5 2 votes
Article Rating

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτές είναι οι σημειώσεις μου από μία ομιλία που έδωσα για τους Ανάδρομους στην Πίζα της Ιταλίας. Έχω δώσει την ομιλία αυτή τόσες πολλές φορές που δε θέλω να την δώσω ξανά…έτσι μοιράζομαι τις σημειώσεις μου με όλους εσάς.

Όλοι οι πλανήτες, με εξαίρεση τον Ήλιο και τη Σελήνη που δεν είναι στην πραγματικότητα πλανήτες, έχουν μία περίοδο ανάδρομης πορείας. Είναι μία φαινομενική κίνηση η οποία παρατηρείται μόνο από τον πλανήτη Γη όταν ο πλανήτης «φαίνεται» να κινείται προς τα πίσω στον ουρανό. Θα καταλάβετε ότι η Αφροδίτη ή ο Ερμής πρόκειται να γυρίσουν ανάδρομοι όταν τους δείτε να κινούνται αρκετά μπροστά από τον Ήλιο. Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος όταν είναι περίπου 14 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο και η Αφροδίτη όταν είναι περίπου 30 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο. Ο Ερμής είναι ανάδρομος για 3 εβδομάδες, 3 φορές το χρόνο και η Αφροδίτη είναι ανάδρομη κάθε 19 μήνες.

Οι άλλοι πλανήτες γυρίζουν ανάδρομοι μόνο όταν βρίσκονται απέναντι από τον Ήλιο στο χάρτη. Σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, οποιοσδήποτε πλανήτης είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο είναι πάντα ανάδρομος. Πολλές φορές ένας πλανήτης που σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο μπορεί επίσης να είναι ανάδρομος.

Ο Άρης γυρίζει ανάδρομος για κάτι λιγότερο από 2,5 μήνες κάθε 2 χρόνια.
Ο Δίας με τον Πλούτωνα είναι ανάδρομοι κάθε χρόνο.
Ο Δίας είναι ανάδρομος για 4 μήνες,
Ο Κρόνος με τον Πλούτωνα είναι ανάδρομοι για 5 μήνες.

Όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, δεν λειτουργεί με τον συνήθη τρόπο του. Συχνά χρειάζεται να προκαλέσει αλλαγές ή να λειτουργήσει σε ένα εσωτερικό, ψυχολογικό επίπεδο προτού μπορέσει να εκφράσει τις ιδιότητές του φανερά.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΣ

Κάποιοι ανάδρομοι δεν είναι καθόλου άσχημοι και ο Δίας είναι ένας από αυτούς. Όταν ο Δίας βρίσκεται σε ορθή πορεία υπάρχει ένας μεγαλύτερος συντονισμός σε αυτά που φαίνονται εξωτερικά. Η ενέργεια και η εμφάνιση είναι περισσότερο δημοφιλείς και αποδεκτές.

Όταν ο Δίας είναι ανάδρομος, αν παλεύετε για υλικά επιτεύγματα και αυτός είναι ο κύριος στόχος σας, θα δείτε ότι αυτά τα υλικά αγαθά έρχονται για λίγο. Όσο περισσότερο υλικά και επιφανειακά είναι τα επιτεύγματά σας, τόσο περισσότερο θα φτάνετε στο σημείο να νιώθετε δυσαρεστημένοι με τη ζωή σας.

Μπορεί να υπάρχει έντονη τάση για αναζήτηση και έρευνα, αλλά μέχρις ότου κοιτάξουν μέσα τους δε θα μπορέσουν ποτέ να βρουν αυτό που νιώθουν ότι αναζητάνε. Η εσωτερική πίστη έχει κάποιες αμφιβολίες ή κενά μέσα της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πάντα αναζητάνε αυτό που θα δώσει νόημα στη ζωή τους – αυτό που αναζητούν είναι οτιδήποτε είναι φιλοσοφικά εξυψωτικό.

Έχω το Δία σε ορθή πορεία και ως εκ τούτου αποκτώ πάντα γνώση και πληροφορίες. Αν ο Δίας μου ήταν ανάδρομος, θα χρειαζόμουν κάτι που να πλουτίζει περισσότερο εσωτερικά.
Άτομα με ανάδρομο Δία συχνά διακρίνουν την ποιότητα διότι είναι σε θέση να δουν πέρα από την επιφάνεια. Λέω στους μαθητές μου ότι εκεί όπου βρίσκετε τον ανάδρομο Δία, είναι ο τομέας στον οποίο το άτομο έχει την ικανότητα να αποκαθιστά πράγματα στη ζωή τα οποία θεωρούνταν πεθαμένα ή ετοιμοθάνατα.

Ο Δίας κυβερνά το ρόλο που παίζουμε προκειμένου να κερδίσουμε την αποδοχή. Ο ανάδρομος Δίας δεν θέλει να παίξει αυτό το ρόλο με κανέναν. Όταν ο Δίας είναι ανάδρομος και προσβάλλεται, ένα άτομο δήλωσε ότι, στην οικογένειά της, ήσουν αγαπητός μόνο γιατί φαινόσουν καλός, γιατί είχες όμορφη εμφάνιση και ήσουν κοινωνικά αποδεκτός σε οτιδήποτε έλεγες ή έκανες. Παίζοντας αυτό το ρόλο μειώνονται οι ενέργειες για το άτομο με ανάδρομο Δία. Παίζοντας ένα ρόλο δίνεις παράσταση και δεν είσαι αληθινός.

Άτομα με ανάδρομο Δία στους οίκους 2, 6, 8 έχουν μία φυσική ικανότητα επούλωσης και θεραπείας αλλά δεν εργάζονται πάντα άμεσα σε τομείς της φυσικής, σωματικής θεραπείας. Τα ζώδια της Γης και ο Σκορπιός έχουν τις φυσικές ικανότητες επούλωσης. Αυτό περιλαμβάνει τα ζώα, τη φύση ακόμα και αντικείμενα (ανακαίνιση και επισκευή, ειδικότερα των αντικών στο 2ο και 4ο οίκο). Η φυσική ικανότητα της επαναφοράς των πραγμάτων στη ζωή.

Η φυσική ικανότητα της επαναφοράς πραγμάτων στη ζωή – αλλά χωρίς αυτό να είναι πάντα φυσική θεραπεία. Αυτή η θέση είναι καλή για να βρούμε καλύτερους τρόπους για να κάνουμε τη δουλειά, καλύτερες μεθοδολογίες.

Ο ανάδρομος Δίας στον 1ο προσδιορίζεται αρκετά έντονα με οτιδήποτε πνευματικό, φιλοσοφικό ή επεκτατικό σε εσωτερικά επίπεδά. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει το άτομο οικονομικά δεδομένου ότι η υλική πλευρά της καριέρας ή της δραστηριότητας στη ζωή δεν είναι ελκυστική και ούτε πρωταρχικό ενδιαφέρον. Θα μπορούσαν πραγματικά να παραμελούν το σωματικό λόγω του ότι ζούνε τόσο έντονα στις φιλοσοφικές σφαίρες. Θα πρέπει να αποφεύγουν την υπερβολική ενασχόληση με θεωρητικές έννοιες. Ο Rob Hand έχει ανάδρομο Δία στον Καρκίνο στον 1ο. Λατρεύει τις αρχαίες φιλοσοφίες και συστήματα που μπορεί στην ουσία να μην είναι πρακτικά.

Ο Δίας ανάδρομος στον Τοξότη στον 1ο οίκο – Μία φίλη μου εκμυστηρεύτηκε ότι μερικές φορές νιώθει μανιοκατάθλιψη λόγω του ότι η οικογενειακή της ζωή, η ζωή της όπως τη ζει, δεν συνδέεται με την ανάγκη της για πνευματικές αξίες που μπορεί να εφαρμόσει στην καθημερινή της ζωή.

Άτομα με ανάδρομο Δία στους 3ο και 4ο οίκους έχουν την ικανότητα και την προθυμία να επιστρέφουν πίσω και να κάνουν μία σύνδεση/σχέση να λειτουργήσει. Παράδειγμα: Ένα άτομο βάζει πολύ ενέργειά στο να κάνει τους ανθρώπους της οικογενείας της να τα πηγαίνουν καλά ο ένας με τον άλλον.

Άτομα με ανάδρομο Δία θα προσπαθούν πάντα να επιστρέφουν πίσω και θα προσπαθούν να επανασυνδεθούν. Κατέχουν επιδεξιότητες στις ανακαινίσεις και αποκαταστάσεις σπιτιών και κτιρίων – έχουν μία φυσική ικανότητα να επιθυμούν να αναβιώσουν/αποκαταστήσουν εκείνο το κτίριο, να του δώσουν και πάλι ζωή!

Δίας στον 5ο – Τους έχω δει να προσπαθούν να κάνουν μία σχέση με ένα παιδί να λειτουργήσει, προσπαθώντας πάντα να επανασυνδεθούν. Στο ρομαντισμό, βάζουν εκείνη την παραπάνω ενέργεια για την αναζωογόνηση εκείνης της σχέσης με κάποιο τρόπο…κάνοντας την επανασύνδεση.

Άτομα με Δία στο 7ο θέλουν έναν σύντροφο ο οποίος φέρνει φιλοσοφικά εξυψωτική ανάπτυξη στον έγγαμο βίο. Όταν η σχέση είναι προβληματική, έχουν την ικανότητα να την αναζωογονούν. Μπορεί να υπάρξει μια διάλυση αρραβώνα. Κατέχουν επιδεξιότητες στην παροχή συμβουλών γάμου, βοηθώντας τα ζευγάρια να ξανασμίξουν.

GEISLER: Για παράδειγμα, ένας ανάδρομος Δίας στον Καρκίνο, κυβερνήτης του 7ου – σύζυγοι «ξένοι» στις εμπειρίες κάποιου, κατά κάποιο τρόπο και όχι εκείνοι οι καλοί πάροχοι που κάποιος θα περίμενε από ένα αξιοπρεπή Δία. Θα μπορούσε να υπάρξει ένα πρόβλημα με το σπίτι, είτε λόγω του ότι είναι υπερβολικά μεγάλο, ή σε λάθος τοποθεσία ή ότι το άτομο μπορεί να αναγκάζεται να μετακομίζει συχνά. Η ίδια η οικογένεια μπορεί να είναι πολύ μακριά ή κάτι τέτοιο.

Συχνά, άτομα με Δία στον 9ο δεν ξέρουν πραγματικά σε τι πιστεύουν και ως εκ τούτου βρίσκονται διαρκώς σε αναζήτηση και εξερεύνηση. Μπορεί να αγκιστρωθούν σε μία θρησκεία ή φιλοσοφία και εν συνεχεία να διαπιστώσουν ότι δεν τους δίνει όλες τις απαντήσεις που επιθυμούν. Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες στην πίστη τους, ειδικότερα όταν η ζωή τους γίνεται δύσκολη.

Συχνά επιστρέφουν και επανα-εκπαιδεύονται σε υψηλότερο επίπεδο. Ένα άτομο δεν είχε τελειώσει το Λύκειο.

Άτομα με Δία στον 10ο θα επιστρέφουν συχνά πίσω στο πανεπιστήμιο για να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

 

Συγγραφέας: Lynn Koiner
Πρωτότυπος τίτλος: Retrogrades in the Natal Horoscope
Πηγή: Retrogrades in the Natal Horoscope : Lynn Koiner – Astrological Research
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από την συγγραφέα και αστρολόγο, Lynn Koiner.
 

Μετάφραση: Μαρία Ευαγγελίδου

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments