0 0 votes
Article Rating

Ευχαριστίες: Η μελέτη αυτή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τα ακριβή δεδομένα που συλλέχθηκαν από την εκλιπούσα Lois Rodden και διατίθενται μέσω του προγράμματος «Astrodatabank», το οποίο δημιουργήθηκε από τον Mark Mc Donough. Ένα ευχαριστώ επίσης στον Alphie Lavoie και στο πρόγραμμα του «Astroinvestigator», το οποίο μπορεί να εκτελέσει ένα μεγάλο αριθμό δοκιμών με τη μία. Και φυσικά, ένα ευχαριστώ και στην Diane Cramer που έκανε πολλούς από τους ελέγχους και τους πίνακες.

Παραχώρηση άρθρου: – Περιοδικό Αστρολογικής Έρευνας και το παράρτημα της Νέας Υόρκης του National Council for Geocosmic Research.

Μια λεπτομερής ανάλυση των ωροσκόπιων των Εξήντα κατά συρροή δολοφόνων.
Μήπως υπάρχουν κάποια συνολικά μοτίβα από όψεις;

 

Αν και το έχω ήδη πει αυτό στο πρώτο μέρος της μελέτης αυτής, αλλά χρειάζεται μια επανάληψη. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται συχνή επανάληψη, προκειμένου να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις. Δεν έχω άλλωστε αξίωση ότι η έρευνα που παρουσιάζεται εδώ είναι η απόδειξη της αστρολογίας. Ισχυρίζομαι όμως ότι το μοντέλο που χρησιμοποιείται εδώ, παρέχει τον καλύτερο τρόπο μέχρι στιγμής για να τεθεί η αστρολογία υπό δοκιμή.

Παρακαλώ σημειώστε επίσης ότι εγώ δεν υποστηρίζω ότι με τους παράγοντες που παρουσιάζονται εδώ, θα προβλέψουμε ποιος θα είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος με βεβαιότητα 100%. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μελέτες που έδειξαν ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο, δεν δείχνουν ούτε ακριβώς ποιος θα πάρει αυτή την ασθένεια με ακρίβεια 100%.

Ο πατέρας του Woody Allen άρχισε να καπνίζει σε ηλικία δεκαοχτώ ετών και κάπνιζε δύο πακέτα την ημέρα για το υπόλοιπο της ζωής του. Ήταν 100 χρονών, όταν πέθανε (από καρδιακή προσβολή). Αυτό που ψάχνουμε εδώ είναι μια στατιστική συσχέτιση μεταξύ αντικειμενικών παρατηρήσιμων παραγόντων στα ωροσκόπια των κατά συρροή δολοφόνων και της αντικειμενικά επαληθεύσιμης συμπεριφορά τους.

Εάν μπορεί να αποδειχθεί ότι ορισμένα αστρολογικά χαρακτηριστικά (όψεις ή οι θέσεις ζωδίου και οίκων) συμβαίνουν με συνέπεια περισσότερο από ότι μια τυχαία πιθανότητα, τότε η υπόθεση για μια «αστρολογική δύναμη» μπορεί να αρχίσει να γίνεται.

Στο πρώτο μέρος αυτής της έρευνας, τα ωροσκόπια των εξήντα κατά συρροή δολοφόνων και εξήντα απλών δολοφόνων μελετήθηκαν, για να διαπιστωθεί αν η γωνία διαχωρισμού μεταξύ των πλανητών και μεταξύ των πλανητών και των μεσοδιαστημάτων των διαφόρων πλανητικών ζευγών, συνέβησαν με συχνότητα μεγαλύτερη από ό, τι θα περίμενε κανείς από τυχαία τύχη και μόνο. Στην αστρολογία, ορισμένες γωνίες (οι οποίες οι αστρολόγοι ονομάζουν όψεις) λέγεται ότι είναι «δύσκολες» και αυτές είναι οι όψεις που εξετάστηκαν (πρόκειται για γωνίες 0, 90, και 180 μοιρών).

Ένα αυθαίρετο πρότυπο ορίστηκε. Για να χαρακτηριστούν ως ένα «περιστατικό», οι δύσκολες όψεις μεταξύ των πλανητών (καθώς και μεταξύ των πλανητών και ορισμένων σημείων), έπρεπε να συμβούν τουλάχιστον 50% περισσότερο από ό, τι θα περίμενε κανείς από μια τυχαία πιθανότητα. Για τις πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο της έρευνας, παρακαλούμε να διαβάσετε το πρώτο μέρος αυτής της έρευνας. Στην εργασία αυτή, θα εξετάσουμε μια σειρά από καινούργιους παράγοντες και θα δούμε, αν υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί από αυτούς που είναι κοινοί για αρκετά από τα ωροσκόπια.

Ένα πιο ισχυρό ερευνητικό πρόγραμμα πρόσφατα έγινε διαθέσιμο, το Astroinvestigator (από το λογισμικό AIR). Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να εκτελέσει δεκάδες δοκιμές με τη μία με ένα κλικ του ποντικιού. Ένα από τα πράγματα που βρέθηκαν ήταν η αυξημένη συχνότητα των θέσεων σε ορισμένα αστρολογικά ζώδια και οίκους.

Πριν εξετάσουμε αυτά τα αποτελέσματα, πρέπει να αναρωτηθούμε ποιες είναι οι πιθανότητες ο Ήλιος, η Σελήνη, ή ένας από τους πλανήτες που κινούνται πιο γρήγορα να βρίσκονται σε κάποιο συγκεκριμένο αστρολογικό ζώδιο; Δεδομένου ότι υπάρχουν δώδεκα ζώδια ίσου μεγέθους (τριάντα μοίρες το καθένα) οι πιθανότητες θα ήταν προφανώς μια στις δώδεκα. Εφόσον το δείγμα μας αποτελείται από εξήντα περιπτώσεις, θα περιμέναμε κάποια συγκεκριμένη θέση να παρουσιαστεί σε πέντε χάρτες (60 x 1 / 12 = 5). Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το αυθαίρετα ορισμένο πρότυπο από το πρώτο μέρος, το περισσότερο του 50% από μια τυχαία πιθανότητα. Αυτό σημαίνει ένα «ποσοστό επιτυχίας» τουλάχιστον σε 8 περιπτώσεις από τους 60 χάρτες μας. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στους παρακάτω πίνακες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δέκα έλεγχοι από υπολογιστή έγιναν για κάθε χάρτη του δείγματος. Το φάσμα των αποτελεσμάτων παρουσιάζεται στην τελευταία δεξιά στήλη. Ο αριθμός στα αριστερά της παύλας δείχνει το λιγότερο αριθμό των «περιπτώσεων» σε έναν έλεγχο, ενώ ο αριθμός στα δεξιά της παύλας δείχνει τον μέγιστο αριθμό των περιπτώσεων σε έναν έλεγχο. Η αμέσως επόμενη αριστερή στήλη δείχνει τον μέσο αριθμό των περιστατικών για τους ελέγχους.
ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ – ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ

 

ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ – ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

Οι εξωτερικοί πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας) κινούνται πολύ αργά και, κατά συνέπεια, είχαν την τάση να βρίσκονται σε λίγα ζώδια για μεγάλες χρονικές περιόδους. Εξαιτίας αυτού, οι αριθμοί θα είναι ασύμμετροι. Για το λόγο αυτό, οι θέσεις των ζωδίων του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα αποκλείστηκαν.

Η άνω του μετρίου θέσεις για τα ζώδια των Διδύμων, του Τοξότη και του Αιγόκερου είναι ενδιαφέρουσες. Για ένα πράγμα (σύμφωνα με την αστρολογική παράδοση), οι Δίδυμοι και ο Τοξότης είναι «διανοητικά» ζώδια. Έχουν να κάνουν με την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και να επικοινωνούμε. Υπήρξε επίσης αυξημένη δραστηριότητα στο τρίτο και στον ένατο οίκο, οι οίκοι που αντιστοιχούν στους Δίδυμους και στον Τοξότη. Φυσικά σε αυτό το πρώιμο στάδιο της έρευνας, κανένα οριστικό συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει. Ωστόσο, για έναν αστρολόγο, οι αυξημένες θέσεις τόσο σε διανοητικά ζώδια, όσο και σε οίκους είναι μια ένδειξη ότι κάτι θα μπορούσε να παίζει εδώ και ότι περαιτέρω έρευνα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτόν τον τομέα.

Ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ωροσκόπος θεωρούνται από τους αστρολόγους πως μπορούν να επηρεάσουν την «προσωπικότητα» κάποιου. Και τα τρία έχουν «περιστατικά» στο ζώδιο του Τοξότη τουλάχιστον περισσότερο του 50% από μια τυχαία πιθανότητα. Ο Ήλιος βρέθηκε να είναι στο αντίθετο ζώδιο, στους Δίδυμους, σε 11 περιπτώσεις, περισσότερες από το διπλάσιο της τυχαίας πιθανότητας. Οι αντίστοιχοι οίκοι, εμφάνισαν επίσης αυξημένο ποσοστό επιτυχίας. Ο Ήλιος και η Σελήνη είχαν, πάνω από το τυχαίο, θέσεις στον 9ο οίκο (το σπίτι που αντιστοιχεί στον Τοξότη, το 9ο ζώδιο). Επιπλέον, η Σελήνη είχε υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας για τον 3ο οίκο απΆ ότι μια τυχαία πιθανότητα.

Οι δεσμοί της Σελήνης παρουσίασαν μια παρόμοια επίδραση. Βρέθηκαν να είναι στο ζώδιο των Διδύμων σε 11 περιπτώσεις, και εμφανίστηκαν επίσης στον 3ο οίκο (το οποίο αντιστοιχεί στους Διδύμους, το 3ο ζώδιο) 8 φορές.

Υπήρχαν επίσης πάνω από το κανονικό θέσεις του Ήλιου και της Σελήνης στο ζώδιο του Αιγόκερου. Στην αστρολογία, ο Αιγόκερως υποτίθεται πως παρουσιάζει δήθεν τον τομέα της ζωής, όπου έχουμε μια παραπάνω του μέσου όρου ανάγκη για «έλεγχο». Φυσικά, αυτή η μελέτη είναι μόνο προκαταρκτική. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα ίδια ζώδια εμφανίζονται επανειλημμένα για διάφορους παράγοντες προκαλεί περιέργεια.

 

Μοτίβα: η αναζήτηση για συνδυασμούς Όψεων

Στο πρώτο μέρος της έρευνας, ένα άλλο εύρημα ήταν η εμφανής αύξηση της παρουσίας της όψεως της αντίθεσης (γωνία 180 μοιρών) για τις ακμές τόσο του 12ου και του 8ου οίκου των ωροσκοπίων. Ο 12ος οίκος φέρεται να ασχολείται με τον «περιορισμό», συμπεριλαμβανομένης της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς και όλες τις μορφές των ψυχολογικών προβλημάτων. Ο 8ος οίκος υποτίθεται πως κυβερνά τον θάνατο. Οι κατά συρροή δολοφόνοι τείνουν να έχουν «δύσκολες» όψεις (όπως σύνοδος, τετράγωνο, και αντίθεση) με τις ακμές του ενός ή και των δύο από αυτούς τους οίκους, και, ιδίως, την αντίθεση.

Ας κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση. Έχοντας ως δεδομένο οποιοδήποτε σημείο στον κύκλο του ωροσκοπίου, ποιες είναι οι πιθανότητες ένα άλλο σημείο να είναι αντίθετο στο πλαίσιο μιας ανοχής + ή – 5 μοιρών; Αυτό θα είναι 10 μοίρες (5 + 5) διαιρούμενες με τις 360 μοίρες ενός κύκλου, ή το 1 / 36. Αυτό παρατηρήθηκε αρχικά για την αντίθεση του Κρόνου με την ακμή του 12ου οίκου. Από τους 60 χάρτες των κατά συρροή δολοφόνων, οι 7 είχαν αυτό το θέμα (7 / 60). Αυτό είναι 4,2 φορές μεγαλύτερο από ό, τι θα μπορούσε να προβλεφθεί με τυχαία πιθανότητα. Οι έλεγχοι απέφεραν μόνο δύο «περιστατικά», τα οποία βρίσκονται εντός του εύρους των τυχαίων αποτελεσμάτων.

Ένα ποσοστό πάνω από το 50% από τυχαία πιθανότητα μπορεί να αποτελεί ένδειξη, αν τα αποτελέσματα είναι συνεπή και το δείγμα αρκετά μεγάλο, αλλά έχουμε να κάνουμε με κατά συρροή δολοφόνους εδώ, και είναι (ευτυχώς) μόνο μια μικρή, πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού. Ακόμα κι αν υπάρχει «αστρολογική δύναμη», καμία όψη δεν μπορεί ενδεχομένως να ευθύνεται για αυτό. Θα πρέπει να έχουμε συνδυασμούς όψεων, θέσεις ζωδίων και θέσεις οίκων, όπου οι πιθανότητες εμφάνισης είναι πολύ μικρότερες. Ευτυχώς, τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν εδώ ήταν από το πρόγραμμα Astrodatabank, το οποίο έχει μια λειτουργία έρευνας, που ονομάζεται το «φίλτρο» η οποία επιτρέπει σε ένα δείγμα να εξεταστεί για πολλαπλούς παράγοντες. Αυτή ήταν η διαδικασία:

Πρώτον, οι 23.103 πίνακες στη βάση δεδομένων του Astrodatabank εξετάστηκαν για εκείνους, των οποίων τα δεδομένα αξιολογήθηκαν Β ή καλύτερα. Οι χάρτες αυτοί πέρασαν από φίλτρο για κατά συρροή δολοφόνους και έδωσαν 83 περιπτώσεις. Η ομάδα αυτή εξετάστηκε για να αποφευχθούν τα πολιτικά στοιχεία (π.χ. ο Ιβάν ο Τρομερός, Ναζί αξιωματούχοι, τα μέλη της Ερυθράς Ταξιαρχίας, κ.λπ.) και στρατιωτικές προσωπικότητες. Εκείνοι αφαιρέθηκαν λόγω της πιθανότητας ότι το κίνητρο για τις δολοφονίες τους ήταν διαφορετικό, από εκείνο του «συνηθισμένου, καθημερινού» κατά συρροή δολοφόνου.

Οι κατά συρροή δολοφόνοι, που έμειναν, ήταν σε μεγάλο βαθμό εκείνοι που σκότωναν για σεξουαλικούς λόγους (π.χ. Ted Bundy) ή απλά σκότωναν χωρίς κάποιο προφανή λόγο (π.χ. David Berkowitz) ή για τον «Σατανά» (Richard Ramirez). Αυτή ήταν η τελευταία έκδοση του προγράμματος Astrodatabank (έκδοση 2.01). Το πρώτο μέρος αυτής της μελέτης έγινε με μια παλαιότερη έκδοση που απέφερε μόνο εξήντα περιπτώσεις. Για λόγους συνέπειας, το δεύτερο μέρος περιορίστηκε στις ίδιες περιπτώσεις. Οι λίγες επιπλέον περιπτώσεις αφέθηκαν στην άκρη για μελλοντικές έρευνες.

Το πρώτο σκανάρισμα ήταν για μια όψη, στην προκειμένη περίπτωση ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης που κάνει μια «δύσκολη» όψη (0, 90 ή 180 μοίρες) με την ακμή του 12ου Οίκου. Η ανοχή ήταν + ή – πέντε μοίρες. Ο αναμενόμενος αριθμός των χαρτών από τυχαία πιθανότητα από ένα δείγμα των 60 ατόμων είναι 6. Ο αριθμός που ψάχνουμε, ώστε να έχουμε ένα ποσοστό τουλάχιστον καλύτερο του 50% από μια τυχαία πιθανότητα είναι εννέα. Ο αριθμός που βρέθηκε ήταν έντεκα. Οι χάρτες που πέρασαν αυτό το σκανάρισμα είναι:

1. Bob Berdella
2. Ian Brady (το τέρας της περιοχής Moors)
3. Clarence Carvalho
4. Dean Corll (ο δολοφόνος με τα Ζαχαρωτά)
5. Thomas Dillon
6. Neville Heath
7. Ed Kemper
8. Dennis Nilsen
9. Pietro Pacciani (το τέρας της Φλωρεντίας)
10. Arthur Shawcross
11. Randall Woodfield
* Σημείωση: Κάντε κλικ στο κάθε όνομα για να δείτε τον χάρτη

Ο επόμενος έλεγχος ήταν για τον Ήλιο σε ένα από τα ακόλουθα ζώδια: Δίδυμοι, Τοξότης, ή Αιγόκερως. Οι πιθανότητες του Ήλιου να είναι σε κάθε ένα από τα ζώδια είναι περίπου το 1 / 12. Οι πιθανότητες να είναι σε τρία πιθανά ζώδια από τα 12 είναι 3 / 12 ή 1 / 4. Οκτώ από τους παραπάνω έντεκα χάρτες πέρασαν από τον έλεγχο: οι χάρτες με τους αριθμούς 2,4,6,7,8,9,10 και 11. Οι πιθανότητες να περάσουν και από τους δύο ελέγχους είναι 1 / 10 x ¼ ή 1 / 40. Ξεκινώντας με ένα δείγμα 60 χαρτών, το τυχαίο αποτέλεσμα θα ήταν 60/40 ή 1,5 επιλεγμένοι χάρτες. Ο πραγματικός αριθμός των 8 χαρτών είναι 8/1.5 ή 5,33 φορές από μια τυχαία πιθανότητα.

Το επόμενο σκανάρισμα ήταν για κάθε ένα από τα παρακάτω που βρίσκεται στον 12ο οίκο: Άρης, Κρόνος, Ποσειδώνας, ή Πλούτωνας. Οι πιθανότητες να βρει κάποιος από τους πλανήτες σε ένα συγκεκριμένο οίκο είναι 1 / 12. Οι πιθανότητες να βρεθεί ένας στους τέσσερις πιθανούς πλανήτες σε αυτό τον οίκο είναι 4 / 12 ή 1 / 3. Το αποτέλεσμα της τυχαίας ευκαιρίας θα πρέπει να μας δώσει το ένα τρίτο από τους οκτώ χάρτες. Το πραγματικό αποτέλεσμα ήταν ότι επτά χάρτες πέρασαν το σκανάρισμα από τους οκτώ που ξεκινήσαμε. Οι αριθμοί των χαρτών είναι οι 2,4,6,7,8,10, και 11. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό από τυχαία πιθανότητα είναι:

1 / 10 x 1 / 4 x 1 / 3 ή 1 / 120.

Πήραμε πραγματικά 7 αποτελέσματα από 60 χάρτες. 120 x 7 / 60 είναι 14 φορές το τυχαίο αποτέλεσμα από καθαρή τύχη.

Έλεγχοι

Με πάνω από 23.000 γενέθλιους χάρτες στη βάση δεδομένων του προγράμματος Astrodatabank, γίνεται εύκολο να κάνει κανείς τεστ σε άλλες ομάδες ως έλεγχο σε μία άλλη ομάδα ελέγχου. Κάντε κλικ στο «φίλτρο», επιλέξτε Αξιολόγηση Rodden του Β ή καλύτερα, και επιλέξτε καλλιτέχνες (κατηγορία Fine Art). Επιλέγονται 257 χάρτες. Ένας από αυτούς, ωστόσο, είναι ο John Wayne Gacy, ένας κατά συρροή δολοφόνος στο δείγμα δοκιμής μας, που έτυχε και να ζωγραφίζει!

Ο χάρτης του απορρίφθηκε από τον έλεγχο. Αυτό μας άφησε με 256 περιπτώσεις. Τώρα εφαρμόζουμε τις ίδιες δοκιμές που έδειξαν άνω του μετρίου αποτελέσματα για τους κατά συρροή δολοφόνους. Το πρώτο σκανάρισμα ήταν για τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης που κάνει μια δύσκολη όψη με την ακμή του 12ου οίκου. 15 από τους 256 χάρτες πέρασαν το σκανάρισμα, ή το 5,9%. Αυτό μπορεί να συγκριθεί με τους 11 χάρτες από τους 60 που πέρασαν για την ομάδα ελέγχου (18,3%).
Το προβλεπόμενο ποσοστό από τυχαία πιθανότητα είναι το 10,0%. Ο δεύτερος έλεγχος ήταν για τον Ήλιο σε οποιαδήποτε από τα τρία ζώδια, Δίδυμοι, Τοξότης, ή Αιγόκερως. Αυτό μείωσε τον αριθμό των χαρτών των καλλιτεχνών σε τρεις. Τα ποσοστά είναι 100 x 3 / 256 = 1,2% έναντι 100 x 8 / 60 ή 13,3% για τους κατά συρροή δολοφόνους.

Στο τελευταίο σκανάρισμα, έχουμε τον Άρη ή τον Κρόνο ή τον Ποσειδώνα ή τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο, άφησε μόνο έναν χάρτη για τους καλλιτέχνες σε σχέση με 7 χάρτες από τους 60 για τους κατά συρροή δολοφόνους. Το τελικό ποσοστό για αυτή τη σειρά των ελέγχων είναι 100 x 1 / 256 = 0,39% έναντι 100 x 7 / 60 = 11,7%. Το ποσοστό των κατά συρροή δολοφόνων είναι 30 φορές μεγαλύτερο από αυτό των καλλιτεχνών.

Ο ένας καλλιτέχνης που απομένει από τις αρχικές 256 περιπτώσεις ελέγχου ήταν η Anne Marie Rasmussen, η οποία έγινε διάσημη αρχικά ως η φτωχή υπηρέτρια που παντρεύτηκε έναν από τους Ροκφέλερ. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, έπασχε από ακραίες περιόδους κατάθλιψης και είχε τρεις νευρικές καταπτώσεις. Θεραπείες λιθίου σταθεροποίησαν τελικά την κατάστασή της.

Η δεύτερη ομάδα ελέγχου αποτελούνταν από 403 συγγραφείς φαντασίας. Το 1ο σκανάρισμα (Δεσμός σε δύσκολη όψη με την ακμή του 12ου οίκου) μείωσε τον αριθμό σε 34, ή 8,4%. Ο δεύτερος έλεγχος (Ήλιος στους Διδύμους, στον Τοξότη, ή στον Αιγόκερω) μείωσε τον αριθμό σε 8, ή 2,0%. Το τελευταίο σκανάρισμα (ο Άρης ή ο Κρόνος ή ο Ποσειδώνας ή ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο) μας δίνει ένα τελικό αριθμό 3 χαρτών, ή 0,74%. Το 11,7%, που σημείωσαν οι κατά συρροή δολοφόνοι είναι 15,8 φορές το αποτέλεσμα για τους συγγραφείς.

Οι συγγραφείς που πέρασαν αυτό το τεστ ήταν η αντισημιτική Γαλλίδα συγγραφέας, «Celine», η οποία έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Ο θάνατος με δόσεις», ο Umberto Ecco, του οποίου το «Όνομα του Ρόδου» είναι ένα Μεσαιωνικό μυστήριο φόνου, και ο Whitley Strieber, στα βιβλία της οποίας περιλαμβάνονται το «Wolfen» και το «The Hunger». Η Strieber υποστηρίζει επίσης ότι έχει απαχθεί από ΑΤΙΑ σε αρκετές περιπτώσεις.

Ένας ακόμα συνδυασμός με τους Δεσμούς σε δύσκολη όψη με τον 12ο οίκο ως το πρώτο σκανάρισμα.

Ένας άλλος έλεγχος που εφαρμόστηκε στους αρχικούς 11 χάρτες που πέρασαν την πρώτη δοκιμή είναι η θέση του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης είτε στον 3ο οίκο είτε στον 9ο. Οι πιθανότητες εύρεσης κάποιας συγκεκριμένης θέσης σε έναν οίκο είναι 1 / 12. Οι πιθανότητες να τον βρούμε στον έναν από τους δύο συγκεκριμένους οίκους είναι 1 / 6. Πέντε χάρτες πέρασαν αυτόν τον έλεγχο: οι 3,4,7,8, και 9. Προσθέτοντας τον Ήλιο στους Διδύμους, στον Τοξότη, ή στον Αιγόκερω βγάζει έξω ένα ακόμα ωροσκόπιο και μας αφήνει με τους χάρτες με αριθμό 4, 7, 8, και 9. Οι πιθανότητες είναι:

1 / 10 x 1 / 6 x 1 / 4 = 1 / 240.

Εφόσον μείναμε με 4 από τους 60 χάρτες, έχουμε (240 x 4) / 60 ή 16 φορές το τυχαίο αποτέλεσμα από καθαρή τύχη.

Ένα ακόμα σκανάρισμα είναι ο Ουρανός είτε στον 8ο,είτε στον 9ο, είτε στον 10ο οίκο. Οι πιθανότητες είναι 1 / 4. Εφαρμόζοντας αυτό στις παραπάνω περιπτώσεις μας αφήνει ακόμα με τους ίδιους τέσσερεις χάρτες: 4, 7, 8, και 9. Ωστόσο, οι πιθανότητες τώρα αυξάνονται σε:

1 / 10 x 1 / 6 x 1 / 4 x 1 / 6 ή 1 / 960.

Επειδή υπήρχαν τέσσερις χάρτες από τους 60 που πέρασαν τον έλεγχο, έχουμε (960 x 3) / 60 ή 48 φορές τον αριθμό που προβλέπεται από μια τυχαία πιθανότητα. Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε κάποιους σοβαρούς αριθμούς (αλλά για άλλη μια φορά, ας θυμηθούμε ότι αυτό δεν αποτελεί ακόμα κάποια απόδειξη). Έτσι, ένας συνδυασμός παραγόντων για να αναζητηθεί σε μελλοντικές έρευνες θα είναι χάρτες που να έχουν τα ακόλουθα: Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης να κάνει γωνίες 0 ή 90 ή 180 μοιρών με την ακμή του 12ου οίκου (5 μοίρες ανοχή), αυτός ο ίδιος Δεσμός να βρίσκεται είτε στον 3ο ή στον 9ο οίκο, ο Ήλιος να είναι στους Διδύμους ή στον Τοξότη ή στον Αιγόκερω, και ο Ουρανός είτε στον 8ο, είτε στον 9ο ή στον 10ο οίκο.

Η ομάδα ελέγχου των καλλιτεχνών έφερε τα ακόλουθα αποτελέσματα: 4 χάρτες πέρασαν τον 2ο έλεγχο (Δεσμός στον 3ο ή στον 9ο οίκο), 1 χάρτης πέρασε τον 3ο έλεγχο, και αυτός ο χάρτης, επίσης, πέρασε και το τελευταίο σκανάρισμα. Ανήκε στον Καναδό καλλιτέχνη Harold Town. Ένας χάρτης από 256 είναι ένα ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 0,4% έναντι 100 x (4 / 60) ή 6,7% για τους κατά συρροή δολοφόνους. Η ομάδα ελέγχου των μυθιστοριογράφων είχε 10 χάρτες που πέρασαν τον 2ο έλεγχο, 2 που πέρασαν τον 3ο, και έναν που πέρασε τον τελευταίο έλεγχο, αυτός του Umberto Ecco.

Άλλοι πιθανοί συνδυασμοί των παραγόντων που πρέπει να αναζητηθούν σε μελλοντικές δοκιμές:

1.Δεσμός σε δύσκολη όψη με την ακμή του 12ου οίκου, συν ο Ήλιος σε Διδύμους ή σε Τοξότη ή στον Αιγόκερω, συν ο Δίας στον 2ο ή τον 7ο ή τον 10ο οίκο, καθώς και ο Κρόνος στον 1ο ή στον 6ο ή στον 12ο οίκο. Οι πιθανότητες είναι 1 / 10 x 1 / 4 x 1 / 4 x 1 / 4 = 1 / 640. Υπήρχαν 3 «περιστατικά» (χάρτες 2, 6, και 9) από τους 60. Αυτό είναι 48 φορές το τυχαίο αποτέλεσμα από καθαρή τύχη. Ο έλεγχος των καλλιτεχνών έδωσε ένα τελικό μηδενικό αποτέλεσμα. Ο έλεγχος των μυθιστοριογράφων έδωσε επίσης ένα τελικό μηδενικό αποτέλεσμα.

2. Ο Κρόνος σε αντίθεση με την ακμή του 12ου οίκου (5 μοίρες ανοχή), καθώς και ο Ερμής στα ζώδια του Σκορπιού και του Τοξότη, καθώς και ο Ποσειδώνας στον 2ο ή στον 7ο ή στον 12ο οίκο. Οι πιθανότητες είναι 1 / 36 x 1 / 6 x 1 / 4 = 1 / 864. Τρεις χάρτες βρέθηκαν εδώ: Angelo Buono (ένας από τους Hillside Stranglers), ο Clarence Carvalho, και ο William Heirens. Αυτό είναι 43,2 φορές περισσότερο από μια τυχαία πιθανότητα. Το ποσοστό αυτό είναι 100 x (3 / 60) = 5,0%
Ο έλεγχος για τους καλλιτέχνες είχε 7 χάρτες που πέρασαν από τον πρώτο έλεγχο. Δύο πέρασαν τον δεύτερο έλεγχο. Κανένας δεν πέρασε τον τρίτο έλεγχο.
Η ομάδα ελέγχου των μυθιστοριογράφων είχε δύο χάρτες που πέρασαν όλους τους ελέγχους. Ο πρώτος ήταν του Deepak Chopra, ένας γιατρός και συγγραφέας σε θέματα ολιστικής ιατρικής, που δημοσίευσε επίσης και ένα μυθιστόρημα. Ο δεύτερος ήταν ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Gustave Flaubert, συγγραφέας της «Μαντάμ Μποβαρύ». Το ποσοστό του αποτελέσματος για τους συγγραφείς φαντασίας είναι 100 x (2 / 403) = 0,5%, ή το ένα δέκατο του αποτελέσματος για τους κατά συρροή δολοφόνους.

3. Η Σελήνη να κάνει μια «δύσκολη» όψη με την Αφροδίτη (5 μοίρες ανοχή) σε συνδυασμό με τον Άρη ή τον Κρόνο ή τον Ποσειδώνα ή τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο, και η Σελήνη στον Τοξότη ή στον Αιγόκερω ή στους Ιχθείς, και ο Δίας στον 7ο ή στον 10ο οίκο. Οι πιθανότητες είναι 1 / 10 x 1 / 3 x 1 / 4 x 1 / 6 = 1 / 720. Τέσσερις χάρτες επιλέχθηκαν των: Henri Girard, Neville Heath, William Heirens, και του Herbert Mullin. Αυτό είναι 48 φορές περισσότερο από μια τυχαία πιθανότητα. Το ποσοστό των περιστατικών είναι 100 x (4 / 60) = 6,7%.
Ο έλεγχος των καλλιτεχνών είχε έναν χάρτη από τους 256 που πέρασε αυτούς τους ελέγχους, αυτός του τραγουδιστή-τραγουδοποιού Joni Mitchell (ο οποίος, επίσης, ζωγραφίζει). Το ποσοστό είναι 100 x (1 / 256) = 0,4%. Ο έλεγχος των μυθιστοριογράφων δεν είχε κανένα περιστατικό.

4. Η Σελήνη να κάνει μια «δύσκολη» όψη με τον Ωροσκόπο (5 μοίρες ανοχή) και του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης στον 3ο είτε στον 9ο οίκο, καθώς και η Αφροδίτη στον 6ο οίκο. Οι πιθανότητες είναι 1 / 10 x 1 / 6 x 1 / 12 = 1 / 720. Τρεις χάρτες πέρασαν: ο David Berkowitz (ο Υιός του Sam Killer), ο Arthur Goode, και ο Pietro Pacciani. Αυτό είναι 36 φορές περισσότερο από μια τυχαία πιθανότητα. Αυτό σημαίνει 100 x 3 / 60) = 5,0%.
Ο έλεγχος των καλλιτεχνών είχε έναν χάρτη που πέρασε τους ελέγχους. Δεν δόθηκε κάποιο όνομα. Αναγνωρίζεται μόνο ως Mensan 7769. Το 3 / 60 για τους κατά συρροή δολοφόνους είναι 12,8 φορές περισσότερο από το 1 / 256 αποτέλεσμα για τους ελέγχους των καλλιτεχνών. Το ποσοστό του περιστατικού είναι 100 x (1 / 256) = 0,4%.
Ο έλεγχος της ομάδας ελέγχου των μυθιστοριογράφων δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

5. Ο Ουρανός να κάνει μια «δύσκολη» όψη με την ακμή του 8ου οίκου (5 μοίρες ανοχή) και ο Ήλιος στους Διδύμους ή στον Τοξότη ή στον Αιγόκερω, καθώς και ο Κρόνος στον 1ο ή στον 6ο ή στον 12ο οίκο, καθώς και ο Ποσειδώνας στον 2ο ή στον 7ο ή στον 12ο οίκο. Οι πιθανότητες είναι 1 / 10 x 1 / 4 x 1 / 4 x 1 / 4 = 1 / 640. Οι τρεις χάρτες που επιλέχτηκαν ήταν του Ted Bundy, του Ed Kemper, και του Peter Kurten. Αυτό είναι 32 φορές περισσότερο από μια τυχαία πιθανότητα. Το ποσοστό των περιστατικών είναι 100 x (3 / 60) = 5,0%. Ο μόνος καλλιτέχνης που πέρασε τους ελέγχους ήταν η τραγουδίστρια Donna Summer. Όπως και στο τέταρτο παράδειγμα παραπάνω, το 3 / 60 αποτέλεσμα για τους κατά συρροή δολοφόνους είναι 12,8 φορές περισσότερο από το 1 / 256 για την ομάδα ελέγχου των καλλιτεχνών. Το ποσοστό περιστατικών είναι 100 x (1 / 256) = 0,4%. Κανένας από τους 403 συγγραφείς μυθιστοριογραφίας δεν πέρασε από αυτή τη δοκιμασία.

 

Δύο Αντιρρήσεις για την εν λόγω διαδικασία

Η πρώτη είναι η «Φλος Ρουαγιάλ» αντίρρηση. Οι πιθανότητες να πετύχει κανείς ένα Φλος Ρουαγιάλ είναι τεράστιες, αλλά είναι η ίδια με το να πετύχει κανείς οποιαδήποτε άλλο χέρι. Ο μόνος λόγος που παρατηρούμε το Φλος Ρουαγιάλ είναι επειδή εμείς του δίνουμε αξία. Σε κάθε δείγμα ωροσκοπίου, θα υπάρχουν πιθανότατα κάποιοι συνδυασμοί όψεων, που θα εμφανιστούν ακόμα κι αν οι πιθανότητες εναντίον τους είναι πολύ υψηλές.

Η δεύτερη αντίρρηση είναι ότι η διαδικασία της αναζήτησης για ενιαία χαρακτηριστικά που εμφανίζονται κατά 50% ή περισσότερο από καθαρή τύχη και στη συνέχεια ο έλεγχος για συνδυασμούς αυτών των παραγόντων είναι «σαν να ευλογούμε τα γένια μας». Εφόσον οι όψεις και οι θέσεις αυτές ξεκινούν με υψηλότερή από το φυσιολογικό συχνότητα, θα πρέπει να αναμένεται ότι και οι συνδυασμοί τους, θα εμφανίζονται επίσης πιο συχνά.

Συμφωνώ απόλυτα με τις δύο αυτές ενστάσεις! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει κανένας ισχυρισμός ότι τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν «απόδειξη» της αστρολογίας με οποιοδήποτε σχήμα τρόπο ή μορφή. Τότε ποια είναι ακριβώς η αξίωση εδώ; Ότι τα αποτελέσματα που προκύπτουν εδώ, μας δίνουν έναν στόχο να θέσουμε ως σκοπό για μελλοντικά δείγματα. Αν τα αποτελέσματα αυτά επαναλαμβάνονται συνεχώς, τότε αυτό θα είναι η απόδειξη ότι υπάρχει μια «αστρολογική δύναμη». Αυτό θα φαίνεται σαν το άσπρο κοράκι που αποδεικνύει ότι όλα τα κοράκια δεν είναι μαύρα. Η μελέτη αυτή είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Με αυτό κατά νου, ας ρίξουμε μια ματιά σε συνδυασμούς που έχουν σημαντικά χαμηλότερες πιθανότητες να συμβούν από τυχαία τύχη και μόνο.

Ο πρώτος χάρτης ανήκει στον Angelo Buono, έναν από τους διαβόητους «Hillside Stranglers». Αυτός και ο ξάδελφος του, ο Ken Bianchi, τρομοκράτησαν το Λος Άντζελες. Ο Buono είχε τον Κρόνο σε αντίθεση με την ακμή του 12ου οίκου και η όψη είναι λιγότερο από δύο μοίρες από το να είναι ακριβείας. Επίσης είχε τον Ήλιο να κάνει μια όψη αντίθεσης με την ακμή του 8ου οίκου. Άλλοι «δείκτες» (ή μάλλον αυτό που ονομάζουμε διστακτικά «ενδείκτες») στο ωροσκόπιο του Buono είναι: ο Ερμής στον Σκορπιό, ο Κρόνος στον 6ο οίκο, ο Ουρανός στον 8ο οίκο, ο Πλούτωνας στον 11ο οίκο, ο Άρης στον 12ο οίκο, και ο Ποσειδώνας στον 12ο οίκο (σύνολο: επτά ενδείκτες).

Το επόμενο παράδειγμα είναι του Clarence Carvalho, ένας κατά συρροή δολοφόνος από τη Χαβάη που σκότωσε δύο άνδρες. Την τρίτη φορά που προσπάθησε να σκοτώσει, το θύμα επέζησε και τον αναγνώρισε. Για άλλη μια φορά ο Κρόνος είναι απέναντι από την ακμή του 12ου οίκου. Άλλοι πιθανοί δείκτες στο ωροσκόπιο του Carvalho είναι: ο Ήλιος σε όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα, ο Άρης σε όψη συνόδου με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, ο Κρόνος στον 6ο οίκο, ο Δίας στον 8ο οίκο, και ο Ουρανός στον 10ο οίκο (σύνολο: έξι ενδείκτες).

Ας κάνουμε μια παύση για να επανεξετάσουμε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο από τυχαία τύχη και μόνο. Ο Κρόνος απέναντι από την ακμή του 12ου: ξανά οι πιθανότητες είναι 1 / 36. Ο Ήλιος απέναντι από την ακμή του 8ου: και πάλι, 1 / 36. Ο Άρης κάνει μια δύσκολη όψη με τον Κρόνο: 1 / 10. Οι πιθανότητες των τριών πραγμάτων να συμβαίνουν όλα μαζί σε ένα ωροσκόπιο: 1 / 36 x 1 / 36 x 1 / 10 = 1 / 12, 960 ή 0,0000772. Με άλλα λόγια, αν υπήρχε μια εντελώς τυχαία κατανομή, θα έπρεπε να εξετάσουμε 12.960 ωροσκόπια, προκειμένου να βρούμε ένα και με τις τρεις από αυτές τις όψεις. Βρήκαμε δύο τέτοιους χάρτες σε ένα δείγμα των 60, έτσι έχουμε (2 x 12 960) / 60 = 432 ή 432 φορές περισσότεροι χάρτες, όπως θα αναμενόταν από τυχαία τύχη και μόνο. 100 x (2 / 60) = 3,3%.

Κανένας από τους 256 χάρτες από τον έλεγχο των καλλιτεχνών δεν πέρασε τους ελέγχους. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν πέρασε τους πρώτους δύο ελέγχους (Ήλιος και Κρόνος σε αντίθεση με τις ακμές των οίκων).

Τα 403 μέλη της ομάδας ελέγχου των μυθιστοριογράφων είχαν έναν χάρτη που πέρασε τους ελέγχους. Ανήκε στον Teuvo Saavalainen, έναν Φιλανδό μυθιστοριογράφο. 100 x (1 / 403) = 0,25%.

Φυσικά, όπως κάθε στατιστικολόγος θα σας πει, αυτό δεν είναι απόδειξη μιας αιτιώδους σύνδεσης. Οι πλανήτες θα πρέπει να βρίσκονται κάπου στο τιμόνι, και μπορούμε να πάρουμε πάντα έναν εξαιρετικά απίθανο συνδυασμό που παρατηρείται σε κάθε δείγμα. Τα αποτελέσματα αυτά, ωστόσο, περιέχουν πράγματα για να μελετηθούν σε μελλοντικές έρευνες. Υπήρχαν συνολικά έξι ωροσκόπια με τον Κρόνο σε αντίθεση με την ακμή του 12ου οίκου. Οι άλλοι ήταν:

Ο Paul Bernardo, ο οποίος καταδικάστηκε το 1995 για το βασανισμό, τον φόνο και τον διαμελισμό πολλών εφήβων κοριτσιών στον Καναδά. Έχει τον Κρόνο σε αντίθεση με την ακμή του 12ου οίκου. Άλλοι παρόμοιοι δείκτες είναι ο Κρόνος στον 6ο οίκο, η Σελήνη στον 8ο οίκο, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στους Διδύμους, ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο, και ο κυβερνήτης πλανήτης του 8ου οίκου (ο Άρης στην περίπτωση αυτή) να κάνει μια δύσκολη όψη με την ακμή του 8ου οίκου (σύνολο: 6 ενδείκτες).

Ο Pietro Pacciani, το «Τέρας της Φλωρεντίας», (που ειδικευόταν στη δολοφονία των τουριστών) επίσης είχε τον Κρόνο σε αντίθεση με την ακμή του 12ου οίκου. Άλλοι παρόμοιοι δείκτες στον χάρτη του είναι ο Ήλιος στον Αιγόκερω, ο Ερμής στον Τοξότη, ο Άρης στον Κριό, η Αφροδίτη στο 6ο οίκο, ο Δίας στον 7ο οίκο, ο Κρόνος στον 6ο οίκο, ο Ουρανός στον 10ο οίκο, και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον 3ο οίκο (σύνολο: 9 ενδείκτες).

Ο William Heirens, ο «δολοφόνος με το κραγιόν», είναι ο επόμενος. Συνήθιζε να γράφει «σταματήστε με πριν σκοτώσω ξανά» στον τόπο του εγκλήματος με το κραγιόν για τα χείλη του θύματος. Αποδείχτηκε ότι αυτό δεν ήταν παρά μια κραυγή για βοήθεια. Ο Heirens χλεύαζε την αστυνομία. Άλλοι πιθανοί δείκτες είναι η Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερου, ο Ερμής στον Σκορπιό, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στους Διδύμους, ο Ερμής στον 4ο οίκο, η Αφροδίτη στον 6ο οίκο, ο Άρης στον 12ο οίκο, ο Δίας στον 10ο οίκο, ο Ποσειδώνας στον 2ο οίκο, και ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο (σύνολο: 10 ενδείκτες).

Το τελευταίο ωροσκόπιο με τον Κρόνο σε αντίθεση με την ακμή του 12ου οίκου ανήκει στον Richard Eberling, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία δύο ηλικιωμένων γυναικών. Πιστεύεται (αλλά δεν αποδείχθηκε) ότι ο ίδιος ήταν και ο δολοφόνος της Marilyn Sheppard. Ο Sam Sheppard, ο σύζυγος, πέρασε 10 χρόνια στη φυλακή, έως ότου ένας νεαρός δικηγόρος που ονομαζόταν F. Lee Bailey τον αθώωσε σε μια επανάληψη της δίκης. Άλλοι δείκτες είναι ο Ήλιος στον Τοξότη, η Σελήνη στους Ιχθείς, ο Ερμής στον Τοξότη, η Σελήνη στον 8ο οίκο, ο Ποσειδώνας στον 2ο οίκο, ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο, και η Σελήνη κάνει μια δύσκολη όψη με τον Άρη (σύνολο: 8 ενδείκτες ).

Τώρα βέβαια εξετάζουμε περιπτώσεις, όπου οι πιθανότητες είναι σημαντικά μεγαλύτερες από το ένα στα τριάντα έξι. Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις από τους εξήντα χάρτες, όπου η Σελήνη κάνει μια όψη συνόδου με το ίδιο σταθερό αστέρι. Παραδοσιακά, η ανοχή που δίνεται για μια σύνοδο με ένα σταθερό άστρο είναι μόνο συν ή πλην μια μοίρας. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να υπάρχει αυτή η όψη είναι 1 / 180. Τρεις από τις εξήντα περιπτώσεις είχαν τη Σελήνη που απείχε μια μοίρα από το Scheat, ένα αστέρι που έχει μια άσχημη φήμη μεταξύ των αστρολόγων εδώ και αιώνες (εντάξει, αυτό είναι ανέκδοτο). 3 χάρτες από 60 είναι 1 / 20. Αυτό είναι εννέα φορές αυτό που αναμένεται από μια τυχαία πιθανότητα μόνο για την όψη αυτή.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο ωροσκόπιο του John Wayne Gacy. Ο Gacy βασάνισε και δολοφόνησε πάνω από τριάντα νεαρούς άνδρες, τους περισσότερους από τους οποίους έθαψε σε ειδικό χώρο κάτω από το σπίτι του. Ενώ ήταν στη φυλακή και περίμενε την εκτέλεσή του, δημιούργησε μια τηλεφωνική γραμμή (0800) και πούλησε τους πίνακές του και άλλα αναμνηστικά. Ο Ωροσκόπος του ήταν στο ζώδιο του Τοξότη και επίσης ο Ήλιος με τη Σελήνη του βρίσκονταν στο ζώδιο των Ιχθύων. Η Σελήνη του, που μόλις αναφέρθηκε, κάνει μια σύνοδο με το σταθερό αστέρα Scheat. Οι Σταθεροί αστέρες έχουν μια πολύ μικρή ανοχή, μόνο συν ή πλην μια μοίρα. Άλλοι πιθανοί δείκτες στο ωροσκόπιο του Gacy είναι ο Ωροσκόπος Τοξότης, ο Κρόνος στον 6ο οίκο, ο Δίας στον 7ο οίκο, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στην Παρθένο, και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον 9ο οίκο, και είτε η Σελήνη βρίσκεται στον τρίτο οίκο ή ο Άρης στον 7ο οίκο (σύνολο: επτά ενδείκτες).

Γιατί η αβεβαιότητα; Υπάρχει κάποια ερώτηση σχετικά με τη ζώνη ώρας σε ισχύ κατά τη στιγμή της γέννησης του Gacy. Η Πολεμική ώρα ήταν σε ισχύ, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει σε ισχύ ένας νόμος στο Ιλινόις σύμφωνα με τον οποίο κάθε γέννηση, έπρεπε να αναφερθεί σε Standard Ώρα. Μερικά νοσοκομεία ακολούθησαν το νόμο, αλλά όχι όλα. Σε αυτή την περίπτωση, ο Τοξότης είναι ο ωροσκόπος που ισχύει και για τις δύο πιθανές ώρες της γέννησης του. Η Standard Ώρα δίνει τη Σελήνη στον 3ο οίκο. Η Πολεμική ώρα δίνει τον Άρη στον 7ο οίκο. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των δεικτών παραμένει σταθερός στους επτά.

Εκτός από τον Gacy, τα ωροσκόπια των Ricardo Ramirez, ο περίφημος «Night Stalker» του Λος Άντζελες, και του Eugen Weidmann, ένας Γερμανός κατά συρροή δολοφόνος, έχουν επίσης τη Σελήνη σε ανοχή μιας μοίρας από τον Scheat.

Ο Ramirez τρομοκρατούσε το Λος Άντζελες το 1985. Τα θύματά του, που προφανώς επιλέχθηκαν τυχαία, κυμαίνονταν σε ηλικία από 6 έως 84 ετών. Ξυλοκοπήθηκαν, πυροβολήθηκαν, μαχαιρώθηκαν και βιάστηκαν. Πέντε από τα θύματα βιασμού είχαν κομμένους τους λαιμούς τους. Έχει τον Ήλιο και τη Σελήνη στους Ιχθείς και ο Ωροσκόπος στον Τοξότη, οι ίδιες ζωδιακές θέσεις με τον Gacy. Μετά τη σύλληψή του, ο Ramirez ισχυρίστηκε πως είναι λάτρης του Σατανά. Άλλοι πιθανοί δείκτες στο ωροσκόπιο του είναι ο Ωροσκόπος στον Τοξότη, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στην Παρθένο, η Σελήνη στον 3ο οίκο, ο Κρόνος στον 1ο οίκο, ο Ουρανός στον 8ο οίκο, και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον 9ο οίκο.

Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι αρκετοί από τους δείκτες αυτούς ήταν επίσης παρόντες στον γενέθλιο του Gacy. Ποιες είναι οι πιθανότητες εδώ; Λοιπόν, υπάρχει το ίδιο ζώδιο της Σελήνης (1 / 12), ίδιο Ηλιακό ζώδιο (1 / 12), ίδιος Ωροσκόπος (1 / 12), ίδιο ζώδιο Δεσμού (1 / 12), και την ίδια θέση του οίκου για τον Δεσμό (1 / 12). Οι πιθανότητες να είναι όλα αυτά τα ίδια είναι:

1 / 12 x 12.1 x 1 / 12 x 1.12 x 1 / 12 = 1 / 248, 832!

Δεδομένου ότι έχουμε 2 περιπτώσεις από τις 60 εδώ (ή 1 / 30), έχουμε μια κατάσταση που είναι 8,294.4 φορές περισσότερο από αυτό που θα περιμέναμε από τυχαία τύχη και μόνο. Φυσικά, αν αντικαταστήσουμε τις 1 / 12 πιθανότητες να έχουν τη Σελήνη στους Ιχθείς με τις 1 / 180 πιθανότητες να την έχουν με ανοχή μιας μοίρας από τον Scheat. Τότε, οι πιθανότητες να γίνει είναι:

1 / 180 x 12.1 x 12.1 x 12.1 x 1 / 12 = 1 / 3, 732.480!

Αυτό είναι 124.416 φορές περισσότερο από το προβλεπόμενο τυχαίο αποτέλεσμα.

Η ομάδα ελέγχου των καλλιτεχνών έδωσε μηδενικό αποτέλεσμα.

Ο ομάδα ελέγχου των μυθιστοριογράφων έδωσε μηδενικό αποτέλεσμα μόνο για τις τρεις πρώτες ενέργειες (Ήλιος και Σελήνη στους Ιχθείς, Ωροσκόπος στον Τοξότη).

Και έπειτα, υπάρχει ο Eugen Weidmann.

Ο Weidmann εκτιμάται ότι σκότωσε 86 άτομα, ορισμένους για τα ψιλά που είχαν στις τσέπες τους. Η εκτέλεσή του με γκιλοτίνα έγινε στη Γαλλία το 1939. Άλλοι πιθανοί δείκτες σε αυτό το ωροσκόπιο είναι ο Άρης στον Κριό, ο Ήλιος στο 9ο οίκο, ο Ουρανός στον 8ο οίκο, ο Ποσειδώνας στον 2ο οίκο, η Σελήνη κάνει μια δύσκολη όψη με τον Κρόνο και ο Άρης κάνει μια δύσκολη όψη με το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης (σύνολο: 7 ενδείκτες).

Μια άλλη μοίρα, όπου η Σελήνη εμφανίστηκε συχνά ήταν η 25η μοίρα του Αιγόκερου (μεταξύ 24 μοιρών και 1 λεπτό του τόξου μέχρι και 24 μοίρες και 59 πρώτα λεπτά του τόξου). Τέσσερα ωροσκόπια από τα εξήντα είχαν τη Σελήνη εδώ. Ποιές είναι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό με τυχαία τύχη και μόνο; 60 x (1 / 360 x 1 / 360 x 1 / 360 x 1 / 360) ή 1 από 279.936.000! Φυσικά, με μόνο ένα δείγμα, ακόμα και πιθανότητες αυτού του μεγέθους μπορεί να είναι ακόμα μόνο μια σύμπτωση. Ωστόσο, αυτό μας δίνει κάτι για να κοιτάξουμε σε μελλοντική έρευνα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα ωροσκόπια.

Το πρώτο ανήκει στον Arthur Goode, ένας αυτοκτονικός, σχιζοφρενής παιδόφιλος. Σκότωσε δύο νεαρά αγόρια και τον συνέλαβαν, προτού να μπορέσει να σκοτώσει ένα τρίτο. Ο Goode εκτελέστηκε στη Φλόριντα στις 4 Απριλίου 1984. Άλλοι πιθανοί δείκτες στον χάρτη του είναι η Σελήνη στον 3ο οίκο, η Αφροδίτη στον 6ο οίκο, ο Κρόνος στον 1ο οίκο, ο Ποσειδώνας στον 12ο οίκο, ο Πλούτωνας στον 10ο οίκο, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στον 3ο οίκο, η Σελήνη σε δύσκολη όψη με την Αφροδίτη, και ο Ουρανός σε δύσκολη όψη με το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης (σύνολο: 9 ενδείκτες).

Ο Fredrick West έχει επίσης τη Σελήνη του στην 25η μοίρα του Αιγόκερου. Κατηγορήθηκε για τη δολοφονία 11 νεαρών γυναικών, συμπεριλαμβανομένων και της δικής του κόρης και της θετής του κόρης. Τα περισσότερα από τα θύματα βασανίστηκαν πρώτα. Μετά τη σύλληψή του, ο West αυτοκτόνησε στη φυλακή την Πρωτοχρονιά του 1995. Άλλοι πιθανοί δείκτες σε αυτόν τον χάρτη είναι ο Ερμής στον Σκορπιό, η Αφροδίτη στον Σκορπιό, ο Άρης στον Κριό, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στην Παρθένο, η Σελήνη στον 3ο οίκο, ο Άρης στον 7ο οίκο, ο Ουρανός στον 8ο οίκο, ο Πλούτωνας στο 10ο οίκο, η Σελήνη σε δύσκολη όψη με τον Άρη, και ο κυβερνήτης πλανήτης του 8ου οίκου (η Αφροδίτη σε αυτή την περίπτωση) που κάνει μια δύσκολη όψη με την ακμή του 8ου οίκου (σύνολο: Έντεκα ενδείκτες).

Ο Henri Girard έγραψε ιστορία όντας ο πρώτος «επιστημονικός δολοφόνος». Ήταν ένας bon vivant που κινούνταν σε υψηλά κοινωνικούς κύκλους. Όπως και πολλοί ψυχοπαθείς, είχε αρκετή γοητεία, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να προσελκύει θύματα. Αυτό που τον ξεχώρισε ήταν η συλλογή του από καλλιέργειες μικροβίων. Το πρώτο θύμα του Girard ήταν ο Louis Pernotte, τον οποίο ασφάλισε για 300.000 φράγκα και τον σκότωσε ταΐζοντας τον βαθμιαία με τα μικρόβια. Προσπάθησε να σκοτώσει ένα ζευγάρι με δηλητηριασμένα μανιτάρια, αλλά απέτυχε.

Το επόμενο του θύμα ήταν μια χήρα πολέμου, την οποία ασφάλισε και δηλητηρίασε. Τον έπιασαν, επειδή την σκότωσε πάρα πολύ σύντομα, αφότου την ασφάλισε. Πριν να μπορέσει να δικαστεί, ο Girard αυτοκτόνησε τον Μάιο του 1921 από την κατάποση μιας καλλιέργειας μικροβίου. Άλλοι πιθανοί δείκτες είναι ο Ωροσκόπος στον Τοξότη, ο Δίας στον Σκορπιό, ο Άρης στον 12ο οίκο, ο Ουρανός στον 8ο οίκο, η Σελήνη σε δύσκολη όψη με την Αφροδίτη, και ο κυβερνήτης πλανήτης του 8ου οίκου (η Σελήνη σε αυτή την περίπτωση) κάνει μια δύσκολη όψη με την ακμή του 8ου οίκου (σύνολο: επτά ενδείκτες).

Ο Richard Lee Tingler σκότωσε τουλάχιστον επτά άτομα. Το 1968 και το 1969 βρισκόταν στη λίστα του FBI με τους δέκα πλέον καταζητούμενους. Αυτός πυροβόλησε τέσσερις ανθρώπους στο κεφάλι στις 16 Σεπτεμβρίου 1968, και δύο ακόμη τον επόμενο μήνα. Τον Απρίλιο του 1969, σκότωσε έναν άνθρωπο και του έκλεψε το αυτοκίνητό του. Ο Tingler συνελήφθη τον επόμενο μήνα. Άλλοι πιθανοί δείκτες στον χάρτη του Tingler είναι ο Ήλιος στον Τοξότη, ο Ερμής στο Σκορπιό, η Αφροδίτη στον Σκορπιό, ο Ερμής στον 9ο οίκο, και ο Ποσειδώνας στο 7ο οίκο (σύνολο: έξι ενδείκτες).

Μονάχα ένας καλλιτέχνης είχε αυτή τη θέση της Σελήνης: ο Pierre Soulages, ένας αφηρημένος καλλιτέχνης. Αυτό είναι ένα ποσοστό του 100 x (1 / 256) = 0,4%. Κανένας από τους 403 συγγραφείς μυθιστοριογραφίας δεν είχε τη Σελήνη σε αυτή τη μοίρα του Αιγόκερου.

Υστερόγραφο:

Μετά τη δημοσίευση του πρώτου μέρους της έρευνας, πληροφορίες πάρθηκαν σχετικά με έναν άλλο κατά συρροή δολοφόνο. Ο John Muhammad γέμισε τα πρωτοσέλιδα πυροβολώντας ως ελεύθερος σκοπευτής στην Washington DC. Αυτή είναι μια καλή περίπτωση ελέγχου για τους παράγοντες που βρέθηκαν στο αρχικό μας δείγμα. Οι παρακάτω παράγοντες βρέθηκαν: Ωροσκόπος Τοξότης, ο Ήλιος στον Αιγόκερω, ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στην Παρθένο, ο Άρης στον 7ο οίκο, ο Κρόνος στον 1ο οίκο, ο Ουρανός στον 8ο οίκο, και η Σελήνη που κάνει μια δύσκολη όψη με τον Ωροσκόπο (σύνολο: επτά ενδείκτες).

Διαβάστε το πρώτο μέρος του άρθρου, εδώ
Το κείμενο αναδημοσιεύεται από το MyHoroscope κατόπιν έγγραφης άδειας από το Astrology Research JournalΣυγγραφέας: Bob Marks
Πρωτότυπος τίτλος: Frequencies of Various Aspects in the Horoscopes of Murderers and Serial Killers vs. Those in a Control Group, Part Two
Πηγή: Frequencies of Various Aspects in the Horoscopes of Murderers and Serial Killers vs. Those in a Control Group, Part Two – Mind And Soul…

Mετάφραση – Απόδοση: keymaster_12 της Ομάδας Μεταφραστών του Myhoroscope

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments