5 1 vote
Article Rating

Σύμφωνα με την παραδοσιακή Αστρολογία, κάθε ζώδιο το διακρίνουν ορισμένες τάσεις η για την ακρίβεια, κάποια ιδιαίτερα εσωτερικά χαρακτηριστικά. Κανένας άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει τα χαρακτηριστικά ενός και μόνο ζωδίου και συγκεκριμένα αυτό που βρίσκεται ο Ήλιος του, όπως πολύ συχνά δημιουργείται αυτή η λανθασμένη αντίληψη. Ακόμα και στη φαντασία, αυτή η αντιστοιχία είναι ατελής. Είναι πολλοί οι παράγοντες που θα συμβάλλουν στην πραγματική απόδοση της ανάλυσης ενός γενεθλίου ωροσκοπίου.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή προκείμενου να γίνει κατανοητή η φύση των ζωδίων, όσο και η λεπτολόγηση τους. Οι ιδιαίτερες τάσεις που διακρίνουν το κάθε ζώδιο σχετίζονται άμεσα με τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης που χωρίς αυτά δεν θα μπορούσε ν’ αρχίσει η ζωή, ούτε να συνεχίσει. Είναι λοιπόν: η Φωτιά, η Γη, ο Αέρας, το Νερό. Σε κάθε στοιχείο συμπεριλαμβάνονται τρία ζώδια τα οποία αποτελούν ένα τρίγωνο μεταξύ τους. Έτσι, έχουμε:

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ: (Κριός-Λέων-Τοξότης) 

Έμπνευση – Πνευματικότητα

Ξεκινώντας από το ζώδιο του Κριού – σημείο εναρκτήριο τόσο του Ζωδιακού, όσο της Εαρινής Ισημερίας – έχουμε τη λέξη κλειδί του Κριού: ΞΕΚΙΝΩ. Και όντως φορέας του σπόρου της ιδέας, όντως ενθουσιώδης ,αυθόρμητος και ορμητικός, ξεκινά ως πρωτοπόρος ν’ ανάψει τη σπίθα της γνώσης που φέρει μέσα του. Πρόκειται για την εκδήλωση της θειας έμπνευσης και ο Κριός γίνεται κυριολεκτικά ταγός προκειμένου να την μεταδώσει.

Ακολουθεί ο Λέοντας όπου εκεί η φωτιά φουντώνει και σταθεροποιείται. Εκεί συναντάμε το μεγαλείο της Γνώσης μέσα από την εκδήλωση της Δημιουργίας. Εκεί η ιδέα υλοποιείται παίρνοντας σάρκα και οστά κάτω από την στοργική επίβλεψη του ζωοδότη Πατέρα Ήλιου. Είναι αναμφίβολα ο Δημιουργός. Ο Λέων θεωρείται ο βασιλιάς του ζωδιακού κύκλου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε πολλές αρχαίες θρησκείες οι βασιλείς θεωρούνταν αντιπρόσωποι του Θεού και οι έννοιες Ήλιος (Θεός) – Βασιλιάς – Λέων έγιναν ταυτόσημες.

Ο δε Τοξότης έχει την έμφυτη ανάγκη να εξελίξει αυτή τη γνώση που φανερώνει άπλετα ο Λέοντας. Έχει την τάση της διάδοσης μέσω της διδαχής γιατί είναι από τη φύση του ο Δάσκαλος. Η φαρέτρα του είναι πάντα γεμάτη τόξα(γνώσεις)και η πορεία του τόξου του μας δείχνει την ανέλιξη την πνευματική στην οποία στοχεύει.

Τα ζώδια της Φωτιάς, πέρα από την πνευματικότητα που τα διακρίνει,τα διακρίνει επίσης ο ενθουσιασμός, ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνεια – χωρίς αυτό βέβαια να είναι απόλυτο. Έχουν το θάρρος της άποψής τους. Έχουν όμως και τις αρνητικές τους πλευρές. 

Ο Κριός πάντα βιαστικός θα ρίξει το σπόρο (ιδέα), χωρίς να έχει την υπομονή να δει αν και πως θα καρπίσει.
Ο Λέων με την ηγετική του συμπεριφορά θέλει να επιβάλλει την άποψή του αφού αυτός την κρίνει σωστή και για τους άλλους. Ο Τοξότης μπορεί να σπαταλήσει και μια ολόκληρη ζωή προκειμένου ν’ αποκρυσταλλώσει απόψεις!Περιπετειώδη τα ζώδια της Φωτιάς, πάσχουν συχνά από έλλειψη πρακτικότητας.

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΓΗΣ: (Ταύρος – Παρθένος – Αιγόκερως) 

Πρακτικότητα – Μεθοδικότητα – Παραγωγικότητα

Εδώ ξεκινάμε με το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, το πρώτο των γήινων ζωδίων.
Ταύρος. Είναι αυτός που τον απασχολεί η απόκτηση και η εξασφάλιση των υλικών αγαθών αλλά και η συναισθηματική ασφάλεια. Κουβαλώντας μέσα του το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ενδιαφέρεται για πρακτικούς τρόπους που θα του δώσουν τη δύναμη να λειτουργήσει σαν οργανισμός. Από την τροφή έως τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει προκείμενου να κατασκευάσει και να παράγει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν τη ζωή πιο άνετη τόσο υλικά όσο και συναισθηματικά.

Η Παρθένος είναι εκείνο το ζώδιο της Γης που θα προσφέρει τον καρπό της παραγωγής αφού τον ελέγξει σχολαστικά. Είναι το ζώδιο της καλλιέργειας, της υπηρεσίας και της προσφοράς. Εργάζεται ακούραστα και ακατάπαυστα θεωρώντας ότι πρέπει να προσφερθεί το έργο του μόχθου της για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Όπως ακριβώς και η καλλιεργημένη γη είναι έτοιμη να δώσει τους καρπούς της! Ούτε εδώ είναι τυχαίο ότι πολλές αρχαίες θρησκευτικές γιορτές γίνονταν κατά τη διάρκεια της συγκομιδής.

Στον Αιγόκερω συναντάμε το αποτέλεσμα της σχέσης δούναι (Παρθένος) – λαβείν (Ταύρος). Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει την ιεραρχική καταχώρησης και αξιολόγησης άξιων με όλη την υπευθυνότητα της εποπτείας καθώς και της αυστηρής αλλά δίκαιης κρίσης. Διαθέτει ανεπτυγμένη αίσθηση της δικαιοσύνης επί της γης!

Το τρίγωνο των γήινων ζωδίων το χαρακτηρίζουν η πρακτικότητα, η λογική, η μεθοδικότητα και η σταθερότητα μιας και η μητέρα Γη παρέχει τη σταθερή βάση που πάνω της μπορούν ν’ αναπτυχθούν οι ζωές όλων των παιδιών της. Τα αρνητικά των γήινων ζωδίων παρόλο που είναι εργατικά και επίμονα σ’ αυτό που κάνουν είναι η απληστία του Ταύρου που ενώ είναι επιδέξιος στις επιχειρήσεις, μπορεί να ξεφύγει από τα όρια της φυσιολογικής εξασφάλισης των δικαιωματικών του αποκτημάτων και να γίνει κτητικός και ισχυρογνώμων.

Η δε Παρθένος υπονομεύεται απ’ την υπερβολικό της έλεγχο που καταλήγει σε σχολαστικότητα και πολλές φορές σε υποχονδροιότητα με αποτέλεσμα να χάνει αρκετό πολύτιμο χρόνο στη λεπτομέρεια. Ο υπερβολικός ζήλος των Παρθένων κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της προσφοράς τους όσον αφορά τους ίδιους τους τους εαυτούς. Και τέλος οι Αιγόκεροι όσον αφορά την δίκαιη κρίση τους, θα πρέπει μέσα στην όλη αυστηρότητά τους να προσέξουν τον ορθολογισμό και την ισχυρογνωμοσύνη, παγίδες αναπόφευκτες όταν η υπερβολή χαρακτηρίζει τα κριτήρια αξιολόγησής τους.

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ: (Δίδυμοι-Ζυγός-Υδροχόος) 

Επικοινωνία – Σκέψη – Εφαρμογή Ιδεών

Οι Δίδυμοι είναι το κατεξοχήν επικοινωνιακό ζώδιο που κουβαλάει μέσα του τη γνώση υπό την ακατέργαστη μορφή της αντίληψης.. Αυτοί αντιπροσωπεύουν την πρώτη οκτάβα της νόησης και ενεργοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις, έχουν την απόλυτη ανάγκη της επικοινωνίας. Ρωτούν, μιλάνε, ακούνε, βλέπουν, ταξιδεύουν, διαβάζουν, ζητούν την εμπειρία, προκειμένου να εκφράσουν τη διψά τους για γνώσεις αλλά στο πρωταρχικό στάδιο της σύλληψης της σκέψης. Μέσω της πληροφόρησης και της αναμετάδοσης.

Την επεξεργασία της ιδέας η της σκέψης αναλαμβάνουν οι γλυκείς Ζυγοί μέσω της συνομιλίας. Λέξη κλειδί για τους Ζυγούς είναι το προσθετικό Συν

Ο Ζυγός έχει την αποστολή της συνεργασίας και της διαλλακτικότητας αλλά διαθέτει και την αρμονία που χρειάζεται για να λειτουργήσει Συνειδητοποιημένα. Εδώ βλέπουμε καθαρά τη διαφορά με τους Διδύμους. Ενώ ο Δίδυμος ποιεί την είδηση, ο Ζυγός συνειδητοποιεί αλλά πάντα σε σχέση με τους άλλους ουτοσώστε να αποδώσει δίκαια και ισορροπημένα τις ιδέες του στο κοινωνικό σύνολο.

Στον Υδροχόο συναντάμε τον πλέον συνειδητό άνθρωπο που έχει φτάσει πολύ κοντά στην ύψιστη γνώση και πλέον μπορεί να δει τα πράγματα από αντικειμενικής πλευράς λόγω της ελευθερίας πνεύματος που τον διακρίνει. Εδώ συναντάμε την ανώτερη οκτάβα της νόησης, τη διάνοια που συλλαμβάνει εκ των προτέρων αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι θα γνωρίσουν εκ των υστέρων. Μιλάμε δηλαδή για το πρωτοπόρο πνεύμα που θα μεταφέρει τη γνώση βοηθώντας την ανθρωπότητα να εξελιχθεί και να προοδεύσει.

Το τρίγωνο των Αέρινων ζωδίων είναι και λειτουργεί καθαρά εγκεφαλικά, εφευρετικά και έχουν μια ανεπτυγμένη επινοητικότητα με απώτερο σκοπό να προσφέρουν ανοιχτά, αυτό που έχουν ανακαλύψει πνευματικά, στην ανθρωπότητα. Γι’ αυτούς η γνώση αδελφοποεί, ελευθερώνει ,ισορροπεί κι εξελίσσει τον άνθρωπο. Δεν είναι όμως άμεμπτοι αρνητικών χαρακτηριστικών όπως λ.χ. η προχειρότητα κι ο εκνευρισμός των Διδύμων πάνω στον ενθουσιασμό τους για επικοινωνία. Ο Ζυγός πολύ συχνά ταλαντεύεται και είναι αναποφάσιστος στο αν πρέπει να δώσει τη γνώση τη συγκεκριμένη στο βαθμό που την έχει επεξεργαστεί οπότε και κάπου εκεί χάνει και την ισορροπία του. Ο δε Υδροχόος μπορεί να γίνει εκκεντρικός λόγω της ανώτερης διάνοιας του και εύκολα μπορεί να περάσει στην μισαλλοδοξία και τη διαστροφή.
Χωρίς Αέρα όμως δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι διαδικασίες της ζωής. Τίποτα δεν θα μπορούσε ν’ αναπνεύσει!

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ: (Καρκίνος – Σκορπιός – Ιχθείς ) 

Ψυχισμός – Φαντασία – Ευαισθησία

Ξεκινώντας με το ζώδιο του Καρκίνου, έχουμε την κυοφορία μας. Είναι το έμβρυο που δεν έχει ακόμα φανερωθεί στο φως του υλικού ετούτου κόσμου και όμως συλλαμβάνει όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα. Είναι η ψυχή που ετοιμάζεται να ενσαρκωθεί προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικογένειας. Είναι το μωρό που γεννιέται κι έχει την ανάγκη της προστασίας από τους γονείς του. Είναι το κύτταρο της μνήμης από το αστρικό πεδίο που προέρχεται, οι καταβολές του, αλλά και η πορεία ζωής που πρόκειται να διανύσει.

Ο Σκορπιός που από πολλούς θεωρείται ένα σκληρό ζώδιο είναι αυτό που ουσιαστικά είναι το πιο ευαίσθητο απ’ όλα. Είναι φοβερά συναισθηματικά άτομα οι Σκορπιοί και επιφορτισμένοι με την απόλυτη γνώση της δύναμης του Καλού και του Κακού. Αν μη τι άλλο αυτό και μόνο τους κάνει να γνωρίζουν τι σημαίνει η ζωή μέσα στο θάνατο και θάνατος μέσα στη ζωή. Γνώσεις που προκαλούν οδύνη διότι δεν υπάρχει κάτι να τους προστατέψει και η σιωπή τους είναι ο μόνος τους συνοδοιπόρος σε αυτή τη ζωή. Γι’ αυτό και προσπαθούν να δώσουν νόημα στην ύπαρξη τους μέσα από έντονες συναισθηματικές σχέσεις με τη μορφή της εξάρτησης. Αναγεννώνται μέσα από τις δυσκολίες της ζωής και πεθαίνουν μέσα στη συνειδητοποίηση της ύπαρξης τους. Είναι σαν τον Ιούδα που γνώριζε τι προδοσία αναπόφευκτη και προκαθορισμένη είχε να επιτελέσει!

Οι Ιχθείς είναι επίσης επιφορτισμένοι με μια δύσκολη αποστολή. Είναι αυτοί που θα μαζέψουν τη λύπη του κόσμου με συμπόνια και συμπάθεια και θα την μεταφέρουν στον Ουράνιο Πατέρα. Είναι αυτοί που γνωρίζουν από διαίσθηση το Μέγα Έλεος και με την αποχώρηση της ψυχής από το σώμα γνωρίζουν ότι η ψυχή οδεύει στην πηγή της. Εκεί απ’ όπου προήλθε. Είναι λοιπόν το ζώδιο της μετουσίωσης και της ανάτασης της ψυχής. Γι’ αυτό και θεωρούνται απόκοσμοι οι Ιχθείς. Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πως σκέφτονται διότι είναι πιο στενά συνδεδεμένοι με το αστρικό απ’ όπου προήλθαν με την καρκινίσια μορφή.

Τα ζώδια του Νερού τα διακρίνει η ευαισθησία, η φαντασία ισχυρά ένστικτα και πλούσια συναισθήματα. Η υπερευαισθησία του Καρκίνου είναι μια από τις αρνητικές του ιδιότητες, όπως και η μνησικακία και η αδιαλλαξία του Σκορπιού. Τα Ψάρια τα στιγματίζουν αρνητικά, η ασάφειά τους, η αφηρημάδα καθώς και η ανικανότητα να αντιμετωπίσουν τις πρακτικές πλευρές της ζωής. Χωρίς το Νερό όμως και η γη θα ξεραινόταν, και ο αέρας θα ήταν ξηρός και η φωτιά θα έκαιγε ανεξέλεγκτα τα πάντα στο πέρασμα της.

ΤΡΙΓΩΝΟ ΦΩΤΙΑΣ Απελευθέρωση έμπνευσης και δημιουργικότητας με σκοπό την εξέλιξη μέσω αυτών.
ΤΡΙΓΩΝΟ ΓΗΣ Απελευθέρωση μεθοδικότητας και πρακτικότητας
ΤΡΙΓΩΝΟ ΑΕΡΑ Απελευθέρωση ιδεών και έκφρασης
ΤΡΙΓΩΝΟ ΝΕΡΟΥ Απελευθέρωση συναισθημάτων

Είδαμε λοιπόν ότι τα ζώδια που σχετίζονται με κάθε στοιχείο της φύσης σχηματίζουν από ένα τρίγωνο μεταξύ τους. Τρίγωνο σημαίνει ευχερής έκφραση των χαρακτηριστικών που τους προσδίδονται με την έννοια της απελευθέρωσης των χαρισμάτων τους. Έτσι έχουμε: Για την προσθήκη ενός επιπλέον επιπέδου πληροφοριών, κάθε σημείο του ζωδιακού κύκλου συνδέεται με μια από τις τρεις ποιότητες-τέσσερα ζωδιακά σημεία τα οποία σχηματίζουν μεταξύ τους σταυρό και ονομάζονται δυναμικές τετράδες. Αυτές χρωματίζουν τις σχέσεις του ατόμου με το περιβάλλον του και χωρίζονται σε:

Ο Κριός είναι αυτός που ηγείται του κοπαδιού! Είναι αυτός που θα ρίξει το σπόρο, είναι ο μύστης, είναι από τη φύση του δημιουργικός, εξαιρετικά ενεργητικός, θαρραλέος και στερείται υπομονής. Πολλές φορές είναι εριστικός και τα θέλει όλα τώρα! Το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ είναι φράση που τον χαρακτηρίζει. Κυβερνήτης του είναι ο Άρης.

Ο Ζυγός ακριβώς απέναντι είναι αυτός που λέει εμείς, αντίθετα από τον Κριό. Είναι αυτός που αναζητάει την αρμονία μέσα από την συνύπαρξη και τη συνεργασία. Έχει την αίσθηση της δικαιοσύνης και είναι πολύ καλός διπλωμάτης. Όταν αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δυο άκρα χάνει την ισορροπία του και η αναποφασιστικότητα είναι ένα ελάττωμά του. Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ είναι λέξη που τον εκφράζει. Κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη.

Ο Καρκίνος εκφράζει τον ψυχισμό μας. Την προστατευτικότητα, τις καταβολές μας, την οικογένεια, την καθημερινότητά μας, την πατρίδα μας. Λειτουργεί καθαρά με αυθόρμητο συναισθηματισμό και ο υπερσυναισθηματισμός είναι συνήθως καταπιεστικός όπως και ο υπερπροστατευτισμός του. Λέξη κλειδί: ΝΙΩΘΩ. Κυβερνήτης του είναι η Σελήνη.

Ο Αιγόκερως ακριβώς απέναντι από τον Καρκίνο μας δείχνει την προέκταση της οικογένειας που είναι η κοινωνία. Είναι η καταξίωση μας η οποία έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Είναι η σοφία και η σύνεση της γνώσης που αποκτάται μέσα από τις εμπειρίες της ζωής καθώς έχει κριθεί αυστηρά και έχει αξιολογηθεί. Είναι ο συντηρητισμός που πνίγει κάθε συναισθηματισμό στο όνομα της υπεροχής και της ανόδου. Η λέξη κλειδί για τον Αιγόκερω είναι ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.Κυβερνήτης του είναι ο Κρόνος.

Τα Παρορμητικά ζώδια τα χαρακτηρίζει ο ενθουσιασμός και η ενεργητικότητα. Παίρνουν την πρωτοβουλία για ένα έργο και αναλαμβάνουν την διοίκηση.

ΣΤΑΘΕΡΗ: Ταύρος – Σκορπιός – Λέων – Υδροχόος

Ο Ταύρος χαρακτηρίζεται από την υπομονή κι επιμονό του να προχωράει αργά και σταθερά. Αποφασιστικός και εργατικός ολοκληρώνει με αποτελεσματικότητα το έργο του. Αγαπάει την άνεση και την πολυτέλεια καθώς είναι εκλεκτικός. Η έλλειψη ευστροφίας μπορεί να τον κάνει ισχυρογνώμονα έως και ν’ αντιδράσει βίαια. Η λέξη που τον χαρακτηρίζει, μιας και πρωταρχική του μέριμνα είναι η απόκτηση, είναι: ΕΧΩ. Κυβερνήτης του είναι η Αφροδίτη.

Ο Σκορπιός βρίσκεται ακριβώς απέναντι απ’ τον Ταύρο και είναι ακόμη πιο συναισθηματικός από τον Ταύρο. Έχει την αίσθηση του σκοπού του, ανεπτυγμένη φαντασία και έντονη οξυδέρκεια. Είναι φοβερά επίμονος και η όποια διερεύνηση του φτάνει έως κυττάρου. Ακούραστος κι εργατικός διαθέτει τεράστια αποθέματα αντοχής κι ανθεκτικότητας. Εσωστρεφής αλλά και ειλικρινής μπορεί να λειτουργήσει καταστροφικά όταν νιώθει ότι προδίδεται. Επίσης μπορεί να γίνει πολύ καχύποπτος, απρόσιτος αλλά και ζηλιάρης. Λέξη κλειδί για τον Σκορπιό: ΕΠΙΘΥΜΙΑ. Κυβερνήτης του είναι ο Πλούτωνας.

Ο Λέων χαρακτηρίζεται από διάθεση δημιουργική, γενναιοδωρία και μεγαλοψυχία. Θέλει να λάμπει στο χώρο που μπαίνει και να φωτίζει με την παρουσία του όπως ο κυβερνήτης του ο Ήλιος. Είναι ενθουσιώδης και καλός οργανωτής με πλατιά αντίληψη και φινιρισμένες απόψεις. Ο εγωισμός του είναι ένα από τα αρνητικά του χαρακτηριστικά, όπως ο δογματισμός και η αυταρχικότητα του. Αλλοτε πάλι γίνεται δεσποτικός. Λέξη κλειδί για τον Λέοντα είναι η λέξη: ΘΕΛΩ.

Τον Υδροχόο τον χαρακτηρίζει ανθρωπισμός, ο φιλελευθερισμός και η διάθεση του για ανεξαρτησία. Η επινοητικότητα του καθώς και οι προοδευτικές του αντιλήψεις του δίνουν την ώθηση να πρωτοπορεί και να καινοτομεί σε ό,τι καταπιάνεται. Είναι το είδος του ανθρώπου που θα ανοίξει τους νέους ορίζοντες όσον αφορά τις δυνατότητες του μέλλοντος. Στις αρνητικές του εκφράσεις θα δούμε από τον αναρχικό έως τον φανατικό. Ιδιορρυθμία έως ακραίο αντικομφορμισμό η και διαστροφή. Η λέξη κλειδί για τον Υδροχόο είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Κυβερνήτης του ο Ουρανός.

Τα Σταθερά ζώδια αντανακλούν σταθερότητα, και αποφασιστικότητα.
Παγιώνουν τις ιδέες και τις πράξεις των παρορμητικών ζωδίων.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ: Δίδυμοι – Τοξότης – Παρθένος – Ιχθείς

Οι Δίδυμοι συμβολίζουν τα νεανικά μας χρόνια, οπότε και τα σχολικά. Είναι η πρώτη μορφή επικοινωνίας που αποκτούμε σαν παιδιά περιεργαζόμενοι το περιβάλλον μας και τους γύρω μας. Είναι ο λόγος και η απορία, η πρώτη μας αντίληψη. Οι νεανικές μας ανησυχίες και δραστηριότητες, η κίνηση και η ευελιξία μας-σωματική και εγκεφαλική. Είναι και η κλίση μας στο γράψιμο. Όταν οι Δίδυμοι δυσλειτουργούν γίνονται αδιάκριτοι, περίεργοι, πονηροί, ασυνεπείς και διπρόσωποι. Λέξη κλειδί γι’ αυτούς: ΜΑΘΑΙΝΩ. Κυβερνήτης τους είναι ο Ερμής.

Ο Τοξότης βρίσκεται απέναντι απ’ τους Διδύμους και συμβολίζει τη φωτιά που ελίσσεται και εξυψώνεται. Είναι ο ιεροκήρυκας της ανώτερης γνώσης. Σχετίζεται άμεσα με ξένες γλώσσες, εξωτερικό, πνευματικές αναζητήσεις σε ανώτερες κλάσεις, σπουδές, φιλοσοφία, θρησκείες. Είναι αισιόδοξος ο Τοξότης, πολύπλευρος κι εύστροφος. Ειλικρινής κι έντιμος που στις αρνητικές του εκδηλώσεις μπορεί γίνει επιρρεπής στις υπερβολές. Γίνεται υπεραισιόδοξος, καυχησιάρης και φοβερά ανέμελος. Η λέξη που θα τον χαρακτηρίζει: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Κυβερνήτης του είναι ο Δίας.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο που χαρακτηρίζεται από την εργατικότητα του, την εγκεφαλικότητα του, την αναλυτικότητα και τη μετριοπάθεια του. Συχνά όμως εκδηλώνει τάσεις τελειομανίας και δεν επιτρέπει στον εαυτό του περιθώρια λάθους. Το άγχος και η υπερβολική κριτική μπορεί να του δημιουργούν προβλήματα με τα εντερικά του και σε θέματα υγιεινής γίνονται υποχόνδριοι. Λέξη κλειδί για την Παρθένο: ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ. Κυβερνήτης είναι ο Ερμής.

Οι Ιχθείς που βρίσκονται απέναντι απ’ την Παρθένο είναι και το τελευταίο ζώδιο της μεταβλητής ομάδας. Εδώ συναντάμε άτομα με ιδιαίτερες εμπνεύσεις και διαίσθηση. Είναι οραματιστές, ευαίσθητοι, συμπονετικοί για τους πάσχοντες αλλά λόγω έλλειψης πρακτικότητας παρουσιάζουν έντονες τάσεις φυγής απ’ την πραγματικότητα. Η αφηρημάδα είναι ένα επίσης αρνητικό χαρακτηριστικό τους, όπως και η αναποφασιστικότητα τους. Η Λέξη κλειδί για τους Ιχθείς είναι: ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ. Κυβερνήτης τους είναι ο Ποσειδώνας.

Τα Μεταβλητά ζώδια έχουν αναλάβει, λόγω του ότι είναι ευέλικτα, ευπροσάρμοστα και επικοινωνιακά, να διαδώσουν τις ιδέες που έχουν παγιώσει τα Σταθερά ζώδια, στον κόσμο.

Οι ποιότητες των ζωδίων δηλώνουν με τους σχηματισμούς σταυρών που σχηματίζουν ανά ομάδα, την ανθρώπινη πάλη πάνω στο επίπεδο της ύλης προκειμένου να την κατανοήσουμε και να την υπερβούμε. Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος και οι σταυροί δίνουν την πρόκληση γι’ αυτή τη μάχη.

Βάνα Κολώνια

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments