0 0 votes
Article Rating

Οι ματιές σας συναντήθηκαν… Αχ! Ήταν έρωτας κεραυνοβόλος. Όλα ήταν υπέροχα. Αρχίσατε να βγαίνετε, να βλέπετε ο ένας τον άλλον όλο και περισσότερο. Ήταν έντονα, ακόμα και μαγικά!

Σύντομα αποφασίσατε να γίνετε ζευγάρι και να μείνετε για πάντα μαζί. Με τον καιρό κάνατε το μεγάλο βήμα και ορκιστήκατε να τιμάτε και αγαπάτε ο ένας τον άλλον αποκλειστικά. Ευτυχισμένοι μαζί περνάτε τις μέρες, εβδομάδες, μήνες- ίσως και λίγα χρόνια. Έπειτα, για εσάς τους δύο (και για πολλά άλλα ζευγάρια) τα πράγματα φαίνεται να παίρνουν τον κατήφορο και αρχίζει ο ένας (ή και οι δύο) να αναρωτιέστε τι συνέβη στην προϋπάρχουσα συγκίνηση, ενθουσιασμό και αρμονία.

Ίσως αισθάνεστε πως η αγάπη γλιστράει από τα χέρια σας, ότι μπορεί ακόμη και να πεθαίνει! Ποιος φταίει περισσότερο; Ποιον πρέπει κυρίως να κατηγορήσουμε; Έχει στ’ αλήθεια σημασία; Θα βοηθήσουν οι φωνές και οι κατηγορίες αν ο ένας ή και οι δύο επιθυμείτε ειλικρινά να κάνετε κάτι θετικό για να κρατήσετε την αγάπη ζωντανή και τη σχέση άθικτη; Βασικές αστρολογικές αρχές, εφαρμοσμένες εποικοδομητικά από εσάς ή (ας ελπίσουμε) από εσάς και τον σύντροφό σας, μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια για να δώσουν νέα πνοή και αρμονία στην προβληματική σχέση σας.

Ξεκινήστε καθορίζοντας τον βασικό ζωδιακό «τύπο» του συντρόφου σας. Ενώ είναι αληθινό ότι κάθε άτομο γεννιέται «υπό την επιρροή» ενός ή άλλου από τα δώδεκα Ηλιακά Ζώδια και οι περισσότεροι τείνουν φαινομενικά να «καθρεφτίζουν» πολλά από τα κλασικά χαρακτηριστικά των Ηλιακών τους Ζωδίων, πολλοί άλλοι, εξαιτίας μοναδικών και δυνατών παραγόντων του ωροσκοπίου τους, μπορεί συχνά να φαίνεται ότι δρουν και αντιδρούν στις σημαντικές ευκαιρίες και προκλήσεις της ζωής με τρόπους αντίθετους του Ηλιακού Ζωδίου τους. Για παράδειγμα, ένα συγκεκριμένο άτομο γεννημένο «δραστήριος» Κριός μπορεί να εκπλήξει άλλους όντας γενικά περισσότερο ως ένας «παθητικός» Ιχθύς.

Μελετήστε τις επιλεγμένες λέξεις/όρους-κλειδιά (μαζί με τα θετικά και τα αρνητικά) που ακολουθούν στο «Οι Δώδεκα Βασικοί Ζωδιακοί Τύποι:

Θετικές και Αρνητικές Λέξεις-Κλειδιά/Όροι» για να καθορίσετε τον πιο εμφανή και πιο συνεπή ζωδιακό «τύπο» του συντρόφου σας (και τον δικό σας) ανεξάρτητα από το ζώδιο γέννησης. (Σε σπάνιες περιπτώσεις είναι εντελώς πιθανό κάποιος να φαίνεται πως «ταιριάζει» σχεδόν εξίσου σε δύο τύπους ή ζώδια!).

Αφού καθορίσετε ποια «περιγραφή» φαίνεται να σας ταιριάζει περισσότερο θα χρειαστεί στη συνέχεια να μεταβείτε στην επόμενη ενότητα με τίτλο ” Κρατώντας την αγάπη ζωντανή: η Επανεξέταση της Αρμονίας”, για χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές που προτείνουν πώς να ανακαλύψετε ξανά /επανεισάγετε περισσότερη ζωντάνια, συμβατότητα, ενθουσιασμό και αληθινή ικανοποίηση στην τωρινή παραπαίουσα σχέση σας. Ειδική υπενθύμιση: Καθορίστε τον δικό σας «τύπο» επίσης. Έπειτα μοιραστείτε αυτήν τη πληροφορία με το ταίρι σας. Αν εργαστείτε μαζί η κατάσταση θα μπορούσε να βελτιωθεί εις διπλούν!

 

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΒΑΣΙΚΟΙ ΖΩΔΙΑΚΟΙ ΤΥΠΟΙ: ΤΑ ΥΠΕΡ, ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ

 

ΚΡΙΟΣ: (Θετικά) Μεγάλη νοητική ενέργεια, πολύ γρήγορο πνεύμα, γεννημένος αρχηγός, πολύ φιλόδοξος, λάτρης της ανεξαρτησίας, ενθουσιώδης, δυναμικός. (Αρνητικά) «Αγαπάει» τους τσακωμούς, εκρηκτική ιδιοσυγκρασία, πιεστικός, πολύ εγωιστής, ανυπόμονος, έλλειψη συνέχειας, ισχυρογνώμων, αντιδραστικός.

