0 0 votes
Article Rating

Από αυτοκτονίες με υπερβολική δόση ναρκωτικών μέχρι ατυχήματα, έχουμε χάσει πολλούς καταπληκτικούς μουσικούς και όχι μόνο, όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά πριν από λίγο καιρό, οι άνθρωποι άρχισαν να παρατηρούν μια παράξενη ομοιότητα ανάμεσα σε πολλούς από αυτούς στην λίστα των διασημοτήτων: Δεν έφτασαν ποτέ την ηλικία των 28 χρόνων. Πέθαναν όλοι στα 27 τους. Από τον Kurt Cobain μεχρι και τον Jimi Hendrix, κι από την Janis Joplin μεχρι την πιο πρόσφατη, Amy Winehouse, η ομάδα έχει γίνει γνωστή ως το “Club 27.”

Τι είναι όμως το “Club 27”;

Το Club 27 έχει κατ ‘επανάληψη αναφερθεί σε μουσικά περιοδικά, στον τύπο, σε μυθιστορήματα, σε κινηματογραφικές ταινίες. Υπήρξαν πολλές διαφορετικές θεωρίες και εικασίες σχετικά με τις αιτίες αυτών των πρόωρων θανάτων και τις πιθανές συνδέσεις τους. Ο βιογράφος Charles R. Cross γράφει: «Ο αριθμός των μουσικών που πέθαναν στα 27 είναι πραγματικά αξιοσημείωτος από κάθε πρότυπο. Αν και οι άνθρωποι πεθαίνουν τακτικά σε όλες τις ηλικίες, υπάρχει μια στατιστική αιχμή για τους μουσικούς που πεθαίνουν στα 27».
Κοιτάξτε τη λίστα, είναι πολύ εντυπωσιακή, όντως:

 • Alexandre Levy ~ συνθέτης, πιανίστας και μαέστρος 27 ετών, 98 ημερών
 • Louis Chauvin ~ μουσικός Ragtime 27 χρονών, 13 ημερών
 • Robert Johnson ~ τραγουδιστής και μουσικός Blues 27 ετών, 100 ημερών
 • Nat Jaffe ~ πιανίστας της τζαζ 27 ετών, 216 ημερών
 • Malcolm Hale ~ μέλος και κιθαρίστας Spanky 27 ετών, 166 ημερών
 • Dickie Pride ~ ροκ τραγουδιστής 27 ετών, 156 ημερών
 • Brian Jones ~ κιθαρίστας 27 ετών, 125 ημερών
 • Alan “Blind Owl” Wilson ~ τραγουδιστής και συνθέτης 27 ετών, 61 ημερών
 • Jimi Hendrix ~ ηλεκτρικός κιθαρίστας, τραγουδιστής 27 ετών, 295 ημερών
 • Janis Joplin ~ τραγουδίστρια 27 ετών, 258 ημερών
 • Arlester “Dyke” Christian ~ τραγουδιστής και μπασίστας Dyke 27 ετών, 273 ημερών
 • Jim Morrison ~τραγουδιστής, στιχουργός 27 ετών, 207 ημερών
 • Helmut Kollen ~μπασίστας 27 ετών, 62 ημερών
 • Kurt Cobain ~ ιδρυτικό μέλος, τραγουδιστής, κιθαρίστας Nirvana, 27 ετών, 44 ημερών
 • Richey Edwards ~ στιχουργός και κιθαρίστας Manic Street Preachers 27 ετών, 41 ημερών
 • Bryan Ottoson ~ κιθαρίστας 27 ετών, 32 ημερών
 • Amy Winehouse ~ τραγουδίστρια 27 ετών, 312 ημερών

και ένα σωρό άλλοι.

Προφανώς είναι μια επικίνδυνη ηλικία για ένα δημόσιο πρόσωπο και ιδιαίτερα της μουσικής. Ή μήπως δεν είναι;

H αλήθεια είναι ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια λίστα διάσημων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία .Αλλά η διαφορά μεταξύ ενός τυχαίου αριθμού και ενός που έχει κεντρίσει τη φαντασία των πολλών είναι ότι, τα χρόνια που καλύπτουν τις ηλικίες 27 και 28 είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι αστρολογικά. Επίσης το θέμα είναι, ότι δεν τυχαίνει απλώς σε διάσημους και celebrities. Συμβαίνει σε όλους μας, περίπου στην ηλικία των 27. Είναι ένα σημαντικό αστρολογικό σύνορο που όλοι πρέπει να περάσουν. Κάποιοι από εμάς το καταφέρνουμε και κάποιοι από εμάς, όχι. Αν δεν το περάσουμε, επέρχεται ένας θάνατος~ αν και πολύ λίγοι από εμάς το βιώνουν με φυσικό τρόπο-, οι πιο πολλοί ζούμε ένα θάνατο σε συναισθηματικό, ψυχολογικό ή πνευματικό επίπεδο.

Γι’ αυτό το Club 27 θα μπορούσε, δικαίως, να βρει την αντιστοιχία του και την εξήγησή του, στην ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της προοδευμένης Σελήνης (επιστροφή από πρόοδο) που συμβαίνει στην ή κοντά στην ηλικία των 28. Θέλω να δηλώσω εδώ, ότι υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι η ηλικία 27-28 έχει να κάνει μόνο με την επιστροφή του Κρόνου. Αν το κοιτάξουμε πιο προσεκτικά και θα διαπιστώσουμε το εξής γεγονός: ότι η προοδευμένη Σεληνιακή επιστροφή ανοίγει το δρόμο για να ξεκινήσει η επιστροφή του Κρόνου. Η επιστροφή του Κρόνου ακολουθεί τα χνάρια της. Γι’ αυτό βιώνεται σαφώς πιο έντονα, επειδή ακριβώς η Σεληνιακή επιστροφή έχει καθαρίσει πιο πριν ό, τι χρησιμοποιούμε για να αισθανόμαστε ασφαλείς, αφήνοντας μας, πράγματι, σε ένα έδαφος που τρέμει κάτω από τα ποδιά μας.

Τι είναι όμως η Σεληνιακή Επιστροφή από πρόοδο;

Πρόκειται για μια από τις τεχνικές που έχει στην κατοχή του ο αστρολόγος και είναι η «μια ημέρα για ένα χρόνο» μέθοδο. Γνώστη και ως κατευθύνσεις ή “πρόοδος”, όπου υποθέτουμε ότι κάθε μέρα στο μέλλον είναι ισοδύναμη με ένα έτος του χρόνου. Επειδή η Σελήνη ολοκληρώνει την τροχιά της Γης κάθε 27,3 ημέρες, αυτό σημαίνει ότι για το χρονικό διάστημα των 27 ετών και τριών μηνών περίπου, θα βιώσουμε την πρώτη Σεληνιακή Επιστροφή από πρόοδο. Στο 27ο έτος της ζωής μας, η προοδευμένη Σελήνη είναι στην ίδια μοίρα με την γενέθλια Σελήνη μας.

Υπάρχει μια δεύτερη Σεληνιακή επιστροφή σε ηλικία περίπου 56-57 ,πριν από τη δεύτερη επιστροφή του Κρόνου και αν είμαστε τυχεροί και μια τρίτη. Υπάρχει λοιπόν ένα συναισθηματικό άνοιγμα που μας προετοιμάζει για το έργο της Κρόνιας επιστροφής. Το «άνοιγμα» για μερικούς μπορεί να γίνει με τρόπο πολύ οδυνηρό, δεδομένου ότι απαιτεί μια ειλικρινής και έντιμη ενημέρωση, του ποιοι είμαστε στο συναισθηματικό επίπεδο.

Η περίοδος αυτή έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εμπειρία της ζωής μας και το μελλοντικό μας δυναμικό, δεδομένου ότι μας δίνει μια συγκεκριμένη “πληρότητα” στην συναισθηματική εξέλιξη μας . Φτάνοντας λοιπόν σε αυτήν την ισχυρή πύλη, που ανοίγει τις πόρτες της για αλλαγή και μετασχηματισμό, κάθε άτομο θα αντιδράσει σε αυτή τη θέση, σύμφωνα με τα δικά του αστρολογικά πρότυπα, την εμπειρία της ζωής του καθώς και την ελεύθερη βούλησή του.

Μέσα σε αυτόν τον πρώτο κύκλο έχει καταγράφει το πλήρες φάσμα των συναισθηματικών αντιδράσεων μας ~ της άνθησης, της ωρίμανσης και της συγκομιδής~ και τα προσωπικά, βιωματικά μας αρχεία .Είναι επίσης ο συνεχής κύκλος της απώλειας και της ανάκτησης των συναισθηματικών προσκολλήσεων μας.

Η προοδευμένη Σελήνη αντιπροσωπεύει τα αρχεία όλων αυτών που έχουμε δοκιμάσει, αγγίξει, θέλουμε. Τα απομνημονεύματα της προοδευμένης Σελήνης καθώς κάνει τον κύκλο της μέσα στον γενέθλιο μας χάρτη , αποθηκεύονται στην ψυχή, όπως εικόνες, σύμβολα, συναισθήματα, εντυπώσεις και ένστικτα ή αποτυπώνονται στο σώμα. Η Σεληνιακή μνήμη, καλό είναι να θυμόμαστε δεν είναι γραμμική, ούτε απομνημόνευση ημερομηνιών και στατιστικά στοιχεία, αλλά αποκαλύπτεται μέσα από τα όνειρα και τις αισθήσεις. Τα απομνημονεύματά της αποθηκεύονται σε κομμάτια από ένα τραγούδι, μια ιστορία ή ένα παραμύθι. Καθώς η Σελήνη προχωρά (πρόοδος) μέσα από το ωροσκόπιο προκαλεί όνειρα, εικόνες, τραγούδια που δίνουν συνέχεια στην αφήγηση της ζωής μας.

Η Σεληνιακή μνήμη επίσης αποθηκεύεται στο σώμα, στα επινεφρίδια ή στους οσφρητικούς αδένες, στην ένταση στους μύες, στις αλλεργίες και τις ασθένειες. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το ότι η προοδευμένη Σελήνη συγχρονίζετε συχνά με θέματα υγείας. Το σώμα θυμάται επίσης. Οι σεληνιακές απαντήσεις μπορούν να βρουν το δρόμο τους στη συνείδηση μέσα από συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες, αλλαγή διάθεσης, άγχος, εμμονές ή στην υπερβολική ποσότητα υγρών του σώματος. Να υποσημειώσω ότι οι περισσότεροι θάνατοι που ανήκουν στο Club 27 προήρθαν από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών ή ναρκωτικών. Δεν είναι καθόλου τυχαίο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα μέλη του Club 27 είχαν όλοι τους την προοδευμένη Σελήνη κοντά στην μοίρα της γενέθλιας Σελήνης τους. Ναι, θα μου πείτε άλλα πολλοί από εμάς ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε, έχοντας περάσει το κρίσιμο στάδιο των 27 χρόνων. Ποια είναι η διαφορά; Κανένα γεγονός που υποδηλώνεται σε έναν προοδευτικό χάρτη δεν πρόκειται να εκδηλωθεί αν δεν το «υπόσχεται» ο γενέθλιος χάρτης. Κανόνας.

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει σε αυτό το έτος της ζωής που το κάνει τόσο κρίσιμο;

Η επιλογή κατά την πρώτη σεληνιακή επιστροφή είναι απλή, αν και η διαδικασία μπορεί να είναι περίπλοκη. Μπορούμε να επιλέξουμε να διατηρήσουμε ότι είμαστε ή θα κάνουμε τις αλλαγές και τις προσαρμογές που είναι αναγκαίες για τη συμπεριφορά μας για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός; Τι ακριβώς μας ζητείται;

→ Να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να προχωρήσουμε προς το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου λοιπόν, πρέπει να εξετάσουμε τι λειτουργεί για μας και τι όχι. Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά οι περισσότεροι από εμάς ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή «συντονισμένοι» σε ορισμένες συμπεριφορές, κατά τα πρώτα 28 έτη της ζωής μας, και πάμε όλο και πιο βαθιά, που στο τέλος του κύκλου των 28 χρόνων μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατον να τις αλλάξουμε.

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τις βαθιά ριζωμένες συνήθειες μας και τα πρότυπα-συνείδησης που διεκδικούμε όταν ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο. Μπορεί να έχουμε συνήθειες και αντιδράσεις που δεν εξυπηρετούν πλέον τις ανάγκες μας. Για να αναπτυχτούμε, πρέπει να τις αφήσουμε πίσω και να αποκτήσουμε μια νέα ταυτότητα που είναι πιο συμβατή με τον εαυτό μας και που θα μας πάει μπροστά, στην εξέλιξη μας.

Στο τέλος του σεληνιακού κύκλου, όμως, μπορούμε να αισθανθούμε φοβισμένοι και ανυπεράσπιστοι και πολλές από τις παλιές συμπεριφορές μας μπορεί να γίνουν έως και ακραίες. Υπάρχει μια τάση που έρχεται στο τέλος του κάθε κύκλου, που ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε, ότι πρέπει να προχωρήσουμε, αλλά αισθανόμαστε, ότι δεν έχουμε τη δύναμη ή το θάρρος να το κάνουμε. Και τότε καταλήγουμε ακόμη περισσότερο να επιμένουμε σε παγιωμένα και παλιά πρότυπα συμπεριφοράς. Μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι να κρεμόμαστε από τα συναισθηματικά δεκανίκια μας που χάνουμε την ικανότητά μας να αλλάξουμε. Μερικές φορές η κατάσταση χειροτερεύει προτού πάει προς το καλύτερο, μερικές φορές μόνο χειροτερεύει και μερικές φορές η ζωή μας δίνει περισσότερα από όσα μπορούμε να χειριστούμε.

Η Σεληνιακή επιστροφή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που έχουμε να κάνουμε ένα άλμα στο εν λόγω πεδίο. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα για αυτό το σταυροδρόμι που έχει να κάνει με τη σύγκρουση μεταξύ της Σελήνης και του Κρόνου. Δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε, να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις μας, για τις ζωές μας. Είναι πολύ πιο εύκολο να «αράξουμε» σε αυτό που είναι οικείο και ασφαλές. Το μέλλον δεν επιφυλάσσει καμία εγγύηση και το παρελθόν φαίνεται δελεαστικό. Αυτό συχνά ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους που επηρεάζονται έντονα από εξωτερικούς πλανήτες, ειδικά όταν αγγίζουν την Σελήνη με όψεις.

Καταρχάς, η προοδευμένη σεληνιακή επιστροφή μπορεί να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο είδος τρόμου και υποχώρησης . Οι μήνες που προηγούνται της επιστροφής (η προοδευμένη Σελήνη κινείται σε περίπου 1 μοίρα ανά μήνα) μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολοι. Θα έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τη φύση των εξωτερικών πλανητών. Αυτό ισχύει επίσης, εάν υπάρχει ένας δύσκολος πλανήτης κοντά στην γενέθλια Σελήνη-όταν η προοδευμένη Σελήνη έρχεται σε δύσκολο συνδυασμό με τον πλανήτη κοντά στην επιστροφή, θα προκαλέσει μια κρίση. Δεν χρειάζεται να είναι όλες δύσκολες όψεις πάντως. Ο Kurt Cobain π.χ. πέθανε όταν η προοδευμένη Σελήνη του ήρθε σε σύνοδο με τον Δία που ήταν σε εξάγωνο με τον Ουρανό του.

Κάθε ένα από αυτά τα μεγάλα όρια έχει το δικό του σύνολο προκλήσεων και ανταμοιβών του. Η διαφορά έρχεται με τον τρόπο που ο καθένας αντιδρά με τις περιστάσεις, σύμφωνα με τις προδιαγραφές στο γενέθλιο χάρτη του.

Κατά την προοδευμένη Σεληνιακή Επιστροφή, μπορούμε να νιώθουμε κουρασμένοι από «τον κόσμο εκεί έξω». Ο εξωτερικός κόσμος μπορεί να φαίνεται αδίστακτος και σκληρός, ενώ το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε στη μήτρα μας, στην φωλιά μας, που μας αγκαλιάζει όλους. Μόλις αφήσουμε την προοδευμένη σεληνιακή επιστροφή να μας απαλλάξει από τις παιδαριώδες επιθυμίες μας να συνδεόμαστε με το οικείο, η επιστροφή του Κρόνου μας αρχίζει στις «κλωτσιές» και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στην οικοδόμηση ενός κόσμου για τους εαυτούς μας. Είμαστε υπεύθυνοι για τη δική μας ζωή. Αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε ένα μέρος του κόσμου και ο κόσμος είναι μέσα μας. Όταν ο Κρόνος λειτουργεί καλά, δεν είμαστε πλέον θύματα των προβλέψεων, αλλά οι συμμετέχοντες στη δημιουργία της προσωπικής μας πραγματικότητας.

Η Σεληνιακή Επιστροφή περιέχει ένα συγκεκριμένο είδος θλίψης γι ‘αυτό, αν δεν καταφέρουμε να περάσουμε μέσα από αυτό, όλο το δυναμικό μας πεθαίνει μαζί μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν η συμμετοχή του θανάτου είναι «μόνο» συναισθηματική ή πνευματική- και μένουμε πληγωμένοι που δεν μπορούμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και πάλι. Μπορείτε να δείτε πρόσωπα σας τριγύρω παντού, αν κοιτάξετε αρκετά καλά. Στο εμπορικό κέντρο, στο δρόμο, τραυματισμένοι και πληγωμένοι με χαμένες ελπίδες και μάτια άδεια από αποφασιστικότητα. Φαίνονται σαν να έχουν ήδη εγκαταλειφθεί από την ίδια τη ζωή. Ευτυχώς, κάθε επτά χρόνια, μας δίνεται άλλη μια ευκαιρία, αλλά χωρίς αστρολογία να μας καθοδηγήσει, πού στρίβουμε; Πώς ξέρουμε;

Εάν τα μέλη του Club 27 γνώριζαν, άραγε, θα είχαν τελειώσει την ζωή τους με τον τρόπο που το έκαναν; Ίσως. Δεν μπορούμε σαφέστατα να σώσουμε τον κόσμο, αλλά μπορούμε να προσφέρουμε μια εναλλακτική άποψη.

 

To άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην αστρολογική επιθεώρηση NewAgeAstrology Magazine. To πλήρες περιεχόμενο του περιοδικού είναι πλέον διαθέσιμο από το Google Books στη διεύθυνση Google Books – NewAgeAstrology Magazine

Ρένα Κολιοπάνου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments