0 0 votes
Article Rating

Μία ανάλυση των πιο άδικων στιγμών στη ζωή ενός ανθρώπου. Όλα μπορούν να μείνουν στο μυαλό μας σαν ένα κομμάτι πόνου και αυτός ο πόνος από όλους ο πιο βαρύς γιατί η σκιά του εαυτού σου είναι πάντα απούσα… γιατί το μυαλό σου δεν κατάφερε ποτέ να τα μεταφράσει αυτά που δεν έζησε και αυτά που περνούσε και όσο γερνούσε σε μάταια χρόνια τελικά αργά κατάλαβε πως μέγιστο κακό όλων… οι ανεκπλήρωτοι έρωτες! 

Πρόλογος

Όταν καλούμαστε να αναλύσουμε ένα θέμα όπως οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, ίσως φοβόμαστε να το αντιμετωπίσουμε ακόμη και αστρολογικά. Αυτό συμβαίνει περισσότερο και από ότι θα μελετούσαμε τις επόμενες εκλογές στην Αμερική. Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι βάσανο και πόνος για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, τα ποσοστά μιλάνε για πάνω από 80% ενώ άλλοι μιλούν για 130% του πληθυσμού όμως πάντα μερικοί συγκεκριμένοι είναι αυτοί που πονούν πάρα πολύ και είναι στο 15- 20% του πληθυσμού. Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας είναι πολλές φορές τόσο πολύπλοκο φαινόμενο που θα πρέπει ίσως ένας αστρολόγος να το μελετάει πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα καθότι το φαινόμενο του ανεκπλήρωτου έρωτα είναι πολυπρόσωπο και πολύπλοκο.

Στο γενέθλιο χάρτη

Πριν από κάθε τι θα πρέπει να κοιτάξουμε το χάρτη ενός ατόμου για να μπορέσουμε να δούμε αν έχει την τάση να δημιουργεί ανεκπλήρωτους έρωτες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δούμε μέσα από το πρίσμα όμως του ίδιου του ατόμου αυτές τις όψεις και όχι μέσα από τη δική μας προσωπική σκοπιά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ο αστρολογικός χάρτης δεν είναι τίποτα άλλο από την προσωπική σκοπιά του ατόμου και οι δυνατότητες του.

Τα βασικά προβλήματα που γεννάνε σε ένα χάρτη ανεκπλήρωτους έρωτες είναι τα εξής: ιδεαλισμός, ψευδαισθήσεις, χαμηλή αυτοεκτίμηση, μοναχικός χαρακτήρας, συγκεκριμένα γεγονότα, συνθήκες που απομακρύνουν το άτομο από το στόχο του.

Ο Ανεκπλήρωτος έρωτας τις περισσότερες φορές είναι μία πολύ σημαντική ψυχολογική κατάσταση του ατόμου που έχει ρίζες στο παρελθόν και πηγαίνει πολύ μακριά στο μέλλον. Ένα άτομο που μέσα από τον έρωτα βιώνει την έλλειψη πολλές φορές έχει μία μαζοχιστική ανάγκη για επιβεβαίωση που σαφώς δεν έρχεται ποτέ. Πιστεύει ότι δεν μπορούν να το αγαπήσουν η πάνω από όλα υπάρχει ο θρίαμβος του φόβου του ατόμου να το αποδεχτεί κάποιος άλλος.

Συνέπειες

Συνήθως οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι αυτοί που σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουν τη ζωή μας και τις μετέπειτα επιλογές μας, μετά από ένα τέτοιο συμβάν συνήθως οι άνθρωποι χάνουν ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα τους να ελπίζουν ενώ η επόμενη επιλογή τους σχεδόν πάντα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Συνήθως μεταφράζουν την αποτυχία τους για τον ανεκπλήρωτο έρωτα σαν δική τους ευθύνη ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τις ακραίες περιπτώσεις ατόμων που στη ζωή τους έμειναν με το όνειρο της μίας και μοναδικής τους αγάπης.

Ο Ανεκπλήρωτος έρωτας έχει πολλά πρόσωπα, συνήθως ο κόσμος τον κάνει πολύ συγκεκριμένο και θεωρεί πως ανεκπλήρωτους έρωτες έχουν μόνο όσοι ονειρεύονται και δεν είναι προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια πολλές φορές ένα ανεκπλήρωτος έρωτας μπορεί να ξεκινήσει αλλά να πρέπει να τελειώσει για πάρα πολλούς λόγους όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις χηρείας σε πρώιμη ηλικία της σχέσης ή όταν για προσωπικούς λόγους το άτομο αναγκάζεται να φύγει από μία σχέση.

Ο κάθε έρωτας πρέπει εκτός από την έναρξή του να νοιώσει την άνθιση του και να γίνει βιωματικός, αν δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτά τα επίπεδα ωρίμανσης διατηρεί δυστυχώς τα έντονα χαρακτηριστικά της έλλειψης ολοκλήρωσης ενώ ο πόνος που προκαλείται είναι ακόμη περισσότερος συνήθως γιατί το άτομο έχει βιώσει τον σύντροφο του σε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα.

 

Οι λόγοι δημιουργίας ενός ανεκπλήρωτου έρωτα και οι αστρολογικοί δείκτες τους :

Ιδεαλισμός

Ο Ιδεαλισμός είμαι μία συνήθης παγίδα στο χάρτη ενός ατόμου και μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στη ζωή του χωρίς βέβαια να λέμε από την άλλη ότι ο ιδεαλισμός δεν είναι και απαραίτητο στοιχείο ανέλιξης και ανάπτυξης ενός ατόμου. Σαφώς όμως όταν ο ιδεαλισμός μας χάνει την ισορροπία του σε σχέση με την πρακτικότητα τότε αρχίζουν τα σοβαρά προβλήματα.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να κοιτάξουμε τη πρώτη φορά που ο ωροσκόπος θα έρθει σε επαφή με τον Δία γιατί τότε είναι μία σημαντική περίοδος καθορισμού των ιδανικών μας, αν το άτομο έχει γεννηθεί με σύνοδο Δία με ωροσκόπο τότε θα κοιτάξει την επόμενη σύνοδο στα 12 του χρόνια. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να δούμε το χάρτη της στιγμής που ο Δίας κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο ( και σε ανάδρομη φάση αν τύχει) γιατί θα μας δώσει αρκετά στοιχεία για τις ιδέες και τις επιρροές του ατόμου που θα δεχθεί σε πρώιμη φάση. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για τον Ήλιο με τον Δία. Σε περίπτωση αναδρομής του η πρώτη φάση είναι οι εξωτερικές του επιρροές στον τομέα του ιδεαλισμού, στη 2η φάση έχουμε να κάνουμε με τις εγγενείς τάσεις του ατόμου και στην Τρίτη φάση το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ιδεαλισμός δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι κατασκευάζεται σαν ένα κομμάτι του εγώ μας. Θεωρείται ιδιαίτερα δικό μας δηλαδή στοιχείο και σκοπός του πάντα είναι πάντα σε υποκειμενικό επίπεδο να βοηθήσει το άτομο να έχει μία καλύτερη ζωή και να αυξήσει το βαθμό ικανοποίησης που μπορεί να λάβει ένα άτομο σε συγκεκριμένα γεγονότα.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να δούμε σε ένα χάρτη αν υπάρχουν και κάποιοι συγκεκριμένοι δείκτες. Ο πιο σημαντικός δείκτης δεν είναι άλλος από τη σύνοδο του Ερμή με την Αφροδίτη η τον Δία, συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις το ίδιο μας το μυαλό κυριεύεται από τα ιδεώδη μας και προσπαθούμε να τα ακολουθήσουμε πάση θυσία. Όταν μάλιστα η Αφροδίτη είναι σε σύνοδο με τον Ερμή τότε τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο είναι τόσο σημαντικά που το άτομο δυσκολεύεται να κερδίσει ικανοποίηση από άλλα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για μία όψη που μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη όχι απευθείας αλλά επειδή το άτομο είναι αδύνατο κάποιες φορές να αντλήσει ικανοποίηση από άλλα ενδιαφέροντα. Αυτή η τάση γίνεται ακόμη πιο έντονη όταν ο Ερμής με την Αφροδίτη κάνουν σύνοδο με τον Ήλιο. Πολλές φορές η σύνοδος και μόνο της Αφροδίτης με τον Ήλιο η του Δία γεννούν ένα άτομο που είναι ιδιαίτερα προσκολλημένο στα ιδεώδη του.

Οι πιο δύσκολες θέσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα στα σταθερά ζώδια γιατί αντιστέκονται στις περισσότερες περιπτώσεις σθεναρά στην αλλαγή. Ιδεαλισμό μπορεί να προκαλέσει σαφώς και ο Ουρανός με την Αφροδίτη αν και αυτό κάποιες φορές μπορεί μαζί με τον ιδεαλισμό να προκαλέσει και σνομπισμό καθότι το άτομο δυσκολεύεται να σεβαστεί τα απλά καθημερινά πράγματα. Σαφώς και η σχέση Ποσειδώνα – Αφροδίτης, προκαλεί προβλήματα κάποιες φορές όταν κάποιο άτομο περιμένει τον απόλυτο ρομαντικό έρωτα που θα τον παρασύρει αλλά τελικά δεν έρχεται ποτέ. Αυτή η όψη όμως εκτός από τις ψευδαισθήσεις που μπορεί να δημιουργήσει, κάτι που θα αναλύσουμε στη συνέχεια, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αν την εξετάσετε σε ότι έχει να κάνει με το ότι είναι πολύ δύσκολο να ζεις με ένα σύντροφο που ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά σου και μονίμως κάτι θεωρεί ότι έχεις κάνει λάθος. Σαφώς πέρα από την Αφροδίτη και η Σχέση Ουρανού – Ήλιου είναι δύσκολη μόνο που σε αυτή τη περίπτωση έχουμε και γεγονότα ξαφνικά και δύσκολα που εμποδίζουν μία σχέση και ταιριάζει με μία από τις παρακάτω κατηγορίες που θα αναφέρουμε.

Ψευδαισθήσεις

Η Ψευδαίσθηση είναι συνήθως μία επικίνδυνη φάση του ατόμου όταν ερωτεύεται η νομίζει πως ερωτεύεται. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα άτομα κάποιες φορές ερωτεύονται ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό τους. Περισσότερα πράγματα για τη δύναμη αυτής της ψευδαίσθησης μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μου «Αντίθεση Ήλιου – Ποσειδώνα» που υπάρχει στο myhoroscope.gr

Η Ψευδαίσθηση κάποιες φορές είναι η ανάγκη που έχουμε στο να μπορέσουμε να νοιώσουμε εκτός πραγματικότητας, κάποιες φορές λοιπόν η φυγή είναι καλύτερη όταν δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Η Φαντασία γίνεται το όχημα της ελευθερίας του κάθε ατόμου και το μέσο επιβίωσης ίσως κάποιες φορές σε δύσκολες καταστάσεις που αλλιώς το εγώ μας δεν θα μπορούσε να τις διαχειριστεί. Δεν είναι σπάνιες οι φορές όπου κορίτσια μέσα στην απομόνωση ή μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες έχουν ερωτευτεί τον οποιοδήποτε βλέποντας σε αυτόν το πρίγκιπα του Παραμυθιού για να τις σώσει.

Προσοχή όμως, κάποιες φορές θα πρέπει να προσέξετε τις δύο τάσεις που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος ως προς τα παραμύθια. Το παραμύθι του ιδεαλισμού είναι απλά μία ιδιαίτερη όρεξη που έχει το άτομο για συγκεκριμένα πράγματα που η καθημερινότητα δεν μπορεί να το χορτάσει. Στις ψευδαισθήσεις και στο σύνδρομο του Πρίγκηπα του Παραμυθιού πολλές φορές έχουμε την απόγνωση που είναι ένα αποτέλεσμα αδιεξόδου στη ζωή ενός ατόμου.

Το κακό είναι ότι η εμμονή σε κάποιο παραμύθι, στην ουσία δεν λύνει το πρόβλημα και μάλιστα η σταδιακή ενίσχυση της φαντασίας ενός ατόμου για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο θα προκαλέσει αύξηση ορμονών και στο τέλος χωρίς να το καταλάβει ο άλλος μπορεί να βρεθεί ερωτευμένος όχι με την αλήθεια αλλά με ένα είδωλο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο Ποσειδώνας σαφώς με τον Ήλιο ιδιαίτερα σε αντίθεση αλλά και σε άλλες όψεις όπως η σύνοδος και το τετράγωνο προκαλούν τέτοια ζητήματα αλλά και η Σελήνη με τον Ποσειδώνα αρκετές φορές μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ζητήματα στην κατανόηση της συναισθηματικής πραγματικότητας του ατόμου (αν το ίδιο κάποιες φορές την κατανοεί). Πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση να δείτε αν ο 5ος η ο 7ος έχουν έντονη τάση Ποσειδώνα είτε πάνω στην ακμή τους είτε παίζοντας σημαντικό ρόλο σαν κυβερνήτες τους ή αν είναι μέσα σε αυτό τον οίκο είτε με πολλές όψεις που είναι σημαντικές ή όταν είναι χωρίς όψεις. Προσοχή χρειάζεται όταν πλανήτες με αισθηματικά θέματα κάνουν δύσκολες όψεις με την Έριδα και τη Σέντνα.

Χαμηλή Αυτοεκτίμηση

Η Χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι βασικός μοχλός προβλημάτων στη ζωή ενός ατόμου και είναι ένας από τους πλέον κορυφαίους παράγοντες όταν έχουν να κάνουν με την κατάθλιψη. Μάλιστα σε αυτές τις περιπτώσεις αν κάποιος καταφέρει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση του τότε οι πιθανότητες να ξαναπέσει σε κατάθλιψη είναι λιγότερο από 15%. Η Χαμηλή αυτοεκτίμηση όμως δεν είναι σημαντική μόνο για την κατάθλιψη και για τα πλέον σοβαρά ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα, είναι και ένας σημαντικός παράγοντας που προκαλεί δυσκολίες στα αισθηματικά μας ζητήματα. Τις περισσότερες φορές λοιπόν ένα τέτοιο άτομο έχει φανερή δυσκολία να μπορέσει να εκφράσει τον έρωτα του σε κάποιο πρόσωπο ακριβώς γιατί ντρέπεται. Πως μπορείτε να περιμένετε ότι θα κινηθεί όταν πιστεύει ότι μπορεί να γελοιοποιηθεί και δεν πιστεύει στον εαυτό του.

Η Χαμηλή αυτοεκτίμηση όμως έχει και την λεγόμενη αυτοεκπληρούμενη προφητεία, όταν πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα μας αγαπήσει και πόσο μάλλον αυτό το σπουδαίο άτομο που ερωτευτήκαμε ( του οποίου τη σπουδαιότητα μεγεθύνουμε απέναντι στην δική μας ελαττωματική έλλειψη σεβασμού προς τον εαυτό μας) πως γίνεται να μας κοιτάξει και να μας δώσει σημασία. Αυτό όμως το εκπέμπουμε και τελικά με την ίδια μας τη συμπεριφορά καταλήγουμε να το επιβεβαιώνουμε.

Για αυτό και θα συνιστούσα και στους επαγγελματίες συναδέλφους όταν βρίσκονται κοντά αστρολογικά στην επιβεβαίωση μία συνθήκης που πιστεύουν αυτά τα άτομα, να κοιτάξουν μήπως δεν είναι λόγω της τύχης τους αλλά λόγω του ίδιου τους του χαρακτήρα οπότε και θα έπρεπε αυτό το άτομο να το διαχειριστούν αλλιώς για να μπορέσει να προχωρήσει στη ζωή του. Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία κάποιες φορές είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να επιβεβαιώσει την πεποίθηση σε πράξη ενός ατόμου ακόμη και στο 80% των περιπτώσεων . Για αυτό η συμβουλή μου είναι πριν μάθετε το μέλλον σας μάθετε τις πεποιθήσεις σας γιατί αυτές σε ένα μεγάλο βαθμό είναι και η προοπτική σας.

Σαφώς έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα στο παρελθόν ότι ο έντονος Κρόνος ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στον 2ο οίκο είναι μεγάλο σημάδι προβλημάτων αυτοπεποίθησης. Ο Κυβερνήτης του 2ου και ο ίδιος ο 2ος αν έχουν προβληματικές όψεις και θέσεις μπορούν να προκαλέσουν τρομαχτικές δυσκολίες και σαφώς μεγάλους ανεκπλήρωτους έρωτες. Τα άτομα που έχουν γενικότερα πολύ ισχυρό το στοιχείο του Αιγόκερω με πάνω από 3 πλανήτες θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερα παραπάνω προσοχή γιατί παρουσιάζουν δύσκολα παιδικά χρόνια και χρειάζονται προσεκτική διαχείριση.

Επίσης δύσκολη είναι η ανάπτυξη αυτοπεποίθησης όταν έχουμε να κάνουμε με δυσκολίες στον κυβερνήτη του 8ου οίκου καθότι πολλές φορές όταν ο 8ος οίκος και ο κυβερνήτης του έχουν άσχημες όψεις και θέσεις, μπορεί να συμβεί κάποιο ιδιαίτερα δύσκολο γεγονός το οποίο και να τραυματίσει την ψυχοπαθολογία του ατόμου.

Μοναχικότητα

Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι γεννημένοι για πάρτι, κάποιοι άνθρωποι απλά δεν έχουν την όρεξη και τη διάθεση να γνωρίσουν πολύ κόσμο ούτε και θέλουν να πειραματιστούν ερωτικά με πολύ κόσμο και να εκφράσουν την περιέργεια τους. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ταξιδευτές και προτιμούν πολύ πιο ήρεμα και ασφαλή μονοπάτια. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι απλά δεν είναι οι κυνηγοί και δεν θέλουν να φαίνονται ιδιαίτερα, όχι λόγω ντροπής και χαμηλής αυτοπεποίθησης απλά επειδή αυτός είναι ο χαρακτήρας τους. Είναι τα άτομα που προτιμούν να μένουν στην αφάνεια και να περιμένουν να βρουν το κατάλληλο πρόσωπο χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απαιτητικά στην πραγματικότητα.

Οι μοναχικοί άνθρωποι απολαμβάνουν την ηρεμία που τους προσφέρει η απομόνωση και η έλλειψη ατόμων στο άμεσο τους περιβάλλον, πάντα όμως υπάρχουν οι στιγμές όπου ο άνθρωπος ψάχνει να βρει το έτερον του ήμισυ, κάποιον άνθρωπο που να μπορεί να μας καταλάβει και να μας νοιώσει έτσι όπως δεν μπορεί κανένας άλλος. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, οι μοναχικοί – ντροπαλοί άνθρωποι τους είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να κάνουν μία σχέση. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε συνήθως έντονο το 12ο οίκο με τον Ήλιο, τον Ερμή ή την Αφροδίτη να βρίσκονται εκεί ή όταν ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι και αυτός στον 12ο οίκο σε σύνοδο με τους κυβερνήτες του 5ου η του 11ου.

Η Μοναχικότητα τις περισσότερες φορές δεν θα πρέπει να ξεχνάει ο αστρολόγος ότι είναι βιωματική κατάσταση του συμβουλευόμενου και αλλάζοντας αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα του δεν θα γίνει ευτυχισμένος. Η λύση δεν βρίσκεται τόσο στην αύξηση της κοινωνικοποίησης αλλά περισσότερο στη δυνατότητα που μπορεί να έχει ένα άτομο να εκφραστεί και να μην ντρέπεται για τις ίδιες του τις διαθέσεις και συναισθήματα. Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το θρησκευτικό στοιχείο στο χάρτη του ατόμου ( Δίας, 9ος οίκος κ.α) γιατί μπορεί αυτή η πεποίθηση και χαρακτήρας να προέρχονται από την πίστη σε θρησκευτικά πιστεύω οπότε και η διαχείριση θα πρέπει να είναι πολύ πιο διαφορετική.

Δύσκολη τύχη

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν προβλήματα στον τομέα του χαρακτήρα τους απλά κάποιες φορές στη ζωή τους να είναι άτυχοι που σημαίνει ότι απλά χωρίς λόγο η μοίρα δεν τους θέλει και προκαλεί συνεχόμενα προβλήματα. Τέτοια στοιχεία μπορούν να ενεργοποιηθούν σαφώς μέσα από το γενέθλιο χάρτη. Τέτοια γεγονότα μπορεί να είναι η παρέμβαση ενός φίλου που να σημάνει χωρισμό, κάποιο ταξίδι που θα πρέπει να φύγει το ένα άτομο. Ο θάνατος του ενός προσώπου, η πίεση από το οικογενειακό περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει σε χωρισμό και πάρα πολλά άλλα γεγονότα που τελικά μπορεί να προκαλέσουν το δυσάρεστο τέλος μιας σχέσης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε ταυτόχρονη παρουσία στο χάρτη του Κρόνου και του Ποσειδώνα (ιδιαίτερα με την Αφροδίτη και τον Ήλιο) στον 5ο οίκο για παράδειγμα ή επηρεάζοντας τον κυβερνήτη του 5ου οίκου – 11ου οίκου αλλά και του άξονα 1ου – 7ου. Στον 4ο οίκο επίσης θα πρέπει να προσέξουμε όψεις με Πλούτωνα (καθώς και όψεις Πλούτωνα με φώτα μόνο όταν συνδέετε με κάποιον Κρόνο η Ποσειδώνα στα παραπάνω). Επίσης ιδιαίτερα δύσκολη είναι η όψη όταν έχουμε σύνδεση Κρόνου – Ποσειδώνα με τους Δεσμούς.

Κακό χρονικό διάστημα

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει το γνωστό “BAD TIMING” μεταξύ δύο ανθρώπων όταν γνωρίστηκαν; Πόσες φορές δεν έχω ακούσει από μαθητές μου να μου αναφέρουν όλες τις γενέθλιες όψεις που ανέφεραν σε όλα τα επίπεδα της συναστρίας και να μην μπορούν να καταλάβουν γιατί τελικά δεν τα έφτιαξαν, γιατί τελικά δεν υπήρξε η χημεία από τη στιγμή ενώ όλα από τους γενέθλιους έδειχναν ότι είναι «έτοιμα». Εκεί απαντάμε με δύο λέξεις «BAD TIMING».

Φανταστείτε ότι ξεκινάει μία πολύ δύσκολη μέρα για εσάς, πάτε μέσα στο χειμώνα να κάνετε μπάνιο και ανακαλύπτετε ότι ο θερμοσίφωνας έχει χαλάσει. Μετέπειτα πάτε να φάτε κάτι και καίτε τα αυγά σας, είσαστε αγχωμένοι γιατί σε λίγες ώρες θα κάνετε μία πολύ σημαντική παρουσίαση όπου θα κριθεί το επαγγελματικό σας μέλλον. Αφότου εκνευρίζεστε με το καμένο φαγητό, αποφασίζετε να φύγετε μία ώρα αρχύτερα και παίρνετε το αμάξι σας για να πάτε στη δουλειά. Εκεί καθώς οδηγείτε στο δρόμο τρακάρετε και έρχεται η αστυνομία για να πάρει τα στοιχεία σας τη στιγμή που σας καθυστερούν για να πάτε στη δουλειά σας. Εκείνη την ώρα περνάει το αγόρι ή το κορίτσι των ονείρων σας και σας κοιτάει με μάτια πλάνα. Πιστεύετε ότι θα δώσετε κάποια σημασία; ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. Κάθε τι πρέπει να έχει μία ταυτόχρονη δύναμη και από το άλλο μέρος, δε γίνεται να έχετε εσείς στο χάρτη σας για παράδειγμα την τάση για σχέση και κάποιος άλλος να πρέπει αυτή τη περίοδο να τρέξει για τα επαγγελματικά του ή να έχει προβλήματα άλλου θέματος και να σας κοιτάξει. Αναγκαστικά λοιπόν και τα δύο πρόσωπα θα πρέπει να έχουν όψεις από διελεύσεις, προοδευτικά, ηλιακά τόξα και επιστροφές όπου να φαίνεται ότι και οι δύο είναι εν καιρώ σχέσης.

Πρόσφατα είχα γνωρίσει μία κοπέλα που είχε έρθει να με συμβουλευτεί και ήξερε, οφείλω να παραδεχτώ, πολύ καλή αστρολογία ανάλυσης του γενέθλιου χάρτη, παρόλα αυτά στον τομέα της πρόβλεψης είχε αρκετά κενά και είχε περιοριστεί στις διελεύσεις. Για αυτό ίσως το λόγο και αποφάσισε να έρθει στο γραφείο μου, είχαμε μία από τις καλύτερες συζητήσεις που είχα κάνει ποτέ αλλά όταν της είπα ότι με το συγκεκριμένο άτομο δεν θα κάνει κάτι, με κοίταξε παράξενα και σαφώς δεν με πίστευε καθότι για αυτή οι διελεύσεις της ήταν πάρα πολύ καλές. Δεν είχε κοιτάξει όμως και το χάρτη του άλλου ατόμου και για αυτό έχασε ένα σημαντικό κομμάτι κατανόησης του δυναμικού που είχε για σχέση με το πρόσωπο που ενδιαφερόταν. Έτσι τελικά δεν έκανε τη σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο που ενδιαφέρονταν αλλά παρόλα αυτά κατάφερε λίγο αργότερα έκανε μία καλή σχέση με κάποιο άλλο πρόσωπο.

Οπωσδήποτε υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες όπου το άτομο μπορεί να δει πως ένας ανεκπλήρωτος έρωτας μπορεί να προκληθεί, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και το ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προχωρημένες τεχνικές που μπορούν να μας βοηθήσουν πιο συγκεκριμένα αλλά αυτά θα τα συζητήσουμε σε ένα άλλο άρθρο καθότι θα χάσουμε το στίγμα και το λόγο ύπαρξης αυτού.

 

Στη συνέχεια θα σας δείξουμε τρεις χάρτες ατόμων που είχαν ανεκπλήρωτους έρωτες
στη ζωή τους και που έμειναν στην ιστορία.

 

Μαριάννα Αλκοφοράντο 

Η Μαριάννα Αλκοφοράντο έγινε ιδιαίτερα διάσημη λόγω των ερωτικών της γραμμάτων που έγραψε για ένα Γάλλο στρατιώτη. Ο Λόγος του πόνου και του ανεκπλήρωτου έρωτα είναι ότι η Μαριάννα Αλκοφοράντο ήταν μοναχή καθολική και ο έρωτας της για τον νεαρό στρατιώτη δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα. Η ίδια θέλησε να φύγει από το μοναστήρι, όμως γεννημένη σε μία πατριαρχική οικογένεια , ο πατέρας της ιδιαίτερα αυστηρός, αποφάσισε να τη βάλει σε κάποιο μοναστήρι. Τα ποιήματα έρωτα, απελπισίας και πόνου της Μαριάννας Αλκοφοράντου είναι από τα πλέον συγκλονιστικά όλης της ανθρωπότητας, τα γράμματα και οι εξομολογήσεις της νεαρής μοναχής είναι τόσο συγκλονιστικά συναισθηματικά που κανείς από όσους τα διάβασε δεν κατάφερε να γλυτώσει από τη μαγευτική τους δύναμη. Παρόλα αυτά είναι μία ιστορία πόνου και θλίψης και όχι ιστορία χαράς. Είναι μία ιστορία όπου μία γυναίκα κλεισμένη πίσω από ένα μοναστήρι είχε ένα όνειρο να μπορέσει να ακουμπήσει το μοναδικό άνθρωπο που αγάπησε.

Ο Χάρτης της ουσιαστικά μας αποκαλύπτει και στο πιο απλό επίπεδο πάρα πολύ σημαντικά πράγματα, ο Ήλιος σε αντίθεση με τον Ουρανό, μία όψη που αναφέραμε ότι έχει να κάνει με ζητήματα ιδεαλισμού αλλά και με δυσάρεστες και ξαφνικές καταστάσεις, εξάλλου η Μαριάννα έμαθε σε μία νύχτα ότι θα έμπαινε σε μοναστήρι, κάτι που τη συγκλόνισε. Ταυτόχρονα έχουμε την Αφροδίτη με τον Ποσειδώνα σε τρίγωνο να ενεργοποιεί το ρομαντισμό της και τον Ιδεαλισμό της αλλά το τετράγωνο με την Έριδα υπόσχεται δυσκολίες για την αισθηματική ζωή της γυναίκας. Επίσης βρίσκουμε και το ταυ – τετράγωνο του Κρόνου στη κορυφή με τη Σέντνα και τον Πλούτωνα σε αντίθεση με το Βόρειο Δεσμό, σημάδι αρκετού πόνου και μελαγχολίας.

Τερέζα Χάρις Ντέιον 

Στο συγκεκριμένο χάρτη να αναφέρουμε ότι γνωρίζουμε και την ώρα γέννησης ενώ με τη Μαριάννα Αλκοφοράντο δεν το γνωρίζαμε. Η Τερέζα Χάρις είναι μία κοπέλα που ξεκίνησε από ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον και πέρασε πάρα πολλά χρόνια μέσα στο πόνο και την γονική εγκατάλειψη, όμως αυτό δεν ήταν ο λόγος που ο κόσμος την ξέρει, Η Τερέζα Χάρις είναι μία δολοφόνος που σκότωσε έναν άνθρωπο το 1993. Δεν θα σταθούμε και τόσο σε αυτό το γεγονός καθότι δεν είναι αυτό το θέμα μας. Η Τερέζα Χάρις από το 1994 και μέχρι και σήμερα είναι στις Φυλακές του Τεννεσί και θα παραμείνει εκεί καθότι είναι σε ισόβια κάθειρξη. Εκεί ακριβώς στις φυλακές γνώρισε και παντρεύτηκε τον άνδρα της ζωής της. Ο άνδρας της πάρα πολλές φορές έχει βγει στο παρελθόν και μιλάει για το πόσο αγαπάει τη γυναίκα του και πόσο έχει αλλάξει από αυτό που τη γνώρισε ο κόσμος και πως είχε το δικαίωμα και πρέπει να αποφυλακιστεί πια.

Το ζευγάρι μάλιστα προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει τον έρωτα του και την αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλο. Όμως είναι μία αγάπη που πολλές φορές και οι ίδιοι δεν αντέχουν καθότι δεν έχουν τις πολυτέλειες που έχουμε οι καθημερινοί άνθρωποι, δεν έχουν χρόνο αρκετό να μιλήσουν, να αγκαλιαστούν, να κοιμηθούν μαζί και σαφώς δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έρωτα. Μία αγάπη λοιπόν πίσω από τα κάγκελα που όπως λένε και οι ίδιοι κάνουν τη φυλακή ακόμη πιο δύσκολη και ανυπόφορη. Τα σημάδια στο χάρτη της είναι κάτι παραπάνω από εμφανή: Η Αφροδίτη και η Σελήνη στο 2ο οίκο σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στο δύσκολο ζώδιο του Σκορπιού σε αντίθεση όλο αυτό με τον Κρόνο (που βρίσκεται στον 8ο οίκο). Ταυτόχρονα ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό και σε αντίθεση με την Έριδα και τον Χείρωνα…


Άτομο καθημερινότητας 

Προτιμώ πάντα να υπάρχει σε ένα άρθρο και ένα άτομο που είναι άγνωστο γιατί βοηθά τον κόσμο που διαβάζει να μην επηρεάζεται από την ιστορία η το όνομα κάποιου ατόμου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι άνδρας και τον είχα γνωρίσει πριν περίπου 2 χρόνια. Η ιστορία του είναι ιδιαίτερα σημαντική καθότι κράτησε αρκετό χρονικό διάστημα η επικοινωνία μας. Αρχικά ήρθε γιατί ήθελε να μάθει για μια πιθανή επανασύνδεση με μία κοπέλα που είχε γνωρίσει, με την οποία όπως ο ίδιος ανέφερε, είχαν χωρίσει εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο λόγος που χώρισαν όπως ανέφερε, είχε να κάνει με τους γονείς της γιατί δεν της επέτρεπαν να είναι μαζί του και τη στείλανε στην Αγγλία για να σπουδάσει και να κάνει εκεί τη ζωή της. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του οι γονείς της δεν τον ήθελαν γιατί ήταν αρκετά μεγαλύτερος από την κοπέλα και δεν ήθελαν να έχει σχέση μαζί του.

Η πραγματικότητα παρόλα αυτά ήταν στο τέλος λίγο διαφορετική, ο ίδιος είχε όντως μία γνωριμία αλλά η πραγματική σχέση που είχε δεν υπήρχε ποτέ, απλά ο ίδιος την ήθελε. Ήταν πριν περίπου 13 χρόνια και ο λόγος που έχασε κάθε ελπίδα να είναι μαζί της ήταν επειδή γνώρισε ένα ξένο και πήγε στην Αγγλία όπου και παντρεύτηκαν και έκαναν και παιδιά. Ο ίδιος όμως φαίνεται δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μιας τέτοιας κατάστασης και το μυαλό επαναλάμβανε το γεγονός χωρίς όμως να καταλαβαίνει τι ακριβώς γίνεται. Η σύνοδος Αφροδίτη και Άρη (στον 2ο) στο κέντρο του ταυ τετραγώνου με τον Κρόνο σε σύνοδο Χείρωνα σε αντίθεση με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα μας λέει πολλά για το τραγικό τρόπο που το άτομο βίωσε σίγουρα το χωρισμό του από αυτή τη γυναίκα. Ταυτόχρονα ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα πάνω στον ωροσκόπο του αν μη τι άλλο μας βοηθά να μπορούμε να καταλάβουμε πολλά γύρω από τη δυσκολία του να μπορεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, ιδιαίτερα όταν αυτή η θέση είναι στον γεμάτο εμμονές Σκορπιό. Ο Ήλιος του τέλος σε αντίθεση με τη Σέντνα σίγουρα μας δείχνει ιδιαίτερες καταστάσεις στη προσωπική του ζωή και δυσκολίες.

Επίλογος

Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας είναι πάντα ένα σημάδι μέσα μας γιατί αποτελεί μία αποτυχημένη ενσάρκωση μας. Είναι η αποτυχία της ψυχής μας να μπορέσει να ολοκληρώσει ένα θείο έργο, καθότι κάθε άνθρωπος έρχεται να αγαπήσει και να αγαπηθεί και μέσα από αυτή την αλληλένδετη σχέση να εξελιχθεί και να βρει τον πραγματικό του εαυτό. Φτάνοντας λοιπόν στην πραγματική γνώση του εαυτού μας καταφέρνουμε να βρούμε το σύνολο, τον πραγματικό μας σκοπό άρα και βρίσκουμε την πραγματική ευδαιμονία. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν αυτή την ευδαιμονία μέσα από τις σχέσεις, αμφιβάλλω αν όμως και το 3% των σχέσεων που γίνονται στο πλανήτη, πραγματικά μας βοηθούν να προχωρήσουμε σε αυτό το θείο σκοπό.

Δεν συμφωνώ όμως και με κάποιες τακτικές της ανατολής που την ερωτική αγάπη την βρίσκουν σαν κάτι επιζήμιο και προβληματικό για την εξέλιξη του ατόμου. Τελικά οι ανεκπλήρωτοι έρωτες είναι το χαμένο μας ταξίδι αλλά δεν μπορούμε για κάθε ταξίδι να χάνουμε τη ζωή μας, πρέπει να προχωράμε. Το πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό θα το συζητήσουμε σε ένα άλλο άρθρο.

 

Χρήστος Άρχος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments