0 0 votes
Article Rating

Στις 26 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 4:58:18 μμ. γίνεται η Νέα Σελήνη – Έκλειψη Ηλίου, στην 8ο12’ μοίρα των Ιχθύων, επηρεάζει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως τους Ιχθείς, αλλά και τους Παρθένους, Διδύμους και Τοξότες) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 26η Φεβρουαρίου, Αυγούστου, Μαΐου και Νοεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 8η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων.

Η επιρροή κάθε έκλειψης έχει διάρκεια μηνών, άρα τα γεγονότα θα εκδηλώνονται σε όλη την αυτή την περίοδο και τα γεγονότα αυτά αλλάζουν ζωές και συνήθειες.

Μια έκλειψη είναι κι αυτή. Περάσαμε την έκλειψη του Μαρτίου 2015 σε μοιραία μοίρα 29ο:27΄Ιχθύων (μοιραία γεγονότα, δύσκολο να αποφευχθούν). Εκείνο τον μήνα είχαμε πάλι σύνοδο Άρη Ουρανού στον Κριό και ακριβείας τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Τώρα με αυτή την έκλειψη ο Πλούτωνας έχει μείνει λίγο πίσω και ξέρουμε ότι στους βαρείς πλανήτες μετράει η ακρίβεια.

Η σύνοδος Άρη Ουρανού κάνει βέβαια διάμετρο με τον Δία αλλά τους συγκρατεί ο Κρόνος με το τρίγωνο και εξάγωνο που κάνει σ’ αυτή την αντίθεση και έτσι τιθασεύει και οργανώνει λίγο, την όποια αυθόρμητη και αστραπιαία εκδήλωση αυτών των πλανητών.

Η έκλειψη αυτή, με τέσσερις πλανήτες στους Ιχθείς δηλώνει ότι, κατακλύζουν την ψυχή μας έντονα συναισθήματα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης. Η πλειονότητα (N. δεσμός) των ανθρώπων βασανίζονται και ταλαιπωρούνται από την φτώχια ή τις ασθένειες ή απώλειες υλικές ή αγαπημένων προσώπων. Ρίχνει φως στα λάθη, τις παραλείψεις, την πλάνη, το ψέμα, τις απάτες και τα παράλογα του παρελθόντος.

Μας ωθεί να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες και τους “εχθρούς” μας (Σελήνη του 12ου στον 7ο οίκο), να αφήσουμε πίσω το κακό παρελθόν (Ν. δεσμός), να υπερβούμε προκαταλήψεις και εμπόδια για να μπορέσουμε να προοδεύσουμε. Να κλείσουμε ένα κύκλο, ένα κεφάλαιο στη ζωή μας σε όποια θέματα τα οποία ταλαιπωρούν και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη ζωή μας και να ανοίξουμε ένα νέο, να κάνουμε μια νέα αρχή με περισσότερη ευαισθησία, καλοσύνη, συμπόνια και ανθρωπιά προς στους συνανθρώπους μας.

Ο Ερμής στους Ιχθείς σε σύνοδο με τον Ν. Δεσμό της Σελήνης στον 7ο οίκο του χάρτη, δείχνει ότι αναγκαστικά ερχόμαστε σε επαφή ή κάνουμε συναλλαγές οικονομικές και άλλες, με αντιπαθητικούς ανθρώπους, με ανθρώπους πονηρούς που και στο παρελθόν μας εκμεταλλεύτηκαν προς ίδιον όφελος.

Με την Αφροδίτη στον Κριό σε κρίσιμη μοίρα, υπάρχει μια ανησυχία για την σταθερότητα και την ασφάλεια στα οικονομικά και τα ζητήματα συνεργασιών και προσωπικών σχέσεων. Βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο και χρειάζεται να παρθούν αποφάσεις. Σύντομα η Αφροδίτη θα γυρίσει ανάδρομη άρα σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο δεν πρέπει να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις, ούτε να συνάψουμε βιαστικές σχέσεις ή να διαλύσουμε σχέσεις και συνεργασίες οικονομικές ή προσωπικές γιατί αργότερα θα πρέπει να επανεξεταστούν αυτά τα ζητήματα.

Στον χάρτη της έκλειψης, έχουμε τον Άρη σε σύνοδο με τον Ουρανό στον 9ο οίκο, να κάνουν και οι δυο σύνοδο με την κόντρα-αντισκιά της έκλειψης και διάμετρο με τον Δία στον 3ο οίκο. Άρης και Ουρανός βρίσκονται πάνω σε έναν απλανή αστέρα (φύσεως Κρόνου), τον Batten Kaitos ο οποίος φέρνει ατυχήματα και ναυάγια.

Ο Άρης αμέσως μετά το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα συναντά την αντίθεση Ουρανού – Δία και είναι πολύ θυμωμένος και έτοιμος για όλα. Η σχέση αυτή των πλανητών δεν έχει καμία ανοχή στην παρανομία και την αδικία. Ρίχνει φως σε οτιδήποτε σκοτεινό και η αντίδραση τους είναι εκρηκτική και σε κάποιες περιπτώσεις ακραία.

Ο άνθρωπος αμφισβητεί και αντιτίθεται σε κάθε είδους κηδεμονία και ανομία έτσι μπορεί να ξεπεράσει τα όρια των δυνατοτήτων του και να γίνει απρόβλεπτος έως και βίαιος. Είναι μια όψη η οποία μπορεί να φέρει ατυχήματα, ρήξη σε σχέσεις και συνεργασίες, εκρήξεις, πυρκαγιές, σεισμούς, ακραία καιρικά φαινόμενα, ξέσπασμα σκανδάλων κ.α.

Όμως οι θετικές όψεις που κάνει ο Κρόνος από τον Τοξότη δίνει στον Άρη – Ουρανό το χρόνο, να αποφασίσει ποιες είναι οι αλλαγές οι οποίες χρειάζεται να γίνουν. Θα βοηθήσει τον άνθρωπο να κάνει μόνος του τις αλλαγές αυτές, με πλήρη συναίσθηση των πράξεων του. Ίσως και μια μεγάλη αλλαγή νομικού πλαισίου να βάλει όρια και κανόνες σε εκείνους που παρανομούν ή να γίνουν κάποιες αλλαγές για τον περιορισμό της διαφθοράς στην δικαιοσύνη ή να επιταχυνθεί η απόδοσή της.

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments