0 0 votes
Article Rating

Ένα φλέγον θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερους ανθρώπους είναι η απιστία. Η απιστία αποτελεί συναισθηματική και ερωτική προδοσία που προκαλεί πόνο λόγω της κατάχρησης της εμπιστοσύνης του ενός απέναντι στον άλλο.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 60% των ανδρών και το 40% των γυναικών επιδίδονται στη γλυκιά αυτή -όπως αποκαλείται- αμαρτία. Οι λόγοι που συνήθως αναφέρονται διαφέρουν από περίπτωση σε περίπτωση όμως οι πιο διαδεδομένοι είναι οι ακόλουθοι:

  • Η αποξένωση μέσα στη σχέση που επιφέρει απογοήτευση και μοναξιά.
  • Η αποχή από το σεξ , η κακή του ποιότητα αλλά πολλές φορές και η επιθυμία για ποικιλία και ποσότητα σ’ αυτό.
  • Η ανάγκη για επιβεβαίωση που κάποιες φορές προκαλείται από την αδιαφορία αλλά και την ατημέλητη εμφάνιση του συντρόφου.
  • Η εκδίκηση, απέναντι στην απιστία του συντρόφου.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι αιτίες είναι εκφάνσεις ή εκδηλώσεις μιας βαθύτερης και υποσυνείδητης εγγραφής στο γενετικό μας υλικό. Σύμφωνα με μελέτη του νοσοκομείου Σεντ Τόμας του Λονδίνου που έγινε σε δίδυμα, γενετικοί παράγοντες καθορίζουν τη τάση προς την απιστία ενώ το περιβάλλον και οι συνθήκες συμβάλλουν στον τρόπο εκδήλωσης της. Η προδιάθεση λοιπόν για απιστία υπάρχει στο DNA μας!

Η Αστρολογία που αποτελεί μια συμβολική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα – μέσα από την ερμηνεία των αρχετυπικών συμβόλων του προσωπικού ωροσκοπίου- να ερευνήσει και να υποδείξει την τάση για απιστία. Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν ποιοι παράγοντες δείχνουν ότι σε ένα ωροσκόπιο υπάρχει η facultas praeformandi (η προσχηματισμένη λειτουργία) για την απιστία.

Οι βασικοί πλανήτες που θα εξεταστούν είναι οι: Ποσειδώνας, Ουρανός και Πλούτωνας. Οι τρεις αυτοί πλανήτες σχετίζονται με την απιστία και τις περισσότερες φορές προσδιορίζουν τη χρονική συχνότητα παρουσίασης του φαινομένου ανά γενιά λόγω της αργής κίνησης τους. Οι πλανήτες αυτοί θα ελεγχθούν ως προς το ζώδιο, την οικοθεσία και τις όψεις. Οι σημαντικότερες και καθοριστικότερες όψεις είναι οι σκληρές (τετράγωνο, αντίθεση, σύνοδο) με τους πλανήτες που σημειοδοτούν τον έρωτα: Αφροδίτη, Άρη, Ήλιο αλλά και τους κυβερνήτες του πέμπτου και του εβδόμου οίκου (δεν είναι οι μοναδικές αλλά σίγουρα είναι οι πιο καίριες).
Η φύση των εξωκρόνιων πλανητών είναι διαφορετική και ανάλογα με ποιόν ή με ποιους από τους τρεις σχηματίζεται όψή ή όψεις στο προσωπικό ωροσκόπιο, που δηλώνουν απιστία, θα εκδηλωθούν και διαφορετικά γεγονότα αλλά και συναισθήματα. Ας παρακολουθήσουμε όμως τι συμβαίνει με κάθε πλανήτη ξεχωριστά:

o Ποσειδώνας: είναι ο πλανήτης της απάτης, της ψευδαίσθησης και του ρομαντισμού που συμβολίζει και την απιστία. Τα πρόσωπα που απιστούν συνήθως εξιδανικεύουν τον εραστή ή την ερωμένη και βαθύτερος πόθος τους είναι να ζήσουν μια ειδυλλιακή αγάπη που θα τους δίνει τη δυνατότητα να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και να βιώνουν τον απόλυτο έρωτα. Από την άλλη τα πρόσωπα που εξαπατούνται ζουν σε ένα κόσμο απατηλό και όταν αντιληφθούν την προδοσία είναι ικανά να φτάσουν στα όρια της τρέλας.

o Ουρανός: είναι ο πλανήτης της ανεξαρτησίας, της απελευθέρωσης και της εκκεντρικότητας. Οι ουράνιες όψεις είναι απρόσμενες και αντισυμβατικές. Συνήθως με άτομο του ίδιου φύλου, νεαρότερο ή πολύ μεγαλύτερο ή ακόμα και με πρόσωπο που αποτελεί κοινό φίλο του ζευγαριού. Οι άνθρωποι «θύτες» δημιουργούν ξαφνικά μία σχέση (συχνά είναι one night stand) για αλλαγή γιατί δεν αντέχουν την ανία της σχέσης και αναζητούν νέες συγκινήσεις. Μέσα από μια απροσδόκητη σχέση ανακαλύπτουν βαθύτερες επιθυμίες όπως την ανάγκη για αυτονομία και ελευθερία. Από την άλλη τα «θύματα» απότομα και σκληρά έρχονται αντιμέτωπα με μία αλήθεια που για καιρό δεν ήθελαν να αποδεχτούν. Η σχέση χαρακτηρίζονταν από συχνά ξεσπάσματα και χωρισμούς και προπάντων συναισθηματική ανασφάλεια όμως οι ίδιοι αρνιόντουσαν να σηκώσουν τις ευθύνες των πραγματικών τους στόχων και ιδανικών.

o Πλούτωνας: ο Πλούτωνας συνδέεται με την αναγέννηση, τη μεταμόρφωση το ασυνείδητο αλλά και το κάρμα. Σ’ αυτές τις παράλληλες σχέσεις επικρατεί κλίμα ζήλιας, κτητικότητας και πεισματικής άρνησης που οδηγούν σε τραγικά και μοιραία γεγονότα. Τα πρόσωπα που απιστούν είναι άτομα που κουβαλάνε καταπιεσμένα στοιχεία στο ασυνείδητο και μέσα από μια παράνομη σχέση θέλουν να εξοβελίσουν απωθημένα. Συνήθως η αδυναμία να αντισταθούν στη σεξουαλική έλξη επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή τους. Από την άλλη τα πρόσωπα που θα προδοθούν κάτω από μία Πλουτώνια επιρροή θα οδηγηθούν στην καταστροφή, θα ενδοσκοπήσουν και με πολύ αγώνα θα μεταμορφωθούν. Τα σημάδια αυτής της απιστίας θα μείνουν για αυτούς ανεξίτηλα στο χρόνο θυμίζοντας τους ότι πέρασαν από την κόλαση και επέζησαν! Οι άνθρωποι αυτοί τελικά κατορθώνουν να «κάνουν ένα άλμα πιο γρήγορα από τη φθορά» όπως λέει ο Οδυσσέας Ελύτης.

Τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην απιστία είτε ενεργά είτε παθητικά βιώνουν συνήθως με διαφορετική επιρροή την εμπειρία της απιστίας. Για παράδειγμα, το ένα πρόσωπο μιας σχέσης οδηγείται στην απιστία με διελαύνοντα Ουρανό αντίθεση με Κρόνο κυβερνήτη του έβδομου οίκου ενώ στο γενέθλιο χάρτη του η Αφροδίτη δέχεται τετράγωνο από τον Ποσειδώνα. Το πρόσωπο αυτό οδηγήθηκε στην απιστία από ανία και ανάγκη για ερωτική ποικιλία ενώ έχει την προδιάθεση να εξιδανικεύει το ερωτικό πρόσωπο αλλά και να παρασύρεται σε χίμαιρες. Από την άλλη το άλλο πρόσωπο της σχέσης βίωσε την ερωτική προδοσία με διελαύνοντα Πλούτωνα τετράγωνο με τον Ήλιο κυβερνήτη του πέμπτού ενώ στο γενέθλιο ωροσκόπιο ο Ποσειδώνας τετραγωνίζει τον Ήλιο. Η απιστία αποτέλεσε σκληρό πλήγμα, έπεσε σε κατάθλιψη και χρειάστηκε αγώνας για να αποδεχτεί τα γεγονότα. Το πρόσωπο αυτό είχε την προδιάθεση να αναζητεί τον ιδανικό έρωτα σε πρόσωπα που δεν δείχνουν εξαρχής τον πραγματικό τους εαυτό.

Τα ζώδια, οι οίκοι και οι άξονες που εξελίσσονται οι όψεις μας δίνουν περισσότερα στοιχεία για μια βαθιά κατανόηση των γεγονότων. Η ερμηνευτική προσέγγιση στο παραπάνω παράδειγμα αποτελεί μια γενική περιγραφή των παραγόντων που συμβολίζουν την απιστία. Μέσα από μία γενική αρχικά θεώρηση προσπαθήστε να μυηθείτε στην πραγματικότητα της δικής σας ψυχής λαμβάνοντας βέβαια υπόψη ότι η συνολική εικόνα του γενέθλιου χάρτη θα σας καθοδηγήσει στην πλήρη κατανόηση της προσωπικότητας σας , στην απόκτηση επίγνωσης των γεγονότων και κατ’ επέκταση στην τροποποίηση και στον συντονισμό των γενέθλιων ενεργειών.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να επισημάνω ότι η απιστία είναι μία εμπειρία μέσα από την οποία και τα δύο πρόσωπα μίας σχέσης είναι αναγκαίο να διασώσουν ή ακόμα και να αποκτήσουν τελικά αυτοεκτίμηση. Είτε αναζητείτε την «αδερφή ψυχή» είτε πιστεύετε ότι και οι «παντρεμένοι έχουν ψυχή» να θυμάστε ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που θα είναι για πάντα το έτερο σας ήμισυ και αυτό δεν είναι άλλο από τον ίδιο σας τον εαυτό.

Κυριακή Χατζηκώστα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments