0 0 votes
Article Rating

Ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης που δε φαίνεται να δείχνει και πολύ σεβασμό στην ανθρώπινη ανάγκη μας για σταθερότητα και μονιμότητα. Ενεργεί ως Τζόκερ ή Μπαλαντέρ του Σύμπαντος. Είναι επίσης ένας κοσμικός δείκτης που αγνοεί τις βασικές εφαρμογές της λογικής` υπέρ της δικής του μοναδικής υπογραφής όσον αφορά τη “λογική”.

Ωστόσο, η λειτουργία του είναι συνήθως ανεξήγητη. Ο Ουρανός δεν έχει καμία διάθεση να ακολουθήσει τα τυποποιημένα πρότυπα συμπεριφοράς ή τους συνηθισμένους τρόπους που καθορίζονται από το ρυθμιστή Κρόνο. Αυτός ο πλανήτης δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση να απολογηθεί για το σπάσιμο των κανόνων και την απότομη μετατόπιση του επίκεντρου. Φύση του είναι να περνά με αστάθεια από το ένα σημείο ανάφλεξης στο επόμενο, με έναν άρρυθμο τρόπο.

Το στοιχείο της ανθρωπιάς μέσα μας βρίσκεται σε σύγχυση ως προς το γιατί χρειάζεται να ασχοληθούμε με μια τέτοια κατάσταση για να ξεκινήσουμε κάτι. Γιατί χρειαζόμαστε την περιοδική διακοπή των προσεκτικών μας σχεδίων; Γιατί να υποφέρουμε από προσωπικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς “σεισμούς”; Γιατί είναι τόσο λάθος να κολλάμε σε παρελθοντικούς δοκιμασμένους τρόπους χειρισμού της ζωής; Λειτούργησαν τότε, οπότε γιατί να τους παρατήσουμε τώρα; Τι το σπουδαίο έχει το φλερτ με την άστατη μοίρα του Αγνώστου; Και δεν είναι συνήθως καταστροφικό το χάος στη φύση, παρά δημιουργικό;

Οι διελεύσεις του Ουρανού δε σπαταλούν χρόνο για να μας απαντήσουν σε τέτοια ερωτήματα, αλλά στοχεύουν κατευθείαν στους τετριμμένους ή αδρανείς παράγοντες στην τρέχουσα ζωή μας. Με καμία ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας ή προτεραιότητας. Φαινομενικά τυχαία, ο Ουρανός πυροβολεί οποιαδήποτε ξεπερασμένα πρότυπα έχουμε υιοθετήσει, κάθε φορά που εμφανίζεται μια ξαφνική ευκαιρία. Μπορούμε να περιμένουμε πως η Ουράνια ενέργεια θα λειτουργήσει γρήγορα και ξεκάθαρα.

Αν θέλετε πραγματικά να βιώσετε μια πιο ισχυρή ώθηση της Ουράνιας εμπειρίας, ξεχάστε τα πλάνα σας και καταπνίξτε την αλλαγή και την πρόοδο στη ζωή σας. Αρνηθείτε να πειραματιστείτε με νέους τρόπους προσωπικής έκφρασης. Αποφύγετε ανά πάσα στιγμή κάθε είδους τεχνολογία και πεισμώστε ώστε να λειτουργείτε με τον αργό και δύσκολο τρόπο!

Στη συνέχεια όμως να είστε επίσης έτοιμοι να δέσετε τη ζώνη ασφαλείας σας και να ξεκινήσετε τη βόλτα σας με το τρενάκι του τρόμου` διότι με αυτόν τον τρόπο θα έχετε γίνει πολύ τρωτοί, όσον αφορά την Ουράνια Αρχή. Ο πλανήτης είναι ως εκ τούτου υποχρεωμένος να σας ταρακουνήσει με πολύ άστατο τρόπο, κατά τη διάρκεια της επόμενης σημαντικής του διέλευσης.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας διέλευσης ίσως είναι η στιγμή που θα εκπλαγούμε και θα ταρακουνηθεί ο εφησυχασμός μας… κι εκείνη τη στιγμή δεν έχουμε και πολλά περιθώρια χειραγώγησης, όσον αφορά τα επικείμενα αποτελέσματα. Αν είχαμε αυτό το περιθώριο χειραγώγησης, θα ήταν μόνο για να εμποδίσουμε εμείς οι ίδιοι μια μεγάλη ευκαιρία που θα είχαμε, για πραγματική προοδευτική ελευθερία.

Αυτό συμβαίνει γιατί είχαμε αφήσει ανασφάλειες και προσωπικές αμφιβολίες να μπαίνουν στο δρόμο μας και να μας αποτρέπουν να κάνουμε νέες κινήσεις ή να αποδεσμευτούμε από τετριμμένες καταστάσεις. Κι έτσι, ο Ουρανός παίρνει το “μαύρο κουτί ελέγχου” από εμάς και το χρησιμοποιεί ώστε να εφεύρει μια νοητική κινητήρια δύναμη! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Ουρανός θα επιλέξει ένα καλύτερο, έξυπνο τρόπο για να μας αποδεσμεύσει από πεπαλαιωμένα πρότυπα και την κακοδιαχείριση των Κρόνιων σεναρίων.

Αλλά για να ακολουθήσουμε τις προκλητικές προσταγές του Ουρανού, χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί σε υψηλότερα επίπεδα αυθορμητισμού. Όπως και ο Δίας, ο Ουρανός ευδοκιμεί στην ανάληψη κινδύνων (αν και ο Δίας είναι πιο συντηρητικός σχετικά με τις πιθανότητες` θέλει πάντα να βγει στην κορυφή ως νικητής.

Αντιθέτως, ο Ουρανός εκτιμά τη συγκίνηση μιας ξαφνικής αλλαγής, ακόμη και αν το τελικό αποτέλεσμα είναι μια “βόμβα”). Η ενέργεια του Ουρανού είναι παράδοξη, δεδομένου ότι τη μία στιγμή μπορεί να είναι μια πολύ ηλεκτρισμένη κατάσταση και την επόμενη στιγμή στη συνέχεια να γίνει ανεξάρτητη και απρόσωπη. Συνδέεται με το “αποκορύφωμα” της στιγμής οποιασδήποτε δράσης ή κατάστασης και μετά αποσύρεται γρήγορα η εστίαση στο στόχο. Αλλά η πραγματική ζωή δεν είναι μια συνεχής σειρά από συναρπαστικές εμπειρίες “των άκρων”.

Έτσι, αναμένουμε από τις διελεύσεις του Ουρανού να τονώσουν -έντονα αλλά σύντομα- τα συμφέροντα ανθρώπων ή καταστάσεων και να προσφέρουν μια στιγμιαία ευκαιρία να σπάσουμε τη ρουτίνα και να εξερευνήσουμε νέους κοινωνικούς ορίζοντες. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία και να δοκιμάσουμε μερικές διαφορετικές προσεγγίσεις, πριν αποδυναμωθεί αυτή η ευκαιρία` όπου ο Ουρανός θα στραφεί σε μια άλλη απότομη (ίσως και άσχετη) οδό απελευθέρωσης της ενέργειάς του. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαλαρώσουμε σε αυτή την Ουράνια δυνατότητα και να συλλογιστούμε ή να χρονοτριβούμε μέχρις ότου να αισθανθούμε απόλυτα σίγουροι για τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφάλειας με τον Ουρανό και την αμφιβολία ή την αβεβαιότητα που τον συνοδεύει. Αυτή η διαταραχή στο στομάχι μας που συχνά μάς δημιουργεί και την αύξηση της αδρεναλίνης, φαίνεται πως είναι μέρος της εμπειρίας του Ουρανού. Ο Ουρανός μάς ζητά να είμαστε συντονισμένοι κι έτοιμοι για διαλύσεις και ανακαλύψεις στην προσωπική μας ζωή.

Δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι μια περίεργη εμπειρία, αλλά θα πρέπει να προσεγγίσουμε τη ζωή με τέτοια ευθύτητα και απλότητα που σπάνια έχουμε επιδείξει στο παρελθόν μας. Ο Ουρανός μοιάζει με τον Κρόνο στη συμπεριφορά, υπό την έννοια ότι σηματοδοτεί επίσης την ανάγκη μας να αφήσουμε ό,τι έχει αποδειχθεί πως είναι ανεφάρμοστο και στάσιμο στη ζωή μας. Αλλά επίσης επιταχύνει τη διαδικασία και μας ωθεί να υιοθετήσουμε μία στάση όπου θα “κόβουμε μαχαίρι” κάθε μπλοκάρισμα κι εμπόδιο που έχουμε δημιουργήσει μόνοι μας ή που μας έχει επιβάλλει ασυνείδητα το περιβάλλον μας.

Ο Κρόνος εξαλείφει προσεκτικά, ενώ ο Ουρανός προκαλεί ταχεία αλλαγή. Θυμηθείτε, είναι ο πλανήτης του κεραυνού. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Ουρανού, είναι συνηθισμένο να έχουμε ξαφνικούς κεραυνούς στις υποθέσεις μας, καθώς το παλιό και το παρωχημένο γκρεμίζεται γρήγορα και παρασύρεται.

Το τι μπορεί να πάρει τη θέση τους, εξαρτάται από την προσπάθεια μας να γνωρίσουμε την προσωπική μας αλήθεια. Ο τελικός στόχος για αυτόν τον πλανήτη, φαίνεται πως είναι το να μάθουμε να ζούμε μια αυθεντική ζωή χωρίς κοινωνικές στρεβλώσεις. Αλλά για να πετύχουμε αυτό το στόχο απαιτείται πολύ θάρρος και βούληση, ώστε να πάμε ενάντια στο ρεύμα (ο Ουρανός πηγαίνει πάντα αντίθετα απ’ όπου πηγαίνει η συνείδηση της μάζας` κι έτσι βιώνει μια διαφοροποίηση από το κατεστημένο.) Φυσικά, μια Ουράνια διέλευση δεν πρέπει να σημαίνει απαραίτητα μια δραστική αλλαγή κατάστασης για εμάς. Αλλά ακόμη και με λιγότερο δραματικούς τρόπους, μπορούμε να απελευθερώσουμε την ενέργειά μας και να αλλάξουμε τις προτεραιότητες μας, προκειμένου να υποστηρίζουμε τον ατομικισμό μας και να πειραματιζόμαστε περισσότερο με τη δυναμικότητά μας.

Ο Ουρανός μάς προτείνει να μάθουμε να ανοίγουμε μόνοι μας τα φτερά μας, χωρίς προηγούμενες εξαρτήσεις, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου εμείς οι ίδιοι να είμαστε σε θέση να αναπροσανατολιστούμε καλύτερα. Οι διελεύσεις Ουρανού / Αφροδίτης αποτελούν ένα πρόβλημα εδώ, αφού η Αφροδίτη (η επιθυμία συγχώνευσης) έχει ανάγκες που εναντιώνονται σε αυτές του Ουρανού (την επιθυμία διαχωρισμού).

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας διέλευσης, θα μπορούσαμε να στηριχθούμε έντονα σε κάποιον και στη συνέχεια να συνειδητοποιήσουμε ότι θα λειτουργούσαμε καλύτερα αν ήμασταν μόνοι. Ή ένα ακόμα ενδεχόμενο είναι πως ο σύντροφος / συνεργάτης που επιλέγουμε, να μας δίνει αυτή την απρόσωπη Ουράνια αποστασιοποίηση και να εναντιώνεται στη συναισθηματική μας κατάσταση. Όποιος και αν είναι ο τρόπος, μαθαίνουμε να μην εξαρτιόμαστε από κάποιον άλλο για λάθος λόγους. Είμαστε εδώ για να ανακαλύψουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας, με τους δικούς μας όρους. Ας το κάνουμε λοιπόν!

Ο Bil Tierney έχει πιστοποιηθεί και κατέχει άδεια για να ασκεί επαγγελματικά την αστρολογία από το 1972. Έχει γράψει δύο βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του Dynamics of Aspect Analysis, και έχει γράψει πολλά άρθρα για αστρολογικά περιοδικά και ενημερωτικά δελτία. Ο Bil έχει δώσει διαλέξεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε ένα νέο βιβλίο για τον Κρόνο.

Το βιβλίο Dynamics of Aspect Analysis αναφέρεται στις όψεις και τους μεγάλους σχηματισμούς (Tαυ τετράγωνα, Yods, κλπ), καθώς αναφέρονται και εξαιρετικές πληροφορίες σχετικά με τους ανάδρομους πλανήτες, τους πλανήτες χωρίς όψεις και άλλα. Το βιβλίο Dynamics of Aspect Analysis αναγνωρίζεται ως μοναδική πηγή ιδεών που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην αστρολογία. Η σαφήνεια και η ακρίβεια του Bil, κάνουν αυτό το βιβλίο να θεωρείται κλασικό και να εκτιμάται τόσο από αρχάριους όσο και από επαγγελματίες. Είναι δημοσιευμένο σε 5 γλώσσες, από τον εκδοτικό οίκο CRCS Publications.

 

Συγγραφέας: Bil Tierney
Πρωτότυπος τίτλος: Reflecting Upon a Uranus Transit
Πηγή:
 Reflecting Upon a Uranus Transit
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope, από το Μatrix Astrology Software


Μετάφραση: Χρύσα Παπανικολάου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments