είστε θυμωμένοι για τυχόν ατύχημα. Κρατήστε χαμηλούς τόνους στις επαφές σας με άλλους ανθρώπους, οδηγείτε προσεκτικά, προστατέψτε τις σημαντικές σχέσεις ζωής σας από την οργή της στιγμής και αποφύγετε ότι θα μπορούσε να σας εκθέσει σε κίνδυνο. Προσπαθήστε να γίνετε όσο πιο υποχωρητικοί αντέχετε με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος σας, μέχρι να περάσει το δύσκολο διάστημα. Υπάρχει το ενδεχόμενο άτομο του περιβάλλοντος σας να ζητήσει την βοήθεια σας για να λύσει κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments