0 0 votes
Article Rating

Και ενώ ο πρώην “συμπαθής βλάχος” αλλά μετά διαπλεκόμενο κομμαdog ο Λαζόπουλος χάνει νούμερα τηλεθέασης και αποφασίζει να κάνει “κριτική” (λέμε τώρα) στον πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης αλλά τελικά να σηκώνονται εκ νέου τα τσιμέντα και να γελούν σε βάρος του, τσουπ και η Πανσέληνος στις 20 του μήνα στον άξονα Τοξότη – Διδύμων η οποία έχει σχέση και με τα ΜΜΕ μεταξύ άλλων και ένα από τα μηνύματά της είναι να μην πιστεύουμε ότι ακούμε.

Το αστρολογικό τοπίο με αυτή την Πανσέληνο συνεχίζει να έχει κάποιες δυσκολίες για τα μεταβλητά ζώδια των τελευταίων ημερών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) που έχουν γεννηθεί τις τελευταίες μέρες (γύρω στις 19/3, 20/6, 22/9 και 20/12). Αντίθετα οι Κριοί, οι Λέοντες, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι των τελευταίων ημερών (18/2, 19/4, 22/8 και 22/10) ευνοούνται από το φαινόμενο.  Επίσης όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 29η με ανοχή περίπου δυο μοίρες. Ο ” Μεγάλος Σταυρός” είναι ακόμη σε ισχύ και μάλιστα με τον Ερμή εμπλεκόμενο και στα 4 ζώδια του σχήματος.

Με επικοινωνία που μόνο στα καλύτερά της δεν είναι πρωτοστατεί ο δισταγμός, χάνεται η αισιοδοξία, κάνουμε κακές συναλλαγές και συμφωνίες με ακατάλληλους ανθρώπους και γενικά λέμε για να λέμε. Ο Ήλιος είναι σε ζώδιο του αέρα, τους Διδύμους και η Σελήνη σε ζώδιο της φωτιάς, τον Τοξότη και τα δυο αυτά αντικριστά. Αέρας και φωτιά στην αστρολογική πρακτική έχει μια ροπή στο να μιλάει πρώτα και να σκέφτεται μετά. Κάτι που μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση, πολλές φορές έντονη. Ποιός από εμάς αλήθεια δεν παραπονιέται για έναν “περίεργο” εκνευρισμό και μια γενικευμένη δυσπιστία; Χαρακτηριστική φράση των ημερών “μας έχετε φλομώσει στην ……”. ΕΛΕΟΣ.

Φαινόμενα που εμποδίζουν λίγο ή περισσότερο τις καθημερινές μας συναναστροφές και τα οποία επηρεάζουν επίσης και τα κοινωνικά δίκτυα. Τα στάτους δίνουν και παίρνουν. Οι σοφιστείες τείνουν να μας κάνουν εξόφθαλμους. Πήραν οι ανίκανοι αξία, τίποτα δεν έχει σημασία όπως άδει και ο καλλιτέχνης. Το ήθος και οι αξίες φθίνουν και διαφαίνεται μια τάση ανεντιμότητας και ανειλικρίνειας. Like στον γράφοντα αν δεν έχεις κάνει ήδη φίλε αναγνώστη.

Πριν τα ζώδια που φυσικά είναι κατά βάση γενικότητες και δημιουργία του μάρκετινγκ λίγα ακόμα στοιχεία για το φαινόμενο.  Η Σελήνη στον χάρτη, βρίσκεται στον 3ο οίκο και στο 9ο ζώδιο και ο Ήλιος στον 9ο οίκο και στο 3ο ζώδιο, δηλαδή μια εναλλαγή ζωδίου και οίκου (σε κατιόντες οίκους και σε μεταβλητά ζώδια) και σε μια μοίρα αναιρετική.

Τι είναι όμως μια αναιρετική μοίρα; Στην κλασική δομή της αστρολογίας, επικρατούν τα εξής:

  • – αναιρετικές είναι οι τελευταίες μοίρες κάθε ζωδίου, αλλά όχι πάντα αρνητικές. Απλά εκεί εξασθενεί η δυναμική του ζωδίου καθώς μπαίνει μία νέα φύση, αυτή του επομένου. Αναιρετική λέγεται κάθε 29η προς 30η λοιπόν. ΑΛΛΑ δεν είναι όλες ίδιες.
    – 29η των μεταβλητών έχει μία ιδιαίτερη εσωτερική σημασία και αφορά κυρίως πνευματικά ζητήματα και καταστάσεις που δύσκολα ελέγχουμε.
    – 29η των παρορμητικών αφορά δυσκολίες στην υγεία (ευαισθησίες) ανάλογα με τη φύση του ζωδίου
    – 29η των σταθερών έχει άλλοτε θετικό αστέρα επάνω (πχ Ρέγκουλους στον Λέοντα), άλλοτε δύσκολο (πχ Μπούνγκουλα στον Σκορπιό). Μάλιστα για κάποιους αστρολόγους η 29η του Λέοντα δεν θεωρείται αναιρετική, επειδή ακριβώς έχει σύνοδο με τον αστέρα αυτόν.

Τώρα για την συμβολική σημασία των μοιρών, καλά είναι να έχουμε επιφυλάξεις. Πολλοί ερμηνευτές υπάρχουν, όπως ο Carelli, Jones, Rundyar, Sepharial, Hason και άλλοι… Επομένως εδώ δεν είναι εύκολο να ξέρουμε ποιος έχει δίκιο. Οι Sabians είναι έμπνευση του Jones, αλλά κατά τη γνώμη μου τις προσέγγισε καλύτερα ο Rudhyar. Επειδή όμως δεν έχουν βάση αποδεικτική, οι δε ερμηνείες είναι συχνά φιλοσοφικές εικόνες, ο καθένας τις εκλαμβάνει όπως του πηγαίνει… Καλύτερα να χρησιμοποιούνται για διαλογισμό, κι όχι για εξωτερική αστρολογία.
Εκείνο που αξίζει αν βρείτε κάπου, είναι η συμβολική των μοιρών στην ιατρική αστρολογία: περιγράφουν παθήσεις και ευαισθησίες. Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας γιατρών και αστρολόγων και εκεί έχουμε βάση αποδεικτική.

Ας δούμε όμως πώς η συγκεκριμένη Πανσέληνος θα επηρεάσει τα ζώδια με αρκετή δόση χιούμορ. Για την καλύτερη ενημέρωσή σας διαβάστε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας.

Αν δεν κάνετε Like και Share ο γράφων αρνείται να ξαναγράφει για τα φεγγάρια του μήνα

Κριός

Χαλάρωσε και πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις. Είναι το χέρι σου να προγραμματίσεις το επόμενο διάστημα. Οι διακοπές είναι αναγκαίες για να ηρεμήσεις σωματικά και ψυχικά. Όσοι έπαιξαν μαζί σου και σε μετέτρεψαν σε αγγελιαφόρο ψευδών ειδήσεων σιγά σιγά θα αποκαλυφθούν. Σταμάτα την επιπολαιότητα, αποστασιοποιήσου και στρέψε το βλέμμα σου σε συναισθηματικά θέματα.

Ταύρος

Τα οικονομικά σου φαίνεται να ανακάμπτουν και αυτό σου δίνει περισσότερη αισιοδοξία. Όμως ακόμα η πλήρης τάξη δεν έχει έρθει οπότε δείξε την απαραίτητη προσοχή (γερολαδά). Οι φίλοι, που μπορεί να μην είναι και τόσο φίλοι θα προσπαθήσουν να σε επηρεάσουν σε μια κρίση σου. Μην τους αφήσεις. Το έκανες ήδη και είχες τις απώλειές σου.

Δίδυμοι

Το τελευταίο διάστημα το τερμάτισες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβάλεις συνεχώς αντίδραση για την αντίδραση. Είναι καλή περίοδος για να ανασκευάσεις αδικίες γιατί τώρα έχεις περισσότερη εύνοια από τα άστρα. Τα αισθηματικά  ζητήματα, ειδικά εάν δεν έχεις κάτι σταθερό στη ζωή σου ευνοούνται. Μην ρισκάρεις με νέα ξεκινήματα και αλλαγές.

Καρκίνος

Σε σένα δεν ξέρω τι να γράψω. Είναι χαρακτηριστικό το αστείο με τα φεγγάρια και την ταχύτατη αλλαγή στη διάθεσή σου. Όμως το επόμενο διάστημα είναι ιδανικό για να διαμορφώσεις νέες ευκαιρίες για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς σου. Είσαι σε αρκετά καλύτερη διάθεση όμως μην προσπαθήσεις να κάνεις την τρίχα τριχιά γιατί θα βιώσεις και πάλι πιέσεις.

Λέων

Θα διαβάσεις ότι η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι ευνοϊκή για σένα. Forget it. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολύ καιρό θέλεις να κάνεις μια παύση από όλα, αλλά εσύ παιδί της δημιουργίας χωρίς να έχεις να ασχολείσαι με κάτι δεν νιώθεις πλήρης. Αν υπάρχει σχέση σκέψου ότι μπορείς να την πας μερικά βήματα παρακάτω, αν όχι θα υπάρξει. Μία σχέση… Σε προειδοποίησα. Όχι στα “παράλληλα”

Παρθένος

Μάλλον να νιώσεις πιεσμένος αλλά ήρθε η ώρα για να πεις Όχι μέχρι εδώ. Και όταν λέμε όχι εννοούμε όχι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιτρέπεις κάποιες καταστάσεις να διαμορφώνονται σε βάρος σου και εν τέλει να σου δημιουργούνται ακόμα και μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα στην υγεία σου. Έχεις πάρει τα μαθήματά σου, ξεκίνα από την επόμενη σελίδα.

Ζυγός

Αν σε ενδιαφέρουν τα αισθηματικά ζητήματα μπορείς να προχωρήσεις άφοβα. Σε θέματα επικοινωνίας υπάρχει μια έντονη κινητικότητα που φαίνεται ότι θα καρποφορήσει. Αν θα έχει διάρκεια είναι ένα άλλο θέμα γιατί εδώ που τα λέμε οι ίντριγκες σε εξιτάρουν και μπορεί να ξαναχάσεις το πλοίο της γραμμής. Δεν είναι κακό να παραδεχθείς ότι κάνεις αρκετά λάθη τελευταία άσχετα αν προσπαθείς να “πουλήσεις” ‘ένα τελείως διαφορετικό προφίλ συμπεριφοράς.

Σκορπιός

Όπως και με την πρώτη Πανσέληνο εστιάσου και πάλι στα οικονομικά σου. Σε αντίθεση με την πρώτη φορά οι συνθήκες είναι καλύτερα διαμορφωμένες και οι στόχοι σου για επιτυχία σε αυτόν τον τομέα φαντάζει πιο σοβαρή. Μην παραξενευτείς αν λάβεις και κάτι απρόσμενο που θα τονώσει το εισόδημά σου. Αισθηματικά υπάρχει ένας εκνευρισμός ο οποίος είναι απόρροια διάφορων ψεμάτων που σε παραφόρτωσαν το τελευταίο ειδικά διάστημα.

Τοξότης

Δεύτερη Πανσέληνος σε ένα μήνα στο ζώδιό σου, πόσο να αντέξεις και εσύ αισιόδοξο παιδί του Δία; Οι αμφιβολίες και τα διλήμματα συνεχίσουν να υφίστανται όμως υπάρχει ένα μικρό διάστημα όπου μπορείς να τακτοποιήσεις τα πράγματα μέσα στα κουτάκια τους για να είναι τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Αισθηματικά επίσης έχουμε θετικά συμπαντικά μηνύματα αλλά το ξέρεις το κόλπο. Όχι με τα μούτρα στη μαρμίτα.

Αιγόκερως

Καλό θα ήταν να κρατήσεις τα πράγματα ελαφρώς παγωμένα και να μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις. Προέρχεσαι ήδη από μια περίπτωση μπερδεμένων καταστάσεων και δεν είναι φρόνιμο αλλά και συνετό να αφήσεις τα ηνία ελεύθερα. Είναι αρκετά πιθανόν να σου τάξουν για να κερδίσουν την προσοχή σου. Μην πέσεις στην παγίδα. Η μοναξιά για ένα μικρό διάστημα θα λειτουργήσει ως γιατρικό. Εξάλλου μέσα σου γνωρίζεις πολύ καλά τις “αλήθειες”

Υδροχόος

Κάνε τις επαφές σου. Ήδη από την αρχή του μήνα είσαι σε έντονη δραστηριότητα. Βάλε τα πράγματα στην ζυγαριά της ζωής σου και αναζήτησε άτομα που θα είναι πρόθυμα να σου δώσουν ακόμα ένα χέρι βοήθειας. Αισθηματικά μη ρισκάρεις αλλά επαγγελματικά και εργασιακά ίσως αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς οι κόποι σου ειδικά ένα χτίστηκαν με γνώμονα την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Ιχθείς

Γλυκό πανέμορφο και αγαπησιάρικο ψαράκι. Η εικόνα της Παναγιάς της Σουμελά δάκρυσε από τον πρόλογο. Εργασιακά και επαγγελματικά φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση. Η ανοδική πορεία η οποία είναι συνάρτηση και σκληρού κόπου θα αποδώσει καρπούς. Στα αισθηματικά σου θα παίξει το “χοντρό παιχνίδι”. Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων πάρε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Avra aries
Avra aries
17/06/2016 9:56 PM

και ποιος είναι ο γράφων;;;