ΤΑΥΡΟΣ: (Θετικά) Αυτοδύναμος, αποφασιστικός, σταθερός, υπομονετικός, ευγενικός, πρακτικός, καλός χορηγός, αισθησιακός, ισχυρή λίμπιντο, αξιόπιστος. (Αρνητικά) Ανυποχώρητος, άπληστος, υλιστής, επιθυμεί εγωιστικά την ικανοποίηση του εαυτού του, επικίνδυνος όταν θυμώσει πραγματικά, εκνευριστικά ακατάστατος, υπερβολικά λαίμαργος.

ΔΙΔΥΜΟΣ: (Θετικά) Επικοινωνιακός, εφευρετικός, εύστροφος, νεανικός, ευαίσθητος, ιδεαλιστής, καλόκαρδος, πολυτάλαντος. (Αρνητικά) Κουτσομπόλης, πολύ ανυπόμονος, πολυλογάς, στρεψόδικος, “φευγάτος”, όχι πάντα ειλικρινής, πολύ ασταθής, έλλειψη επιμονής, αδιάκριτος, βασικά αρκετά επιφανειακός.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: (Θετικά) Επιφυλακτικός, γόνιμη φαντασία, συνετός, συμπονετικός, προσανατολισμένος στην οικογένεια, επιθυμεί την ασφάλεια, πολύ εργατικός, ευαίσθητος, αποτραβηγμένος, προστατευτικός. (Αρνητικά) Υπερβολικά κτητικός, εγωιστής, υπερβολικά ντροπαλός, κλαψιάρης, ιδιότροπος, λιγόψυχος, συνεσταλμένος, μυγιάγγιχτος, αποπνικτικός.

ΛΕΩΝ: (Θετικά) Ευγενής φύση, γενναιόδωρος, φιλικός, πολύ ταλαντούχος, ευδιάθετος, ειλικρινής, “μαγνητικός”, πρόσχαρος, νέος στην καρδιά. (Αρνητικά) Εγωκεντρικός, υπερβολικά καυχησιάρης, φιλήδονος, αυταρχικός, πομπώδης, φαρισαϊκός, επιδειξιομανής, στομφώδης, απαιτεί την προσοχή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: (Θετικά) Εργατικός, συνειδητοποιημένος σε θέματα υγείας, εξαιρετικά τακτικός, «προβλέψιμος», εργατικός, πρακτικός, ειδικός στην αρχειοθέτηση, οικονόμος, στοχαστικός, με αίσθηση του καθήκοντος. (Αρνητικά) Ανιαρός, μερικές φορές βαρετός, ανησυχεί για τα πάντα, ασχολείται με τις λεπτομέρειες, εργασιομανής, σεμνότυφος, παραπονιέται συνεχώς, γκρινιάρης, υπερβολικά επικριτικός, μονότονος, ευχαριστιέται δύσκολα.

ΖΥΓΟΣ: (Θετικά) Βολικός, ισορροπημένες διαθέσεις, ήρεμος, «ειρηνοποιός», ακριβής, ευγενικός, τρυφερός, καλλιτεχνικός, ευγενής, ευχάριστος, δίκαιος, φιλικός. (Αρνητικά) Αναποφάσιστος, παρεμβατικός, μονόπλευρος, νάρκισσος, τεμπέλης, χειριστικός, άδικος, θέλει να έχει πλήρη έλεγχο, αμφιταλαντεύεται εύκολα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: (Θετικά) Επιχειρηματικό πνεύμα, επίμονος, ενεργητικός, τονισμένη σεξουαλικότητα, κρυψίνους, πανούργος, αποφασιστικός, τολμηρός, με ισχυρή θέληση, καλή κρίση. (Αρνητικά) Καχύποπτος, δύσπιστος, ανυποχώρητος, ύπουλος, εκδικητικός, ταραχοποιός, απότομος, ζηλιάρης, δόλιος, νυμφομανής, σαδιστικός, παραπλανητικός.

ΤΟΞΟΤΗΣ: (Θετικά) Εύθυμος, αναζωογονητικός, αισιόδοξος, ειλικρινής, έντιμος, φιλόδοξος, φιλοσοφημένος, προφητικός, πολύ φιλεύσπλαχνος, εύελπις, καθόλου απαιτητικός. (Αρνητικά) Πολυδάπανος, σπάταλος, απερίσκεπτος, έλλειψη συγκέντρωσης, ασταθής, αποστασιοποιημένος, υπερβολικά επεκτατικός, δεν βρίσκεται ποτέ στο σπίτι, άκομψη και δηκτική αίσθηση του χιούμορ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: (Θετικά) Ήσυχος, ιδιαίτερα πρακτικός, αξιοπρεπής, συγκεντρωμένος, εξαιρετικά φιλόδοξος, πλήρως αφοσιωμένος στην αναρρίχηση της ιεραρχίας, υπάκουος απέναντι σε όλες τις υπευθυνότητες του, σταθερός (Αρνητικά) Ψυχρός, αυταρχικός, συχνά υπερβολικά αρνητικός, συχνά ανησυχεί για τα πάντα, άκαμπτος, «άκαρδος», δίνει διαταγές, φιλάργυρος, στενόμυαλος, καταθλιπτικός, δε συγχωρεί εύκολα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: (Θετικά) Ήρεμος, πάντα φιλικός, αποφασιστικός, εξευγενισμένος, οξυδερκής, υπερβολικά καλός, διαισθητικός, συγχωρεί εύκολα, αυθεντικός, μοναδικός, πιστός, αναζωογονητικά ευχάριστη φύση (Αρνητικά) Απρόβλεπτος, αναξιόπιστος, ανορθόδοξος, διαθέτει περίεργες πεποιθήσεις και ιδιόρρυθμες συνήθειες, αντισυμβατικός, «μποέμ», παράξενοι φίλοι -ή καθόλου φίλοι.

ΙΧΘΕΙΣ: (Θετικά) Στοργικός, πολύ τρυφερός, ταπεινόφρων, ευφάνταστος, συνήθως εύκολος χαρακτήρας, με κατανόηση, συνήθως βολικός, πολύ ταλαντούχος στις τέχνες, σκέφτεται τους άλλους, συνεργάσιμος, συμπονετικός. (Αρνητικά) Άνοστος, αόριστος, επηρεάζεται υπερβολικά πολύ, υπερευαίσθητος, μη πρακτικός όταν σφάλλει, παραπλανητικός, δεν έχει αληθινό κίνητρο, επιρρεπής στις εξαρτήσεις, «ονειροπόλος», αναξιόπιστος, διφυής.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΖΩΝΤΑΝΗ: ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ

Σύντροφος τύπου Κριός

Αυτός ο σύντροφος απολαμβάνει τις προκλήσεις. Αν είστε υπερβολικά βολικοί και τους επιτρέπετε να κερδίζουν κάθε «μάχη» χωρίς κάποια αξιοσημείωτη αντίσταση, το ενδιαφέρον και ο σεβασμός για εσάς μπορεί να λιγοστέψουν. Θυμηθείτε πως αυτός είναι ο «Δον Κιχώτης» του ζωδιακού που θα προκαλέσει τους «ανεμόμυλους» εάν δεν υπάρχει άλλος ανταγωνισμός! Κάθε εγκώμιο από εσάς για κάθε «νικητήριο διαγωνισμό» θα προσθέσει πόντους.

Είναι από την φύση του ένας ζηλιάρης σύντροφος που πρέπει πάντα να είναι ο ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ για το ταίρι του. Η σεξουαλική πράξη μπορεί να είναι έντονη, συναρπαστική, συχνή — αλλά πολύ συχνά, σύντομη. Αν η συντομία της σεξουαλικής πράξης σας αφήνει απογοητευμένους, ανικανοποίητους, θα πρέπει να ενθαρρύνετε περισσότερα προκαταρκτικά — ίσως μάλιστα με τη μορφή μιας πρόκλησης, ακολουθούμενης από πολλά εγκώμια όταν το ταίρι σας ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Όποτε είναι δυνατόν αφήνετέ τους να ηγούνται, να παίρνουν τα ηνία σημαντικών (ή μη) πραγμάτων για την σχέση σας. Να ζητάτε συχνά την συνδρομή, προτάσεις, συμβουλές και συνεργασία τους. Έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να πουν άσχημα πράγματα όταν θυμώσουν τα οποία θα αναιρέσουν γρήγορα και απολογητικά μόλις ηρεμήσουν, πράγμα που τυπικά γίνεται πολύ σύντομα.

Προσπαθείτε να συγχωρείτε και να ξεχνάτε. Είναι καλύτερα να κρατάτε το στόμα σας κλειστό όταν είναι υπερβολικά ταραγμένοι ή αναστατωμένοι. Δε θέλετε να τους δώσετε «αφορμή» για να γίνουν τραχείς ή λεκτικά υβριστικοί. Σε αυτό τον σύντροφο δεν αρέσει να «πνίγεται» ή να «δεσμεύεται» από κανέναν — ειδικά από το ταίρι του. Οι δημόσιες επιδείξεις στενής τρυφερότητας δεν είναι επιθυμητές.

 

Σύντροφος τύπου Ταύρος

Χρειάζεται πολλή στοργή για να κρατήσετε τούτο τον αισθησιακό σύντροφο ικανοποιημένο, χαρούμενο. Πράγματι τείνουν ν’ απολαμβάνουν το σεξ και είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με το ταίρι που ξέρει πώς (και συνεχίζει) να παραμένει σεξουαλικά ελκυστικό. Αν «παραμελήσετε» τον εαυτό σας από άποψη εμφάνισης ,μπορεί, με τον καιρό, να χρειαστεί να αφήσετε και αυτόν τον σύντροφο.

Κάνετε μεγάλο λάθος αν πιστεύετε πως μπορείτε να τους αναγκάσετε ν’ αλλάξουν οτιδήποτε πάνω τους που δε σας αρέσει. Ωστόσο τα καλοπιάσματα και η υπομονετική φιλική πειθώ μπορούν πιθανότατα να δουλέψουν περιστασιακά, αλλά μην ποντάρετε σε αυτό! Καθώς ο σύντροφός σας μπορεί να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα θεωρείτε αναγκαία, κυρίως γιατί εκτιμούν την ποιότητα και τους αρέσει να απολαμβάνουν τα πιο εκλεπτυσμένα πράγματα που μπορούν να αγοράσουν με τα χρήματα, προσπαθήστε να δείχνετε κατανόηση — ιδίως εάν κερδίζουν ένα καλό εισόδημα και δεν αρνούνται ή κακιώνουν για τις προσωπικές σας μικρές «πολυτέλειες».

Αν είστε άτομο με γρήγορους ρυθμούς, ίσως να μην είναι εύκολο να δεχθείτε ή να προσαρμοστείτε στον τυπικό «χαλαρό» τρόπο ζωής του συντρόφου σας, αλλά το να το κάνετε μπορεί να αποδειχθεί όχι μόνο ικανοποιητικό αλλά και αναγκαίο. Αποφεύγετε να τους πιέζετε σε βαθμό που να θυμώσουν υπερβολικά. Θα αποφύγετε να μάθετε από πρώτο χέρι τι εστί “ταύρος σε υαλοπωλείο”.

 

Σύντροφος τύπου Δίδυμοι

Πρέπει οπωσδήποτε να είστε πολύπλευρος, προσαρμοστικός και συναρπαστικοί πνευματικά για να κρατήσετε την προσοχή και την αγάπη αυτού του συντρόφου. Η διατήρηση εγκεφαλικής επικοινωνίας και η συνεχής προσπάθεια για να κρατήσετε ευρέως ανοιχτές τις διόδους επικοινωνίας είναι τα ελάχιστα απαιτούμενα.

Αν το να «πηδάει» απ’ το ένα πράγμα στο άλλο δε θέτει σε πραγματικό κίνδυνο την βασική σας ασφάλεια, να είστε όσο το δυνατόν πιο ανεκτικοί, συνειδητοποιώντας ότι αυτό είναι η θεμελιώδης φύση τους! Ενώ εσείς μπορεί πάντα να λέτε μόνο ολόκληρη την αλήθεια, το ταίρι σας μπορεί και όχι. Μετά από λίγη εμπειρία σύντομα θα μπορείτε να ξέρετε πότε ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται αληθινά στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς. Είναι πολύ ευκολότερο απ’ όσο μάλλον φαντάζεστε. Πάντα να τους επιτρέπετε να γνωρίζουν τις αμφιβολίες σας για όποιο θέμα που σας προβληματίζει.

Ο βασικός τύπος των Διδύμων είναι σχετικά εύκολο να «διδαχτεί και να αναμορφωθεί». Ο σύντροφος αυτός θέλει το ταίρι του όχι μόνο να σκέφτεται αλλά και να φαίνεται νεανικό. Το να υιοθετήσετε τη στάση μεγάλης ηλικίας και/ή γκαρνταρόμπα κάποιου που είναι «παλαιού τύπου» θα αποδειχθεί η απόλυτη απογοήτευση. Δε χρειάζεται να είστε νέος, μονάχα νέος στην καρδιά για να ευχαριστήσετε αυτόν τον «αιώνια νεανικό» σύντροφο.

Πάντα να θυμάστε να αναφέρετε όσο το δυνατόν συχνότερα πόσο νεότεροι φαίνονται/δρουν από τους συνομήλικούς τους. Αποδεχθείτε την πραγματικότητα πως θα υπάρξουν μερικές «ανώριμες» στιγμές όσο θα είστε μαζί με αυτόν τον πάντα-ενεργητικό (ακόμη και υπερκινητικό) σύντροφο.

 

Σύντροφος τύπου Καρκίνος

Αν αρνείστε να “νταντεύετε” αυτόν τον σύντροφο θα μπορούσαν να δημιουργηθούν δυσάρεστες εντάσεις μέσα στη σχέση. Αυτός ο τύπος λατρεύει να τον παραχαϊδεύεται και να «προστατεύεται» από το αντικείμενο της αγάπης του. Όταν επικοινωνείτε και με όποιον τρόπο κι αν σχετίζεστε με τούτο το σύντροφο, συχνά μοιάζει να «περπατάτε σε τεντωμένο σχοινί» με την έννοια ότι είναι τόσο ευαίσθητοι που σχεδόν ότι πείτε ή κάνετε μπορεί να πληγώσει τα αισθήματά τους.

Είναι απλά ρουτίνα αν αποσυρθούν μέσα στο προστατευτικό «καβούκι» τους όταν κάτι θυμίζει έστω αμυδρά απειλή στην ιδέα τους περί «ασφάλειας». Για να ευχαριστήσετε το σύντροφο αυτόν θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο, προσοχή και ενέργεια υπηρετώντας το σπιτικό και την οικογένεια. Θα προσδοκούν να ξοδεύετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε γύρω από το σπίτι.

Αποδεχθείτε το γεγονός πως το ταίρι σας υποβάλλεται σε τονισμένες εναλλαγές διάθεσης — από «απύθμενα» βάθη σε «απίστευτα» ύψη. Να είστε ήσυχοι πως όταν ο σύντροφός σας έχει «τις μαύρες του» αυτό θα αλλάξει σύντομα–και το αντίστροφο. Το ταίρι σας έχει πάνω από όλα στο μυαλό του ένα σχέδιο για να εξασφαλίσει την τωρινή και μελλοντική ασφάλεια για εσάς και την οικογένεια. Κρατώντας αυτό στο μυαλό σας, θα είναι κάπως πιο εύκολο να αποδεχθείτε όλη αυτή την υπερβολική ιδιοτροπία και υπερευαισθησία. Με όλα τα προειρημένα, αυτή η ένωση υπόσχεται καλά πράγματα εφόσον η καλά εδραιωμένη ασφάλεια έχει κάποια σημασία για εσάς.

 

Σύντροφος τύπου Λέων

Αυτός ο σύντροφος περιμένει από εσάς να τον αγαπάτε, να τον τιμάτε, να τον υπακούτε–και να τους κάνετε το «αστέρι», το επίκεντρο της προσοχής στη ζωή σας και στη σχέση. Τίποτα δεν τους αναστατώνει περισσότερο απ’ το να προσπαθείτε να τους «επισκιάσετε»! Στην πραγματικότητα, έχουν έναν τεράστιο εγωισμό που χρειάζεται κάποιον να τον ενδυναμώνει σε καθημερινή βάση.

Αν δε μπορείτε ή δε θέλετε, μάλλον θα αρχίσουν να ψάχνουν για κάποιο άλλο άτομο(α) που θα είναι διατεθειμένο να το κάνει. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάποιος που μπορεί ν’ αποτελεί ανταγωνιστή για τη θέση σας στη σχέση. Παρόλα αυτά, αν είστε καλοί στα κομπλιμέντα για να τους κάνετε να νιώθουν περήφανοι και ξεχωριστοί, δεν υπάρχουν πολλά που δε θα έκαναν για να σας κάνουν ευτυχισμένους– περιλαμβανομένου να γίνουν σχεδόν τέλειοι σύντροφοι και γενναιόδωροι προμηθευτές, πρακτικά σε οτιδήποτε και αν λαχταρά η καρδιά σας.

Όταν βγαίνετε έξω με αυτόν τον σύντροφο που προσέχει την εικόνα του, απαιτεί να φαίνεστε εξαιρετικά περιποιημένοι γιατί έτσι το ταίρι σας πιστεύει πως άλλοι θα σκεφτούν ότι αυτός/αυτή έχει καλό γούστο. Το να προσέχετε την εμφάνισή σας στο σπίτι είναι επίσης αναμενόμενο. Τα παιδιά, δικά σας ή ίσως άλλων, μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία για αυτόν το σύντροφο και τη σχέση σας. Μερικές φορές ίσως νιώθετε ότι σας αγαπούν λιγότερο ή είστε λιγότερο σημαντικοί από «τα παιδιά». Προσπαθήστε να μην αισθάνεστε παραμελημένοι ή να ζηλεύετε. Συνειδητοποιήστε ότι με τον καιρό αυτό θα αλλάξει καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν ή μετακομίζουν από το σπίτι.

 

Σύντροφος τύπου Παρθένος

Πρέπει να είχατε ήδη μια μικρή ιδέα πριν ενωθείτε με αυτούς τους «γήινους» συντρόφους για το ότι είναι απίστευτα τελειομανείς. Θυμάστε πόσο πρόθυμοι ήταν και πόσο πολύ ήθελαν να είστε επίσης κι εσείς? Θυμάστε πόσο σχολαστικοί ήταν με την εμφάνισή τους, το σπίτι τους, το όχημά τους;

Εκτιμήστε πόσο σκληρά δούλευαν για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί. Λοιπόν, είναι μάλλον απίθανο να έχουν αλλάξει ως τώρα, ή ότι θ’ αλλάξουν ποτέ. Θα πρέπει να παρατηρήσατε πως δεν ήταν ιδιαίτερα «ρομαντικοί», αλλά μάλλον ήταν πιο αποτελεσματικοί ως φίλοι — και παρτενέρ στο σεξ. Αν επιθυμείτε μεγαλύτερη αρμονία και να διατηρήσετε τη σχέση, θα χρειαστεί να θυμηθείτε τι ακριβώς ήταν τόσο ξεχωριστό στο άτομο αυτό και να δείτε αν αυτό το ξεχωριστό «κάτι» είναι ακόμα εκεί.

Αν το κάνετε, θα κατανοήσετε καλύτερα το ότι απλά προσπαθούν να σας βοηθήσουν όταν σας κριτικάρουν αν δεν κάνετε κάτι “σωστά”, ή αλλιώς όταν δεν είστε «τέλειοι». Είναι πιθανό ο σύντροφος αυτός να είναι πιστός, έξυπνος και πολύ εργατικός–αρετές που θα πρέπει να συμβάλουν θετικότατα στο να θωρακίσουν την υλικό-οικονομική ασφάλεια σας όσο και της σχέσης σας . Αν οι σεξουαλικές πτυχές της σχέσης δεν είναι επαρκείς, πείτε το στο «υπάκουο» ταίρι σας και πιθανότατα θα εργαστούν για να βελτιώσουν την κατάσταση προς ικανοποίησή σας–και γρήγορα μάλιστα.

 

Σύντροφος τύπου Ζυγός

Αυτός ο σύντροφος είναι προσανατολισμένος στην συντροφικότητα, που σημαίνει ότι μία ικανοποιητική και αρμονική σχέση είναι επιτακτική για αυτούς ώστε να νιώσουν χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους. Οι τσακωμοί και οι φιλονικίες τους αναστατώνουν και δεν θα τα ανεχτούν για πολύ. Να γνωρίζετε πως αν η ένωση σας δεν λειτουργεί για κανέναν από τους δύο, σύντομα θα αρχίσουν την αναζήτηση νέας συντροφιάς.

Ευτυχώς οι περισσότεροι από αυτούς τους συντρόφους είναι περισσότερο από πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε στα πλαίσια της λογικής για να διατηρήσουν κάθε σχέση από την στιγμή που έχει δημιουργηθεί. Να είστε σίγουροι για την συνεργασία τους αν είστε πρόθυμοι τόσο να δίνετε όσο και να παίρνετε — με ισορροπία. Καθώς πολλοί από αυτούς τους συντρόφους είναι «αυθεντίες» των διαπραγματεύσεων, να είστε πρόθυμοι τουλάχιστον να τους ακούσετε και να λαμβάνετε υπόψη σας τις προτάσεις/υποδείξεις τους για να λύνετε τις όποιες διαφωνίες μεταξύ σας μέσα στην σχέση.

Παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς τους επηρεασμένους-από-την-Αφροδίτη ανθρώπους είναι από την φύση τους βολικοί χαρακτήρες, μπορούν, αν φτάσουν στα όριά τους, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τα ενδιαφέροντά τους αρκετά επιθετικά – και επιτυχημένα. Μπορεί να χρειαστεί να δείξετε πολλή υπομονή, ενώ τους περιμένετε να πάρουν κάποιες αποφάσεις, για θέματα σημαντικά, και-όχι-τόσο-σημαντικά. Πράγματι, η συνηθισμένη «αμφιταλάντευση» τους μπορεί να είναι πολύ εκνευριστική μερικές φορές. Δυστυχώς, είναι απλά ένα μέρος της φύσης τους.

Επίσης είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε: τα άτομα αυτά εστιάζουν προς τους άλλους ανθρώπους. Επομένως θα πρέπει ίσως να μάθετε ότι μάλλον θα χρειαστεί να τους «μοιράζεστε» από άποψη χρόνου με τους φίλους τους.

 

Σύντροφος τύπου Σκορπιός

Πρέπει να ξέρετε πως πρόκειται για έναν σύντροφο έντονο, με ισχυρή θέληση, αποφασιστικό, που σίγουρα εκτιμά την οικειότητα και την ικανοποίηση που προσφέρει μια αρμονική σεξουαλική σχέση. Ενώ το ικανοποιητικό σεξ μπορεί να μην αποτελεί τη βάση της σχέσης, παρόλα αυτά είναι ο ‘ακρογωνιαίος λίθος’ που κρατάει τα πάντα ενωμένα. Επομένως, κανείς απ’τους δυο σας δε θα επιτύχει τίποτα ουσιώδες με το να χρησιμοποιεί το σεξ ως εργαλείο για παζαρέματα. Αν το κάνετε αυτό, το μόνο που θα επιτύχετε είναι να επιδεινώσετε άλλα προβλήματα και να το κάνετε ακόμη πιο δύσκολο να επιλυθούν.

Ο σύντροφός σας είναι, το πιθανότερο, από ήπια μέχρι υπερβολικά πεισματάρης. Κάντε ό,τι θέλετε αλλά δε θα επιτύχετε πολλά με το να απαιτείτε να κάνει οποιαδήποτε πρωταρχική αλλαγή στον τρόπο που ‘πάντα’ έκανε κάτι. Αν κάποιες από αυτές τις συνήθειες/πρακτικές σας ενοχλεί αλλά ακόμα θέλετε να κρατήσετε την αγάπη ζωντανή, τότε θα πρέπει εσείς οι ίδιοι ν’αλλάξετε όσον αφορά τον τρόπο που τις θεωρείτε ‘ανυπόφορες’. Μόνο εσείς μπορείτε ν’αποφασίσετε αν αυτό είναι αποδεκτό-ή πιθανό.

Στο ταίρι σας δεν του αρέσει ν’ακούει εξονυχιστικές λεπτομέρειες για οποιαδήποτε απ’τις δραστηριότητές του, ή ακόμη για την σχέση αγάπης σας με οποιονδήποτε-ούτε καν για τους πιο έμπιστους φίλους και μέλη της οικογένειάς σας. Επομένως καλύτερα να μην εμπιστεύεστε κανέναν με τα μυστικά σας εκτός αν θέλετε να το μετανιώσετε αργότερα όταν τα λόγια φτάσουν στ’ αυτιά του αγαπημένου σας. Η προσπάθεια να κρατιέστε σεξουαλικά ελκυστικοί θα βοηθήσει δραστικά στο να διατηρήσετε ασφαλή τη σχέση σας.

 

Σύντροφος τύπου Τοξότης Aν σας πέρασε ποτέ απ’το μυαλό ότι το άτομο αυτό θα μένει όλη την ώρα μέσα, θα σας προσέχει συνέχεια και θα σας ‘πνίγει’ με αγάπη, τότε ή θα πρέπει να είχατε αρχίσατε τη σχέση στα τυφλά ή θα πρέπει να ήσασταν ‘στον κόσμο σας’! Η αγάπη μπορεί να κρατηθεί ζωντανή και υγιής όταν/αν μάθετε να εκτιμάτε και να απολαμβάνετε τις πολλές ελευθερίες που σας προσφέρει αυτός ο ‘μη-τυχόν-και-με-περιορίσεις (εσύ ή οποιοσδήποτε)’ σύντροφος.

Παρόλα αυτά, πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως τις ίδιες ακριβώς ελευθερίες περιμένει να του προσφέρετε κι εσείς. Αυτό δε σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι ή θα είναι άπιστοι, ή ότι περιμένουν κι εσείς να είστε. Απλώς δεν ανέχονται να ‘εγκλωβίζονται’ από αγάπη-ή απ’το ταίρι τους. Αν αυξήσετε την εκτίμησή σας για το ωραίο τους χιούμορ και τη γενικά αισιόδοξή τους θεώρηση, αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να μείνετε μαζί, αλλά και θα σας ανεβάσει ψυχολογικά. Ίσως πρέπει να ‘χαλαρώσετε’.

Καταλάβετε επίσης πως όταν οι παρατηρήσεις τους κατευθείαν στο ψητό-που έκαναν με πρόθεση χιουμοριστική-είναι αρκετά χοντροκομμένες, το πιθανότερο είναι πως δεν ήθελαν να σας πληγώσουν ή να σας εκνευρίσουν. Τα ταξίδια εκτός πόλης μαζί μπορεί να αποτελέσουν ένα δώρο για να εξομαλυνθούν τα προβλήματα της σχέσης σας. Αν επιθυμείτε περισσότερη σεξουαλική οικειότητα, πείτε το. Ειλικρινά, μπορεί να μην ήταν ‘σε φόρμα’!

 

Σύντροφος τύπου Αιγόκερως

Αν έχετε αρχίσει να σκέφτεστε πως η στενή σας σχέση μοιάζει περισσότερο με επιχείρηση παρά με οτιδήποτε άλλο, θα έπρεπε να είχατε για αυτό στοιχεία και φανερές ενδείξεις από την πολύ αρχή. Αυτός ο πρακτικός σύντροφος που έχει ως σκοπό την επιτυχία, μπορεί να δυσκολεύεται να καταλάβει οτιδήποτε βρίσκεται στη σφαίρα του θεωρητικού και των συναισθημάτων.

Η επιθυμία του είναι να μετατρέψει οτιδήποτε αρχίζει σε δουλειά και ‘ψοφάει’ να βλέπει πρόοδο, με απτές ενδείξεις εννοείται. Με άλλα λόγια, αν διεκπεραιώνουν τη ‘δουλειά’ τους καθώς πρέπει, και κατά τα δεδομένα τους σημειώνουν πρόοδο, τότε πρόκειται για επιτυχία. Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση τους μαζί σας! Παρόλο που δεν πρέπει να είναι πολύ εύκολο για εσάς να αντιμετωπίζετε αυτήν την ‘ψύχωση για δεδομένα’, που φαίνεται στον τρόπο που εκδηλώνουν την τρυφερότητά τους, θα πρέπει μάλλον να προσαρμοστείτε απλά επειδή δεν είναι στη φύση τους να είναι πολύ ρομαντικοί ή ‘θερμοί’ συναισθηματικά.

Πάντα θα δουλεύουν ενθουσιωδώς για να προφέρουν υλική ασφάλεια και για να κάνουν το σεξουαλικό ‘καθήκον’ τους, όμως είναι μάλλον απίθανο να σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε πολλές απ’τις ρομαντικές φαντασιώσεις σας. Αν το αξίζετε, μπορείτε πάντα να περιμένετε το σεβασμό και την υποστήριξή τους. Έχετε δίπλα σας έναν αληθινό φίλο στον οποίο μπορείτε πάντα να υπολογίζετε όσο δύσκολο κι αν είναι το πρόβλημα που ενδεχομένως πρέπει να αντιμετωπίσετε. Έχετε μια σχέση που θα τη ζήλευαν πολλοί. Απλά αποδεχθείτε ότι ο σύντροφος σας μπορεί να είναι τόσο παντρεμένος με την ‘καριέρα/δουλειά’ του όσο είναι και με σας.

 

Σύντροφος τύπου Υδροχόος

Aν περιμένατε έναν συνηθισμένο και καθημερινό τύπο συντρόφου στην αρχή της σχέσης, τότε σίγουρα θα μάθατε πως οι προσδοκίες σας δεν ήταν διόλου αληθινές. Είναι δύσκολο για εσάς και για οποιονδήποτε άλλον να κατηγοριοποιήσει αυτόν τον ‘μοναδικό στο είδος του άνθρωπο. Αν δεν έχετε μάθει ήδη να είστε προετοιμασμένοι για το απροσδόκητο, πρέπει να το μάθετε για να βοηθήσετε την αγάπη σας να παραμείνει ζωντανή.

Με ένα τέτοιο ταίρι οι πιθανότητες να βαρεθείτε είναι μικρές, ή ακόμα μηδαμινές. Δεν ξέρετε ποτέ τι να περιμένετε. Αν μάθετε να ‘πηγαίνετε με το ρεύμα’, τότε αυτός ο ‘απρόβλεπτος’ άνθρωπος μπορεί να αποδειχθεί μακράν αναζωογονητικός, ή και άκρως διασκεδαστικός. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείτε να εξασφαλίζετε συνεχείς λεκτικές αλληλεπιδράσεις γιατί αν ‘χαλάσει’ η επικοινωνία, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η σχέση σας να αρχίσει να καταρρέει ή έστω να γίνεται ανυπόφορη κατά διαστήματα.

Ει δυνατόν, προσπαθήστε να δεχθείτε την πραγματικότητα ως έχει: οι φίλοι και οι συνεργάτες τους είναι πολύ σημαντικοί γι’αυτούς και ότι μερικές φορές αυτά τα ‘φιλαράκια’ μπορεί να εισβάλλουν ενοχλητικά, ή ακόμη (κατά τη γνώμη σας) να θέτουν σε κίνδυνο τη σχέση σας. Ηρεμήστε όμως συνειδητοποιώντας ότι το ενδιαφέρον του συντρόφου σας για τους φίλους δε βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το ενδιαφέρον του για εσάς και τη σχέση. Είναι μάλλον απίθανο ο σύντροφός σας να έχει την όποια πρόθεση να επιτρέψει ποτέ στους φίλους του να σας αντικαταστήσουν. Όσο για την απιστία, σπάνια αποτελεί σκοπό ή πρόθεση.

 

Σύντροφος τύπου Ιχθείς

Αν η σχέση σας έχει χάσει λίγη απ’τη ‘μαγεία’ της, τότε είναι πιθανό ότι η δική σας οπτική ή ιδέα που έχετε για τον σύντροφό σας έχει αλλάξει πολύ περισσότερο από ότι εκείνος/εκείνη έχει αλλάξει στην πραγματικότητα. Πιθανότατα είναι ακόμη εκείνος ο ευαίσθητος, τρυφερός και στοργικός άνθρωπος που ήταν πάντα. Ίσως εύχεστε να επιδείκνυαν λίγη παραπάνω υπευθυνότητα προκειμένου να επιτύχουν τέτοια πρόοδο που θα βελτίωνε τον τρόπο ζωής σας και θα βοηθούσε και τους δύο να εξασφαλίσετε μελλοντική ασφάλεια.

Για να κρατήσετε την αγάπη ζωντανή (ειδικά τη δική σας), μάλλον θα χρειαστεί να βοηθήσετε και να ενθαρρύνετε το σύντροφό σας να εκμεταλλευτεί περισσότερο τα εμπορεύσιμα προσόντα και ταλέντα του. Και για να το πετύχετε αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ τακτ και διπλωματία. Να προσφερθείτε τρυφερά να ‘διαχειριστείτε’ την εργασία/καριέρα/δουλειά/επαγγελματικές ενασχολήσεις.

Ενθαρρύνετε το σύντροφό σας να σας συμβουλεύεται συχνότερα για τέτοια θέματα. Εκδηλώστε την αγάπη και την σταθερή εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρει. Δώστε του έναν αξιόλογο και απτό στόχο να επικεντρωθεί. Τονώνετέ του την αυτοπεποίθηση όταν αποθαρρύνεται ή γίνεται αρνητικός. Πείτε του ότι θέλετε να έχετε έναν καλύτερο τρόπο ζωής και ότι είστε διατεθειμένοι να βοηθήσετε. Για να τα πετύχετε όλα αυτά, πρέπει να πείσετε το σύντροφό σας για τη βαθιά αγάπη σας, ενώ επαινείτε οτιδήποτε σας ευχαριστεί πάνω του-που μπορεί να είναι πολλά. Τέλος, επαινείτε κάθε πρόοδο που σημειώνει.

 

Συγγραφέας: Elbert Wade
Πρωτότυπος τίτλος: In-Progress Relationships: Keeping Love Alive — Astrologically
Πηγή: In-Progress Relationships: Keeping Love Alive — Astrologically
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope,
από τoν συγγραφέα και αστρολόγο Elbert Wade
Mετάφραση – Απόδοση: danie

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments