0 0 votes
Article Rating

Αυτές είναι οι σημειώσεις μου από μία ομιλία που έδωσα για τους Ανάδρομους στην Πίζα της Ιταλίας. Έχω δώσει την ομιλία αυτή τόσες πολλές φορές που δε θέλω να την δώσω ξανά…έτσι μοιράζομαι τις σημειώσεις μου με όλους εσάς.

Όλοι οι πλανήτες, με εξαίρεση τον Ήλιο και τη Σελήνη που δεν είναι στην πραγματικότητα πλανήτες, έχουν μία περίοδο ανάδρομης πορείας. Είναι μία φαινομενική κίνηση η οποία παρατηρείται μόνο από τον πλανήτη Γη όταν ο πλανήτης «φαίνεται» να κινείται προς τα πίσω στον ουρανό. Θα καταλάβετε ότι η Αφροδίτη ή ο Ερμής πρόκειται να γυρίσουν ανάδρομοι όταν τους δείτε να κινούνται αρκετά μπροστά από τον Ήλιο. Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος όταν είναι περίπου 14 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο και η Αφροδίτη όταν είναι περίπου 30 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο. Ο Ερμής είναι ανάδρομος για 3 εβδομάδες, 3 φορές το χρόνο και η Αφροδίτη είναι ανάδρομη κάθε 19 μήνες.

Οι άλλοι πλανήτες γυρίζουν ανάδρομοι μόνο όταν βρίσκονται απέναντι από τον Ήλιο στο χάρτη. Σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, οποιοσδήποτε πλανήτης είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο είναι πάντα ανάδρομος. Πολλές φορές ένας πλανήτης που σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο μπορεί επίσης να είναι ανάδρομος.

Ο Άρης γυρίζει ανάδρομος για κάτι λιγότερο από 2,5 μήνες κάθε 2 χρόνια.
Ο Δίας με τον Πλούτωνα είναι ανάδρομοι κάθε χρόνο.
Ο Δίας είναι ανάδρομος για 4 μήνες,
Ο Κρόνος με τον Πλούτωνα είναι ανάδρομοι για 5 μήνες.

Όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, δεν λειτουργεί με τον συνήθη τρόπο του. Συχνά χρειάζεται να προκαλέσει αλλαγές ή να λειτουργήσει σε ένα εσωτερικό, ψυχολογικό επίπεδο προτού μπορέσει να εκφράσει τις ιδιότητές του φανερά.

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Υπάρχει μία έμφυτη αίσθηση του αντιπαθητικού και απωθητικού που φαίνεται να βιώνεται καθόλη τη διάρκεια της ζωής. Μερικές φορές δεν έχει υπάρξει κάποιο πραγματικό γεγονός που θα μπορούσε να υποστηρίξει κάτι τέτοιο αλλά ένα γενικότερο συναίσθημα ότι τα άτομα αυτά δεν αγαπήθηκαν στην παιδική τους ηλικία. Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να είναι κάποιο αληθινό καρμικό πρότυπο – το οποίο έχει μεταφερθεί από μία προηγούμενη ζωή. Νιώθοντας μη αγαπητοί, μη ελκυστικοί, και ανάξιοι μαθαίνουν να εκτιμούν αυτό το οποίο συχνά παραβλέπεται από άλλους. Αυτό μπορεί να τους κάνει ιδιαίτερα ανθρωπιστές και να δραστηροποιούνται ως προς αυτή την κατεύθυνση ή μπορεί απλώς να ελκύονται από ανθρώπους που τους εκμεταλλεύονται.

Σε ότι αφορά τους ανθρωπιστικούς στόχους, τα άτομα αυτά έχουν εξαιρετική ικανότητα να αφοσιώνονται σε έναν ανώτερο σκοπό.

Πριν από λίγα χρόνια είχα κοιτάξει τα ωροσκόπια ανθρώπων που ανήκανε στους Μεγάλους Διασώστες κατά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς, λόγω του ότι ένιωθαν ότι οι άλλοι αξίζανε περισσότερο από ότι οι ίδιοι, αφιέρωσαν και διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να βοηθήσουν τους Εβραίους να δραπετεύσουν από τους Ναζί.

Ένας γείτονας που έχει ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους στον 9ο οίκο δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να κάνει περιουσία. Αφιέρωσε πολλές φορές τη ζωή του σε έναν γκουρού ή σε κάποιον εμπνευσμένο δάσκαλο. Την περίοδο αυτή είναι στην Κίνα διδάσκοντας Αγγλικά. Έχω παρατηρήσει ένα πρότυπο ανθρώπων με ανάδρομη Αφροδίτη να μετακινούνται σε υποανάπτυκτες χώρες για να διδάξουν Αγγλικά. Δεν βγάζουν πολλά λεφτά από το επάγγελμα αυτό αλλά νιώθουν πάντα ότι κάνουν ένα τεράστιο καλό για τους άλλους.

Έχουν κάποιους ενδοιασμούς που σχετίζονται με την έκφραση και την εκδήλωση αγάπης και στοργής λόγω του φόβου της απόρριψης. Συχνά, αργούν να προοδεύσουν, δεν «ανθίζουν» μέχρι να καταλάβουν ποιά είναι η σωστή κατάσταση για εκείνους (σε ότι αφορά τη σταδιοδρομία και τις σχέσεις) – πώς να αξιοποιήσουν την Αφροδίτη αυτή και πώς να βρούνε την αγάπη και την ολοκλήρωση μέσα από την ανάδρομη Αφροδίτη.

Παράδειγμα: Μία γυναίκα ήταν ευτραφής αλλά πολύ ελκυστική, η μητέρα της οποίας συνειδητοποίησε ότι η κόρη της δε θα μπορέσει ποτέ να γίνει μία βασίλισσα της ομορφιάς. Η γυναίκα αυτή είχε πάντα μία αίσθηση ότι δεν την αγαπάνε λόγω του ότι η εμφάνισή της δεν ήταν αυτή που θα εκτιμούσε και θα άξιζε για την μητέρα της. Αν την έβλεπε κάποιος, δε θα μπορούσε να αρνηθεί ότι είναι πραγματικά μία ιδιαίτερα ελκυστική γυναίκα (μία ευτραφής ελκυστική γυναίκα). Όταν η Αφροδίτη από πρόοδο γύρισε σε ορθή πορεία, τότε ξαφνικά άρχισε να δέχεται τον εαυτό της, να τον εκτιμάει και να βλέπει την ομορφιά πάνω της με τους δικούς της όρους.

Μερικές φορές μπορεί να εκδηλωθεί μία εγωκεντρική στάση ως άμυνα απέναντι στην αίσθηση που έχουν ότι δεν είναι αγαπητοί. Χρειάζονται αρκετή διαβεβαίωση αλλά η στάση αυτή στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί υπέρ τους.

Η ανάδρομη Αφροδίτη δεν έχει να κάνει μόνο με την αίσθηση του απωθητικού αλλά επίσης και με την αίσθηση του μη αποδεκτού. Τα άτομα αυτά συχνά αναζητούν ανθρώπους που μπορεί να είναι λίγο εκκεντρικοί, διαφορετικοί και όχι συνηθισμένοι – αναζητάνε νέα επίπεδα στα οποία θα μπορούσαν να σχετιστούν και στα οποία νιώθουν ότι πραγματικά ανήκουν αλλά και ταιριάζουν. Έχουν την ικανότητα να βοηθάνε τους άλλους που νιώθουν ότι δεν ανήκουν στον κόσμο των παραδοσιακών αξιών. Μαθαίνουν να εκτιμάνε τους άλλους για λιγότερο επιφανειακούς λόγους, άλλους εκτός από τη βιτρίνα και την εμφάνισή τους.

Συχνά αισθάνονται ότι δεν βρίσκονται σε αρμονία και δεν μπορούν να συντονιστούν με ανθρώπους τους οποίους θεωρούν ρηχούς.

Όντας λίγο αντι-κοινωνικοί, νιώθουν πιο άνετα σε μία σχέση «ένας πρός ένα» παρά στις κοινωνικές λειτουργίες και συγκεντρώσεις στις οποίες υπάρχει μία έντονη φτιαχτή και επιδεικτική συμπεριφορά. Δεν τους αρέσουν οι επιπόλαιες και επιφανειακές σχέσεις. Δεν είναι σε καμία περίπτωση οι τύποι των cocktail πάρτυ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ: «Είχα πάντα προβλήματα με τους ανθρώπους της ηλικίας μου. Χρειάστηκε να ωριμάσω νωρίς στη ζωή μου μετά το θάνατο της μητέρας μου». Λέει ότι έχει μάθει να είναι συμπονετική και να δείχνει κατανόηση απέναντι στους άλλους. Ωστόσο, έχω παρατηρήσει ότι αυτή η γυναίκα έχει επιτρέψει στους άντρες να την εκμεταλλεύονται. Ανέχεται τόσα πολλά από τους ανθρώπους με αποτέλεσμα αυτοί τελικά να γίνονται βάναυσοι. Την περίοδο αυτή προτιμάει να είναι μόνη της. Τώρα έχει αφιερώσει τον εαυτό της στα ζώα.

Υπάρχει μία βαθιά ουλή και πληγή σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό που καθορίζει την πορεία της ζωής τους είναι ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουν να θεραπεύουν τις πληγές αυτές μέσα τους.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΟΔΟ: Η Sandra Leigh-Serio έδωσε μία ομιλία επάνω σε αυτό το θέμα. Έχει παρατηρήσει ότι όποτε η Αφροδίτη αλλάζει κατεύθυνση από πρόοδο (ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο) έχει ένα δραματικό αντίκτυπο στην στάση μας απέναντι στις σχέσεις και την εγγύτητα γενικότερα.

Η Αφροδίτη στο 2ο οίκο – Η εσωτερική ανασφάλεια μπορεί να κάνει αυτούς τους ανθρώπους να επιθυμούν την οικονομική ασφάλεια. Μπορεί να παντρευτούν για οικονομικούς λόγους αλλά αυτό συμβαίνει εξαιτίας ενός εσωτερικού φόβου απόρριψης και ανασφάλειας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Μία γυναίκα με ανάδρομη Αφροδίτη στον Υδροχόο στο 2ο οίκο ήταν μία πόρνη η οποία ερωτευόταν τους πελάτες της και κατόπιν παρείχε τις υπηρεσίες της δωρεάν. Παραπονιόταν όταν δεν έβγαζε χρήματα. Ωστόσο, επιθυμούσε πολύ να έχει χρήματα και εκλεκτά αποκτήματα και περιουσιακά στοιχεία ως απόδειξη της αξίας της.

Κάποιος άλλος άντρας με ανάδρομη Αφροδίτη στο 2ο οίκο στον Υδροχόο έκανε διαρκώς δώρα στους ανθρώπους για να τον αγαπήσουν…αλλά ήταν ένας ιδιαίτερα αξιαγάπητος άντρας ούτως ή άλλως.

Η Αφροδίτη στον 3ο και 4ο οίκο έχει ανάγκη από γαλήνη και ησυχία στο προσωπικό της περιβάλλον. Στα άτομα αυτά δεν αρέσουν οι καυγάδες, οι λογομαχίες και οι διαμάχες στο περιβάλλον τους.

Άτομα με Αφροδίτη στον 6ο οίκο μπορεί να υποτιμήσουν τον εαυτό τους και την εργασία τους. Κάποιοι μπορεί να είναι τόσο ανασφαλείς ώστε να μην κάνουν καν τη δουλειά τους, καθώς νιώθουν πως οτιδήποτε και αν κάνουν είναι ανάξιο και ποταπό.

Η Αφροδίτη στον 7ο οίκο συχνά προτιμάει τις αντι-συμβατικές σχέσεις. Τα άτομα αυτά μπορεί να προσελκύουν έναν κλειστό και εσωστρεφή σύντροφο. Αν νιώθετε ότι δεν αξίζετε περισσότερα, δε θα απαιτήσετε ούτε και θα αποκτήσετε περισσότερα.

Άτομα με Αφροδίτη στον 9ο οίκο συχνά παντρεύονται κάποιον από ένα διαφορετικό κοινωνικό ή πολιτισμικό υπόβαθρο. Αυτό μπορεί να τους δώσει έναν αέρα ανωτερότητας. Λόγω του ότι νιώθουν ότι δεν ταιριάζουν, η διαφορετικότητα στη σχέση είναι λιγότερο απειλητική. Μπορεί να έχουν καθυστερήσεις σε θέματα εκπαίδευσης – μπορεί να δώσουν προτεραιότητα στους άλλους έναντι του εαυτού τους ή μπορεί οι σπουδές τους να αναβληθούν λόγω των αναγκών των άλλων.

Άτομα με Αφροδίτη στον 10ο οίκο χαρακτηρίζονται από μία συστολή που είναι περισσότερο από προφανής. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπουν στους προϊσταμένους τους να τα εκμεταλλεύονται και να επωφελούνται από τη δική τους δουλειά και ως εκ τούτου η αναγνώρισή τους έρχεται αρκετά αργότερα.

Η Αφροδίτη στον 11ο οίκο είναι μία θέση η οποία αποδίδει τα θετικά της στοιχεία και λειτουργεί καλύτερα περισσότερο σε ομαδικές καταστάσεις. Η «ένας προς έναν» κατάσταση μπορεί να τρομάζει τα άτομα αυτά. Μπορούν εύκολα να κάνουν θυσίες για το καλό της ομάδας.

Η Αφροδίτη στον 12ο οίκο δίνει μία σφαιρική θεώρηση της ανάδρομης Αφροδίτης γενικότερα. Μέσα στον 12ο μπορεί να υπάρξουν αρκετές εσωτερικές πληγές ώστε το άτομο θέτει μόνο του τον εαυτό του στη θέση του θύματος, μέσα σε όλες του τις σχέσεις λόγω του ότι δε νιώθει αγαπητό.

Στην ιδανική περίπτωση, τα άτομα αυτά λειτουργούν καλύτερα με «μη αγαπητούς ανθρώπους» ως θεραπευτές, σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση και τη βοήθεια, υπερασπίζοντας τους αδύναμους.

Έχουν προβλήματα όταν κρίνουν τους εαυτούς τους με βάση τις παραδοσιακές αξίες και με βάση τα κριτήρια των άλλων ανθρώπων. Η ευτυχία έρχεται όταν αναπτύσσουν τις δικές τους μοναδικές πεποιθήσεις σχετικά με το τι αξίζει πραγματικά και τι είναι αξιαγάπητο!

Σχόλιο φοιτητή: Ο συγχρονισμός είναι ένα πρόβλημα στις σχέσεις – το να συναντήσεις το σωστό πρόσωπο τη λάθος στιγμή. Οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν ότι δεν αξίζουν να πλησιάσουν και να προσεγγίσουν ένα άλλο πρόσωπο. Τους λείπει η αυτοπεποίθεση που χρειάζονται οι σχέσεις. Πολλοί νιώθουν ότι υπάρχει μία «προστατευτική» ποιότητα σε αυτή την Αφροδίτη η οποία έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Συγγραφέας: Lynn Koiner
Πρωτότυπος τίτλος: Retrogrades in the Natal Horoscope
Πηγή: Retrogrades in the Natal Horoscope : Lynn Koiner – Astrological Research
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από την συγγραφέα και αστρολόγο, Lynn Koiner.

Μετάφραση: Μαρία Ευαγγελίδου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments