0 0 votes
Article Rating

Τα περισσότερα βιβλία αστρονομίας περιέχουν τουλάχιστον μια παράγραφο που αναφέρει την αστρολογία, και ενώ τα ονόματα ακούγονται ίδια, στο σημερινό κόσμο οι δύο αρχές αντιπροσωπεύουν αντίθετους τρόπους αντιμετώπισης του κόσμου. Αιώνες πριν, όμως, δεν συνέβαινε καθόλου το ίδιο μια και οι δύο επιστήμες ήταν μια. Η αστρολογία εξελίχτηκε και έγινε το αποτέλεσμα της επιστημονικής και μαθηματικής ικανότητας τον ανθρώπου.

Μόλις γίναμε ικανοί να δούμε μακρύτερα στον νυχτερινό ουρανό και να προσδιορίσομε με ακρίβεια τους πλανήτες και την πορεία τους, οι αστρολογικές ερμηνείες έγιναν περισσότερο εκλεπτυσμένες και ακριβείς. Οι σημερινοί αστρολόγοι παίρνουν την εφημερίδα τους σαν δεδομένο, μπορεί ακόμα να μην γνωρίζουν τα περισσότερα φαινόμενα που οι αρχαίοι ήταν σε άμεση επαφή μαζί τους.

Φαίνεται ότι με τον δικό τους απλό τρόπο οι παλιότεροι αστρονόμοι, αστρολόγοι ήταν κατά κάποιο τρόπο ικανοί να συλλάβουν τα μεγάλα νοήματα που βρίσκονται στους πλανήτες. Ακριβώς πως ή γιατί ήταν ικανοί να το κάνουν αυτό πιθανά να μείνει για πάντα ένα μυστήριο για την νεότερη κοινωνία. Οι “αρχαίοι” είχαν μόνο το γυμνό μάτι τους και τα πιο βασικά εργαλεία για να τους βοηθήσουν. Αλλά χρησιμοποιώντας αυτά τα περιορισμένα βοηθήματα, ακόμα κατάφερναν να βγάλουν νόημα από τις ιδιότητες που ήταν ικανοί να παρατηρούν σε κάθε ένα από τους πλανήτες. Ακόμα και σήμερα, με όλων των ειδών τα καινούργια στοιχεία που έστειλε πίσω ο Voyager Ι & ΙΙ και δεκάδες άλλες αποστολές της NASA, μπορεί να υπάρχουν πολλές αστρονομικές λεπτομέρειες που στην πραγματικότητα υποστηρίζουν τα νοήματα και τις ερμηνείες της αστρολογίας. Τα επιστημονικά «στοιχεία» όπως τα γνωρίζουμε μπορούν συχνά να παραλληλίσουν το αστρολογικό νόημα των πλανητών και των ζωδίων που κυβερνούν.

ΗΛΙΟΣ
Είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, η πηγή όλου του φωτός και της ζωής στην γη, και η κύρια πηγή ενέργειας του ηλιακού μας συστήματος. Σαν ένας τεράστιος ατομικός αντιδραστήρας, ο Ήλιος δημιουργεί θερμότητα και φως. Είναι γι’ αυτό το πιο σημαντικό στοιχείο για εμάς στην γη, και σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο επίσης. Κάτω από αυτό το φως είναι εύκολο να δει κανείς γιατί το ζώδιο του Λέοντα, που κυβερνάται από τον Ήλιο, έχει μεγάλο αυθορμητισμό, εμπιστοσύνη στον εαυτό του, και του αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής. Όπως ο Ήλιος, τα άτομα του Λέοντα έχουν μεγάλη ενεργητικότητα που συχνά στρέφουν σε δημιουργικά σχέδια. Ο Ήλιος συνδέεται με τη δημιουργική μας τάση, την ατομικότητά μας, την πρωταρχική μας διάθεση για προσέγγιση της ζωής. Η θέληση ύπαρξης, η εμπιστοσύνη, και το εγώ συνδέονται όλα με τον Ήλιο.

Οι Λέοντες αγαπούν τα πάρτι, την διασκέδαση, και είναι ενδιαφέρον ότι πολλές από τις παραδοσιακές μας εορτές προέρχονται από εορτασμούς που είχαν σχέση με τον Ήλιο. Τα Χριστούγεννα συμβαίνουν στην χειμερινή ισημερία, όταν οι ημέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν. Είναι μια ώρα που εορτάζουμε νέα ξεκινήματα με το να θυμόμαστε την γέννηση ενός ιδιαίτερου παιδιού. Ο Ήλιος και ο Λέοντας επίσης σχετίζονται με αυτές τις υποθέσεις. Η αρχή του νέου ηλιακού Έτους σηματοδοτείται από εαρινό ηλιοστάσιο γύρω στις 21 Μαρτίου, που συμπίπτει με την εορτή του Πάσχα. Και τις δύο αυτές ημερομηνίες ήδη τις υποδεχόντουσαν με γιορτές εκατοντάδες χρόνια πριν την δική μας εποχή από τους λάτρεις του Ήλιου.

ΣΕΛΗΝΗ
Από τα αρχαία χρόνια συνδέεται με το συναισθήματα και την θηλυκή και δεκτική αρχή. Αντίθετα με τον Ήλιο, η Σελήνη δεν δημιουργεί το δικό της φως αλλά περισσότερο το αντανακλά σε μας. Σαν την Σελήνη, τα άτομα του Καρκίνου είναι δεκτικά και συναισθηματικά. Οι πρώτοι αστρονόμοι παρατήρησαν τις φάσεις της Σελήνης την χάση και την γέμιση από την νέα έως την πανσέληνο και πάλι από την αρχή, και συνέδεσαν την Σελήνη με την μεταβλητότητα και τις διακυμάνσεις των διαθέσεων, συναισθημάτων και του χαρακτήρα.

Πολλοί αστυνομικοί θα σας πουν ότι συμβαίνουν περισσότερα εγκλήματα κατά την διάρκεια της Πανσελήνου, και βεβαίως, η λέξη «σεληνιασμένος» προέρχεται από την αυθεντική λατινική λέξη για την Σελήνη. Όλοι οι αστρονόμοι συμφωνούν ότι η έλξη της βαρύτητας της Σελήνης ανεβάζει την παλίρροια των ωκεανών δύο φορές την ημέρα. Η Σελήνη είναι κυρίως ορατή την νύχτα, και είναι φανερά «το άλλο» και το πιο μυστηριώδες από τα δύο φωτεινά σώματα που φαίνονται από την γη. Έτσι έχει ερμηνευτεί ότι σχετίζεται με την εσωτερική μας, ενστικτώδη, και συναισθηματική ζωή, καθώς και τις συνήθειές μας και την υποσυνείδητη συμπεριφορά.

ΕΡΜΗΣ
Είναι ο πιο γρήγορα κινούμενος από τους πλανήτες, και συνδέεται αστρολογικά με την ταχύτητα του ανθρώπινου νου και την πνευματικής του διαδικασίας. Είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο και είναι συνήθως δύσκολο να εντοπιστεί εξαιτίας της λαμπρότητας του Ήλιου, αλλά συνήθως μπορεί κανείς να τον δει περίπου μισή ώρα πριν την ανατολή και μισή ώρα μετά την δύση. Αυτή η σχέση του Ερμή και του Ηλίου σχετίζεται με την εξάρτηση του μυαλού από το εγώ για την έκφρασή του, καθώς και την ικανότητα του νου να κατευθύνει τις δημιουργικές δυνάμεις σωστά. Η εμφάνιση του Ερμή σε δύο σημαντικές στιγμές της ημέρας δίνει μια ορισμένη μεταβλητότητα. ’λλα επιστημονικά στοιχεία για τον πλανήτη επίσης υποστηρίζουν αυτή την ιδιότητα.

Ο Ερμής έχει μια τροχιά σε επιμήκυνση γύρω από τον Ήλιο, που κάνει την ταχύτητά του να αλλάζει συχνά. Το μήκος του χρόνου που απαιτείται γιο ένα πλανήτη να κάνει τον κύκλο του Ηλίου προσδιορίζει το μήκος τον έτους του. Ο χρόνος που χρειάζεται ένας πλανήτης για να γυρίσει γύρω από τον άξονά του προσδιορίζει το μήκος της ημέρας του. Εξαιτίας της ταχύτητας του Ερμή, δυο χρόνια του είναι ίσα με τρεις ημέρες του! Ο Ερμής κυβερνά τους Διδύμους και την Παρθένο, και τα δύο μεταβλητά ζώδια γνωστά για την ταχύτητα τον μυαλού τους και την προσαρμοστικότητα στις περιστάσεις. Στους Διδύμους, ιδιαίτερα, υπάρχει μια δυαδικότητα. Και τα δύο ζώδια που κυβερνώνται από τον Ερμή είναι ικανά να χειριστούν πολλές υποθέσεις, σύνθετα θέματα, και επικοινωνίες.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Είναι ο φωτεινότερος πλανήτης στον Ουρανό. Είναι γνωστό και σαν Πρωινό Αστέρι και σαν Βραδινό Αστέρι επειδή εμφανίζεται για δύο περίπου ώρες πριν την ανατολή και μετά την δύση. Η αναποφασιστικότητα που συχνά συνδέεται με ένα από τα ζώδια που κυβερνά η Αφροδίτη, το Ζυγό, σχετίζεται με αυτές τις δυο ξεχωριστές εμφανίσεις της Αφροδίτης. Τα άτομα του Ζυγού χρειάζεται να υπάρχουν μέσα από μια συντροφική σχέση, και να εξισορροπούν την ζωή τους μέσα από το πάρε δώσε των σχέσεων. Το γεγονός ότι η Αφροδίτη κάποτε εθεωρείτο ότι ήταν δύο αστέρια που είναι στην πραγματικότητα ένας πλανήτης φαίνεται να παραλληλίζει αυτή την ανάγκη του Ζυγού για τους άλλους. Σαν την Σελήνη, η Αφροδίτη περνάει από φάσεις, από χάση έως σχεδόν γέμιση. Το χρώμα της αλλάζει και ο πλανήτης μπορεί να εμφανιστεί κόκκινος ή πράσινος. Η Αφροδίτη, βέβαια, κυβερνά την ερωτική φύση και την στοργή, που οπωσδήποτε έχουν μια γκάμα από το πάθος έως την ζήλια! Και υπάρχει μια μεταβλητότητα στις διαθέσεις που συνδέεται με τις περισσότερες ερωτικές σχέσεις.

Αλλά η Αφροδίτη περιστρέφεται πολύ αργά και έχει μια από τις πιο ομαλές τροχιές στο ηλιακό σύστημα, εδώ μπορούμε να δούμε τις ιδιότητες του άλλου ζωδίου που κυβερνά τον Ταύρο, που είναι σταθερός και επίμονος στις σχέσεις. Επίμονος με τη θερμή ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, βαρύς με το διοξείδιο του άνθρακα, μπορούμε να σημειώσουμε πόσο καλοί κηπουροί είναι πολλοί Ταύροι. Οι νεότεροι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η Αφροδίτη είναι ο πιο ζεστός πλανήτης, περιτριγυρισμένος με πυκνά σύννεφα. Υπάρχουν στοιχεία πετρώδους επιφάνειας και μεγάλων βουνών, πεδιάδων, και ανοιχτών χώρων. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς συχνά παρεξηγούνε το τι είναι η πραγματική αγάπη, προτιμώντας συχνά μια ιδεαλιστική (αλλά συχνά ομιχλώδη!) άποψη που είναι διαφορετική από την πραγματικότητα. Μπορεί να «καούμε» σε μια σχέση, ή μπορεί να βρούμε τον έρωτα «πολύ καυτό για να τα βγάλουμε πέρα μαζί του!»

Η Αφροδίτη είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος με την γη, που μπορεί να είναι το γιατί σχετιζόμαστε με αυτήν τόσο στενά. Ακόμα υπάρχει ένα σημαντικά χαρακτηριστικό γι αυτόν τον πλανήτη που τον κάνει να διαφέρει απ’ όλα όσα ήξεραν οι αρχαίοι: στην πραγματικότητα γυρίζει γύρω από τον άξονά της στην αντίθετη κατεύθυνση! Είναι ξεκάθαρο από αυτές, τις πληροφορίες ότι η αγάπη είναι διαφορετική απ’ όλα τα άλλα, και ότι μας κάνει να δούμε τα πράγματα σαν σύνολο, και να δώσουμε τον εαυτό μας με διαφορετικό τρόπο (εάν όχι αντίθετο) από τα άλλα συναισθήματα. Σαν την Αφροδίτη, η αγάπη είναι κάτι μοναδικό.

ΑΡΗΣ
Αστρολογικά κυβερνά τα πάθη μας, τις επιθυμίες, και τον θυμό. Με γυμνό μάτι, ο Αρης έχει ένα κόκκινο χρώμα, και η φωτεινότητα του ποικίλει πολύ ανάλογα με την απόστασή του από την Γη. Υπάρχουν επίσης αλλαγές στα χρώματα στην επιφάνεια του πλανήτη, εξ αιτίας των μεγάλων εποχιακών ανέμων που σηκώνουν άμμο. Ακόμα το χρώμα και οι άγριες συνθήκες στην επιφάνεια στρέφουν ξεκάθαρα προς τον παθιασμένο χαρακτήρα και ανάγκη για δράση των ατόμων του Κριού, που συνδέεται με τον Άρη.

Οι νεότεροι αστρονόμοι παρατήρησαν πολλούς κρατήρες, τεραστία μη ενεργά ηφαίστεια, μεγάλα φαράγγια, και μεγάλες πέτρες στην επιφάνεια του πλανήτη, δηλώνοντας ένα βίαιο παρελθόν. Ενώ μπορεί να πιστεύουμε ότι ο ’ρης είναι ζεστός, στην πραγματικότητα είναι πύρα πολύ κρύος στην επιφάνεια τον, καλυμμένος με παχύ πάγο και ξερό πάγο. Αλλα ο καθένας που έχει αγγίξει ξερό πάγο ξέρει πόσο μπορεί να τον κάψει! Ο Αρης έχει την πιο ανώμαλη κίνηση από οποιονδήποτε πλανήτη, που ταιριάζει τέλεια με τις σπίθες θυμού και ενέργειας στα άτομα του Κριού.

ΔΙΑΣ
Ήταν στην πραγματικότητα ο αρχηγός των θεών του Ολύμπου, και είναι γνωστός σαν «ο Μεγάλος Ευεργέτης». Εάν λάβουμε υπ’ όψη μας το μέγεθος του πλανήτη, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι παλιότεροι αστρολόγοι έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα. Ο Δίας είναι πολύ πυκνός και έχει πάνω από δέκα φορές το μέγεθος της γης! Στην πραγματικότητα, ο Δίας έχει πάνω από δυο φορές την ύλη όλων των γνωστών πλανητών μαζί. Η επιρροή του Δία σε ένα γενέθλιο χάρτη μας βοηθάει να δούμε και να κάνουμε πράγματα με μεγάλο τρόπο. Ο Δίας εμφανίζεται σε πολλές αποχρώσεις του πορτοκαλί και του καφέ. Σύννεφα χρωματιστών αερίων συνέχεια κινούνται στην επιφάνεια, και η μεγάλη κόκκινη κηλίδα του πλανήτη είναι στην πραγματικότητα μια τεράστια καταιγίδα που υπάρχει εκεί εκατοντάδες χρόνια.

Αυτές οι πολλές ιδιότητες στρέφουν την προσοχή σε κάποια από τα χαρακτηριστικά του Τοξότη, του ζωδίου που κυβερνάει ο Δίας. Αυτά τα άτομα επιθυμούν πάρα πολύ την πνευματική σταθερότητα, τα ταξίδια, και τις συγκινήσεις. Ο Τοξότης είναι ένα ευμετάβλητο ζώδιο και χρειάζεται αλλαγή και ποικιλία. Αν και ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο της φωτιάς, ο Δίας είναι φτιαγμένος κατά κύριο λόγο από υγρά και αέρια. Ακόμα ο πλανήτης έχει πολλά φλογερά χαρακτηριστικά, ένα είναι το γεγονός ότι είναι λαμπρότερος από τα περισσότερα αστέρια στον νυχτερινό ουρανό. Ο Δίας είναι επίσης κατά κάποιο τρόπο σαν τον Ήλιο επειδή παράγει θερμότητα εκ των έσω: ο πλανήτης στην πραγματικότητα αποδίδει δύο φορές την θερμότητα που δέχεται από τον Ήλιο! Ίσως αυτό είναι η αιτία που οι Τοξότες είναι τόσο γενναιόδωροι και ενθουσιώδεις.

ΚΡΟΝΟΣ
Απ’ όλους τους πλανήτες που γνώριζαν οι αρχαίοι, ήταν ο πιο μακρινός, σκοτεινός, και ο πιο αργός. Αυτοί έτσι, συνέδεσαν αυτόν τον πλανήτη με τον χρόνο, την μεγάλη ηλικία, και την σοφία της ωριμότητας, Όλες αυτές οι τάσεις είναι επίσης χαρακτηριστικά του Αιγόκερω, του ζωδίου που κυβερνά ο Κρόνος. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Κρόνου είναι τα θεαματικά δακτυλίδια του, που τελευταία έγινε γνωστό ότι είναι φτιαγμένα από κομμάτια πάγου και πέτρας, που τριγυρίζουν τον πλανήτη με περισσότερα από εκατό ξεχωριστά δακτυλίδια. Είναι σχεδόν σαν ο πλανήτης να κυριαρχείται, να φυλάσσεται και να ελέγχεται από αυτά τα δακτυλίδια.

Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο είναι όλοι οι Αιγόκεροι σε έλεγχο της ζωής τους, των πράξεών τους, και μερικές φορές συναισθημάτων. Υπάρχει ένα αυστηρά προσδιορισμένο όριο στην συμπεριφορά τους, κάνοντας προγράμματα που οι περισσότεροι Αιγόκεροι χρειάζονται να έχουν σε τάξη για να λειτουργήσουν θετικά. Είναι σαν οι Αιγόκεροι να σχηματίζουν τους δικούς τους φανταστικούς δακτυλίους πειθαρχίας που περικυκλώνουν τον καθένα τους εδώ στην γη. Οι εξωτερικοί πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας – δεν ήταν γνωστοί μέχρι τα τελευταία χρόνια. Όμως υπάρχουν ακόμα επιστημονικά δεδομένα που έχουν μεγάλο λογικό νόημα στους αστρολόγους.

ΟΥΡΑΝΟΣ
Ανακαλύφτηκε το 1781 και μπορεί να γίνει ορατός με μπλε – πράσινα χρώματα με την βοήθεια των κυαλιών. Ο κυβερνήτης πλανήτης του Υδροχόου, ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της μοναδικότητας, του καινούργιου και των αυθεντικών ιδεών, και της ανεξάρτητης συμπεριφοράς. Οι ασυνήθιστες ιδιότητες που αυτός ο πλανήτης έχει στην πραγματικότητα υποστηρίζουν την φήμη του Υδροχόου. Πρώτα απ’ όλα ο Ουρανός, σαν την Αφροδίτη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του στην αντίθετη κατεύθυνση από τους περισσότερους πλανήτες. Επειδή οι πόλοι του πλανήτη βρίσκονται περίπου στο ίδιο σημείο με την τροχιά του γύρω από τον Ήλιο, στριφογυρίζει σχεδόν ξαπλωμένος στο πλάι.

Σαν αποτέλεσμα αυτών των ασυνήθιστων περιστάσεων, το καλοκαίρι το ένα μισό του πλανήτη συνήθως έχει τον Ήλιο κατακόρυφα, τον χειμώνα δεν υπάρχει Ήλιος. Δεν προκαλεί έκπληξη που ο Ουρανός είναι γνωστός ότι αντιπροσωπεύει τις υπερβολές στην συμπεριφορά. Το μαγνητικό πεδίο του Ουρανού συνεχώς κινείτο και έχει διακυμάνσεις καθώς γυρίζει ο πλανήτης. Αυτή είναι μια καλή μεταφορά για τον χαρακτήρα του Υδροχόου: συμπεριφερόμενος με παρορμητισμό μόλις του έρθει η διάθεση, με ένα καινούργιο και αρκετά συχνά διαφορετικό τρόπο. Βέβαια, ο Ουρανός επίσης συνδέεται με τον ηλεκτρισμό.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
Ανακαλύφτηκε το 1846 και είναι ορατός με κιάλια. Συμφωνώντας με την μυστηριώδη φύση των Ιχθύων, το ζώδιο που κυβερνά, συνεχίζει να παραμένει σχεδόν άγνωστος για εμάς. Οι επιστήμονες έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι ο πλανήτης είναι φτιαγμένος από μια κρούστα στερεοποιημένων ή υγροποιημένων αερίων που αραιώνει όσο ανεβαίνει προς τα έξω στην ατμόσφαιρα, ένα σκέπασμα στερεοποιημένων αερίων και νερού, και ένας καυτός πετρώδης πυρήνας. Η πολύ υγρή και αέρια ιδιότητά του είναι μεταφορικά σαν το ευμετάβλητο ζώδιο του νερού τους Ιχθείς, εύκολα ικανό να προσαρμοστεί στις εξωτερικές περιστάσεις. Ο Ποσειδώνας έχει μια σχεδόν κυκλική τροχιά γύρω από τον Ήλιο, και κάτι διαστήματα, η τροχιά του Πλούτωνα στην πραγματικότητα επεμβαίνει στο μονοπάτι της πορείας του Πλούτωνα. Αυτό θα συμβεί γύρω στο 1999. Οι Ποσειδώνιοι πάντοτε ενδιαφέρονται για τα συναισθήματα των άλλων και τις ανάγκες και μπορούν να θυσιαστούν ακόμα και για κάτι λάθος.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
Ανακαλύφτηκε το 1930 και μπορεί να γίνει ορατός μόνο με τηλεσκόπιο. Είναι ένα θαύμα που μπόρεσε να ανακαλυφτεί αυτός ο μικροσκοπικός πλανήτης, είναι μικρότερος ακόμα και από την δική μας Σελήνη! Ο Πλούτωνας κυβερνά τον Σκορπιό, που τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του έχουν συγκεντρωμένες τρομερές ποσότητες δύναμης σε συνήθως μικρότερο ψυχικό πλαίσιο. Όπως οι Σκορπιοί γενικά, ο πλανήτης Πλούτωνας δεν είναι αρκετά γνωστός σε εμάς. Ανακαλύφτηκε με βάση ανωμαλίες στην τροχιά του Ουρανού και του Ποσειδώνα.

Όμως μόλις εντοπίστηκε ο πλανήτης, οι επιστήμονες συμφώνησαν ότι η μάζα του δεν ήταν η αιτία της έλξης βαρύτητας που επηρέαζε τους άλλους δύο πλανήτες. Αρχικά ο Πλούτωνας πιστευόταν ότι ήταν φτιαγμένος από πολύ πυκνή ύλη, τώρα πιστεύεται ότι είναι αρκετά περίεργα ελαφρύς. Δίκαια φαίνεται να υπάρχει ένας απόκρυφος χαρακτήρας σε αυτό τον πλανήτη. Συμφωνώντας με τον εξωτερικό ήσυχο και ήρεμο μυστηριακό χαρακτήρα του Σκορπιού, ο Πλούτωνας καλύπτεται από πάγο. Η πορεία της τροχιάς του βρίσκεται σε ένα πεδίο που προσκλίνει από τους υπόλοιπους πλανήτες, όπως οι Σκορπιοί προχωρούν στον δικό τους δρόμο χωρίς να δίνουν σημασία σε αυτά που σκέφτονται οι άλλοι. Επίσης έχει μια τροχιά με υπερβολική επιμήκυνση, συγκρινόμενη με τις ισχυρές αλλαγές διαθέσεως του Σκορπιού.

Ίσως κάποια ημέρα οι σπουδαστές της αστρολογίας και της αστρονομίας συνδυαστούν για άλλη μια φορά σε ένα συνολικό πεδίο: η αστρονομία να δίνει την αντικειμενική επιστημονική άποψη και η αστρολογία να προσθέτει την υποκειμενική και ερμηνευτική εμπειρία. Μόνο με αυτό τον συνδυασμό μπορούμε να αρχίσουμε να κατανοούμε την πραγματική μας θέση στο ηλιακό σύστημα.

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments