0 0 votes
Article Rating

Η Είσοδος του Κρόνου στον Τοξότη… και το επερχόμενο τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα

Μία σημαντική είσοδος βρίσκεται μπροστά μας παραμονές Χριστουγέννων. Ο Κρόνος εισέρχεται στο ζώδιο του Τοξότη όπου θα καθίσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου του 2015, θα επιστρέψει στη συνέχεια στο Σκορπιό και θα μπει οριστικά ξανά στον Τοξότη στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ιστορική Αναδρομή

Τι μπορούμε να αναμένουμε αλήθεια με την είσοδο του Κρόνου σε αυτό το ζώδιο; Για την Ελλάδα, το τέλος του 1985 που είχαμε την είσοδο του Κρόνου στον Τοξότη, σηματοδότησε την αρχή της απομυθοποίησης του ΠΑΣΟΚ. Τον Οκτώβριο, λίγο πριν την είσοδο στον Τοξότη, ο Κώστας Σημίτης ως υπουργός Οικονομικών αποφασίζει την υποτίμηση της δραχμής κι ακολουθεί το 1ο πρόγραμμα λιτότητας.

Το πρόγραμμα διατηρείται για κάποιο διάστημα. Ως το Νοέμβριο του 1987. Αν και δε συμπίπτει με την έξοδο του Κρόνου από τον Τοξότη, είναι η περίοδος που χάνονται οι θετικές όψεις του Κρόνου με τους Ήλιο/Κρόνο του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας του 1830. Στο μεταξύ ο Κρόνος σε αντίθεση με την γενέθλια Σελήνη της χώρας οδήγησε στη σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ, κατεξοχήν ιδεολογικού κόμματος (Τοξότης) στην κυβέρνηση (Κρόνος) με το λαϊκό αίσθημα (Σελήνη στους Διδύμους). Οι μεγάλες απεργίες της Εποχής, η διάσπαση της ΓΣΕΕ, η δοτή διοίκηση που της επιβλήθηκε, οι διαγραφές από το ΠΑΣΟΚ ήταν στην καθημερινή ατζέντα.

Στην περίπτωση μας ωστόσο δεν έχουμε μία ιδεολογικά προσανατολισμένη κυβέρνηση ακόμα. Η ιστορία λοιπόν δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι θα εκτυλιχθεί με τον ίδιο τρόπο. Πρόκειται όμως για ένα δύσκολο διάστημα για τη ζωή της χώρας, αυτό που θα έρθει τα επόμενα δύο χρόνια κι αυτό για τους εξής λόγους:

  1. Ο Κρόνος θα επηρεάσει τον άξονα 1-7 του χάρτη του 1830, επηρεάζοντας τις διεθνείς σχέσεις της χώρας
  2. Αρχικά θα κάνει θετικές όψεις με Άρη, Ήλιο και Κρόνο, δείχνοντας υποστήριξη διαφόρων ομάδων πίεσης στα γεγονότα. Στη συνέχεια όμως θα κάνει αντίθεση με τη Σελήνη του χάρτη του 1830, υποδηλώνοντας πλήγματα για τον κόσμο.

Το 1986 ήταν μία χρονιά με τον Δία στον Υδροχόο. Η παρουσία του Δία ευνόησε την τότε κυβέρνηση στις αντιπαραθέσεις και δεν κλυδωνίστηκε. Το 2015 όμως έχουμε Δία στο Λέοντα αλλάζουν τα πράγματα. Ευνοείται πλέον η αντιπολίτευση στο χάρτη του 1830, αντίθετα από το 1987 που στο τέλος επικράτησε η κυβέρνηση.

Ο χάρτης της Εισόδου

Στο χάρτη της Εισόδου ξεκινάμε όπως είναι λογικό από τη θέση του Κρόνου στον 5ο οίκο του χάρτη. Στον αντίστοιχο χάρτη του 1985 για την Ελλάδα η θέση του Κρόνου ήταν στον 2ο οίκο με ό,τι συνέπειες είχε αυτό στα οικονομικά της χώρας. Τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε τώρα από την τοποθέτηση του στον 5ο οίκο; Αθλητισμός, Καλλιτεχνικά, Μικρομεσαίοι Επιχειρηματίες, Τυχερά Παιχνίδια είναι μερικοί τομείς που λογικά θα επηρεαστούν.

Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα που θα είναι σημαντικό στοιχείο για το 2015 υποδηλώνει και τη διάψευση πολλών προσδοκιών, όσων ήλπιζαν σε αξίες που είχαν σχέση με το ζώδιο των Ιχθύων. Αδελφοσύνη, αγάπη, φιλανθρωπικά ιδρύματα, ανεκτικότητα και εκκλησία είναι πιθανόν να πληγούν από μία σύγκρουση με υπηρεσίες ή κυβερνητικές πολιτικές αυτό το διάστημα. Αλλά και ιδεολογικά η απογοήτευση του κόσμου είναι πολύ πιθανή.

Από την άλλη μεγάλη οξύτητα θα λέγαμε ότι μπορεί να λάβει ο πολιτικός λόγος, ακριβώς λόγω αυτού του σχηματισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του Κρόνου στο ζώδιο του Τοξότη.

Αναμένουμε λοιπόν μεγάλη οξύτητα – λεκτική τουλάχιστον – στα πολιτικά πράγματα και μεγάλες ιδεολογικές συγκρούσεις.

Σημαντικά όμως είναι κατά υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη εισόδου. Η παρουσία 5 πλανητών στον Αιγόκερω δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ειδικά που και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, η Σελήνη ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Τοποθετημένη πάνω στην ακμή του 7ου οίκου η Σελήνη δείχνει αυτή υποδηλώνει τη δυσκολία δράσης στην παρούσα συγκυρία. Η συλλογή πλανητών στον Αιγόκερω υποδηλώνει επίσης και αναγκαστικές καταστάσεις που πρέπει να βιωθούν.

Σκληρότητα μεγάλη και προβλήματα στα σώματα ασφαλείας, τη δημόσια υγεία και γενικά τις συνθήκες διαβίωσης.

Δεδομένου ότι όλοι αυτοί οι πλανήτες έχουν και χορηγό τον Κρόνο κι ότι κανένας από αυτούς δεν έχει ιδιαίτερους τίτλους σε αυτό το ζώδιο, διαπιστώνουμε ένα απόλυτο εναγκαλισμό πολιτικών από ένα ιδεολογικά φανατισμένο κράτος.

Η παρουσία του Ουρανού στον 10ο οίκο δείχνει επίσης ακυβερνησία, επαναστατικές κυβερνήσεις, αντιπολίτευση στην εξουσία (για την Ελλάδα) αλλά και μεγάλη αστάθεια. Σε τετράγωνο με τους πλανήτες στον Αιγόκερω έχουμε ανάγλυφη την εικόνα μίας επαναστατικής κυβέρνησης που έρχεται σε σύγκρουση με όλους τους πλανήτες στον Αιγόκερω. Προσπαθεί να τα αλλάξει όλα, αλλά επιτίθεται και σε όλα.

Ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος Άρης είναι στον 8ο οίκο, προσπαθώντας να διεκδικήσει χρήματα άλλων, αλλά είναι και σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ουρανό και καλή θέση από οίκο, που σημαίνει ότι υπάρχει συνεννόηση με τον παράγοντα Ουρανό στο 10ο οίκο του χάρτη. Είναι δε, σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ήλιο της χώρας και σε αντίθεση με το γενέθλιο Κρόνο.

Έχουμε λοιπόν δύο δυνάμεις ως τώρα σε αυτό το χάρτη. Τον Κρόνο που «ελέγχει» σε κάποιο βαθμό όλους τους πλανήτες στον Αιγόκερω και την αμοιβαία υποδοχή Άρη/Ουρανού. Και μέσω των σχέσεων στο γενέθλιο χάρτη του 1830 φαίνεται ότι αυτοί οι δύο σε κάποιο βαθμό θα συγκρουστούν. Τουλάχιστον για το 2015, καθώς από το 2016 αλλάζει η κατάσταση και με το τρίγωνο μεταξύ τους Κρόνος και Ουρανός φαίνεται να τα βρίσκουν.

Ήδη από την επαν-είσοδο του Κρόνου στον Τοξότη τον Σεπτέμβρη του 2015, φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα (σε εκείνο το χάρτη έχουμε αντίθεση Δία/Ποσειδώνα πάνω στον άξονα 1-7, σχεδόν πάνω στον Ωροσκόπο), ωστόσο η αντίθεση Κρόνου/MC δεν επιτρέπει ακόμα να γίνει αυτή η συνεννόηση που μάλλον θα γίνει κατά την άνοιξη του 2016.

Στο χάρτη της εισόδου του Νοεμβρίου πάντως υπάρχει κι ένας τρίτος παίχτης. Ο τρίτος παίχτης είναι ο Δίας που σε γωνία 135 μοιρών με το Μεσουράνημα υποδηλώνει μία υπερβολική διάθεση για ξόδεμα (λεφτά υπάρχουν). Είναι και χορηγός του Κρόνου, συνεπώς δε θα πρέπει να αμελήσουμε να σχολιάσουμε την παρουσία του. Η παρουσία του Δία είναι που «επιτρέπει» στην ουσία στον Κρόνο να κάνει ότι κάνει. Τα καλά οικονομικά της χώρας δηλαδή. Το γεγονός αυτό ενισχύεται μάλιστα από το ότι ο Δίας αυτός κάνει όψη 135 μοιρών με το MC, πράγμα που σημαίνει μία κυβέρνηση που έχει πάρει θάρρος και θεωρεί ότι έχει πολύ μεγάλη ανοχή.

Την ίδια στιγμή έχουμε και γωνία 135 μοιρών του Ποσειδώνα με τον Ωροσκόπο, γωνία που ενισχύει την άποψη που διατυπώσαμε στην προηγούμενη Πανσέληνο, ότι παραμένει μία έλλειψη διάκρισης στην αξιολόγηση των συνθηκών και του περιβάλλοντος και μία αποτυχία ακριβούς εκτίμησης των ρόλων, πρωταγωνιστών και δυνατοτήτων.

Συμπέρασμα

Εν κατακλείδι φαίνεται ότι το επερχόμενο διάστημα και μέχρι την άνοιξη του 2016 μπαίνουμε σε πορεία αστάθειας στη χώρα. Κυβέρνηση θα υπάρξει, ιδεολογικά φανατισμένη σε μεγάλη σύγκρουση και διάθεση να αλλάξει τα πάντα στις υποδομές, όπου όμως θα συναντήσει μεγάλες αντιστάσεις. Θα υπάρξει επιθετική διάθεση να πληγούν οι εκπρόσωποι της παλιάς πολιτικής φρουράς, η οποία όμως θα αντιδράσει σφόδρα. Τα οικονομικά για ένα διάστημα θα επιτρέπουν σπατάλες, όμως κάποια στιγμή θα υπάρξει και χάσιμο της λογικής.
Πρόκειται για μία πολύ σκληρή περίοδο θα λέγαμε για την πολιτική ζωή της χώρας, με αφορμή τα οικονομικά, τα οποία οικονομικά όμως τελικά δεν είναι η πραγματική αιτία του προβλήματος. Είναι η ιδεολογική προσκόλληση σε κατευθύνσεις του παρελθόντος που θα δημιουργήσει το πρόβλημα και θα μας πάρει μέχρι την άνοιξη του 2016 περίπου να φτάσουμε στο να υπάρξει μία συνεργασία της ιδεολογίας με τη λογική.

Βασίλης Παπαδολιάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments