4 1 vote
Article Rating

Όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν να είναι ευτυχισμένοι με μία ολοκληρωμένη συντροφική σχέση και σε αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους. Γιατί τόσα προβλήματα; Γιατί δεν το καταφέρνουμε; Ισχύει και εδώ ό,τι ισχύει για τη Φύση. Ό,τι σπέρνουμε αυτό θερίζουμε.

Εκεί που οι άνθρωποι … θερίζουν

Γνωρίζοντας ότι ο κάθε οίκος αντιπροσωπεύει έναν τομέα δραστηριότητας της ζωής, το πεδίο δοκιμασίας/εμπειρίας της ψυχής και τις φάσεις της συνείδησης του Εγώ, ας στρέψουμε την προσοχή μας στον έβδομο οίκο του ωροσκοπιακού κύκλου. Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ζυγού, κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη, του πλανήτη της αγάπης και της αρμονίας. Είναι δε, ο τόπος έξαρσης του Κρόνου. Κυβερνά το γάμο, το διαζύγιο, τη συνεργασία, τη συντροφικότητα, τα συμβόλαια, τις δικαστικές υποθέσεις, τις συμφωνίες. Ο οίκος αυτός δείχνει τη στάση μας προς το γάμο, το σύντροφό μας, το είδος και την ποιότητα του γάμου και πόσους γάμους μπορεί να κάνουμε.

Η σύγχρονη αστρολογία προσθέτει ότι ο 7ος οίκος, είναι ο οίκος της προσωπικής μας δέσμευσης με ένα άλλο άτομο που μπορεί να εκφράζεται σαν γάμος αλλά και ως συμβίωση ή μακρόχρονη σχέση. Αφού η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης, δείχνει πώς αντιλαμβανόμαστε κάθε τι που έχει σχέση με την αρμονία και την ομορφιά. Εδώ επίσης, θα βρούμε και κάθε άτομο που δρα για λογαριασμό μας ή μας αντιπροσωπεύει.

Στην αστρολογική πρακτική, η ερμηνεία του έβδομου οίκου γίνεται πάντα με την συμβολή του πρώτου οίκου, του οποίου είναι αντανάκλαση και προβολή. Αυτό βέβαια ισχύει για όλους τους αντικριστούς οίκους. Η προσωπικότητα που εμφανίζεται στον πρώτο οίκο, συνδέεται στενά και ενεργοποιείται πάντα σε σχέση με τους άλλους (έβδομος οίκος). Ένας «προβληματικός» πρώτος οίκος δεν υποδηλώνει μόνο μια προβληματική προσωπικότητα, αλλά και έντονα διαπροσωπικά προβλήματα. Οι πλανήτες εδώ περιγράφουν τι θαυμάζουμε ή φοβόμαστε, τι επιθυμούμε περισσότερο και το αναζητάμε στους άλλους. Δεν αντιπροσωπεύουν μόνο συγκεκριμένες ιδιότητες του συντρόφου, αλλά κυρίως αυτό που προβάλλουμε και που ασυνείδητα περιμένουμε από αυτόν ή αυτήν.

Γενικά οι πλανήτες στον έβδομο όπως και ο κυβερνήτης πλανήτης του οίκου, πάντα βέβαια σε σύγκριση με τον Ήλιο και τη Σελήνη, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί για τη συμπεριφορά του/της συντρόφου και για την εξέλιξη της σχέσης. Αναλύοντας δε τον οίκο βαθύτερα, διαπιστώνουμε ότι αυτοί που μπαίνουν στη ζωή μας ως σύντροφοι ή συνεργάτες, στην ουσία εκφράζουν ένα κρυμμένο κομμάτι του εαυτού μας. Αυτό σημαίνει ότι μας έλκουν άνθρωποι και καταστάσεις που αποτελούν δικά μας στοιχεία, αλλά δεν θέλουμε να τα δούμε, επειδή μας προκαλούν δυσαρέσκεια. Συνεπώς, δεν ανεχόμαστε να τα βλέπουμε ούτε στους άλλους. Έτσι προκαλούνται οι αντιπαλότητες.

Και όσο αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε αυτά τα στοιχεία που είναι καταχωνιασμένα στο ασυνείδητό μας, τόσο θα έλκουμε τέτοιες καταστάσεις στη ζωή μας. Μόνο όταν ο άνθρωπος γνωρίσει τον εαυτό του – γιατί, ας μη γελιόμαστε δεν τον γνωρίζουμε – θα πάψει να φορτώνει τα δικά του προβλήματα και τις δυσκολίες στους άλλους γύρω του. Πολύ σοφά, οι πρόγονοι μας, είχαν λαξεύσει δύο συμβουλές στην είσοδο του Ιερού Μαντείου των Δελφών. Η μία ήταν «Παν μέτρον άριστον», δηλ. μας συμβουλεύουν να μην είμαστε ανισόρροποι. Ο έβδομος οίκος είναι η ζυγαριά της δικαιοσύνης και της ισορροπίας. Η άλλη συμβουλή ήταν «Γνώθι σ’ εαυτόν» Αν μάθουμε το εαυτό μας, εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε πόσο υποκειμενικά και μονοσήμαντα αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Ας σκεφτούμε λίγο τις μορφές της ανθρώπινης αγάπης. Τις περισσότερες φορές η ανθρώπινη αγάπη είναι βασισμένη πάνω σε συναισθηματικά ανώριμα κίνητρα. Οι περισσότερες ανθρώπινες σχέσεις δημιουργούνται από ανασφάλεια, επιθυμία, μοναξιά, κοινωνική πίεση, συνήθεια, συναισθήματα ανεκπλήρωτου κενού. Οι περισσότεροι ζητούν να πάρουν αντί να δώσουν στις σχέσεις τους. Οι περισσότεροι θέλουν να αλλάξει ο άλλος για να ταιριάζει με την εικόνα που έχουν στο μυαλό τους γι’ αυτόν. Ο καθένας σε μια σχέση, νομίζει ότι είναι καθήκον του άλλου να τον κάνει ευτυχισμένο. Οι περισσότεροι άνθρωποι παντρεύονται για λάθος λόγους. Παντρεύονται γιατί νιώθουν συναισθηματικά ή οικονομικά ανασφαλείς και ελπίζουν ότι ο γάμος θα τους δώσει αυτή την ασφάλεια.

Συνήθως η γυναίκα νιώθει αδύναμη οικονομικά και συναισθηματικά, αν δεν έχει σύζυγο. Όταν κανείς παντρεύεται με αυτά τα κίνητρα, η απογοήτευση είναι αναπόφευκτη. Οι σχέσεις που βασίζονται πάνω στην επιθυμία μας να πάρουμε κάτι από το άλλο άτομο είναι συνήθως καταδικασμένες στη αποτυχία, όπως και έχει αποδειχθεί από το τρομακτικά μεγάλο ποσοστό δυστυχισμένων γάμων και την αύξηση των διαζυγίων σ’ όλο τον κόσμο σήμερα.

Αυτό αποδεικνύει ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει κάποιον άλλο ευτυχισμένο. Η ευτυχία, η ασφάλεια και η ολοκλήρωση μπορούν να έλθουν μόνο από μέσα μας. Όταν περιμένουμε ο άλλος να μας κάνει ασφαλείς ή ευτυχισμένους και αποτύχει στο να εκπληρώσει τις ελπίδες μας, τότε τον κατηγορούμε, παραπονιόμαστε, τσακωνόμαστε. Πολύ λίγες σχέσεις είναι βασισμένες στη χωρίς όρους αγάπη, που σημαίνει να δεχόμαστε τους άλλους όπως είναι, να μην περιμένουμε πράγματα από αυτούς ούτε να απαιτούμε τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσουμε μια συμπεριφορά θύματος ή «καλού παιδιού». Σαφώς και πρέπει να επιλέγουμε ποιους θέλουμε δίπλα μας και ποιους πρέπει να απομακρύνουμε.

Απλά πρέπει να μπαίνουμε στις σχέσεις ισότιμα και όχι για να μας καλύπτουν κενά. Αλλά πώς να τα πάμε καλά με τους συνανθρώπους μας, όταν όχι μόνο δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας αλλά και δεν τον αγαπάμε καν. Το μυστικό είναι ότι, για να μπορέσεις να αγαπήσεις τους άλλους, έστω και έναν, πρέπει πρώτα απ’ όλα να αγαπάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Αν μπούμε στη διαδικασία να αποσυμβολίσουμε τον αστρολογικό μας χάρτη, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε έναν οδηγό για το ταξίδι μας στον εσωτερικό μας εαυτό.

Ας επικεντρωθούμε όμως τώρα στον έβδομο οίκο του ωροσκοπίου μας για να μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε όλα τα παραπάνω, όσο είναι δυνατόν βέβαια γιατί βασίζεται στο ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του οίκου, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πλανήτες που τυχόν βρίσκονται εκεί και οι όψεις τους. Πάντα πρέπει να συνδυάζουμε την ερμηνεία με τον Κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου.

ΚΡΙΟΣ

Για να έχετε τον Κριό σε αυτό τον οίκο, πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Ζυγό, έτσι η συντροφικότητα και οι συνδιαλλαγές με άλλους έχουν μεγάλη σημασία για εσάς. Η ανάγκη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βιαστικό ή πρώιμο γάμο, χωρίς να είσαστε αρκετά ώριμοι για να γνωρίζετε τι πραγματικά θέλετε ή τι είναι καλό για εσάς. Ψάχνετε δυναμικούς ή ακόμα και επιθετικούς συντρόφους, αλλά περιστασιακά μπορεί να δυσφορείτε με την ισχύ τους, επειδή ο Ζυγός Ωροσκόπος θέλει ειρήνη και αρμονία. Έτσι οι αντιθέσεις στη ζωή σας είναι σύνηθες φαινόμενο. Η θέση του Άρη, οι πλανήτες που βρίσκονται εκεί, καθώς και η Αφροδίτη, η οποία κυβερνάει τον Ωροσκόπο, μπορούν να μας δώσουν μία καλή εικόνα της στάσης σας στο γάμο και τους συνεταιρισμούς.

ΤΑΥΡΟΣ

Για να έχετε Ταύρο στην ακμή αυτού του οίκου, θα πρέπει να έχετε Σκορπιό Ωροσκόπο. Αυτό σημαίνει συνήθως ότι η προσωπικότητά σας είναι αρκετά έντονη, απαιτητική, παθιασμένη, διεισδυτική, άκαμπτη με έντονα εξουσιαστικές τάσεις. Επιθυμείτε έναν σύντροφο που μπορεί να σας προσφέρει τρυφερότητα, αισθησιασμό, σταθερότητα, ασφάλεια αλλά και κάποιον που να είναι επίσης πρακτικός και προσγειωμένος, προκειμένου να νιώθετε ανακούφιση από τις εσωτερικές σας τρικυμίες. Διακρίνεστε για την σταθερότητα και την πίστη σας. Από τη στιγμή που θα χαρίσετε την αγάπη σας δεν αλλάζετε εύκολα. Για πιο ειδικές όμως πληροφορίες πρέπει να ερευνηθεί η θέση της Αφροδίτης και του Άρη.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με τους Δίδυμους εδώ, πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Τοξότη. Είσαστε μια διαχυτική και εξωστρεφής προσωπικότητα, η οποία διψά για περιπέτεια, λατρεύει την ελευθερία και χρειάζεται διανοητική συντροφιά. Λείπει η διάρκεια και η σταθερότητα και συχνά δείχνει πολυπληθείς σχέσεις. Ο τομέας του γάμου μπορεί να εμφανίζει κάποια ελαφρότητα, είτε ως προς την επιλογή του/της συντρόφου, είτε ως προς τις υποχρεώσεις. Σπάνια θα οδηγηθείτε στο γάμο από ερωτικό πάθος και εύκολα μπορείτε να απομακρυνθείτε από μία σχέση όταν αυτή γίνει πιεστική ή κουραστική. Ο γάμος, συνήθως, γίνεται σε νεαρή ηλικία, από ενθουσιασμό. Η θέση του Δία στο χάρτη είναι σημαντική όπως και αυτή του Ερμή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τον Καρκίνο στην ακμή του έβδομου οίκου, θα πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Αιγόκερω. Διαπνέεστε από τις αξίες του σεβασμού, της πειθαρχίας και του συντηρητισμού. Αναζητάτε την αναγνώριση και καταβάλλετε προσπάθειες για να πετύχετε την αναρρίχηση στα υψηλότερα κλιμάκια. Η συναισθηματική κάλυψη μέσα από τις σχέσεις είναι το κύριο αίτημα αυτής της θέσης. Βαθιές συγκινησιακές ανάγκες σάς κάνουν να αναζητήσετε έναν σύντροφο που αγαπά το σπίτι και σας προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια. Αν είσαστε άνδρας, μπορεί να θέλετε σύντροφο που θα σας φροντίζει όπως η μητέρα σας. Αν είσαστε γυναίκα, συχνά διαλέγετε κάποιον που είναι παθητικός ή ήρεμος –εκτός αν έχετε ισχυρή Σελήνη. Οι δεσμοί με το παρελθόν και την οικογένεια είναι στενοί, γι’ αυτό συνήθως καθυστερείτε να αναλάβετε τις ευθύνες ενός γάμου, αν και το επιδιώκετε. Τελικό συμπέρασμα θα βγει μετά την έρευνα της θέσης της Σελήνης, του Κρόνου και της Αφροδίτης, σε ένα αντρικό ωροσκόπιο ή του Άρη στη θέση της Αφροδίτης σε γυναικείο.

ΛΕΩΝ

Για να έχετε το Λέοντα εδώ, θα πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Υδροχόο που δείχνει μια προσωπικότητα κοινωνική και φιλική. Η προσωπική ελευθερία παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή σας και δεν αντέχετε πιέσεις από τους άλλους. Με τον Ήλιο να κυβερνάει τον οίκο των διαπροσωπικών σχέσεων, αναμένετε την επιβεβαίωση και την αναγνώριση από τους άλλους. Από τον σύντροφο σας θέλετε αφοσίωση αν και εσείς υπερασπίζεστε την προσωπική σας ανεξαρτησία. Συνήθως έλκετε έναν ισχυρό σύντροφο/συνέταιρο, με προσωπικό κύρος και αυτοπεποίθηση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και να κλονιστούν οι σχέσεις, καθώς κανείς από τους δύο δεν θέλει να υποχωρήσει, αν και η σταθερότητα διακρίνει αυτόν τον άξονα. Εξετάζουμε τον Ήλιο που κυβερνά τον έβδομο οίκο, τον Κρόνο και τον Ουρανό που είναι κυβερνήτης του πρώτου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με Παρθένο στην ακμή του έβδομου οίκου, πρέπει να ανατέλλουν οι Ιχθείς. Πρόκειται για έναν περίπλοκο συνδυασμό, που ενώ μας δίνει μια συμπονετική και μάλλον συνεσταλμένη προσωπικότητα, χωρίς ιδιαίτερη πυγμή, που έχει την τάση να ζει στον κόσμο της, μακριά από τις πιέσεις και τον ανταγωνισμό, τείνει να παντρεύεται επικριτικούς συντρόφους, ή μπορεί να είναι το ίδιο το άτομο επικριτικό στους άλλους. Σας έλκουν σύντροφοι πραγματιστές και ωφελιμιστές, ιδιότητες που απέχουν από τη φύση του εβδόμου οίκου. Εύκολα μπορεί να γίνετε αντικείμενα εκμετάλλευσης. Το θετικό είναι ότι καθώς ωριμάζετε, γινόσαστε όλο και πιο ρεαλιστές. Πρέπει να μάθετε να δίνετε στη σχέση σας και να μην περιμένετε πολλά για αντάλλαγμα. Εξετάζουμε τον Ερμή, κυβερνήτη του εβδόμου και τους Ποσειδώνα/Δία που ελέγχουν τον πρώτο οίκο. Πάντα τον Ήλιο και τη Σελήνη, ανάλογα με το φύλο του ατόμου. Μετά από όλα αυτά, θα φανεί αν οι διαπροσωπικές σχέσεις θα έχουν διάρκεια, και αν οι επιλογές γίνονται με ανιδιοτέλεια ή βάσει συμφέροντος.

ΖΥΓΟΣ

Αυτή είναι η φυσική θέση του Ζυγού και αν έχετε Ζυγό εδώ πρέπει να έχετε Κριό Ωροσκόπο. Ο άξονας αυτός δείχνει έναν άνθρωπο δυναμικό, δραστήριο, αυθόρμητο, αποφασιστικό και ανυπόμονο. Ωστόσο, θα υπάρχει μία έντονη επιθυμία για κοινωνικότητα και φυσικά για συντροφικότητα. Είσαστε συναισθηματικοί και έχετε καλλιτεχνικές τάσεις. Αν και έχετε απαιτητική προσωπικότητα, είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον που να σας δεχθεί όπως είσαστε. Αυτός που επιθυμείτε είναι ένας σύντροφος που να είναι όμορφος/η και να έχει καλούς τρόπους. Κυρίαρχος πλανήτης από την πλευρά του πρώτου οίκου είναι ο Άρης και από την πλευρά του εβδόμου είναι η Αφροδίτη. Από την κατάσταση των δύο πλανητών θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αν η επιθυμία σας για συντροφικότητα είναι ποιοτική, αν υπάρχει προδιάθεση για ευτυχισμένο ή δυστυχισμένο γάμο, ή αν τείνετε προς την αγαμία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με το Σκορπιό εδώ, ο Ταύρος πρέπει να είναι στον Ωροσκόπο, έτσι είσαστε κυρίως πολύ σταθεροί, υπομονετικοί και πρακτικοί. Η επιμονή, το πείσμα, η κτητικότητα και ο συντηρητισμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας. Συνήθως έλκετε για σύντροφο, άνθρωπο με τρόπο συμπεριφοράς Σκορπιού με κύριο χαρακτηριστικό την κτητικότητα και την εμπάθεια. Βασικό χαρακτηριστικό αυτού του άξονα είναι συνήθως η δύναμη, η οποία εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε παιχνίδι εξουσίας και ελέγχου. Στον τομέα του γάμου, ενδέχεται να προκληθούν συγκρούσεις για όλες τις αιτίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Αλλά και στις διαπροσωπικές σας σχέσεις δεν υπάρχει η ευχέρεια της άνεσης της επικοινωνίας. Μοιάζει να κυριαρχεί η αμφισβήτηση, η καχυποψία και η εμπάθεια. Το άτομο συνήθως γίνεται στόχος εχθρότητας. Για να γίνει όμως σωστή ερμηνεία πρέπει να ερευνηθούν η Αφροδίτη από την πλευρά του Ωροσκόπου, οι Άρης/Πλούτωνας από τον έβδομο οίκο, οι πλανήτες που τυχόν βρίσκονται εκεί, ο Ήλιος, η Σελήνη και οι όψεις τους.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με τον Τοξότη εδώ, πρέπει να ανατέλλουν οι Δίδυμοι. Έχετε μία συμπαθητική και ευέλικτη προσωπικότητα, εκφράζεστε εύκολα, έχετε ανεπτυγμένη την περιέργεια καθώς διψάτε για τη μάθηση. Σας αρέσουν οι άνθρωποι, δυσκολεύεστε όμως να αγαπήσετε μόνο έναν. Οι περισσότερες από μία σχέσεις είναι μάλλον σίγουρες, ιδιαίτερα αν ο Δίας και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου σας Ερμής έχουν απαιτητικές όψεις ή βρίσκονται σε μεταβλητά ζώδια. Συχνά αναζητάτε συντροφικότητα παρά έντονο έρωτα και ο/η σύντροφος που θα το καταλάβει αυτό θα κερδίσει το σεβασμό σας. Όσο μεγαλύτερη ελευθερία έχετε σε μια σχέση, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είσαστε και τόσο περισσότερο θα κρατήσει η σχέση. Η άνεση που έχετε στις δημόσιες σχέσεις σάς βοηθά να δημιουργήσετε έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών, κάτι που σας βοηθά ιδιαίτερα σε επαγγελματικό επίπεδο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με Αιγόκερω στην ακμή του έβδομου οίκου, πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Καρκίνο. Δείχνει έναν άνθρωπο συναισθηματικό, ο οποίος ελέγχεται πολύ από τις διαθέσεις του, οι οποίες συχνά παρουσιάζουν μεταπτώσεις. Εκδηλώνεστε με περισσότερη άνεση, όταν το περιβάλλον είναι οικείο και γνωστό. Η συναισθηματική και ανασφαλής φύση του Καρκίνου, αναζητά για αντιστάθμιση κάποιον ώριμο σύντροφο, κάποιον που να τον κάνει να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά. Ο Αιγόκερως εδώ, μπορεί να καθυστερήσει τον γάμο. Ο έγγαμος βίος φέρνει στο προσκήνιο πολλά οικογενειακά πρότυπα. Οι όποιες σοβαρές επιλογές στις διαπροσωπικές σχέσεις πρέπει να συμφωνούν με τις πατροπαράδοτες αξίες. Οι δύο πλανήτες που θα πρέπει να εξεταστούν είναι η Σελήνη ως κυβερνήτης του ωροσκοπίου και ο αυστηρός Κρόνος ως κυβερνήτης του έβδομου οίκου σας. Βεβαίως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τον Ήλιο και τους πλανήτες που μπορεί να βρίσκονται εκεί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Με τον Υδροχόο εδώ, πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Λέοντα. Έχετε ισχυρή και κυριαρχική προσωπικότητα. Ο αυτοσεβασμός αλλά και ο αυτοθαυμασμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά σας. Έχετε όμως μια ζεστή και γενναιόδωρη καρδιά και προσωπική λάμψη που σας κάνει να αποσπάτε την προσοχή των άλλων. Αναζητάτε έναν σύντροφο που μπορεί να σας διεγείρει διανοητικά, να είναι φίλος και να μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα. Μόλις αποκτήσετε αυτό που νομίζετε ότι θέλετε, συχνά προσπαθείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας ώστε να ταιριάζει με σας. Συνήθως σηματοδοτούνται θυελλώδεις σχέσεις, είτε στο γάμο είτε στις συνεργασίες και στις κοινωνικές σχέσεις. Τα κύρια γνωρίσματα είναι η ξαφνική δημιουργία σχέσεων και η ξαφνική διακοπή τους. Ο ισχυρός εγωκεντρισμός, η άρνηση δέσμευσης αλλά και η ανία είναι οι κύριες αιτίες. Γι’ αυτό πολλά άτομα προτιμούν τη συμβίωση χωρίς τα δεσμά του γάμου. Για συγκεκριμένες πληροφορίες θα χρειαστεί να ερευνηθούν και άλλα ωροσκοπιακά στοιχεία. Η θέση του Ουρανού και του Κρόνου από την πλευρά του έβδομου οίκου, όπως και οι παρευρισκόμενοι πλανήτες, και ο Ήλιος που είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου.

ΙΧΘΕΙΣ

Με τους Ιχθείς εδώ, πρέπει να έχετε Παρθένο Ωροσκόπο. Ο άξονας αυτός δείχνει μια προσωπικότητα μετριοπαθή, διστακτική, η οποία έχει έντονη την τάση για κριτική, τόσο απέναντι στον εαυτό του όσο και απέναντι στους άλλους. Έχετε ανεπτυγμένο το αίσθημα του καθήκοντος και της προσφοράς υπηρεσίας. Ο έβδομος οίκος «χρωματισμένος» από το ρομαντισμό και τον χαοτικό συναισθηματισμό των Ιχθύων, δείχνει ότι στις σχέσεις θα επικρατεί εξιδανίκευση η οποία μπορεί να είναι απατηλή. Συνήθως, είναι δύσκολο να προσεγγίσετε με ακρίβεια αυτόν τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, παρ’ όλο που ο Ωροσκόπος Παρθένος σας δίνει ψυχρή και λογική κρίση. Αυτά τα χαρακτηριστικά απουσιάζουν τελείως στις αισθηματικές σας επιλογές και τις συνεργασίες σας, με αποτέλεσμα να διατρέχετε τον κίνδυνο της απογοήτευσης. Οι σχέσεις σας συχνά απαιτούν με τον έναν ή άλλο τρόπο μία μορφή θυσίας. Θα πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή το Δία και τον Ποσειδώνα από το μέρος του έβδομου οίκου, τον Ερμή από τον πρώτο όπως και τη θέση της Αφροδίτης ως φυσικό κυβερνήτη των διαπροσωπικών σχέσεων.

 

Σταυρούλα Εξάρχου

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments