0 0 votes
Article Rating

Η Μάρω Λύτρα είναι μια γυναίκα με ισχυρή θέληση και προσωπικότητα και ο αστρολογικός της χάρτης –με τα δεδομένα γέννησης που μου δόθηκαν– εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Την θεωρώ πολυτάλαντη, ικανή να πηγαίνει στο βάθος των πραγμάτων, ενώ έχει αρκετούς δείκτες, τους οποίους αν εκμεταλλευτεί σωστά, θα έχει διάρκεια στον καλλιτεχνικό χώρο.
Ας δούμε όμως με τα εργαλεία της αστρολογικής τέχνης καταρχήν την προσωπικότητά της.
Είναι μαγνητική και αισθησιακή, αλλά παράλληλα έξυπνη και θεληματική γυναίκα (Ήλιος και Ερμής στον Σκορπιό και σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο της). Δεν περνά απαρατήρητη και είναι σχεδόν αδύνατον να μην προσέξει κάποιος την ελκυστική της παρουσία, να μην μείνει στον νου του η εικόνα της.

Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και δεν επιτρέπει εύκολα σε όλους να μοιραστούν τον εσωτερικό της κόσμο. Βαθιά συναισθηματική και μάλλον δύσπιστη με εκείνους που δεν γνωρίζει. Μπορεί να γίνει εύκολα κτητική ή ζηλιάρα, αλλά και πολύ αφοσιωμένη όταν νιώσει ότι αυτό της ανταποδίδεται (Αφροδίτη σε αδυναμία έκφρασης στον Σκορπιό και στον 1ο οίκο, σε ανάδρομη φαινομενική πορεία). Η Μάρω έχει ανάγκη να ελέγχει τη ζωή της και δείχνει ποια είναι και τί ζητάει. «Ο κόσμος με αγάπησε γιατί δεν φοβάμαι να πω την αλήθεια, έστω κι αν κάνει κακό στην ιλουστρασιόν εικόνα που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν» (Ήλιος και Ωροσκόπος στον Σκορπιό, με πολυαστρία προσωπικών πλανητών).

Ίσως δίνει την εντύπωση ότι μερικές φορές είναι υποκειμενική και δεν ακούει εύκολα τις συμβουλές των άλλων, αλλά σίγουρα θα φανεί πόσο προσιτή και ζεστή είναι, όταν την πλησιάσουν, με έξυπνο και διεισδυτικό τρόπο αντίληψης του χώρου και της ίδιας της προσωπικότητάς της (Ήλιος σε σύνοδο με Δία, Ωροσκόπο και Ερμή).
Είναι μια γυναίκα που θέλει να ζει την κάθε στιγμή, να βιώνει με όλες της τις αισθήσεις το περιβάλλον που κινείται και να γεύεται χαρές και λύπες στο έπακρο (η πολυαστρία των πλανητών στον 1ο οίκο και στον Σκορπιό). Επίμονη και μαχητική, θα κάνει το παν για να φθάσει ως το τέλος, σε ό,τι έχει επιθυμήσει να πετύχει. Μπορεί να περάσει από «μικρούς ή μεγάλους θανάτους – αποχωρισμούς» που θα την πονέσουν, αλλά έχει τη δύναμη να ανασυντίθεται και να προχωρά, να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της! Το σθένος θα είναι πάντα ένα στήριγμα για τις δυσκολίες της ζωής της. Η επίμονη προσπάθεια θα την φέρνει στο ποθητό αποτέλεσμα, που δεν θα της χαριστεί, αλλά θα το παλέψει και θα το αξίζει.

Επικοινωνεί εκφράζοντας με ειλικρίνεια αυτό που έχει στο μυαλό της και παράλληλα μπορεί να ασχοληθεί σε βάθος με την εργασία της, γιατί διψά για γνώση και την κατανοεί σωστά (Ερμής στον Σκορπιό στον 1ο σε σύνοδο με τον Δία). Η σύνοδος ιδιομοιρίας του Δία με τον Ερμή είναι δείκτης, για πολλούς αστρολόγους, ότι τα ταξίδια, οι μακρινές επαφές, η δημοσιότητα και η τηλεόραση θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ερμής στον Σκορπιό της προσφέρει την διαισθητική ικανότητα, όπως και την δυνατότητα να κρύβει αυτό που την πονά ή δεν πρέπει να μαθευτεί.

Ως ένα βαθμό, την δημοτικότητά της ενισχύει και η Αφροδίτη στον 1ο οίκο, καθιστώντας την συμπαθητική και τονίζοντας την θηλυκότητά της. Θα πρέπει όμως να σχεδιάζει προσεκτικά τις κατευθύνσεις της και να αντιμετωπίζει τις σχέσεις της με μεγάλη υπευθυνότητα, ώστε να μην απογοητευθεί (Δίας και Ερμής, σε σύνοδο με την Αφροδίτη και σε αντίθεση με Κρόνο).

Η Μάρω ξέρει να εναρμονίζεται με το περιβάλλον της, γιατί έχει το χάρισμα της εκλεπτυσμένης ομορφιάς και ισορροπίας(Ερμής σύνοδο με Αφροδίτη).
Αγαπά με πάθος, αλλά έχει και την ανάγκη να αγαπηθεί, γιατί αυτό θα δώσει χρώμα σε όλες τις εκφράσεις της! Τα συναισθήματά της μπορεί να γίνουν υπερβολικά έντονα, όπως και παρορμητικά και δεν θα διστάσει να τα δείξει (Αφροδίτη στον Σκορπιό στον 1ο).

Είναι ελκυστική προσωπικότητα και έχει πλήρη συναίσθηση για τη θηλυκότητά της (Αφροδίτη στον 1ο σύνοδο με Δία), αλλά συχνά αισθάνεται ανικανοποίητη και καταπιεσμένη από τις σχέσεις της (αντίθεση με Κρόνο). Μπορεί να θεωρεί πως δεν την έχουν αγαπήσει όσο θα ήθελε, δεν της έδωσαν το περιθώριο να νοιώσει ασφαλής (Κρόνος στον Ταύρο) και σε κάποιο βαθμό αυτό να είναι αλήθεια. Αλλά, υπάρχει και η περίπτωση, παρά την ζεστασιά που νοιώθει όταν αγαπά, να συγκρατείται και η ίδια, για να μην πονέσει. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό, την κάνει να βιώνει πολύ έντονα και την χαρά και τον πόνο της αγάπης. Είναι φυσικό να έχει μία εγκράτεια μετά από σημαντικές αισθηματικές απογοητεύσεις.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον Χείρωνα στον οίκο του έρωτα σε διάμετρο με τον Ουρανό και τον Άρη. Οι σχέσεις μπορεί να έχουν διαλυθεί απότομα ή με εντάσεις που την πικραίνουν και την πληγώνουν. Έχοντας έντονο το στοιχείο του Σκορπιού, μπορεί να κλειδώνει τα αισθήματά της, σαν άμυνα, για να μην βιώσει πάλι τον πόνο του χωρισμού.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω, δείχνει μία γυναίκα που προσπαθεί να κρατά την αξιοπρέπειά της, αποφεύγοντας να δείξει αδυναμία. Αν και έντονα ερωτική στο προφίλ της, θα κρατήσει τα προσχήματα και θα προσπαθήσει να δείξει αντοχή ακόμη και στις δύσκολες στιγμές της. Αυτό όμως, είναι επίπονο για την ψυχή, που θα ήθελε να μπορεί να δείξει τα δάκρυά της και να εκφράσει την πίκρα της.
Πρέπει να προσέχει να μην εκνευρίζεται χωρίς λόγο και να μην εμπλέκεται σε συναισθηματικές εντάσεις, με αφορμή τη ζήλια, οι οποίες μπορεί να φτάσουν πολύ βαθιά (Σελήνη τετράγωνο με Άρη και Πλούτωνα), αλλά και να αποφεύγει να βλέπει ρομαντικά ανθρώπους που δεν την εκτιμούν ή δεν της συμπεριφέρονται καλά (Αφροδίτη σε αντίθεση με Κρόνο).

Αυτή η γυναίκα με την εξαιρετική φωνή, την έντονη σκηνική παρουσία, την θεατρικότητα, την αγάπη για την τέχνη, αλλά και την όμορφη εικόνα και την ερωτική της φύση, μπορεί να δημιουργήσει φαντασιώσεις στο χώρο της καριέρας (Αφροδίτη σε σύνοδο με τα μεσοδιαστήματα Δία/Ποσειδώνα και του Ερμή/Ποσειδώνα (σύνδεση της φωνής με την μουσική και τον λόγο). Η αγάπη για την τέχνη είναι μέρος της προσωπικής της έκφρασης (Αφροδίτη στον 1ο οίκο), αλλά είναι και λειτουργεί και σαν έμπνευση για την ίδια (στο μεσοδιάστημα Ερμή/Ποσειδώνα). Δεν θα μπορούσε να εκδηλωθεί, δίχως την παρουσία της μουσικής στη ζωή της.

Είναι χαρακτηριστικό στον αστρολογικό της χάρτη ότι οι κυβερνήτες των οίκων 5ου και 7ου, συνυπάρχουν στον 1ο οίκο κι έτσι, η δημιουργικότητα (5ος) και η επαφή με τους άλλους (7ος) είναι μέρος της ίδιας της ύπαρξής της.
Κάποια επιπρόσθετη πληροφόρηση μπορεί να μας δώσει ο αστεροειδής Κίρκη σε σύνοδο με την Σελήνη της και τον Κλήρο της Τύχης. Πέρα από τον προσωπικό της μαγνητισμό, λόγω έμφασης στον Σκορπιό, η Κίρκη μάς δείχνει την μαγεία που κρύβει στην ψυχή της. Επίσης, η Σελήνη και η Κίρκη στον Αιγόκερω μάς περιγράφουν πως είναι ικανή να ελέγχει τα πάθη της ή τους πειρασμούς που συναντά στη ζωή, ενώ έχει έφεση να βοηθά όσους θεωρεί δικούς της ανθρώπους.

Υπάρχουν αρκετές ζωδιακές μοίρες που εμφανίζουν τάσεις για επαγγελματική επιτυχία. Στον αστρολογικό χάρτη της μπορούμε να διακρίνουμε:

  • Τον Ήλιο και τον Χείρωνα, σε μοίρα που μιλά για οπτικοακουστικά επαγγέλματα (η θέληση και ίσως ένας τρόπος θεραπευτικός μαζί, καθώς ο Χείρωνας δίδαξε μεταξύ άλλων την μουσική)
  • Ο Κρόνος σε μοίρα που μιλά για μουσικούς και ανθρώπους του θεάματος
  • Ο Ήλιος σε μοίρα που δείχνει τους αστέρες στην καλλιτεχνία
  • Ο Κρόνος σε μοίρα σωματικής καλλονής
  • Ο Κρόνος και ο Ήλιος σε μοίρα καλλιτεχνική (όλων των ειδών τέχνες)
  • Η Αφροδίτη (φωνή) σε μοίρα για τραγουδιστές

Καθώς ο Κρόνος και η Αφροδίτη είναι ανάδρομοι, αυτό μπορεί να σημαίνει πως το επάγγελμα είναι μέρος του πεπρωμένου της. Το ίδιο και ο Ν. Δεσμός της σε σύνοδο με τον βασιλικό αστέρα Regulus, που επιβεβαιώνει μία ιστορία με λάμψη, που την ακολουθεί ως το σήμερα. Επίσης, η μεταφυσική μοίρα του Β. Δεσμού μάς μιλάει για δύναμη και ταλέντο «Ένα σκήπτρο και ένα στέμμα». Μοίρα της Εξουσίας.
Κατά τον Κάρτερ, ο Ταύρος συνδέεται με το χρώμα και τον ήχο, για τους καλλιτέχνες. Ο Κρόνος, ο οποίος είναι σε σύνοδο με τον Κλήρο του Πεπρωμένου, που εμφανίζεται πολλές φορές σε μοίρα καλλιτεχνών, είναι στον Ταύρο και είναι το«χερούλι του κουβά» του σχηματισμού των πλανητών της. Τραβά προς τους άλλους, δηλαδή το κοινό (7ος οίκος), την δυναμική όλης της προσωπικότητάς της. Ο Ερμής σε σύνοδο με την Αφροδίτη δίνει επίσης μια χαρακτηριστικά όμορφη φωνή.

Το Μεσουράνημα (καριέρα και επιτυχία ζωής) είναι στον Λέοντα και δείχνει την ανάγκη της να πραγματοποιήσει μεγάλους στόχους. Κάνει γωνία τετραγώνου με τα μεσοδιαστήματα Δία/Ποσειδώνα (ανάπτυξη μέσω της τέχνης, προσδίδει ιδεαλισμό, αλλά πρέπει να προσέχει στον κοινωνικό της χώρο κερδοσκόπους ή σκάνδαλα) και Ερμή/Ποσειδώνα (ανάπτυξη της φαντασίας, αλλά και του λόγου μέσω της μουσικής).

Από το βιογραφικό που υπάρχει στην προσωπική της ιστοσελίδα, οι πληροφορίες για σταθμούς στη ζωή της έχουν να μας δώσουν αρκετή πληροφόρηση:

  • Στα 17 της έκανε κρυφά από τους γονείς της οντισιόν και έπιασε δουλειά σαν τραγουδίστρια σε συγκρότημα. Τότε, ο Πλούτωνας ήταν σε σύνοδο με τον Ήλιο της. Ο Ήλιος δηλώνει την επιθυμία της ίδιας μας της φύσης (μάλιστα σε ζωδιακή μοίρα που δηλώνει καλλιτέχνες) και πιέστηκε από τις προσωπικές της ανάγκες, να κάνει μία ριζική στροφή στη ζωή της.
  • Επίσης, η Αφροδίτη στον ετήσιο ωροσκόπιο ήταν σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα, φέρνοντας την καλλιτεχνική φωνή στο προσκήνιο, ενώ και οι δύο είναι σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Bungula, που στηρίζει τις επαγγελματικές επιτυχίες.
  • Επιπλέον, ο Ποσειδώνας του ετήσιου χάρτη ήταν σε σύνοδο με την γενέθλια Σελήνη της, οδηγώντας την ψυχή της στην έμπνευση. Παράλληλα, το ετήσιο Μεσουράνημα ήταν στον Ζυγό σε σύνοδο με τον γενέθλιο Άρη και τον γενέθλιο Ουρανό, φέρνοντας την επέκταση στους στόχους που είχε.
  • Στα 23 της, όταν άρχισε να τραγουδά στα ελληνικά κέντρα διασκέδασης στον Καναδά, ο ετήσιος ωροσκόπος ήταν στον Καρκίνο (πατρίδα, καταγωγή, ρίζες) και ο ετήσιος 5ος οίκος (καλλιτεχνική δημιουργία) περιείχε τους περισσότερους πλανήτες της (Αφροδίτη και Δία στον Ζυγό, Ήλιο, Ερμή, Πλούτωνα και Άρη στον Σκορπιό). Επιδόθηκε με πάθος στα καλλιτεχνικά της ενδιαφέροντα.
  • Στο γενέθλιο ωροσκόπιο έχει μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του αέρα (Σελήνη, Αφροδίτη με Δία και Κρόνο) – δηλώνοντας την σχέση του αέρα με την φωνή.
  • Επίσης, το Μεσουράνημα είναι στους Ιχθύς, ζώδιο της μουσικής, σε σύνοδο με τον 5ο γενέθλιο οίκο της (τη τέχνη), ενώ ο Ωροσκόπος στο ετήσιο είναι σε σύνοδο με τον 9ο οίκο (το εξωτερικό ή η ξένη γλώσσα – για τον Καναδά, το ελληνικό τραγούδι είναι ξένη γλώσσα και ξένος πολιτισμός).
  • Την χρονιά που έκανε αίτηση στο Fame story 2, το ετήσιο ωροσκόπιο είχε περίπου την ίδια οικοθεσία με τον γενέθλιο χάρτη της. Επαναπροσδιόριζε την ζωή της. Πιο ενεργοί φαίνονται να είναι ο 1ος (η προβολή της προσωπικότητάς της) και ο 4ος οίκος (πατρίδα).
  • Ο Ερμής και ο Ήλιος κάνουν σύνοδο με τις γενέθλιες θέσεις τους, η Αφροδίτη είναι στις 0ο 44 του Τοξότη, (εξωτερικό) σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στο γενέθλιο (μουσική). Ο Ουρανός είναι σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό (αλλαγή τύχης και πεπρωμένου), ενώ ο Δίας είναι στον 10ο οίκο (επιτυχία και επέκταση). Ο Δίας είναι στην άκρη ενός σχηματισμού χαρταετού κι αυτό που προσδίδει την ευχέρεια με την οποία «πέταξε» προς την επιτυχία, ανοίγοντας νέους δρόμους στη ζωή της.
  • Όταν έκανε την πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά, στις 25/3/05, το ετήσιο προοδευτικό της Μεσουράνημα ήταν σε σύνοδο με το Κρόνο, στο ετήσιο ωροσκόπιο.
  • Η επανάληψη της παρουσίας του Κρόνου σε πολλά καλλιτεχνικά της βήματα, δίνει την εντύπωση, πως η επιτυχία της γίνεται με πολύ κόπο και δεν είναι εφήμερη. Θα διαρκέσει στον χρόνο και θα την καταξιώσει η προσπάθεια που καταβάλλει (Κρόνος – χρόνος).

Επειδή δεν γνωρίζω που θα βρίσκεται στα επόμενά γενέθλιά της, αλλά και λόγω έλλειψης χώρου θα περιοριστώ μόνο σε τάσεις των επαγγελματικών της θεμάτων μέσα από λίγες διελεύσεις.

  • Στην πορεία λοιπόν των επομένων μηνών, ο Κρόνος θα κάνει σύνοδο (τέλος Αυγούστου) με τον Ν. Δεσμό της, βοηθώντας την να ξεκαθαρίσει με λανθασμένες επιλογές στον χώρο των κοινωνικών της επαφών ή της καριέρας. Ένα θετικό στοιχείο, που θα την απελευθερώσει από πολλές ατυχίες.
  • Παράλληλα θα κάνει τρίγωνο με την Σελήνη της, προσφέροντάς της δύναμη και εσωτερική αντοχή για να προχωρήσει ακάθεκτη.
  • Όταν στο τέλος του χρόνου, ο Πλούτωνας θα κάνει σύνοδο με την Σελήνη της και ο Δίας θα κάνει τρίγωνο, θα μπορεί να της προσφέρει αργά, αλλά σταδιακά, την δυνατότητα να αποκτήσει την οικονομική ασφάλεια που επιθυμεί και να παρουσιαστούν σημαντικές ευκαιρίες. Λόγω του ότι είναι αργή η κίνησή του και θα παραμείνει εκεί για αρκετό χρονικό διάστημα, θα έχει ευχέρεια στα οικονομικά της και θα μπορεί να τακτοποιήσει συμφωνίες προς όφελός της.

 

Σωκράτης Παπαγεωργίου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments