4.8 6 votes
Article Rating

Declinations, Όταν τα αρχέτυπα φεύγουν από τους κανόνες. O Ήλιος κινείται στον ζωδιακό σε πλάτος μεταξύ 23ο και 26’ Βόρεια και Νότια του ισημερινού. Ο Πλανήτης που βγαίνει εκτός ορίων είναι ουσιαστικά εκείνη τη στιγμή ένας «αρνητής» του λόγου, είναι σαν ο πλανήτης να βγαίνει από τα σχέδια του Δημιουργού. Για μένα αυτοί οι πλανήτες ονομάζονται σε αυτή τους τη φάση και σε φάση «εωσφορική».

Σαφώς δεν θα πρέπει με το που βλέπουμε μία τέτοια λέξη να δαιμονοποιούμε καταστάσεις. Όμως πιστεύω ότι οι πλανήτες που βγαίνουν εκτός από τα όρια που θέτει ο Ήλιος ουσιαστικά λειτουργούν «εκτός του σχεδίου» λειτουργούν λοιπόν εντελώς διαφορετικά από ότι θα περιμέναμε.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή η Ελλειπτική όπως την ονομάζουμε είναι ουσιαστικά το μονοπάτι του Ήλιου στο ζωδιακό, από αυτή την κίνηση του Ήλιου στο Ζωδιακό οι αστρολόγοι και ονόμασαν ως πιο σπουδαίους αστερισμούς τους γνωστούς 12 που και τα ζώδια πήραν το όνομα τους. Η Ελλειπτική όμως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Ισημερινό της γης. Ουσιαστικά είναι πλάγια προς αυτήν σε ένα βαθμό. Το νοτιότερο σημείο της στη Γη είναι αυτό που ονομάζουμε τροπικός του Αιγόκερω. Δηλαδή αυτό που λέμε τροπικός του Αιγόκερω δεν είναι τίποτα άλλο από το νοτιότερο πλάτος πάνω στη Γή που κινείται η Ελλειπτική (η Τροχιά του Ήλιου). Από την άλλη ο Τροπικός του Καρκίνου είναι το βορειότερο σημείο.

Όταν οι πλανήτες λοιπόν προχωρούν εκτός των ορίων είναι ουσιαστικά μακριά από τον Ήλιο, το φώς του δεν μπορεί να τους πλησιάσει και υπάρχει σαφώς μία διαφορετική ερμηνεία από αυτές που δίνουμε στο χάρτη κανονικά. (Άπειρες είναι οι φορές που πλανήτες που νομίζουμε ότι είναι στον Ιχθύ τελικά είναι στον αστερισμό του Κήτους).

1. Εκτός ορίων πλανήτες

Θα πρέπει να ξέρουμε καταρχάς ότι δεν μπορούν όλοι οι πλανήτες να είναι εκτός ορίων. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Στον παρακάτω πίνακα μπορούμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Πίνακας 1. Πλανήτες που μπορούν κάποια στιγμή να είναι εκτός ορίων.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Κρόνος σαφώς και ο Ποσειδώνας δεν μπορούν να είναι εκτός ορίων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό και ο μυημένος μπορεί να δει πολύ περισσότερα πράγματα και συσχετισμούς σε αυτό το επίπεδο. Παρόλα αυτά θα αρκεστούμε σε κάποια πράγματα. Ο Κρόνος δεν θα μπορούσε να είναι εκτός Ορίων ποτέ καθότι είναι ο κύριος της Αρχής και ο ουσιαστικός σύνδεσμος και σύμμαχος του Ήλιου και του έργου του. Ο Κρόνος συμβολίζει την αρχή και την τάξη, δεν θα μπορούσε να πάει ποτέ εκτός σχεδίου, δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεφύγει από τη δύναμη του Ήλιου και του κόσμου που σε συμμαχία έχουν «κατασκευάσει». Ο Κρόνος ουσιαστικά αν και αυτό κάποιες φορές αποσιωπάτε αποτελεί τον νο1 σύμμαχο αστρολογικά του Ήλιου σε μία ιδιαίτερη κατάσταση που θα αναλύσουμε κάποια στιγμή. Οι φαινομενικές σε πρακτικό επίπεδο δυσκολίες που έχει ο Ήλιος με το Κρόνο στη ζωή είναι επειδή με αυτό τον τρόπο υπάρχει τελικά η ζωή γιατί ο Κρόνος ουσιαστικά δίνει το χρονικό πλαίσιο στη δημιουργία τη στιγμή που ο Ήλιος δίνει το χώρο στις διαστάσεις του σε συμμαχία με τη Γή που στην πραγματικότητα το μονοπάτι του Ήλιου δεν είναι άλλο από το δικό της.

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της τάξης και της αρμονίας και σαφώς μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ήταν Εωσφορικός (λέξη που θα χρησιμοποιούμε από εδώ και πέρα για τους Εκτός ορίων) καθότι ο Κρόνος έχει έτσι και αλλιώς την εξουσία στην υλική μορφή.

Όμως από ότι βλέπουμε υπάρχει και ο Ποσειδώνας που τους περισσότερους μπορεί να σας δημιούργησε έκπληξη καθότι και αυτός δεν μπορεί να κάνει κίνηση εκτός ορίων.

Στην πραγματικότητα λοιπόν και ο Ποσειδώνας είναι ένα πλανητικό σώμα που εργάζεται στενά με τον Ήλιο απλά αν ο Κρόνος εργάζεται για το υλικό σώμα του κόσμου ο Ποσειδώνας συνεργάζεται με τον Ήλιο για το Πνευματικό. Ο Κρόνος λοιπόν μαζί με τον Ποσειδώνα συγκρατούν τις δύο όψεις της ζωής και στο κέντρο ο Ήλιος είναι ο οδηγός της ζωής.

Ο Κρόνος σκεφθείτε όμως ότι είναι η πραγματικότητα της υλικής ζωής και Ποσειδώνας της πνευματικής. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η πραγματικότητα είναι η μόνη αλήθεια. Εδώ ακριβώς αποκαλύπτετε μπροστά σας γιατί ο πλανήτης της πνευματικότητας σχετίζεται τόσο έντονα με την ψευδαίσθηση καθώς ο Ήλιος τον ωθεί στο να παράγει μία πραγματικότητα που λανθασμένα την αντιλαμβανόμαστε ως μόνη αλήθεια.

Ήδη οι κβαντικοί επιστήμονες κατανοούν ότι οι πραγματικότητες είναι άπειρες ανάλογα και με τις επιλογές που μπορούμε να κάνουμε και μιλούν για παράλληλα σύμπαντα αν και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Ποσειδώνας επειδή ακριβώς έχει να κάνει έντονα με τα Θέματα των Ιχθύων και την «αλλαγή» καθότι οι Ιχθύες δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πεθαμένο ψάρι που ενώνεται με μία ταινία με ένα ζωντανό ψάρι. Αν λοιπόν δεν υπήρχε το ασφαλές περιβάλλον του Ηλιακού λόγου πως θα μπορούσε η ενσάρκωση κάθε φορά να έχει κάποιο νόημα και να είναι σε σύνδεση με τον κόσμο θα υπήρχε αναρχία. Έτσι λοιπόν ο Ποσειδώνας τελικά μεταμορφώνεται από ανέφελο πλανήτη σε πλέον Γήινο απλά κάποιες φορές οι διεργασίες του δεν είναι τόσο καθημερινές.

Οι υπόλοιποι πλανήτες λοιπόν από εδώ και πέρα είναι υποψήφιοι για να γίνουν εωσφορικοί. Όταν λοιπόν είναι εκτός επιρροής του Ήλιου τότε οι δυνατότητες του πλανήτη αυτού είναι όπως και η θέση του «Χωρίς όρια», όμως προσοχή γιατί μπορεί να είναι χωρίς λόγο καθότι όπως είδαμε πριν η μπάντα του Ήλιου σε συνεργασία με Κρόνο και Ποσειδώνα είναι ταυτόχρονα και η Μπάντα του «Σκοπού» άρα ένας πλανήτης εκτός ορίων μπορεί να δηλώνει μία παρουσία χωρίς σκοπό ή στο τέλος μία λειτουργία εκτός σχεδίου. Αυτό άλλοτε θα μπορούσαμε να πούμε είναι θετικό και άλλοτε αρνητικό. Αυτό που θα μας το καθορίσει τελικά είναι άλλοι παράγοντες και σαφώς η σχέση τους που έχουμε με τον Ήλιο τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα.

2. Πλανήτες εκτός ορίων και όψεις

Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις όψεις των πλανητών που είναι εκτός ορίων γιατί ακριβώς η σχέση τους με τους άλλους πλανήτες θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε αν μία κατάσταση είναι για το καλό η για το κακό. Όταν οι πλανήτες εκτός Ορίων είναι σε άσχημη όψη με τον Κρόνο τότε έχουμε συμπεριφορές και καταστάσεις που θα τιμωρηθούν από το κοινωνικό σύνολο και από την ίδια τη ζωή σε πρακτικό επίπεδο, αν είναι με τον Ποσειδώνα τότε έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις σε μεταφυσικό και ψυχολογικό επίπεδο. Αν είναι με τον Ήλιο τότε υπάρχει συνδυασμός προβλημάτων σαν να έκανε δηλαδή αρνητική όψη με Κρόνο και με Ποσειδώνα.

Το κακό είναι ότι συνήθως αυτές οι προβληματικές καταστάσεις του χαρακτήρα η της μοίρας του ατόμου δεν μπορούν να διορθωθούν είτε από τον Κρόνο τον δάσκαλο της ύλης ούτε από τον Ποσειδώνα τον δάσκαλο του Πνεύματος γιατί όπως αναφέραμε από πάνω ποτέ αυτοί οι πλανήτες δεν θα μπορούν να τους φτάσουν σε διέλευση μιας και δεν μπαίνουν ποτέ εκτός Ορίων. Επίσης αυτοί οι πλανήτες ποτέ δεν φωτίζονται από το φως του Ήλιου άρα και δύσκολα μπορεί ο κάτοχος του να το αντιληφθεί και να δει τι έχει.

Ο Ουρανός , Ο Προμηθέας και ο Ηρακλής

Εικόνα 1: Ο Ουρανός όταν είναι εκτός Ορίων μας βοηθά στο να φέρει κοσμογονικές αλλαγές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο μύθος του Προμηθέα όπου η ανθρωπότητα για χάρη του βρήκε τη φωτιά. Σαφώς κάποια στιγμή επέστρεψε και κάτω από τη δικαιοδοσία του Δία τον δέσανε σε ένα βράχο και ένας Αετός σύμβολο του Δία εκείνη την εποχή του έτρωγε τα σωθικά κάθε μέρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο γιος του θεού: Ηρακλής καθώς οδεύει στα μήλα των εσπερίδων τον μύθο των Διδύμων εκεί όπου οι πλανήτες μπορούν να είναι εωσφορικοί, απελευθερώνει τον Προμηθέα. Ο άνθρωπος δηλαδή -υιός του θεού- έχει τη δυνατότητα σε εκείνο το σημείο να απαρνηθεί τους Θεούς (δες εωσφορικές ζώνες πιο κάτω). Εδώ λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι κάποιες φορές όταν οι πλανήτες είναι εωσφορικοί από τη μία έχουν τη δυνατότητα να δράσουν έξω από το «σχέδιο» και να φέρουν σημαντικές αποκαλύψεις στην ανθρωπότητα αλλά και ο άνθρωπος αν και υιός του θεού εκεί μπορεί να δράσει ενάντια στο σχέδιο.

3. Γεννήθηκα ξένος και άγριος

Ένας πλανήτης εκτός ορίων είναι ουσιαστικά η δική μας ενέργεια που έχει περάσει φανταστείτε μέσα από έναν πολλαπλασιαστή ή από έναν μεγεθυντή όπου οι καταστάσεις γίνονται πολύ πιο έντονες. Αν έχετε πλανήτες εκτός ορίων τα θέματα του Πλανήτη δεν θα μπορούν εύκολα να διαχειριστούν και θα σας πλημμυρίζουν. Αυτό μπορεί να είναι και καλό και κακό. Γιατί την ποσότητα τελικά σε κάτι αν θα είναι καλή η κακή έχει να κάνει με το κατά πόσο καλά τη διαχειριζόμαστε. Επίσης η ενέργεια του πλανήτη είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη και μπορεί να εκφραστεί με τρόπους που κανείς δεν μπορεί να περιμένει. Μην ξεχνάτε πια είμαστε εκτός σχεδίου και οι εωσφορικοί πλανήτες πια λειτουργούν ανεξάρτητα και ναρκισσιστικά. Εδώ λοιπόν ο πλανήτης καλείτε να βιώσει την ίδια του την ενέργεια και ταυτότητα ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο. Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο ανάλογα με το αν είναι στο νότιο πλάτος η στο βόρειο.

Στο χάρτη των Δίδυμων Πύργων έχουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πλανήτη Χωρίς όψεις όπου ο Άρης έδειξε το βίαιο πρόσωπο του σε μεγάλη υπερβολή. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το ίδιο το γεγονός ουσιαστικά μπορεί να μην ήταν τόσο βίαιο σε σχέση με ότι έχουμε δει σε ντοκιμαντέρ. Όμως ήταν αναπάντεχο δεν το περίμενε κανείς και μάλιστα χτύπησε στην καρδιά του σύγχρονου καπιταλιστικού άρχοντα ( Άρης στον Αιγόκερω). Αυτό το αναπάντεχο βίαιο χτύπημα ουσιαστικά εγκαινίασε τον πόλεμο της τρομοκρατίας ή ενάντια της τρομοκρατίας (ανάλογα με τις πεποιθήσεις σας).

Αν είναι στο Βόρειο πλάτος θα δούμε μία ιδιαίτερα εξωστρεφή κίνηση του πλανήτη και των ιδεών του στο άτομο που θα είναι όμως αντικειμενική σε ένα επίπεδο ενώ στο νότιο πλάτος θα είναι περισσότερο εσωστρεφής αλλά και υποκειμενική. Στο βόρειο επίσης μπορεί ο πλανήτης να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν το μέλλον και γενικότερα της προοπτικές ενώ στο νότο περισσότερο με το παραδοσιακό η το παλιό.

Πολλές φορές η ενέργεια του πλανήτη είναι τόσο φανερή και στις δύο περιπτώσεις που αν έχετε κοιτάξει κάποιους χάρτες και δείτε κάποια παραδείγματα θα καταλάβετε αμέσως αν έχει πλανήτη σε εωσφορική κατάσταση κάποιο άτομο.

Η Εωσφορική κατάσταση όμως η αλήθεια είναι ότι σας προσφέρει απεριόριστη ελευθερία. Είναι η κατάσταση ίσως που θα μπορούσαμε να την πούμε το Βασίλειο του πλανήτη Ουρανού. Αν ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας λειτουργούν πολύ καλά στη μπάντα κίνησης του Ήλιου, ο Ουρανός είναι ο Βασιλιάς στην εκτός ορίων ζώνη.

Στην εωσφορική κατάσταση υπάρχει μία μοναδική ελευθερία στο άτομο να μπορέσει να ανακαλύψει νέους δρόμους και νέα πράγματα που δεν το περίμενε μέχρις στιγμής, μπορεί να είναι μία πηγή όπου είναι επικίνδυνη καθότι υπάρχει ένα άγριο ζώο που θέλει να κατακτήσει τα πάντα. Από την άλλη όμως δίνει άπειρη δυνατότητα ελευθερίας και δημιουργικότητας σε υποκειμενικό επίπεδο που κανένας πλανήτης εντός ορίων δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Στους πλανήτες εκτός ορίων τα πάντα μπορούν να έχουν την παρθενογένεση τους.

 

Αντιθέσεις και αναστροφές: Ουσιαστικά στις δύο εικόνες
έχουμε αριστερά έναν εωσφορικό πλανήτη και στα δεξιά έναν εντός ορίων….

4. Η Βασίλισσα του Εωσφόρου

Ο Πλανήτης που μπορεί να είναι εκτός ορίων για περισσότερο χρονικό διάστημα δεν είναι άλλος από την Σελήνη. Η Σελήνη λόγω της ταχύτητας της πορείας της μπορεί να είναι αρκετές μέρες εκτός ορίων κάθε μήνα. Το μοναδικό όμως στη θέση της είναι ότι κάθε 9 χρόνια περίπου σταματά να είναι εκτός ορίων και συνεχίζει μετά από 9 χρόνια. Από 2001 μέχρι το 2011 η Σελήνη έβγαινε εκτός ορίων και μετά το 2011 θα μπορεί το 2020 να είναι εκτός.

Η Σελήνη είναι και αυτή από τους πλέον σημαντικούς πλανήτες και όχι μόνο για τους λόγους που ξέρει η παραδοσιακή αστρολογία. Όσο η Σελήνη είναι εκτός ορίων είναι εκτός ορίων και το συναίσθημα άρα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δυνατές κρίσεις επειδή η Σελήνη μας παρασέρνει. Έτσι λοιπόν συνήθως η 9ετία με τη Σελήνη εκτός ορίων φέρνει περισσότερες δυσκολίες από την 9ετία που είναι πάντα εντός ορίων.

Στην εωσφορική της κατάσταση η Σελήνη προκαλεί αυτό που ονομάζουμε έντονα πάθη και συναισθήματα που δεν μπορεί ίσως η λογική κάποιες φορές να τα ελέγξει. Σαφώς μία τέτοια φάση για τη Σελήνη σημαίνει ότι γενικότερα υπάρχουν δυσκολίες στον τρόπο που το άτομο λειτουργεί στον κόσμο και συνεργάζεται με τους άλλους. Η Σελήνη μπορεί να σημάνει σαφώς και μία ιδιαίτερη μητέρα αλλά εκεί που δείχνει να υπάρχουν αρκετές επιρροές είναι στην ίδια τη ψυχοσύνθεση και στο σχέδιο του ατόμου. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι οι πλανήτες δεν παύουν παρά να είναι εντολοδόχοι του Ήλιου για αυτό και ονομάστηκαν για έναν ακόμη λόγο Εωσφόροι σε αυτή τη φάση καθώς φέρουν το φώς σε άγνωστες περιοχές, σε άγνωστους αστερισμούς για τον Ήλιο , σε άγνωστες περιοχές της ψυχής μας και του σύμπαντος. Παρόλα αυτά ιδιαίτερα η Σελήνη εκτός ορίων είναι πολύ σημαντική για μία γυναίκα γιατί θα πρέπει να βρει ένα δικό της τρόπο κίνησης και λειτουργίας στον κόσμο μακριά από τα κοινωνικά πρότυπα που μπορεί να θέλουν να την πείσουν κάποιοι.

Πλανήτες εκτός ορίων στο Προοδευτικό μας ωροσκόπιο:

Κάποια στιγμή μπορεί κάποιοι πλανήτες να μπουν σε εωσφορική φάση οπότε θα αρχίσουν να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στο σημείο του χάρτη που θα μπουν. Είναι η στιγμή της προσωπικής μας αποκάλυψης. Η Στιγμή όπου μπορεί το άτομο να βγει από τα δεσμά του. Είτε αυτό είναι καλό σαφώς είτε κακό η αλήθεια είναι ότι η εωσφορική φάση είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το άτομο. Είναι σαν για πρώτη φορά να πηγαίνεις σε μία περιοχή όπου δεν έχει καταγραφεί στη ζωή σου στον ίδιο σου τον κόσμο, όταν ανακαλύπτεις κάτι εντελώς καινούριο το οποίο θα σε μαγέψει σε τέτοιο βαθμό που θα νοιώσεις ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Σημαντικό είναι όταν ένας εωσφορικός πλανήτης μπαίνει εντός ορίων σε πρόοδο, τότε το άτομο αρχίζει αυτές τις ενέργειες να τις συνδέει πιο εύκολα με τους άλλους και να μπορεί να χρησιμοποιήσει την δύναμη του πλανήτη σε πιο ουσιαστικά πράγματα αν και θα χαθεί η μαγεία και η ελευθερία που υπήρχε στο παρελθόν.

Εκλείψεις σε Εωσφορικούς πλανήτες: Κάποιες φορές και όχι συχνά, μπορεί να έχουμε μία έκλειψη μεταξύ πλανητών σε εωσφορικό στάδιο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι πλανήτες σε μήκος και σε πλάτος να είναι στην ίδια θέση. Θα πρέπει για παράδειγμα και οι δύο να είναι 29ο Διδύμων και 28ο Βόρεια με ανοχή 1 μοίρας ώστε να πούμε ότι κάνουν μία έκλειψη. Η Έκλειψη σαφώς έχει ιδιάζουσα σημασία, είναι η απόλυτη ένωση, ο αλχημικός γάμος σε ένα πεδίο πολύ πρωτόγνωρο και γεμάτο πιθανότητες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρωτόγνωρες εκφράσεις στο άτομο αλλά και στην ίδια κοινωνία. Η Σπανιότητα δε αυτής της κατάστασης μας βοηθά να καταλάβουμε και τη σημασία της. Αν για παράδειγμα ένα άτομο βιώσει την Έκλειψη αυτή είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει τη ζωή του μια και καλή και πως θα οδηγηθεί σε πολύ διαφορετικούς δρόμους. Προσοχή παρόλα αυτά χρειάζεται να έχουν όσα άτομα κάνουν εκλείψεις μέσα από το Ζώδιο των Ιχθύων. Ευτυχώς για όλους τους πλανήτες μέχρι και τον Ποσειδώνα η περιοχή των Ιχθύων είναι αδύνατη να είναι εκτός ορίων. Μόνο Πλανήτες που ονομάζονται πλέον Νάνοι μπορούν να είναι εκτός ορίων σε περιοχές που δεν είναι φυσιολογικό. Η περιοχή των Ιχθύων έχει στενή συγγένεια σε Declination με το Κήτος, έναν ιδιαίτερα δύσκολο αστερισμό που μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στο άτομο.

Εωσφορικές ζώνες:

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες στιγμές στο ζωδιακό για τους πλανήτες όπου μπορούν να είναι σε Εωσφορική κατάσταση, αυτές είναι περίπου 15 μέρες πριν και μετά από κάθε Ηλιοστάσιο στο τέλος του Ιουνίου δηλαδή και τέλος Δεκέμβρη. Εκεί που ο Ήλιος είναι είτε στο θρίαμβο του και έχουμε τη μεγαλύτερη μέρα είτε αναγεννάτε και έχουμε τη μεγαλύτερη νύχτα.

Στη ζώνη 15 ημερών πάνω και κάτω από τις Ισημερίες έχουμε το σημείο 0 που είναι και αυτό ιδιαίτερα σημαντικό αλλά θα το αναλύσουμε σε κάποιο άλλο άρθρο καθότι αυτή είναι η μοίρα του καθαρτηρίου για όλους τους πλανήτες η στιγμή της αλλαγής της συνείδησης.

Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να συμπληρώσουμε πως και ο Χείρωνας δεν βγαίνει ποτέ εκτός ορίων και αυτό είναι σημαντικό καθότι «η πληγή» είναι εξελικτικό κομμάτι του σχεδίου, έξω από το σχέδιο δεν έχει σκοπό και κανένας δάσκαλος έξω από τα όρια του Ήλιου δεν έχει σκοπό. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τελικά μία συνεργασία Ήλιος – Κρόνος – Ποσειδώνας και με δευτερεύοντα επιρροή ο Χείρωνας. Ο Χείρωνας μπορεί να λειτουργεί σαν γέφυρα όπως λένε μεταξύ και Καινούριου και παλιού αλλά πάντα στα όρια του Ήλιου δεν είναι δηλαδή και τόσο καινούριου και βοηθά και υπηρετεί το σχέδιο έτσι όπως φτιάχτηκε από τους κυρίαρχους της Φωτιάς (Ήλιος) , Γής ( Κρόνος) , Νερού (Ποσειδώνας). Ο Αέρας (και οι πλανήτες αυτού) και η Έριδα που πιστεύω ότι σχετίζεται με τον Αέρα δεν συμμετέχουν σε αυτό το κομμάτι γιατί το μυαλό εμπεριέχει το κομμάτι της επανάστασης, ο άνθρωπος παλεύει να φτιάξει το δικό του σχέδιο για αυτό και Ερμής, Αφροδίτη όταν έχει Αέρινα στοιχεία και Ουρανός σε εωσφορική τάση ουσιαστικά δουλεύουν για την ελευθερία του ανθρώπου από δεσμά και σχέδια.

Οι εωσφορικές ζώνες για τους πλανήτες μέχρι τον Ποσειδώνα

Εδώ θα πρέπει να κοιτάξουμε λίγο τους πλανήτες σαν σύνολο.

Όπως είπαμε όλοι οι εσωτερικοί βραχώδεις πλανήτες Ερμής – Αφροδίτη – Άρης – Δήμητρα (νάνος πλανήτης) και Βεβαίως η Σελήνη μπορούν να βγουν εκτός Ορίων.

Από τον Δία μέχρι και τον Ποσειδώνα δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Μόνο ο Ουρανός είναι σε δυνατότητα να κάνει εωσφορική κίνηση και ο Δίας παρά ελάχιστα καθώς και αυτός φαίνεται να θέλει να υπακούει τον Ηλιακό λόγο αν και ο Δίας θα δούμε σε άλλα μαθήματα ουσιαστικά επέλεξε να ακολουθήσει αυτό το λόγο ενώ θα μπορούσε να ακολουθήσει άλλο μονοπάτι. Ο Λόγος που ο Δίας βγαίνει ελάχιστες φορές εκτός ορίων είναι όταν χρειάζεται να έρθει σε επαφή με τον ίδιο του τον «εαυτό» και να έρθει μία απελευθέρωση στον τομέα των ιδεών. Όταν ο Δίας είναι εκτός ορίων τότε το τόξο του Τοξότη δεν κατευθύνετε προς κάποιο σκοπό αλλά φτάνει πολύ μακριά και η γνώση είναι σαν ένα φως που πλημμυρίζει τα πάντα. Έχουμε λοιπόν τους εξωτερικούς Πλανήτες μέχρι τον Ποσειδώνα να κάνουν ελάχιστη κίνηση εωσφορική, εξάλλου συμβολίζουν πολλές φορές την κοινωνία και τους κύκλους της άρα και είναι δύσκολο να λειτουργήσουν εκτός ορίων μιας και ότι έχει ατομικότητα μπορεί να κινηθεί εύκολα εκτός ενώ η συλλογικότητα έχει συνήθως κάποιο σκοπό και σχέδιο.

Όταν οι πλανήτες είναι σε εωσφορική φάση:

Όπως είπαμε και πιο πριν οι Πλανήτες μέχρι και τον Ποσειδώνα μπορούν να κάνουν εωσφορική κίνηση στο τέλος του Διδύμου , αρχές Καρκίνου και τέλος Τοξότη και Αρχές Αιγόκερω. Πλανήτες όμως όπως η Έριδα – Ο Πλούτωνας και άλλοι δεν ακολουθούν αυτό το κανόνα αλλά εντελώς δικές τους πορείες. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθούν σημεία και σκοπούς πολύ μακριά από αυτούς του ηλιακού σχεδίου. Αυτό μπορεί να τους κάνει πολύ επικίνδυνους κάποιες φορές αλλά άλλες μπορεί να τους κάνει πολύ βοηθητικούς.

Ας αναφέρουμε μερικές λέξεις κλειδιά για τους πλανήτες εκτός ορίων: Ανεξέλεγκτοι, ελεύθεροι, άγριοι, βεβιασμένοι, παθιασμένοι, ανεξερεύνητοι, αποκαλυπτικοί, πρωτοπόροι, πρωτότυποι, ρηξικέλευθοι, αναζητητές, σκοτεινοί φέροντας το φώς, απλησίαστοι, ιδιαίτεροι, ιδιόμορφοι, μυστικιστικοί, ξένοι, απαρατήρητοι, τρέλα, ιδιαίτερες ψυχικές νόσοι, το αναπάντεχο, το θαύμα.

Σε αυτές τις λέξεις κλειδιά μπορούμε να βάλουμε τώρα χαρακτηριστικά των πλανητών όπως πχ στην Αφροδίτη οι λέξεις της θα μπορούσε να είναι: Θηλυκότητα, αξίες, έρωτας, γυναίκα και άλλες.

Πίνακας της: Vicky Brago-Mitchell η καλλιτέχνης θέλησε να εκφράσει στον πίνακα το χάος. Στο χάος αυτό ουσιαστικά μπαίνουν και οι πλανήτες χωρίς όψεις και εκεί καλούνται να δημιουργήσουν.

Άλλες σημαντικές πληροφορίες:

Επειδή η μελέτη των Declinations είναι σε εμβρυακό στάδιο και ελάχιστοι έχουν ερευνήσει τους πλανήτες πολλές φορές στην εωσφορική φάση μπορεί να δούμε πλανήτες να δρουν με τρόπο που μέχρι τώρα δεν είχαμε ερευνήσει και δεν περιμέναμε. Αν και ο Πτολεμαίος είχε αναφερθεί το ενδιαφέρον των αστρολόγων δεν ήταν ιδιαίτερο τα επόμενα χρόνια και μείναμε σε πολύ βασικές γνώσεις περιμένοντας τον 20ο και τον 21ο αιώνα για να βρούμε τα πρώτα καινούρια ουσιαστικά στοιχεία.

Όταν δεν έχουμε πλανήτες εκτός ορίων στο γενέθλιο:

Όπως καταλαβαίνετε καθώς τελειώνουμε αυτό το άρθρο ουσιαστικά οι πλανήτες είναι σχετικά δύσκολο να είναι εκτός ορίων. Όταν λοιπόν τα άτομα δεν έχουν πλανήτες χωρίς όψεις ουσιαστικά είναι μέσα στο κύκλο του Ήλιου. Συνήθως η ζωή τους επηρεάζεται πιο έντονα από τις διελεύσεις και κυρίως είναι τα άτομα που είναι πιο συνδεδεμένα με τη ζωή όπως την καταλαβαίνει το σύνολο των ανθρώπων. Επίσης είναι πιο συνδεδεμένα με την καθημερινότητα και τις κινήσεις της κοινωνίας. Είναι τα άτομα που μπορούν και έχουν αφομοιωθεί περισσότερο από του κληρονομικούς, κοινωνικούς και μεταφυσικούς κύκλους. Σαφώς έχουν περισσότερη δυσκολία να νοιώσουν ελεύθεροι αλλά είναι σίγουρα πιο ασφαλής όπως ασφαλής είναι ο καθένας που λειτουργεί με βάση το σύστημα. Σκεφτείτε το σαν την ταινία το matrix ας πούμε ότι τα άτομα που δεν έχουν πλανήτες εκτός ορίων λειτουργούν πολύ καλά μέσα στο κοινωνικό οικοδόμημα που έχει φτιαχτεί για αυτούς. Αυτοί που έχουν πλανήτες εωσφορικούς έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το χάπι…. και να δουν τον κόσμο πολύ διαφορετικά από ότι οι υπόλοιποι.

 

Χρήστος Άρχος

Πηγή: Αστρολογία για όλους

4.8 6 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments