0 0 votes
Article Rating

Στο θαυμαστό ταξίδι της Αστρολογίας ανάμεσα στους γνωστούς πλανήτες υπάρχει και ένας αστεροειδής, η Εστία, που μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις μας, την ψυχική μας ηρεμία και την πνευματική μας εξέλιξη. Ας μην ξεχνάμε ότι οι σχέσεις μας αποτελούν τον καθρέφτη της ψυχής μας, άρα αντικατοπτρίζουν την κατάσταση του βαθύτερου «είναι» μας. Η Εστία, εκτός από το γάμο, τη συμβίωση και τις σχέσεις ζωής, συμβολίζει την εσωτερική φλόγα του πνεύματος που καίει μέσα σε κάθε ανθρώπινη ψυχή.

Οι τέσσερις μεγάλοι αστεροειδείς που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τους σημερινούς αστρολόγους είναι η Δήμητρα, η Αθηνά, η Ήρα και η Εστία, οι οποίοι εκφράζουν τη σεξουαλική ενέργεια της Αφροδίτης με το δικό τους τρόπο ο καθένας. Εδώ, θα εξετάσουμε την Εστία η οποία ενώ ήταν η πιο λατρεμένη θεά της αρχαιότητας, πολύ λίγες πληροφορίες υπάρχουν για το συγκεκριμένο ρόλο της στην ελληνική μυθολογία.

Η Εστία ήταν η μεγαλύτερη κόρη του Κρόνου και της Ρέας και αδελφή του Δία. Όπως γνωρίζουμε, ο Κρόνος για να διασφαλίσει την εξουσία του, κατάπιε όλα τα παιδιά του εκτός από τον Δία, ο οποίος αργότερα κατάφερε να ξεγελάσει τον πατέρα του και να απελευθερώσει τα αδέλφια του. Η Εστία για να ανταποδώσει το καλό που της έκανε ο Δίας, τον βοήθησε στην εξολόθρευση των Γιγάντων και στην οριστική εγκαθίδρυση της εξουσίας του. Ο Δίας με τη σειρά του την ανακήρυξε θεά του Ολύμπου και της χάρισε το προνόμιο να αποκτά οτιδήποτε επιθυμεί και εκείνη τάχθηκε στον αδελφό της Δία δίνοντας τον όρκο της αιώνιας παρθένας.

Η Εστία ήταν η προστάτιδα της οικογένειας και αντιπροσώπευε το κυριότερο μέρος του σπιτιού που ήταν το τζάκι. Είχε ένα βωμό στο κέντρο του κάθε σπιτιού, παρόμοιο με τα σύγχρονα τζάκια, όπου όλα τα αγαπημένα πρόσωπα μαζεύονταν και κάθονταν γύρω του. Το τζάκι αποτελούσε το πιο σημαντικό μέρος του σπιτιού φέρνοντας θαλπωρή το χειμώνα, ζεστό φαγητό όλη την ημέρα και φως στο σπίτι.

Δεδομένου ότι η Εστία επιλέχθηκε να φυλάει και να προστατεύει την ιερή φλόγα, συμβολίζει τα τρόφιμα, τη στέγη, τη φιλοξενία και τις κοινωνικές επαφές. Την Εστία υπηρετούσαν οι Εστιάδες Παρθένες οι οποίες και αυτές προστάτευαν και διατηρούσαν τη φλόγα αναμμένη. Αυτές επιλέγονταν από την ηλικία των 6 ετών και έδιναν όρκους αγνότητας και αγαμίας που κρατούσαν 30 χρόνια.

Υπάρχει άλλη μια εκδοχή του μύθου που αναφέρει ότι, στην αρχαία Ελλάδα, παρθένα δεν ήταν η γυναίκα που ήταν «αγνή», αλλά η γυναίκα που δεν ήταν ιδιοκτησία κανενός άνδρα. Οι Εστιάδες παρθένες χρησίμευαν σαν ιερές πόρνες που δεν χρησιμοποιούσαν τη σεξουαλικότητά τους για να προσελκύσουν έναν άνδρα ή έναν σύζυγο, ή για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους, αλλά για να εξυπηρετήσουν έναν υψηλότερο σκοπό με τη διαδικασία της γονιμοποίησης.
Εξυπηρετούσαν έτσι τις σεξουαλικές ανάγκες των ανδρών για να γεννήσουν χωρίς γάμο. Έπειτα από αυτές τις ενώσεις οι Εστιάδες έκαναν ένα ιεροτελεστικό μπάνιο με το οποίο εξαγνίζονταν και γίνονταν ξανά παρθένες. Αφού λοιπόν οι Εστιάδες είχαν μια βασιλική ποιότητα, τα αρσενικά παιδιά που έβγαιναν από αυτές τις ενώσεις θεωρούνταν βασιλιάδες. Στο βιβλίο «Asteroids» της Demetra George αναφέρεται πως οι Λατίνοι βασιλείς γεννιόντουσαν από παρθένα μητέρα χωρίς να ξέρουν τον πατέρα, ή ήταν παιδιά των θεών. Πράγματι, πολλοί βασιλείς της Ρώμης ήταν παιδιά των Εστιάδων παρθένων. Αυτή η διαδικασία επικρατούσε στην μητριαρχική κοινωνία. Όταν ήρθε η πατριαρχία, αυτή η πρακτική άρχισε να χάνεται καθώς η γνώση της πατρότητας ήταν ουσιώδης για να αποκτήσει κάποιος γη και τίτλο.

Ο αστεροειδής Εστία ανακαλύφθηκε το 1807. Είναι ο μόνος αστεροειδής που είναι ορατός με γυμνό μάτι. Αντιπροσωπεύει τη σεξουαλική εξοικείωση και κυβερνά το ζώδιο της Παρθένου και του Σκορπιού. Η θέση της Εστίας στον αστρολογικό χάρτη αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας να εστιάζουμε σε έναν συγκεκριμένο σκοπό. Ο σκοπός αυτός μπορεί να αφορά τις προσωπικές σχέσεις μας, ή τις κοινωνικές και επαγγελματικές μας φιλοδοξίες από τις οποίες δεν μας αποσπά τίποτα.

Η Εστία επηρεάζει τη σεξουαλικότητά μας, όχι με τον ζωώδη, ωμό τρόπο του Άρη ή του Πλούτωνα. Είναι η λογική επιλογή που εναρμονίζεται με τις ανάγκες μας. Δείχνει επίσης τη σεξουαλική ελευθερία ή καταστολή. Δίνει αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχο, φροντίδα και υπευθυνότητα σε ό,τι αναλαμβάνουμε.

Οι διελεύσεις της Εστίας σηματοδοτούν κάποιες στιγμές που χρειαζόμαστε μέσω της απόσυρσης από τον εξωτερικό κόσμο, για να συγκεντρώσουμε το δυναμικό μας. Έτσι εξηγείται γιατί οι διελεύσεις της Εστίας προκαλούν συχνά χωρισμούς από σχέσεις, ή τάση μοναχικότητας.

Η ΕΣΤΙΑ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ


Στον ΚΡΙΟ
Η αποστολή σας σ’ αυτή τη ζωή είναι να ξεχωρίσετε από τους άλλους και να γίνετε γνωστοί μέσω των έργων και των ιδεών σας.
Για να ικανοποιήσετε αυτή την επιθυμία σας θα πρέπει να ψάξετε βαθιά μέσα σας, να βρείτε ποιος είναι ο στόχος που θα σας ολοκληρώσει, και να αφοσιωθείτε σ’ αυτόν. Με ό,τι ασχοληθείτε, επιδιώκετε να βάζετε την προσωπική σας σφραγίδα, αφού θεωρείστε αυτοδύναμοι και δεν ανέχεστε υποδείξεις από τρίτους. Ιδιαίτερα οι γυναίκες με αυτήν τη θέση θα πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε ένα σημαντικό ενδιαφέρον στον τομέα της εργασίας ή σε κάτι που να σας εκφράζει αληθινά. Διαφορετικά θα επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, και στην προσωπική σας ικανοποίηση και δεν θα εκφράσετε την δημιουργικότητά σας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να προσκολληθείτε στον σύντροφό σας και να απαιτείτε από αυτόν να έχει όλο το ενδιαφέρον του στραμμένο επάνω σας. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσετε να ενδιαφερθείτε και για τις ανάγκες του συντρόφου σας, για να αποφύγετε την τάση να παραπονείται διαρκώς.

Στον ΤΑΥΡΟ
Αγαπάτε όλες τις απολαύσεις και αποζητάτε την ασφάλεια, τόσο μέσα από τις σχέσεις σας όσο και μέσα από την οικονομική σας κατάσταση.
Λαχταράτε την πολυτέλεια, τα όμορφα πράγματα που σας προσφέρει η ζωή, και νιώθετε ασφαλείς όταν υπάρχει ένας λογαριασμός στην τράπεζα που να μπορεί να καλύψει ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες σας. Όμως, αντίθετα με την νωχελική φύση του ζωδίου, η Εστία στη θέση αυτή σας κάνει πρόθυμους να δουλέψετε σκληρά για να αποκτήσετε την ασφάλεια και την πολυτέλεια που χρειάζεστε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανταμείβεστε γρήγορα από τους συνεργάτες και τους εργοδότες σας. Όταν λοιπόν αποφασίσετε να αφιερωθείτε στους στόχους σας, όποιοι κι αν είναι, τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει. Θα κυνηγάτε αυτό που θέλετε να αποκτήσετε μέχρι να τα καταφέρετε, ή μέχρι να εξαντληθείτε από την προσπάθεια.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργείτε και στις προσωπικές σχέσεις σας. Ικανοποιείτε τους συντρόφους σας και προσεγγίζετε με μεγάλη αφοσίωση τις ανάγκες τους. Λόγω του ότι παθιάζεστε με οτιδήποτε σας εκφράζει ερωτικά, γι’ αυτό και ιδιαίτερα μέσω του σεξ εκδηλώνεται και η αδύναμη πλευρά σας. Είστε υπερβολικά αισθησιακοί, στοργικοί και αφήνεστε πραγματικά στον σύντροφό σας. Αυτή η συμπεριφορά είναι πολύ σημαντική για εσάς προκειμένου να συνδεθείτε σεξουαλικά με αυτόν που αγαπάτε.

Στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Η θέση αυτή σας προικίζει με ιδιαίτερη εξυπνάδα, καθώς η Εστία στους Διδύμους δίνει έμφαση στην διανόηση και στην ανάγκη να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.
Αντίθετα από την επιφανειακή συμπεριφορά και την ανωριμότητα των Διδύμων, η Εστία στη θέση αυτή σας προτρέπει να εμβαθύνετε και να συμπεριφέρεστε με περισσότερη ωριμότητα. Η γνώση για εσάς είναι δύναμη και θέλετε να πάρετε όλες τις δυνατές πληροφορίες σε κάθε θέμα. Μέσω της αυτοσυγκέντρωσης που διαθέτετε μπορείτε να βρίσκετε την κατάλληλη απάντηση ή την ανάλογη έμπνευση.

Εσείς έχετε πάντα το χαμένο κομμάτι του παζλ, ή το σημαντικό κομμάτι της πληροφορίας που χρειάζεται την δεδομένη στιγμή. Η μελέτη και η έρευνα είναι τα εργαλεία που ακονίζουν τη νοημοσύνη σας και σας κάνουν ακαταμάχητους. Σας αρέσει να μοιράζεστε αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες σας και να ανταμείβεστε για τις γνώσεις σας. Αν δεν τις μοιραστείτε θα νιώσετε ότι χάνετε την αυτοπεποίθησή σας και θα αμφιβάλλετε για τη δύναμή σας.
Αυτή η μοιρασιά ισχύει και στη σεξουαλική σας ζωή, αφού είναι αδιανόητο για εσάς να συνδεθείτε με κάποιον με τον οποίον δεν έχετε πνευματική επαφή.

Στον ΚΑΡΚΙΝΟ
Φρουρείτε τη φλόγα του σπιτιού και της οικογένειας. Είστε οι πιο περιποιητικοί και αγαπητοί από όλους και αφοσιώνεστε ιδιαίτερα στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Η διάθεσή σας να προστατεύετε και να υποστηρίζετε τους αγαπημένους σας, σας κάνει ιδιαίτερα περιζήτητους και δημοφιλείς. Θα πρέπει όμως να περιορίζετε αυτή την τάση σας, γιατί χρειάζεστε κι εσείς την ανάλογη τρυφερότητα από τους άλλους, αλλά και την αυτονομία σας.
Είναι απαραίτητο να εξισορροπήσετε τις ανάγκες σας και τις ανάγκες των αγαπημένων σας, γιατί έχετε την τάση να περιορίζετε την προσωπική σας ελευθερία για να φροντίζετε τους άλλους, οι οποίοι καμιά φορά το εκμεταλλεύονται χωρίς να το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Έχετε την τάση να παραβλέπετε τα αρνητικά χαρακτηριστικά αυτών που αγαπάτε, πράγμα που θα πρέπει να αποφεύγετε. Στην ερωτική και σεξουαλική σας ζωή, είστε πιστοί και αγαπητοί σε αυτούς με τους οποίους συνδέεστε συναισθηματικά, και, ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, λαχταράτε να νιώθετε ότι σας χρειάζεται ο σύντροφός σας και ότι εκτιμά την προσφορά σας.

Στο ΛΕΟΝΤΑ
Διεκδικείτε με κάθε τρόπο τη δημιουργική σας ελευθερία, την ευχαρίστηση, την πολυτέλεια, την χλιδή.
Προστατεύετε την φλόγα της χαράς και της αγάπης. Διαθέτετε έναν υγιή εγωισμό, που τείνει περισσότερο προς την αξιοπρέπεια. Αντίθετα από τη φύση του ζωδίου, η Εστία στη θέση αυτή σας κάνει πιο μετριοπαθείς. Εντούτοις, διατηρείται ατόφια η δημιουργικότητα που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι θετικό προνόμιο του Λέοντα.
Το πιο σημαντικό πράγμα για εσάς, ακόμα και στον επαγγελματικό τομέα, είναι να εκφράζεστε δημιουργικά. Εάν δεν μπορείτε να δημιουργείτε, δεν θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Όταν όμως δημιουργείτε, λάμπετε και μαγνητίζετε τον κόσμο γύρω σας. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εσάς, που σας αρέσει να τραβάτε την προσοχή. Παρ’ όλα αυτά, είστε αρκετά μετριόφρονες και δεν διαλαλείτε τις επιτυχίες σας.

Η διασκέδαση είναι εξίσου απαραίτητη για εσάς. Συχνά ανακαλύπτετε ότι έχετε πολλούς θαυμαστές, αλλά η Εστία στον Λέοντα σας κάνει επιλεκτικούς στις σχέσεις σας. Έχετε τη δυνατότητα να μην παρασύρεστε από την πρώτη εντύπωση, αλλά να εξετάζετε τι κρύβεται πίσω από την εξωτερική εικόνα. Έτσι δεν ενδίδετε σε προκλήσεις, αν δεν θαυμάζετε πραγματικά το άλλο άτομο.

Στην ΠΑΡΘΕΝΟ
Η αποστολή σας είναι η αναζήτηση της πνευματικότητας και είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε πολύ χρόνο και ενέργεια για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο.
Η Εστία στην Παρθένο τονίζει την τάση σας για εργασιομανία, πρακτικότητα και ανιδιοτέλεια. Είστε ευτυχισμένοι όταν εξυπηρετείτε τους γύρω σας, πραγματικά φιλάνθρωποι και πάντα αφοσιωμένοι στους στόχους σας. Επιδιώκετε να είστε σημαντικοί, είτε σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα είστε σε κάποιον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, γιατί με αυτόν τον τρόπο αισθάνεστε πιο δυνατοί. Παρόλο που συνήθως το ζώδιο της Παρθένου χαρακτηρίζεται από την αδυναμία του να παίρνει ρίσκα, η ζωδιακή αυτή θέση σας προικίζει με αυτοπεποίθηση και σας δημιουργεί την ανάγκη για τολμηρά εγχειρήματα.

Θα πρέπει όμως να ελέγχετε την υπέρμετρη προσοχή σας στην τελειότητα, και να είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε κάποιο σχέδιο όταν αυτό δεν ανταποκρίνεται στα αποδεκτά στάνταρτ.
Κάποια προσοχή θα πρέπει να δείξετε επίσης και στον τομέα της υγείας. Καλό θα ήταν να εφαρμόζετε σωστή διατροφή αλλά και να μην παραλείπετε την απαραίτητη ξεκούραση, ώστε να μην εξασθενίσετε τον οργανισμό σας. Όσον αφορά στην ερωτική σας ζωή, έχετε την τάση να αντιμετωπίζετε το σεξ σαν διαιώνιση του είδους, ή σαν καθήκον προς τον σύντροφό σας. Θα πρέπει να παραβλέπετε τα μικρά μειονεκτήματα στις σχέσεις σας και να μην γίνεστε επικριτικοί με τους συντρόφους σας.

Στο ΖΥΓΟ
Η αποστολή σας είναι να δημιουργήσετε δεσμούς αμοιβαίας εκτίμησης και κατανόησης. Λαχταράτε την ειρήνη και την ισορροπία.
Η Εστία στο Ζυγό -το ζώδιο που αγαπάει την αρμονία- σας χαρίζει την ικανότητα να δουλεύετε σκληρά για να βελτιώσετε κάθε δύσβατο μονοπάτι, όχι μόνο της δικής σας ζωής, αλλά και της ζωής των άλλων. Είστε αφοσιωμένοι στις κοινωνικές σχέσεις σας, και αυτό σας καθιστά πολύ αγαπητούς και εξαιρετικά δημοφιλείς στον κύκλο σας. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε την τάση σας να δίνετε πολλά πράγματα στους άλλους, ή να απαρνείστε σημαντικά κομμάτια της ζωής σας προκειμένου να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους.

Η ισορροπία που εύχεστε να υπάρχει στην ζωή σας μπορεί να αποκτηθεί μόνο εάν αφιερώσετε το χρόνο σας ισότιμα στη δουλειά, στη διασκέδαση και στην αγάπη. Παρόλο που νιώθετε πολύ ολοκληρωμένοι μέσα από την αισθηματική σας ζωή, δεν θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι εάν δεν επιτύχετε αυτή την ισορροπία. Η αφοσίωσή σας είναι έντονα αισθητή στις σεξουαλικές σχέσεις σας. Επίσης, η εμφάνιση και η ομορφιά είναι σημαντικά για εσάς.

Στο ΣΚΟΡΠΙΟ
Μυστηριώδης και έντονη η παρουσία της Εστίας στο φλογερό ζώδιο του Σκορπιού, προστατεύει τη φλόγα του πάθους, της αλήθειας και της σεξουαλικότητας. Ψάχνει τις απαντήσεις στα μυστήρια και εμμένει στο βάθος και στη σημασία σε όλες τις σχέσεις και τις δεσμεύσεις που δημιουργεί.
Έτσι, λοιπόν, με τη θέση αυτή της Εστίας αφοσιώνεστε στον τομέα που αφορά στη σχέση σας με τον σύντροφό σας, αλλά και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας για τους οποίους δείχνετε πραγματικό ενδιαφέρον.

Η εργασία είναι πολύ σημαντική για εσάς, και είναι ακόμα πιο σημαντικό να δεθείτε βαθιά και δεσμευτικά με την καριέρα σας. Η Εστία στον Σκορπιό δεν αγωνίζεται για κάτι που δεν της κρατάει την προσοχή. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους. Παρ’ όλα αυτά, ίσως κάποιοι άνθρωποι δεν αξίζουν το ενδιαφέρον σας και έχετε την τάση να ελκύεστε από ακατάλληλα για εσάς πρόσωπα που είναι επιφυλακτικά απέναντί σας και έχουν την τάση να παίζουν παιγνίδια με τα αισθήματά σας. Η συμπεριφορά αυτή μόνο πόνο μπορεί να σας προσφέρει, αφού ουσιαστικά διογκώνει τις ανασφάλειές σας. Σεξουαλικά, θεωρείτε αδύνατον να συγκρατήσετε το ζωώδη αισθησιασμό σας, ο οποίος, συνδυασμένος με την δύναμη της Εστίας, σας κάνει τους πιο καυτούς εραστές του ζωδιακού.

Στον ΤΟΞΟΤΗ
Κρατάτε τη φλόγα της πνευματικότητας, της γνώσης και του ανταγωνισμού. Στρέφεστε στην επέκταση της ανθρώπινης ψυχής, μέσω της βαθιάς κατανόησής της.
Αγάπη για εξερεύνηση και εμπειρίες μέσω των ταξιδιών και της επαφής με διαφορετικούς πολιτισμούς. Η αποστολή σας είναι να μεταδώσετε τα πιστεύω σας και τη φιλοσοφία σας στους άλλους. Υπάρχει περίπτωση όμως και να αμφισβητηθείτε, αφού μπορεί να θεωρηθείτε φανατικοί υποστηρικτές των ιδεών σας. Είστε αφοσιωμένοι σε ανθρώπους και αιτίες που έχετε επιλέξει να υποστηρίξετε, αλλά χρειάζεται από καιρό σε καιρό να επανεξετάζετε και να επαναπροσδιορίζετε την πορεία σας.

Συνήθως πετυχαίνετε αυτό που βάζετε στο μυαλό σας, διατυπώνετε τις σκέψεις σας με σαφήνεια, επηρεάζοντας τους άλλους, αλλά θα πρέπει να μάθετε να ακούτε και τις απόψεις των άλλων. Σεξουαλικά είστε παιχνιδιάρηδες και περιπετειώδεις. Ανυπομονείτε να κατακτήσετε γρήγορα και εύκολα αυτό που επιθυμείτε. Έτσι δεν κρατάτε τους τύπους και είστε αρνητικοί στο συντηρητισμό. Η συναισθηματική αστάθεια και η έλλειψη τιμιότητας μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη στις σταθερές σχέσεις σας.

Στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Σας ενδιαφέρει η αναγνώριση μέσα από τα έργα σας. Για εσάς προέχει η πειθαρχία τόσο στη δουλειά όσο και στις σχέσεις σας.
Είστε ανασφαλείς έως ότου διεκπεραιώσετε κάποιο στόχο ή τα καθήκοντά σας σε ό,τι αφορά την εργασία και τις υποχρεώσεις σας. Αντιμετωπίζετε με επιφύλαξη τα ταλέντα και τις δυνατότητές σας, γι’ αυτό είστε ιδιαίτερα μετριοπαθείς μέχρι να εξασφαλίσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Οι άλλοι εκτιμούν την αφοσίωσή σας στη σκληρή δουλειά. Είστε άνθρωπος του καθήκοντος. Για εσάς προέχει η θέση σας στην κοινωνία εις βάρος της προσωπικής σας ευχαρίστησης. Το χειρότερο είναι να σας αγνοούν. Θα πρέπει να χαλιναγωγήσετε την τάση να σκέπτεστε υπερβολικά το κάθε βήμα σας. Σεξουαλικά, αν έχετε εξασφαλίσει τη δέσμευση που επιθυμείτε, είστε ένας αφοσιωμένος σύντροφος. Γενικά η δέσμευση και η τιμιότητα στη σχέση είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική σας ολοκλήρωση.

Στον ΥΔΡΟΧΟΟ
Προστατεύετε τη φλόγα της διανόησης, του ιδεαλισμού και της ανθρώπινης εξέλιξης. Είστε ευτυχισμένοι όταν υπάρχουν κίνητρα και πανανθρώπινα σχέδια.
Η ανεξάντλητη ενέργειά σας χρησιμοποιείται καλύτερα σε μια ανθρωπιστική ή πολιτική κίνηση. Δουλεύετε ακούραστα για τα ιδανικά σας και ενδιαφέρεστε βαθιά για την ελευθερία και τα δικαιώματα, τόσο τα δικά σας όσο και των άλλων.

Μερικές φορές δείχνετε να ενδιαφέρεστε περισσότερο για την ευημερία της μάζας, παρά για την ευημερία των ατόμων που βρίσκονται δίπλα σας, παρόλο που η φιλία είναι ζωτική για εσάς.
Σεξουαλικά, σας αρέσει οτιδήποτε ασυνήθιστο, και θα προσπαθήσετε να δοκιμάσετε τα πάντα τουλάχιστον μια φορά. Σας αρέσει να δεσμεύεστε σεξουαλικά, αλλά με τρόπο φιλικό και σε καμία περίπτωση δεσμευτικό ή κτητικό.

Στους ΙΧΘΥΣ
Η Εστία βρίσκεται σε πτώση σε αυτό το ζώδιο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αδυναμία «εστίασης» κάποιου συγκεκριμένου ενδιαφέροντος ή στόχου.

Αυτό που προέχει για εσάς είναι να διοχετεύσετε τα οράματα και τα όνειρά σας μέσω της δημιουργίας. Η θέση αυτή εντείνει τα ευγενικά χαρακτηριστικά των Ιχθύων. Είστε φιλεύσπλαχνοι, συμπαθητικοί και κατανοητοί στους αγαπημένους σας. Τα ταλέντα σας είναι ενστικτώδη και πηγαία. Το μειονέκτημά σας είναι ότι σας αρέσει να παίζετε το ρόλο του θύματος. Πολλές φορές νομίζετε ότι υποφέροντας θα κάνετε τους άλλους να νιώσουν ένοχοι και να πάνε με τα νερά σας. Σεξουαλικά είστε τρυφεροί και γλυκοί εραστές, αλλά μερικές φορές έχετε την τάση να αγνοείτε τις φυσικές επιθυμίες, ποντάροντας περισσότερο στην πνευματική και πλατωνική επικοινωνία.

 

 

Ρένα Μεντάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments