5 1 vote
Article Rating

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει τόσο την αισθησιακή και υλιστική διάσταση του Ταύρου όσο και τη συντροφική διάθεση του Ζυγού, και για το λόγο αυτό ο ρόλος της ήταν ανέκαθεν κάπως περίπλοκος. Ενθαρρύνει την τρυφερότητα, τη φιλική διάθεση, τη διακριτικότητα, τις κοινωνικές χαρές και τις υλικές απολαύσεις αλλά στην αρνητική της έκφραση, η επιρροή της μπορεί να καταστήσει κάποιον αναποφάσιστο, απρόσεχτο, υπερβολικά ρομαντικό και εξαρτημένο από πράγματα ή ανθρώπους.

Η «ζυγίσια πλευρά» της Αφροδίτης κατέχει τις βασικές αρχές της συντροφικότητας και γεφυρώνει την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, δίνοντας έτσι μορφή στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Ο Ταύρος ως ζώδιο της Γης, είναι συνδεδεμένος με το σώμα και τον φυσικό κόσμο. Τα πράγματα που κατέχουμε, γίνονται συχνά ένας καθρέφτης του εαυτού μας, έτσι υπό αυτή την έννοια, την Αφροδίτη και ο Ταύρος συμβολίζουν επίσης την αίσθηση της προσωπικής μας αξίας. Η «ταυρίσια πλευρά» της Αφροδίτης είναι ο εσωτερικός μας ισολογισμός, που αριθμεί τα κέρδη και τις ζημιές ως προς την αίσθηση του εαυτού μας.

Παραδοσιακά, η Αφροδίτη εκφράζεται μέσω της αγάπης, των αξιών, της κοινωνικότητας, της τέχνης, της ομορφιάς, του προσωπικού μαγνητισμού και των χρημάτων. Συμβολίζει την δύναμη της έλξης στο σύμπαν, οδηγώντας στην ένωση ώστε να σχηματιστεί ένα πιο πλήρες και σταθερό σύνολο από εκείνο που υπήρχε προηγουμένως ως μονάδα.

Μέσα από την Αφροδίτη μαθαίνουμε να εκτιμούμε τις αισθητικές αρχές της ισορροπίας, της αρμονίας και της συνεργασίας. Καθορίζει τον τρόπο που βιώνουμε την αγάπη, αλλά και το πώς θα την εκφράσουμε. Όταν λέμε πως δίνουμε την αγάπη που θέλουμε να λάβουμε, αναφερόμαστε στην ενέργεια της Αφροδίτης. Εκπροσωπεί το Γιν, τη δεκτική, δημιουργική ή «δεξιά πλευρά» του εγκεφάλου τόσο των ανδρών όσο και γυναικών. Στον υψηλότερο κραδασμό της, στην ποσειδώνια μορφή της, μάς επιτρέπει να εκφράσουμε αυτό που πραγματικά εκτιμούμε κι επιθυμούμε. Η αγνή, ατόφια επιθυμία είναι η λέξη κλειδί.

Ωστόσο, η δυναμική των διαπροσωπικών μας σχέσεων μπορεί να γίνει αρκετά περίπλοκη, καθώς ο τρόπος που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε έναν άλλον άνθρωπο, μπορεί να μην είναι απολύτως ακριβής. Συνήθως βλέπουμε τους άλλους μέσω των δικών μας φίλτρων που έχουν διαμορφωθεί από τις παρελθοντικές μας εμπειρίες, τις ελπίδες, τις προσδοκίες, τους φόβους αλλά και τις αξίες μας` και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τις προβάλουμε πάνω σε άλλους ανθρώπους, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.

Σε μια συναστρία μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί η Αφροδίτη, εάν επιλέξουμε να εξετάσουμε μόνο τα στοιχεία εκείνα που θέλουμε να βλέπουμε. Ουσιαστικά η ενέργειά της, μάς ωθεί να βιώνουμε μια βαθιά εσωτερική αλλαγή… και θα μπορούσε να μοιάζει με παλίρροια που μας παρασύρει με τη ροή της προς την ικανοποίηση και την πληρότητα, με τον τρόπο που υποδεικνύουν οι ζωδιακές θέσεις και οι πλανητικές όψεις.

Οι επαφές μεταξύ Αφροδίτης/ Άρη σε μια συναστρία, ακόμη και οι σκληρές όψεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικές, επειδή τότε μάς είναι ευκολότερο να εναρμονίσουμε τις πραγματικές μας αξίες και επιθυμίες με τις ενέργειες και τα επιτεύγματά μας. Όταν δεν έχουμε όψη μεταξύ Αφροδίτης και Άρη, υπάρχει το ενδεχόμενο να δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τις δικές μας βασικές επιθυμίες και να μη βρίσκουμε τον τρόπο να χρησιμοποιήσουμε την ενέργειά μας για να τροφοδοτήσουμε τις φιλοδοξίες μας.

Η αντίληψη που έχει ο καθένας από εμάς για την προσωπική του αξία, διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο σχετικά με την υγιή έκφραση της Αφροδίτης. Πρέπει να ξέρουμε τι έχουμε να προσφέρουμε και τι αναζητούμε να λάβουμε, όπως επίσης και να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε την εν λόγω προσφορά. Εάν λοιπόν η ενέργεια της Αφροδίτης δεν υποστηρίζεται από υγιείς βάσεις, τότε θα μπορούσε να αλλοιωθεί σημαντικά από τις σκληρές όψεις των εξωκρόνιων πλανητών.

Οι σκληρές όψεις Αφροδίτης/Κρόνου είναι γεμάτες από περιορισμούς και «πρέπει» που παίρνουν συχνά το προβάδισμα στη σχέση. Οι δύσκολες όψεις Αφροδίτης/Ουρανού είναι συχνά περίπλοκες και η αγάπη για την ελευθερία που εκδηλώνεται, μπορεί να προκύπτει από κάποιον μηχανισμό άμυνας. Με τις όψεις Αφροδίτης/Ποσειδώνα, υπάρχει ο κίνδυνος να προτιμήσουμε να διαλυθούμε μέσα στις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις παρά να αντιμετωπίσουμε την -σκληρή πολλές φορές- αλήθεια της συντροφικότητας. Με τις όψεις Αφροδίτης/Πλούτωνα, η επίδειξη ισχύος μπορεί να εναλλάσσεται με περιόδους απόλυτης αδυναμίας ή ακόμα και να προκύπτουν φαινόμενα κατάχρησης της εμπιστοσύνης και της οικειότητας.

Ως άνθρωποι χαρακτηριζόμαστε από ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων και συγκινήσεων -αγάπη, χαρά, οργή, φόβος, θυμός, απογοήτευση, θλίψη, μοναξιά, ευτυχία. Τα συναισθήματα δεν είναι κάτι που επιλέγουμε. Όμως μπορούμε να επιλέξουμε το πώς θα ανταποκριθούμε σε αυτά ή πώς θα τα εκφράσουμε. Τα συναισθήματα απλώς υπάρχουν. Εκφράζουν την υποκειμενική εμπειρία μας και μάς δίνουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάστασή μας.

Σαν από μια τοιχογραφία κατεστραμμένη…
Μεγάλη… όσο σε θέλησε η μικρή ζωή…
Να χωράς στο κεράκι τη στεντόρεια λάμψη την ηφαιστειακή…
Μονόγραμμα – Ελύτης

 

Συνοπτική ερμηνεία για την Αφροδίτη στους οίκους, σε συναστρία:

 

Αφροδίτη στον 1ο οίκο

Αυτή η θέση υποδεικνύει μια σχετική συναισθηματική ταύτιση, τα κοινωνικά και καλλιτεχνικά σας ενδιαφέροντα μπορεί να συμβαδίζουν σε ένα γενικότερο πλαίσιο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αρμονική βάση για μία σοβαρή σχέση. Ο κάτοχος του οίκου βλέπει την Αφροδίτη ως μια ελκυστική και γοητευτική παρουσία που τον εμπνέει να «χτίσει» τους στόχους του, γύρω από αυτή.

Ενισχύεται η αυτοπεποίθησή του και είναι πρόθυμος να διευρύνει την προσωπική του εικόνα ώστε να ευχαριστήσει τον κάτοχο της Αφροδίτης. Εάν όμως η Αφροδίτη έχει δύσκολες όψεις, τότε μπορεί να προκύψει υπερβολική κτητικότητα και ζήλια, οι ισορροπίες μπορεί να διαταράσσονται και υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ιδιοτελείς σκέψεις. Αυτό δεν αναιρεί την έντονη σχέση, αν και υπάρχει περίπτωση κατά καιρούς, να δημιουργούνται δυσκολίες στον δεσμό, μέσα από διαμάχες και συναισθηματικές συγκρούσεις.

Αφροδίτη στον 2ο οίκο

Η θέση αυτή ευνοεί κυρίως τους ανθρώπους που συνδέονται επαγγελματικά ή έχουν κάποιες οικονομικές συναλλαγές, καθώς υπάρχει συμβατότητα ως προς τους τρόπους που θέλουν να διαχειριστούν μια κατάσταση που θα τους οδηγήσει σε μία κοινή οικονομική άνοδο. Ο κάτοχος της Αφροδίτης μπορεί να ενισχύσει την εκτίμηση του κατόχου του οίκου, σχετικά με τις υλικές και συναισθηματικές απολαύσεις και να του εγείρει την ικανότητα να προσελκύσει ό,τι επιθυμεί. Μπορείτε από κοινού να αναπτύξετε τα ταλέντα σας ώστε να πετύχετε έναν στόχο και να δημιουργήσετε αυτάρκεια σε αυτόν τον τομέα.

Κατά καιρούς μπορεί να υποπέσετε σε οικονομικές ατασθαλίες και ιδιαίτερα στην περίπτωση που η Αφροδίτη σχηματίζει αρνητικές όψεις, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες λανθασμένες αποφάσεις σας, να προκαλέσουν περιττά έξοδα και οικονομικές ζημιές.

Αφροδίτη στον 3ο οίκο

Διακριτικότητα, διπλωματία και αρμονική επικοινωνία χαρακτηρίζουν αυτή τη θέση. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε κοινά ενδιαφέροντα σε τομείς όπως η ποίηση, η λογοτεχνία και γενικότερα στην τέχνη αλλά ίσως επίσης να έχετε μια ροπή προς την αδράνεια και την κοινωνική κριτική. Οι συζητήσεις σας κινούνται σε φιλικό και ευχάριστο πλαίσιο ενώ συγχρόνως η διανοητική έλξη είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σχέσης. Μέσα σε ένα περιβάλλον δυνατών συναισθημάτων, είναι ευκολότερο να εναρμονιστούν οι προτεραιότητές σας και να δημιουργήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα αμοιβαίας κατανόησης και ευαισθησίας.

Αφροδίτη στον 4ο οίκο

Με αυτή τη θέση, ενισχύεται η έννοια της οικογενειακής ζωής και κατά πάσα πιθανότητα δημιουργούνται αρμονικές συνθήκες, μέσα από τη συνύπαρξή σας, σε αυτόν τον τομέα. Ιδιαίτερα δε, εάν συζείτε, η οικογενειακή ατμόσφαιρα θα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για να περάσετε ευχάριστες στιγμές με τον σύντροφό σας. Αυτός ο συνδυασμός είναι μια ευνοϊκή συγκυρία για να δημιουργήσετε μια σοβαρή σχέση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στον γάμο.

Το αρμονικό περιβάλλον και η άνεση που απολαμβάνετε όταν είστε μαζί, σας αναζωογονούν και σας βοηθούν να αντιμετωπίζετε με περισσότερη διάθεση τη ρουτίνα της καθημερινότητάς σας.

Αφροδίτη στον 5ο οίκο

Η θέση της Αφροδίτης σε αυτόν τον οίκο, είναι συγκριτικά ένας από τους ισχυρότερους συνδυασμούς για μία ρομαντική και σεξουαλική έλξη. Η ένωσή σας μπορεί να έχει ως επιστέγασμα την αγάπη και τη χαρά της ζωής, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να αισθάνεστε πληρότητα με αυτή τη συνύπαρξη.

Ο δεσμός σας μπορεί να χαρακτηρίζεται από μια ευχάριστη ποιότητα και μια εύθυμη αίσθηση ρομαντισμού και δημιουργικής διάθεσης. Ίσως θελήσετε να μειώσετε τις άμυνές σας και να ρισκάρετε να εκφράσετε πιο αυθόρμητα τα συναισθήματά σας. Στην περίπτωση όμως που υπάρχουν δύσκολες όψεις, υπάρχει περίπτωση να προκύψει ζήλια και κτητικότητα ή ακόμα και να πάρετε κάποια παρακινδυνευμένα ρίσκα σε τυχερά παιχνίδια.

Αφροδίτη στον 6ο οίκο

Ο κάτοχος της Αφροδίτης, μπορεί να ενισχύσει την αξία της εργασίας ή ακόμα και της καθημερινής ρουτίνας του κατόχου του οίκου. Αυτή τη θέση μπορεί να τη συναντήσετε ακόμα και στη σχέση σας με κάποιο συνάδελφο που έχετε καλή επαφή ή γενικότερα σε κάποιον με τον οποίο έχετε καθημερινή συναναστροφή.

Ο κάτοχος της Αφροδίτης δίνει την εντύπωση ενός αξιόπιστου και χρήσιμου ανθρώπου που είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει και η συνεργασία σας θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη σχέση σας. Σε μια αρνητική εκδήλωση όμως, θα μπορούσε να δείχνει πως ο κάτοχος της Αφροδίτης περιμένει από τον κάτοχο του οίκου να τον υπηρετεί ή ακόμα και να υποτιμά τις υπηρεσίες του.

Αφροδίτη στον 7ο οίκο

Προκύπτει μια έντονη έλξη που ευνοεί αρκετά τη σοβαρή δέσμευση μεταξύ σας, καθώς υπάρχει μια αρμονία στη συνύπαρξή σας, τείνετε να συμφωνείτε στις προτιμήσεις σας ως προς τις απολαύσεις και είστε διατεθειμένοι να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας, τις επιθυμίες του άλλου. Η αυτοπεποίθηση του κατόχου της Αφροδίτης ενισχύεται, με αποτέλεσμα να μπορεί να προσελκύσει με ευκολία το ενδιαφέρον του άλλου, μέσω της ελκυστικής παρουσίας και της εύθυμης συντροφιά του. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα έλξη μεταξύ σας χωρίς ωστόσο να μπορείτε πάντα να εξακριβώσετε το ποιος είναι ουσιαστικά ο «παρακινητής» αυτής της ενέργειας.

Αφροδίτη στον 8ο οίκο

Η Αφροδίτη μπορεί να νιώθει ακαταμάχητη έλξη για τον κάτοχο του οίκου αλλά και να ενισχύσει σημαντικά τα βαθύτερα συναισθήματα του άλλου όπως επίσης και να εγείρει έντονα πάθη και σεξουαλική επιθυμία. Μπορεί να αναπτυχθεί μια σύνθετη σχέση μυστηρίου αλλά και οικειότητας συγχρόνως.

Σας ιντριγκάρει η έντονη ενέργεια ενός βαθύτερου δεσμού` αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα εγγύηση μονιμότητας αλλά μάλλον μια σαγηνευτική γοητεία που σας δημιουργεί βαθιές συναισθηματικές αντιδράσεις. Με αυτό το συνδυασμό, ενδέχεται επίσης να ευνοηθείτε σχετικά με τις κοινές σας οικονομικές επιχειρήσεις. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις απόψεις σας περί ιδιοκτησίας αλλά και προσωπικής αξίας.

Αφροδίτη στον 9ο οίκο

Η θέση αυτή υποδεικνύει μια κοινή οπτική σε φιλοσοφικά ή θρησκευτικά θέματα, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές και δεν αποκλείεται μέσα από αυτή τη συνύπαρξη να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να εξερευνήσετε ορισμένες νέες αντιλήψεις που θα σας εξελίξουν, τόσο ως μονάδες όσο και ως σύνολο. Ένα ακόμα ενδεχόμενο είναι να προέρχεστε από το ίδιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο ή να πρόκειται για έναν αγαπημένο σας συγγενή εξ αγχιστείας. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε αμοιβαίο ενδιαφέρον για ταξίδια, φιλοσοφικές ή θρησκευτικές αναζητήσεις και θα είστε ανοιχτοί σε περιπετειώδεις εμπειρίες και πειραματισμούς που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τη στάση ζωής που ακολουθείτε.

Αφροδίτη στον 10ο οίκο

Με αυτή την τοποθέτηση θα μπορούσαμε να πούμε πως η ενέργεια της Αφροδίτης είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην επαγγελματική ή τη γενικότερη κοινωνική κατάσταση του κατόχου του οίκου.

Ο κάτοχος της Αφροδίτης μπορεί να πάρει τη θέση ενός προσώπου κύρους και θαυμασμού μέσα στη σχέση όπου θα είναι πρόθυμο να εστιάσει την προσοχή του στο να προωθήσει την καριέρα του άλλου, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνική κατάσταση και των δύο. Οι κοινωνικές αλλά και υλικές σας απολαβές, όπως επίσης και η δημόσια φήμη σας, θα είναι ένα σημαντικό στοιχείο στη σχέση σας. Δεν αποκλείεται η γνωριμία αυτή να έχει προκύψει από την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Αφροδίτη στον 11ο οίκο

Η τοποθέτηση αυτή μπορεί να σημάνει την ολοκλήρωση ενός στόχου ή θα μπορούσε να υποδηλώνει πως αυτή η σχέση «άνθισε» μέσω κάποιας ομαδικής δραστηριότητας. Κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει μια συμβατότητα στους στόχους σας` και ο κάτοχος της Αφροδίτης μπορεί να κινητοποιήσει τον κάτοχο του οίκου, μέσα από τις γενικότερες ανθρωπιστικές του ανησυχίες, ώστε να δραστηριοποιηθούν και οι δύο, με σκοπό το ευρύτερο κοινό καλό. Συχνά αυτή η θέση δείχνει πως η σχέση βασίζεται περισσότερο σε αισθήματα φιλίας παρά ρομαντισμού. Μέσα από αυτή τη συναναστροφή ενδέχεται να διευρυνθεί ο κοινωνικός σας περίγυρος ενώ δεν αποκλείεται επίσης να υιοθετήσετε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Αφροδίτη στον 12ο οίκο

Η Αφροδίτη σε αυτόν τον οίκο μπορεί να υποδηλώνει μια στενή ψυχική και συναισθηματική σύνδεση. Μπορεί να απαλύνει τους φόβους του κατόχου του οίκου, να τον εμπνεύσει, να τον γοητεύσει. Η συμπόνια θα είναι ένα βασικό στοιχείο στη σχέση σας και ίσως αυτό να αποτελέσει και τη βάση της έλξης.

Τα συναισθήματα που σας δημιουργούνται μπορεί να είναι κάπως ανήσυχα ή κατά κάποιον τρόπο αόριστα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως στην καθημερινότητά σας.

Όμως ακόμα και αν η σχέση παραμένει κάπως απρόσωπη, μπορεί να αισθάνεστε μια υποσυνείδητη σύνδεση, όταν είστε μαζί. Δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που θα χρειαστεί να τις κρατήσετε κρυφές ή να αισθανθείτε πως είναι πέρα από τις δυνάμεις σας να τις ελέγξετε, με μια αίσθηση μοιραίου.

 

Χρύσα Παπανικολάου

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments