0 0 votes
Article Rating

Ο Φεβρουάριος μας υπόσχεται ότι με ομαδικό πνεύμα, θετική σκέψη, έξυπνες επιλογές αλλά χωρίς εγωισμούς, ανταγωνισμούς, εκδικητικές συμπεριφορές μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτά τα οποία επιθυμούμε. Μας προτρέπει επίσης να αποφύγουμε λόγια που μπορεί να προσβάλουν τους άλλους αλλά και τον εκνευρισμό διότι θα μπορεί να χάσουμε το δίκιο μας ή κάτι σημαντικό για μας. Ας βγούμε για λίγο από το ¨εγώ¨ μας και ας προσπαθήσουμε να νιώσουμε τους ανθρώπους γύρω μας και να κάνουμε γι αυτούς, αυτό που θα θέλαμε να κάνουν οι άλλοι για μας όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα.

Στις 8 Φεβρουαρίου και ώρα 3:38:51 μμ. θα γίνει η Νέα Σελήνη, στην 19ο:15’ μοίρα των Υδροχόου, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 8η Φεβρουαρίου, Αυγούστου, Μαΐου, Νοεμβρίου. Αυτή η Νέα Σελήνη ωθεί τον άνθρωπο να επιδείξει ενδιαφέρον για νέες μεθόδους και ανακαλύψεις. Να γίνει πιο κοινωνικός, πιο φιλικός και να αγωνιστεί με την ψυχή του για το κοινό καλό. Το εξάγωνο με τον κυβερνήτη της τον Ουρανό δείχνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει πολλά για τον σκοπό που έχει ταχθεί ο καθένας. Όμως θα πρέπει αυτό να γίνει χωρίς εγωισμούς, βιασύνη και εντάσεις γιατί διαφορετικά, μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα (λόγω του τετραγώνου με τον Άρη στον Σκορπιό). Άνθρωποι οι οποίοι έχουν υψηλούς στόχους, έχουν δουλέψει σκληρά, έχουν κουραστεί γι αυτούς, θα επιτύχουν στο έργο τους. Η επιτυχία έρχεται τώρα με την αξία του ατόμου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποκαλυφθεί ότι δεν άξιζε την άνοδο αυτή, και θα γκρεμιστεί από το βάθρο στο οποίο δεν άξιζε να ανεβεί (Αφροδίτη Ερμής Πλούτωνας τρίγωνο με Δία και τετράγωνο με τον Ουρανό).

Στις 22 Φεβρουαρίου και ώρα 8:19:48 μμ. γίνεται η Πανσέληνος, στην 3ο:33’ μοίρα της Παρθένου, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (Παρθένους, Ιχθείς, Διδύμους, Τοξότες) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 22η Φεβρουαρίου, Αυγούστου, Μαΐου, Νοεμβρίου. Η Πανσέληνος στην Παρθένο μας προκαλεί για να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία, να προσγειωθούμε σ’ αυτή την πραγματικότητα και να μην ονειρευόμαστε πράγματα ανέφικτα. Να δουλέψουμε ήρεμα, έξυπνα, με σοβαρότητα και οργάνωση για να φέρουμε τις αλλαγές που επιθυμεί ο καθένας μας. Είναι η στιγμή όπου τα συναισθήματα συμπόνιας και συμπάθειας, θα πρέπει να εφαρμοστούν πρακτικά με ανιδιοτελή προσφορά εκεί όπου χρειάζεται. Αυτό που αισθανόμαστε πρέπει να το προσφέρουμε είτε αυτό είναι υλική είτε είναι ηθική υποστήριξη και χωρίς να περιμένουμε ανταλλάγματα.

Φροντίζουμε την υγεία μας αλλά και προσοχή γιατί τα λάθη φέρνουν αποτυχίες και απογοητεύσεις (Σελήνη στον 12ο αντίθεση με Ήλιο Ποσειδώνα). Ο ωροσκόπος αλλά και όλοι οι γωνιακοί οίκοι του χάρτη βρίσκονται στις πιο σημαντικές κρίσιμες μοίρες και αυτό σημαίνει ότι τα γεγονότα και οι κρίσιμες καταστάσεις της ζωής μας, μας αναγκάζουν να σταματήσουμε και να αναρωτηθούμε για ποιες αξίες θα πρέπει να αγωνιστούμε στο μέλλον. Να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες δυνατότητες μας και αν κάτι δεν πάει όπως θα θέλαμε, θα βρούμε την δύναμη να το αλλάξουμε.

Ο Ερμής θα μπει στον Υδροχόο στις 13 Φεβρουαρίου. Φέρνει προοδευτικές ιδέες και ενδιαφέρον για μεταρρυθμίσεις. Βοηθά τον άνθρωπο να έχει γρήγορη αντίληψη, αυτών που συμβαίνουν γύρω του. Να είναι εφευρετικός και να έχει καλή κρίση μιας κατάστασης.

Η Αφροδίτη μπαίνει στον Υδροχόο στις 16 Φεβρουαρίου. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο, ωθεί τον άνθρωπο να είναι κοινωνικός και οι φιλικές σχέσεις είναι πολύ σημαντικές γι αυτόν. Διαλέγει να ντυθεί με πολύ μοντέρνα ρούχα και χρώματα και εκτιμά την μοντέρνα τέχνη. Αγαπά την ανεξαρτησία, έχει ιδιόρρυθμες και προοδευτικές απόψεις αναφορικά με τις σχέσεις.

Ο Ήλιος μπαίνει στους Ιχθείς στις 18 Φεβρουαρίου, ο άνθρωπος γίνεται επιφυλακτικός, λίγο μελαγχολικός και είναι δεκτικός σε ότι συμβαίνει γύρω του. Υποφέρει με τον πόνο των άλλων και θέλει να προσφέρει για να απαλύνει τον πόνο τους. Όμως επηρεάζεται εύκολα από τους άλλους, έτσι γίνεται επιρρεπής στην εξαπάτηση ή να μπλέξει σε κάποιο σκάνδαλο.

Τι θα φέρει ο Φεβρουάριος στα ζώδια

Κριός

Έμφαση δίδεται αυτό το διάστημα στο τομέα της φιλίας, για σας τους Κριούς. Ίσως υπάρξει μια διαφωνία μεταξύ φίλων και χαλάσει αυτή η σχέση. Μην αφήσετε να μπουν ανάμεσα σας παράπονα, εγωισμοί και ανταγωνισμοί. Ενώ εργάζεστε αρμονικά με τους συναδέλφους σας, έχετε πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες όμως είστε πολύ αγχωμένοι και αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην καριέρα σας. Μετά τις 22 Φεβρουαρίου θα έχετε μια ευκαιρία να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους φίλους σας, να γίνετε πιο κοινωνικοί και περιζήτητοι στις κοινωνικές και φιλικές συντροφιές. Όμως θα πρέπει να φροντίζετε για την υγεία σας και να είστε προσεκτικοί στη εργασία σας διότι μπορεί να γίνουν λάθη. Παραμείνετε προσγειωμένοι, ειλικρινείς και έντιμοι στις συναλλαγές σας, διότι εύκολα μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα.

Ταύρος

Την περίοδο αυτή γίνεστε πιο δραστήριοι, εξωστρεφείς και κοινωνικοί, βάζετε στόχους και τους πετυχαίνετε. Η προσοχή σας είναι στραμμένη στην επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να προβληθείτε και να αποκτήσετε φήμη. Όμως οι σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους καλές ή κακές θα έχουν επιπτώσεις στην καριέρα αλλά και στην καλή σας φήμη. Φροντίστε λοιπόν να αποφύγετε εγωισμούς και ανώφελους ανταγωνισμούς. Αποφύγετε τα μακρινά ταξίδια αυτές τις ημέρες. Μετά τις 22 Φεβρουαρίου αποφύγετε να βγάλετε εύκολα συμπεράσματα για το άτομο με το οποίο συνδέεστε ερωτικά. Ίσως είστε μπερδεμένοι και νοιώθετε απογοητευμένοι αλλά αφού περάσει αυτό το διάστημα και όταν θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και θα φάνουν τα γεγονότα στη σωστή τους διάσταση τότε να πάρετε τις αποφάσεις σας. Όσοι από σας είστε γονείς προστατέψτε τα παιδιά σας από τις ιώσεις της περιόδου.

Δίδυμοι

Η ανάγκη σας να ξεφύγετε από το καθημερινό, το συνηθισμένο πρόγραμμα σας είναι επιτακτική. Θέλετε να εξερευνήσετε και να γνωρίσετε καινούργιους τόπους και διαφορετικούς πολιτισμούς, άλλες κουλτούρες, ήθη και έθιμα. Να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι ακόμα και με την φαντασία σας. Σας καταλαμβάνει επίσης ένα βαθύ ενδιαφέρον για τα προβλήματα των άλλων και θυμώνετε που δεν μπορείτε να βοηθήσετε όσο εσείς θα θέλατε. Επαναστατείτε για τις αιτίες που δυσκολεύουν τη ζωή των ανθρώπων. Μετά τις 22 Φεβρουαρίου το ενδιαφέρον σας θα στραφεί στο σπίτι, τις ανάγκες του και στους ανθρώπους του οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Μπορεί όμως μια ίωση να σας αναγκάσει να παραμείνετε στο σπίτι ή να χρειαστεί να φροντίσετε ένα άρρωστο άτομο της οικογένειας σας. Όταν απουσιάζετε από το σπίτι σας, φροντίστε να σιγουρεύεστε ότι το έχετε ασφαλίσει πολύ προσεκτικά.

Καρκίνος

Είναι μια περίοδος έντονης αμφισβήτησης και αναθεώρησης πεπραγμένων. Θα σας δοθεί η δυνατότητα να βγάλετε τα απωθημένα σας από το παρελθόν και να κάνετε μια αναθεώρηση της συμπεριφοράς σας προς τους άλλους. Είναι πάρα πολύ καλό αυτό όμως δεν θα πρέπει να αφήσετε τον εγωισμό, τον θυμό, την ζήλια ή την εκδικητικότητα να επηρεάσουν την κρίση σας και την συμπεριφορά σας προς τους άλλους όσο κι αν έχετε όλο το δίκιο με το μέρος σας. Μετά τις 22 Φεβρουαρίου φροντίστε να παραμείνετε ειλικρινείς και σαφείς σε ότι λέτε για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις με τα κοντινά σας πρόσωπα. Επίσης μην εμπιστεύεστε εύκολα ανθρώπους που δεν γνωρίζετε καλά. Αποφύγετε όσο είναι δυνατόν τις μετακινήσεις και ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι κακός. Κάποια προβλήματα με την υγεία του, αντιμετωπίζει ένα κοντινό σας πρόσωπο.

Λέων

Θα έχετε την ευκαιρία τώρα (αν αυτό είναι στα σχέδια σας), να ξεκινήσετε μια νέα επαγγελματική συνεργασία ή συνεταιρισμό. Θα πρέπει όμως όλα να είναι συμφωνημένα από την αρχή για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και υπονόμευση της προσπάθειας σας στο μέλλον. Η βιασύνη και οι εγωισμοί δεν είναι καλοί σύμβουλοι για όλων των ειδών τις σχέσεις. Αλλαγές, αναθεωρήσεις και απρόβλεπτα γεγονότα στον τομέα των σχέσεων σας με τους άλλους, είτε αυτοί είναι, ο/η σύντροφος σας, ο συνεργάτης-συνεταίρος σας ή οικογένεια σας. Αποφύγετε όσο αυτό είναι εφικτό τους διαπληκτισμούς και τις εντάσεις. Μετά τις 22 Φεβρουαρίου είναι επιβεβλημένο να φέρετε μια ισορροπία στα έσοδα και στα έξοδα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπεράσετε τα όρια των δυνατοτήτων σας. Αυτά είναι λάθη που πληρώνονται. Καλύτερα αποφύγετε οποιαδήποτε επένδυση αυτό τον καιρό διότι μπορεί να πέσετε θύμα εκμετάλλευσης ή να χάσετε ένα σημαντικό ποσό.

Παρθένος

Αυτή την περίοδο ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε μια νέα εργασία. Βρίσκεστε συνεχώς σε αναζήτηση, ψάχνετε για μια πρωτότυπη ιδέα, η οποία θα σας εξασφαλίσει ένα ανεξάρτητο επάγγελμα. Αναζητάτε ευκαιρίες για να απαλλαγείτε από υποχρεώσεις και καθήκοντα τα οποία σας εξαντλούν και επιπλέον δεν σας αφήνουν καθόλου προσωπικό χρόνο. Όμως με την καυστική κριτική, το άγχος και την βιασύνη μπορεί να κάνετε λάθη, και να μην έχετε τα αποτελέσματα που περιμένετε. Βάλτε πρόγραμμα σ’ αυτά που έχετε να κάνετε για να αποφύγετε τον εκνευρισμό και τον διασκορπισμό της ενέργειας σας. Μετά τις 22 Φεβρουαρίου, γίνεστε πιο ευαίσθητοι, πιο ευσυγκίνητοι, πιο επιρρεπείς σε παραπλανήσεις. Προσέξτε τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή ιδιαίτερα αν δεν τους γνωρίζετε πολύ καλά για να αποφύγετε εξαπατήσεις και απογοητεύσεις. Παραμείνετε προσγειωμένοι και ασχοληθείτε με πρακτικά θέματα της καθημερινότητας σας.

Ζυγός

Τον μήνα αυτό εστιάζεστε ιδιαίτερα στα ερωτικά σας ζητήματα. Θα βγουν στην επιφάνεια πιο ξεκάθαρα αυτά που ενοχλούν, εσάς και τον/ην ερωτικό σας σύντροφο. Επιθυμείτε να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση και να κάνετε μια νέα αρχή. Θα αφήσετε πίσω τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισε η σχέση σας ή θα αφήσετε πίσω την σχέση αυτή και θα πάτε για άλλα. Είστε διατεθειμένοι και έτοιμοι να νοιώσετε ωραία ακόμα κι αν χρειαστεί να στενοχωρήσετε κάποιους. Με την οικογένεια ή το σπίτι σας ως ακίνητο, αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες. Αν μετά τις 22 Φεβρουαρίου δεν αρπάξετε κάποιο κρύωμα ή ίωση η οποία θα σας αναγκάσει να παραμείνετε στο σπίτι για μερικές ημέρες, θα δοκιμάσετε μια απογοήτευση στη δουλειά σας. Παραμείνετε ψύχραιμοι και προσγειωμένοι, κάντε το καθήκον σας όπως πάντα και μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα.

Σκορπιός

Το ενδιαφέρον σας είναι εστιασμένο στο σπίτι ως ακίνητο και στους ανθρώπους του οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Επαναστατείτε και νιώθετε έντονη την ανάγκη να γίνουν αλλαγές, είτε στην διακόσμηση του σπιτιού είτε στις σχέσεις σας με τους οικείους σας. Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως εξαρτάται από τον τρόπο που θα πετύχετε αυτή την αλλαγή. Αποφύγετε τη σκληρή κριτική, τα καυστικά σχόλια και τις εγωιστικές συμπεριφορές διότι θα τους πληγώσετε βαθιά και μπορεί να μην σας το συγχωρήσουν αυτό. Καλύτερα να αφήσετε να κυλήσει ο καιρός και μετά τις 22 Φεβρουαρίου θα είναι ιδανικό το διάστημα για να κάνετε όποια αλλαγή επιθυμείτε χωρίς δυσκολία και με την σύμφωνη γνώμη των οικείων σας. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να απογοητεύσετε ένα φιλικό σας πρόσωπο. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο προσπαθήστε να είστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται με τους φίλους σας διότι αυτή την περίοδο, έχετε μια τάση αυτοπροβολής σας και ένα πάθος προς το λάθος.

Τοξότης

Πολλά είναι αυτά τα οποία έχετε να κάνετε αυτή την περίοδο, καθημερινές επαφές, συζητήσεις, ραντεβού, και μετακινήσεις σας κρατούν συνέχεια έξω από το σπίτι. Αυτό είναι μεν ευχάριστο αλλά συνάμα και κουραστικό για σας. Όχι διότι είστε σπιτόγατοι αλλά γιατί οτιδήποτε έχει σχέση με δουλειές ρουτίνας, είναι βαρετό και δεν σας ταιριάζει αυτό το διάστημα. Οτιδήποτε καινοτόμο ή που έχει σχέση με την τεχνολογία, τις εφευρέσεις, την επιστήμη ή την πολιτική, σας ενθουσιάζει. Μετά την 22η Φεβρουαρίου κάποιες απογοητεύσεις ενισχύουν την ευαισθησία σας και αυτό έχει αντίκτυπο στον επαγγελματικό ή στον κοινωνικό σας τομέα. Το διάστημα αυτό, σας πάει ¨γάντι¨ το ρητό που λέει: ¨τα εν οίκω μη εν δήμω¨ γι αυτό αποφύγετε με κάθε τρόπο να εκφράσετε τα συναισθήματα ή τα παράπονα σας δημόσια. Επίσης πρέπει απαραιτήτως να παραμείνετε ειλικρινείς και ξεκάθαροι σε κάθε σας συναναστροφή για να μην βλάψετε την καλή σας φήμη.

Αιγόκερος

Αυτό τον μήνα θα υπάρξει μία πρόοδος στην οικονομική σας κατάσταση. Μέσα από καινοτόμες ιδέες, εφευρίσκετε τρόπους για να αυξήσετε το εισόδημα σας. Έτσι η αυτοπεποίθηση σας είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Όμως θα πρέπει να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας πολύ προσεκτικά, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε αλόγιστα για να πετύχετε όλους τους στόχους σας με μιας. Προχωρήστε αργά και προσεκτικά, αποφύγετε να επενδύσετε μεγάλα κεφάλαια. Επίσης δεν είναι κατάλληλη εποχή να εμπλέξετε τα οικονομικά με τις φιλίες. Μετά τις 22 Φεβρουαρίου θα αισθανθείτε την ανάγκη να ξεφύγετε από την ρουτίνα σας και να κάνετε καινούργια πράγματα. Ένα ολιγοήμερο ταξίδι θα ήταν ευεργετικό για σας. Όμως καλύτερα να το αποφύγετε διότι θα σας απογοητεύσει. Επίσης δεν ευνοούνται αυτές τις ημέρες νομικά θέματα και αποφύγετε να υπογράψετε συμβόλαια ή να κλείσετε συμφωνίες. Το λάθος ή η απάτη θα αποκαλυφθούν αργότερα.

Υδροχόος

Χρόνια πολλά σε όλους τους Υδροχόους, να έχετε μια όμορφη και δημιουργική χρονιά. Φεβρουάριος, ο μήνας των γενεθλίων σας και η αυτοπεποίθηση σας βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Αισθάνεστε την ανάγκη να αλλάξετε πολλά πράγματα στη ζωή σας, να πετάξετε ότι παλιό και φθαρμένο, ότι σας φρενάρει και δεν σας αφήνει να προχωρήσετε μπροστά και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σας. Τολμήστε το όμως με ψυχραιμία, χωρίς εγωισμούς και εντάσεις. Μην υπερεκτιμάτε τον εαυτό σας και μην γίνεστε ισχυρογνώμονες. Μετά τις 22 Φεβρουαρίου θα πρέπει να προστατέψετε από κάθε επιτήδειο και με μεγάλη προσοχή, κάθε τι που έχει αξία για σας, είτε πρόκειται για το εισόδημα σας, είτε πρόκειται για αντικείμενα τα οποία σας ανήκουν, είτε πρόκειται για αγαπημένους σας ανθρώπους. Υπάρχει μια τάση παρεξηγήσεων, απώλειας ή κλοπής αυτή την περίοδο. Αποφύγετε τις απαισιόδοξες σκέψεις και να είστε προσεκτικοί και νηφάλιοι όταν μετακινείστε.

Ιχθείς

Μήνας απόσυρσης και ανάπαυλας για σας τους Ιχθείς ο Φεβρουάριος, από την κοινωνική ζωή. Καιρός να απομονωθείτε λίγο για να γεμίσετε τις “μπαταρίες” και να ασχοληθείτε λίγο με τον εαυτό και τις προσωπικές σας ανάγκες. Αισθάνεστε θυμωμένοι και πολύ κουρασμένοι από τους ανταγωνισμούς, τις εγωιστικές συμπεριφορές τα πάθη και τους φανατισμούς. Όλα αυτά είναι επώδυνα για την ευαίσθητη φύση σας. Ίσως αποφασίσετε να συμμετέχετε σε ομάδες προσφοράς βοήθειας για να αισθανθείτε χρήσιμοι. Μετά την 22η Φεβρουαρίου θα πρέπει να βάλετε όρια στην φαντασία και την ονειροπόληση σας. Να παραμείνετε ειλικρινείς και ξεκάθαροι στις σχέσεις σας με τους ανθρώπους που έχετε στη ζωή σας διότι χωρίς να το θέλετε μπορεί να αισθανθούν ότι τους προδίδετε. Είναι άδικο για σας να χάσετε σημαντικούς ανθρώπους από δίπλα σας για ένα λάθος ή μια εσφαλμένη εντύπωση.

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments