0 0 votes
Article Rating

Φανταστείτε ότι συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών. Κάποιος παίρνει τη θέση σας στη δική σας σχολή και εσείς στη δική του. Και για να το κάνουμε λίγο πιο σουρεάλ, φανταστείτε ότι εσείς μετακομίζετε στο σπίτι του, και εκείνος στο δικό σας.

Παρατηρείτε τον χώρο του, τη διακόσμηση, τα χρώματα που χρησιμοποίησε για να το ομορφύνει, τις φωτογραφίες και τα κάδρα του, τη συλλογή των CD μουσικής που έχει δίπλα στην τηλεόραση. Είναι αρκετά αυτά που αρχίζετε να καταλαβαίνετε για το συγκεκριμένο άτομο, ακόμα και αν δεν το έχετε γνωρίσει ποτέ στην πραγματικότητα, έτσι δεν είναι; Μπορείτε πολύ εύκολα να υποθέσετε από τα 50 CD jazz μουσικής που βλέπετε να απαρτίζουν την συλλογή του ότι είναι αν μη τι άλλο, λάτρης του είδους.

Παρομοίως και εκείνος μπορεί να αρχίσει να υποψιάζεται κάποια πράγματα για εσάς. Και για να το πάμε λίγο παραπέρα, έστω ότι συναντάτε κάποιο πρόβλημα στο σπίτι του, όπως για παράδειγμα, το κλειδί δεν εφαρμόζει τέλεια στην κλειδαριά, και απαιτεί έναν ειδικό χειρισμό για να καταφέρετε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε επιτυχώς την πόρτα. Στην περίπτωση αυτή δεν θα απευθυνθείτε σε εκείνον για να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει εκμυστηρεύοντάς σας εκείνο το τρικάκι για το πώς να εφαρμόζει το κλειδί καλύτερα στην κλειδαριά; Στο κάτω κάτω, εκείνος ξέρει πολύ καλύτερα τον χώρο του από ότι εσείς, σωστά; Τώρα, το κατά πόσο θα είναι τελικά σε θέση να σας βοηθήσει πραγματικά σε αυτό…ε αυτό είναι ένα άλλο θέμα όπως θα δούμε παρακάτω.

Αν λοιπόν υποθέσουμε τώρα ότι εσείς είστε μία Αφροδίτη που έχει πάει να κατοικήσει στο ζώδιο του Σκορπιού, και ο άλλος είναι ένας Πλούτωνας που έχει έρθει να μείνει στο δικό σας χώρο, στο ζώδιο του Ζυγού, κάπως έτσι ενδεχομένως θα «νιώθατε» μεταξύ σας. Ίσως κάπως ετσι να ήταν η συνεργασία και η επικοινωνία ανάμεσά σας. Η Αφροδίτη στο άγνωστο σπίτι του Σκορπιού θα αναζητήσει τον Πλούτωνα για να μάθει τα κατατόπια και αμοιβαία το ίδιο θα κάνει και ο Πλούτωνας. Οπως λοιπόν πιθανότατα έχετε αρχίσει ήδη να καταλαβαίνετε, μιλάμε για το φαινόμενο της αμοιβαίας υποδοχής των πλανητών.

Αν και η αμοιβαία υποδοχή είναι η πιο γνωστή ίσως και η περισσότερο χρησιμοποιημένη από τις υποδοχές, η έννοια της ευρύτερης αστρολογικής υποδοχής μπορεί να σταθεί και από μόνη της. Η υποδοχή λοιπόν είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ένας πλανήτης βρίσκεται σε ένα ζώδιο στο οποίο ένας δεύτερος πλανήτης έχει κάποια δύναμη όπως για παράδειγμα ένα ζώδιο το οποίο ο δεύτερος πλανήτης κυβερνά, ή στο οποίο βρίσκεται σε έξαρση όπως για παράδειγμα ο Δίας στον Κριό (την θέση έξαρσης του Ήλιου) και ο Ήλιος στον Καρκίνο (την θέση έξαρσης του Δία). Επιπλέον, υπάρχουν και οι μικτές υποδοχές στις οποίες παρατηρούμε έναν συνδυασμό κυριαρχίας και έξαρσης όπως για παράδειγμα ο Ήλιος στον Αιγόκερω (θέση έξαρσης του Άρη) και ο Άρης στον Λέοντα (θέση κυριαρχίας του Ήλιου) αν και η αξία των μικτών υποδοχών δεν εκτιμάται τόσο σημαντικά όσο αυτή των αμοιβαίων υποδοχών. Τέλος, ειδικότερα στην παραδοσιακή αστρολογία, μπορεί να υπάρξει υποδοχή ανάμεσα σε κάποιον πλανήτη που βρίσκεται σε ένα ζώδιο στο οποίο ένας δεύτερος πλανήτης είναι κυβερνήτης τριπλότητας (ανάλογα αν έχουμε χάρτη ημέρας ή νύχτας) ή ακόμα και υποδοχή από όρια και πρόσωπο, υποδοχές οι οποίες παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ωριαία και την επιλεκτική αστρολογία και όχι τόσο στην γενέθλια. Βέβαια, καλό θα ήταν να ειπωθεί ότι η μοντέρνα αστρολογία δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την τελευταία περίπτωση υποδοχής.

Σε κάθε περίπτωση υποδοχής ο δεύτερος τονισμένος πλανήτης υποδέχεται τον πρώτο και η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι παρόμοια με αυτή του οικοδεσπότη και του φιλοξενούμενου. Λόγω της δύναμης του ο δεύτερος πλανήτης παρέχει δυνητικά στήριξη και βοήθεια στον πρώτο μιας και κινείται στα δικά του «χωράφια». Ο οικοδεσπότης πλανήτης δείχνει την προσοχή του ή την ανοχή του στον φιλοξενούμενο πλανήτη και ανάλογα βεβαίως με τις θεμελιώδεις δυνάμεις που εμπλέκονται μπορεί ακόμη να ασκεί έλεγχο και επιρροή πάνω του. Η μελέτη της δύναμης του οικοδεσπότη πλανήτη είναι αναγκαία για να εκτιμηθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η οποία συνδέεται άμεσα με το είδος της επιρροής που θα ασκήσει στον φιλοξενούμενο πλανήτη.

Ας υποδεχτούμε…αμοιβαία…

Η πιο συχνή λοιπόν των υποδοχών είναι η αμοιβαία υποδοχή, φαινόμενο κατά το οποίο δύο πλανήτες βρίσκονται ο ένας στο ζώδιο κυριαρχίας του άλλου.Αυτή είναι εν δυνάμει από τις πιο ισχυρές υποδοχές και μάλιστα πολλοί αστρολόγοι ανάμεσά τους και ο James R Lewis στο βιβλίο του με τίτλο “The astrology book: the encyclopedia of heavenly influences”αναφέρει ότι την ερμηνεύουν ως σύνοδο ανάμεσα στους εμπλεκόμενους πλανήτες. Είναι μία ιδιαίτερα θετική τοποθέτηση μιας και ο ένας πλανήτης βοηθάει και ενδυναμώνει τον άλλον, και είναι σαν κατά κάποιο τρόπο να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ τους. Η ανταλλαγή και το πάντρεμα των ενεργειών μπορεί να είναι μαγικό μέσα σε έναν χάρτη.

Αυτό είναι ακόμα περισσότερο αληθινό όταν οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε ζωδια του ίδιου στοιχείου (όπως για παράδειγμα ο Ήλιος στον Κριό και ο Άρης στον Λέοντα) μιας και ο ένας ολοκληρώνει τον άλλον με έναν πολύ όμορφο και αβίαστο τρόπο δεδομένου του τριγώνου ανάμεσά τους. Η σχέση λοιπόν που αναπτύσσεται μεταξύ τους μπορεί να αποβεί αρκετά ωφέλιμη και για τους δύο και ενδεχομένως και για τους πλανήτες που μπορεί να συνδέονται μαζί τους μέσω κάποιας όψης. Μάλιστα, λέγεται ότι ακόμα και αν αυτοί οι δύο πλανήτες συνδέονται με κάποια δύσκολη όψη, μπορεί το αποτέλεσμα αυτής να είναι αρκετά ευνοϊκό σαν να λέμε ότι μαθαίνει ο ένας στον άλλον τα κατατόπια με το δύσκολο τρόπο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Αφροδίτη στον Αιγόκερω και ο Κρόνος στον Ζυγό. Στην περίπτωση αυτή και οι δύο πλανήτες βγάζουν τις καλύτερες ιδιότητές τους ο ένας στον άλλον αλλά ο τρόπος μέσω του οποίου θα γίνει αυτό δεν πρόκειται να είναι εύκολος δεδομένου του τετραγώνου ανάμεσα στα δύο ζώδια. Πάντως, έστω και για ιστορικούς λόγους, θα ήταν χρήσιμο να αναφερθεί ότι αυτό που λέγεται σήμερα είναι ότι οι παλαιότεροι υπολόγιζαν την αμοιβαία υποδοχή μόνο όταν και οι δύο πλανήτες υποδέχονται ο ένας τον άλλον και ταυτόχρονα βρίσκονται σε όψη μεταξύ τους. Αν λοιπόν κάποια αμοιβαία υποδοχή δεν είχε υποστήριξη από κάποια όψη δεν συνυπολογίζονταν ως δυνατή σύνδεση ανάμεσά τους.

Αμοιβαία υποδοχή στην ωριαία αστρολογία…και όχι μόνο

Στην ωριαία αστρολογία είναι ιδιαίτερα σημαντική η ύπαρξη της αμοιβαίας υποδοχής ανάμεσα στους πλανήτες που σημειοδοτούν τον ερωτώντα και το ζητούμενο της ερώτησης που έχει τεθεί. Μάλιστα κάτι τέτοιο είναι πιθανό να δώσει την επιθυμητή απάντηση στο ζητούμενο. Η Ivy Goldstein – Jacobson (1893 – 1990) μία ιδιαίτερα σημαντικη αστρολόγος από την Καλιφόρνια ήταν εκείνη που έθεσε και κατέγραψε για πρώτη φορά τους προειδοποιητικούς κανόνες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας σε ένα ωριαίο ερώτημα όπως επίσης και το ότι η τοποθεσία για την κατάστρωση του χάρτη θα πρέπει να είναι αυτή στην οποία βρίσκεται εκείνος που διατυπώνει το ερώτημα και όχι αυτή του αστρολόγου που το αναλύει. Επίσης ήταν η πρώτη που υποστήριξε οτι οι πλανήτες που βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή ανταλλάσσουν «μέρη» και ιδιότητες μεταξύ τους στηρίζοντας έτσι την ιδιαίτερα θετική ύπαρξη της αμοιβαίας υποδοχής σε έναν ωριαίο χάρτη.

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα άποψη είναι αυτή του Kevin Burk στο βιβλίο του με τίτλο “Understanding the Birth Chart”. Εκεί λοιπόν αναφέρει ότι οι υποδοχές δεν είναι ιδιαίτερα δυνατές όψεις από μόνες τους. Υποστηρίζει όμως πως η αμοιβαία υποδοχή παρέχει μία ακόμα πιο δυνατή σύνδεση ανάμεσα στους εμπλεκόμενους πλανήτες. Συνεργάζονται και προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, η αμοιβαία υποδοχή, αναφέρει, δεν αλλάζει την θεμελιώδη δύναμη του κάθε πλανήτη. Το κατά πόσο θα μπορέσει ο ένας πλανήτης να βοηθήσει τον άλλον θα εξαρτηθεί από τη δυναμική του καθενός ξεχωριστά. Αν για παράδειγμα έχουμε έναν Άρη στον Αιγόκερω και έναν Κρόνο στον Κριό, ο Άρης βρίσκεται σε πολύ καλή θέση μιας και είναι στο ζώδιο της έξαρσής του αλλά ο Κρόνος βρίσκεται σε πτώση στον Κριό. Μιας και οι δύο αυτοί πλανήτες βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή υπόκεινται ούτως ή άλλως σε συνεργασία.

Αλλά πόσο πραγματικά επωφελούνται και οι δύο πλανήτες από την συνεργασία αυτή; Ο Άρης είναι δυνατός και σαφώς βοηθάει τον Κρόνο αλλά η «βοήθεια» του Κρόνου μόνο βοήθεια δεν πρόκειται να είναι για τον Άρη μιας και η ενέργειά του είναι αρκετά μπλοκαρισμένη και αδύναμη από το ζώδιο αυτό. Οπότε σε αυτή την περίπτωση η ατάκια του Άρη στον Κρόνο θα ήταν κάπως του στυλ “Thanks, but no thanks”. Κάπως έτσι λοιπόν πρέπει να κινηθούμε για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το σε ποιόν βαθμό θα μπορέσει κάποιος πλανήτης να επιφέρει κάποιο όφελος στον άλλον πλανήτη με τον οποίο συνδέεται μέσω της αμοιβαίας

Σε ένα άλλο παράδειγμα μπορεί να έχουμε τον Ερμή στον Τοξότη και το Δία στους Διδύμους. Και οι δύο βρίσκονται σε αδυναμία στα συγκεκριμένα ζώδια, οπότε κανένας δεν μπορεί να βοηθήσει τον άλλον, μάλιστα πρόκειται να κάνουν την «συνεργασία» ακόμα πιο δύσκολη. Ο Δϊας από τους Διδύμους βοηθάει κάνοντας το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο και ο Ερμής στον Τοξότη θα τονίζει ακόμα περισσότερο τις λεπτομέρειες αδυνατώντας να δει την ουσία του πράγματος και το γενικότερο συμπέρασμα. Ακόμα και αν οι δύο πλανήτες δεν σχηματίζουν αντίθεση μεταξύ τους, συνδέονται μέσω της αμοιβαίας υποδοχής. O Lee Lehman και ο Robert Hand ονομάζουν το φαινόμενο αυτό αμοιβαία εξαπάτηση (mutual deception), και αυτή συμβαίνει ανάμεσα στον Ερμή (Τοξότη) και το Δία (Διδύμους), ανάμεσα στην Αφροδίτη (Κριό) και Άρη (Ζυγό), ανάμεσα στον Ήλιο (Υδροχόο) / Σελήνη (Αιγόκερω) και τον Κρόνο (Λέοντα, Καρκίνο).

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω μπορεί να έχουμε υποδοχή από έξαρση, για παράδειγμα ο Ήλιος στον Ζυγό (θέση έξαρσης του Κρόνου) και ο Κρόνος στον Κριό (θέση έξαρσης του Ήλιου). Η αμοιβαία υποδοχή σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να λειτουργήσει ιδιαίτερα θετικά και να μετριάσει κάπως την έχθρα που μπορει να δημιουργείται από την αντίθεση που σχηματίζεται ανάμεσά τους. Αλλά ο ένας έχει την τάση να ρίχνει ένα βλέφαρο στον άλλον και να προσέχει κατά κάποιον τρόπο τις κινήσεις του. Η Deborah Houlding παρουσιάζει μία τέτοια υποδοχή με έναν πολύ όμορφο αλληγορικό τρόπο.

Είναι σαν να έχουμε δύο ηγέτες εχθρικών κρατών που ταυτόχρονα ο ένας επισκέπτεται την χώρα του άλλου. Και ο ένας και ο άλλος νιώθουν κάπως ευάλωτοι έξω από την χώρα τους, αλλά παίρνουν δύναμη και νιώθουν προστατευμένοι από το γεγονός ότι και ο άλλος είναι ταυτόχρονα εκτεθειμένος στον ίδιο κίνδυνο. Η έξαρση δεν είναι πάντα κάτι θετικό. Σε μία τέτοια κατάσταση και οι δύο πλανήτες θα επιθυμούν και θα απαιτούν τον σεβασμό στις ενέργειες που εκφράζουν και οι οποίες τους ωθούν προς τη δράση. Αν λοιπόν σταματούσαμε την ανάλυση μας σε αυτό το σημείο θα λέγαμε ότι όλα είναι μια χαρά σωστά; ΟΜΩΣ εδώ είναι που πρέπει να κοιτάξουμε τις θεμελιώδεις δυνάμεις στην θέση του καθενός ξεχωριστά.

Και ο Ήλιος και ο Κρόνος βρίσκονται σε πτώση στα αντίστοιχα ζώδια. Οπότε τελικά θα μπορούσαν να προσφέρουν λίγη βοήθεια και όφελος ο ένας στον άλλον. Είναι κάπως χαμένοι στα αντίστοιχα ζώδια με την ίδια λογική που δύο μεθυσμένοι άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσει ο ένας τον άλλον να γυρίσουν σπίτι. Είναι δεμένοι μέσω της αμοιβαίας υποδοχής οπότε θα προσπαθήσουν να γυρίσουν μαζί σπίτι, δε θα παρατήσουν ο ένας τον άλλον στην μέση του δρόμου διότι παράλληλα νιώθουν και ευάλωτοι μεταξύ τους. Αν τέλος, βάλουμε και την ενδεχόμενη αντίθεση που μπορεί να σχηματίζουν μάλλον το πιο πιθανό είναι να αρχίσουν να λογομαχούν στην μέση του δρόμου για το ποιά κατεύθυνση θα επιλέξουν. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, ο «γυρισμός στο σπίτι» είναι μάλλον αμφίβολος, δεν νομίζετε;

Αμοιβαία υποδοχή..."The saving grace"
Αμοιβαία υποδοχή…”The saving grace”

Αμοιβαία υποδοχή και σχέσεις

Το φαινόμενο της αμοιβαίας υποδοχής είναι επίσης πολύ σημαντικό όταν μας ενδιαφέρει να μελετήσουμε στον χάρτη κάποιου τις σχέσεις αλλά και την πιθανότητα γάμου όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο το άτομο τις διαχειρίζεται. O Rod Suskin στο βιβλίο του “Synastry: Understanding the Astrology of Relationships” προτείνει να κοιτάξουμε την σχέση αλλά και την όψη που σχηματίζεται ανάμεσα στον κυβερνήτη του ωροσκόπου και τον κυβερνήτη του έβδομου οίκου. Από αυτό θα μπορέσουμε να αντλήσουμε στοιχεία για το πως το άτομο διαχειρίζεται τις σχέσεις του και γενικότερα τους συντρόφους αλλά και τους συνεργάτες του όπως επίσης και το κατά πόσο οι σχέσεις αυτές βιώνονται με εύκολο ή δύσκολο τρόπο από το άτομο. Αναφέρει λοιπόν πως θετικές όψεις ανάμεσα σε αυτούς τους κυβερνήτες δείχνουν μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα για γάμο η οποία μάλιστα τείνει να γίνει βεβαιότητα αν επιπλέον οι κυβερνήτες αυτοί βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή.

Αρκετοί είναι οι αστρολόγοι που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο φαινόμενο της αμοιβαίας υποδοχής σε χάρτες συναστρίας. Στην περίπτωση αυτή είναι σημαντικό να κοιτάξουμε τους τομείς που κυβερνούνε στον χάρτη του καθενός ξεχωριστά οι εμπλεκόμενοι στην αμοιβαία υποδοχή πλανήτες ώστε να πάρουμε μία ιδέα για το τι είναι αυτό που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν κόλλα ή γέφυρα ανάμεσα στο ζευγάρι. Αυτό τον ρόλο της γέφυρας θα μπορούσε να τον παίξει η κοινή κατανόηση που μπορεί να έχουν και η οποία αφορά τις εν λόγω πλανητικές ενέργειες. Για παράδειγμα ένας Ήλιος στον Κριό θα μπορούσε να ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και δεκτικός απέναντι σε κάποιον που έχει τον Άρη στον Λέοντα. Ακόμα και ένας Κρόνος στον Κριό θα μπορούσε να συνεργάζεται αρκετά καλά με έναν Άρη στον Αιγόκερω ακόμα και αν το φαινομενικό ή πραγματικό τετράγωνο που μπορεί να σχηματίζεται μεταξύ τους μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες. Η αμοιβαία υποδοχή σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μετριάσει κάπως τα εμπόδια και τις προκλήσεις του τετραγώνου. Επίσης, ένας ακόμη σημαντικός δείκτης συμβατότητας είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου του ενός να βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου του άλλου, ακόμα και αν δεν σχηματίζεται κάποια κύρια όψη μεταξύ τους.

Ας σκεφτούμε κάποιον με Κρόνο στον Καρκίνο. Ένα αρκετά πιθανό σενάριο (όχι βέβαια το μοναδικό μιας και η τοποθέτηση αυτή θα υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους που γεννήθηκαν την ίδια διετία), είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος να μην έχει λάβει απλόχερα την αγάπη και την φροντίδα από την οικογένειά του κατά την παιδική του ηλικία όπως επίσης και να έχει διδαχτεί ότι το καθήκον είναι αυτό που είναι περισσότερο σημαντικό απέναντι σε έναν άλλο άνθρωπο και όχι τόσο η εκδήλωση αγάπης. Αν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος έρθει κοντά με κάποιον άλλον με Σελήνη στον Αιγόκερω τότε ανάμεσα στον Κρόνο και την Σελήνη θα υπάρχει το φαινόμενο της αμοιβαίας υποδοχής ή της αμοιβαίας εξαπάτησης όπως το αποκαλεί ο Robert Hand. Αυτή η τοποθέτηση των πλανητών σίγουρα δεν είναι και η πιο ευνοϊκή μιας και η ενέργειά τους είναι αρκετά μπλοκαρισμένη στα συγκεκριμένα ζώδια, αλλά θα μπορούσε ακόμα και σε αυτή την περίπτωση να λειτουργήσει ιδιαίτερα θετικά. Το άτομο σε Σελήνη στον Αιγόκερω ενδεχομένως να μην είναι τόσο συναισθηματικό, γεγονός το οποίο είναι αρκετά οικείο στο άτομο με τον Κρόνο στον Καρκίνο από το δικό του οικογενειακό περιβάλλον και έτσι μπορεί να κατανοεί και να αποδέχεται αυτή την πλευρά. Από την άλλη μια Σελήνη στον Αιγόκερω αποζητά την ασφάλεια και την σταθερότητα κάτι που ο Κρόνος στον Καρκίνο ξέρει να ικανοποιεί αρκετά καλά. Το ότι βεβαίως και οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε αδυναμία στα συγκεκριμένα ζώδια είναι σαφώς ένα ακόμα σημείο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πριν αποφανθούμε για το πόσο θετικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας υποδοχής.

Τέλος, με το φαινόμενο της αμοιβαίας υποδοχής έχει ασχοληθεί και ο Robert Blaschke ο οποίος στο βιβλίο του με τίτλο“Relationship Analysis” υποστηρίζει πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη αμοιβαίας υποδοχής ανάμεσα σε πλανήτες στον χάρτη Davison ενός ζευγαριού.

Λίγα λόγια επικαιρότητας…αμοιβαία υποδοχή σε διελεύσεις

Από τον Οκτώβριο του 2012 ο Κρόνος – με το πέρασμά του στο ζώδιο του Σκορπιού – πρόκειται να έρθει σε αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα ο οποίος βρίσκεται στον Αιγόκερω εδώ και μερικά χρόνια. Η τοποθέτηση αυτή μπορεί να αποτελεί ένδειξη της καταστροφής και επαναδημιουργίας (Πλούτωνας) της κυβέρνησης και της τάξης γενικότερα (Κρόνος) μιλώντας βέβαια σε παγκόσμιο επίπεδο. Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε αυτή η αμοιβαία υποδοχή ήταν το 1776τότε που έλαβε χώρα η Αμερικανική Επανάσταση έως το 1778. Τότε βέβαια, ο Πλούτωνας βρισκόταν στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου χωρίς να σχηματίζει με τον Κρόνο από τον Σκορπιό το εκ πρώτοις ελπιδοφόρο συγκλίνον εξάγωνο που θα σχηματιστεί στις μέρες μας προς το τέλος του 2012 συνεχίζοντας έως και τις αρχές του 2013.

Αν λοιπόν ακολουθήσουμε το σκεπτικό ότι οι πλανήτες που βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή λειτουργούν σαν να βρίσκονται σε σύνοδο τότε έχουμε μία πανίσχυρη σύνοδο ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα η οποία μάλιστα γίνεται ακριβείας στις 27 Δεκεμβρίου 2012, στις 8 Μαρτίου 2013(όντας ο Κρόνος ανάδρομος) και στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 μέρα στην οποία ο Πλούτωνας γυρίζει σε ορθή πορεία. Είναι λοιπόν πιθανό ίσως και επιθυμητό από κάποιες απόψεις ότι τα κυβερνητικά συστήματα αλλά και η παγκόσμια οικονομία να πάψουν να έχουν την σημερινή μορφή όπως την γνωρίζουμε. Υπάρχει αναγκαιότητα μεταμόρφωσης της οικονομίας και του κόσμου γενικότερα ο οποίος ούτως ή άλλως είναι πολύ ασταθής και οδεύει προς την κατάρρευση και ενδεχομένως η μεταμόρφωση αυτή μπορεί να σημειοδοτείται και από την αμοιβαία υποδοχή των πλανητών αυτών. Δεδομένης της συνόδου ανάμεσά τους το σκηνικό που θα στηθεί θα είναι μάλλον αρκετά επώδυνο και προφανώς η μετάβαση δεν πρόκειται να διεξαχθεί με ομαλό τρόπο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μας μαθαίνουν στο σχολείο…σωστά; Η ιστορία κάνει κύκλους…το ίδιο και οι πλανήτες….

Η πρώτη δημοσίευση του κειμένου έγινε στο περιοδικό αστρολογίας “New Age Astrology” τχ. 2

Μαρία Ευαγγελίδου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments