0 0 votes
Article Rating

Όποιος χρησιμοποιεί την αστρολογία ως δικαιολογία για τις προσωπικές του ελλείψεις, λειτουργεί λανθασμένα και με αρνητική οπτική.

Το ζώδιό σας και οι πλανητικές επιρροές, σας προσφέρουν τα θετικά γνωρίσματα που μπορείτε να αναπτύξετε και να τελειοποιήσετε. Διαβάζοντας τις ενότητες που ακολουθούν, εξετάστε συνολικά το ωροσκόπιό σας ώστε να κρίνετε ποια από τα παρακάτω ισχύουν στην περίπτωσή σας. Αν γνωρίζετε τη θέση του Ήλιου σας (εσωτερική πλευρά του εαυτού σας), τον Ωροσκόπο σας (εξωτερική πλευρά/εμφάνιση του εαυτού σας) και τη θέση της Σελήνης σας (συναισθηματική πλευρά του εαυτού σας), διαβάστε πρώτα τις ενότητες αυτές και έπειτα επιλεκτικά διαβάστε τα άλλα τμήματα για να δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τις αρνητικές επιρροές σε θετικές.

ΚΡΙΟΣ

Πώς μπορείτε να μετατρέψετε την ισχυρή επιθετικότητα και μια αδιαμφισβήτητη τάση ισχυρογνωμοσύνης σε μια πιο χρήσιμη και θετική συμπεριφορά; Έχετε υπόψη σας το γεγονός ότι ο κόσμος πάντα χρειάζεται, εκτιμά και ανταμείβει τους ηγέτες. Τίποτα αξιόλογο δεν πραγματοποιείται χωρίς υποκινητές και καινοτόμους. Δεν είναι κακό να είστε αυτοί που κρατούν τα πράγματα σε κίνηση, εφόσον έχετε εποικοδομητικούς στόχους. Ωστόσο, πρέπει να μάθετε να αντιστέκεστε στον έμφυτο πειρασμό να επιβάλλετε τη θέλησή σας στους άλλους.

Μελετήστε την ψυχολογία της ανθρώπινης φύσης και θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλοι αντιπαθούν τον εξαναγκασμό και την πίεση αλλά λίγοι αντιστέκονται ή δυσανασχετούν όταν οδηγούνται. Επικεντρωθείτε στο να προωθήσετε τους καλύτερούς σας στόχους και σκοπούς, δίνοντας το καλό παράδειγμα έτσι ώστε οι άλλοι να ενωθούν και να ακολουθήσουν τις προσταγές σας, όχι γιατί τους αναγκάσατε αλλά επειδή το θέλουν. Να είστε ο αληθινός πρόδρομος, ο πραγματικός ηγέτης. Έτσι οι άλλοι θα σας υποστηρίξουν ευχαρίστως.

Πώς μπορείτε να κάνετε πιο εποικοδομητική την τάση ανυπομονησίας, την έλλειψη ψυχραιμίας και την εγκατάλειψη των δραστηριοτήτων, όταν κάτι πάει στραβά ή στρέφεται εναντίων σας; Θα έπρεπε να είστε ευγνώμονες που έχετε μια τέτοια πηγή ενέργειας και αυτή τη φυσική ικανότητα να συγκεντρώνετε αυτή την ενέργεια και να την αξιοποιείτε με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε. Πρέπει να μάθετε να χαλαρώνετε κάπως και να θυμάστε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρωθούν. Πάρτε το λίγο πιο χαλαρά.

Ελέγξτε αυτή την ιδιοσυγκρασία, μαθαίνοντας να γελάτε με τις δικές σας τρέλες αλλά και με αυτές των άλλων. Πριν αναστατωθείτε ή θυμώσετε για οτιδήποτε, κάντε στον εαυτό σας το ερώτημα: “Είναι τόσο σημαντικό αυτό το θέμα που θα το θυμόμαστε μετά από καιρό ή ένα χρόνο ή ακόμα και μερικές μέρες από τώρα;” Αν δεν είναι, τότε δεν αξίζει να ανεβαίνει η αρτηριακή σας πίεση.

Ξεπεράστε την τάση σας να παρατάτε ένα σχέδιο όταν συναντάτε αντίσταση, με το να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας το γεγονός πως πρόκειται για έναν ανταγωνιστικό κόσμο και πως οι άλλοι δίνουν μεγάλη αξία και εκτίμηση σε ένα νικητή. Συνειδητοποιήστε ότι οι ηττοπαθείς δεν κερδίζουν ποτέ… οι νικητές ποτέ δεν εγκαταλείπουν.

TAΥΡΟΣ

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ορέξεις σας είναι το κλειδί για μια θετική και παραγωγική ζωή. Το μυστικό βρίσκεται σε αυτό που λαχταράτε. Βεβαίως, δε χρειάζεται κάποιο ειδικό ταλέντο ή ικανότητα για να επιτρέψετε στις προτιμήσεις σας για πλούσια φαγητά, δυνατά ποτά και σωματική ευχαρίστηση, να πάρουν το καλύτερο από εσάς και να σας κάνουν να ακολουθήσετε τη διαδρομή που κατευθύνεται προς την ικανοποίηση και την προσωπική ευχαρίστηση. Μπορείτε πάρα πολύ εύκολα να γίνετε χοντροί και διεφθαρμένοι! Αλλά η ίδια δύναμη που ωθεί τις ορέξεις σας αρνητικά, μπορεί να διοχετευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε η πείνα ή η καλοπέραση να συμβάλλουν στην ικανοποίηση των αναγκών άλλων ανθρώπων λιγότερο τυχερών από εσάς. Η επιθυμία σας για προσωπική ευχαρίστηση μπορεί να επεκταθεί θετικά πέρα από τον εαυτό σας, προς την ενίσχυση της ευχαρίστησης και της άνεσης του περίγυρού σας.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από το ταυρίσιο πείσμα σας, ολοκληρώνοντας επιτυχώς ενδιαφέροντα σχέδια για την κοινότητά σας με την ίδια ευκολία, όπως θα κάνατε και για τον εαυτό σας. Η αποφασιστικότητά σας μπορεί να συμβάλλει στην κατασκευή μιας παιδικής χαράς στη γειτονιά σας, ανεξάρτητα από το ποιες ήταν οι πιθανότητες γι’ αυτό, αρχικά. Όταν φτάσετε σε μια απόφαση, κανείς δεν πρόκειται να την αλλάξει έτσι εύκολα. Απλά να δίνετε περισσότερη προσοχή στα σχέδια που έχετε στο μυαλό σας ώστε να ωφελούνται και οι άλλοι.

Επωφεληθείτε με σοφία από τη διαρκή υπομονή σας. Αυτό σας προικίζει με ένα από τα πιο πολύτιμα στοιχεία της ζωής, μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε ένας δάσκαλος για τους άλλους, ειδικά για εκείνους που είναι κατά κάποιο τρόπο αργοί ή αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Δεν έχει σημασία αν είστε επαγγελματίας εκπαιδευτικός, μπορείτε να διδάξετε τους άλλους ανθρώπους, δίνοντάς τους την απαιτούμενη καθοδήγηση ώστε να οδηγηθούν σε μια καλύτερη ζωή και να δημιουργηθεί ένας καλύτερος κόσμος. Πράγματι, η έμφυτη υπομονή σας μπορεί να βοηθήσει αρκετά τον κόσμο.

Για να βρείτε μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή, προσπαθήστε να κατευθύνετε περισσότερο την προσοχή και το ενδιαφέρον σας προς λιγότερο υλιστικές απολαύσεις. Απολαύστε τα λουλούδια και το γρασίδι στο δρόμο σας προς την τράπεζα, μάθετε πώς μπορείτε να εκτιμήσετε τον καθαρό αέρα και το γαλάζιο του ουρανού. Ποτέ μην επιτρέψετε στα χρήματα και τον υλικό πλούτο να γίνουν οι θεοί σας.

Καταπολεμήστε την τάση να προσκοληθείτε στο δικό σας κόσμο και να απορροφηθείτε από τη ρουτίνα σας. Ψάξτε για νέες ιδέες και διαφορετικούς τρόπους που βλέπετε τα πράγματα, να είστε πρόθυμοι να ακούτε. Προσπαθήστε να βγαίνετε έξω συχνά, να ασκείστε τακτικά και να ξεφεύγετε από το λήθαργο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είστε ευλογημένοι με την αξιοζήλευτη ικανότητα να ζείτε “δύο ζωές” ταυτόχρονα – η μία τοποθετημένη δίπλα στην άλλη- αυτό σημαίνει ότι ζείτε δύο φορές σε σχέση με το μέσο όρο. Ποιος μπορεί να διαμαρτυρηθεί γι ‘αυτό; Αυτό που πρέπει να κάνετε προκειμένου να πραγματοποιήσετε τις μεγάλες θετικές σας δυνατότητες, είναι να βεβαιωθείτε ότι η ζωή σας είναι εποικοδομητική, θετική και άδολη. Δεν είναι αδύνατο για σας να είστε συγχρόνως ένας “άγιος” και ένας “διάβολος” – ο “Δρ Τζέκιλ” και o “Μίστερ Χάιντ”. Είναι στο χέρι σας. Μπορείτε, λόγω της βασικής σας δυαδικότητας, να κάνετε το διπλάσιο καλό ή το διπλάσιο κακό. Προσπαθήστε να δείτε θετικά τη ζωή σας και να υπάρχει συμφωνία και εποικοδομητική ανταλλαγή μεταξύ αυτής της δυαδικότητας.

Η διδυμίσια τάση σας να σκορπίζεστε ή να ασχολείστε επιφανειακά με πάρα πολλές δραστηριότητες, προκαλείται όταν προσπαθείτε να υπηρετήσετε δύο αρχηγούς ταυτόχρονα. Μπορεί να αφήνετε τον εαυτό σας να παρεκτρέπεται από το βασικό σας στόχο, επειδή ακούτε μέσα σας συγχρόνως δύο προσταγές.

Οι Δίδυμοι πρέπει να αποφασίζουν εκ των προτέρων ποια από τις σκέψεις τους είναι η πιο θετική και να είναι αποφασισμένοι ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν αυτή τους την επιλογή χωρίς αντιπερισπασμούς. Θα πρέπει να επιλέγετε τον πιο θετικό σας εαυτό ως γενικό ηγέτη ή διευθυντή της ζωής σας.

Η φυσική σας ευελιξία, σας δίνει το ταλέντο και την ικανότητα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς αλλά να θυμάστε ότι η συγκέντρωση σε περιορισμένους τομείς είναι το πραγματικό κλειδί για την επιτυχία σας. Υπάρχουν πολλοί που ζηλεύουν τη μεγάλη γκάμα των ικανοτήτων και του πολύπλευρου ταλέντου σας. Διατηρείστε τον έλεγχο, έτσι ώστε να μην επιτρέψετε στη μεγαλύτερη δυνατότητα του ενεργητικού σας -την ευελιξία- να γίνει το μεγαλύτερο σας μειονέκτημα. Μπορείτε να ολοκληρώσετε σχεδόν τα πάντα εάν παραμένετε σταθεροί στο στόχο σας. Μέσα σε αυτό το μονοπάτι προς την επιτυχία, μη δίνετε τόση σημασία στα διάφορα πράγματα που σας τραβάνε το ενδιαφέρον και σας αποσπούν την προσοχή.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το φυσικό σας ταλέντο και η επιθυμία σας να επικοινωνείτε, λειτουργεί προς όφελός σας, να μεταφέρετε και να ανταλλάζετε πληροφορίες που είναι ακριβείς, πραγματικές και αναγκαίες. Μη γίνεστε παραπλανητικοί ή ανέντιμοι για κανένα λόγο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πώς μπορεί η κτητικότητα, η κατήφεια, η κυκλοθυμία και η ευαισθησία να χρησιμοποιηθούν με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο; Ενώ η κτητικότητα μπορεί να πνίγει και να οδηγεί σε ακραίο εγωισμό, μπορεί εξίσου εύκολα να χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύ θετικό στοιχείο, όταν συνειδητοποιήσετε ότι ένα από τα ισχυρότερα κίνητρα του ανθρώπου, είναι η επιβίωση. Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο η έννοια της οικογένειας και της μητρότητας δεν υπήρχε. Ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να επιβιώσει για πολύ καιρό. Στην πράξη, η κτητικότητα είναι η ακραία έκφραση φροντίδας. Είναι στην ανθρώπινη φύση η επιθυμία για τη φροντίδα των δικών μας ανθρώπων.

Έτσι λοιπόν εσείς οι Καρκίνοι, πρέπει να καλλιεργήσετε αυτή τη φυσική σας τάση αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίζετε τα όριά σας και να μη το παρακάνετε. Μπορεί να έχετε μια τάση υπερβολικής κτητικότητας λόγω έλλειψης της αληθινής συναισθηματικής ασφάλειας. Για να βοηθηθείτε και να νιώθετε πιο ασφαλείς, να θυμάστε ότι κάποιος με τόσες ευαισθησίες και τέτοια αγαπητή φύση, όπως εσείς, δεν πρόκειται να χάσει την αγάπη και την προσοχή αυτών που πραγματικά έχουν σημασία.

Να είστε σίγουροι ότι έχετε -ανεξάρτητα από το φύλο σας- έναν ενσωματωμένο “πομπό” ο οποίος τραβάει πίσω στην “έδρα” τους, εκείνους που μπορεί να έχουν ξεστρατίσει προσωρινά. Δώστε στους άλλους την ελευθερία τους, αφήστε τους να αναπνέουν και να είστε σίγουροι ότι συναισθηματικά, δεν θα είναι ποτέ μακριά σας.

Ενώ είναι αλήθεια ότι διακατέχεστε από κατήφεια, φέρτε στο προσκήνιο δύο άλλα εσωτερικά σας χαρακτηριστικά -την κυκλοθυμία και την ευαισθησία- έτσι ώστε να ελέγχετε τις διαθέσεις σας και να επωφελείστε από αυτές. Η διάθεση είτε είναι θετική είτε αρνητική, μπορεί να αλλάξει ή να κατευθυνθεί. Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε πως σας καταβάλλει μια αρνητική διάθεση, ενεργοποιήστε την ευαισθησία σας και συντονιστείτε σε μια πιο χαρούμενη και θετική σκέψη ή κατάσταση, στη συνέχεια βάλτε στο παιχνίδι το ευμετάβλητο ταλέντο σας ώστε να αντιστρέψετε την αρνητική κατάσταση σε θετική. Θυμηθείτε ότι η διάθεσή σας προέρχεται από μέσα σας και όχι από εξωτερικούς παράγοντες.

Επειδή είστε συνήθως πολύ δεκτικοί και ευαίσθητοι στο περιβάλλον σας, θα πρέπει να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια και να είστε, όσο είναι δυνατό, σε κάποιο χαρούμενο, φωτεινό και πολύχρωμο περιβάλλον. Προσπαθήστε να επιλέγετε θετικούς τύπους ανθρώπων για φίλους και συνεργάτες.

ΛΕΩΝ

Ο Ήλιος εδώ ως κυβερνήτης, προσφέρει μια τεράστια ευκαιρία στους Λέοντες ώστε να αλλάξουν την αρνητική επιθυμία τους για επιδειξιομανία και εγωκεντρισμό σε μια πολύ πιο θετική στάση. Το κόλπο είναι να μάθετε να αντιμετωπίζετε την πραγματικότητα. Αν θέλετε να είστε το κέντρο της προσοχής, έχει καλώς, αλλά όταν καταλαμβάνετε τη θέση αυτή, να είστε σίγουροι πως έχετε κάτι σημαντικό να προσφέρετε προς όφελος του “κοινού” σας. Αν δεν έχετε κάτι εποικοδομητικό να προσφέρετε, μη ζητάτε τα φώτα της δημοσιότητας.

Φανταστείτε αν θέλετε, τις σπουδαίες δυνατότητες που έχει κάποιος με τη φυσική ικανότητά του να πουλάει στους άλλους τις ιδέες του, να μπορεί να τραβάει την προσοχή και να συλλαμβάνει τη φαντασία των ακροατών του. Να θυμάστε ότι αυτό είναι το ταλέντο του Λέοντα. Έτσι λοιπόν, αναζητείστε ενδιαφέροντα σχέδια και προωθήστε τα. Ο κόσμος χρειάζεται πάντα έναν καλό πωλητή. Χρησιμοποιήστε την ικανότητά σας στην πώληση, για τη γενική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της ανθρωπότητας. Έχετε υπόψη ότι κανένας δεν κερδίζει υψηλότερες αμοιβές από ό, τι ένας καλός πωλητής.

Μερικοί Λέοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την καλλιτεχνία τους αναζητώντας θέσεις απασχόλησης όπου θα έχουν την ευκαιρία να είναι στη σκηνή. Οι ευρείς τομείς της ψυχαγωγίας και της δημόσιας ομιλίας είναι ένας κατάλληλος χώρος για την έκφραση των κινήτρων του Λέοντα.

Ένα άλλο ζήτημα που παραβλέπεται συχνά, είναι αυτό των επιπρόσθετων τρόπων με τους οποίους επιδεικνύεται ο Λέων. Αν το “εγώ” του ατόμου δε διοχετεύεται σε αυτοέκφραση μέσω της δημιουργικής ηγεσίας, των πωλήσεων ή της διασκέδασης, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, λιγότερο προσωπικοί αλλά εξίσου ικανοποιητικοί, ώστε να είναι το κέντρο της προσοχής.

Επιδείξτε τα εργόχειρά σας, κάτι που κάνετε καλά ή κάτι για το οποίο είστε περήφανοι. Θα μπορούσε να είναι το μαγείρεμα, η κηπουρική, τα λουλούδια, το ράψιμο, κάποια μηχανική ικανότητα, το αυτοκίνητό σας, το σπίτι σας, τα παιδιά, οι φίλοι, κάποιο κατοικίδιο ή πολλά άλλα πράγματα. Πώς θα μπορούσατε να προσβληθείτε αν αυτό που δείχνετε, αξίζει πραγματικά να επιδειχθεί; Οι γύρω σας θα χαρούν και θα απολαύσουν το έργο σας. Τι πιο θετικό;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εσείς οι Παρθένοι, πριν αρχίσετε να ανησυχείτε λόγω της φυσικής σας τάσης για προσοχή στη λεπτομέρεια, την επιθυμία για τάξη, την οργάνωση και τη συνολική τελειότητα, θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι αυτή είναι η επιρροή της Παρθένου στον κόσμο που κανονίζει και οργανώνει τα πάντα. Χωρίς αυτή την ποιότητα της Παρθένου, τα αεροπλάνα, τα τρένα, τα λεωφορεία, καθώς και όλες οι άλλες ρυθμισμένες και προγραμματισμένες εκδηλώσεις, θα ήταν λίγο έως πολύ δύσκολο να συμβούν έτσι απλά. Θα πηγαίναμε στο αεροδρόμιο και θα έπρεπε να περιμένουμε έως ότου ο πιλότος αποφασίσει να φύγει και θα μπορούσε να πετάξει προς όποια κατεύθυνση ήθελε, ανεξάρτητα από το που θέλαμε εμείς να πάμε.

Ως εκ τούτου, εσείς οι Παρθένοι πρέπει να είστε ευγνώμονες για αυτό το έμφυτο ταλέντο να χειρίζεστε τις λεπτομέρειες και να διακρίνετε το τι είναι εν τάξει και τι όχι. Αλλά πρέπει να δώσετε προσοχή ώστε να δείτε πως αυτή η επιθυμία για την τάξη και την τελειότητα δεν πρέπει να οδηγεί σε απογοήτευση και προκύπτουσα κακόβουλη κριτική όταν δεν επιτυγχάνεται η τέλεια κατάσταση.

Χρησιμοποιήστε το ταλέντο σας με περηφάνια και παραγωγικότητα αλλά συνειδητοποιήστε ότι δεν είναι δυνατόν για οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άνθρωπο (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας), να είναι αψεγάδιαστος. Χαλαρώστε και απολαύστε τη μεγάλη και πολύτιμη υπηρεσία που εκτελείτε αλλά και την πραγματική ανάγκη του κόσμου (ακόμα και με τις πολλές ατέλειές του) την οποία καλύπτετε.

Εσείς, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο, πιθανώς να χρησιμοποιείτε την ισχυρή σας δυνατότητα σε βάρος σας και όχι σε ουσιαστικό βάρος των άλλων. Πρώτον, μπορεί να έχετε την τάση να είστε πολύ απαιτητικοί από τον εαυτό σας και όταν σφάλλετε, να τα βάζετε με τον ίδιο σας τον εαυτό, ακόμη και σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να αναπτυχθεί κάποιο κόμπλεξ κατωτερότητας. Η πρακτική αυτή δεν ωφελεί ούτε εσάς ούτε τους άλλους.

Δεύτερον, μπορεί να αποξενώνεστε από ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι φίλοι σας, επειδή επιθυμείτε τόσο πολύ να τους βοηθήσετε αλλά χρησιμοποιείτε πολύ συχνά τη λάθος προσέγγιση. Μπορεί να σκέφτεστε εσφαλμένα ότι θα σας εκτιμήσουν όταν επισημαίνετε στους άλλους όλα τα ελαττώματα και τις αδυναμίες τους και όταν τους προτείνετε πώς μπορούν να τα ξεπεράσουν. Όμως δεν συμβαίνει αυτό, γενικά οι άνθρωποι δεν επιθυμούν να είναι συνεχώς υπό εξέταση. Επικεντρώστε την επιθυμία σας για την τελειότητα περισσότερο σε αντικείμενα και καταστάσεις από ό, τι στους ανθρώπους.

Copyright © 2010 από το Dell Magazines, αρχικά δημοσιευμένο στο Dell Horoscope
Το myHoroscope.gr διαθέτει άδεια αναδημοσίευσης από το Dell Horoscope

 

Συγγραφέας: Elbert Wade
Πρωτότυπος τίτλος: Develop Your Positive Astrological Traits: Aries thru Virgo
Πηγή:
 Develop Your Positive Astrological Traits: Aries thru Virgo
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τον συγγραφέα και αστρολόγο, Elbert Wade
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments