0 0 votes
Article Rating

Ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία για πρακτική ανάπτυξη που βρίσκεται στα χέρια μικρών και μεγάλων, είναι το εργαλείο του λόγου.

Αυτός που φυλάει τα λόγια του, που μιλάει μόνο για αλτρουϊστικό σκοπό, έτσι ώστε να μεταφέρει την ενέργεια της αγάπης μέσω της γλώσσας του, είναι κάποιος που μαθαίνει γρήγορα τα αρχικά βήματα που είναι απαραίτητα για την προετοιμασία της μύησης… Με κάθε επιφύλαξη, και εσωτερικά κατανοώντας τη, βρίσκεται η διατήρηση της δύναμης. Με χρήση λέξεων, δίκαια και σωστά ειπωμένων, βρίσκεται το μοίρασμα της δύναμης της αγάπης του ηλιακού συστήματος.

Ο Θιβετιανός Δάσκαλος, D.K. – Intitiation Human and Solar, σελ. 74.

Οι επιστήμονες της Ατομικής Φυσικής χρησιμοποιούν στη δουλειά τους ένα όργανο που ονομάζεται κύκλοτρο. Αυτή η μηχανή χρησιμοποιείται για να συγκρουστούν τα άτομα μεταξύ τους έτσι ώστε η ενέργεια που περιέχεται σε αυτές τις μικροσκοπικές μονάδες να απελευθερωθεί τη στιγμή που διαλύονται τα σχήματά τους.

Αυτό επιτρέπει στην πιθανή ισχύ που περικλείεται μέσα στο άτομο να διοχετευθεί σε άλλα πεδία και για σκοπούς που, είτε είναι εποικοδομητικοί (όλη η απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται μια πόλη), είτε είναι καταστροφικοί (η Ατομική Βόμβα).

Στην ουσία, η φύση του ατόμου έχει μετασχηματισθεί έτσι ώστε η βασική του ενέργεια να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους. Ο 8ος Οίκος είναι ένα τέτοιου είδους κύκλοτρο, όσον αφορά τις ζωές μας.

Είναι επομένως το σπίτι κάποιων από τους πιο προκλητικούς και ψυχαναγκαστικούς τομείς της ζωής μας: θάνατος, σεξ, χρήματα και φόροι. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που η φύση αυτού του οίκου, του ζωδίου και των πλανητών που τον κυβερνούν, έχουν αυτή τη διαβόητη – και πολλές φορές εσφαλμένη- φήμη μεταξύ των όσων ασχολούνται με την Αστρολογία.

Μπορούμε να συνοψίσουμε την πιθανή δυναμική αυτού του οίκου με μια λέξη: μετασχηματισμός. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ένα ζευγάρι λέξεων που επεκτείνουν αυτόν τον ορισμό: ανάπλαση και αναγέννηση.

Μολονότι ο Όγδοος Οίκος μας λέει πολλά πράγματα για το φυσικό θάνατο κάποιου (καθώς επίσης και για τη στάση ενός ατόμου απέναντι στο θάνατο με μια πιο μεταφορική έννοια), αυτός ο οίκος μας αποκαλύπτει πολλά περισσότερα. Αυτή είναι η περιοχή του ωροσκοπίου που μας αποκαλύπτει τις κρίσεις που συμβαίνουν στη ζωή μας για να μας βοηθήσουν τόσο στην ψυχολογική όσο και στην πνευματική μας εξέλιξη και ανάπτυξη.

Είναι λοιπόν οι πόρτες μετασχηματσμού μέσα από τις οποίες περνάμε σε διάφορα στάδια της ζωής μας ώστε να «πεθάνουμε» σε κάποια φάση της εξέλιξής μας, για να ξαναγεννηθούμε σε μια άλλη. Ο πιο προφανής από όλους αυτούς τους κύκλους της αναγέννησης είναι συνδεδεμένος με τις σεξουαλικές μας λειτουργίες: ο μετασχηματισμός σε πιθανόν ενεργά σεξουαλικούς ανθρώπους κατά την εφηβεία και στη συνέχεια μιας άλλης φάσης ορμονικών αλλαγών κατά την εμμηνόπαυση.

Επομένως, ο Όγδοος Οίκος, ο Σκορπιός, ο Άρης και ο Πλούτωνας μας μιλούν ξεκάθαρα για το πότε μπορούμε να προσφέρουμε ζωή και πότε αυτό το στάδιο της ζωής μας δεν μας παρέχεται πια βιολογικά.

Η σεξουαλικότητα είναι μια περιοχή της ανθρώπινης ύπαρξης που, από τη μια μεριά μας δείχνει τη συνεισφορά μας στη φυσική αθανασία, και από την άλλη μεριά στον πλήρη ξεπεσμό και εξευτελισμό του κατώτερου επιπέδου του εαυτού μας και της προσωπικότητάς μας.

Μέσω της σεξουαλικής διαδικασίας διασφαλίζουμε τη φυσική μας συνέχεια διαμέσου των παιδιών μας και σαν αποτέλεσμα συνεισφέρουμε στη γενετική, για τις μελλοντικές γενιές της ανθρωπότητας. Μόνο μέσω του επαναπροσανατολισμού της σεξουαλικής επιθυμίας και τη διοχέτευση της παραγωγής της σεξουαλικής ενέργειας σε άλλα υγιή κανάλια μπορεί κάποιος να πετύχει να φτάσει στο στάδιο της ανώτερης συνειδητότητας των πιο απόκρυφων κλίσεων του, ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει τα πορτρέτα του, ο συγγραφέας γράφει τα βιβλία του, ο μουσικός συνθέτει τις συμφωνίες του και ο ηθοποιός δημιουργεί την ένταση της σκηνικής του παρουσίας.

Ακόμη, για πάρα πολλούς από εμάς, η σεξουαλικότητα γίνεται μια εμμονή αυτο-εξολόθρευσης και καταστροφής. Τι συμβαίνει όμως στη φυσική και όμορφη πλευρά της ανθρώπινης φύσης όταν διαστρεβλώνεται και περικυκλώνεται από το φόβο, την προκατάληψη και τις υβριστικές εμπορικές διαφημίσεις, μια επιβλαβή έκφραση επιθετικότητας και τα κρυμμένα ένστικτα;

Ο Όγδοος Οίκος και η θέση του πλανήτη που τον κυβερνά από ζώδιο, οίκο και όψεις με τους άλλους πλανήτες του χάρτη, αποκαλύπτει στον άνθρωπο πολλά για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις συνήθειες και την έκφρασή του.

Αυτό που είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε, είναι πως πρέπει να διαβούμε την πόρτα της σεξουαλικότητας του Όγδοου Οίκου για να μπούμε στον Οίκο του πνευματικού μονοπατιού, τον Ένατο.

Βρίσκουμε το ταίρι μας στον Έβδομο Οίκο, αλλά μόνο μέσα από τις σεξουαλικές μας επαφές με τους συντρόφους μας και την αλληλεπίδραση των συναισθημάτων που τις συνοδεύουν, η «επιθυμία μας για ένωση» είτε εκπληρώνεται, είτε διαλύεται.

Καθώς ο Όγδοος Οίκος είναι ο δεύτερος μετά τον Έβδομο, περιέχει τους πόρους των συντρόφων μας, ή από τη σκοπιά του γάμου ή από αυτή της εργασίας.

Αν το δούμε από μια ευρύτερη γωνία, ο Όγδοος Οίκος μας αποκαλύπτει τις περιστάσεις που περιβάλλουν τις οικονομικές μας συναλλαγές με τους άλλους. Είναι ακόμη ο οίκος που σχετίζεται με τις διαδικασίες του διαζυγίου, τις διαθήκες, τους νόμους, τα αξιώματα, τα μερίσματα των μετοχών καθώς και κάθε απώλεια ή κέρδος που προέρχεται από επενδύσεις.

Το γεγονός πως είναι ο οίκος του θανάτου κάνει το πραγματικό νόημα του όγδοου να αποκαλύπτεται όπως το αστρολογικό κύκλοτρο απακαλύπτει τον εαυτό του.Υπάρχει ένα αρχαίο πνευματικό ρητό που λέει: «ο θάνατος δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αλλαγή μορφής: η ζωή η ίδια είναι αθάνατη».

Ο οίκος απέναντι από τον Όγδοο είναι ο Δεύτερος που περιλαμβάνει τα υλικά αγαθά, τα αποκτήματα, και πολύ περισσότερο τις αξίες μας και τη στάση μας απέναντι στα χρήματα, στην κυριότητα και στην ιδιοκτησία. Αυτή είναι η κατοικία του Ταύρου που συμβολίζεται στην Παλαιά Διαθήκη από το «Μόσχο το Σιτευτό».

Ο Σκορπιός και ο Όγδοος Οίκος από τη μια μεριά μιλούν για το θάνατο και την καταστροφή της μορφής, και από την άλλη μας διδάσκουν την αναγέννηση και τις διαφορετικές ευκαιρίες που μας προσφέρει η ζωή καθώς αναγεννιώμαστε και επανεξετάζουμε τις αξίες μας.

Το τίμημα που πληρώνουμε για μια τέτοια ανάπτυξη είναι ο θάνατος, η απελευθέρωση και η αποστασιοποίηση. Αυτά δεν είναι και τα ευκολότερα μαθήματα για τους γήινους των οποίων οι επιθυμίες και η προσκόλλησή τους στη γη είναι πάρα πολύ ισχυρή λόγω της βαρύτητας.

Ας εξετάσουμε τώρα την ερμηνεία που λαμβάνει η ακμή του Όγδοου Οίκου ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο είναι τοποθετημένη.

 

ΚΡΙΟΣ

Αυτός ο συνδυασμός ζωδίου/οίκου ψάχνει διαρκώς τρόπους για να πετύχει την προσωπική του αλλαγή. Το άτομο συνήθως έρχεται αντιμέτωπο με αυτές τις προκλήσεις με το κεφάλι ψηλά. Η σεξουαλικότητα είναι μια πιθανή παρόρμηση καθώς το ζώδιο που κυβερνάται από τον Άρη βρίσκεται σε έναν οίκο με τον ίδιο φυσικό κυβερνήτη.

Είναι ένα άτομο υπεύθυνο για τους τρόπους και τα μέσα που ανανεώνει τις πηγές του αλλά συχνά δημιουργεί το ίδιο τις ευκαιρίες που θα το οδηγήσουν στον επιθυμητό στόχο. Οι διαμάχες εμφανίζονται πάνω στο θέμα της ορθής διαχείρησης αγαθών τα οποία μοιράζονται με άλλους ανθρώπους αλλά αυτές οι δυσκολίες μπορεί να τροποποιηθούν κατά κάποιον τρόπο αν ο Άρης σχηματίζει ευνοϊκή όψη με τον κυβερνήτη του Έβδομου οίκου. Είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να ανοίξει νέες πόρτες για την δημιουργική του αυτοέκφραση, να αφήσει πίσω του το παρελθόν και να προχωρήσει στη ζωή του.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Αυτό το ζώδιο έρχεται σε αντίθεση με τον αστρολογικό κυβερνήτη του Όγδοου οίκου, δηλαδή το Σκορπιό. Επομένως, οι επιρροές αυτού του συνδιασμού ζωδίου/οίκου είναι πολικά αντίθετες με τον παραδοσιακό προσανατολισμό του εν λόγω σπιτιού.

Ο Σκορπιός και ο Όγδοος Οίκος είναι ενέργειες που αποζητούν τον μετασχηματισμό και την αναγέννηση. Από τη φύση του ο Σκορπιός βρίσκει τον εαυτό του μέσα από τις δυσκολίες και ιδιαίτερα όταν αντιτίθεται στις αλλαγές που παρουσιάζονται στη ζωή.

Ο Ταύρος και ο Δεύτερος οίκος εργάζονται προς την κατεύθυνση της διατήρησης μιας επικρατούσας κατάστασης καθώς επίσης και των κεκτημένων, υλικών ή μη. Πρέπει να θεωρούνται συντηρητικές επιρροές σε ένα γενέθλιο χάρτη.

Το να βρίσκεται λοιπόν ο Ταύρος στον Όγδοο Οίκο, είναι αρκετά προκλητικό, καθώς η ενδότερη επιθυμία και ανάγκη του ατόμου για μετασχηματισμό μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με την προσκόλλησή του σε άλλα θέματα υλικής σημασίας. Είναι σαν να λες τη στιγμή που πλημμυρίζει το σπίτι σου: «Εγώ δεν φεύγω χωρίς τον καναπέ μου!».

Τα χρήματα από συνεργασίες ρέουν εύκολα, εκτός κι αν η Αφροδίτη επηρεάζει τον κυβερνήτη του Έβδομου οίκου, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα προκύψουν δυσκολίες όσον αφορά τις συνεργασίες οικονομικού χαρακτήρα.

Το ερώτημα ζωτικής σημασίας εδώ είναι το εξής: «Πώς μπορώ να απελευθερώσω και να αξιοποιήσω τα αποθέματά μου, ώστε να ωφεληθώ και εγώ περισσότερο, αλλά και οι άλλοι;». Η σεξουαλικότητα είναι πολύ δυνατή και περιλαμβάνει συχνά ισχυρή δόση ρομαντισμού.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σε πολλές περιπτώσεις,όταν η ακμή του Όγδοου Οίκου βρίσκεται στους Διδύμους, ο Σκορπιός θα είναι ο Ωροσκόπος. Εδώ υπάρχει μια στενή σχέση ανάμεσα στον Πρώτο και στον Όγδοο Οίκο και κατά συνέπεια μεταξύ των δημιουργικών διαδικασιών μετασχηματισμού που οι θέσεις των εν λόγω οίκων υποδεικνύουν.

Πρόκειται για ένα άτομο που πρέπει να μάθει πώς να αναπτύξει και να εκφράσει μια ευέλικτη στάση απέναντι στις μεγάλες και σημαντικές αλλαγές και τους μετασχηματισμούς που εμφανίζονται στη ζωή. Η ζωή θα είναι μια σειρά αλλαγών και ο άνθρωπος αυτός ήδη έχει ανακαλύψει (κι αν όχι, είναι σίγουρο πως θα το κάνει στην πορεία!) πως η ζωή μας φέρνει συνεχώς αντιμέτωπους με καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε.

Ο φόβος της απώλειας πρέπει να αντικατασταθεί από μια λογική του τύπου: «άστο να φύγει, να περάσει» απέναντι στα πράγματα. Η σεξουαλικότητα θα κυμαίνεται μεταξύ μακρών περιόδων εσωτερικής αναζήτησης που θα ακολουθούνται από περιόδους λιτότητας.

Εάν και άλλοι παράγοντες του ωροσκοπίου υποστηρίζουν κάτι τέτοιο (όπως μια δυνατή όψη Αφροδίτης-Ουρανού ή εάν ο Ερμής βρίσκεται σε μεταβλητό ζώδιο σε όψη με τον Άρη που επίσης βρίσκεται σε μεταβλητό ζώδιο, κτλ.), το άτομο μπορεί να έχει μια τάση προς την αμφιφυλία.

Στον άνθρωπο αυτό αρέσει να ασχολείται με τους πόρους των άλλων. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελεί και το επάγγελμα του ατόμου αυτού καθώς με ακμή Όγδοου Οίκου στους Διδύμους μπορεί να δρά σαν οικονομικός μεσολαβητής, πράκτορας, ταμίας σε τράπεζα κα.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οποιοδήποτε ζώδιο εμφανίζεται στην ακμή του Όγδοου Οίκου μιλάει πιο συγκεκριμένα για τον τομέα της ζωής μας που είναι ανάγκη να αλλάξουμε. Είναι πολύ κοινό για τον εν λόγω συνδυασμό ζωδίου/οίκου να φέρνει το άτομο ενώπιον καταστάσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει και να μεταβάλει και που αφορούν το παρελθόν, ειδικά σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με την οικογένειά του.

Ο τομέας που επηρεάζεται ίσως έχει να κάνει με τις σεξουαλικές ή οικονομικές συνήθειες της οικογένειας του ατόμου καθώς επίσης και το πώς το άτομο αντιμετωπίζει τη σεξουαλικότητά του και τους υλικούς του πόρους. Εάν η Σελήνη σχηματίζει όψεις με τον Πλούτωνα ή τον Άρη ή τον κυβερνήτη του Πρώτου Οίκου, είναι συνήθως τα ζητήματα του προηγούμενου οίκου που δημιουργούν διαμάχες σε αυτόν τον τομέα της ζωής.

Εάν η Σελήνη είναι σε όψη με την Αφροδίτη και τον κυβερνήτη του Δεύτερου Οίκου, το πρόβλημα θα εντοπίζεται στα οικονομικά και στην οικογένεια. Οι κρίσεις που περιλαμβάνουν τον Καρκίνο και τον Όγδοο Οίκο είναι σημαντικές καθώς μας δίνουν την ευκαιρία να απελευθερωθούμε από κάποια υποσυνείδητα οικογενειακά μοτίβα που αποτελούν τροχοπέδη για την αναδυόμενη ατομικότητά μας.

Χρήματα μπορούν να έρθουν στη ζωή κάποιου είτε μέσω της οικογένειας είτε μέσω του συντρόφου του. Επιπλέον, η προσήλωση στο «πορτοφόλι της οικογένειας» μπορεί να ευθύνεται για το ότι το άτομο δεν μπορεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο από το σπίτι του. Εάν η Σελήνη είναι καλά τοποθετημένη στο γενέθλιο χάρτη (και ιδιαίτερα σε καλή σχέση με τον Ποσειδώνα) και το άτομο έχει φτάσει σε ένα επίπεδο πνευματικής και συναισθηματικής ωριμότητας, η ακμή του Όγδοου Οίκου στον Καρκίνο είναι εξαιρετική θέση για κάποιον που δίνει μεγάλη αξία στο να προσφέρει τη βοήθειά του σε ανθρώπους που βιώνουν συναισθηματικές κρίσεις.

 

ΛΕΩΝ

Τα προσωπικά πάθη διεγείρονται όταν ο Λέων βρίσκεται στην ακμή του Όγδοου Οίκου. Εάν η σεξουαλική φύση υπερ-διεγείρεται από τη φωτιά του κυβερνήτη Ήλιου, είναι συχνά πολύ δύσκολο να βλέπεις τους άλλους με αντικειμενικότητα. Η ανάπτυξη της συνείδησης απαιτεί και το «άνοιγμα» της καρδιάς. Αυτό είναι αδύνατον όταν ο αυτοπροσδιορισμός (Λέων) είναι πολύ στενά συνδεδεμένος με τη φύση της επιθυμίας.

Συνεπώς, αυτός ο συνδυασμός ζωδίου/ακμής φέρνει το άτομο αντιμέτωπο με την ανάγκη για μετασχηματισμό του κατώτερου εαυτού. Αυτό, για όλους τους ανθρώπους, συμβαίνει στις περιπτώσεις των ερωτικών απογοητεύσεων.

Φυσικά, οι απώλειες σε θέματα ερωτικής φύσης δεν είναι κατ΄ανάγκην η μοίρα όσων έχουν ακμή Όγδοου στο Λέοντα. Το σημαντικό είναι η εγωκεντρικότητα που δείχνει κάποιος σε σεξουαλικά ή οικονομικά θέματα να μετασχηματιστεί σε ένα υψηλότερο και πιο εκλεπτυσμένο πεδίο έκφρασης.

Όταν το άτομο με ακμή όγδοου στο Λέοντα ωριμάσει, μπορεί να αποτελέσει καταπληκτική πηγή ενέργειας η οποία είναι ανυψωτική και συνάμα θεραπευτική. Ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να γίνει το όχημα για αύξηση της έμφυτης δημιουργικότητας και της υλικής αφθονίας μέσα από το πρίσμα κάθε είδους σχέσης.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αυτός είναι βασικά ένας πολύ θετικός συνδυασμός καθώς υποδεικνύει μια έμφυτη επιθυμία του ανθρώπου να βρεί θεραπευτικές μεθόδους και διαδικασίες για την ολοκλήρωση. Η Παρθένος στην ακμή του Όγδοου Οίκου δίνει στο άτομο την ικανότητα να μετασχηματίσει και να αναπτύξει ικανότητες οι οποίες θα εκφράζονται πιο εκλεπτυσμένα.

Όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, η Παρθένος σε αυτή τη θέση μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ κριτική στάση απέναντι στο σεξ και σε προσεκτική επιλογή συντρόφων ή από την άλλη, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια κάποιες μάλλον ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις.

Πρέπει να θυμόμαστε πως οι Παρθένοι τείνουν να εξετάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Σε σχέση με τις σεξουαλικές συνήθειες λοιπόν, είναι πιθανόν τα άτομα αυτά να έχουν κάποια φετίχ και κάποια ιδιόμορφα αντικείμενα στην υπηρεσία της επιθυμίας.

Για να ξεκαθαρίσει ο αστρολόγος αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, πρέπει να εξετάσει τις σχετικές θέσεις του Ερμή με τον Άρη ή/και τον Πλούτωνα καθώς επίσης και τον κυβερνήτη του Πέμπτου Οίκου.

Κάποιος με το συγκεκριμένο συνδυασμό ζωδίου/ακμής τα καταφέρνει πολύ καλά με τη διαχείρηση των οικονομικών των άλλων αφού έχει σαφή και πρακτική μέθοδο στη χρήση των χρημάτων. Είναι εξαιρετικός δείκτης για γραμματειακές θέσεις, λογιστές, ελεγκτές κτλ.

 

ΖΥΓΟΣ

Όπως έχω αναφέρει και προηγουμένως σε αυτό το άρθρο, ο Όγδοος είναι ένας οίκος αναγκαίων κρίσεων και διαμαχών. Είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβουμε, ότι
ως εξελισσόμενες οντότητες πρέπει να δώσουμε τις «σωστές μάχες», να δοκιμάσουμε τις σωστές εμπειρίες όσον αφορά τις απώλειες και φυσικά να πετύχουμε τις κατάλληλες νίκες. Δεν μπορείτε να αναπτυχθείτε διαιωνίζοντας μια κατάσταση αλλά ούτε και να βιώσετε μια μη αναγκαία ή πρόωρη μάχη.

Ο Ζυγός στην ακμή του Όγδοου είναι μεγάλη πρόκληση καθώς συχνά θα έχετε την επιθυμία να παραμείνετε στάσιμοι παρά να αλλάξετε. Ο Ζυγός, στην απόκρυφη ορολογία, είναι γνωστός και σαν «το ζώδιο της παύσης». Μερικές φορές, στην πραγματικότητα πολύ συχνά, είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος πότε πρέπει να σταματήσει και πότε πρέπει να προχωρήσει στην επόμενη κίνηση. Αλλά, η αντίσταση στην αλλαγή και η άρνηση να θυσιαστούν κάποιες σχέσεις που κάθε άλλο παρά βοηθητικές είναι στην εξέλιξη του ατόμου, πρέπει να αποφεύγονται.

Ένας άνθρωπος με αυτό το συνδυασμό ζωδίου/οίκου, και ειδικότερα αν ο Πλούτωνας ή ο Κρόνος επηρεάζουν την Αφροδίτη, μπορεί να δημιουργήσουν ένα πολύ συγκρατημένο μοτίβο στις σχέσεις του πράγμα που είναι επιζήμιο. Μιλάμε όμως για το ζώδιο της «Ζυγαριάς», οπότε αυτή η θέση μπορεί να αποδειχθεί βοηθητική στο να αντιληφθεί το άτομο ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει σημαντικές αλλαγές.

Στη θετική της έκφραση, αυτή η θέση της ακμής του Όγδοου Οίκου στο Ζυγό, προσφέρει μια πιο ισορροπημένη στάση απέναντι στις κρίσεις που καλείται ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει. Στην παρούσα φάση, ο αστρολόγος πρέπει να αξιολογήσει τις θετικές όψεις της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα ή τον Κρόνο για να υποστηρίξει το παραπάνω συμπέρασμα.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Καθώς ο Σκορπιός είναι ο φυσικός κυβερνήτης του Όγδοου Οίκου, δεν υπάρχει άλλος συνδυασμός ζωδίου/οίκου που να εκφράζει καλύτερα το χαρακτήρα αυτού του σπιτιού από αυτόν που εξετάζουμε τώρα.

Η σεξουαλικότητα και συνεπώς η κατεύθυνση στην οποία θα οδηγηθεί ακολούθως ο μετασχηματισμός της φύσης της επιθυμίας είναι τα θέματα που απασχολούν το άτομο. Κρατήστε στο μυαλό σας πως οι περισσότεροι άνθρωποι με ακμή Όγδοου στο Σκορπιό, έχουν Ωροσκόπο Κριό και συνεπώς ο Άρης θα κυβερνά και θα συνδέει αυτούς τους δύο οίκους.

Ο αστρολόγος λοιπόν, θα πρέπει να εξετάσει πολύ προσεκτικά την κατάσταση αυτού του πλανήτη αφού ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιου ανθρώπου είτε προς το καλό είτε προς κάτι πιο ιδιαίτερο δείχνει πολλά για την προσωπικότητα και τη ζωή του. Όπως θα περίμενε κανείς, τα χρήματα και η διαχείρηση τους (και συγκεκριμένα των άλλων ανθρώπων) θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή κάποιου.

Στην αρνητική του έκφραση, ο άνθρωπος αυτός θα εκμεταλλεύεται αυτά τα χρήματα προς το συμφέρον του. Στη θετική του έκφραση, το πρόσωπο αυτό με τον κατάλληλο αναζωογονητικό τρόπο και τα μέσα θα φέρει αύξηση και αφθονία και στον εαυτό του και στους άλλους.

Ο θάνατος είναι ένα ζήτημα που είτε θα αντιμετωπισθεί με πολύ μεγάλο φόβο (εξετάζουμε τη σχέση μεταξύ Άρη, Πλούτωνα και Κρόνου) είτε σαν καλός φίλος, εφόσον το άτομο είναι αποφασισμένο να περάσει την πόρτα του μετασχηματισμού για μια καλύτερη ζωή.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όταν ο «Ουράνιος Τοξότης» βρίσκεται στην ακμή του Όγδοου Οίκου, τα ζητήματα που αφορούν το θάνατο και τις μεγάλες προκλήσεις της ζωής συχνά προσεγγίζονται με μια φιλοσοφημένη αίσθηση της περιπέτειας.

Μερικές φορές αυτός ο συνδυασμός ζωδίου/ακμής υποδεικνύει πως η φύση αυτών των κρίσεων έχει τις ρίζες της στο σύστημα αξιών του ανθρώπου το οποίο πρέπει περιοδικά να αλλάζει και να γίνεται μέσω κάποιων διαδικασιών πιο γενικό και πιο εκλεπτυσμένο. Κάτι τέτοιο γίνεται ακόμη πιο πιθανό με το Δία τοποθετημένο στην Παρθένο.

Στα πλαίσια της σεξουαλικότητας, το άτομο με τον Τοξότη στον Όγδοο είτε θα είναι ανοιχτό και απελευθερωμένο είτε ολοκληρωτικά περιορισμένο λόγω θρησκευτικού υπόβαθρου και των πρώτων εμπειριών της ζωής. Το τελευταίο συμβαίνει πιο συχνά όταν ο Δίας βρίσκεται στον Καρκίνο με τη Σελήνη στον Αιγόκερω και/ή σε όψη μεταξύ τους.

Πρέπει να δειχθεί προσοχή όταν το άτομο δεν έχει και τόσο ιπποτική στάση απέναντι στις σχέσεις του, στα χρήματα ή στις ξένες περιουσίες. Ένας Δίας με άσχημες όψεις και με το συγκεκριμένο συνδυασμό ζωδίου/ακμής οδηγεί σε σπατάλες και σε έλλειψη σωφροσύνης όταν πρόκειται να έρθει η ώρα της αποταμίευσης.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η θέση αυτή δείχνει έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τα οικονομικά και έχει την τάση να είναι πολύ συντηρητικός γιʼ αυτό το λόγο. Οι επενδύσεις γίνονται μόνο με την προοπτική αύξησης των αποδοχών σε βάθος χρόνου. Αυτός ο χάρτης σίγουρα δεν ανήκει σε κάποιο «έμπορο της ημέρας»!

Εάν ο Κρόνος είναι καλά τοποθετημένος και ιδιαίτερα σε καλή όψη με την Αφροδίτη ή τον κυβερνήττη του Έβδομου Οίκου, έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο με πολύ ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στις περιουσίες των άλλων.

Μια υγιής στάση του ανθρώπου απέναντι στο σεξ όταν ο Αιγόκερως βρίσκεται στον Όγδοο, είναι πως η σεξουαλικότητα αποτελεί φυσιολογικό κομμάτι στη ζωή του και δεν πρέπει να παραγκωνίζεται. Σε μερικές περιπτώσεις όμως, η θέση αυτή δείχνει ένα άτομο που χρησιμοποιεί τη σεξουαλικότητά του σαν ένα μέσο ελέγχου των άλλων. Ένας χτυπημένος Κρόνος στο Σκορπιό, και διαίτερα σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, συμβάλλει στο να καταλήξουμε στο παραπάνω συμπέρασμα.

Στην περίπτωση δε που ο χάρτης περιλαμβάνει και θετικούς δείκτες για την υγεία και ο Κρόνος σχηματίζει θετικές όψεις με τον Ήλιο, τη Σελήνη και/ή τον κυβερνήτη του Έκτου Οίκου, τότε η μακροζωϊα είναι ενδεχόμενο με μεγάλες πιθανότητες. Επιπλέον, οι θετικές όψεις Κρόνου/Σελήνης, ιδιαίτερα αν εμπλέκονται τα ζώδια του Ταύρου και του Καρκίνου, υποδεικνύουν πιθανή κληρονομιά.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Κομιστής του Νερού στην ακμή αυτού του σπιτιού, αποτελεί ένδειξη ανθρώπου που ενδιαφέρεται βαθιά για τη μεταφυσική και τις φυσικές επιστήμες καθώς του αρέσει να εντρυφά στα μυστήρια της ζωής.

Όσον αφορά τα χρήματα, αυτός ο συνδυασμός ζωδίου/ακμής δίνει μια έντονη επιθυμία του ατόμου για «δημιουργικά οικονομικά», και μια κλίση στο να βρίσκει τρόπους να προσεγγίζει και να αναζοωγονεί όχι μόνο τη δική του περιουσία, αλλά και των άλλων. Επενδύοντας με ένα σύνολο ανθρώπων (φίλων) ή το να επενδύει κάποιος σε ένα ομαδικό πρόγραμμα, είναι οι φυσικές τάσεις αυτής της θέσης.

Ο Υδροχόος στην ακμή του Όγδου δείχνει μια πιο αλτρουϊστική στάση απέναντι στη ζωή και μπορεί από τη φύση του να κλίνει περισσότερο προς τα αμοιβαία χρήματα παρά σε μεμονωμένα αποθέματα. Πρόκειται για άνθρωπο που του αρέσει να εξερευνά τη σεξουαλικότητά του με τρόπους που του ανοίγουν το δρόμο για άλλες εμπειρίες. Αυτό θα ήταν ακόμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, εάν ο Ουρανός που κυβερνά το ζώδιο του Υδροχόου σχηματίζει μια ισχυρή όψη με τον Άρη, την Αφροδίτη και/ή τους κυβερνήτες του Πέμπτου και του Έβδομου Οίκου.

Εάν ο Κρόνος όμως κυριαρχεί σε επιρροή – εδώ πρέπει να θυμηθούμε πως και αυτός ο πλανήτης κυβερνά τον Υδροχόο- τότε θα προκύψει μια πιο συντηρητική στάση απέναντι στο σέξ. Η εξαίρεση σε αυτό θα ήταν ο Κρόνος στο Σκορπιό (ιδιαίτερα σε δύσκολη όψη με τον Άρη ή/και τον Πλούτωνα) καθώς σε αυτή την περίπτωση το άτομο θα ήτανε πολύ εξουσιαστικό στο σεξουαλικό τομέα κάτι που είναι αρκετά σκληρόκαρδο όσον αφορά την προσωπική σεξουαλική έκφραση. Ένας τέτοιος άνθρωπος σίγουρα δεν θεωρείται ρομαντικός!

 

ΙΧΘΕΙΣ

Τα Ψάρια φέρνουν στην επιφάνεια τα βαθύτερα ψυχολογικά ή πνευματικά ζητήματα που συνδέονται με τον Όγδοο Οίκο. Όταν το ενδιαφέρον είναι θετικό έχουμε έναν άριστο συνδυασμό ζωδίου/ακμής για ψυχολόγο, σεξουαλικό θεραπευτή, καλλιτέχνη ή μυστικιστή. Όταν φτάσει κάποιος στα άκρα, οι Ιχθείς σε αυτή την ακμή υποδεικνύουν σεξουαλικό εθισμό και συνεπώς την ανάγκη κάποιου για συνεχή σεξουαλική δραστηριότητα.

Αυτή η θέση αποτελεί επίσης καλή ένδειξη για την ανανέωση των οικονομικών αφού οι Ιχθείς φέρνουν τη γενναιοδωρία του «παγκόσμιου ωκεανού» στη ζωή κάποιου. Αυτό είναι ακόμα πιο πιθανό να συμβεί εάν ο Ποσειδώνας ή/και ο Δίας σχηματίζουν θετικές όψεις με τον Κρόνο και την Αφροδίτη ενώ επιπλέον, ο Ήλιος και η Σελήνη είναι τοποθετημένοι σε γήινα ζώδια.

Από την άλλη πλευρά, εάν ο Ποσειδώνας ή ο Δίας βρίσκονται σε δυσμενή όψη με τον κυβερνήτη του Πέμπτου Οίκου, σημειώνεται μια τάση εθισμού στη χαρτοπαιξία. Εάν ο Ποσειδώνας ή ο Δίας ως κυβερνήτες του Όγδοου βρίσκονται σε δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα και/ή τον κυβερνήτη του Δωδέκατου, εκδηλώνεται μια ύπουλη συμπεριφορά όσον αφορά τα οικονομικά των άλλων.

Εάν όμως οι παραπάνω όψεις είναι θετικές, ο αστρολόγος θα μπορούσε να καταλήξει στο ότι το άτομο έχει «καλό κάρμα» στα οικονομικά καθώς φαίνεται πως το σύμπαν το στηρίζει σε αυτόν τον τομέα αφού διαφαίνεται μια τάση για εκπληκτική αφθονία σε όλα στη ζωή του.

 

Συγγραφέας:Alan Oken
Πρωτότυπος τίτλος:The Eighth House—The Astrological Cyclotron
Πηγή:Alan Oken Newsletter – Article: The Progressed Sun and the Signs of the Zodiacancer

Μετάφραση – Απόδοση: Αγγελική Δούβαλη

(κατόπιν έγγραφης άδειας του συγγραφέα)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments