5 2 votes
Article Rating

Η αστρολογία είναι αξεπέραστη σαν εργαλείο για την επίλυση του μυστηρίου της ανθρώπινης συμπεριφοράς, επειδή δίνει στοιχεία και γνώσεις που δεν βρίσκονται από άλλες πηγές, παραδοσιακές ή άλλου είδους. Το μυστικό, βέβαια, είναι να ξέρετε τι να ψάξετε και που να το βρείτε στο Ωροσκόπιο, όταν ζητάτε απαντήσεις σε προβλήματα σχέσεων.

Τα βιβλία και τα άστρα πάνω στη συναστρία (την τέχνη της σύγκρισης χαρτών) είναι άφθονα. Η συνιστώμενη τεχνική είναι βασικά να κοιτάξετε στους προσωπικούς χάρτες των ατόμων και έπειτα να τους συγκρίνετε για να δείτε ποιο είναι το δυναμικό τους. Ανάλογα με τη φύση της σχέσης, ορισμένοι παράγοντες είτε τονίζονται είτε όχι.

Όσον αφορά τα θέματα της καρδιάς, εξετάζονται τα προσωπικά σημεία (ο άξονας ανατέλλοντος, δύοντος, το ζενίθ και οι Δεσμοί). Μετά οι θέσεις του Ηλίου, της Σελήνης, της Αφροδίτης και του Άρη στους χάρτες ερευνώνται πρώτα χωριστά και έπειτα μαζί από άποψη πλανήτη / Οίκου / όψης.

Οι εξωτερικοί πλανήτες (οι βαριοί πλανήτες όπως τους αποκαλούν μερικοί) εξετάζονται κατόπιν, μιας και μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένες πολύ βαθιές ερωτήσεις που αφορούν τη φύση της σχέσης. Η μέθοδος δουλεύει πολύ καλά, αλλά πολύ συχνά, ειδικά που καταστάσεις που είναι πραγματικά έντονες, κάτι φαίνεται ακόμα να λείπει: το μοναδικό στοιχείο που θα λύσει το μυστήριο της συγκεκριμένης σχέσης το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο που θα μας κάνει να αναστενάξουμε με ανακούφιση και να πούμε: «Ναι! Αυτό είναι».

Υπάρχει ένας παράγοντας σε κάθε χάρτη για τον οποίο δεν είναι πολλά γνωστά, αλλά μπορεί να είναι η απάντηση που ζητάμε, ειδικά εάν υπάρχει ένα στοιχείο πάθους που να έχει σχέση. Ονομάζεται η Κορυφή.

Εάν πείτε τη λέξη δυνατά, φέρνει στο νου αισθησιακά ή απαγορευμένα θέματα και μπορεί να έρθει στο μυαλό η σκέψη της κορύφωσης, ίσως επειδή οι λέξεις είναι τόσο όμοιες. Ας μείνουμε για λίγο σε αυτή την εικόνα.

Όπως στις ταινίες «9 1/2 Εβδομάδες», «Ολέθρια Σχέση», ή «Pretty Woman», για παράδειγμα, φτάνουμε με ευχάριστο τρόπο σε μια ασταμάτητη, απερίγραπτα συναρπαστική και μερικές φορές τρομακτική εμπειρία. Είναι τέλειο, αλλά άσχημο πάθος. Θέλουμε περισσότερο, αλλά φαίνεται τόσο μοιραίο τι συμβαίνει εδώ; Μπορεί αυτό να είναι πραγματικό; Είναι καλό για εμάς ή κακό; Δεν έχει σημασία, η λογική μας εγκαταλείπει καθώς συνεχίζουμε επικίνδυνα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, πέρα από το τι θα φέρει το αύριο. Οι συμβουλές των φίλων μας, ακούγονται στ’ αυτιά μας. Μας σπρώχνει μακριά η μοίρα, και όλα είναι τόσο υπέροχα μέχρι να ξυπνήσουμε και να κοιτάξουμε γύρω μας και να αναρωτηθούμε με απελπισία «ΓΙΑΤΙ;» Στο τέλος, όλοι ερχόμαστε σε αυτό το σημείο, επειδή λίγα είναι τα πράγματα σε αυτό τον πλανήτη που πραγματικά είναι τέλεια, είτε είναι κοινωνικά αποδεκτά ή κατακριτέα. Το επόμενο πρωινό, όποτε κι αν συμβεί, όλοι ζητάμε μια απάντηση. Αλλά αυτά είναι πράγματα που συνήθως δεν μπορούμε να μοιραστούμε με κανέναν, και μερικές φορές ούτε και που ενδιαφέρουν κανέναν.

Ιστορικά η Κορυφή ήταν τόσο παραπλανητική όσο και το παραπάνω σενάριο. Επεξηγηματικά, είναι ένα προσωπικό σημείο στην αστρολογική γλώσσα, που σημαίνει ότι είναι ένας άξονας, όπως ο Ωροσκόπος ή το ζενίθ. Απλά τοποθετημένο, είναι η πραγματική γραμμή Ανατολής/Δύσης που ορίζει το Ωροσκόπιο. Γι αυτό έχει δυο ονόματα, μια και είναι ένα πεδίο που διασχίζει το Ωροσκόπιο.

Το ένα μέρος ονομάζεται Κορυφή, το άλλο Αντικορυφή. Κατά τη γνώμη κάποιων Αστρολόγων, είναι η από πολύ καιρό αγνοημένη γεωμετρική διάσταση που τελικά δίνει μια επίπεδη μορφή και πληρότητα στο χάρτη, κάνοντάς τον επιτέλους μια ολοκληρωμένη σφαίρα. Εάν είστε ένας σπουδαστής της αστρολογίας και θέλετε να διαβάσετε γι’ αυτή, θα εκπλαγείτε από το πόσο λίγα θα βρείτε.

Στις αρχές του 1980, όμως δόθηκε κάποια προσοχή σε αυτό το νοητό σημείο. Ανακαλύφτηκε ταυτόχρονα από τους L.E. Johndro και Charles Jayne, ο άξονας Κορυφής/Αντικορυφής θεωρήθηκε «σαν η πιο απρόσωπη γωνία στο χάρτη: η πιο μοιραία, η λιγότερο συνειδητή ή εκούσια». Ο Johndro έστρεψε την προσοχή του αρχικά στην Αντικορυφή. Της έδωσε τον τίτλο «Ηλεκτρικός Ωροσκόπος», βασίζοντας αυτή την ονομασία σε μια θεωρία του που σήμερα δε την αποδέχεται σχεδόν κανείς, για τα μαγνητικά πεδία στον ουρανό. Ο Jayne εμφανίστηκε και είπε ότι η Κορυφή ήταν το σημείο στο οποίο έπρεπε να στραφούν, αλλά δεν ξέφυγε από την αρχική περιγραφή της επιρροής του άξονα επάνω της.

Άλλοι αστρολόγοι άρχισαν να μιλούν επίσης για την Κορυφή – Αντικορυφή, αλλά με ένα τυπικό τρόπο. Η Zipporah Dobyns προφανώς έμεινε στην άποψη του Johndro, ονομάζοντας την αντικορυφή «βοηθητικό Ωροσκόπο». Στα βιβλία της συχνά αναφέρεται σε αυτόν, αλλά δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες πέρα από το ότι αναφέρει συχνά τις διάφορες διελεύσεις και προόδους από αυτόν το μυστηριώδη άξονα.

Η Marcia Starck, γνωστή για τη ριζοσπαστική της εργασία πάνω στην ιατρική αστρολογία, του έδωσε κάποια προσοχή και, σαν τον Jayne, δίνει σημασία στην Κορυφή. Λέει ότι ενώ η Κορυφή έχει κάνει φανερά την εμφάνισή της σε περιόδους κρίσης στη ζωή των πελατών της, «είχε γίνει λίγη δουλειά πάνω σε αυτό».

Η Penny Thorton, μια Αγγλίδα αστρολόγος αναφέρει την Κορυφή στην ανάλυσή της για τον Χίτλερ και την Εύα Μπράουν και σημειώνει ότι όπου έχει ανάμιξη αυτός ο άξονας «σημαντικές εξελίξεις στη ζωή κάθε ατόμου δραστηριοποιούνται μέσω της σχέσης», αλλά δεν συνεχίζει. Η Marion March και η Joan Mc Evers κάνουν ένα περισσότερο καθοριστικό αλλά ακόμα τεταμένο βήμα όταν εξετάζουν αυτό το ευαίσθητο σημείο μέσα στη ζωή μας.

Η άποψή τους ότι η Κορυφή έχει πραγματικά σημασία στις «μοιραίες» σχέσεις και, μια και είναι ένα «σχετικά νέο εργαλείο στην αστρολογία», μας ενθαρρύνουν να το εξετάσουμε μόνοι μας. Αναφέρουν ότι οι σύνοδοι Κορυφής – πλανητών είναι συχνά η απάντηση σε ερωτήσεις σαν το «Γιατί ένας άντρας και μια γυναίκα είναι μαζί αφού δεν έχουν τίποτα κοινό;»

Ο Martin Seymour-Smith μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες όταν αναφέρεται στην Κορυφή. Ενώ και αυτός δικαιολογεί όλες τις παρατηρήσεις του λέγοντας ότι «υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία για να υποστηρίξουν το νόημα της Κορυφής, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει γίνει ακόμα αρκετή δουλειά», τολμάει να πάει βαθύτερα σε αυτά που σκέφτεται. Σαν την Starck, ανακάλυψε ότι οι σύνοδοι από διελεύσεις με την Κορυφή από άλλους πλανήτες σχετίζονται με έναν πολύ εντυπωσιακό αριθμό στιγμών σημαντικής αλλαγής στη ζωή. Μέχρι ποιου σημείου αυτές είναι «μοιραίες» περισσότερο από άλλες αλλαγές, αυτός δεν μπορεί να πει, μιας και πιστεύει ότι «ο χαρακτήρας, με την έννοια του τι είναι ο καθένας, κάνει τις περιστάσεις».

Λέει επίσης ότι «η φύση του ζωδίου της Κορυφής – Αντικορυφής είναι πιθανόν να έχει σημασία: κάνει για το είδος ανθρώπων που θα ενδιαφέρουν και γι’ αυτό θα επηρεάσουν το άτομο». Εδώ ο Seymour-Smith πλησιάζει περισσότερο σε αυτό που έχουν επισημάνει κάποιες εργασίες ειδικά όταν παρατηρεί «υπάρχει ένα στοιχείο πραγματικής ανάγκης στις ενδείξεις Κορυφής – Αντικορυφής» και αυτό είναι ένα σημείο στο χάρτη όπου «ένα άτομο μπορεί συχνά να βρει μια αντανάκλαση πραγματικής διάθεσης».

Η δουλειά πάνω στην Κορυφή είναι πολύ προκλητική, αλλά επίσης τρομερά ενδιαφέρουσα. Για τα τελευταία χρόνια πολλοί αστρολόγοι ασχολήθηκαν με χιλιάδες χάρτες και παρατήρησαν πως αυτό το σημείο λειτουργεί στη ζωή των ανθρώπων σε ένα ριζικό επίπεδο και το χρησιμοποίησαν αρκετά συχνά για να βοηθήσουν αυτούς που ζητούσαν τις συμβουλές τους. Η Kristina Strom είναι πεπεισμένη ότι ο άξονας Κορυφής είναι ίσης σημασίας με αυτής του Ωροσκόπου και του Ζενίθ. Συνειδητοποιώντας γιατί δεν έχουν γραφτεί τόσο πολλά γι’ αυτόν, αν και αρκετά σημαντικοί αστρολόγοι συνεχίζουν να τονίζουν τη σημασία του: η Κορυφή αντανακλά τα ανομολόγητα σημεία στη ζωή μας, και καλά και κακά. Μια και είναι τέτοιου είδους, αναφέρεται στις εμπειρίες και τις προσδοκίες μας που δεν λέμε σε κανένα.

Δεν δηλώνει ώριμες επιλογές ή ριζοσπαστικές αποφάσεις, αλλά περισσότερο βασικές ακατέργαστες ανάγκες, επιθυμίες και πρωτόγονα ένστικτα. Το να προσπαθήσετε να μιλήσετε γι’ αυτά τα πράγματα είναι σα να προσπαθείτε να περιγράψετε γιατί ένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι αγγίζει τα βάθη της ψυχής σας, ή γιατί η καρδιά μας σφίγγεται όταν δούμε μια ψωριασμένη γάτα στην πόρτα μας κι έπειτα πρέπει να εξηγήσουμε στους άλλους γιατί έπρεπε να την πάρουμε μέσα και να τη φροντίσουμε όταν έχουμε ήδη ένα σπίτι γεμάτο παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις σχετικές εδώ, που ούτε θα τις συζητούσαμε με τους άλλους και μπορεί ούτε και με τον εαυτό μας, όπως τον πραγματικό λόγο που σε μερικούς από εμάς αρέσουν τόσο πολύ τα βιβλία του Stephen King ή της Anne Rice, οι ταινίες πορνό κ.λπ.

Είναι αρκετό να πούμε ότι η Κορυφή φαίνεται να είναι ο δείκτης αυτών των θεμάτων στο Ωροσκόπιο, των υποσυνείδητων τάσεων που μας παρακινούν και μας σπρώχνουν σε σχέσεις που φαίνονται «μοιραίες» και «εκτός ελέγχου», για το καλύτερο ή το χειρότερο. Αυτός ο τομέας εμπειρίας αυξάνεται τρομερά όταν δραστηριοποιείται από την πλανητική δύναμη κάποιου άλλου με σύνοδο, τετράγωνο ή αντίθεση από μια διέλευση ή πρόοδο. Τέτοιες επιρροές είναι πέρα από τα θέματα αυτού του άρθρου, μια και είναι σημαντικό να αρχίσουμε από τα βασικά.

Εάν εξετάσουμε τον Οίκο και το ζώδιο όπου βρίσκεται η Κορυφή στο χάρτη μας και σε αυτόν των ατόμων με τα οποία είμαστε συνδεδεμένοι, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να δούμε γιατί είμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εμπλεκόμενοι σε αυτές τις καταστάσεις. Όπως πάντα, εξαρτάται από εμάς το πως θα χρησιμοποιήσουμε την πληροφορία που ανακαλύπτουμε.

Ανάλογα με το που έχουμε γεννηθεί η Κορυφή είναι τοποθετημένη στον 5ο, 6ο, 7ο, ή 8ο Οίκο του Ωροσκοπίου μας.
Η θέση του Οίκου περιγράφει την ποιότητα της εμπειρίας, τη φύση της σχέσης που θα μας κάνει να αισθανθούμε γεμάτοι.

 

Πέμπτος Οίκος

Όταν η Κορυφή βρίσκεται στον πέμπτο Οίκο, έχουμε πάντοτε μια παιδικότητα, σε όλες τις εκδηλώσεις, στις σχέσεις σε ένα εσωτερικό επίπεδο. Αυτό υπονοεί ευπιστία ή ίσως αφέλεια, που ξεκίνησε από την παιδική ηλικία και κράτησε μακριά την ωριμότητα. Οι εκρήξεις και η οργισμένη συμπεριφορά, όταν αυτά παραβιάζονται, επίσης συνοδεύουν αυτή τη θέση. Έχουμε μια ανάγκη για διασκέδαση, δημιουργικότητα και περιπέτεια σε μια σχέση, χωρίς να έχει σημασία πόσα χρόνια διαρκεί. Συχνά έχουμε βαθιά ριζωμένους φόβους, τυπικά παιδικούς, εγκατάλειψης, καθώς και την ανάγκη παγκόσμιας αποδοχής, χωρίς να έχει σημασία πως αντιδρούμε, τι θέλουμε να σέβεται ο σύντροφός μας, περισσότερο από το να επιτιμά, ειδικά σε ενήλικες.

 

Έκτος Οίκος

Εγκατεστημένη στον έκτο Οίκο, η Κορυφή δηλώνει μια στάση καθήκοντος, υποχρέωσης και θυσίας όταν έρχεται σε θέματα καρδιάς. Εδώ συχνά βρίσκουμε σχέσεις υποσυνείδητα βασισμένες πάνω σε ένα ιατρικό ή θρησκευτικό μοντέλο υπηρεσίας και μερικές φορές αγιότητας. Η άσχημη πλευρά, βέβαια, είναι η τάση να γίνετε υποχόνδριοι ή μάρτυρες για να έχετε τον έρωτα που τόσο απελπισμένα θέλετε. Υπάρχει μια ανάγκη να αποδεχτούν οι άλλοι την ειλικρίνεια των επιδιώξεων και της προσοχής σας στους καθημερινούς στόχους, που επιδιώκουμε με συνειδητό και προσεκτικό τρόπο και επίσης να ξέρουν ότι οι πράξεις σας, χωρίς να έχει σημασία πόσο φαίνονται αυτόματες, είναι βασισμένες στην αφοσιωμένη αγάπη.

 

Έβδομος Οίκος

Η Κορυφή στον έβδομο Οίκο είναι η κλασική θέση γι’ αυτούς που βρίσκονται πάντοτε σε μια θέση συνεργασίας του ενός ή του άλλου είδους (εάν δεν βρίσκεται μόνο στο μυαλό τους), αναζητώντας απελπισμένα μια, ή έχοντας αποφασίσει ότι δεν αξίζει τον κόπο, μια και οι προσδοκίες δεν πρόκειται ποτέ να εκπληρωθούν. Αυτή η θέση δηλώνει μια αίσθηση ότι δεν είμαστε πλήρεις, εκτός κι αν έχουμε σχέση με κάποιο άλλο άτομο. Σε κάποιο επίπεδο, έχουμε παράλογους φόβους ότι θα μείνουμε μόνοι. Η άσχημη πλευρά είναι ότι μπορούμε να είμαστε πολύ απόλυτοι πάνω σε αποδεκτούς τρόπους συμπεριφοράς στις σχέσεις μας με τους άλλους και έτσι να απομονώσουμε τα άτομα που επιθυμούμε πραγματικά. Το μοντέλο των γονιών μας συχνά δεν ήταν τόσο ασφαλές στο υποσυνείδητο μας, να και μπορεί να φαίνεται καλό σε εξωτερικό επίπεδο.

 

Όγδοος Οίκος

Η Κορυφή του όγδοου Οίκου σημαίνει την εσωτερική μας επιθυμία για αδιαπέραστη ένωση και απόλυτη δέσμευση με ένα άλλο πρόσωπο. Αυτή η ανάγκη είναι τόσο έντονη που μπορεί να φανταζόμαστε όλων των ειδών τις ακατονόμαστες πράξεις εάν το τελικό όνειρο, αφού γίνει πραγματικότητα, κάποια στιγμή απειληθεί. Η σκοτεινή πλευρά αυτής της θέσης είναι ότι, όταν η πραγματικότητα του συντρόφου μας δεν ταιριάζει σε αυτό το πρότυπο (και σπάνια ταιριάζει απόλυτα), η προσαρμογή είναι δύσκολη εάν υπάρχουν αντιθέσεις οποιουδήποτε είδους. Όσοι έχουμε αυτού του είδους της Κορυφή, πληγωθούμε άσχημα, υπάρχει μια τάση να κουραστούμε και να φυλαγόμαστε σε μελλοντικές σχέσεις, γι αυτό αποφεύγουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε σχέσεις οι οποίες μπορεί και να εκπληρώνουν απόλυτα τις έντονες ανάγκες μας.

 

Η ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

Η πλανητική θέση της Κορυφής αντανακλά τις ανάγκες και τις επιθυμίες,
που κρυφά θέλουμε να εκπληρωθούν σε σχέση με ένα άλλο άτομο.

Κριός
Η Κορυφή εδώ σημαίνει μια βαθιά επιθυμία για ωμό, αχαλίνωτο πάθος. Το εσωτερικό δράμα που αντιμετωπίζουν τα άτομα περιέχει μια παθιασμένη επιθυμία για πραγματική περιπέτεια, την εξερεύνηση νέων περιοχών με έναν κολασμένο τρόπο και την επιθυμία να πάρουν αυτό που θέλουν, χωρίς να έχουν σημασία οι συνέπειες στη ζωή των άλλων. Υπάρχει μια ακραία απέχθεια για τη ρουτίνα οποιουδήποτε είδους όσον αφορά τις στενές σχέσεις. Εδώ έχουμε ένα πραγματικά πρωτοπόρο όσον αφορά τη σεξουαλικότητα – πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο. Εάν τολμήσετε να ακολουθήσετε αυτό το άτομο, είναι σημαντικό να έχετε απεριόριστη ενεργητικότητα και να είστε λίγο ισχυρογνώμονες και εσείς. Εάν ταιριάζετε σε αυτό το πρότυπο, ο κύριος ή η κυρία με την Κορυφή στον Κριό δεν θα αναζητήσουν αλλού το «περίεργο».

 

Ταύρος
Ένας αισθησιακός έρωτας με φυσικές πηγές και πάθος για πολύτιμα αποκτήματα χαρακτηρίζει την Κορυφή στον Ταύρο. Μια μαγευτική βόλτα στο δάσος γίνεται φανταστική αναζήτηση και απαιτεί τη νομιμότητα, χωρίς να έχει σημασία πόσο μικρή ή μεγάλη είναι. Οι εσωτερικές αισθήσεις πυροδοτούνται από τη σχέση και τη μετουσίωση των υλικών πραγμάτων μ’ έναν καλλιτεχνικό, εξυψωμένο, εξευγενισμένο τρόπο. Εάν θέλετε να αιχμαλωτίσετε ένα τέτοιο άτομο, πρέπει πάντα να το προσεγγίσετε – έχουν μια εσωτερική αίσθηση της αξίας τους και σπάνια είναι «έτοιμοι να τους αρπάξετε». Μοιραστείτε μαζί τους την έκσταση της δημιουργίας κάτι πολύτιμου από το τίποτα και δεν θα το μετανιώσετε ποτέ.

 

Δίδυμοι
Στους Δίδυμους συναντάμε μια Κορυφή της οποίας οι μοναδικές ανάγκες σχετίζονται με την επικοινωνία. Εδώ η μοναδικότητα εξισώνεται με την επικοινωνία σε καθημερινή βάση, είτε η συζήτηση ανακατεύει καθημερινές υποθέσεις ή βαθιά θέματα ψυχολογικής ή πνευματικής φύσης. Υπάρχει μια επιθυμία να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους – οποιοδήποτε θέμα, χωρίς να έχει σημασία πόσο είναι ταμπού, είναι εντάξει πόσο συζητείται και όλες οι διακλαδώσεις γίνονται κατανοητές και από τα δύο μέρη. Εάν σας γοητεύσει αυτό το άτομο, συνειδητοποιήστε πόσο ουσιώδης είναι η υποστήριξη με λόγια γι αυτόν ή αυτή. Οι υπαινιγμοί δεν έχουν θέση εδώ και οι λεπτές χειρονομίες περνούν απαρατήρητες. Αυτό που ακούτε είναι αυτό που έχετε – δώστε μεγάλη προσοχή.

 

Καρκίνος
Στον Καρκίνο έχουμε μια Κορυφή που αντιπροσωπεύει ένα όνειρο εμπνευσμένο από ένα περιβάλλον όμοιο σχεδόν με αυτό της μήτρας, που κλείνει έξω όλους τους ενοχλητικούς θορύβους ή παρεμβολές από τον έξω κόσμο. Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης έρχεται στο μυαλό χάρη στον προστατευμένο και ήσυχο κόσμο που δημιούργησε με τον αγαπημένο του, άγριο τρόπο ζωής. Υπάρχουν πολύ βαθιές επιθυμίες όσον αφορά την ιδανική δομή της οικογένειας και της ζωής στο σπίτι. Εάν κάποιο κοντινό σας άτομο έχει αυτή τη θέση, δεν θα σας λείψει ποτέ η βαθιά σχέση, όσο δεν παρενοχλείται από πραγματικές ή φανταστικές δυνάμεις – εάν είναι έτσι, θα είστε ο βασικός μάρτυρας όταν οι δαγκάνες του κάβουρα επιτεθούν για να αμυνθούν.

 

Λέων
Η Κορυφή στο Λέοντα αντανακλά επιθυμίες και εικόνες ενός ιερού κάστρου που κατοικείται από δυο που κυβερνούν. Υπάρχει μια βασιλική ανάγκη που πρέπει να αναγνωριστεί για την ανωτερότητα ενός ατόμου σε όλα τα επίπεδα. Σαν τέτοια, αυτή η θέση αντανακλά τις φαντασίες ενός παιδιού που δουλεύει τρομερά σκληρά για να το επαινέσουν και να το αγαπήσουν. Η επιθυμία να αγαπηθεί και σχεδόν να λατρευτεί είναι ουσιαστική και η αλήθεια είναι ότι τέτοια επιδοκιμασία του αξίζει! Μόλις ενωθείτε με ένα τέτοιο άτομο, ανταμείβεστε με τη σφραγίδα του κύρους και της πιστής αφοσίωσης που είναι δύσκολο να βρείτε σε κάποιον άλλο.

 

Παρθένος
Η αγνότητα στην Παρθένο, όσον αφορά την στενή σχέση, είναι αδιάψευστη. Το ασυνείδητο υποβάλλει εικόνες του αρχιερέα και της αρχιέρειας, μια ένωση που θα οδηγήσει σε απόλυτη σωτηρία ή πνευματική έμπνευση, βασισμένη σε ένα κοινό ιδανικό ή αφοσίωση και υπηρεσία. Υπάρχει η φαντασίωση της ένωσης με κάποιο άτομο που έχει μοναδικές ψυχικές ή/και θεραπευτικές ικανότητες και η προσοχή είναι στραμμένη στην πρακτική εργασία που θα κάνει τα πάντα σωστά. Εάν ο έρωτας σας έχει την Κορυφή εδώ, θα πρέπει να είστε βέβαιοι για τα εσωτερικά σας ταλέντα και να έχετε ένα καλό σχέδιο για το πως να τα χρησιμοποιήσετε για να υπηρετήσετε το σύντροφό σας και την ανθρωπότητα συγχρόνως.

 

Ζυγός
Στο Ζυγό βρίσκουμε την Κορυφή που επιθυμεί την ένωση των ψυχών, που είναι βασισμένη πάνω σε ένα μοντέλο αγνής ειρηνικότητας και δικαιοσύνης. Εικόνες έρχονται στο μυαλό της μυθικής ζωής της Αφροδίτης, του πλανήτη του έρωτα, όπου ποτέ δεν υπάρχει δυσαρμονική δόνηση ανάμεσα στους εραστές, αλλά περισσότερο συνεχής αρμονία, ακόμα και σε χαμηλούς τόνους. Το σωματικό πάθος είναι βέβαια μια αναγκαία όψη δυο ανθρώπων για πάντα ενωμένων, αλλά η πλατωνική σύνθεση του δίνει μικρότερη σημασία. Εάν κάποιος που σας τραβάει σαν μαγνήτης έχει αυτή τη θέση, να είστε γενναίοι και επιθετικοί στην προσέγγισή σας, αλλά πάντοτε να έχετε μια πιο ήρεμη στάση όταν υπάρχει θέμα σύγκρουσης.

 

Σκορπιός
Σε αυτή τη θέση η Κορυφή σημαίνει επιθυμία ή συνεχή ανάγκη για συναισθήματα ακατανίκητα και αναντικατάστατα σε όλα τα επίπεδα των στενών σχέσεων, είτε είναι πνευματικά, συναισθηματικά ή φυσικά. Από τις φωτιές της κόλασης ως τα ύψη του ουρανού, όσο μεγαλύτερη και βαθύτερη σχέση μπορεί να δοκιμάσει αυτό το άτομο με κάποιο άλλο, τόσο πιο πλήρης είναι. Εάν έχετε σχέση με κάποιο άτομο που έχει αυτή τη θέση, όσα βλέπετε ποτέ δεν είναι αυτά που παίρνετε – υπάρχουν πάντα περισσότερα. Προετοιμάστε τον εαυτό σας για σημαντικές ραδιουργίες. ατελείωτη γοητεία και μια ένταση που θα σας προκαλέσει στο μέγιστο βαθμό.

 

Τοξότης
Η Κορυφή στον Τοξότη αποκαλύπτει ένα άτομο που ονειρεύεται τις μεγαλύτερες περιπέτειες όσον αφορά τη συντροφικότητα. Η ψυχική επιθυμία να οδηγηθεί στα άκρα της Γης ή στο να εκτεθεί σε οποιοδήποτε τρόπο θρησκευτικής και/ή φιλοσοφικής θεωρίας γνωστής στον άνθρωπο – και έπειτα τις μπορεί πραγματικά να γνωρίζει ο καθένας μας; Η επιθυμία είναι ισχυρή και βαθιά όσον αφορά μοναδικές εμπειρίες οποιουδήποτε είδους. Η συνάντηση και η επιθυμία ένωσης με αυτά τα άτομα απαιτεί να έχουν πάντα ένα πρόγραμμα που θα τους δώσει τους χάρτες να εξερευνήσουν τους δρόμους όπου δεν έχουν ακόμα ταξιδέψει, για να μην αναφέρουμε τους διαφορετικούς κόσμους που έχουν ονειρευτεί αλλά δεν έχουν δοκιμάσει.

 

Αιγόκερως
Μια Κορυφή στον Αιγόκερω σημαίνει τη μεγάλη ανάγκη για ένα σύντροφο που θα καταλαβαίνει και θα σέβεται τις δοκιμασίες και τα βάσανα που κράτησαν πολύ, καθώς και τις παρεξηγήσεις από τους άλλους που συνάντησαν στη ζωή τους. Η μοναδική ένωση θα έχει στοιχεία κοινωνικής υπόστασης και δύναμης, αλλά θα τη χειριστούν με έναν τρόπο που πάντα τους ήταν απαγορευμένος. Εάν τύχει να ερωτευτείτε κάποιο άτομο που έχει αυτή τη θέση, δεχτείτε αυτές τις ανάγκες και το σεξ θα είναι πέρα απ’ οτιδήποτε ποτέ φανταστήκατε. Είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση της μεγάλης τους ευαισθησίας, ειδικά στις κοινωνικές καταστάσεις. Πάντοτε να στέκεστε πίσω τους με το ρόλο του καλού, αξιαγάπητου γονιού που ποτέ δεν είχαν.

 

Υδροχόος
Η Κορυφή στον Υδροχόο επιθυμεί την ολοκλήρωση μέσω του υψηλότερου ιδανικού της φιλίας. Κρυμμένες στα βάθη αυτής της ψυχής είναι επιθυμίες για μια ένωση που θα συγκρούεται με τον κόσμο, με μια σχεδόν ουτοπική αίσθηση. Τα όνειρα για την ιδανική σχέση είναι εντελώς ξένα εάν συγκριθούν με τις συνηθισμένες εικόνες. Υπάρχει μια επιθυμία για κάθε στενή σχέση να αντανακλά την πεποίθηση για το πως πρέπει να είναι όλες οι σχέσεις προκειμένου να γίνει καλύτερος ο κόσμος. Εάν αισθάνεστε κάτι γι’ αυτό το άτομο, δεν υπάρχει θέση για σκηνές ζήλιας και ενδιαφέροντος. Καλύτερα συναντήστε τα στα όνειρά τους και θα έχετε μια πραγματική συντροφιά στη ζωή.

Ιχθύς
Στους Ιχθείς η εσωτερική επιθυμία έχει να κάνει με την κατάσταση της ανθρωπότητας όπως αντιπροσωπεύεται στις προσωπικές σχέσεις. Με την Κορυφή εδώ, οι ανομολόγητες προοπτικές στενής σχέσης ανακατεύονται, με έναν σχεδόν μυστικό τρόπο, με την ανάγκη να ελαφρύνει τους πόνους, συνοδευόμενες με μια απερίγραπτη ικανότητα συμπόνιας. Αυτή είναι μια θέση μάρτυρα και θυσίας, σχεδόν χριστιανική στην ικανότητα να συμπάσχει με τους άλλους. Η σεξουαλικότητα είναι συχνά έντονη, αλλά μόνο επειδή είναι ένα φυσικό μέρος της ανθρώπινης συμπεριφοράς και μερικές φορές ο μόνος τρόπος να ελαφρύνει ο πόνος των άλλων, όμως για σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν το άτομο με το οποίο έχετε σχέση έχει αυτή τη θέση, αν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο πόσα πολλά μπορούν να θεωρηθούν αντίθετα σε αυτά που πραγματικά θέλουν – πάνω απ’ όλα, είναι άνθρωποι κι αυτοί.

 

Υπολογίστε την Κορυφή (επιλέγοντας Vertex) στο γενέθλιο χάρτη σας

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments