5 1 vote
Article Rating

Ο αστρολογικός χάρτης αποτελείται από δώδεκα οίκους. Κάθε οίκος από αυτούς αντιπροσωπεύει ένα πεδίο δραστηριότητας. Ο 8ος οίκος είναι αυτός που σχετίζεται με τις σεξουαλικές επιθυμίες αλλά και με τις βαθιές συναισθηματικές δεσμεύσεις, τις παράνομες σχέσεις, ή τις σχέσεις από τις οποίες δεν μπορούμε να αποκοπούμε.

Φυσιολογικά, είναι το 8ο ζώδιο – δηλαδή ο Σκορπιός – και κυβερνήτης του είναι ο Πλούτωνας ή, παραδοσιακά ο Άρης. Για το λόγο αυτό όλες αυτές οι έννοιες (Σκορπιός, 8ος οίκος, Άρης, Πλούτωνας) συνδέονται κατά κάποιο τρόπο, αφού έχουν κοινό σημείο αναφοράς το σεξ. Μέσα από τον 8ο οίκο μπορούμε να δούμε τι είδους σεξουαλικές εμπειρίες θα βιώσουμε, πως συμπεριφερόμαστε σεξουαλικά και πως αντιμετωπίζουμε γενικά το σεξ.

Από το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 8ου οίκου μπορούμε να ανακαλύψουμε εάν έχουμε φοβίες, αναστολές, τι μας διεγείρει και τι μας απωθεί. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι εάν η ακμή του 8ου οίκου βρίσκεται σε ζώδιο του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) τα άτομα διεγείρονται πολύ από τη διανοητική επαφή, είναι δηλαδή περισσότερο εγκεφαλικά. Εάν βρίσκεται σε ζώδιο της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) έχουν μεγάλη έξαψη και πάθος. Εάν τοποθετείται σε ζώδιο του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς) χρειάζονται μια συναισθηματική δέσμευση στην οποία να νιώθουν ασφάλεια, ενώ εάν βρίσκεται στα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) λειτουργούν περισσότερο με την λογική.

Ο 8ος οίκος αφορά επίσης τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση. Μέσα από τον 8ο οίκο λοιπόν μπορούμε να δούμε την εξέλιξη ή τη μετάλλαξη μιας σχέσης αλλά και εάν το τέλος της είναι ή δεν είναι οδυνηρό για το άτομο. Οι διελεύσεις που δέχεται αυτό το σπίτι δείχνουν την ανάγκη να εμπεδώσουμε και να αποδεχθούμε την απώλεια μιας σχέσης που δεν είναι πια γόνιμη, ή έχει εξυπηρετήσει το σκοπό της. Μπορεί να επέλθει ψυχική οδύνη, μεταμόρφωση ή και λύτρωση. Είναι το μάθημα της ζωής, μέσα από το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ενδόμυχους φόβους μας, να τους ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε με τη δύναμη της εμπειρίας και της σοφίας.

Βρείτε το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 8ου οίκου σας προσθέτοντας 8 ζώδια από το ζώδιό σας. Εάν γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας, κάντε το ίδιο και διαβάστε και τα δυο, ώστε να έχετε μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα.

Τα ζώδια της φωτιάς

Κριός (ή με ωροσκόπο Κριό)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Σκορπιό
Σας περιβάλλει μια μυστήρια προσωπικότητα. Ξέρετε πώς να γοητεύετε και να κατακτάτε τους άλλους. Είστε ένα πολύ φλογερό άτομο και εξωτερικεύετε τα πάθη σας. Η σεξουαλικότητά σας είναι πολύ έντονη και μπορεί να φτάσει μέχρι τη βία. Τα φλογερά σας ένστικτα θα πρέπει να τα διοχετεύετε με θετικό τρόπο για το καλό της σχέσης, αλλιώς θα γίνουν επικίνδυνα και καταστροφικά. Η θέση αυτή προδιαθέτει τους άνδρες να δημιουργούν σχέση με μεγαλύτερες γυναίκες και τις γυναίκες να δημιουργούν σχέση με μικρότερους άνδρες.

Λέων (ή με ωροσκόπο Λέοντα)
Ο 8ος οίκος σας είναι στους Ιχθύς
Είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και αισθησιακοί. Αναζητείτε ένα άτομο που να μπορεί να καταλάβει τον ψυχικό σας κόσμο και να μην περιορίζεται στην εξωτερική εμφάνιση. Νιώθετε μεγάλη ευχαρίστηση όταν διατηρείτε μυστικές σχέσεις, που κρύβουν κάποιο είδος «ενοχής». Είστε σεξουαλικοί και ρομαντικοί. Συνήθως ζείτε σε έναν κόσμο διαφορετικό κόσμο και εγκλωβίζεστε σε σχέσεις με άτομα που δεν γνωρίζετε καλά. Εάν βρείτε τρόπο να εκφράσετε τις σεξουαλικές φαντασιώσεις σας θα ωφεληθείτε σημαντικά. Δεν τολμάτε να εκδηλώσετε τις επιθυμίες στον σύντροφό σας, με αποτέλεσμα να έχετε τόσο βαθιά κρυμμένα τα συναισθήματά σας που να μην τα συνειδητοποιείτε ούτε οι ίδιοι. Χρειάζεται προσοχή στις επιλογές σας γιατί έχετε την τάση να πέφτετε συνεχώς σε άτομα ακατάλληλα για εσάς.

Τοξότης (ή με ωροσκόπο Τοξότη)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Καρκίνο
Η σεξουαλική σας ζωή επικεντρώνεται σε φαντασιώσεις που δεν σχετίζονται με τα γεγονότα. Προσφέρετε στον σύντροφό σας οτιδήποτε για να τον ευχαριστήσετε, ειδικά οι γυναίκες. Είστε κτητικοί και ζηλιάρηδες. Χρειάζεστε μεγάλη ασφάλεια για να ανοιχτείτε, αλλά όταν νιώσετε ασφάλεια, ενστικτωδώς απομακρύνεστε, για να μην πληγωθείτε. Δεν σας αρέσει να αναλαμβάνετε ευθύνες και προτιμάτε να καθοδηγείστε από τον σύντροφο. Για τον τρόπο που συμπεριφέρεστε πολύ μεγάλο ρόλο έχει παίξει το οικογενειακό περιβάλλον σας. Εάν η ανατροφή σας ήταν υπέρμετρα πουριτανική ή υπερβολικά φιλελεύθερη, ίσως δυσκολευτείτε από τις αναστολές και τους φόβους σας ή, ακόμη, να σας απωθήσει το σεξ. Στην ώριμη ηλικία η σεξουαλικότητα προσφέρει ψυχική ισορροπία.

Τα ζώδια του αέρα

Δίδυμοι (ή με ωροσκόπο Δίδυμο)
Ο 8ος οίκος είναι στον Αιγόκερω

Η λίμπιντό σας κυβερνάται από τον Κρόνο, γι’ αυτό τα άτομα που είναι δίπλα σας μπορεί να είναι κατά κάποιον τρόπο μη αποδεκτά από το κοινωνικό περιβάλλον σας. Η σεξουαλική ζωή σας μπορεί να ξεκίνησε κάπως δυσάρεστα – και αυτό μπορεί να είναι η αιτία που δεν φανερώνετε το πάθος και τα αισθήματά σας – ή να άργησε να ξεκινήσει. Πολλές φορές η λογική σας παγώνει το ξεκίνημα του πάθους. Θα πρέπει σταδιακά να απελευθερώσετε τα βαθύτερα ένστικτά σας και τις ανομολόγητες επιθυμίες σας. Η θέση αυτή προσφέρει τη δυνατότητα της αλλαγής του ψυχισμού με την πάροδο του χρόνου. Τα γούστα σας στην αγάπη είναι απρόβλεπτα. Έχετε ανάγκη για συναισθηματική επαφή.

Ζυγός (ή με ωροσκόπο Ζυγό)
ο 8ος οίκος σας είναι στον Ταύρο

Δείχνετε ότι έχετε μια ήρεμη ζωή, με καθημερινές συνήθειες και ότι τίποτα δεν διασαλεύει την ησυχία σας, αλλά η εξωτερική σας εμφάνιση ξεγελά. Έχετε μεγάλη σεξουαλική διάθεση και αναζητείτε συντρόφους που να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς. Σας ελκύουν οι αμφίβολες καταστάσεις και δεν σταματάτε να αναζητείτε την ευχαρίστηση και την απόλαυση. Είστε πολύ κτητικοί και απαιτητικοί στις συναισθηματικές σχέσεις σας αλλά και στο σεξουαλικό τομέα. Τα συναισθήματά σας είναι πολύ έντονα και πολλές φορές επώδυνα. Νιώθετε μια συνεχή έλλειψη αγάπης. Κάποιες στιγμές γίνεστε παρορμητικοί και όσοι από εσάς κατέχετε ένα υψηλό πόστο το εκμεταλλεύεστε για να προσεγγίσετε σεξουαλικά τους υφισταμένους σας. Προσέξτε μήπως μακροπρόθεσμα καταχραστείτε τόσο τη δική σας αντοχή όσο και των άλλων.

Υδροχόος (ή με ωροσκόπο Υδροχόο)
Ο 8ος οίκος σας είναι στην Παρθένο

Είστε ένα άτομο εσωστρεφές και δεν εξωτερικεύετε εύκολα τα συναισθήματά σας. Η ίδια δυσκολία υπάρχει και στην απελευθέρωση της σεξουαλικής έκφρασής σας. Δεν σας αρέσουν τα μπερδέματα και οι ποικιλίες επειδή θεωρείτε ότι κάνουν κακό στη σχέση. Λειτουργείτε με μεγάλη λογική στα αισθηματικά σας και ασκείτε κριτική στον σύντροφό σας. Είστε αρκετά επιφυλακτικοί και θα πρέπει να ακολουθείτε το ένστικτό σας όταν αμφιβάλλετε για οτιδήποτε. Δεν αφήνετε τον εαυτό σας να πέσει στην αγάπη, εάν δεν υπολογίσετε με ψυχρή λογική όλες τις συνέπειες. Δύσκολα πλησιάζετε ερωτικούς συντρόφους εξαιτίας κάποιου αδικαιολόγητου φόβου ή ενοχής. Θα πρέπει να βάλετε τέλος στις αμφιβολίες και στους ενδοιασμούς και να αφήσετε τον εαυτό σας να δημιουργήσει μια καλή σχέση.

Τα ζώδια της γης

Ταύρος (ή με ωροσκόπο Ταύρο)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Τοξότη

Είστε ο εραστής που δίνει τον εαυτό του χωρίς αντάλλαγμα. Είστε πολύ αγαπητοί, φλογεροί και αισθησιακοί. Ενώ φοβάστε οτιδήποτε είναι άγνωστο, παραδόξως ελκύεστε σεξουαλικά από άτομα που τα περιβάλλει ένα μυστήριο. Το μόνο που σας φοβίζει είναι να μην χάσετε την ελευθερία σας. Σας αρέσουν οι εκπλήξεις και οι απροσδόκητες καταστάσεις. Ο σύντροφός σας πρέπει να αγαπάει την περιπέτεια, για να μπορείτε να συνυπάρξετε. Νιώθετε καλύτερα όταν ανανεώνεστε ερωτικά. Σας διεγείρει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και επιθυμείτε συνεχώς καινούργιες και διαφορετικές εμπειρίες.

Παρθένος (ή με ωροσκόπο Παρθένο)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Κριό

Είστε πολύ ευαίσθητοι, αισθησιακοί αλλά και «μπερδεμένοι». Λειτουργείτε παρορμητικά, φλογερά και πολλές φορές καταχρηστικά. Συνήθως επιτίθεστε «κατά μέτωπο», είστε απόλυτα άμεσοι και κυνηγάτε το «θύμα» σας με σκοπό να το κατακτήσετε από την πρώτη στιγμή, ενώ άλλες φορές μπλοκάρετε και περιμένετε να κάνει ο άλλος το πρώτο βήμα. Το σεξ σας κάνει να νιώθετε δυνατοί, αλλά η υπέρμετρη ανυπομονησία σας, σας οδηγεί πολλές φορές σε πρόωρο οργασμό. Η βία είναι το μέσον που χρησιμοποιείτε για να εξασφαλίσετε και να επιβάλετε τις ερωτικές επιθυμίες σας στις σχέσεις σας. Σας αρέσει να φτιάχνετε μια μυθική εικόνα και να τη διατηρείτε, γι’ αυτό δημιουργείτε αισθησιακές, αλλά πρόσκαιρες περιπέτειες που αποκλείουν κάθε σταθερότητα, ενώ ενδόμυχα η σταθερότητα είναι κάτι που λαχταράτε.

Αιγόκερως (ή με ωροσκόπο Αιγόκερω)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Λέοντα

Θέλετε να είστε ο «βασιλιάς» στην αγάπη και γι’ αυτό ψάχνετε ένα άτομο γλυκό και ευαίσθητο που να μπορεί να καταλάβει αυτή την επιθυμία σας. Αναζητείτε άτομα που θα υποκύψουν σ’ εσάς και θα μπορείτε να τα διοικείτε. Είστε γενναιόδωροι, χαρούμενοι και σεξουαλικοί. Είστε πολύ καλοί εραστές, αλλά άπιστοι. Νιώθετε έντονα την επιθυμία να έχετε μια ιδανική σχέση, αλλά θεωρείτε ότι το σεξ και η αγάπη είναι δυο διαφορετικά πράγματα, και αυτό επειδή, ενώ μέσα από την αγάπη μεταμορφώνεστε, το σεξ γίνεται μόνο όταν το θέλετε εσείς. Η θέση αυτή δημιουργεί κάποιο κοινωνικό ή θρησκευτικό εμπόδιο στην πρώτη αγάπη η οποία δεν ολοκληρώνεται αφήνοντας μια γεύση νοσταλγίας σε όλη τη ζωή.

Τα ζώδια του νερού

Καρκίνος (ή με ωροσκόπο Καρκίνο)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Υδροχόο

Είστε άτομα χωρίς κόμπλεξ. Ζείτε την αγάπη χωρίς ταμπού και κανόνες και θέλετε να δοκιμάζετε συνεχώς καινούργιες εμπειρίες. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να μην έχει αναστολές για να μπορεί να μοιράζεται τις απολαύσεις μαζί σας. Ο τρόπος που ερωτεύεστε δεν είναι καθόλου παραδοσιακός. Σας ελκύουν οι σχέσεις με αγνώστους ή τουλάχιστον οι σχέσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα πρότυπα. Σας αρέσει να πειραματίζεστε σεξουαλικά, επιδεικνύοντας ενίοτε μια αναρχική συμπεριφορά. Έχετε σεξουαλικά πάθη, αλλά δεν θα πρέπει να μπερδεύετε τα συναισθήματα και να δημιουργείτε δεσμούς που βασίζονται μόνο στο πάθος. Με το μαγνητισμό σας, μπορείτε να προσελκύσετε οποιονδήποτε.

Σκορπιός (ή με ωροσκόπο Σκορπιό)
Ο 8ος οίκος σας είναι στους Διδύμους

Έχετε την ικανότητα του χαμαιλέοντα. Μπορείτε με άνεση να κρύβετε τις αληθινές σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας. Παρόλο που έχετε ανάγκη να επικοινωνήσετε ουσιαστικά, είστε πολύ μυστικοί και δεν καταφέρνετε να «ανοιχτείτε». Χαρακτηρίζεστε άστατοι και «διασκορπισμένοι» στην αγάπη. Δεν είστε επιπόλαιοι στα συναισθήματα, αλλά είστε επιπόλαιοι στο είδος των σχέσεων που έχετε. Είστε πολύ δυναμικοί και χρησιμοποιείτε την νοημοσύνη σας για να εξασφαλίσετε τον στόχο σας. Σας ελκύουν ιδιαίτερα οι σχέσεις που εξελίσσονται από τηλέφωνο, αλληλογραφία, απόσταση.

Ιχθύς (ή με ωροσκόπο Ιχθύς)
Ο 8ος οίκος σας είναι στον Ζυγό

Η αναζήτηση της αισθητικής και της ισορροπίας είναι αυτό που λαχταράτε περισσότερο. Μια καλή ατμόσφαιρα και ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη σας αρκούν για να μην ψάχνετε για ποικιλία. Φυσικά, μπορεί κι εσείς σε κάποια στιγμή της ζωής σας να ενδώσετε σε σύντομες περιπέτειες και καταστάσεις, αλλά θα πρέπει αυτές να μην απειλούν τη σχέση σας και να μην υπάρχει περίπτωση να αποκαλυφθούν. Οι επιθυμίες του συντρόφου σας πάντα προέχουν για εσάς, αλλά εσωτερικά μπορεί να νιώθετε ότι υποφέρετε από έλλειψη κατανόησης, πράγμα για το οποίο κάποτε θα κατηγορήσετε τον σύντροφό σας. Άνδρες και γυναίκες είστε ιδιαίτερα μαγνητικοί.

Ρένα Μεντάκη

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments